Angers – Štrasburg 0:2 (kon.) | Dijon – Lille 0:2 (kon.) | Montpellier – Metz 0:2 (kon.)
Nîmes – Nice 0:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:2 (kon.) | Bordeaux – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Lyon – Brest 2:2 (kon.) | Monaco – Lens 0:3 (kon.) | Paríž – Lorient 2:0 (kon.)
Rennes – Marseille 2:1 (kon.)
koniec
Stade de Reims
3:2 (0:1)
FC Nantes
cz Streda 16.12.2020, 19:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade de Reims a FC Nantes.
     
    Stade de Reims

    Fotbalisté Reims neprožívají zrovna povedený vstup do ligového ročníku. Domácí celek tohoto zápasu se totiž po čtrnácti duelech nachází na průběžné devatenácté pozici, což znamená předposlední pozici tabulky. Toto postavení by v konečném důsledku znamenalo sestup do druhé nejvyšší soutěže. Reims má na svém kontě deset bodů, v případě vítězství se klidně může vyškrábat až na šestnáctou pozici, na kterou ztrácí pouze jeden bod. Reims z posledních pěti duelů dokázal vybojovat pouze dva body, naposledy se mu na domácím stadionu povedlo uhrát bod za bezbrankovou remízu proti Nice. Reims by se potřebovalo bodově chytnout, v dnešním duelu je k tomu jedinečná příležitost.
     
    FC Nantes

    Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Nantes. Ani Nantes se v letošním ligovém ročníku zrovna moc nedaří, po čtrnácti duelech se totiž nachází až na čtrnácté pozici, což znamená spodní polovinu tabulky. Nantes doposud získalo čtrnáct bodů, od sestupového pásma ho přitom dělí pouhé tři body. Hostující tým tohoto zápasu letos vyhrál třikrát, nicméně na další výhru nějakou to dobu čeká. Nantes sice v minulém kole dokázalo ukončit šňůru dvou porážek v řadě, na domácím stadionu totiž dokázalo bodovat díky nerozhodnému výsledu 1:1 proti poslednímu Dijonu, což se dá považovat za ztrátu dvou bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama, Zeneli, Valon Beriša, Dia – Touré, Sierhuis.
    Náhradníci: Diouf – De Smet, Cafaro, Doumbia, Hornby, Munetsi, Maresic, Kutesa, Chavalerin.

    FC Nantes: Lafont – Ch. Traoré, Castelletto, Pallois (C), Fábio – A. Touré, Girotto – Louza, Blas, Simon – Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – D. Appiah, Bamba, Basila, Corchia, Coco, Emond, Chirivella, Ndilu.

    Rozhodčí: Abed – Mugnier, Courbet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal na starost domácí celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nahrávku na pravou stranu, kde se ovšem nacházel pouze hostující Traoré, který odklízel míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    4
    Poté se za dlouhým pasem dostával domácí forvard Touré, který nakonec oběhl brankáře, jenomže poté mířil vedle. I tak se jednalo o první ofsajd zápasu.
     
    5
    Prodloužení nakonec směřovalo na naběhnuvšího Berišu, který se rovněž nacházel v ofsajdovém postavení. Rozehrávat volný kop tak bude moci zadák Pallois.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Fábio (FC Nantes).
     
    6
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Rajković, který na jistotu rozehrál po zemi. Po následném dlouhém pasu vybojoval standardní situaci Zeneli.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Ghislain Konan (Stade de Reims).
     
    8
    K velice zajímavé rozehrávce se nakonec postavil sám faulovaný, tedy Zeneli. Jeho technické zakončení směřovalo nad branku, Lafont tak nezasahoval.
     
    9
    Po následném odkopu z kopačky Lafonta skončil po souboji na zemi hostující obránce Fábio, který dostal pořádně naloženo. Také Nantes má standardku.
     
    10
    Znovu byl do kombinace svého celku zapojen také brankář Lafont, který musel urychleně jednat. Nakonec odkopával na levou stranu, kde se nacházel Simon.
     
    11
    Hezkým způsobem to na levém křídle vzal na sebe Simon, který se sice dostal k hranici opačného pokutového území, avšak tam se mu nepovedlo najít Kola.
     
    12
    Nantes ovšem pokračovalo v aktivitě, což přineslo nedovolený zákrok napadajícího Cassamy. Hostující celek tak bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    13
    Foket se na pravém křídle pokoušel spolupracovat se Zelenim, jenomže druhý jmenovaný měl k míči hodně daleko. Nakonec z toho bude pouze odkop od branky.
     
    14
    V úvodu zápasu sledujeme poměrně dost nedovolených zákroků. Dalším z nich se prezentoval hostující Louza, který místo míče trefil pouze nohu Cassamy.
     
    15
    Na jistotu si před malým momentem počínal Castelletto, který před dotírajícím protihráčem odehrál míč pouze do zámezí. Vhazovat tak bude moci obránce Konan.
     
    16
    V pokutovém území se Touré pokoušel prohodit nahrávku na Sierhuise, před kterým včas vystoupil pozorný Pallois, který prudce odehrál míč směrem do zámezí.
     
    17
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Rajković, kterému se povedlo přesunout hrací předmět na kopačku Faese, který ale nerozehrál vůbec přesně.
     
    18
    O provedení autového vhazování se před malým momentem postaral hostující Fábio, kterému sice přispěchal na pomoc Louza. Ten ovšem skončil na zemi.
     
    18
    Nantes právě vstřelili branku!
    První šance tohoto zápasu ihned končí vedoucí brankou Nantes! Hráči ve žlutém kompletu totiž měli k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti, která nabídla centr do pokutového území. Tam si dokázal naskočit velezkušený obránce NICOLAS PALLOIS, který jednoduchou hlavičkou přehodil vyběhnuvšího brankáře Rajkoviće.
    18. Nicolas PALLOIS - 0:1
     
    22
    Nantes si navíc vybojovalo rohový kop z levé strany, který div nepřinesl druhý zásah. Prodloužení totiž směřovalo do malého vápna, kde stehnem mířil nad Castelletto.
     
    23
    Poté měl na levém křídle poměrně hodně prostoru na centrovanou nabídku hostující Traoré, kterému se nepovedlo najít nikoho z kolegů, nýbrž pouze Abdelhamida.
     
    24
    Velké zaváhání ovšem předvedl domácí brankář Rajković, kterému míč vypadl z rukavic a snesl se za čáru. Nantes tak dostává k dispozici další rohový kop.
     
    25
    Sám na branku se pomalu a jistě dostával hostující Kolo, který se nakonec po souboji dostal na zem. Hlavní sudí penaltu nenařídil a nechává pokračovat ve hře.
     
    26
    Středem hrací plochy si to dokázal namířit hostující Touré, kterému se povedlo vyvézt míč na druhou stranu hrací plochy, kde ho ovšem obral domácí Beriša.
     
    27
    Nantes tentokráte zahrávalo standardní situaci, která znovu přinesla vysoký centr do opačného pokutového území, kde se nejvýše do vzduchu dostal Abdelhamid.
     
    28
    Odraženého míče se ovšem jako první dokázal chopit Louza, který to zkoušel zakončením z otočky. Střela putovala vysoko nad, Rajković tak nezasahoval.
     
    29
    Hráči ve žlutých dresech se znovu poměrně jednoduše dostali na opačnou stranu hrací plochy, kde ovšem chyboval Fábio. Jeho zadovka totiž našla Zeneliho.
     
    30
    Do menších problémů se poté dostal křídelník Blas, který z vlastní poloviny zkoušel přenést hru do volného prostoru, kde se povedlo proniknout vpřed Tourému.
     
    31
    Je za námi třetina hry. Nantes i nadále působí mnohem aktivnějším dojmem, v tomto případě ovšem neuspělo se snahou o ideální rozehrávku dalšího rohu.
     
    32
    Beriša se s míčem dostal vysoko na útočnou polovinu, kde se mu u postranní lajny nabídl ke spolupráci obránce Konan, před kterým ale zasahoval Fábio.
     
    33
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, kterým se prezentoval hostující obránce Pallois, jenž poslal na zem Diu. Reims rozehrává další standardku.
     
    34
    Standardní situace nepřinesla nic nebezpečného, naopak se povedlo jednoduše zakročit hostujícímu brankáři Lafontovi, který vyboxoval míč ze šestnáctky.
     
    35
    V pokutovém území se po souboji skácel k zemi hostující Kolo, jenomže ani v tomto případě z toho nebude penalta pro Nantes!
     
    36
    O provedení autového vhazování se v tomto případě přihlásil domácí Konan, který si dával poměrně dlouho načas. Nakonec jeho nabídku získal Girotto.
     
    37
    Nantes se znovu dostalo na dostřel branky soupeře, kde pro změnu zkoušel centrovanou nabídkou oslovit své spoluhráče Touré, který našel pouze hlavu soupeře.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Také Reims se před malým momentem dožadovalo pokutového kopu. Sudí celou situaci ještě projednával, avšak ani tentokráte z toho penalta nebude.
     
    42
    Kousek od středového kruhu dostal poměrně dost naloženo hostující Girotto, kterého v souboji o míč nevybíravě přišlápl napadající Beriša.
     
    44
    Ve vzdušném souboji kraloval domácí Abdelhamid, který prudkým způsobem odehrál míč na opačnou polovinu, kde rukou trkl do míče obránce Pallois.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující obránce Pallois, jenž překvapil brankáře po standardní situaci. Nantes mělo i po zbytek prvního poločasu více ze hry, navíc několikrát prověřilo připravenost domácího brankáře Rajkoviće. Reims toho směrem dopředu moc nepředvedlo, za celý první poločas si totiž nevypracovalo ani jednu vyloženou šanci, což by se mělo ve druhém dějství změnit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Dennis Appiah.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Na útočné polovině se dokázal dostat k míči hostující Traoré, který nakonec ještě spolupracoval s vedle stojícím Palloisem, jenž přenášel hru na pravou stranu.
     
    49
    Pallois nyní chyboval, neboť jeho slabou nahrávku dokázal vystihnout pozorný Touré. Domácí útočník to poté zkoušel vzít sám na sebe, což ale neměl dělat.
     
    50
    Poté se k odkopu od své branky postavil hostující brankář Lafont, který to zkoušel vysokým nákopem k levé autové lajně, avšak Traoré na balón nedosáhl.
     
    51
    Poté to centrem do pokutového území zkoušel obránce Traoré, který nabídku poslal do rukavic připraveného brankáře Rajkoviće, jenž rozehrál na Konana.
     
    52
    U středového kruhu se dokázal s míčem otočit středopolař Touré, který poté ke spolupráci zvolil naprosto osamoceného Traorého. Reims se ale stačilo vrátit.
     
    53
    Nepovedeně to poté udělal domácí Faes, který nakonec na jistotu poslal míč za cenu rohového kopu. K oné rozehrávce rohu se v tomto případě postavil Louza.
     
    54
    Poměrně zbytečným odkopem vpřed to následně řešil hostující Touré, kterému se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů. Nantes ještě reklamuje případný faul.
     
    55
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Zeneli, jenomže to bylo ze strany domácích naprosto vše. Následná nabídka totiž putoval do rukavic brankáře Lafonta.
     
    56
    Lafont také v tomto případě zvolil dalekonosný odkop na opačnou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu prosadil domácí Faes, který ještě hledal Sierhuise.
     
    57
    Poté to hodně překvapivým řešením vyzkoušel hostující Louza, jehož zakončení z dobrých čtyřiceti metrů nebylo přesně. Rajković tak nemusel ani zasahovat.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Moreto Cassama (Stade de Reims).
     
    59
    Sám se na útočnou polovinu dokázal dostat domácí Beriša, který poté počkal na podporu od svých spoluhráčů. Nakonec se do kombinace zapojil také Foket.
     
    60
    K hranici pokutového území si dokázal seběhnout domácí Dia, který se přeci jenom protáhl až do zakončení, jenž ale směřovalo přímo do kopačky protihráče.
     
    61
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Kaj Sierhuis, přichází Mathieu Cafaro.
     
    62
    O provedení autového vhazování se mohl postarat domácí Foket, kterému se u pravé autové lajny nakonec nabídl Touré, který svým pohybem vybojoval roh.
     
    63
    Máme za sebou zhruba hodinu hru. Reims je v úvodu druhého poločasu o něco aktivnějším týmem, jenomže se stále nemůže prodrat do žádné větší příležitosti.
     
    67
    Nyní musel do akce domácí brankář Rajković, kterému se sympatickou střelu pod břevno vlastní branky povedlo vyrazit nad. Následovat bude rohový kop.
     
    68
    Následný rohový kop ovšem ani tentokráte nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se v souboji o míč povedlo uspět domácímu Faesovi, který odklidil do bezpečí.
     
    68
    Reims právě vstřelilo branku!
    Zničehonic máme opět vyrovnáno! Do pokutového území totiž zamířil naprosto parádní centr z pravé strany, který si dokázal najít forvard EL BILAL TOURÉ. Jeho hlavička nakonec zapadla přesně ke vzdálenější brankové konstrukci, kam se brankář Lafont neměl šanci včas přesunout.
    68. El Bilal Touré - 1:1
     
    69
    Reims se dožaduje pokutového kopu, hlavní sudí půjde celou situaci projednat!
     
    70
    Nakonec z toho přeci jenom je penalta!
     
    72
    Reims právě vstřelilo branku!
    Domácí se v krátkém časovém sledu dokonce dostávají do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil BOULAYE DIA, který zvolil přízemní zakončení k pravé tyči, zatímco se brankář Lafont vydal k opačné konstrukci.
    72. Boulaye DIA - 2:1
     
    73
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Marcus Coco.
     
    75
    Reims právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou na koni a dostávají se do dvoubrankového vedení! V pokutovém území si totiž hledal prostor ke střele Zeleni, který nakonec zvolil nahrávku do tandemu na MATHIEUA CAFARA. Druhý jmenovaný si míč potáhl na pravou nohu a poté prudkým projektilem vyzrál na hostujícího brankáře Lafonta potřetí.
    75. Mathieu CAFARO - 3:1
     
    76
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Marshall Munetsi.
     
    77
    Nantes poslední minuty absolutně nezvládá a bude to mít nesmírně složité. Hostující celek si totiž nechal vsítit hned tři branky a na svém kontě má manko dvou branek.
     
    78
    Zeneli to znovu udělal parádně. Další průnikovou nahrávkou tentokráte dokázal do šance vysunout Munetsiho, jehož pokus zlikvidoval pozorný brankář Nantes.
     
    79
    Nantes právě vstřelili branku!
    Druhý poločas přináší bohatou nadílku! Tentokráte došlo k chybě u domácího Munetsiho, který nešťastnou tečí přichystal vyloženou šanci pro dotírajícího LUDOVICE BLASE. Ten se pokoušel o akrobatické zakončení, které navíc směřovalo naprosto mimo dosah brankáře Rajkoviće, který tak byl bez šance.
    79. Ludovic BLAS - 3:2
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Abdoul-Kader Bamba.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Renaud Emond.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Imran Louza, přichází Pedro Chirivella.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Nantes se před malým momentem povedlo vstřelit důležitou kontaktní branku, domácí se nyní brání.
     
    82
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Xavier Chavalerin.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází Moussa Doumbia.
     
    85
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí obránce Faes, který na jistotu rozehrál na vedle stojícího Abdelhamida, jenž ještě přeposlal na nohu Diy.
     
    86
    Reims se ovšem na útočné polovině moc dlouho neohřálo a sledovali jsme rychlý výpad vpřed v podání hostujícího Appiaha, který přesto neudržel míč na noze.
     
    87
    Hráči ve žlutém kompletu znovu kombinovali kousek od pokutového území soupeře. Nakonec si Bamba vypracoval pozici pro střelu, kterou zablokoval protihráč.
     
    88
    Poté se jako první k odraženému míči dostal domácí brankář Rajković, kterému se povedlo nasbírat cenné vteřinky. Následoval dalekonosný odkop.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Reims stále vede o jednu branku. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Nantes se znovu dostalo na útočnou polovinu, tentokráte to zkouší kombinací u pravé autové lajny.
     
    90+2
    Nakonec se obránce Bamba dostal k centru pravou nohou, který nebyl vůbec špatný. Na jeho nabídku si naskakovali dva spoluhráči, uspěl ale Abdelhamid.
     
    90+4
    Běží nám již čtvrtá minuta nastaveného času. Nyní si Reims vybojovalo autové vhazování z levé strany, Konan pochopitelně spěchat nehodlá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Reims výsledkem 3:2. Domácí celek měl v úvodu druhého poločasu územní převahu, jenomže poměrně dlouho hledal prostor pro vyložené šance. Reims paradoxně díky vyrovnávací brance ožilo, neboť v krátkém časovém sledu přidalo další dva zásahy, díky čemuž se dostalo do vedení o dvě trefy. Nantes se poměrně rychle povedlo snížit, avšak k vyrovnání to už nevedlo. Reims tak zvládlo velice těžký duel na jedničku a z tohoto zápasu tak ukořistilo všechny tři body. (20:53:33)

    David Suchý

    Góly: 68. Touré (Cafaro), 72. Dia (pen.), 75. Cafaro (Zeneli) – 18. Pallois (Louza), 79. Blas

    Karty:   7. Konan (REI), 58. Cassama (REI) – 5. Fábio (NAT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama, Zeneli (82. Doumbia), Valon Beriša (82. Chavalerin), Dia – Touré (76. Munetsi), Sierhuis (61. Cafaro).
    Náhradníci: Diouf – De Smet, Cafaro, Doumbia, Hornby, Munetsi, Maresic, Kutesa, Chavalerin.

    FC Nantes: Lafont – Ch. Traoré, Castelletto, Pallois (C), Fábio (46. D. Appiah) – A. Touré, Girotto – Louza (80. Chirivella), Blas (80. Bamba), Simon (73. Coco) – Kolo Muani (80. Emond).
    Náhradníci: Petrić – D. Appiah, Bamba, Basila, Corchia, Coco, Emond, Chirivella, Ndilu.

    Rozhodca: Abed – Mugnier, Courbet