Angers – Štrasburg 0:2 (kon.) | Dijon – Lille 0:2 (kon.) | Montpellier – Metz 0:2 (kon.)
Nîmes – Nice 0:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:2 (kon.) | Bordeaux – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Lyon – Brest 2:2 (kon.) | Monaco – Lens 0:3 (kon.) | Paríž – Lorient 2:0 (kon.)
Rennes – Marseille 2:1 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
0:2 (0:0)
FC Metz
cz Streda 16.12.2020, 19:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer u francouzského fotbalu! Dnes večer nás čeká kompletní patnácté kolo Ligue 1. Společně se mnou se pak zaměříme na duel od 19:00, kde se utká Montepellier a Métami. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Montpellier HSC
    Montpellier je nyní ve skvělé formě, díky čemuž se nachází v přímém souboji o první místo. Aktuálně je ale až pátý v pořadí, avšak na první příčku ztrácí pouhé tři body, což může bez problémů dohnat. Ve prospěch dnešních domácích hovoří i aktuální forma, protože ti vyhráli hned pět z posledních šesti duelů, v důležitém souboji nestačili jenom na PSG, jinak si vyšlápli na St. Étienne, Bordeaux, Štrasburk, Lorient a Lens. Montpellier dnes bude chtít opět potvrdil svou fazónu, což se od něj i očekává, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne.

    Poslední tři utkání
    Lens vs. Montpellier – 2:3
    Montpellier vs. PSG – 1:3
    Lorient vs. Montpellier – 0:1
     
    FC Méty
    Méty se soustředí zejména na to, aby se udržely v nejvyšší francouzské soutěži, což se jim zatím úspěšně daří. Konkrétně se nachází na třináctém místě a na sestupovou zónu mají komfortní náskok šesti bodů. Dnešním hostům se však moc nedaří v poslední době, jelikož z posledních pěti utkání neovládli ani jedno, ale získali aspoň tři body za tři remízy, jinak tedy ještě dvakrát padli. Naposledy Méty uhrály remízu se Štrasburkem, což byl ale tým z podobné části tabulky. Nyní je čeká silný Montpellierem, tak uvidíme, jak se Métám bude dařit proti němu.

    Poslední tři utkání
    Štrasburk vs. Méty – 2:2
    Méty vs. Lyon – 1:3
    Méty vs. Brest – 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Omlin – Mavididi, Congré, Mendes, Ristić – Sambia, Ferri – Savanier, Mollet, Laborde – Delort (C).
    Náhradníci: Bertaud – Souquet, Cozza, Hilton, Škuletić, Chotard, Dolly, Wahi, Yun.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Boye (C), Kouyaté, Delaine – Bronn, Fofana – L. Gueye, Boulaya, Maïga – Leya Iseka.
    Náhradníci: Caillard – Tchimbembé, Nguette, Angban, Maziz, Vagner, Yade, Boahene, Sarr.

    Rozhodčí: Pignard – Jeanne, Lang.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří fotbalistům Mét, kteří následně v klidu kombinují na své polovině, s míčem se chtějí rozehrát.
     
    3
    Montpellier už toho docela dost naběhal, na zisk balónu ale marně čeká. Hosté se mezitím zkouší dostat do šance, ale zatím marně.
     
    4
    Domácí už se také dostali k míči a rovnou krouží u soupeřova pokutového území. Tam se dokonce natlačil Téji Savanier, ale zakončení mu nebylo dovoleno.
     
    5
    Thomas Delaine se na levé straně dobře protlačil až k centru, ale ten letí přímo do rukavic Jonase Omlina, který rychle rozehrává a posílá tak své spoluhráče do protiakce.
     
    7
    Pořád sledujeme velmi poklidný fotbal, kde se toho moc neděje. Ani jeden tým nechce jít směrem dopředu do nějakého risku.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Aaron Leya Iseka (FC Méty).
     
    8
    Domácí výborně zapracovali při napadání, ale zisku míče nedokázali využít, protože do vápna následně letěl jen přetažený centr.
     
    10
    Téji Savanier už centroval dost nebezpečněji, avšak Andy Delort sklepnutím před brankou nic nevyřešil, nakonec nepřišla ani střela.
     
    11
    Domácí jsou pořád nebezpečnější. Andy Delort opět číhal v pokutovém území, kde ho tentokrát hledal Gaëtan Laborde, kterému se to jen těsně nepovedlo.
     
    12
    Méty jsou zatažené na své polovině a chtějí přežít nápor soupeře. To se jim zatím daří, nákop za obranu tentokrát pohlídal Alexandr Úkíddžá.
     
    13
    Montpellier už rozehrával také rohový kop, ale ani ten ke skórování nepomohl. Vzápětí navíc přerušuje hru brankář hostů.
     
    15
    Méty po delší době hledaly cestu dopředu, jenže se nedostaly přes obranný val soupeře, takže rychle musely spěchat zpět dozadu, kde jim pomohl rozhodčí, který odpískal útočný faul Andyho Delorta.
     
    16
    Fabien Centonze vhazoval na útočné polovině, ale vhazování se mu absolutně nepovedlo, takže hlavní rozhodčí přisuzuje míč domácím.
     
    17
    Farid Boulaya zůstává po bolestivém hlavičkovém souboji ležet na trávníku, kvůli němu se tak musí přerušovat. Po chvíli se ale zvedá a nepotřebuje ani ošetření.
     
    18
    Hosté také rozehráli svůj první roh, ze kterého dokonce přišla hlavička směrem na bránu, ale ta se od země odráží nad horní tyčku.
     
    19
    Domácí si dávají s rozehrávkou na čas, protože jsou ostře napadání. Pomáhají si tak se svým brankářem, aby o míč zbytečně nepřišli.
     
    20
    V prvních dvaceti minutách jsme neviděli jedinou střelu mezi tři tyče. Nebezpečnější je však favorizovaný Montpellier, který chce tuto roli potvrdit.
     
    21
    Stephy Alvaro Mavididi posílal míč na zadní tyč, kde se o hlavičku pokoušel Gaëtan Laborde, který byl však dobře pokryt a nebyl mu ani umožněn výskok.
     
    22
    Jeden z hosté se kousek před pokutovým územím dopustil nedovoleného zákroku, takže Montpellier zase může zahrozit, ale ani dalším vzdušnou přihrávkou se mu to moc nepovedlo.
     
    23
    Mihailo Ristić se pokoušel uvolnit pomocí kliček, protihráč ho však čistým způsobem poslal k zemi, čímž si vybojoval autové vhazování.
     
    24
    Alexandr Úkíddžá musí vytahovat první důležitější zásah! Z pravé strany nebezpečně pálil Téji Savanier, ale brankář Mét zatím udržel bezbrankový stav.
     
    25
    Hostujícím fotbalistům se zase nepovedla rozehrávka, z čehož začínají být dost frustrování, což dávají hlasitě najevo.
     
    27
    Méty jsou po delší době u míče a opatrně hledají cestu dopředu. Naspěch však moc nemají, protože se potřebují uklidnit.
     
    28
    Hosté nejprve špatně přihráli, při napadání pak následně dobře zapracoval John Boye, který odhadl soupeřův pas a následně z velké dálky zkusil štěstí, čímž protáhl Jonase Omlina.
     
    29
    Montpellieru už začínají docházet síly, protože skoro vůbec nenapadá, takže hosté mohou kombinovat v úplném klidu. Mají i docela dost prostoru na útočné polovině.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Habib Maïga (FC Méty).
     
    31
    Domácí zatím ohrožují bránu hlavně pomocí centrů, ale ty stále nejsou moc úspěšné. I další vzdušný pas totiž hosté srazili na rohový kop.
     
    33
    Lamine Gueye výborně vybojoval míč a pokoušel se o únik, ale do risku se mu nechtělo, takže se raději otočil a uklidnil hru přihrávkou dozadu.
     
    34
    Andy Delort dlouho držel míč na pravé straně a rozmýšlel, co s ním provede. Nakonec se pokusil o průnikový pas, který však zastavil první protihráč v cestě.
     
    36
    Také Méty po delší době trochu zahrozily, jelikož centr od pravé postranní čáry prošel přes obránce, ale to útočící hráč nečekal, takže do zakončení se nakonec nedostal.
     
    37
    Junior Sambia zrychluje hru na pravé straně, ale dva protihráči mu nakonec vystavili stopku. Ti si následně přivlastnili míč a sami se pokouší o rozehrávku.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Thomas Delaine (FC Méty).
     
    39
    Žlutou kartu dostává Florent Mollet (Montpellier HSC).
     
    40
    První půle už se blíží ke konci, hra se tak začíná zpomalovat. Dopředu se nechce ani jednomu celku, takže se kope hlavně ve středu hrací plochy.
     
    41
    Do hry se po delší době dostává Jonas Omlin, který si moc rád přihraje se svými obránci. Raději by ale byl, kdyby jeho spoluhráči už vsítili nějakou branku.
     
    42
    V posledních minutách drží míč zejména Méty, které ale mají nemalé problémy s rozehrávkou, takže si o nějakém úspěšném útoku mohou nechat jen zdát.
     
    43
    Aaron Leya Iseka dostal jenom moc vysoký nákop do běhu, musel tak hrát hlavou, kterou ale už nic dalšího nevymyslel.
     
    44
    John Boye se prezentoval výborným obranným zákrokem proti Andymu Delortovi, kdy ho čistým způsobem odstavil od míče a navíc založil protiútok, který však Thomas Delaine zakončil jen nepřesnou střelou.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    Domácí ještě stíhají rozehrát rohový kop, přičemž Téji Savanier poslal míč do malého vápna, kde bylo opravdu spoustu hráčů, ale balón nakonec zamířil jen do autu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:02.
     
    V prvním poločase se toho moc nestalo, neviděli jsme ani jednu vyloženou gólovou příležitost. O něco málo aktivnější je samozřejmě favorizovaný Montpellier, od kterého se rozhodně čekala větší převaha, ale Méty zatím hrají velmi dobře. Uvidíme, jak se tento vyrovnaný zápas nakonec vyvine.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop tentokrát patří Montpellieru, který už nyní bude muset aktivně usilovat o vstřelení prvního gólu utkání, tedy pokud chce myslet na výhru.
     
    47
    Méty se prvnímu útoku soupeře bez problémů ubránily a směrem dopředu jsou dost opatrnější. Nemají kam spěchat, bod s Montpellierem by byl pro ně úspěch.
     
    49
    Penalta pro Méty!
     
    49
    Farid Boulaya si v pokutovém území hledal odražený míč a už se napřahoval, jenže mu pod nohy vlétl skluzem jeden z protihráčů, který sice zakončení zabránil, ale zavinil tak penaltu!
    49. Penaltová situace
     
    50
    Méty právě vstřelily branku!
    Hosté jdou překvapivě bránit, ale teď je čeká velmi náročné bránění! AARON LEYA ISEKA se toho při pokutovém kopu nebál, míč excelentně poslal přímo do pravého horního rohu brány, Jonas Omlin tak neměl za žádnou cenu nárok.
    50. Aaron Leya Iseka - 0:1
     
    52
    Montpellier je po inkasovaném gólu zatím celou dobu u míče, ale s ním se zatím nachází jen na půlící čáře.
     
    53
    Domácí se však přiblížili k vápnu a rovnou je z toho standardní situace! Téji Savanier rovnou zakončoval, přičemž jeho pokus nevypadal vůbec špatně, ale míč nakonec skončil jen těsně vedle pravé tyčky!
     
    55
    Domácí fotbalisté jsou z aktuálního výsledku docela frustrování, proto začínají hrát tvrdě. Faul se proti nim ale docela dlouho nepískal.
     
    56
    Andy Delort si našel odražený míč a ještě pokračoval v útoku, po jeho přihrávce už se ale hosté přece jen osvobodili.
     
    58
    Dylan Bronn podniká útočný výlet, kousek před pokutovým územím našel spoluhráče, který následně vyslal do šestnáctky Lamina Gueye. Ten skončil na trávníku, ale tentokrát to penalta nebude.
     
    59
    Andy Delort podnikl pěknou individuální akci, kdy si v šestnáctce míč navedl na levačku a ze středu hřiště pálil, ale jeho rána měla slabou razanci, takže na ni Alexandr Úkíddžá bez problémů zareagoval.
     
    60
    Montpellieru už má jen třicet minut na vyrovnání, což není moc času. Méty se navíc skvěle brání, pro udržení aktuálního výsledku tedy udělají vše.
     
    61
    Domácí vybojovali další přímý kop poblíž pokutového území, ze kterého přišel zase centr, ale ten byl okamžitě odvrácen. Z dálky poté pálil Andy Delort, ale i tentokrát brankář Mét stačil zareagovat!
     
    62
    Alexandr Úkíddžá drží v klidu své spoluhráče, protože jistě pokryl další centrovaný míč a s následnou rozehrávkou samozřejmě vůbec nespěchá.
     
    63
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Aaron Leya Iseka, přichází Opa Nguette.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Stephy Alvaro Mavididi (Montpellier HSC).
     
    65
    Méty pořád drží hru daleko od své brány, což jim opravdu vyhovuje. Při bránění si ale čím dal častěji musí pomáhat faulem, který nyní inkasoval Andy Delort.
     
    66
    V bolestech se svíjí další domácí hráč, tentokrát je Jordan Ferri, který si ale pískot hlavního rozhodčí nezískal, takže se tak bude muset obejít i bez ošetření.
     
    67
    Pedro Mendes chtěl založit útočnou akci, ale ještě před půlící čárou signalizuje, že nemá komu přihrát. Montpellieru se tak směrem dopředu zcela pochopitelně moc nedaří.
     
    68
    Domácí zase zcela zbytečně pokazili kombinaci, kvůli čemuž přijdou o další čas. Méty ho však moc nezískaly, jelikož po nákopu míč končí jen za pomezní čárou.
     
    69
    Montpellier už zase marně hledá cestu ze své poloviny, hosté navíc nejsou ani moc vytažení. Jejich obrana tedy funguje naprosto výborně.
     
    70
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Lamine Gueye, přichází Papa Ndiaga Yade.
     
    72
    Na trávníku se toho stále moc neděje. Domácí sice hledají cestu k zakončení, ale zatím se jim to absolutně nedaří.
     
    73
    Mihailu Ristićovi sjel při pokusu o centr míč z kopačky, takže míč skončil jen na nejbližším protihráči. Vzápětí přišel už o něco nebezpečné nákop, ale i ten byl okamžitě odvrácen.
     
    74
    Domácí už mají vyšší držení míče, ale stále jim to k ničemu není. S míčem se však už drží na útočné polovině, takže za chvíli by mohly začít přicházet šance.
     
    75
    Andy Delort chytře přenechával míč, jenže za ním už nebyl připravený žádný jeho spoluhráč, takže se Méty zase bez problémů ubránily.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Gaëtan Laborde (Montpellier HSC).
     
    77
    Další hromadný souboj o míč vyřešili lépe hosté, kteří sice dovolili centr, ale ten neprodleně odvrátili a následně po delší době startují protiútok.
     
    78
    Opa Nguette výborně zapracoval při napadání, díky čemuž mohl vypálit jeden z jeho spoluhráče, který tak po delší době protáhl Jonase Omlina.
     
    79
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Il-Lok Yun.
     
    79
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Stephy Alvaro Mavididi, přichází Petar Škuletić.
     
    79
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Arnaud Souquet.
     
    81
    Začíná poslední desetiminutovka základní hrací doby, kde nás čeká asi nejzajímavější podívaná. Domácí totiž rozhodně budou usilovat o vyrovnání, i když se jim to zatím moc nedaří.
     
    82
    Střídající Il-Lok Yun už se zapojil do hry, kdy se na hraně pokutového území pustil do náročného voleje, který se mu i docela povedl, ale nakonec se nevešel mezi tři tyče.
     
    83
    Alexandr Úkíddžá šel pro centrovaný míč, přičemž si nejspíš přivodil nějaké zranění, protože se následně nechává ošetřovat. Určitě je rád, že tím získá i nějaký čas.
     
    84
    Čas opravdu rychle ubíhá, což vadí zejména Montpellieru, který se samozřejmě ihned po zisku míče okamžitě tlačí dopředu, ale pořád se do šance dostává velmi složitě.
     
    85
    Andy Delort se dobře rozběhl a dostal i nadějnou přihrávku mezi obránce, ale opravdu složité zpracování nezvládl optimálně, kvůli čemuž bude od své klece odkopávat Alexandr Úkíddžá.
     
    86
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Elye Wahi.
     
    87
    Domácí to nyní dobře vykombinovali, Elyu Wahimu však v klíčové chvíli utekl míč z kopačky, kvůli čemuž pálil jen velmi složitě a navíc mimo bránu.
     
    88
    Méty si velmi sebejistě kráčí za vítězství. Nyní se po delší době ocitly na útočné polovině, kde získaly pár cenných sekund, ale do ničeho nebezpečného se samozřejmě nedostaly.
     
    89
    Alexandr Úkíddžá i nadále pokračuje ve velmi jistém výkonu. Suverénně si tentokrát vyběhl pro centrovaný míč a odkopem ho posílá co nejdál od vlastní klece.
     
    90
    Mohlo být hotovo, i Jonas Omlin však dobře dobře podržel svůj tým! Papa Ndiaga Yade z dálky pálil opravdu velmi dobře, míč se kroutil k levé tyči, ale domácí brankář prokázal pozornost a jistě zasáhl!
    90. Yade vyslal na bránu opravdu dobrý projektil
     
    90+1
    Méty právě vstřelily branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Méty si senzačně vyšlápnou na Montpellier! Hosté výborně odvrátili další akci soupeře, načež zamířili do nadějného protiútoku, při kterém Papa Ndiaga Yade výborně uvolnil na hraně šestnáctky HABIBA MAÏGU, který nejprve naznačil střelu, čímž zcela zmátl Jonase Omlina a následně poslal míč do jeho protipohybu. Asistence: Papa Ndiaga Yade.
    90+1. Habib MAÏGA - 0:2
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Keagan Dolly.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Habib Maïga, přichází Victorien Angban.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Farid Boulaya, přichází Vagner.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Méty si dnes senzačně vyšláply na favorizovaný Montpellier a berou tři body! V první půli jsme se sice branky nedočkali, avšak v druhém poločase se už se síť konečně vlnila, kdy hosté ze svého prvního průniku do šestnáctky rovnou získali penaltu, kterou bez problémů využili. Méty následně naprosto bez problémů odolávaly trápícímu se Montpellieru, kterému se dnes směrem dopředu vůbec nedařilo, takže na gól mohl těžko myslet. V závěru pak hosté potvrdili výhru druhým gólem, který ještě umocnil jejich radost z dnešního duelu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:9.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše, ale již za chvíli budete moci společně se mnou sledovat utkání Lyon – Brest. Tak na počtenou. (20:53:34)

    Lukáš Mihal

    Góly: 50. Leya Iseka (pen.), 90+1. Maïga (Yade)

    Karty:   39. Mollet (MON), 64. Mavididi (MON), 76. Laborde (MON) – 7. Leya Iseka (MTZ), 30. Maïga (MTZ), 38. Delaine (MTZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:9.
    HSC Montpellier: Omlin – Mavididi (79. Škuletić), Congré, Mendes, Ristić – Sambia (79. Souquet), Ferri – Savanier (90+2. Dolly), Mollet (79. Yun), Laborde (86. Wahi) – Delort (C).
    Náhradníci: Bertaud – Souquet, Cozza, Hilton, Škuletić, Chotard, Dolly, Wahi, Yun.

    FC Metz: Úkíddžá – Centonze, Boye (C), Kouyaté, Delaine – Bronn, Fofana – L. Gueye (70. Yade), Boulaya (90+3. Vagner), Maïga (90+3. Angban) – Leya Iseka (63. Nguette).
    Náhradníci: Caillard – Tchimbembé, Nguette, Angban, Maziz, Vagner, Yade, Boahene, Sarr.

    Rozhodca: Pignard – Jeanne, Lang