Angers – Štrasburg 0:2 (kon.) | Dijon – Lille 0:2 (kon.) | Montpellier – Metz 0:2 (kon.)
Nîmes – Nice 0:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:2 (kon.) | Bordeaux – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Lyon – Brest 2:2 (kon.) | Monaco – Lens 0:3 (kon.) | Paríž – Lorient 2:0 (kon.)
Rennes – Marseille 2:1 (kon.)
koniec
AS Monaco
0:3 (0:3)
Racing Lens
cz Streda 16.12.2020, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky francouzského klubového fotbalu. V tomto zápase proti sobě nastoupí AS Monaco FC a Racing Club De Lens.
     
    Racing Club De Lens odehrál 13 zápasů s bilancí 6-3-4 a získal 21 bodů. V aktuální tabulce je na devátém místě. Z posledních pěti zápasů bodoval ve třech. Poradil si s Dijonem 1:0 a Rennes 2:0, remizoval s Nantes 1:1. Tým nestačil na Angers 1:3 a na Montpellier 2:3.
     
    AS Monaco FC odehrálo 14 zápasů s bilancí 7-2-5 a získalo 23 bodů. V tabulce ligy je tým na šesté pozici. Z posledních pěti zápasů tým vyhrál tři. Poradil si s Nice 2:1, PSG 3:2 a Nimes 3:0. Nestačil na Lille 1:2 a na Marseille 1:2.
     
    Poslední vzájemný zápas se odehrál 24. 4. 2015 a hostující Monaco vyhrálo na půdě soupeře 3:0, trefili se Carrasco, Martial a Silva.
     
    Podle předzápasových prognóz a statistik je favoritem domácí celek, ovšem fotbal je nepředvídatelná hra a stát se může cokoliv.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Mannone – Aguilar, Disasi, Maripán, Ballo-Touré – Diop, Tchouaméni, Fofana, G. Martins – Volland, Ben Yedder (C).
    Náhradníci: Majecki – Badiashile, Geubbels, Jovetić, Matazo, Caio Henrique, Pellegri, Sidibé.

    Racing Club De Lens: Leca (C) – Gradit, Medina, Issiaga Sylla – Michelin, Fofana, Ch. Doucouré, Haidara – G. Kakuta – Ganago, Banza.
    Náhradníci: Faríñez – Boura, Cahuzac, Clauss, Fortes, Jean, Muinga, Mauricio, Sotoca..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo, domácí hrají v červeném, hosté mají černé dresy.
     
    1
    Lens právě vstřelilo branku!
    Z první výraznější akce zápasu se prosazuje hostující celek. Clément Michelin (RC Lens) ze strany přihrával před branku, kam si z druhé vlny naběhl ISSIAGA SYLLA. Měl snadnou práci, pohodlně skóroval Asistence: Clément Michelin.
    1. Issiaga SYLLA - 0:1
     
    3
    Velký šok pro domácí fotbalisty, kteří do zápasu vstupovali jako favorité. Lens pokračuje dál v aktivní hře a Monaco má velké problémy.
     
    4
    Autorem další hostující střely je Simon Banza (RC Lens). Jeho pokus ale končí nad brankou, Vito Mannone (Monaco) raději kontroloval situaci, ale na míč nedosáhl.
     
    5
    Vstup do zápasu vyšel hostujícímu celku na výbornou. Nyní se až do střelecké pozice dostal domácí celek. Wissam Ben Yedder (Monaco) byl v pokutovém území tísněn a nestačil zakončit.
     
    6
    Clément Michelin (RC Lens) vedl další akci svého celku, ale Jonathan Gradit (RC Lens) neměl komu přihrát, a tak akci poněkud přibrzdil. Aktivně hrající Lens vybojoval rohový kop.
     
    7
    Gaël Kakuta (RC Lens) nakrátko rozehrál, následně se centr snesl před branku, ale obrana si dokázala snadno poradit. Pak už míč získal brankář Vito Mannone. Ten rychle vyhodil na obránce, směr hry se tedy otáčí.
     
    7
    Domáí celek sice nyní dostal míč do branky, ale zakončující hráč byl zcela nepochybně v postavení mimo hru. Byl to Kevin Volland, kdo si nepohlídal svou pozici.
     
    8
    Hostující brankář rozehrává od své branky, přenechal míč obráncům, kteří se pokouší rychle přenést směr hry.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Jonathan Gradit (Racing Club De Lens). Za hodně zbytečný faul na své polovině vidí hostující hráč žlutou kartu. Soupeře dohrál bez snahy hrát míč.
     
    10
    Volný kop rozehrávali domácí. Aurélien Tchouaméni (Monaco) se po centru se dostal k zakončení hlavou, které brankář Jean-Louis Leca (RC Lens) výborně vytáhl,. Následně se ukázalo, že zakončující hráč byl v ofsajdu.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Cheick Doucouré (Racing Club De Lens). Hostující hráč nešetrně strčil do soupeře, za což vidí kartu. Rozehrávat budou domácí a sudí jasným gestem ukázal, že to bude na píšťalku.
     
    13
    Rohový kop rozehrávali domácí fotbalisté. Centr se snesl před branku, kde nadvakrát hlavičkoval jeden z hráčů Monaca. Gólman Jean-Louis Leca (RC Lens) vytáhl velmi dobrý zákrok.
     
    15
    Po rohovém kopu domácích si na centr v pokutovém území velmi dobře vyskočilGuillermo Maripán. Jeho zakončení se ale odrazilo od břevna.
     
    15
    Domácí fotbalisté jsou nyní rozhodně aktivnější, mají více ze hry, tlačí se do zakončení.
     
    16
    Penalta pro Monaco. Jonathan Gradit (RC Lens) podle všeho fauloval soupeře v pokutovém území, do akce jde VAR, sudí se jde podívat.
    16. Jonathan Gradit (LNS)
     
    17
    Po poradě s videem sudí odvolal penaltu, vykopávat bude brankář Lens. Domácí hráči se zlobí, ale není jim to nic platné.
     
    18
    Igniatius Ganago (RC Lens) postupoval do střelecké pozice, ale na poslední chvíli jej zastavil obránce, Guillermo Maripán (Monaco) se výborně vrátil. Následně se pravděpodobně hostující hráč zranil. Leží na hrací ploše.
     
    20
    Podobná situace na druhé straně, pokutového kopu se dožadoval hostující celek, ale podle VAR je situace v pořádku, ani tentokrát penaltu neuvidíme.
     
    22
    Dvacet minut hry je pryč, hostující celek nyní rozehrává na své polovině, kde se pokouší něco vymysletr.
     
    23
    Červenou kartu dostává Axel Disasi (AS Monaco FC). Domácí hráč potáhl soupeře, který pronikal do střelecké pozice, tady není o čem, červená karta.
    23. Červená karta
     
    24
    Hostující celek z volného kopu nic nevymyslel, nicméně díky důrazné hře vybojoval rohový kop.
     
    25
    Centr se od praporku snesl před branku, ale k zakončení se nikdo z hráčů v černých dresech nedostal. Vykopávat tedy bude brankář Monaca.
     
    26
    Obrázek hry je poslední minuty stejný. Domácí celek je pod tlakem soupeře, fotbalisté hostujícího celku mají převahu, hrají aktivně, pokouší se něco vymyslet a přidat druhou branku.
     
    28
    Issiaga Sylla (RC Lens) vedl hostující akci, pokoušel se dostat do střelecké pozice, ale jeho akci přibrzdila obrana soupeře, která si počínala dobře a nenechala ho vypálit.
     
    29
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Benoît Badiashile.
     
    30
    Půlhodina hry je pryč, stále platí vedení hostujícího celku. Lens hraje aktivně a navíc jen proti deseti soupeřům.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Simon Banza (Racing Club De Lens).
     
    32
    Domácí hráči se nyní probojovali až do střelecké pozice, ale po centru před branku hlavičkoval Kevin Volland do obránce, od něhož se míč odrazil mimo.
     
    34
    Lens právě vstřelilo branku!
    Krásně sehráno a hostující celek krátce po půlhodině hry navyšuje své vedení. Clément Michelin poslal míč před branku, kde jej rychle usměrnil do brány SIMON BANZA. Asistence: Clément Michelin.
    34. Simon BANZA - 0:2
     
    35
    Deset minut hry zbývá z prvního poločasu, nyní se hraje na polovině hrací plochy, kde mají domácí hráči míč pod kontrolou.
     
    37
    Hraje se na polovině hrací plochy, domácí celek se pokouší vrátit se k důrazné hře. Obrana Monaca se postupně pokouší dostat do předbrankového prostoru.
     
    38
    Jean-Louis Leca (RC Lens) nyní rozehrává od své branky, rozhodl se pro rozehrávku na spoluhráče. Clément Michelin (RC Lens) pokračoval v akci, ale neměl komu, a tak vrací zpět brankáři.
     
    39
    Lens právě vstřelilo branku!
    Lekce z produktivity pokračuje dál. Hostující celek přidává třetí branku. Gaël Kakuta vymyslel velmi dobrou přihrávku na spoluhráče, tím byl SEKO FOFANA. Před brankou se dostal k míči z ostré pozice prostřelil brankáře. Asistence: Gaël Kakuta.
    39. Seko FOFANA - 0:3
     
    41
    Lens pokračuje v aktivní hře, hostující celek drží míč na útočné polovině, kde se pokouší něco vymyslet. Následně je hra přerušená, jeden z hráčů leží na zemi.
     
    42
    Igniatius Ganago (RC Lens) má problémy s kotníkem, už jsou u něho lékaři.
     
    43
    Hra pokračuje dál a hosté rozehrávají volný kop. Centr se snesl před branku, ale obrana si dokázala poměrně snadno poradit.
     
    44
    Lens rozehrává od své branky, nikam se nežene a podle všeho si do druhého poločasu přinese velmi pohodlný náskok.
     
    45
    Dostáváme se do poslední minuty hry v prvním poločase, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    45+1
    Podle světelné tabule se budou k prvnímu poločasu nastavovat tři minuty.
     
    45+1
    Issiaga Sylla (RC Lens) vhazuje na své polovině, rozhodl se pro dlouhý hod na spoluhráče. Ten ovšem míč nedokázal zpracovat.
     
    45+2
    Hraje seš na polovině hrací plochy, Lens se pokoušelo o rychlé přenesení hry, což se podařilo. Následovat bude autové vhazování na polovině soupeře.
     
    45+3
    Ještě jeden rohový kop, který bude rozehrával hostující celek v závěru první půle. Centr se snesl před branku, ale obrana Monaca si dokázala snadno poradit.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Hostující celek vede v tomto zápase po prvním poločase o tři branky, prosadili se Issiaga Sylla, Simon Banza a Gaël Kakuta. Domácí Axel Disasi dostal ve 23. minutě červenou kartu, čímž oslabil svůj tým.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Eliot Matazo.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Djibril Sidibé.
     
    48
    Issiaga Sylla (RC Lens) vedl útočnou akci svého celku, ale přihrávka na spoluhráče postrádala přesnost, a tak budou hrát domácí fotbalisté.
     
    49
    Hraje se spíše na polovině hrací plochy. Míč kontrolují domácí fotbalisté, kteří se pokouší něco vymyslet před brankou soupeře. Issiaga Sylla (RC Lens) neuspěl.
     
    50
    Domácí celek rozehrává od své branky, následně ale Facundo Medina (RC Lens) získal míč, a tak rychle otočil směr hry. Do šance se Lens ale nedostal.
     
    52
    Obrázek hry je poslední minuty stejný, domácí fotbalisté se pokouší rozehrát od své branky, ale nedaří se jim vypracovat si střeleckou pozici.
     
    54
    Máme tu první výraznější šanci ve druhém poločase. Youssouf Fofana (Monaco) se po rychlé přihrávce spoluhráče dostal před pokutové území, jeho rána ale končí mimo branku.
     
    56
    Další velká šance a v té byl Youssouf Fofana (Monaco). Jeho rána z velkého vápna končí nad brankou. Gólman zasahovat nemusel.
     
    57
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází Tony Mauricio.
     
    58
    Obrázek hry se vrací k té předchozí podobě, Tony Mauricio (RC Lens) hledal před brankou spoluhráče, ale brankář Vito Mannone snadno získal míč ze vzduchu.
     
    59
    Vypadá to, že se bude střídat a podle všeho na straně domácího celku. Monaco prohrává půlhodiny před koncem o tři branky a hrají v deseti.
     
    60
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Pietro Pellegri.
     
    62
    Volný kop rozehrával hostující celek, centr se snesl před branku, ale obrana si dokázala poměrně snadno poradit. Směr hry se tedy otáčí.
     
    63
    Hraje se spíše na polovině hrací plochy, ani jeden celek se momentálně nemůže propracovat stabilněji před branku soupeře. Gólmana mnoho práce nemají.
     
    65
    Tony Mauricio (RC Lens) si nabíhal před branku, ale jeho akce postrádala přesnost. Následně pálil ze střední vzdálenosti Seko Fofana (RC Lens). Jeho ránu kryje brankář Vito Mannone.
     
    66
    Vito Mannone (Monaco) se rozhodl pro dlouhý výkop, kterým přenesl směr hry, a tak mohou hrát domácí fotbalisté na útočné polovině.
     
    68
    Fotbalisté v černých dresech mají převahu, hrají aktivně na útočné polovině, ale nedokázali se propracovat do výraznější střelecké pozice.
     
    70
    Domácí hráči se dokázali ubránit akci soupeře, a pak se pokoušel Youssouf Fofana (Monaco) dostat do rychlé protiakce. Následně pokračoval v akci Djibril Sidibé.
     
    72
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jonathan Gradit, přichází Steven Fortes.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Yannick Cahuzac.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Issiaga Sylla, přichází Ismaël Boura.
     
    73
    Monaco rozehrává od své branky, rychle se tým dostal přes polovinu hrací plochy až do střelecké pozice, ale ke střele se AS nedostal.
     
    75
    Čtvrthodina hry zbývá do konce zápasu, hostující celek pokračuje dál v aktivní hře a proti deseti soupeřům hraje sebevědomě.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Pietro Pellegri (AS Monaco FC). Domácí hráč za faul na polovině hrací plochy dostává žlutou kartu. První žlutá karta pro Monaco.
     
    79
    Hraje se spíše na polovině hrací plochy, kde probíhají souboje o míč. Ani jeden tým se nyní nemůže dostat do výraznější šance.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Tony Mauricio (Racing Club De Lens).
     
    81
    Následně rozehrávali domácí. Centr se snesl před branku Lens, ale domácí fotbalisté vypálit nedokázali. Míč získala obrana.
     
    82
    Dostáváme se do finální fáze hry ve druhém poločase. Hosté míří za výhrou v tomto zápase.
     
    83
    Jean-Louis Leca (RC Lens) rozehrává od své branky, rozhodl se pro přihrávku na obránce, kteří rychle otočili směr hry. Steven Fortes (RC Lens) nepřesně přihrával spoluhráči.
     
    84
    Marně se pokouší domácí fotbalisté překazit kompaktní hru soupeře. Lens podle všeho tento zápas vyhraje stylem start-cíl. Po celou dobu je hostující celek lépe hrajícím.
     
    85
    Další akce hostujícího celku. Massadio Haidara (RC Lens) přešel na útočnou polovinu, ale do šance se jeho tým nedostal.
     
    88
    Jeden z hráčů zůstává ležet na hrací ploše, je to Pietro Pellegri, který se dostal do souboje s Fortesem.
     
    89
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Pietro Pellegri, přichází Willem Geubbels.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ruben Aguilar (AS Monaco FC).
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu uvidíme jednu minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:16.
     
    Issiaga Sylla, Simon Banza a Gaël Kakuta se v tomto zápase dokázali prosadit. Domácí Axel Disasi dostal ve 23. minutě červenou kartu, čímž oslabil svůj tým. Monaco si výraznější šanci v tomto zápase nevypracovalo, a tak prohrává zaslouženě. Lens bere body. (22:50:10)

    Jan Prošek

    Góly: 1. Issiaga Sylla (Michelin), 34. Banza (Michelin), 39. Fofana (G. Kakuta)

    Karty:   76. Pellegri (ASM), 90. Aguilar (ASM) – 9. Gradit (LNS), 11. Ch. Doucouré (LNS), 31. Banza (LNS), 80. Mauricio (LNS)   23. Disasi (ASM)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:16.
    AS Monaco: Mannone – Aguilar, Disasi, Maripán, Ballo-Touré – Diop (29. Badiashile), Tchouaméni, Fofana, G. Martins (60. Pellegri, 89. Geubbels) – Volland (46. Matazo), Ben Yedder (C) (46. Sidibé).
    Náhradníci: Majecki – Badiashile, Geubbels, Jovetić, Matazo, Caio Henrique, Pellegri, Sidibé.

    Racing Lens: Leca (C) – Gradit (72. Fortes), Medina, Issiaga Sylla (72. Boura) – Michelin, Fofana (72. Cahuzac), Ch. Doucouré, Haidara – G. Kakuta (57. Mauricio) – Ganago, Banza.
    Náhradníci: Faríñez – Boura, Cahuzac, Clauss, Fortes, Jean, Muinga, Mauricio, Sotoca.