Dortmund – Stuttgart 1:5 (kon.) | Freiburg – Bielefeld 2:0 (kon.) | Mainz – Kolín nad Rýnom 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Hertha 1:1 (kon.) | Lipsko – Brémy 2:0 (kon.) | Union Berlín – Bayern 1:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
0:1 (0:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
cz Sobota 12.12.2020, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Německá Bundesliga pokračuje jedenáctým kolem a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy 1. FSV Mohuč 05 a 1. FC Kolín nad Rýnem.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Fotbalisté dnes domácí Mohuče jsou v tabulce na sedmnáctém místě se ziskem pěti bodů a sezóna se jim určitě nevyvíjí podle představ. Jsou totiž na pozici, která by znamenala pád do druhé německé ligy. V deseti odehraných duelech jednou vyhráli, dvakrát remizovali a sedmkrát pak odešli ze hřiště jako poražený tým. Naposledy se jim nedařilo na půdě Bielefeldu, kde padli těsně 1:2.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Hosté z Kolína nad Rýnem na tom nejsou o moc lépe než jejich dnešní soupeř. Jsou patnáctí a mají jen o dva body více, tedy sedm a nacházejí se tak v ohrožení baráží či dokonce sestupem. Což určitě nechtějí a ještě mají k dispozici velké množství zápasů, takže šanci mají dostat se výše. Kolínští naposledy získali jeden bod, když doma remizovali 2:2 s Wolfsburgem.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve se radovala Mohuč z výhry 3:1, v odvetě pak došlo na dělbu bodů po výsledku 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Hack, Niakhaté (C) – Burkardt, Latza, E. Fernandes, Brosinski – Boëtius, Onisiwo – Mateta.
    Náhradníci: Dahmen – Abass, Barreiro, Caricol, Či Tong-won, Kunde Malong, Kilian, Quaison, Stöger.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn (C) – Čestić, Bornauw, J.-K. Horn – M. Wolf, S. Özcan, Schirí, Rexhbecaj, Jakobs – Thielmann, Duda.
    Náhradníci: Zieler – Andersson, Drexler, Katterbach, Ehizibue, Meré, Limnios, Modeste, Schmitz.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali odkop od domácí branky, který pochopitelně provedl domácí brankář Zentner, jenž se snažil najít kolegu Matetu.
     
    4
    Na pořadu dne byla standardní situace z levé strany. K rozehrávce se nakonec postavil křídelník Brosiński, který svým centrem našel pouze nohu Čestiće.
     
    5
    Poté jsem sledovali nedovolený zákrok v podání napadajícího Thielmanna, který zcela evidentně držel za dres domácího Hacka. Mohuč rozehrála nakrátko.
     
    6
    Poté musel kousek od středového kruhu zasahovat domácí Fernandes, od kterého šel míč ven z hrací plochy. K autovému vhazování se tak postavil Rexhbecaj.
     
    7
    Nyní mohl pro změnu vhazovat míč zpět na hrací plochu Niakhaté, který nahrál na kopačku brankáře Zentnera, jenž pro změnu roztáhl hru do volného prostoru.
     
    8
    Sledovali jsme další standardní situaci, kterou si vzal na starost domácí Brosiński. Jeho další střílená nabídka trefila pouze protihráče, který odhlavičkoval.
     
    9
    Kolín nad Rýnem se najednou pustil do zajímavého protiútoku, při kterém to neudělal nejlépe forvard Duda. Jeho finální nahrávku totiž včas odklidil St. Juste.
     
    10
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval domácí Hack, který poslal k zemi unikajícího Wolfa. Kolín nad Rýnem si vyzkouší standardku.
     
    11
    Dudova rozehrávka nakonec přinesla celkem pohodlný centr, který ovšem doputoval pouze k protihráči. Ten ovšem odvracel přímo na kopačku Bornauwa.
     
    12
    Poté směrem dozadu dokázal dobře zapracovat obránce Hack, který navíc vybojoval autové vhazování pro svůj celek. K němu se ihned postavil Brosiński.
     
    13
    Poté byl do rozehrávky svého celku zapojen také brankář Horn, který rozehrál po zemi přesně na kopačku Schirího. Kolín nad Rýnem to zkouší středem.
     
    14
    V krátkém časovém sledu se Horn znovu setkal s kulatým nesmyslem. Hostující brankář to tentokráte zkoušel odkopem na druhou stranu, kde našel Wolfa.
     
    15
    Poté se k míči podíval také domácí brankář Zentner, který pro změnu rozehrál po zemi přesně na Niakhatého. Kolín nad Rýnem se snaží aktivně napadat.
     
    16
    Brosińskimu se na levém křídle povedlo převzít nahrávku, načež si přichystal centr pravou nohou. Na malém vápně ovšem dokázal zakročit zadák Bornauw.
     
    17
    Poté to na sebe vzal St. Juste, který se z pozice obránce dokázal dostat k hranici opačného pokutového území, kde jeho nahrávku zablokoval zadák Hack.
     
    18
    Kolín se sice radoval z úvodní branky, avšak ta nakonec neplatí! Po autovém vhazování jsme sledovali přihrávku pod sebe na Thielmanna, který zakončil přesně z jedničky k zadní tyči. Ještě předtím se jeden z hostů nacházel v ofsajdu.
     
    22
    Do pokutového území soupeře se dokázal prodrat domácí Mateta, kterého ovšem dokázal čistým způsobem zastavit Bornauw. Následovat bude rohový kop.
     
    23
    I tentokráte si vzal rozehrávku na starost křídelník Brosiński, který ovšem znovu našel pouze připraveného protihráče. Ten odhlavičkoval míč mimo šestnáctku.
     
    24
    Poté se postaral o provedení autového vhazování hostující Čestić, jenomže hledal pouze obsazeného kolegu Wolfa, který nedokázal přejít přes Fernandese.
     
    25
    Ve středu hrací plochy neměl moc prostoru kolem sebe domácí Latza, který přesto dokázal roztáhnout hru k pravé autové lajně, kde se mu nabídl Burkardt.
     
    26
    Jako první se k padajícímu míči dostal hostující Bornauw, který ho dokázal odehrát na opačnou polovinu hrací plochy, kde se ho pro změnu ujal Niakhaté.
     
    27
    Onisiwo si za pokutovým územím dokázal najít prostor k zakončení, jenomže levačkou mířil vysoko nad branku. Brankář Horn tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    28
    Na opačné straně se na pravém křídle dostával k míči Özcan, kterého ovšem dokázal zastavit Brosiński. Druhý jmenovaný nakonec vybojoval další aut.
     
    29
    Na vlastní polovině se ujal míče hostující Schirí, který zvolil nahrávku na vedle stojícího Jakobse. Nakonec se do kombinace zapojil také brankář Horn.
     
    30
    Míč se ovšem znovu snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro FSV. Brosiński si nakonec vybral Fernandese, který nahrával za sebe na Latzu.
     
    31
    Matetovi se na hranici pokutového území povedlo uspět ve vzdušném souboji, jenomže na jeho nahrávku nedosáhl Boëtius. Domácí jsou přesto u balónu.
     
    32
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první branku tohoto zápasu stále čekáme. V posledních minutách sledujeme dost nepřesností, vhazovat bude Čestić.
     
    33
    Jeho autové vhazování nakonec putovalo na kopačku Horna, který okamžitě rozehrál nakrátko do strany. Mohuč to zřejmě znovu zkusí po levém křídle.
     
    34
    Od své branky mohl znovu rozehrávat domácí Zentner, který nakonec gestem ruky poslal spoluhráče daleko od branky. Očekávat se totiž dá vysoký odkop.
     
    35
    Bylo tomu skutečně tak. Na opačné polovině hrací plochy ovšem dokázal ve vzduchu uspět hostující Rexhbecaj, který navíc přiťukl míč do tandemu na Jakobse.
     
    36
    Znovu mohl vhazovat hostující Čestić, který nakonec zvolil nahrávku na vedle stojícího Wolfa. Ten na jistotu odkopával míč daleko na opačnou stranu hřiště.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Moussa Niakhaté (1. FSV Mohuč 05).
     
    38
    Nekompromisním odkopem to před malým momentem vyřešil domácí Hack, který raději posílal míč na útočnou polovinu, kde ovšem nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Sledovali jsme zajímavou standardku hostujícího týmu. Nakonec se k rozehrávce postavil Rexhbecaj, který zkoušel střílený centr, jenž přinese rohový kop.
     
    42
    Onisiwo se pokoušel vysunout Fernandese, avšak velice dobře se do pokutového území dokázal vrátit hostující obránce Bornauw, který odkopl do zámezí.
     
    43
    V samotném závěru prvního poločasu se do zajímavé šance dostal Mateta, který si seběhl do malého vápna, kde sice tečoval míč, avšak kousek nad branku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Danny Latza (1. FSV Mohuč 05).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou. Ba naopak jsme se za celou cobu nedočkali ani jedné vyložené šance, pochopitelně jsme neviděli ani jednu branku. Kolín se sice dokázal dostat do vedení, avšak jeho branka nemohla platit kvůli předchozímu ofsajdu. Sledovali jsme ale poměrně vyrovnanou partii, jenž nabízela celou řadu nepřesností a také nedovolených zákroků. Nezbývá než doufat, že druhý poločas bude atraktivnější a nabídne nějakou branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na útočnou polovinu dokázal dostat domácí Onisiwo, který nakonec zvolil přízemní nahrávku na Latu, jenž přišel o míč.
     
    49
    Poté se na hranici svého pokutového území povedlo na dlouhou nohu zapracovat také Bornauwovi, který odkopával na druhou stranu, kde nikoho nenašel.
     
    50
    Podél pravé autové lajny to chtěl vzít sám na sebe domácí Burkardt, kterého po krátkém driblinku dokázal čistě zastavit Horn. Následovat bude další aut.
     
    51
    Mohuč obstarala autové vhazování, jenomže daleko se s míčem nedostala. Na opačné polovině se totiž povedlo zasáhnout Jakobsovi, který založil protiútok.
     
    52
    Daleko se s míčem nedostal ani domácí Fernandes, který pro změnu našel pouze kopačku pozorného soupeře. Kolín nad Rýnem se snaží útočit podél lajny.
     
    53
    Nahrávka do tandemu nakonec našla Onisiwa, který ovšem na hranici pokutového území přihrával pouze na kopačku soupeře. Další nepřesnost domácích.
     
    54
    Kolín nad Rýnem se na malý moment dostal na opačnou polovinu, kde ovšem moc dlouho nevydržel. Dudovi uskočil míč daleko od nohy, chopil se ho soupeř.
     
    55
    Köln právě vstřelil branku!
    Nenápadná akce hostujícího týmu nakonec končí vedoucí brankou! Hosté podnikli akci po pravém křídle, kde měl hodně prostoru na přízemní nabídku do pokutového území Duda. Jeho nahrávka nakonec velice přesně našla ELVISE REXHBECAJE, který si hodil míč do vzduchu, načež nártem zamířil naprosto mimo dosah Zentnera.
     
    57
    Krátce po rozehrávce se musel domácí brankář Zentner činit. Za pokutovým územím si totiž našel prostor k zakončení Duda, který mířil sympaticky pod břevno.
     
    58
    Na pořadu dne byl další rohový kop, tentokráte v podání hostujícího celku. Nejvýše do vzduchu se ovšem dokázal vyhoupnout Hack, který odvracel ze šestnáctky.
     
    59
    V pokutovém území spadl na zem domácí Onisiwo, avšak penalta z toho nebude. Krátce poté dalekonosně odkopával Horn, který ovšem nikoho nenašel.
     
    60
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jan Thielmann, přichází Anthony Modeste.
     
    61
    Do menších problémů se dostal domácí St. Juste, který nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku na kopačku brankáře Zentnera, jenž rozehrál na Fernandese.
     
    62
    Pokračovalo se autovým vhazováním z levé strany, které si vzal na starost domácí Brosiński. Jeho nabídka měla směřovat na Onisiwa, který se k míči nedostal.
     
    63
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Horna, který si zpracoval padající míč a poté odkopával na opačnou stranu, kde se dokázal prosadit forvard Modeste.
     
    64
    Zakončení ovšem směřovalo vedle branky domácích, Zentner tak nemusel zasahovat. Domácí brankář poté rozehrál, přízemní nahrávkou oslovil Niakhatého.
     
    65
    Na pořadu dne byl další odkop, tentokráte od hostující branky. Hornovi se povedlo přenést hru na pravou stranu hrací plochy, kde ve vzduchu zafungoval Hack.
     
    66
    Na útočnou polovinu se poté vydal domácí Fernandes, který se dalekonosným pasem pokoušel nastartovat kolegu Boëtiuse, jenž měl k míči hodně daleko.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Karim Onisiwo (1. FSV Mohuč 05).
     
    68
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Robin Quaison.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Kevin Stöger.
     
    69
    Poté to přenesením hry zkoušel St. Juste, kterému se velice přesnou nahrávkou povedlo najít naprosto volného Brosińskiho, jehož rána nebyla nebezpečná.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Salih Özcan (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Mohuč je sice v posledních minutách o něco aktivnější, jenomže stále naráží na připravenou obranu.
     
    74
    Poté se v pokutovém území dostal k centru pravou nohou střídající Quaison, který dokázal pohotově odcentrovat, avšak přesto našel pouze hlavu soupeře.
     
    75
    Málem to bylo o dvě branky! Míč překvapivě prolétl až k zadní tyči na volného Modesteho, který nedokázal zamířit do prázdné branky.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ondrej Duda (1. FC Kolín nad Rýnem).
    Žlutou kartu dostává Kevin Stöger (1. FSV Mohuč 05).
     
    76
    Tak pozor! Hostující Duda během necelé minuty dvakrát fauloval, což znamenalo dvě žluté karty. Při druhém souboji hrál rukama do obličeje soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Issah Abass.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Alexander Hack, přichází Pierre Kunde Malong.
     
    78
    Daleko se s míčem nedostal hostující Wolf, kterého u postranní lajny dokázal zastavit pozorný Brosiński. Kolín nad Rýnem bude moci znovu vhazovat.
     
    79
    Další snadná práce pro hostujícího brankáře Horna, který padající míč sevřel do svých rukavic. Poté jsme sledovali výhoz, který zamířil na volného Bornauwa.
     
    80
    Velice dobře to provedl hostující Özcan, který poměrně dlouho držel míč u pravého rohového praporku. Následovala zpětná nahrávka, po které Kolín kombinuje.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Mohuč má sice výhodu v podobě početní převahy, nicméně domácí celek nemá zrovna moc času.
     
    81
    A další žlutá karta tohoto zápasu, tentokráte za zdržování pro hostujícího brankáře Horna.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Dominick Drexler.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Noah Katterbach.
     
    83
    Málem bylo srovnáno! Kousek za pokutovým územím se do zakončení pravou nohou dostal Quaison, jehož ránu dokázal Horn zneškodnit.
     
    86
    Do pokutového území si seběhl Quaison, který ještě vracel míč pod sebe. Tam se do zakončení dostal záložník Fernandes, s jehož ránou si Horn poradil.
     
    87
    Po delší době se k míči dostal domácí brankář Zentner, který neměl s centrem z pravé strany sebemenší problém. Naopak jsme sledovali rychlou rozehrávku.
     
    88
    Směrem dozadu se musel vracet domácí St. Juste, který nakonec nahrával za sebe zpět na Zentnera. Domácí celek to zřejmě zkusí přes levou stranu hřiště.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce zápasu tak nezbývá zrovna moc času. Musíme ale počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Quaison si dokázal seběhnout do stoprocentní šance k hranici malého vápna, odkud ale pravačkou trestuhodně přestřelil hostující branku.
     
    90+3
    Hlavní sudí si všiml útočného faulu, mohlo se tedy pokračovat odkopem od hostující branky. Brankář Horn pochopitelně nikam nespěchal.
     
    90+4
    Domácím není přáno! Malong dokázal pohotovým centrem ve vzduchu najít Quaisona, proti kterém se znovu blýskl brankář Horn. Při následném rohu pro změnu mířil vedle Mateta.
     
    90+5
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Salih Özcan, přichází Benno Schmitz.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 11:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kolína, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Druhý poločas nám přinesl mnohem atraktivnější podívanou, navíc po deseti minutách hry dokázal udeřit hostující Rexhbecaj, který mířil naprosto přesně. I poté byl Kolín směrem dopředu o něco nebezpečnější, avšak druhou branku se mu nepovedlo přidat. Naopak se nechal vyloučit hostující Duda a Mohuč hrála koncovku zápasu v početní převaze, avšak brankář Horn předvedl skvělé zákroky a udržel čisté konto. (17:25:44)

    David Suchý

    Góly: 55. Rexhbecaj (Duda)

    Karty:   37. Niakhaté (MAI), 45+1. Latza (MAI), 68. Onisiwo (MAI), 75. Stöger (MAI) – 70. S. Özcan (KLN), 75. Duda (KLN), 81. T. Horn (KLN)   76. Duda (KLN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 11:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:11.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – St. Juste, Hack (77. Kunde Malong), Niakhaté (C) – Burkardt (77. Abass), Latza (68. Stöger), E. Fernandes, Brosinski – Boëtius (68. Quaison), Onisiwo – Mateta.
    Náhradníci: Dahmen – Abass, Barreiro, Caricol, Či Tong-won, Kunde Malong, Kilian, Quaison, Stöger.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn (C) – Čestić, Bornauw, J.-K. Horn – M. Wolf, S. Özcan (90+5. Schmitz), Schirí, Rexhbecaj (82. Drexler), Jakobs (82. Katterbach) – Thielmann (60. Modeste), Duda.
    Náhradníci: Zieler – Andersson, Drexler, Katterbach, Ehizibue, Meré, Limnios, Modeste, Schmitz.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller