Valencia – Bilbao 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 0:1 (kon.) | Huesca – Alavés 1:0 (kon.)
Real Madrid – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:1 (0:0)
FC Sevilla
Sobota 12.12.2020, 16:15 • Coliseum Alfonso Pérez, Getafe • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:24:16)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 25 % : 75 %.
    Strely na bránu: 2:0.
    Strely mimo: 5:5.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 14:13.
     
    Sevilla vydrela víťazstvo, avšak s poriadnou dávkou šťastia. Hostia mali výraznú územnú prevahu a v niektorých pasážach zápasu sa domáci i niekoľko minút v kuse nedostali k lopte, tlak Sevilly ale dlho k ničomu neviedol. Na vyložené gólové príležitosti bol zápas dokonca viac-menej vyrovnaný, dlho sa teda zdalo, že smeruje k bezgólovému výsledku. Ten napokon „pokazil“ domáci obranca Xabier Etxeita, ktorý hlavou zrazil Susov center k pravej tyči vlastnej brány. Hostia už potom zápas doviedli bez vážnejších komplikácií k víťaznému koncu a ešte mohli svoju výhru i zvýrazniť, Luuk de Jong ale svoju gólovú možnosť z konca riadnej hracej doby nepremenil. Napriek tomu si Sevilla odváža z pôdy Getafe tri cenné body, ktoré ju posúvajú priebežne na piate miesto tabuľky. Domáci nevyhrali siedmykrát za sebou a sú na 15. priečke.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Center domácich z ich posledného rohu v zápase doletel na opačnú stranu k Ángelovi Rodríguezovi, ktorého center najprv zrazil obranca Sevilly a potom ho na dvakrát napriek menším problémov chytil brankár hostí Bunú.
     
    90+4
    Sevilla rozohrala roh nakrátko a Acuňa podržal loptu mezi trojicou domácich hráčov pri rohovej zástavke. Tí ho o hrací predmet napokon pripravili, Acuňa ale získal pre Sevillu minimálne 20 sekúnd.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Erick Cabaco, prichádza Víctor Mollejo.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Mauro Arambarri, prichádza Francisco Portillo.
     
    90+2
    Cabaco s kŕčami odišiel za autovú čiaru, domáci tak ešte hrajú na chvíľu v oslabení. Hostia medzitým získali rohový kop.
     
    90+1
    Koundé zrazil nákop domáceho brankára Soriu do Cucha Hernándeza. Domáci útočník sa potom chcel rozbehnúť smerom k šestnástke Sevilly, bol mu však odmávaný ofsajd.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Torres na konci rýchleho protiútoku Sevilly našiel v šestnástke Luuka de Jonga, ktorý si loptu hruďou spracoval a cez Arambarriho v sklze potom vystrelil nad Soriovu bránu.
     
    89
    Druhý roh domácich nebol ani takto úspešný a lopta skončila po zásahu jedného z hráčov Getafe za bránkovou čiarou. Sevilla sa s rozohrávkou neponáhľa a obrancovia hostí skôr naťahujú čas.
     
    88
    Getafe získalo rohový kop. Ten rozohral centrom striedajúci Palaversa, jeho center na prednú tyč na Ángela Rodrígueza ale zrazil jeden z hráčov Sevilly na ďalší roh.
     
    87
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza David Timor, prichádza John Patrick.
     
    87
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Nemanja Maksimović, prichádza Ante Palaversa.
     
    86
    Aleix Vidal zastavil kolmicu Cucurellu na ľavé krídlo. Domáci sa snažia dostať sa do tlaku, ich útoky sú ale zatiaľ úplne neškodné.
     
    85
    Striedajúci Ángel Rodríguez sa hneď tlačil do prvého útoku, keď sa rozbehol za výkopom vlastného brankára Soriu. Tesne pred ním však tento výkop hlavou zrazil ku gólmanovi Sevilly Koundé.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Suso, prichádza Óscar Rodríguez.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Júsuf Nasjrí, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    83
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Enes Ünal, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    83
    Žltú kartu za podrazenie Diega Carlosa a následné protesty dostáva Enes Ünal (Getafe CF).
     
    81
    Sevilla dala gól!
    Hostia z pomerne nenápadného útoku otvárajú skóre! Susov center, ktorý ani neletel do najnebezpečnejšieho priestoru, nadvihol XABIER ETXEITA hlavou tak, že lopta doletela presne k pravej tyči jeho brány.
     
    80
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách na útočnej polovici a znovu zatláčajú domácich hlboko do obrany. Tí zatiaľ nepúšťajú súpera do bezprostrednej blízkosti svojej šestnástky.
     
    79
    Vidal centrom z pravej strany hľadal v druhej vlne nabiehajúceho si Koundého, ktorého strela skončila výrazne mimo Soriovej brány.
     
    78
    Timorovu prízemnú strelu tečoval jeden z hráčov v pokutovom území k ľavej tyči, loptu však tesne pred bránkovou čiarou odkopol Koundé. Hostia mali teraz veľké šťastie, Koundé totiž zacúval k bráne z múru tesne pred Timorovou strelou.
     
    76
    Cucho Hernández sa cez dvojicu protihráčov prekľučkoval z pravého krídla až pred šestnástku, kde ho podrazil Jordán. Getafe získava priamy kop z výbornej streleckej pozície tesne spoza pokutového územia hostí.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Luuk de Jong.
     
    74
    Nasjrí si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice ihriska a proti nemu musel až takmer na hranicu vlastnej šestnástky vybehnúť domáci brankár Soria, ktorí loptu vyboxoval do autu.
     
    73
    Susovu prihrávku si spracoval Nasjrí, ktorý vystrelil z otočky. Jeho strelu po zemi zrazil obranca Getafe tesne mimo ľavej tyče svojej brány.
     
    72
    Nyom sa rozbehol po pravom krídle k šestnástke Sevilly, jeho center však skončil v rukách brankára Bunúa. Ten loptu okamžite rozohral do stredu poľa.
     
    71
    Držanie lopty: 30 % : 70 %
     
    70
    Hostia postupne získavajú výraznú územnú prevahu. Susovu strela zablokoval Cabaco, lopta sa ale odrazila naspäť k hráčom Sevilly.
     
    69
    Domáci sa dvakrát v priebehu ani nie minúty dožadovali penalty. Najprv spadol v súboji s Fernandom Arambarri, ako faul ale tento súboj vyhodnotený nebol. Následne sa dral do šestnástky Sevilly Cucho Hernández, ktorý však, ako odhalil opakovaný záznam, sám fauloval Aleixa Vidala.
     
    68
    Acuňov center zľava odhlavičkoval Etxeita za šestnástku k Jordánovi, ktorého strelu zablokoval ďalší obranca Getafe.
     
    67
    Domáci sa presúvajú za hosťami zo strany na stranu, o loptu ich ale zatiaľ neobrali. Hostia sa pomaly približujú k šestnástke.
     
    66
    Sevilla zatláča domácich do obrany, do blízkosti pokutového územia Getafe sa ale dostať nedokáže a kombinuje len v úctivej vzdialenosti od domácej šestnástky.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Óliver Torres.
     
    63
    Koundé prihrávkou na pravé krídlo vysunul do nábehu za obranu Getafe Aleixa Vidala, ktorého center ale letel priamo do rúk domáceho brankára Soriu.
     
    62
    Cucurella potiahol loptu pred šestnástku Sevilly, kde ju posunul doprava na Cucha Hernándeza. Ten chcel prelobovať brankára Bunúa, ktorý stál ďaleko pred bránkovou čiarou, loptu ale poslal vysokým oblúčikom za brvno brány hostí.
     
    61
    Hra v posledných minútach nemá vysoké tempo a oba tímy sa pomerne pravidelne striedajú v kontrole lopty. Ani jeden z nich sa ale nedokáže dostať do lepšej streleckej pozície.
     
    59
    Arambarri obral v strede poľa o loptu Diega Carlosa a rozbehol sa k šestnástke Sevilly. Pred ňou obišiel dvoch protihráčov, tretí ho však o guľatý nezmysel už pripravil.
     
    58
    Jordán sa pokúsil z veľkej diaľky zaskočiť domáceho brankára Soriu, strela mu ale tentokrát príliš nesadla a gólman Getafe si s ňou poľahky poradil.
     
    57
    Na opačnej strane podrazil Nasjrího na ľavom krídle Cabaco. Hostia chceli rozohrať priamy kop rýchlo nakrátko, hlavný rozhodca ich však zastavil.
     
    56
    Arambarriho center na Oliveru odhlavičkoval Koundé a Timor, ktorý strieľal z voleja spoza šestnástky, minul bránu Sevilly.
     
    55
    Ocampos faulom na vlastnej polovici daroval Getafe štandardnú situáciu. Arambarri si už pripravuje loptu na jej rozohrávku.
     
    54
    Hostia veľmi rýchlo rozohrali roh nakrátko a Susov okamžitý center museli obrancovia Getafe odhlavičkovať. Acuňovi sa potom nákop zľava nevydaril a loptu nakopol za Soriovu bránu.
     
    53
    Sevilla sa prekombinovala na útočnú polovicu a Acuňov center z ľavého krídla, takmer od rohovej zástavky, odhlavičkoval na prednej tyči na roh Cabaco.
     
    52
    Timorovi sa rozohrávka priameho kopu vôbec nevydarila a jeho center odkopol hneď prvý brániaci hráč Sevilly, ktorým bol Jordán. Lopta sa potom dostala na kopačky hráčov hosťujúceho celku.
     
    51
    Žltú kartu za zásah Cucurellu vysokou nohou do členku dostáva Aleix Vidal (FC Sevilla). Priamy kop pre Getafe z ľavej strany útočnej polovice.
     
    49
    Cabaco, ktorého Jordán pri svojom náprahu nechtiac trafil, ešte zostal v šestnástke Getafe sedieť na trávniku, ošetrenie ale potrebovať nebude.
     
    48
    Ocampos si nabehol na kolmicu na pravú stranu šestnástky a prihrávkou do druhej vlny hľadal spoluhráčov. Jordán loptu netrafil a Acuňa, ktorý bol za ním, najprv trafil Arambarriho a potom dorážkou prestrelil bránu Getafe.
     
    47
    Arambarri hneď po zisku lopty na útočnej polovici vystrelil na bránu Sevilly, jeho pokus ale letel takmer presne do stredu brány. Gólman hostí Bunú si s ním poradil.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:19.
     
    Prvý polčas priniesol taktický futbal a oba tímy sa zamerali hlavne na to, aby nedostali gól. Územnú prevahu síce mala Sevilla, z nej ale nedokázala vyťažiť prakticky nič. Na oboch stranách sme videli len po jednej zaujímavej gólovej príležitosti a hlavne strela Jordána z priameho kopu, ktorá skončila na brvne domácej brány, nemala ďaleko od gólu. Inak sa však hra odohrávala takmer výhradne len medzi šestnástkami a nám tak nezostáva nič iné, ako dúfať, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 26 % : 74 %
    Strely na bránu: 0:0
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 2:0
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 8:7
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Timorov center letel tesne za hranicu šestnástky Sevilly, odkiaľ loptu nadvihol nad Bunúovu bránu Ünal.
     
    45+2
    Rozohrávka priameho kopu sa ešte posúva kvôli šarvátke Etxeitu s Ocamposom. Obaja hráči si svoje problémy ešte vysvetľujú s hlavným rozhodcom.
     
    45+1
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Cucha Hernándeza vo vzdušnom súboji dostáva Diego Carlos (FC Sevilla). Getafe bude mať v úplnom závere prvého polčasu ešte jednu štandardku na útočnej polovici.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Cucurellov oblúčik takmer z bránkovej čiary sklepol na zadnej tyči hlavou Ünal a Arambarri zblízka akrobatickým zakončením nadvihol loptu nad Bunúovu bránu.
     
    44
    Oliverov center zľava v protiútoku Getafe odkopol Koundé. Lopta sa potom odrazila na pravé krídlo k Nyomovi, ktorého center pre zmenu preletel celou šestnástkou na opačnú stranu ku Cucurellovi.
     
    43
    Acuňa potom po zisku lopty v strede poľa predsa len dostal loptu k šestnástke Getafe, tam sa ale zamotal v kľučkách a loptu odovzdal nepresným centrom domácim obrancom.
     
    42
    Hosťom sa ale rozohrávka teraz príliš nevydarila a Bunúov nepresný nákop na ľavé krídlo nedobehol na hracej ploche Acuňa.
     
    41
    Nákop domácich zo štandardky po faule na Ünala bez väčších problémov chytil brankár Sevilly Bunú. Hostia sa snažia o založenie svojho ďalšieho postupného útoku.
     
    40
    Žltú kartu za podrazenie Ünala bežiaceho do otvorenej obrany Sevilly dostáva Ivan Rakitić (FC Sevilla).
     
    39
    Rozohrávka sa však Getafe napokon nevydarila a loptu domáci doslova darovali obrancom Sevilly. Tí sa poďakovali a snažia sa teraz založiť svoj postupný útok.
     
    38
    Domáci sa snažia hru trochu upokojiť a loptu si prihráva obranná štvorica Getafe spolu so svojím brankárom na vlastnej polovici ihriska.
     
    37
    Fernando si nabiehal do šestnástky Getafe na nákop Acuňu. Domáci brankár Soria ale úmysel hostí prečítal a skorým vybehnutím sa dostal k lopte ako prvý.
     
    36
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Ocamposa Mauro Arambarri (Getafe CF).
     
    35
    Arambarriho center z rohu do šestnástky odhlavičkoval Nasjrí. Po autovom vhadzovaní sa domáci znovu usadili pri pokutovom území hostí a pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    34
    Cucurella sa z ľavého krídla prekľučkoval až do pokutového územia Sevilly a jeho center musel odkopnúť na rohový kop Fernando.
     
    33
    Acuňa pätičkou na ľavom krídle posunul loptu k Ocamposovi, ktorý sa k centru nedostal. Nyom potom trochu nešikovným odkopom do Ocamposa poslal loptu za bránkovú čiaru.
     
    32
    Ďalšia „vlna“ útoku Sevilly sa opäť rozbila o prehustený stred poľa. Hostia už viac ako dve minúty kombinujú, na dlhšiu dobu sa ale na útočnú polovicu dostať nedokázali.
     
    31
    Domáci ale dobre prehusťujú priestor a zatiaľ nedovolili hráčom Sevilly prejsť na útočnú polovicu. Loptu si prihráva hlavne obranná štvorica hostí.
     
    30
    Ünal si pri spracovávaní nákopu pred šestnástkou Sevilly pomohol rukou. Hostia loptu získali a tentoraz sa pre zmenu snažia o postupný útok.
     
    29
    Hostia sa s rozohrávkou v posledných minútach vôbec nezdržujú. Koundé nakopol loptu na ľavé krídlo na Nasjrího, ten ju ale nedobehol na hracej ploche.
     
    27
    Suso si nabiehal na pravom krídle za ďalším nákopom z vlastnej polovice, tentokrát z kopačky Acuňu. Loptu si ale spracovať nedokázal a len ju prakticky posunul k brankárovi Soriovi.
     
    26
    Držanie lopty: 34 % : 66 %
     
    25
    Nyom si neporozumel so svojím brankárom Soriom a loptu tesne pred ním nadvihol hlavou. Domáci gólman sa ale dokázal vrátiť dozadu a hrací predmet včas chytiť pred rozbehnutým Nasjrím.
     
    24
    Hostia hneď otočili hru na opačnú stranu, kde si za nákopom na pravú stranu nabehol Suso. Jeho strelu už zvnútra šestnástky vyrazil brankár Soria, kvôli Susovmu ofsajdu by ale prípadný gól neplatil.
     
    23
    Obrana Sevilly vôbec nezachytila nábeh dvojice domácich hráčov, Timorov center ale napokon dokázal vybiehajúci brankár Bunú včas chytiť.
     
    22
    Arambarri sa pokúsil o sólový prienik na útočnej polovici, ten sa však skončil po faule zhruba v strede polovice Sevily. Priamy kop pre Getafe.
     
    21
    Rakitić pri snahe zasiahnuť vysokou nohou loptu zasiahol obrancu Getafe Nyoma. Domáci hráč je našťastie v poriadku a pokračuje v zápase.
     
    20
    Domáci následne potiahli loptu na útočnú polovicu, tam sa ale dlho nezdržali a po nepresnej kolmici na Maksimovića sa lopta vrátila na kopačky Sevillčanov.
     
    19
    Jordán trafil krásnou tvrdou strelou z priameho kopu brvno brány Getafe.
     
    18
    Nasjrí bol podrazený pred šestnástkou Getafe. Hostia získavajú štandardku zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Soriovej brány.
     
    17
    Acuňov center z ľavého krídla odhlavičkoval Etxeita. Odrazenú loptu znovu získala Sevilla, ktorá pokračuje v obliehaní domácej obrany.
     
    16
    Sevilla sa teraz nasťahovala na polovicu Getafe, kombinuje ale len v úctivej vzdialenosti od brány domáceho tímu. Domáci sú zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    15
    Úvod zápasu nám až na neuznaný Rakitićov gól nepriniesol žiadny zaujímavý moment. Hra sa odohráva medzi šestnástkami a ani jeden z tímov nechce úplne otvoriť hru
     
    14
    Arambarri vysokým centrom nakopol loptu na zadnú tyč. Tam si loptu síce spracoval Cucho Hernández, avšak tak, že hrací predmet prakticky prihral obrancom hosťujúceho tímu.
     
    13
    Nyom hľadal pasom medzi obrancov Sevilly nabiehajúceho si Cucurellu, pred ktorým loptu odhlavičkoval na rohový kop Diego Carlos.
     
    12
    Aleix Vidal posunul na útočnej polovici loptu na Susa, ktorý mu ju chcel vrátiť za obrancu Getafe na pravé krídlo. Pravý obranca Sevilly však túto prihrávku dobehnúť nedokázal.
     
    11
    Koundé po strate lopty podrazil Ünala. Domáci opäť nakopli loptu na krídlo, tentokrát doprava na Cucha Hernándeza, ten si ju ale nedokázal spracovať.
     
    10
    Postupný útok Getafe ale k ničomu neviedol a loptu rýchlo získali hostia. Tí sa s rozohrávkou neponáhľajú a loptu si prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    9
    Aleix Vidal odhlavičkoval ďalší nákop domácich, tentokrát od brankára Soriu. Po autovom vhadzovaní sa hráči Getafe usadili pri šestnástke Sevilly.
     
    8
    Arambarri odišiel za autovú čiaru a uvidíme, či sa vráti do hry. Na hracej ploche medzitým dokázala obrana celku hostí vyriešiť nákop na ľavé krídlo na rozbehnutého Cucurellu.
     
    7
    Ocampos zasiahol v strede poľa v súboji o loptu Arambarriho, ktorý navyše veľmi nepekne došliapol. Domáci záložník zostáva sedieť na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    6
    Rakitić nakopol loptu na ľavé krídlo na Acuňu, ktorý si ale loptu nedokázal dobre spracovať. Namiesto okamžitého centru tak musel loptu posunúť dozadu a hostia musia pokračovať v postupnom útoku.
     
    5
    Hostia rýchlo získali loptu naspäť a hlavne obrancovia Sevilly si ju prihrávajú v strede poľa.
     
    4
    Nasjrí si nabiehal na Vidalov nákop zo stredu poľa a pred šestnástkou zrazil hlavou loptu pred vybiehajúcim brankárom Getafe Soriom. Rakitić ju potom dorazil do prázdnej brány domácich, gól ale nebol uznaný kvôli ofsajdu Nasjrího.
     
    3
    Suso sa prekľučkoval až pred šestnástku Getafe, kde mu loptu na poslednú chvíľu vypichol Arambarri. Hostia sa po tejto strate okamžite zatiahli dozadu a napokon domáci útok úplne zbrzdili.
     
    2
    Aleix Vidal centroval do šestnástky domácich z pravého krídla, obrana Getafe si však s jeho centrom poradila. Odrazená lopta sa následne stala korisťou hostí, ktorí sa usadili na útočnej polovici.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Obrancovia Getafe hneď nakopli loptu na hrot svojho útoku, obrana Sevilly si však s ich prvým nákopom poradila.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Getafe bude hrať v modrých dresoch, Sevilla v bielych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Soria – Nyom, Cabaco, Etxeita, Olivera – Nemanja Maksimović, Timor (C), Arambarri, Cucurella – Ünal, Cucho Hernández.

    Náhradníci: Yáñez – Diaby, Mollejo, Nolan, Palaversa, Patrick, Portillo, Ángel Rodríguez, Damián Suárez.

    FC Sevilla: Bunú – Aleix Vidal, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Fernando, Rakitić (C) – Ocampos, Nasjrí, Suso.

    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, C. Fernández, Gnagnon, Sergi Gómez, Gudelj, Idrissi, Rekik, Óscar Rodríguez, Ó. Torres, F. Vázquez.

    Rozhodca: Munuera – Hernández, Rojo.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia z predošlých desiatich sezón španielskej LaLigy hovorí tesne v prospech Sevilly, ktorá porazila Getafe osemkrát, sedemkrát s ním prehrala a trikrát sa ich vzájomný zápas skončil remízou. V minulej sezóne vyhrala Sevilla oba vzájomné zápasy – doma 2:0 a vonku 3:0.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    28. 1. 2018: Sevilla – Getafe 1:1
    16. 9. 2018: Sevilla – Getafe 0:2
    21. 4. 2019: Getafe – Sevilla 3:0
    27. 10. 2019: Sevilla – Getafe 2:0
    23. 2. 2020: Getafe – Sevilla 0:3
     


    FC Sevilla

    Sevilla zatiaľ strieda lepšie a horšie výsledky a po troch výhrach za sebou prehrala v poslednom kole doma s Realom Madrid 0:1. V tabuľke sa pred dneškom nachádzala na šiestom mieste a na prvé Atlético Madrid strácala už 10 bodov. Sevilla má tretiu najlepšiu obranu ligy (9 inkasovaných gólov), súčasne však strieľa pomerne málo gólov (12 strelených gólov), čo jej zatiaľ bráni dosahovať lepšie výsledky. V tabuľke zápasov vonku je Sevilla na ôsmom mieste, keď z piatich zápasov na cudzích ihriskách vyhrala dva.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Athletic Bilbao – Sevilla 2:1
    Sevilla – Osasuna 1:0
    Sevilla – Celta Vigo 4:2
    Huesca – Sevilla 0:1
    Sevilla – Real Madrid 0:1
     


    Getafe CF

    Getafe vstúpilo do nového ročníka dobre, keď z prvých piatich zápasov vyhralo tri. Z nasledujúcich šiestich však nevyhralo už ani jeden a v tabuľke sa zosunulo až na priebežné 15. miesto, na ktorom má pred 18. Levante len dvojbodový náskok. Dôvodom je predovšetkým katastrofálna útočná produktivita, za 11 odohraných kôl totiž Getafe strelilo len 9 gólov. V tabuľke zápasov doma je Getafe na šiestom mieste, posledné tri zápasy na vlastnom trávniku ale vyhrať nedokázalo.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Valencia – Getafe 2:2
    Getafe – Villarreal 1:3
    Eibar – Getafe 0:0
    Getafe – Athletic Bilbao 1:1
    Levante – Getafe 3:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Getafe CF – FC Sevilla. Stretnutie 13. kola španielskej LaLigy sa začne o 16:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 81. Etxeita (vla.)

    Karty:   36. Arambarri (GET), 83. Ünal (GET) – 40. Rakitić (SEV), 45+1. Diego Carlos (SEV), 51. Aleix Vidal (SEV)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:13.
    Getafe CF: Soria – Nyom, Cabaco (90+3. Mollejo), Etxeita, Olivera – Nemanja Maksimović (87. Palaversa), Timor (C) (87. Patrick), Arambarri (90+3. Portillo), Cucurella – Ünal (83. Ángel Rodríguez), Cucho Hernández.
    Náhradníci: Yáñez – Diaby, Mollejo, Nolan, Palaversa, Patrick, Portillo, Ángel Rodríguez, Damián Suárez.

    FC Sevilla: Bunú – Aleix Vidal, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Fernando, Rakitić (C) (65. Ó. Torres) – Ocampos (75. L. de Jong), Nasjrí (84. Gudelj), Suso (84. Óscar Rodríguez).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, C. Fernández, Gnagnon, Sergi Gómez, Gudelj, Idrissi, Rekik, Óscar Rodríguez, Ó. Torres, F. Vázquez.

    Rozhodca: Munuera – Hernández, Rojo