Čeljabinsk – Helsinki 2:5 (kon.) | Čerepovec – Riga 4:2 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:0 (kon.)
Dinamo Minsk – D. Moskva 2:3 (kon.) | Soči – Red Star Kunlun 3:4 (kon.) | S.Moskva – Nižnekamsk 4:2 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
HC Dinamo Riga
cz Streda 09.12.2020, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:19 Shawn LALONDE - 4:2
     
    55:19
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    I podruhé využívá Severstaľ dvojnásobnou početní výhodu. Dělovým příklepem napnul síť SHAWN LALONDE, který měl po Kapustinově zpětné přihrávce spoustu času si ránu připravit. Domácí to stihli 4 vteřiny před vypršením Liponova trestu, takže Vitásek zůstává na trestné lavici.
    Asistence: Kirill Kapustin, Vladislav Provolněv.
    53:23 Miks INDRAŠIS - 3:2
     
    53:23
    Riga právě vstřelila branku!
    No a náhle je tu drama! Vyloučený Kapustin se ještě nestačil zapojit do hry, zbylá čvteřice si všímala jen jedné půlky obranného pásma a MIKS INDRAŠIS dostal skvělou přihrávku do volného prostoru, kterou využil přesnou střelou pod víko.
    46:13 Martinš DZIERKALS - 3:1
     
    46:13
    Riga právě vstřelila branku!
    Vyhozený puk zachytil Sotnieks a jeho střelu po ledě šikovně tečoval do horního růžku MARTINŠ DZIERKALS. Bezmocný Podjapolskij nemohl na náhlou změnu reagovat.
    Asistence: Kristaps Sotnieks.
    42:10 Vladislav PROVOLNĚV - 3:0
     
    42:10
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    V dvojnásobné přesilovce trefil Morozov zblízka Galimovův beton. Jeho střelu dorážel VLADISLAV PROVOLNĚV. Kotouč zůstal v nepřehledné situaci ležet na brankářově výstroji a až po okamžiku váhání ho domácí obránce pohotově došťouchnul do brány.
    Regulérnost gólu potvrdilo i video, Morozov sice přepadl na brankáře, ale bylo to po jasném krosčeku rižského obránce Scarletta.
    Asistence: Jegor Morozov, Arťom Garejev.
    22:30 Jegor MOROZOV - 1:0
     
    22:30
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté dost lehkovážně vyrazili vpřed a do otevřené obrany vnikl Liška. Z pravého kruhu naznačil přihrávku, načež švihem poslal puk na Proskurjakova. Do odkryté klece doráží sedm vteřin před vypršením trestu bekhendem JEGOR MOROZOV.
    Asistence: Adam Liška.
    8:14 Denis VICHAREV - 1:0
     
    8:14
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    DENIS VICHAREV si odpykával trest za vyloučeného brankáře a z trestné lavice si naskočil rovnou do samostatného nájezdu, který proměnil přesnou střelou zápěstím do růžku. To bylo velké selhání celé rižské sestavy, která na soupeřova hráče úplně zapomněla. Bez asistence.

    Karel Jedlička

    Góly a asistencie: 9. Vicharev, 23. J. Morozov (Liška), 43. Provolnev (J. Morozov, A. Garejev), 56. Lalonde (Kapustin, Provolnev) – 47. Dzierkals (Sotnieks), 54. Indrašis


    Severstaľ Čerepovec: Poďjapolskij (Šugajev) – Provolnev, Vittasmäki, Lalonde, Adamčuk, Sizov, M. Tichonov – A. Garejev, A. Alexejev, Geraskin – Kodola, Vovčenko, Petunin – Liška, J. Jakovlev, J. Morozov – Vicharev, Kapustin, Kazakov – Dumbadze.
    HC Dinamo Riga: Proskuriakov (24. S. Galimov) – Vitásek, Sotnieks, Maione, Mamčics, Zile, Ošenieks, Scarlett, Sund – Lipon, Indrašis, Dārziņš – Paršin, P. Černov, Rihards Bukarts – Gračov, Zyrianov, Švanenbergs – Dzierkals, Gegeris, Berzinš.

    Rozhodca: Bukin, Oskirko – Galimov, Kanifadin