Čeljabinsk – Helsinki 2:5 (kon.) | Čerepovec – Riga 4:2 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:0 (kon.)
Dinamo Minsk – D. Moskva 2:3 (kon.) | Soči – Red Star Kunlun 3:4 (kon.) | S.Moskva – Nižnekamsk 4:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Jokerit Helsinki
cz Streda 09.12.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Traktorem Čeljabinsk a Jokeritem Helsinky. Duel začíná v 15 hodin.
     
    Jokerit Helsinky

    Jediný finský zástupce v KHL zatím prožívá zajímavou sezónu. Oproti jiným týmům odehrál Jokerit o několik zápasů méně. Po sedmadvaceti odehraných duelech má na svém kontě třicet pět bodů a zatím mu patří osmá pozice Západní konference. Jak už jsem ale zmínil, oproti jiným celkům nabral Jokerit vinou onemocnění zápasové manko. V minulém duelu přišel o sérii vítězství, když prohrál 2:3 v prodloužení na ledě Spartaku Moskva.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Domácí Traktor je na tom o něco lépe. Po třiceti čtyřech odehraných zápasech má Traktor na svém kontě čtyřicet čtyři bodů a zatím mu patří čtvrtá pozice Východní konference. Na týmy před sebou navíc ztrácí jen dva body. Čeljabinsk má navíc skvělou defenzivu. Dosud obdržel jen 73 branek, což je druhá nejlepší defenziva v konferenci. V posledním duelu však prohrál doma 1:5 s Petrohradem.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině listopadu. Jokerit doma prohrál 1:3.
     
    Češi a Slováci

    Jakub Krejčík (JOK) – 18 zápasů, 3 góly, 5 asistencí
    Tomáš Hyka (CLJ) – 34 zápasů, 9 gólů, 15 asistencí
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 33 zápasů, 8 gólů, 12 asistencí
    Roman Will (CLJ) – 22 zápasů, 92,62%
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Karpuchin, Pilut, Bailen (A), Isajev, Tělegin, Ogurcov, Alexejev, Jevenko – Osnovin, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Åberg, Polygalov, Podkorytov – Kosov, Karlin, Avcin.

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Kalninš) – A. Grant, Lööv, Kivistö, J. Krejčík, Pudas, D. Sklenička – O'Neill (A), Regin, Joensuu (A) – Tolvanen, Schroeder, Savinainen – Nicklas Jensen, Mäenalanen, Haapala – Anttila (C), Pihlström, Junttila.

    Rozhodčí: Odinš, Olenin – Zacharov, Nikolajev.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Domácí budou hrát v černém, zatímco Jokerit oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská a finská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Jokerit se ihned vydal do útoku, ale nahození na levé křídlo bylo nepřesné. Zakázané uvolnění.
     
    00:32
    Finský celek zvládl defenzivu v rohu vlastního pásma a odehrál kotouč za modrou čáru. Domácí Traktor však rychle získal puk zpět pro sebe.
     
    01:10
    Jordan Schroeder dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, nicméně jeho projektil skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    01:35
    Jesse Joensuu napadal rozehrávku Traktoru v jeho obranném pásmu. Hostující hráč kotouč sice nezískal, ale domácím se rozehrávka nepovedla.
     
    02:06
    Nicklas Jensen napadal rozehrávku soupeře, dostal se ke kotouči, ale tvrdou střelou příklepem trefil jen skvěle postaveného brankáře.
     
    02:32
    Veli-Matti Savinainen získal kotouč v rohu útočného pásma, rozehrál na modrou čáru, odkud střílel Anttila, jehož projektil byl velmi nepřesný.
     
    03:05
    Roman Will se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Brankář Traktoru rozehrál na levou stranu, kde nebyl nikdo v černém dresu.
     
    03:40
    Jesse Joensuu se v útočném pásmu dostal k odraženému puku a ihned jej napálil na branku. Roman Will v úvodu podává sebejisté zákroky.
     
    04:00
    Další akce domácího Traktoru skončí přihrávkou na zakázané uvolnění. Vhazování se tak přesune zpátky před klec Romana Willa.
     
    04:38
    Veli-Matti Savinainen nahodil puk od modré čáry na branku soupeře, jenže jeho pobídku Roman Will dobře viděl a vyrazil puk betonem mimo tři tyče.
     
    05:15
    Veli-Matti Savinainen dostal přihrávku za branku Traktoru, skvěle si přehodil kotouč na bekhend a zkoušel překvapil Willa. Český brankář zatím drží nulu.
     
    05:45
    Ruslan Karlin ustál souboj v rohu útočného pásma, jenže už nedokázal přihrát do prostoru před brankou. Zadáci Jokeritu byli velmi důrazní.
     
    05:47
    Alexandr Avcin dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:10
    Nicklas Jensen dostal přihrávku na levou stranu, odkud pohotově zakončil příklepem, jenže jeho pokus mířil jen do lapačky připraveného Romana Willa.
     
    06:12
    Nicklas Jensen si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    07:05
    Tomáš Hyka dostal přihrávku na pravé křídlo, projel do útočného pásma, jenže střelou z ostrého úhlu připraveného brankáře nepřekonal.
     
    07:38
    Veli-Matti Savinainen dostal přihrávku na modrou čáru, prosmýkl se do útočného pásma, jenže jeho pokus bekhendem skončil na hrudi brankáře.
     
    07:47
    Domácí v plném počtu.
     
    08:12
    Hosté v plném počtu.
     
    08:28
    Oleg Jevenko objel domácí branku a odrazem o mantinel poslal kotouč do středního pásma. Na jeho rozehrávku si však nikdo v černém nenajel.
     
    09:10
    David Sklenička získal puk na pravé straně a prudkou přihrávkou jej poslal na modrou čáru. Zatím však sledujeme duel plný nepřesností.
     
    09:32
    Zadáci Traktoru uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Jokeritu rozehrávku hostujícího celku zatím neatakuje.
     
    10:10
    Jesse Joensuu napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Domácí zadáci si s přítomností útočníka Jokeritu poradili a stačili rozehrát.
     
    10:45
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ani jeden z týmů se v posledních minutách prakticky vůbec nedostává do zakončení.
     
    11:10
    Ruslan Karlin dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončoval příklepem, ale jeho dělovka skončila na noze prvního obránce v bílém dresu.
     
    11:57
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Finský Jokerit se ujímá vedení! Tenhle gól si Roman Will za rámeček rozhodně nedá! DAVID SKLENIČKA si potáhl puk do útočného pásma a za pomoci teče jednoho z obránců poslal puk do horního rohu! Asistence: Julius Junttila.
    11:57 David SKLENIČKA - 0:1
     
    12:10
    Traktor uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Nikdo v černém dresu se však nedostal do pásma útočného. Pokračuje boj o každý metr ledu.
     
    12:45
    Saku Mäenalanen rozjel rozehrávku zpoza vlastní branky. Na jeho přihrávku si na pravém křídle nabruslil Jordan Schroeder, ale toho o puk obral hned první soupeř.
     
    13:12
    Nicklas Jensen se prosmýkl do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, jenže jeho pokus skončil dobré tři metry vedle branky.
     
    13:41
    Peter Regin projel s pukem na čepeli do útočného pásma, jenže přes clonu dvojice obránců už zakončit nedokázal.
     
    14:10
    Igor Isajev střílel od modré čáry. Před brankou Jokeritu ještě přišla nebezpečná teč, ale hostující brankář se skvěle roztáhl.
     
    14:39
    Saku Mäenalanen vybojoval odražený kotouč v rohu obranného pásma a bekhendem jej vyhodil do pásma středního. Zatím sledujeme velký boj.
     
    15:08
    Julius Junttila potáhl puk středem kluziště do útočného pásma, nicméně jeho projektil skončil na prvním obránci v černém dresu Traktoru.
     
    15:41
    Jordan Schroeder rozjel další akci Jokeritu od jeho branky. Hostující celek se dostal do útočného pásma, nicméně v tomto případě nikdo nezakončil.
     
    16:10
    Roman Will vyjel za svou klec, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí hráči však předvedli nepřesnost a přišli o puk ve středním pásmu.
     
    16:33
    Jordan Schroeder se dostal do útočného pásma, jenže jeho projektil z pravé strany skončil na vyrážečce připraveného brankáře.
     
    17:00
    Domácí se snad poprvé během dnešního souboje usadili v útočném pásmu, kde si vypracovali menší tlak. Zakončení z levé strany však srazil obránce do bezpečí.
     
    17:38
    Veli-Matti Savinainen poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, kam si nabruslil Peter Regin, ale jeho pokus přizvedl zadák v černém do ochranné sítě.
     
    18:10
    Jokerit se dostal do útočného pásma, nicméně nikdo v bílém dresu se do zakončení nedostal. Hráči domácího mužstva utvořili defenzivní čtverec před vlastní brankou.
     
    18:30
    Po dalším závaru před brankou Jokeritu poskakoval kotouč na brankovišti, jenže nikdo v černém dresu domácího Traktoru jej nedoklepl do sítě!
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jordan Schroeder – 2 min., hákování).
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Alexandr Avcin projel do útočného pásma, kde zakončil forhendem, jenže jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře hostů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodních dvaceti minutách jsme sledovali bitvu o každý metr ledové plochy. O něco spokojenější může být nakonec hostující Jokerit. David Sklenička totiž s velkou porcí štěstí překonal svého krajana Romana Willa. Naopak útoky domácího celku zatím nejsou příliš nebezpečné. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 9 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Traktor uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Nikdo v černém dresu se však nedostal do útočného pásma. Domácí celek přitom dohrává přesilovou hru.
     
    20:38
    Jesse Joensuu získal před svou brankou odražený kotouč a forhendem jej odpálil přes celé kluziště za branku Romana Willa.
     
    20:40
    Hosté v plném počtu.
     
    21:05
    Roman Will si dal pozor na nahození ze středního pásma a raději přikryl kotouč lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    21:25
    Dmitrij Alexejev získal volný puk na levé straně obranného pásma a vyhodil jej do pásma středního. Na jeho pobídku nikdo z hráčů Traktoru nedosáhl.
     
    22:10
    Igor Polygalov dostal prostor na levé straně útočného pásma, kde se rychlou brzdou zbavil obránce, jenže jeho střelecký pokus trefil beton brankáře.
     
    22:22
    Jeden z hráčů Jokeritu nedokázal ubrzdit situaci před klecí Romana Willa a vyhodil branku z jejího postavení. Vylučovat se však nebude.
     
    23:10
    Jokerit se usadil v útočném pásmu soupeře. Nahození od modré čáry však jeden z hráčů v černém dresu bez problémů odehrál mimo třetinu.
     
    23:32
    Julius Junttila dostal přihrávku na modrou čáru, krásně se prosmýkl do útočného pásma, jenže jeho kličku obránci v černém dresu přečetli.
     
    24:10
    Ruslan Karlin dostal přihrávku na levou stranu, odkud poslal prudké nahození po mantinelu za branku soupeře. Domácím však chybí zakončení.
     
    24:35
    Lukáš Sedlák dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově střílel forhendem, ale jeho nepovedený pokus skončil těsně vedle levé tyčky.
     
    25:10
    Zadáci Jokeritu uklidňují rozehrávku v obranném pásmu. Nikdo v černém dresu domácího Traktoru zatím kombinaci soupeře neatakuje.
     
    25:35
    Henrik Haapala nahodil puk ze středního pásma na branku soupeře, ale Roman Will jeho nahození dobře viděl a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    26:10
    Marko Anttila projel po pravé straně do útočného pásma, kde zakončoval forhendem, nicméně ani jeho rána nenašla cestičku do branky.
     
    26:35
    Marko Anttila vybojoval puk v obranném pásmu Traktoru, nicméně nikdo v bílém dresu se k odraženému puku následně neprobil.
     
    27:10
    Domácí hokejisté získali odražený puk ve vlastní třetině, odkud jej bez problémů vyhodili přes celou ledovou plochu. Zakázané uvolnění.
     
    27:25
    Veli-Matti Savinainen získal kotouč na modré čáře a forhendem jej posunul do útočného pásma. Na jeho přihrávku si nikdo v bílém nenabruslil.
     
    28:10
    Jordan Schroeder dostal přihrávku do jízdy do středního pásma, kde si obhodil soupeře, jenže jeho pokus skončil v lapačce Romana Willa.
     
    28:41
    Marko Anttila se skvěle vrátil do obranného pásma, kde se tělem natlačil před obránce a získal puk pro Jokerit. Hráči finského celku mají vývoj duelu pod kontrolou.
     
    29:10
    Tomáš Hyka si v útočném pásmu našel volný puk a zakončil forhendem. Jeho pokus však hostující brankář se štěstím udržel mezi betony!
     
    29:35
    Peter Regin se prokličkoval do útočného pásma, kde si krásně obhodil obránce, jenže jeho následné zakončení bylo slabé a navíc nepřesné.
     
    30:10
    Je za námi polovina základní hrací doby a stále jsme viděli pouze jednu branku. Od té doby sledujeme duel plný osobních soubojů a nepřesných přihrávek.
     
    30:28
    Marko Anttila tečoval před brankou soupeře nahození od modré čáry. Roman Will se na poslední chvíli stačil přemístit k levé tyči a puk vyrazil.
     
    31:05
    Will tentokrát vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Traktor se snaží hrát jednoduše, ale Jokerit nedává domácím hráčům prostor.
     
    31:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit přidává druhou branku a odskakuje svému soupeři! Před branku domácího celku poslal Tommi Kivistö prudké nahození a BRIAN O´NEILL doklepl puk do sítě! Asistence: Tommi Kivistö, Jakub Krejčík.
    31:24 Brian O'NEILL - 0:2
     
    32:10
    Jokerit rozjel akci od své branky. Nikdo v bílém dresu hostujícího celku se tentokrát nedostal do zakončení. Na domácích hráčích jsou patrné známky frustrace.
     
    32:32
    Dmitrij Ogurcov si sjel mezi kruhy v útočném pásmu, kam dostal prudkou přihrávku z pravé strany, jenže jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    33:19
    Lukáš Sedlák dostal přihrávku na levé křídlo, krásně se dostal do útočného pásma, jenže ani jeho pokus nemohl hostujícího brankáře ohrozit.
     
    33:39
    Hostující brankář raději přikryl puk lapačkou před napadajícím soupeřem a přerušil hru. Domácí Traktor v posledních minutách přeci jen zařadil vyšší rychlost.
     
    34:10
    Roman Will vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Traktor však rychle přišel o puk.
     
    34:39
    Jesse Joensuu dostal přihrávku za branku, kde si puk krásně zpracoval forhendem, poslal přihrávku mezi kruhy, nicméně nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    35:10
    Jesse Joensuu se dostal do útočného pásma, kde dokonce zakončil příklepem, ale jeho dělovka rozvlnila jen boční síť.
     
    35:39
    Igor Isajev si dojel do obranného pásma pro volný kotouč, bleskově se s ním otočil a rozehrál. Na prudkou přihrávku nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    36:10
    Nicklas Jensen dostal přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově pálil příklepem, ale jeho prudká rána skončila vysoko nad břevnem Traktoru.
     
    36:29
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Igor Polygalov – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    37:05
    Jokerit se v úvodu dlouhé přesilovky není schopen usadit v útočném pásmu. Hráči domácího Traktoru se zatím skvěle brání.
     
    37:34
    Veli-Matti Savinainen dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, jenže kotouč mu přeskočil přes čepel a skončil ve středním pásmu.
     
    38:10
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale zatím předvedli jen dlouhou kombinaci, která nebyla zakončená střelou. Obrana Traktoru hraje pozorně.
     
    38:31
    Domácím se navíc podařilo vyhodit kotouč ven z obranného pásma. Jokerit musí rozjet další akci od své klece.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:25
    Alex Grant dostal přihrávku na pravou stranu, odkud bez váhání zakončil forhendem, jenže jeho pokus trefil jen brusli připraveného obránce.
     
    39:44
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit v závěru první třetiny využívá přesilovou hru a navyšuje své vedení! Roman Will měl dobře zakrytý výhled. K odraženému puku se před brankou dostal JORDAN SCHROEDER, který jej doklepl do sítě!
    39:44 Jordan SCHROEDER - 0:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po prostřední periodě mohou být spokojenější hráči finského Jokeritu. O druhou branku se totiž ve 32. minutě postaral Brian O´Neill. Poté přišel ostrý zákrok Polygalova a hosté dostali k dobru pětiminutovou přesilovku. Tu v samotném závěru druhé části proměnil Schroeder. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 0:2.
     
    Střely na branku: 15 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 16:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí celek uspěl na úvodním vhazování třetiny, ale na kotouči dlouho nezůstal. Jokerit stále pokračuje v přesilové hře.
     
    41:10
    Julius Junttila dostal přihrávku k mantinelu, odkud nahodil puk mezi kruhy, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu Jokeritu.
     
    41:29
    Domácí v plném počtu.
     
    42:10
    Viktor Lööv dostal přihrávku na levou stranu, odkud nahodil puk před domácí klec, jenže Roman Will tentokrát schoval puk do lapačky.
     
    42:41
    Roman Will si dal dobrý pozor na bekhendový pokus z prostoru mezi kruhy, a betonem krásně vyrazil kotouč těsně vedle branky!
     
    43:10
    Jokerit rozjel další akci od své klece. Hokejisté v bílém se dostali do útočného pásma, jenže nikdo zrovna nespěchal se zakončením.
     
    43:39
    Julius Junttila dostal prostor na pravé straně, jenže jeho dělovka skončila na betonu brankáře. Hráči Traktoru se prakticky nedostávají do útoku.
     
    44:09
    Jokerit bude hrát další přesilovku. Tomáš Hyka dostává dvě minuty za podrážení.
     
    44:35
    Hokejisté Traktoru získali kotouč krátce po vhazování a ihned jej vyhodili ven z obranného pásma.
     
    45:00
    Veli-Matti Savinainen si sjel na prudkou přihrávku na levý kruh, odkud pohotově zakončoval forhendem, jenže vůbec netrefil branku.
     
    45:01
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Dvě minuty za krosček dostává Jordan Schroeder.
     
    45:32
    Brian O'Neill napadal rozehrávku Traktoru v jeho obranném pásmu. Domácí obránci si s jeho přítomností dokázali poradit a odehráli puk do bezpečí.
     
    46:07
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit přidává čtvrtý zásah a definitivně rozhoduje o svém triumfu v dnešním souboji! Přihrávku na pravý kruh dostal VELI-MATTI SAVINAINEN a příklepem poslal puk pod břevno! Asistence: Henrik Haapala, Jakub Krejčík.
    46:07 Veli-Matti SAVINAINEN - 0:4
     
    46:31
    Traktor navíc hraje přesilovou hru. Obrana Jokeritu dnes hraje opravdu vydařené utkání a nepouští domácí celek do zakončení.
     
    47:15
    Marko Anttila vybojoval kotouč v obranném pásmu a bekhendem jej vyhodil do pásma středního. Hráči Jokeritu zatím pokračují v dobrém pohybu.
     
    47:45
    Alex Grant pálil od modré čáry, nicméně Roman Will si našel skulinku ve výhledu a bez problémů schoval kotouč do své lapačky. Vhazuje se po levici českého brankáře.
     
    48:05
    Tomáš Hyka se obětavě položil do zakončení od modré čáry a připsal si zablokoval střelu. Jokerit přesto zůstává s kotoučem v útočném pásmu.
     
    48:17
    Roman Will si dal pozor na další ránu z pravého kruhu a tentokrát udržel kotouč mezi betony. Vhazuje se po jeho vyrážečce.
     
    49:10
    Jokerit se usadil v obranném pásmu, jenže kombinace hostujícího celku nevyústila v nějaké zakončení. Domácí obrana si ránu pohlídala.
     
    49:28
    Lukáš Sedlák na opačné straně hrozil střelou z mezikruží, nicméně připravený Lindback jeho projektil vyrazil mimo tři tyče.
     
    50:00
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut. Nikdo v černém dresu domácího Traktoru nevypadá, že by měl rozjet nějaký velkolepý obrat.
     
    50:35
    Eeli Tolvanen napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Hokejisté Traktoru si na něj dali pozor a odehráli puk do bezpečí.
     
    51:12
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek se nakonec dočkal alespoň čestné branky! JAROSLAV KOSOV pokračoval v pohybu před branku, kde se dostal k odraženému puku a pohotově jej dorazil za záda brankáře! Asistence: Alexandr Avcin.
    51:12 Jaroslav KOSOV - 1:4
     
    51:33
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává velmi rychle i druhou branku a rázem ještě bojuje o zvrat v dnešním souboji! Před brankou se k puku procpal SERGEJ KALININ, který trefil mezírku mezi přední tyčí a brankářem! Asistence: Pontus Åberg.
    51:33 Sergej KALININ - 2:4
     
    52:00
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., podrážení).
     
    52:45
    Traktor se znovu usadil v útočném pásmu, jenže během přesilové hry se domácím zatím nepodařilo zakončit na branku finského celku.
     
    53:05
    Hráči Jokeritu tentokrát vybojovali kotouč pro sebe a dokázali jej vyhodit daleko z obranného pásma. Traktor musí rozjet novou akci.
     
    53:41
    Marko Anttila vybojoval kotouč za vlastní brankou a vyhodil jej přes celé kluziště. Traktor se v této přesilovce není schopen dostat do zakončení.
     
    54:00
    Hosté v plném počtu.
     
    55:00
    Jesse Joensuu střílel od modré čáry, jenže při pokusu o tvrdé zakončení dokonce zlomil svou hokejku. Finský hráč proto musel urychleně střídat.
     
    55:32
    Sergej Kalinin dostal přihrávku do jízdy na pravou stranu, zadovkou vrátil kotouč na modrou čáru, jenže nikdo z jeho spoluhráčů už nezakončil.
     
    56:10
    Lukáš Sedlák dostal přihrávku do jízdy, zbavil se prvního soupeře, jenže druhý zadák v bílém mu zatarasil cestičku do zakončení.
     
    56:50
    Další ránu od modré čáry srazil jeden z obránců v bílém dresu do ochranné sítě. Vhazovat se bude před brankou Jokeritu.
     
    57:15
    Domácí celek už vrhá prakticky všechny síly do útoku. Nikdo v černém dresu se však v posledních minutách nedostává do zakončení.
     
    57:36
    Lukáš Sedlák dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde si puk krásně zpracoval, ale nedokázal oslovit někoho ze svých spoluhráčů.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:35
    Tomáš Hyka dostal přihrávku do jízdy, prosmýkl se až do útočného pásma, jenže už neměl dostatek sil na zakončení a přišel o kotouč.
     
    59:05
    Jesse Joensuu dostal přihrávku na pravé křídlo a nasbíral pro Jokerit důležité sekundy. Zdá se, že Will už zůstane v brance až do konce.
     
    59:32
    Oleg Jevenko dostal přihrávku za vlastní branku, kde uklidnil hru a následně našel Osnovina. Druhý jmenovaný už moc prostoru neměl.
     
    59:49
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec v závěru rozhodli pro hru bez brankáře! Jejich risk však potrestal přesnou střelou ANTTI PIHLSTROM!
    59:49 Antti PIHLSTRÖM - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Jokerit zvládl dnešní duel na ledě Traktoru a vítězí 5:2. V úvodu závěrečné periody přidal další branku Veli-Matti Savinainen. Za domácí celek však dokázali bleskově snížit Jaroslav Kosov a Sergej Kalinin. V závěru třetí části pak domácí celek zkusil štěstí bez brankáře, ale odkrytou klec trefil Antti Pihlström.
     
    Střely na branku: 20 – 23
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:41
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:57
    Roman Will (CLJ) – 18 zákroků, 4 góly, 81,8%
    Jakub Krejčík (JOK) – 0+3, 0 střel, čas na ledě 17:29
    David Sklenička (JOK) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:36
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (17:19:29)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 52. Kosov (Avcin), 52. Kalinin (Åberg) – 12. D. Sklenička (Junttila), 32. O'Neill (Kivistö, J. Krejčík), 40. Schroeder, 47. Savinainen (Haapala, J. Krejčík), 60. Pihlström


    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Karpuchin, Pilut, Bailen (A), Isajev, Tělegin, Ogurcov, Alexejev, Jevenko – Osnovin, Byvaľcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Åberg, Polygalov, Podkorytov – Kosov, Karlin, Avcin.
    Jokerit Helsinki: Lindbäck (Kalniņš) – A. Grant, Lööv, Kivistö, J. Krejčík, Pudas, D. Sklenička – O'Neill (A), Regin, Joensuu (A) – Tolvanen, Schroeder, Savinainen – Nicklas Jensen, Mäenalanen, Haapala – Anttila (C), Pihlström, Junttila.

    Rozhodca: Odinš, Olenin – Zacharov, Nikolajev