Montana De La Rosa - Taila Santos (zruš.) | Nate Landwehr - Movsar Evlojev (zruš.)
Matt Wiman - Jordan Leavitt Leavitt (kon.) | Roman Dolidze - John Allan Dolidze (kon.)
Gabriel Benítez - Justin Jaynes Benítez (kon.) | Ovince Saint Preux - Jamahal Hill Hill (kon.)
Jack Hermansson - Marvin Vettori Vettori (kon.)
koniec udalosti
Jack Hermansson - Marvin Vettori

Vettori

cz Nedeľa 06.12.2020, 06:15UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má na programu další turnaj, který se opětovně odehraje v americkém Las Vegas. Také tento turnaj nabídne řadu zajímavých duelů, hlavní karta navíc čítá hned pět zápasů. Jako první se do akce dostane Matt Wiman, který si to rozdá s Jordanem Leavittem. Poté přijde na řadu souboj v lehkotěžké váze, ve kterém budeme sledovat Romana Dolidzeho a Johna Allana. Následovat bude duel lehké váhy mezi Gabrielem Benítezem a Justinem Jaynesem. Předposlední zápas hlavní karty znovu přinese souboj v lehkotěžké váže, v hodně sledovaném duelu se proti sobě představí Ovince Saint Preux a Jamahal Hill. Hlavním hřebem celého turnaje poté bude souboj ve střední váze, ve kterém Jack Hermansson v pětikolovém duelu vyzve Marvina Vettoriho.
     
    Začalo první kolo.
     
    00:25
    Pochopitelně začínáme hodně opatrně. O první náznak se pokoušel Jack Hermansson, kterému vyšel low kick na pravou nohu soupeře.
     
    00:50
    Marvin Vettori vzápětí předvedl rychlost a povedlo se mu náramně protáhnout levou přední, která našla svůj cíl.
     
    01:26
    Nyní se Vettori prezentoval poměrně slibným spodním hákem, který ovšem prolétl kolem hlavy soupeře. Jack Hermansson se pokouší reagovat.
     
    02:15
    V posledních vteřinách sledujeme slibnou podívanou. Vettori si znovu troufl na poměrně dobrou kombinaci, po které sám nepříjemně inkasoval.
     
    02:30
    Tvrdá zadní v podání Vettoriho, který poslal soupeře k zemi. Jack Hermansson se dostal do velkých problémů, avšak stále bojuje!
     
    03:15
    I nadále se nacházíme na zemi, kde se Vettori pokoušel o gilotinu, se kterou si jeho soupeř dokázal poradit. Jack Hermansson se snaží vymanit z tlaku.
     
    04:10
    Na zemi se stále nic nemění. Marvin Vetorri tlačí soupeře k pletivu, kde se navíc pokoušel o další gilotinu. Jack Hermansson jí však brání ukázkově.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:25
    Jack Hermansson se pokoušel do druhého kola nastoupit hodně odhodlaně. Vettori raději uskákal do bezpečí, kde je sám hodně nebezpečný.
     
    00:48
    Poté jsme sledovali poměrně dobrý kop na hlavu v podání Hermanssona, který sice útočil do krytu, přesto to jeho soupeř musel pocítit.
     
    01:14
    Poté se Jack Hermansson pokoušel o první takedown, který se mu nakonec povedlo dotáhnout. Jeho soupeř se však po chvíli rychle postavil.
     
    01:40
    Vettori to na zemi udělal ukázkově, soupeře totiž dokázal přetočit na záda a dominantnější pozici tak má on sám. Jack Hermansson je v problémech.
     
    02:24
    Na zemi se toho moc neděje. Hermansson se nejprve pokoušel o případnou submisi, což Vettori dopředu věděl a včas z ní dokázal uniknout.
     
    03:08
    Až nyní se Vettori pokoušel o aktivitu. Soupeře přitlačil levým loktem, avšak žádný další úder už nepřidal. V této pozici hrozí spíše submise.
     
    03:36
    Marvin Vettori se dokonce postavil zpět na nohy, načež kopal do ležícího protivníka. Jack Hermansson by chtěl vstát, má to ale složité.
     
    04:20
    Před malým momentem jsme se dostali zpět do postoje. V něm aktivněji působí Jack Hermansson, který je zároveň i dost nepřesný.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:25
    Jack Hermansson se znovu pokoušel aktivně nastoupit do třetího kola. Hned v jeho úvodu se pokoušel o round kick, který přesto sám inkasoval.
     
    01:13
    Nyní se aktivněji jeví právě Hermansson, který zkouší střídat údery. Nyní pro změnu kopal na hlavu, po kterém se pokoušel o další takedown.
     
    01:39
    Avšak ani ten nebyl úspěšný. Vetorri si s atakem na jeho nohu dokázal poradit a posléze pohodlně přešel zpět do středu oktagonu.
     
    02:18
    Jack Hermansson se ovšem znovu pokoušel o takedown, který mu téměř vyšel. Oba borci spadli na zem, oba pochopitelně hned vstali.
     
    02:39
    Jack Hermansson stále nemá dost a ihned se znovu vrhl po soupeřově noze. K takedownu to ovšem nevedlo, tentokráte pokračujeme u pletiva.
     
    03:16
    Vettorimu po delší době něco vyšlo, a sice zvedák, který se přesto snesl pouze do krytu. Utkání se začíná vyrovnávat, jsme za jeho polovinou.
     
    04:22
    Nyní jsme sledovali několik přesných jedniček z obou stran. Poté se Jack Hermansson pokoušel o rychlou kombinaci, při které dobře trefoval.
     
    Skončilo třetí kolo.
     
    Začalo čtvrté kolo.
     
    00:30
    Úvod čtvrté kola zatím přináší poměrně ofenzivní momenty. Oba borci se pokoušeli o výměnu, po delší době začal útočit také Vettori.
     
    00:49
    Vettori najednou ožil a ihned nepříjemně kombinoval. Jack Hermansson to však dokázal ustát a sám hned několikrát dobře trefil.
     
    01:36
    Výborná pravá zadní v podání Hermanssona, který jí dokázal schovat za předchozí levou přední. Vettori přesto inkasoval nečistě na hlavu.
     
    02:10
    Další slušná kombinace od Hermanssona, který začíná mít v přesností navrch. Nyní prošla levá přední na bradu, která musela být nepříjemná.
     
    02:48
    Až nyní poměrně dlouhá kombinace od Vettoriho, který ovšem o poznání zpomalil. Jack Hermansson se snaží pokračovat v aktivitě.
     
    03:18
    Několik dobrých jedniček od Vettoriho, který výrazně zpřesnil. Jeho soupeř se však snaží neustále tlačit, což mu zatím nic moc nepřináší.
     
    04:25
    Nyní povedený zvedák od Hermanssona, který se pustil do delší kombinace. Poté sám inkasoval pravačku, zřejmě půjdeme do posledního kola.
     
    Skončilo čtvrté kolo.
     
    Začalo páté kolo.
     
    00:20
    Znovu aktivní boje v úvodu pátého kola. Jack Hermansson schytal tvrdou levou, poté pro změnu velice nepříjemný pravý hák za ucho.
     
    00:54
    Vettori skutečně přidal na aktivitě, nicméně nyní zůstal trochu zbytečně stát před svým soupeřem, který toho využil k delší kombinaci.
     
    01:36
    Nyní se blíže k pletivu dostal Jack Hermansson, který se pouze bránil. Jeho soupeř útočil do krytu, přesto to muselo pořádně bolet.
     
    02:16
    Marvin Vettori to znovu zkoušel spodním hákem, který dost používá celkem často. Poté jsme se poprvé v tomto duelu dostali do klinče.
     
    02:48
    Je za námi polovina posledního kola. Jack Hermansson začíná trochu ztrácet, což se soupeř snaží potrestat a projevuje větší přesnost.
     
    03:10
    Právě toto kolo by mohlo rozhodnout, je to totiž naprosto vyrovnaný duel. V pátém kole je na tom o něco lépe Vettori, který přesto sám hodně inkasoval.
     
    04:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    04:16
    Jack Hermansson ovšem v závěru zápasu prokazuje skvělou aktivitu. Jeho soupeř se nejprve nechal přitlačit k pletivu, načež inkasoval na bradu.
     
    04:55
    V závěru pokusil o heel hook v podání Hermanssona, jeho soupeř se ale dokázal přetočit.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou hlavní duel této karty, který přinesl velice vyrovnanou podívanou, jenž nakonec vyzněla ve prospěch Marvina Vettoriho. Ten mohl souboj ukončit už v prvním kole, kde se mu povedlo Hermanssona nepříjemně trefit. Vettori svého soupeře přesto neukončil a mohli jsme pokračovat. Zbytek zápasu nám přinesl pouze bitvu v postoji, ve kterém oba borci nespočetkrát trefovali. Sudí nakonec jednomyslně rozhodli o vítězi zápasu, kterým je Marvin Vettori.
     
    Vítěz: M. Vettori (na body – jednomyslně) (06:47:55)

    David Suchý