FK Krasnodar – Rennes 1:0 (kon.) | Başakşehir – Lipsko 3:4 (kon.) | Sevilla – Chelsea 0:4 (kon.)
Dortmund – Lazio 1:1 (kon.) | Brugge – Zenit 3:0 (kon.) | Juventus – D.Kyjev 3:0 (kon.)
Ferencvároš – Barcelona 0:3 (kon.) | Manchester United – Paríž 1:3 (kon.)
koniec
Istanbul Başakşehir FK
3:4 (1:2)
RB Lipsko
Streda 02.12.2020, 18:55 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.
     
    Istanbul Başakşehir FK

    Turecký tím z doterajších štyroch stretnutí vyhral raz prekvapivo proti Manchestru United (2:1), inak s "Red Devils", PSG aj Lipskom prehral. V ťažkej skupine mu patrí posledná štvrtá pozícia s tromi bodmi a skóre 3:9. Demba Ba, Deniz Türüc a Edin Višča sa v Lige majstrov trafili raz.

    RB Lipsko

    Nemecký celok má na tretej priečke šesť bodov a tento duel potrebuje zvládnuť víťazne, potom bude mať proti Manchestru United postup vo vlastných rukách. Lipsko zatiaľ porazilo Başakşehir a PSG, s ktorým raz aj prehralo a nestačilo na Man. United. Angeliño sa trafil dvakrát, Nkunku a Forsberg raz.
     
    Úvodné zostavy:

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Rafael, Ponck, Škrtel, Bolingoli-Mbombo – Kahveci, Özcan, Türüç, Višća – Ba, Gulbrandsen.
    Náhradníci: Babacan, Kivanc – Aleksić, Crivelli, Giuliano, Epureanu, Chadli, Kaldırım, Kaplan, Karakus, Tekdemir, Topal.

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Konaté, Angeliño – Kampl, Sabitzer, Haidara, Olmo – Forsberg, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – Adams, Borkowski, Halstenberg, Kluivert, Martel, Orban, Samardžič, Sörloth, Wosz..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci tím nastupuje v oranžových dresoch, hostia majú biele prevedenie. Obom tímom ide o dôležité body.
     
    2
    Emil Forsberg sa dostal až k malému vápnu, kde chcel ešte prihrávať, ale Carlos Ponck to vyriešil tak dobre, že uvidíme odkop od bránky Merta Günoka.
     
    3
    Hostia predviedli skvelú kombináciu. Emil Forsberg poslal loptu na otvorené pravé krídlo, Nordi Mukiele ju potiahol do šestnástky a práve Forsberg bol sám na hranici bieleho bodu. Trestuhodne minul bránku.
     
    4
    Kevin Kampl strieľal spred šestnástky, zrazený pokus končí rohom. Ten bol zahratý veľmi dobre, Nordi Mukiele hlavičkoval prudko pod brvno. Skvelý zákrok vytiahol Mert Günok.
    4. Emil Forsberg (RBL)
     
    5
    Domáci Istanbul Başakşehir sa prvýkrát usadil na útočnej polovici ihriska, avšak Lipsko je vzadu veľmi dobre sformované.
     
    6
    Edin Višća poslal sprava loptu do pokutového územia, Demba Ba na ňu nedokázal reagovať, a tak zasiahol Péter Gulácsi.
     
    7
    Emil Forsberg síce udržal ťažkú loptu na hracej ploche, ale okamžite bol pri ňom obranca Boli Bolingoli-Mbombo a zobral mu ju.
     
    8
    Dayot Upamecano poslal nákop pred šestnástku domáceho tímu, kde bol pripravený Carlos Ponck a loptu odvrátil.
     
    9
    Demba Ba chcel v strede poľa predĺžiť dlhý pas za seba a Fredrik Gulbrandsen by sa mohol rozbehnúť vpred, no súboj vo vzduchu vyhral Dayot Upamecano.
     
    10
    Krídelná akcia nevyšla hosťom podľa plánu. Zlá prihrávka znamenala stratu loptu a päťku pre istanbulský tím.
     
    11
    Lipsko získali na krídle priamy kop. Rozohrávať ho centrom bude Emil Forsberg.
     
    12
    Emil Forsberg poslal výbornú loptu, od obrancov si skvele odbehol Yussuf Poulsen a zakončil pod brvno. Mert Günok predviedol ďalší skvelý zákrok.
     
    13
    İrfan Can Kahveci si v strede ihriska v snahe získať loptu pomohol faulom, Nordi Mukiele rozohral na krátko.
     
    14
    Marcel Sabitzer schytal nepríjemné úder v súboji pri postrannej čiare. Odniesla to jeho noha, Rakúšan však bude v poriadku.
     
    15
    Hostia sa pri rozohrávke sami dostali pod tlak a na hranici šestnástky o loptu prišli. İrfan Can Kahveci potom strieľal tesne nad brvno bránky.
     
    16
    Martin Škrtel preniesol hru na pravé krídlo, kde sa lopty ujali hostia. Po prechode dopredu zase zasahoval Mert Günok.
     
    17
    Marcel Sabitzer nepresne prihrával na útočnej polovici. Lipsko síce o loptu prišlo, no Demba Ba sa znova medzi stopérmi nedokázal presadiť.
     
    18
    Angeliño centroval z ľavého krídla, jeho pas si našiel brankár Mert Günok a nie útočník hostí Yussuf Poulsen.
     
    19
    Fredrik Gulbrandsen si prebral prihrávku do pokutového územia súpera, potom nevymyslel nič. Zastavil ho ofsajdové postavenie.
     
    20
    Emil Forsberg sa vyhol ofsajdu a sprava prešiel až k päťke. V poslednej chvíli ho dostihol a jeho pokus zrazil na roh Boli Bolingoli-Mbombo.
     
    21
    Center z rohového kopu nedokázali hostia zakončiť, pretože Martin Škrtel poslal loptu do bezpečia.
     
    22
    Angeliño získal na krídle ďalší rohový kop. Zahral ho Emil Forsberg a jeho pas sa odrazil na biely bod. Absolútne voľný Amadou Haidara neprestrelil vo veľkej šanci hráčov pred sebou.
     
    23
    Edin Višća poslal loptu na krídlo, kde si ju nedokázal prebrať Fredrik Gulbrandsen. Fantasticky ho telom odtlačil Dayot Upamecano.
     
    24
    Yussuf Poulsen si hodil loptu dopredu na pravom krídle. Pôvodne získal aut, akcia pokračovala a je z toho roh pre Lipsko.
     
    25
    Center z rohu tentoraz hráči Lipska zakončiť nedokázali, loptu vo vzduchu stiahol do svojich rukavíc Mert Günok.
     
    26
    Na ľavom krídle je už ako tradične, tak aj dnes, aktívny mladý obranca Angeliño. Šestnástku súpera zásobuje centrami. Mnohé sa ujali, tento nie.
     
    26
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Hostia idú zaslúžene do vedenia, ale toto bol veľmi nešťastný moment pre domácich. Marcel Sabitzer vystrelil spred šestnástky a loptu tečoval YUSSUF POULSEN. Asi ani sám nevedel ako, no zmenil smer strely a kvôli tomu nedokázal Mert Günok zasiahnuť.
    26. Marcel Sabitzer (RBL) - 0:1
     
    27
    Dayot Upamecano išiel do sklzu, zasiahol loptu. Demba Ba cez neho prepadol, o faul by nemalo ísť a ani sa nepískalo, aj keď sa to domácim nepáči.
     
    29
    Istanbul Başakşehir sa snaží niečo vymyslieť na útočnej polovici ihriska. Hostia sú dnes vzadu nesmierne disciplinovaní.
     
    30
    Dani Olmo si našiel loptu na ľavom krídle, posunul a Angeliño ju poslal do šestnástky. Nordi Mukiele mal streleckú pozíciu, obetavo sa mu do zakončenia postavil a zrazil ho Martin Škrtel.
     
    31
    Do tej strely Mukieleho padali Martin Škrtel a aj Boli Bolingoli-Mbombo. Táto dvojica sa veľmi nepríjemne zranila, slovenský obranca potrebuje ošetrenie.
     
    32
    Slovenský obranca Martin Škrtel bude po ošetrení v poriadku. Lopta je späť v hre a my môžeme pokračovať v tomto zatiaľ dobrom stretnutí Ligy majstrov.
     
    33
    Fredrik Gulbrandsen sa nedostal k pasu na pravé krídlo, pretože sa nachádzal v ofsajde. Znova sa nehrá. Teraz potrebuje ošetrenie kvôli tej predošlej zrážke druhý člen Boli Bolingoli-Mbombo. Ten doposiaľ vyzeral v poriadku.
     
    34
    Belgický ľavý bek Boli Bolingoli-Mbombo odkrýval z ihriska. Na lavičke domáceho tímu je pohyb. Podľa všetkého sa bude nútene striedať.
     
    35
    İrfan Can Kahveci si na krídle hodil loptu medzi dvoch hráčov súpera, bol faulovaný. Edin Višća poslal prudký center, defenzíva Lipska ho odpratala preč.
     
    36
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Boli Bolingoli-Mbombo, prichádza Nacer Chadli.
     
    37
    Demba Ba mal obrovskú šancu. Na hranici päťky ostal úplne sám a aj keď si musel poradiť na dvakrát so spracovaním, tak prudko vystrelil k žrdi a Péter Gulácsi predviedol skvelý zákrok.
     
    38
    Domáci rozohrali roh na krátko, až potom prišiel center pred bránku súpera. Carlos Ponck však hlavičkoval nad brvno.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Martin Škrtel (Istanbul Başakşehir FK).
     
    40
    Päť minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký presný zásah?
     
    41
    Deniz Türüç si chcel hodiť loptu popri postrannej čiare, fauloval ho Nordi Mukiele. Domáci ešte žiadali aj žltý trest, ktorý neprichádza.
     
    43
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Emil Forsberg síce neprestrčil loptu za obranu na Poulsena, ale odrazila sa späť k nemu. Poslal ju do druhej vlny, kde si zbehol NORDI MUKIELE a slabšou ľavačkou ju poslal presne k žrdi. Mert Günok nemal nárok.
    43. Nordi Mukiele (RBL) - 0:2
     
    44
    Lipsko strieľa druhý gól, ktorý je nesmierne dôležitý. Takto môžu byť hostia v oveľa väčšej pohode. Zatiaľ však majú až na šancu od Dembu Ba všetko pod kontrolou.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+1
    Emil Forsberg potiahol loptu od otvorenej obrany súpera. Keby pred šestnástkou prihral doprava trochu prudšie, tak dvojica jeho spoluhráčov by šla sama na gólmana. Takto odkopom všetko vyriešil Carlos Ponck.
     
    45+3
    Tím Başakşehir práve strelil gól!
    Edin Višća získal rohový kop a domáci strieľajú kontaktný gól, obrovsky dôležitý pred prestávkou. Po rozohrávke na krátko prišla prihrávka na hranicu šestnástky a voľný İRFAN CAN KAHVECI krásnou strelou k žrdi nedal šancu Gulácsimu.
    45+3. İrfan Can Kahveci (IBS) - 1:2
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme sledovali veľmi dobrý futbal. Lipsko malo viac z hry a aj šance, ktoré sa najskôr neujali, ale skóre neskôr hostia otvorili a dokonca aj zvýšili. V úplnom závere sa presadil İrfan Can Kahveci, čo bolo veľmi dôležité pre Başakşehir.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Berkay Özcan, prichádza Mahmut Tekdemir.
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Martin Škrtel, prichádza Alexandru Epureanu.
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Tyler Adams.
     
    48
    Druhý polčas začína dosť opatrne. Domáci hráči majú loptou na svojich kopačkách a snažia sa postupne posúvať dopredu.
     
    49
    Amadou Haidara si pomohol faulom v strede ihriska, čo prerušilo akciu domácich. Hráči Başakşehiru teda rozvíjajú ďalšiu akciu.
     
    50
    Angeliño si nedokázal pokryť loptu telom, ktorú chcel nechať prejsť mimo ihriska. Skvele zabojoval Rafael a získal rohový kop.
     
    51
    Po centri z rohového kopu hlavičkoval Alexandru Epureanu a krátko po príchode na ihrisko mohol skórovať. Tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    52
    Dani Olmo zľava posunul loptu na hranicu pokutového územia. Marcel Sabitzer strieľal z prvej, ale do hráčov pred sebou.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Dayot Upamecano (RB Lipsko).
     
    54
    Dayot Upamecano obdržal žltú kartu a to znamená, že nebude môcť hrať o týždeň v poslednom zápase skupiny Ligy majstrov proti Manchestru United.
     
    55
    Edin Višća sa dostal do obrovskej šance. Pas z ľavej strany šestnástky prešiel okolo Gulácsiho a kapitán domácich mal z mierneho uhlu pred sebou prázdnu bránku. Mieril nad brvno.
     
    56
    Demba Ba skúsil zakončiť spred pokutového územia, no na bránku nemieril a Péter Gulácsi sa päťkou ponáhľať nemieni.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Deniz Türüç (Istanbul Başakşehir FK).
     
    58
    Istanbul Başakşehir sa znova dostal k lopte na vlastnej polovici ihriska. Smerom dopredu sa momentálne domácim hráčom prejsť nedarí.
     
    59
    Angeliño si skvele prebral presný pas do pokutového územia a poslal prudkú strelu. Mert Günok hokejovo išiel betónmi nadol a pokus vytesnil.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami. Lipsko stále drží stav, pri ktorom vyhráva, ale domáci mali už dve veľké šance na vyrovnanie.
     
    61
    Nordi Mukiele poslal sprava parádny pas do päťky, Emil Forsberg mal 110 percentnú šancu, ale zblízka tesne minul bránku.
     
    63
    Edin Višća sa dostal za obrancov Lipska, obišiel aj Gulácsiho a rozvlnil sieť v prázdnej bránke, no zásah pre ofsajd nemôže platiť.
     
    64
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Edin Višća, prichádza Giuliano.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Alexander Sörloth.
     
    66
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    DANI OLMO dostal prihrávku do šestnástky, kde si ešte zasekol jedného z obrancov a krásnou strelou k žrdi nedal šancu Mertovi Günokovi.
    66. Dani Olmo (RBL) - 1:3
     
    67
    Žltú kartu dostáva Dani Olmo (RB Lipsko).
     
    68
    Istanbul Başakşehir môže ľutovať svoje zahodené šance v úvode tohto polčasu, pretože mohlo byť 2:2. Takto to je z domáceho pohľadu už 1:3.
     
    69
    Tyler Adams zahral v strede ihriska rukou. Domáci futbalisti sa tak môžu pokúsiť zahroziť po centri z priameho kopu.
     
    70
    Rafael poslal ďalekonosný center do pokutového územia, Alexandru Epureanu hlavičkoval pred bránku, kde si loptu našiel Péter Gulácsi.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokážu domáci hráči ešte niečo vymyslieť, alebo sa bude Lipsko tešiť z troch bodov?
     
    72
    Tím Başakşehir práve strelil gól!
    İRFAN CAN KAHVECI druhýkrát v zápase veľmi rýchlo reaguje na to, že Lipsko odskočilo na dva zásahy. Znova vystrelil spred šestnástky, tentoraz lopta padala krížom k žrdi, Péter Gulácsi na ňu nedočiahol.
    72. İrfan Can Kahveci (IBS) - 2:3
     
    73
    Turecký majster teda flintu do žita nehodil a ešte sa bije aspoň remízu. Domáci sú znova na útočnej polovici ihriska.
     
    74
    Demba Ba si spracovaní lopty pomohol rukou. Domáci tak nemohli pokračovať vo svojej akcii smerom do pokutového územia.
     
    75
    Rafael sa chcel sprava dostať do pokutového územia Lipska. Nešťastne sa pošmykol a Angeliño ho poľahky odzbrojil.
     
    76
    Ibrahima Konaté si pomohol faulom v strede ihriska, až príliš hral rukami proti Dembovi Ba.
     
    78
    Nordi Mukiele si našiel loptu na pravom krídle, jeho prudký center zrazil Mahmut Tekdemir na rohový kop pre Lipsko.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Mahmut Tekdemir (Istanbul Başakşehir FK).
     
    80
    Yussuf Poulsen sa dostal k hlavičke po rohovom kope, jeho pokus už-už smeroval do bránky, ale nakoniec ho zastavila žrď.
     
    81
    Posledných desať minút do konca riadneho hracieho času. Istanbul Başakşehir rozhodne cíti šancu na bod, takže záver bude určite veľmi zaujímavý.
     
    83
    Dani Olmo na krídle loptu neudržal, získal ju Rafael a môže ísť dopredu. Získal aut, pred pokračovaním sa ešte bude striedať.
     
    84
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Fredrik Gulbrandsen, prichádza Enzo Crivelli.
     
    85
    Tím Başakşehir práve strelil gól!
    Domáci získali skvelú pozíciu na strelu z priameho kopu pred vápnom súpera. İRFAN CAN KAHVECI uzavrel hattrick famóznou ranou ľavačkou ponad múr. Lopta sa od brvna nechytateľne odrazila za čiaru. Péter Gulácsi sa len smutne obzrel.
    85. İrfan Can Kahveci (IBS) - 3:3
     
    86
    İrfan Can Kahveci je len tretí turecký hráč, ktorý dokázal streliť hattrick v Lige majstrov. Tento hráč je mimochodom už dlhšie sledovaný známymi európskymi tímami, čiže čoskoro by sme mohli vidieť veľký prestup. Teraz sa ešte venujme záveru stretnutia.
     
    87
    Hráči Lipska sa snažia hrať na útočnej polovici ihriska, čo sa im teraz darí veľmi ťažko. Domáci sú nabudení, štvrtý gól je ich najbližší cieľ.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Rafael (Istanbul Başakşehir FK).
     
    90
    Rafael fauloval druhýkrát v krátkom slede. Najskôr v strede poľa za žltú, teraz tesne vedľa svojej šestnástky. Lipsko získalo výbornú pozíciu na center z priameho kopu.
     
    90
    Marcel Sabitzer to nakoniec skúsil namiesto centru priamou strelou. Tá nepríjemne zaplachtila a aj keď išla priamo na gólmana, tak Mert Günok sa rozhodol loptu boxovať. Nasmeroval ju do prvého hráča pred sebou, od neho išla lopta do brvna. Obrovské šťastie domáceho tímu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Nemecký favorit stretnutia napriek povstaniu Başakşehiru s najväčšou pravdepodobnosťou zoberie tri body. ALEXANDER SÖRLOTH dostal veľa priestoru pred šestnástkou, ktorý mu doprial Carlos Ponck a nórsky útočník poslal strelu s rotáciou, ktorá zmiatla Günoka až tak, že skončila v sieti. Zaujímavosťou je, že Sörloth bol v minulej sezóne najlepším strelcom tureckej ligy v drese Trabzonsporu a traifl sa aj proti Başakşehiru.
    90+2. Alexander Sörloth (RBL) - 3:4
     
    90+3
    Domáci mohli vyrovnať! Péter Gulácsi nepríjemne zakončenie vyrazil pred seba, razom mal Enzo Crivelli prázdnu bránku a loptu takmer na nohe. V poslednej mikrosekunde predviedol obranný odkop Angeliño.
     
    90+4
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Amadou Haidara, prichádza Willi Orban.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Istanbul nám ponúkol fantastický zápas! Sledovali sme možno aj najlepšie stretnutie tejto sezóny Ligy majstrov a jeden z najlepších duelov v tureckej metropole od roku 2005, kedy sa tu hralo finále milionárskej súťaže. Nováčik v lige Istanbul Başakşehir vyrovnal z 1:3 na 3:3 po hattricku hráča menom İrfan Can Kahveci, ktoré si rozhodne zapamätajte. Alexander Sörloth však tri body vystrelil pre Lipsko. Nemecký tím sa posunul na druhé miesto skupiny, Turci sú poslední bez šance postúpiť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:51:18)

    Matej Kubove

    Góly: 45+3. Kahveci, 72. Kahveci, 85. Kahveci – 26. Y. Poulsen, 43. Mukiele, 66. Olmo, 90+2. Sörloth

    Karty:   39. Škrtel (IBS), 57. Türüç (IBS), 79. Tekdemir (IBS), 89. Rafael (IBS) – 53. Upamecano (RBL), 67. Olmo (RBL)


    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Rafael, Ponck, Škrtel (46. Epureanu), Bolingoli-Mbombo (36. Chadli) – Kahveci, Özcan (46. Tekdemir), Türüç – Višća (64. Giuliano), Ba, Gulbrandsen (84. Crivelli).
    Náhradníci: Babacan, Kivanc – Aleksić, Crivelli, Giuliano, Epureanu, Chadli, Kaldırım, Kaplan, Karakus, Tekdemir, Topal.

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Konaté, Angeliño – Kampl (46. Adams), Sabitzer – Haidara (90+4. Orban), Olmo, Forsberg (65. Sörloth) – Y. Poulsen.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – Adams, Borkowski, Halstenberg, Kluivert, Martel, Orban, Samardžič, Sörloth, Wosz.