Barys – S.Moskva 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Kazaň – Čerepovec 5:2 (kon.)
Red Star Kunlun – Omsk 1:2 (kon.) | Nižnekamsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Severstaľ Čerepovec
cz Nedeľa 29.11.2020, 15:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:24:09)
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) 0+0, 2 střely, čas na ledě 7:06
     
    Střely na branku: 35 – 32
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už žádná branka nepadla a Kazaň tak dokráčela k vítězství, kterému dala základ už v první třetině. Hattrickem se blýskl Nigel Dawes, který tak měl lví podíl na dnešním domácím úspěchu. Hosté nedotáhli své manko a z ledu Kazaně tak jedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě šli do akce hosté, ale obrana Kazaně je nepustila do zakončení a je hotovo.
     
    59:14
    Viktor Tichonov si sjel do mezikruží a jeho pokus pak zastavila obrana Severstalu. Domácí v závěru, troufám si napsat, zápasu ještě hrozí před Šugajevem.
     
    58:48
    Zblízka nyní zakončil Kirill Adamčuk, ale jeho pokus lapačkou srazil nad sebe Biljalov a podržel tak tříbrankové vedení svého týmu.
     
    58:20
    Hosté už pomalu rezignují, sami vědí, že už nemají šanci dorovnat své manko. Nyní to ale ještě zkusili svižnou střelou před Biljalovem, který ji chytil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:16
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    56:02
    Dawes zakončil v pádu a puk se poté otřel o beton hostujícího brankáře. Do akce na druhé straně tak jdou zase hráči Čerepovce.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Patrice Cormier – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jegor Jakovlev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:00
    Michail Fisenko byl obrán obráncem Severstalu o kotouč a domácí museli spěchat zpět do obrany, neboť se rodil útok Čerepovce.
     
    54:56
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    54:23
    Obrana Kazaně vyhodila puk do neutrální zóny a zastavila tak další akci hostů, kteří se stále marně snaží o skórování.
     
    53:22
    Igor Geraskin zachytil puk po střele Dmitrije Voronkova, ale místo něho pak zakončil Viktor Tichonov, jenž orazítkoval beton hostujícího brankáře.
     
    52:31
    Hosté se znovu dostali před branku domácích, kde ale svoji střelu poslal jen do zadního mantinelu Andrej Alexejev. Nicméně Severstal stále drží útočnou třetinu.
     
    52:04
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    51:35
    Nyní zachytil Pedan kotouč v obranné třetině a odpálil ho až před hostující klec a šetří tak vteřiny z početní nevýhody Kazaně.
     
    50:56
    Hosté se vrhají do přesilovkové akce před branku Kazaně, ale obrana Barsu je všude a pokrývá prostor před brankářem Timurem Biljalovem.
     
    50:04
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Dyňak – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    49:41
    Kirill Adamčuk vybojoval puk ve středním pásmu a šel málem do samostatné akce, ale tu nedokázal přetavit ve třetí zásah v síti Kazaně.
     
    49:09
    Hráči Kazaně se už příliš nikam neženou do bezhlavých akcí, hru kontrolují, brání svůj náskok a občas se zjeví s další šancí před brankou hostů. Ti naopak zatím nenacházejí recept, jak se dostat ke snížení.
     
    48:35
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    48:03
    Před Šugajevem pak vystřelil Dmitrij Judin, který ale nepřelstil brankáře Severstalu.
     
    46:45
    Menší závar před brankou hostů hráči Čerepovce ustáli a poté poslali puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    46:07
    Provolněv poslal od modré čáry puk před branku Kazaně, ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl připraven na teč si dorážku. Na druhé straně pak nevyšla akce Kazani.
     
    45:11
    Andrej Alexejev dostal nabito na hranu pravého kruhu a okamžitě vystřelil. Ale jeho střelu stihla zablokovat pozorná obrana Kazaně.
     
    44:35
    Rána od modré čáry, kterou vyslal Andrej Pedan, skončila na holi Šugajeva a posléze hosté míří před branku Timura Biljalova.
     
    44:01
    Stéphane Da Costa posunul puk na spoluhráče, ten se ale nedostal přes obranu soupeře blíže před branku Dmitrije Šugajeva.
     
    43:43
    Kazaň je v plném počtu.
     
    43:06
    Domácí své oslabení zvládají velmi dobře a vyhazují puky do bezpečí. Hosté podruhé za sebou musejí do další akce z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    41:43
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Fisenko – 2 min., hákování).
     
    41:42
    Biljalov ubránil další akci soupeře, když lapačkou dostal puk do bezpečí. Hra je přerušena, protože jeho klec byla poté vychýlena.
     
    41:18
    Andrej Pedan si sjel mezi kruhy, kde střílel skrze dva obránce hostů, ale kotouč do branky Čerepovce nedostal. Následně pak hru na druhou stranu otáčejí zase hosté.
     
    40:37
    Daniil Vovčenko neudržel puk u modré čáry a ten získali domácí hráči. Před Šugajevem ale nevystřelili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Střely na branku: 27 – 22
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní se domácí prosadili dvakrát a hattricku dosáhl Nigel Dawes. Hosté vsítili jednu branku a před třetí třetinou ztrácí tři góly. Kazaň má zápas slibně rozjetý a uvidíme, zda hosté ještě dokáží s utkáním něco udělat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ještě se domácí jali do další akce na druhé straně, ale už to nestihnou a končí i druhé dějství tohoto duelu.
     
    39:27
    Hosté nyní sebrali puk v akci domácích a dostali ho do středního pásma, tam ale dále neprošli před domácí branku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:17 Andrej PEDAN - 5:2
     
    38:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Další tlak domácích už hosté neustáli a znovu budou muset dohánět tříbrankové manko. Na levé straně se napřáhl ke střele ANDREJ PEDAN a jeho pokus zaplul za záda Šugajeva – 5:2. Asistence: Kristian Chenkel a Nigel Dawes.
     
    37:39
    Mikael Wikstrand sebral v obranném pásmu puk a domácí šli do další akce, ovšem ta byla nepřesná. Přesto ještě hráči Kazaně udrželi útočnou třetinu.
     
    37:03
    No hosté ožili a znovu se natlačili před branku Kazaně, kde to chvíli vřelo, ale domácí vše ustáli a Timur Biljalov má kotouč ve své moci a zastavuje hru.
    35:38 Jegor JAKOVLEV - 4:2
     
    35:38
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hostům se to povedlo až nyní a snižují na rozdíl dvou branek. Nepřesná střela Kudaka se odrazila od mantinelu zpět před domácí branku, kde Biljalova překonal JEGOR JAKOVLEV – 4:2. Asistence: Vadim Kudako.
     
    34:43
    Roman Rukavišnikov napřáhl ke střele od modré čáry, před Šugajevem ještě jeho pokus tečoval Patrice Cormier, ale Šugajev byl na místě.
     
    34:14
    Danis Zaripov byl v těsné blízkosti Šugajeva, ale kapitán Kazaně neprostrčil puk mezi jeho betony a ten tak za zády brankáře Čerepovce nekončí.
     
    33:43
    Patrice Cormier dostal nabito na levý kruh a jeho pokus pak kryje znovu obrana Severstalu. Hosté se snaží bránit akce Kazaně, ale sami se nedokáží dostat gólem zpět do hry.
     
    32:01
    Veli-Matti Vittasmäki spěchal za kotoučem do vlastního obranného pásma a poté ho vytáhl ven. Ale hosté se pak nedostali k žádné střele před brankou Kazaně.
     
    31:30
    Další pokus Kazaně, která svého soupeře drtí dalšími pokusy, ale Šugajev je proti a připisuje další přesný zákrok.
     
    31:19
    To ale až po další komerční přestávce.
     
    31:19
    Michal Tichonov střílel od modré čáry a jeho pokus kryje Timur Biljalov. Ten hru zastavuje a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:35
    Vladislav Kodola si sjel na pravou stranu, vystřelit se mu nepovedlo, protože byl o kotouč obrán soupeřem.
     
    30:02
    Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí stále drží tříbrankový náskok a zatím to ze strany hostů na nějaký zvrat nevypadá.
     
    29:18
    Čas velmi rychle plyne, do další akce se dostali domácí hráči a obrana Severstalu měla co dělat, aby zastavila další nebezpečnou střelu Barsu.
     
    28:19
    Danis Zaripov si sjel do prostoru mezi kruhy a jeho střela z pořádného nápřahu končí v moci hostujícího brankáře Šugajeva. A ten opět zastavuje dění na ledové ploše.
     
    27:45
    Po delší době se do akce dostali také hosté, Daniil Vovčenko však neprocpal kotouč za záda Timura Biljalova a ten tak kryje pokus hostů a zastavuje hru.
     
    27:34
    Závar před Šugajevem, ten opět musel hasit nebezpečí ve svém brankovišti, domácí jsou rozjetí a prahnou po dalších přesných zásazích.
     
    26:41
    Domácí hráči jsou stále hodně aktivní a nedávají svému soupeři z Čerepovce vůbec vydechnout. Nigel Dawes střílel znovu na Šugajeva, ale ten byl proti, aby domácí útočník vsítil svou už čtvrtou branku.
     
    25:35
    Nyní musel být Šugajev ve svém brankovišti opět hodně pozorný, když zastavil pokus domácího Patriceho Cormiera.
     
    25:21
    Následuje další komerční přestávka.
    24:43 Nigel DAWES - 4:1
     
    24:43
    Kazaň vstřelila branku!
    Čepice na led! Domácí využívají svou přesilovou hru, na pravé straně si našel kotouč NIGEL DAWES a z mírného úhlu prostřelil hostujícího brankáře. Završil tak svůj hattrick – 4:1. Asistence: Patrice Cormier.
     
    23:50
    Hosté se v oslabení dobře brání a vyhazují puky až před domácí klec. Nyní z vlastního obranného pásma jdou před soupeřovu klec zase hráči Kazaně.
     
    23:08
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Joonas Nättinen – 2 min., sekání).
     
    22:08
    Další pokus Kazaně a je z toho další zákrok pro brankáře Severstalu.
     
    21:10
    Domácí zahrozili před brankou hostů, ale nepodařilo se jim obelstít Šugajeva. Naopak hosté míří na opačnou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:55.
     
    Střely na branku: 11 – 10
     
    První třetina zápasu mezi Kazaní a Čerepovcem je minulostí. Padly hned čtyři branky. Po ubráněném oslabení se hráči Kazaně dvěma slepenými góly dostali do dvoubrankového náskoku, avšak hosté dokázali jít na kontaktní branku. V závěru se ale prosadil podruhé v utkání Nigel Dawes, jenž Kazani vrátil dvoubrankové vedení a zároveň má zaděláno na hattrick. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která bude znovu hodně zajímavá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    David Dumbadze se pokoušel zastavit dalšího střílejícího hráče, jímž byl Dawes a už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
    18:26 Nigel DAWES - 3:1
     
    18:26
    Kazaň vstřelila branku!
    Nyní to už domácím vyšlo a berou si zpět dvougólový náskok. Jarullin nahodil puk na braku hostů, ten se odrazil od zadního mantinelu přímo na hůl NIGELA DAWESE, který ho pak z bekhendu uklidil do sítě Šugajeva – 3:1. Asistence: Albert Jarullin a Daniil Žuravljov.
     
    17:39
    První dějství je v závěru a u puku jsou znovu hodně aktivní domácí hráči. Na levé straně se chtěl dostat k pokusu Dmitrij Voronkov, ale soupeř ho ubránil.
     
    16:44
    Další nebezpečí před brankou Severstalu hasil jeden z obránců hostů a Kazaň tak znovu nenavýšila svůj těsný náskok.
     
    14:57
    Adamčuk zapsal další obranný zákrok proti střele Nigela Dawese a poté vyhodil puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    14:32
    Shawn Lalonde objel branku domácích, poté dostal puk do útočného pásma, ale hosté před Biljalovem nic nevymysleli a nešla na něho žádná střela.
     
    13:39
    Domácím se nepovedl útok před hostující klecí, nad druhou stranu zamířil Čerepovec a proti střele Daniila Vovčenka byl pozorný Timur Biljalov.
     
    13:17
    Nikita Guslistov na levé straně vystřelil z kruhu, ale Biljalov jeho pokus pokryl a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:05
    Následuje další komerční přestávka.
     
    13:05
    Další slibně se rodící akce Čerepovce a v ní Petunin. Jenže se dostal do postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma.
     
    12:05
    Dmitrij Voronkov se prodral skrze obranu hostů a napřahoval se ke střele, ale trefil jen obránce před ním, který tak znovu nepustil soupeře do vyššího náskoku.
     
    11:10
    Svižná hra pokračuje nadále, akce vystřídala akci a do té další se dostali opět hokejisté Kazaně. Ale další pokus Stéphaneho Da Costy zamířil mimo tři tyče.
     
    10:34
    Nyní ujel Nigel Dawes před Šugajeva, ale proti jeho střele hostující brankář zakročil, kotouč srazil do rohu obranného pásma.
     
    09:51
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    09:35
    Hned hra dostala nový náboj, hosté vycítili šanci na srovnání stavu skóre, obrana Kazaně je ale zatím proti a nyní pomohla svému brankáři dalším zákrokem.
    08:08 Vladislav PROVOLNĚV - 2:1
     
    08:08
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Při hře čtyři na čtyři se hosté prosazují a dostávají se svému soupeři na dostřel jediné branky. ALEXANDR PETUNIN střílel z pravé strany, kotouč se pak mohl odrazit před prázdnou branku pro spoluhráče, ale nakonec si ho do vlastní sítě srazil domácí Dmitrij Voronkov – 2:1. Asistence: Veli-Matti Vittasmäki a Vladislav Kodola.
     
    07:51
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Viktor Tichonov – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Daniil Vovčenko – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    07:29
    Domácí jsou při chuti a hned po krátké pauze zahrozili před Šugajevem, který po vystřídání Podjapolského má také plné ruce práce s houževnatým domácím týmem.
     
    07:09
    Následuje první komerční přestávka.
     
    05:11
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Vladislav Podjapolskij, přichází Dmitrij Šugajev.
    05:11 Nigel DAWES - 2:0
     
    05:11
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je pro hosty studená sprcha a po krátké době inkasují podruhé. Tentokráte hostujícího brankáře překonal NIGEL DAWES a vyhnal ho z brankoviště – 2:0. Asistence: Dmitrij Judin a Stéphane Da Costa.
    04:47 Kirill PETROV - 1:0
     
    04:47
    Kazaň vstřelila branku!
    Hned po tom, co se domácí ubránili v oslabení, dostali se do několika šancí před brankou Čerepovce a nyní se ujímají vedení, když se přesnou střelou prezentoval KIRILL PETROV – 1:0. Asistence: Andrej Pedan a Timur Biljalov.
     
    02:42
    Nigel Dawes poslal kotouč na levou stranu, Da Costa na něj ale nedosáhl a hosté pak po zisku puku míří zase směrem před branku Biljalova.
     
    02:19
    Kazaň se ubránila a je v plném počtu.
     
    01:39
    Zatím tedy celek Kazaně své oslabení zvládá velmi dobře a soupeře k ničemu nepouští. Nyní se znovu osvobodil a posílá puk až před Podjapolského.
     
    01:00
    Nyní se už hosté usadili před brankou domácích, ale Dmitrij Voronkov jim vypíchl puk, nabral rychlost a dostal se až do zakončení z pravého kruhu a proti němu byl pohotový zákrok Podjapolského, který po efektním semaforu ukryl puk do lapačky!
     
    00:30
    Oslabení domácí celek začal vyhozením puku až před soupeřovu branku a hned tak šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    00:19
    Gluchov se tomu sice hodně diví, protože si nemyslí, že by fauloval, nicméně mu to není nic platné a už pomalu míří na trestnou lavici.
     
    00:19
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:19
    A hned v úvodu první třetiny se bude vylučovat, a sice na domácí straně. Gluchov zahrál vysokou holí na soupeře a půjde si zčerstva odpočinout na trestnou lavici.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě hymna Tatarstánu a po ní už bude vhozeno úvodní buly zápasu mezi Kazaní a Čerepovcem.
     
    Halou v Kazani už zní ruská hymna. Utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Judin, Rukavišnikov, Jarullin (A), Wikstrand, Chenkel, Pedan, Žuravljov – Zaripov (C), Galijev, Voronkov – S. Da Costa, V. Tichonov, Dawes – Lukojanov (A), Burmistrov, M. Gluchov – Dyňak, Cormier, K. Petrov – Fisenko.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Provolněv, Vittasmäki, Adamčuk, Sizov (A), Lalonde (A), Kudako, M. Tichonov – Geraskin (C), A. Garejev, Jo. Nättinen – Petunin, Vovčenko, Kodola – Guslistov, J. Morozov, Kapustin – Dumbadze, A. Alexejev, J. Jakovlev – Liška.

    Rozhodčí: Morozov, Ščeňjov – Golovljov, Savenkov.
     
    Československá stopa v utkání

    Jindřich Abdul (CER)
    Adam Liška (CER)
     
    Vzájemná utkání

    V letošním ročníku se už oba celky jednou utkaly. Bylo to na ledě Čerepovce, který zvítězil 3:2 po prodloužení. Domácí celek tak svému soupeři dnes má co vracet.
     
    Severstal Čerepovec

    Hokejisté Čerepovce jsou v tabulce v Západní konferenci na sedmém místě a dosud na své konto zapsali dvaatřicet bodů. Zatím se tak drží v elitní osmičce. Patnáctkrát vyhráli a čtrnáctkrát pak z ledu odešli jako poražený tým. V posledních dvou duelech se Severstalu dařilo. Nejprve jeho hráči porazili Magnitogorsk na jeho ledě 4:1 a poté brali výhru v základní hrací době nad Viťazem, který přetlačili poměrem 2:1. Naposledy ale ve svém teritoriu nestačili na Petrohrad, se kterým padli 2:3. Dnes by rádi zase přidali nějaké body, ale na ledě Kazaně je nečeká žádná snadná práce.

    Nejproduktivnější hráči

    Alexandr Petunin 9+12
    Vladislav Kodola 5+10
    Vladislav Provolněv 5+6
     
    Ak Bars Kazaň

    Hokejisté domácí Kazaně jsou v tabulce ve Východní konferenci na prvním místě se ziskem šestačtyřiceti bodů. Jednadvacetkrát vyhráli a desetkrát pak na svého soupeře nestačili a prohráli. Po prohře 1:2 s Čeljabinskem pak hráči Kazaně čtyřikrát zvítězili a táhli úspěšnou šňůru. V Omsku pak padli 0:3 a tuto vítěznou sérii zastavili. Naposledy se ale znovu radovali z výhry, když na ledě Magnitogorsku vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. I dnes byl rádi znovu zvítězili, proti Čerepovci budou favority a uvidíme, zda tuto roli naplní.

    Nejproduktivnější hráči

    Stéphane Da Costa 10+14
    Justin Azevedo 5+17
    Stanislav Galijev 9+10
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Ak Bars Kazaň a Severstal Čerepovec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 5. K. Petrov (Pedan, Biljalov), 6. Dawes (Judin, S. Da Costa), 19. Dawes (Jarullin, Žuravljov), 25. Dawes (Cormier), 39. Pedan (Chenkeľ, Dawes) – 9. Petunin (Vittasmäki, Kodola), 36. J. Jakovlev (Kudako)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Judin, Rukavišnikov, Jarullin (A), Wikstrand, Chenkeľ, Pedan, Žuravljov – Zaripov (C), Galijev, Voronkov – S. Da Costa, V. Tichonov, Dawes – Lukojanov (A), Burmistrov, M. Gluchov – Dyňak, Cormier, K. Petrov – Fisenko.
    Severstaľ Čerepovec: Poďjapolskij (6. Šugajev) – Provolnev, Vittasmäki, Adamčuk, Sizov (A), Lalonde (A), Kudako, M. Tichonov – Geraskin (C), A. Garejev, Jo. Nättinen – Petunin, Vovčenko, Kodola – Guslistov, J. Morozov, Kapustin – Dumbadze, A. Alexejev, J. Jakovlev – Liška.

    Rozhodca: Morozov, Ščeňjov – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 4185