Lyon – Remeš 3:0 (kon.) | Lens – Angers 1:3 (kon.) | Lorient – Montpellier 0:1 (kon.)
Metz – Brest 0:2 (kon.) | Monaco – Nîmes 3:0 (kon.) | Nice – Dijon 1:3 (kon.)
Saint-Étienne – Lille 1:1 (kon.)
koniec
OGC Nice
1:3 (0:2)
Dijon FCO
cz Nedeľa 29.11.2020, 17:00 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám vás u dvanáctého kola francouzské Ligue 1 Uber Eats, v němž se střetnou OGC Nice a Dijon FCO. Půjde o souboj celků, od kterých se čekalo mnohem více, ovšem velkým favoritem budou domácí.
     
    Poslední souboj odehrálo Nice ve čtvrtek, kdy v domácím prostředí nestačilo v Evropské lize na pražskou Slavii. OGC se v Ligue 1 nachází až na devátém místě, když získalo sedmnáct bodů. Pokud budeme počítat ztrátu na evropské poháry, ztrácí Nice pouze tři body a to nás čeká ještě velká porce zápasů. V posledních pěti zápasech se domácímu celku ale daří, když třikrát zvítězil, jednou vyhrál a naposledy podlehl Monacu. Mnohem hůře je na tom Dijon, který uzavírá celou tabulku francouzské nejvyšší soutěže, když vydoloval pouze čtyři body – za remízy. Hostující mužstvo musí rychle zabrat, jinak se mu zbytek soutěže vzdálí a mohlo by přijít o příslušnost mezi francouzskou smetánkou. V jedenácti případech FCO dalo pouze pět gólů, což je trestuhodné.

    Poslední zápasy Nice

    Nice – Slavia 1:3 (Evropská ligy)
    Nice – Monaco 1:2
    Slavia – Nice 3:2 (Evropská liga)

    Poslední zápasy Dijonu

    Dijon – Lens 0:1
    Méty – Dijon 1:1
    Dijon – Lorient 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Danilo, Pelmard, N'Soki – Búdawí, Lees-Melou (C), Thuram, Gouiri, Lotomba – Reine-Adélaïde, Claude-Maurice.
    Náhradníci: Cardinale – Maolida, Rony Lopes, Ndoye, Trouillet, Bambu, Daniliuc, Coly, Seghir.

    Dijon FCO: Racioppi – Boey, Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Ndong, Pape Diop – Dina Ebimbe, Celina, Chouiar – M. Baldé.
    Náhradníci: Allagbé – Zagre, Coulibaly, Assalé, Mou. Konaté, Marié, Sammaritano, Dobre, Chafik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání před malou chvilkou začalo a u balonu jsou hráči hostujícího celku. Jenomže přechod do útoku nevyšel, a tak se nadechuje Nice. Pas mířil za obranu, kam si nabíhal Hišám Búdawí, jehož pokus byl trestuhodný.
     
    3
    Nice do střetnutí nastoupilo v tradičních červenočerných proužkovaných dresech, naopak Dijon oblékl světle žluté dresy.
     
    4
    Hostující celek už mohl vystřelit zpoza vápna, přesto přišla další přihrávka, na kterou nedosáhl Mounir Chouiar. Nice tak bude vhazovat.
     
    5
    Ngonda Muzinga předskočil soupeře a byl faulován. Dijon je tak znovu na tahu a sledujeme jeho další postupnou akci.
     
    6
    Velmi dobře v šestnáctce zasáhl Jordan Lotomba, který vybojoval odkop od branky. Nice po rozehrání nikam nespěchá, protože zatím kombinuje mezi obránci.
     
    7
    Hostující celek nevstoupil do zápasu zle, ovšem aktuálně na útočné polovině neudrží míč. Jenomže to nyní platilo také na druhé straně.
     
    8
    Nebezpečný centr poslal před branku Hišám Búdawí, který našel jen soupeře. Ovšem Bruno Écuélé Manga nasměřoval míč těsně vedle vlastní brány. Po rohovém kopu Nice nic velkého nevymyslelo.
     
    10
    Hru na druhou stranu strhl Sacha Boey, který rychle posílal balon před branku. Domácí obrana si tuto situaci pohlídala. Následně míč netrefil Walter Benítez a Dijon bude zahrávat roh.
     
    11
    Centr od praporku letěl na první tyčku, odkud byl prodloužen do míst, kde nebyl nikdo ve žlutém. Po chvíli vystřelil Eric Junior Dina Ebimbe, jehož pokus mířil do levého spodního rohu branky. Walter Benítez byl pozorný a situaci vyřešil.
     
    12
    Domácí celek na mě působí zakřiknutý dojmem, navíc směrem dopředu toho moc nevymyslel. Ovšem je tu další akce Nice, které kombinuje na útočné půlce.
     
    13
    Alexis Claude-Maurice se protáhl mezi dvěma soupeři a byl faulován. Nice znovu kombinuje na útočné polovině, avšak akce skončila na pravé straně.
     
    14
    Jenže Dijon balon pouze odevzdal, čímž povoluje domácímu celku k tomu, aby se nadechl k většímu náporu.
     
    15
    Po rozehrání standardní situace se střelou zpoza šestnáctky prezentoval Pierre Lees-Melou, jeho pokus mířil jen nad břevno.
     
    16
    Na druhé straně se rozeběhl Eric Junior Dina Ebimbe, kterého dál nepustil Stanley N'Soki. Zatím se hraje takové nemastné a neslané utkání.
     
    17
    Domácí tým přihrával do šestnáctky, kde se pohyboval Hišám Búdawí. Tohoto hráče předskočil Bruno Écuélé Manga, který míč odpálil do bezpečí. Jenže hra se vrací zpátky, protože Hišám Búdawí se nacházel v ofsajdu.
     
    19
    Na pravou stranu si naběhl Jeff Reine-Adélaïde, který míč poslal na zadní tyč, odkud byl vrácen do ohně! Před brankou se pohyboval Amine Gouiri, jenž v jasné pozici nedotlačil míč za brankovou čáru.
    19. Amine Gouiri (NIC)
     
    20
    O chvíli později se zpoza vápna napřáhl Pierre Lees-Melou, jehož pokus byl sražený na roh. Ovšem ani po centru od praporku se další velké šance nedočkáme.
     
    21
    Dijon právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu Nice se hra velmi rychle otočila a Dijon se raduje z vedení! V šestnáctce se pohyboval Eric Junior Dina Ebimbe, jehož pokus byl zablokovaný. K odraženému míči se tak dostal MAMA BALDÉ, jenž jej uklidil k levé tyči.
    21. Mama BALDÉ - 0:1
     
    23
    Domácí mužstvo se musí nadechnout a začít více tvořit, hlavně přesněji. Dijon se zatím velmi dobře brání a zaslouženě vede.
     
    24
    První potrestaným hráčem dnešního večera je Danilo (Nice), který podrazil soupeře.
     
    25
    Nice se pokusilo o přenesení hry na pravou stranu, kde se pohyboval aktivní Hišám Búdawí. Jenomže balon letěl velmi daleko a opustil hrací plochu.
     
    27
    Hostující celek je po vstřelené brance při chuti. Na levé straně motal soupeře Mounir Chouiar, kterého tělem zastavil Jordan Lotomba.
     
    29
    Na pravé straně se rozeběhl Alexis Claude-Maurice, který udržel balon na hrací ploše. Následně Nice volilo další postupnou akci, která nevyšla.
     
    30
    Hráči ve světle žlutých dresech jsou na útočné polovině, ovšem průnikovou přihrávku si pohlídal zkušený Danilo.
     
    31
    Dijon právě vstřelil branku!
    To je obrovský šok, poslední tým tabulky vede o dvě trefy! Centr ze strany odvrátil Stanley N'Soki, který našel jen soupeře. NGONDA MUZINGA se s tím nemazlil a halfvolejem poslal míč do pravého spodního rohu branky, tohle bylo nechytatelné!
    31. Ngonda MUZINGA - 0:2
     
    33
    Domácí mužstvo je pod ohromným tlakem, jeho fanoušci jistě čekali snadné vítězství. Místo toho ale je tu obrovský šok a Nice rozhodně není lepší.
     
    34
    Za obloučkem mířícím do šestnáctky se vydal Eric Junior Dina Ebimbe, jenž se dostal do klinče a upadl. Rozhodčí byl blízko a ukazuje, že pokutový kop se pískat nebude.
     
    35
    Dalším potrestaným hráčem je Amine Gouiri (Nice), který doslova zboural soupeře, Žlutá karta je rozhodně na místě.
     
    36
    Hráči Dijonu nikam nespěchají a drží balon kolem půlící čáry. Po chvíli se míč nacházel až v šestnáctce Nice, kde přihrávku nezvládl Eric Junior Dina Ebimbe.
     
    38
    První poločas se blíží ke konci a průběžný výsledek je hodně překvapivý. Navíc Nice toho zatím moc nevymyslelo a musí jednoznačně zabrat.
     
    39
    Domácí celek vybojoval faul na útočné polovině a o rychlou rozehrávku se postaral Pierre Lees-Melou. Za obranu totiž mířil Amine Gouiri, ale celou akci pohlídal Bruno Écuélé Manga.
     
    41
    V posledních momentech se hraje pouze od vápna k vápnu, což rozhodně nestačí domácímu mužstvu. Na levé straně postupoval k šestnáctce Alexis Claude-Maurice, jehož odzbrojil Bruno Écuélé Manga.
     
    42
    Hráči v pruhovaných dresech kombinují, avšak pouze daleko od branky Dijonu. Brankář Anthony Racioppi moc práce neměl, což před zápasem asi nečekal.
     
    44
    Domácí celek vybojoval faul a hlavičkáři se stěhují před branku Dijonu. centr letěl do míst, kde byl Khéphren Thuram, ale zakončení nepřišlo. Hra se znovu rychle otáčí na druhou stranu.
     
    45+1
    Budou se nastavovat dvě minuty! Dnešní utkání asi skončilo pro Mounira Chouiara, který špatně došlápl.
     
    45+2
    Amine Gouiri byl sice faulován, ale nejprve vybíhal z ofsajdové pozice. Vypadá to, že Dijon vyhraje první poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Domácí mužstvo rozhodně nepodalo výkon, který se před zápasem čekal, a tak vcelku překvapivě vede poslední Dijon. Hostující hráči proměnili dvě situace, což nabízí velmi zajímavou podívanou. Pokud se budeme věnovat hře Nice, tak to směrem dopředu téměř neexistuje. OGC musí přidat, protože mu dnes schází větší kvalita na útočné polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas právě začal a Nice se chopilo míče. Domácí celek předvádí další postupnou kombinaci. Z levé strany odcentroval Amine Gouiri, avšak obrana si poradila.
     
    47
    Trochu překvapivě pokračujeme v základních sestavách, což je především na straně Nice překvapením. Na druhé straně je dobře, že Mounir Chouiar je v pořádku.
     
    48
    Na levé straně šestnáctky se pohyboval Amine Gouiri, který se pokusil o zaseknutí akce. Jenomže obrana soupeře si situaci pohlídala a je stále v nadějném vedení.
     
    49
    Další akci domácího mužstva zastavil Jonathan Panzo. Stejný hráč pak odvrátil také situaci po rohovém kopu.
     
    50
    Na pravou stranu pokutového území si naběhl Hišám Búdawí, který okamžitě mířil do pravého spodního rohu branky. Anthony Racioppi se natáhl a balon vyrazil na rohový kop.
     
    51
    Ani po centru od rohového praporku se Nice nedočkalo. Dijon se musí rychle vzchopit, protože ve druhém poločase je pod tlakem.
     
    53
    U postranní lajny se uvolnil Sacha Boey, který odcentroval na první tyčku. K zakončení se procpal Eric Junior Dina Ebimbe, jenž zamířil těsně vedle brány.
     
    55
    Domácí mužstvo znovu drží míč, ale nemůže se přiblížit brance. Dijon se velmi dobře brání a hráči se skvěle přesouvají.
     
    56
    Alexis Claude-Maurice přihrál ze strany za šestnáctku, kde se nacházel Khéphren Thuram. Ten se pokusil o centr na pravou stranu vápna, ovšem byl nepřesný.
     
    57
    Sacha Boey hraje skvělé utkání, znovu předskočil soupeře a zbavil ho míče. Dijon pokračoval v akci a žlutou kartu viděl Hišám Búdawí (Nice), jenž si pomohl zatažením za dres.
     
    58
    K přímému kopu se postavil Bersant Celina, jehož pokus letěl nad branku. Walter Benítez si na balon raději sáhl, avšak bude se jen kopat od branky.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a Nice zaznamenalo teprve druhou velkou příležitost! Na centr si naskočil Amine Gouiri, jehož hlavička zamířila těsně vedle pravé tyče.
     
    62
    Domácí celek se tlačí za vstřelenou branou, jenomže velké příležitosti moc nepřichází.
     
    63
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Khéphren Thuram, přichází Alexis Trouillet.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Rony Lopes.
     
    65
    Z pravé strany odcentroval Rony Lopes, jehož pokus přizvedl Anthony Racioppi. U tyče zůstal osamocený Pierre Lees-Melou, jenž míč nedopravil za brankovou čáru. Akce trvala dál a Amine Gouiri posílal balon pod břevno, akorát trefil do hlavy hostujícího kapitána.
    65. Pierre Lees-Melou (NIC)
     
    66
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Roger Assalé.
     
    67
    Dijon právě vstřelil branku!
    Tak to je předčasný vánoční dárek pro Dijon! Odkop brankáře nezpracoval ideálně Danilo, který navíc nezvládl malou dobu. Balon doběhl MAMA BALDÉ, který jej kolem brankáře postrčil za brankovou čáru.
    67. Mama BALDÉ - 0:3
     
    68
    Prvním potrestaným hráčem na hostující straně je Ngonda Muzinga (Dijon), který podrazil Ronyho Lopese.
     
    70
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alexis Claude-Maurice, přichází Dan Ndoye.
     
    72
    Ngonda Muzinga nedůrazně bránil Ronyho Lopese, který vystřelil na bližší tyč, kde byl správně postavený Anthony Racioppi.
     
    73
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Moussa Konaté.
     
    73
    Pape Diop může být rád, že není dalším potrestaným hráčem, jelikož došlápl na nohu soupeře. Nice rozehrálo volný kop, avšak Dijon situaci znovu zažehnal.
     
    74
    Na hranici vápna si odražený balon našel Alexis Trouillet, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus byl nepřesný a bude se znovu odkopávat od hostující brány.
     
    75
    Přetažený centr mířil k pravé tyči, kde situaci zavítal Rony Lopes. Jeho pokus z jedné mířil pouze nad horní tyčku.
     
    76
    Střídající Rony Lopes rozhýbal hru domácího mužstva. Jeho další pokus vyletěl zpoza velkého vápna, ovšem jen do míst, kde se nacházel Anthony Racioppi.
     
    78
    Do hry vstupuje VAR! Posuzovat se bude zákrok Mounira Chouiara. Bude z toho pokutový kop pro Nice?
     
    79
    Je tu pokutový kop pro domácí mužstvo!
     
    80
    Nice právě vstřelilo branku!
    Favoritu zápasu se podařilo snížit, ale Dijon stále vede od dva zásahy! K pokutovému kopu se postavil AMINE GOUIRI, jenž se štěstím proměnil. Anthony Racioppi si na balon sáhl, ale ten pod ním projel za brankovou čáru.
    80. Amine GOUIRI - 1:3
     
    81
    Domácí celek rozehrával další rohový kop, centr mířil jen na první tyčku. Hostující obrana si situaci pohlídala a odvrátila do bezpečí.
     
    82
    Na pravé straně pokutového území se pohyboval Pierre Lees-Melou, jehož pokus z ostrého úhlu byl nepřesný. Uvidíme jen další odkop od branky Dijonu.
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Salim Seghir.
     
    85
    Další centr mířil před hostující branku, kde se nacházel Dan Ndoye. Ten byl velmi překvapený, protože před ním míč přizvedl Jonathan Panzo.
     
    85
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mounir Chouiar, přichází Jordan Marié.
     
    86
    Domácí mužstvo obstřeluje branku Dijonu. Tentokrát se do míče opřel Alexis Trouillet, jehož pokus byl tečován a zamířil nad bránu.
     
    87
    Amine Gouiri se stáhl na levou stranu, odkud tentokrát přihrál za šestnáctku. K centru se dostal Alexis Trouillet, jenž přihrával na spoluhráče, který se nacházel v ofsajdu.
     
    89
    Blížíme se ke konci normální hrací doby a Nice se nevzdává. Ovšem domácí mužstvo by potřebovalo vsítit kontaktní branku.
     
    90
    V šestnáctce výborně zasáhl Bruno Écuélé Manga, který zastavil soupeře a odvrátil míč na roh. Ještě před jeho rozehráním se bude ošetřovat, jelikož na trávníku sedí Didier Ndong.
     
    90+1
    Bude se nastavovat šest minut!
     
    90+2
    Hostující mužstvo se nachází s míčem na útočné polovině. Pro Dijon už to vypadá hodně dobře a očekávám první vítězství v letošní sezóně.
     
    90+3
    Moussa Konaté (Dijon) šel do vzduchu a přitom vytasil nohu, kterou soupeře trefil do stehna. Je z toho další zasloužená žlutá karta.
     
    90+5
    Domácí mužstvo kombinovalo daleko od soupeřovy branky, navíc následnou přihrávku si pohlídal Sacha Boey. Dijon dnes zaslouženě zvítězí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Sledujeme překvapivé vítězství Dijonu, který vyhrál poprvé v této sezóně Ligue 1. Domácí mužstvo ve druhém poločasu zaznamenalo několik velkých příležitostí, které zahodilo a navíc přišla chyba zkušeného Danila. A tak Dijon získává tři body.
     
    S konstatováním, že Anthony Racioppi a Mama Baldé dovedli Dijon k prvnímu vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:57:22)

    Michal Luxa

    Góly: 80. Gouiri (pen.) – 21. M. Baldé, 31. Muzinga, 67. M. Baldé

    Karty:   24. Danilo (NIC), 35. Gouiri (NIC), 57. Búdawí (NIC) – 68. Muzinga (DIJ), 90+3. Mou. Konaté (DIJ)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:21.
    OGC Nice: Benítez – Danilo, Pelmard, N'Soki – Búdawí (63. Rony Lopes), Lees-Melou (C), Thuram (63. Trouillet), Gouiri, Lotomba (84. Seghir) – Reine-Adélaïde, Claude-Maurice (70. Ndoye).
    Náhradníci: Cardinale – Maolida, Rony Lopes, Ndoye, Trouillet, Bambu, Daniliuc, Coly, Seghir.

    Dijon FCO: Racioppi – Boey, Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Ndong, Pape Diop – Dina Ebimbe (66. Assalé), Celina, Chouiar (85. Marié) – M. Baldé (73. Mou. Konaté).
    Náhradníci: Allagbé – Zagre, Coulibaly, Assalé, Mou. Konaté, Marié, Sammaritano, Dobre, Chafik.