Hradec Králové – Sparta Praha 1:2 (kon.) | Třinec – Liberec 6:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
cz Piatok 27.11.2020, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám pohodový víkend, buďte zdraví a budu se na vás někdy opět z Hradce těšit napočtenou! (19:26:22)
     
    Hradec si dnes kromě prohry 1:2 připíše i neslavný rekord. Za 60 minut totiž vyprodukoval pouze 13 střel na branku, což je vůbec nejméně v klubové historii! Nutno si přiznat, že tři body dnes berou hosté zaslouženě. Po většinu zápasu měli puk na svých holích, ale museli špíl otáčet. V 51. minutě se jim to nakonec povedlo, Matúš Sukeľ dostal kotouč za záda Lukeše. V samotném závěru to poté sparťané dobře zvládli takticky, nepustili Hradec do většího tlaku a z východních Čech si tak odváží těsnou výhru 2:1.

    Střely na branku: 13 – 30 (5 – 9)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Závěr zápasu však doprovodily velké emoce! Cingel se ve středním pásmu dostal do konfliktu s jedním ze sparťanů, což nakonec vyústilo v potyčku dvou zmíněných. Po chvilce však rozhodčí mají situaci pod kontrolou a zápas tak končí. O tom, zda dojde ke zpětnému trestu, se dozvíme až nejspíše v zápise.
     
    59:48
    Hradec se nemůže dostat do tlaku, přichází navíc opětovné vyhození, navíc až do útočného pásma Pražanů. Pravděpodobně je tak hotovo.
     
    59:22
    Střílená přihrávka od Hronka úspěch neměla, Sparta vyhazuje alespoň do středního pásma, v tuhle chvíli jí to stačí.
     
    58:59
    Cingel nahodil křížem před branku Machovského, domácí hrají bez brankáře!
     
    58:50
    Hradec bere 70 sekund před koncem oddechový čas, dá se očekávat hra bez brankáře.
     
    58:23
    Matúš Sukeľ vyzval do brejku 2 na 1 Rouska s Pechem, přihrávku na druhého jmenovaného však výborně vyblokoval vracející se hradecký obránce!
     
    57:46
    Filip Pavlík dostal kotouč proti holi na modrou, jeho střela ale hodně ulétla mimo, tohle zkrátka obránci hodně nesedlo. Sparta na to konto vyhazuje.
     
    56:55
    Tomášek byl od puku doslova odtlačen Čápem, který okamžitě pálil dopředu. Domácím už moc času na srovnání nezbývá.
     
    56:05
    David Dvořáček se po dobré práci Vitoucha před brankou dostal ke střele zblízka, Lukeš se ale do odkryté části branky dokázal v poslední chvíli přesunout a drží Hradec nad vodou!
     
    55:18
    Nedomlel nedokázal projít přes Vitoucha, který kotouč vrátil zpátky do oblasti, kde to mají hosté nejradši. Tedy co nejdále od jejich branky.
     
    54:28
    I při vedení se snaží hosté diktovat tempo hry a stvrdit import bodů z Hradce třetí brankou. Nyní se Hradec zpod jejich tlaku osvobodil jednoduchým nahozením do útočného pásma.
     
    53:39
    Lukáš Rousek táhl po pravé straně přečíslení a v ideální moment nahrál Piskáčkovi, jehož bombu do vinglu ale fantasticky chytá Lukeš přímo do lapačky!
     
    53:02
    Horák zakombinoval se Sobotkou a vznikla z toho střelecká pozice pro Martina Janduse. Střelu mu však přibrzdil Šalda a tečoval rovnou do ochranné sítě.
     
    52:24
    Opět došlo zhruba k dvacetisekundové odmlce, kdy se hrálo, ale fakticky nikoliv. U mantinelu totiž došlo k vášnivému boji o puk, ani jeden rozhodčí však nechtěl přerušovat a nechal hráče plynule pokračovat. Hradec nakonec vyhrál a nahodil do útočného pásma, kde si vybojoval vhazování. Po něm následuje komerční přestávka.
    50:53 Matúš SUKEĽ - 1:2
     
    50:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hradec devět minut před koncem zápasu jde do jednobrankové ztráty! Matúš Sukeľ si najížděl do střelecké pozice, jeho projektil ale zblokoval Nedomlel, od jehož bruslí se odrazil kotouč za branku. Jenže tam byl připraven Michal Řepík, bleskovou zadovkou vrátil puk zpět na MATÚŠE SUKEL'A, který pohotově doklepl za záda bezmocného Lukeše – 1:2! Asistence: Michal Řepík.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 7. Orsava (V. Růžička, Hronek) – 19. Tomášek (Sobotka, Němeček), 51. Sukeľ (Řepík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodca: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl