CSKA Sofia – YB Bern 0:1 (kon.) | Molde – Arsenal 0:3 (kon.) | Braga – Leicester 3:3 (kon.)
AEK Atény – Zorja Luhansk 0:3 (kon.) | Sparta Praha – Celtic 4:1 (kon.) | Lille – AC Miláno 1:1 (kon.)
Tel Aviv – Villarreal 1:1 (kon.) | Karabach – Sivasspor 2:3 (kon.) | Linz – Antverpy 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Feyenoord 0:0 (kon.) | Wolfsberger – D. Záhreb 0:3 (kon.) | Gent – CZ Belehrad 0:2 (kon.)
Liberec – Hoffenheim 0:2 (kon.) | Kluž – AS Rím 0:2 (kon.) | Dundalk – Rapid Viedeň 1:3 (kon.)
Leverkusen – Be'er Sheva 4:1 (kon.) | Nice – Slavia 1:3 (kon.) | Liége – Lech Poznań 2:1 (kon.)
Rangers – Benfica 2:2 (kon.) | Eindhoven – Solún 3:2 (kon.) | Granada – Omonia Nikózia 2:1 (kon.)
Neapol – Rijeka 2:0 (kon.) | Alkmaar – Sociedad 0:0 (kon.) | Tottenham – Razgrad 4:0 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
0:2 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Štvrtok 26.11.2020, 18:55 • Stadion U Nisy, Liberec • Európska liga • Skupina L
Predzápasové kurzy
     
    Vtajte pri on-line prenose zo zápasu FC Slovan Liberec – TSG 1899 Hoffenheim. Stretnutie skupiny L Európskej ligy sa začne o 18:55.
     


    FC Slovan Liberec

    Na začiatku novembra mohli futbalisti Libereca konečne hrať zápas českej Fortuna ligy, v ktorej je Liberec po ôsmich odohraných kolách na priebežnom šiestom mieste. V priebehu októbra bola totiž prerušená a trojica českých pohárových zástupcov hrala len zápasy skupinovej fázy Európskej ligy. Do nej vstúpil Slovan domácou výhrou 1:0 nad belgickým Gentom, následne sa ale libereckou kabínou prehnal COVID-19 a výrazne oslabený Liberec dvakrát jasne prehral – v Belehrade s Crvenou Zvezdou 1:5 a na pôde Hoffenheimu 0:5. Do tohto zápasu však ide Liberec takmer v plnej sile a dá sa tak očakávať predsa len o niečo iný výkon, ako v týchto dvoch zápasoch. Ak by však dnes nevyhral, tak jeho postupové šance už môžu byť v prípade nepriaznivého výsledku druhého zápasu tejto skupiny veľmi malé.

    Predošlé zápasy v skupine L:
    Liberec – Gent 1:0
    Crvena Zvezda Belehrad – Liberec 5:1
    Hoffenheim – Liberec 5:0
     


    TSG 1899 Hoffenheim

    Nemecká Bundesliga sa na rozdiel od najvyššej českej súťaže neprerušila a Hoffenheim tak má pravidelné herné zaťaženie, výsledkovo to ale ani zďaleka nie je ono. Hoffenheim je v tabuľke až na 12. mieste, v ôsmich zápasoch získal len osem bodov a hlavne nevyhral už šesťkrát za sebou. Úplne iným príbehom je Európska liga, v ktorej smeruje nemecký klub za postupom. Svoje predošlé tri zápasy Hoffenheim vyhral a ak dnes v Liberci získa aspoň bod, tak bude mať po štyroch kolách skupinovej fázy istotu postupu.

    Predošlé zápasy v skupine L:
    Hoffenheim – Crvena Zvezda Belehrad 2:0
    Gent – Hoffenheim 1:4
    Hoffenheim – Liberec 5:0
     


    Vzájomné zápasy

    Prvý zápas týchto dvoch klubov v minulom kole tejto skupiny Európskej ligy, ktorý sa skončil jasnou domácou výhrou Hoffenheimu 5:0, bol doteraz ich jediným vzájomným súbojom.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Jugas, Mikula (C) – Mara, Chaluš – Pešek, Sadílek, Mosquera – Júsuf Hilál.
    Náhradníci: Hasalík, Knobloch – Rabušic, Nešický, Matoušek, Rondić, Beran, Fukala, Hromada.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bogarde, Nuhu, Nordtveit, R. Sessegnon – Rudy – Gaćinović, Grillitsch, Baumgartner – Beier, Klauss.
    Náhradníci: Pentke – Geiger, Bebou, Samassékou, Kramarić, Skov, John, S. Posch.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Debart (FRA).
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Liberec bude hrať v modrých dresoch, Hoffenheim vo fialových.
     
    Všetci účastníci dnešného zápasu si pred zápasom ešte uctia minútou ticha Diega Maradonu, ktorý včera zomrel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal Hoffenheim, ktorý však hneď o loptu prišiel. Mikula sa na ľavom krídle tlačil za kolmicou Mosqueru, k lopte sa ale cez Bogardea nedostal.
     
    2
    Hosťom sa ani druhý pokus o rozohrávku postupného útoku nevydaril a znovu loptu stratili. Koscelník hľadal okamžitým pasom za obranu Hoffenheimu Mosqueru, tomu však odkopol loptu na roh Nordtveit.
     
    3
    Center domácich z rohu obrana Hoffenheimu vyriešila, odrazenú loptu ale opäť získali domáci, ktorí sú v úvode zápasu jednoznačne aktívnejší.
     
    4
    Baumgartner podrazil v strede poľa Koscelníka. Liberec chcel rýchlo rozohrať nákopom na Mosqueru, ten však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    5
    Hostia sa prvýkrát dostali na polovicu Liberca, dlho sa však na nej nezdržali a domáci ich znovu o hrací predmet pripravili. Prechod do útoku sa však tentokrát Slovanu nevydaril a musel zacúvať na vlastnú polovicu.
     
    6
    Mosquera hľadal prihrávkou pomedzi obrancov Hoffenheimu na hranici šestnástky Peška, ten ale loptu nezasiahol. Hostia ju potom odkopli do stredu poľa.
     
    7
    Nuhu nakopával loptu na hrot útoku svojho tímu na Beiera, ten ale prehral hlavičkový súboj s Koscelníkom. Domáci obranca následne potiahol loptu na útočnú polovicu Liberca.
     
    8
    Beier sa dral za odkopom z vlastnej polovice, fauloval však pri tom Kačarabu. Práve tento domáci obranca nepresným nákopom daroval loptu obrancom Hoffenheimu.
     
    9
    Sessegnonov center zľava nezasiahol ani jeden obranca Liberca, našťastie pre domácich sa však hostia dostali k lopte až mimo šestnástky. Bogarde si potom nabiehal na pas za obranu domácich, loptu ale na hracej ploche nedobehol.
     
    10
    Hostia postupne preberajú iniciatívu. Grillitschovi odskočila lopta pri prieniku pred šestnástkou Liberca, odrazila sa však ku Klaussovi, ktorý svojou strelou trafil Jugasa.
     
    11
    Rozbehnutého Júsufa Hilála zastavil nedovolene na vlastnej polovici Nuhu. Liberec získava priamy kop.
     
    12
    Center z neho odhlavičkoval jeden z hráčov Hoffenheimu na rohový kop. Domáci sa pokúsili o rozohrávku nakrátko, Sessegnon ale Peškov center zablokoval.
     
    13
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie rozbehutého Gaćinovića Jan Mikula (FC Slovan Liberec).
     
    14
    Rudy nacentroval z rohu na prednú tyč, kam si nabehol Baumgartner. Ten sa pri strele pošmykol a loptu z prvej poslal na tribúnu za Nguyenovou bránou.
     
    15
    Beier si nabiehal na ľavé krídlo za kolmicou Rudyho, pri snahe o spracovanie lopty ale podrazil Kačarabu. Hosťujúci hráč ukazuje, že domáci obranca zákroku pridal, na verdikte hlavného rozhodcu sa ale nič nezmenilo.
     
    17
    Žltú kartu za podrazenie Sadílka, ktorý sa už hnal do otvorenej obrany Hoffenheimu, dostáva Melayro Bogarde (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    17
    Žltú kartu dostal i jeden z členov realizačného tímu Liberca, ktorý žiadal až príliš nahlas červenú kartu pre Bogardea.
     
    18
    Hoffenheim prvýkrát v zápase zatlačil Liberec hlboko do obrany a kombinuje na jeho polovici. Modrí sú zoradení v obranných líniách pred vlastnou šestnástkou.
     
    19
    Beier hral až nebezpečne vysokou nohou a takmer zasiahol Jugasa. Hlavný rozhodca mu tak odpískal faul, domácim sa však rozohrávka nevydarila a loptu prakticky hneď vrátili hosťom.
     
    20
    Hostia sa tak vrátili na polovicu Liberca a znovu sa snažia nájsť postupnou kombináciou medzeru v obrannom postavení domáceho celku.
     
    21
    Obraz hry sa vôbec nemení. Hostia kombinujú na polovici Liberca, k šestnástke domácich sa ale príliš nepribližujú.
     
    23
    Liberec sa dostal po takmer troch minútach k lopte, jeho pokus o útok sa však skončil už v strede poľa. Hostia sa tak po chvíli vrátili na útočnú polovicu.
     
    24
    Grillitschov nákop na Baumgartnera chytil vybiehajúci brankár domácich Nguyen. Ten chcel zrýchliť rozohrávku výkopom na ľavé krídlo, nepresným odkopom však poslal loptu priamo do autu.
     
    25
    Hostia sa preto znovu usadili na polovici domácich. Dva nákopy do šestnástky obrana Liberca odhlavičkovala do bezpečia a až potom sa dostal Slovan k lopte.
     
    26
    Mosquera zaviezol po ľavej strane loptu k šestnástke Hoffenheimu, jeho center ale Rudy odhlavičkoval. Hrací predmet sa potom vrátil k Mosquerovi, ktorý oň pri snahe o sólový prienik prišiel.
     
    27
    Mikula v ďalšej akcii chcel vysunúť do úniku na ľavé krídlo Mosqueru, ten ale znovu vybiehal z ofsajdu.
     
    29
    Nuhuho nákop tečoval hlavou cúvajúci Kačaraba a nechýbalo veľa, aby sa k lopte dostal v šestnástke Liberca Klauss. Našťastie pre domácich loptu nezasiahol a tá skončila za bránkovou čiarou.
     
    30
    Rudyho center z rohu na zadnú tyč sklepol Nuhu hlavou na hranicu bránkoviska na Baumgartnera, ktorý loptu tečoval do protipohybu brankára Nguyena. Hrací predmet sa napokon odrazil od ľavej tyče domácej brány.
    30. Christoph Baumgartner (HOF)
     
    31
    Gólman Hoffenheimu Baumann si až príliš dlho spracovával malú domov a takmer mu loptu vypichol napádajúci Júsuf Hilál. Nemecký gólman ale napokon dokázal guľatý nezmysel odkopnúť aspoň do stredu poľa.
     
    32
    Aktívne hrajúci Mosquera sa znovu dral do úniku na ľavom krídle, tentokrát sa ale zamotal v kľučkách a o loptu prišiel. Rýchly protiútok Hoffenheimu potom zastavil ziskom lopty v strede poľa Pešek.
     
    33
    Rozohrávka sa ale Libercu nevydarila a Sadílek nepresnou kolmicou na Júsufa Hilála odovzdal loptu Hoffenheimu. Ten sa mu poďakoval a prekombinoval sa na polovicu domácich.
     
    35
    Liberec sa snaží prechádzať po zisku lopty do rýchlych protiútokov, domácich ale brzdia ich vlastné nepresnosti. Jednou z nich teraz odovzdal hosťom loptu Pešek.
     
    36
    Oba tímy si teraz vymenili v strede poľa kontrolu nad loptou a napokon ju získal Mara, ktorý bol taktickým faulom v stredovom kruhu zastavený.
     
    37
    Hostia potom hrací predmet získali a kombinujú na polovici Liberca. Center ani strela zatiaľ neprišli.
     
    38
    Beier sklepol hlavou v šestnástke Liberca za seba Nuhuho nákop na Klaussa, ktorý z voleja trafil jedného z domácich obrancov.
     
    39
    Hostia však v posledných minútach opäť preberajú inciatívu a držia domácu obranu pod tlakom. Liberec zatiaľ disciplinovane drží obranné postavenie.
     
    40
    A domácim sa navyše podarilo vytlačiť hostí na ich polovicu, odkiaľ musí obranná štvorica Hoffenheimu zakladať nový postupný útok svojho celku.
     
    41
    Bogardeov nákop na rozbehnutého Grillitscha na pravú stranu šestnástky odhlavičkoval na rohový kop Mosquera.
     
    42
    Rudyho center z rohu letel do stredu šestnástky, kde sa pretlačil k hlavičke Baumgartner, jeho zakončenie ale letelo priamo do stredu brány na pripraveného Nguyena.
    42. Christoph Baumgartner (HOF)
     
    43
    Mosquerov center zľava tečoval Bogarde za seba tak, že na zadnej tyči stojacemu Peškovi chýbal možno krok na to, aby loptu dorazil do odkrytej brány Hoffenheimu.
     
    44
    Sessegnon sa uvoľnil na ľavom krídle a presným centrom našiel pred bránkoviskom Liberca Klaussa, ktorého hlavičku pod brvno musel vyraziť domáci brankár Nguyen.
    44. João Klauss (HOF), Filip Nguyen (LIB)
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Hostia boli o niečo aktívnejší a mali územnú prevahu, za celé prvé dejstvo si ale vytvorili len dve gólové príležitosti. Prvá možnosť Baumgartnera skončila na tyči domácej brány a druhú Klaussovu, tesne pred koncom riadnej hracej doby, zlikvidoval brankár Nguyen. Domáci čakali na rýchle protiútoky, vlastnými nepresnosťami sa ale brzdili pri ich zakončení, a tak za celý polčas neohrozili Baumannovu bránu ani raz. Dúfajme teda, že druhý polčas prinesie lepší futbal a viac zaujímavých momentov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 33 % : 67 %
    Strely na bránu: 0:2
    Strely mimo: 0:2
    Rohy: 2:5
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 3:11
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:58.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Ryan Sessegnon, prichádza Robert Skov.
     
    47
    Hneď prvý útok Liberca v druhom polčase sa skončil ďalším ofsajdom Mosqueru. Hostia majú možnosť založiť svoj ďalší postupný útok.
     
    48
    Strelu Júsufa Hilála zablokoval Nordtveit. Hostia získali odrazenú loptu a vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý ukončil faulom na vlastnej polovici Mara. Priamy kop pre Hoffenheim z ľavej strany útočnej polovice.
     
    49
    Skovov center spadol medzi niekoľkých hráčov v šestnástke Liberca, šťastlivcom bol ale napokon Mikula, ktorý loptu odkopol z nebezpečného priestoru.
     
    50
    Pešek sa po pravej strane prekľučkoval k šestnástke Hoffenheimu a posunul loptu dozadu na Koscelníka, ktorého podrazil Klauss. Aj Liberec tak získava útočnú štandardku.
     
    51
    Mosquera skvelým pasom za obrancov Hoffenheimu hľadal spoluhráčov a nakoniec nechýbalo Chalušovi veľa na to, aby loptu zasiahol. Nepodarilo sa mu to však a hrací predmet skončil v rukách pripraveného brankára Baumanna.
     
    52
    Brankár Liberca Nguyen nedokázal zasiahnuť Skovov center, ktorý sa odrazil za šestnástku ku Grillitschovi. Jeho strelu z voleja zrazil Jugas na rohový kop.
     
    53
    Gaćinović hľadal oblúčikom za obranu na pravej strane šestnástky Liberca rozbehnutého Bogardea, ten však túto prihrávku spracovať nedokázal.
     
    55
    Dlhá postupná kombinácia Hoffenheimu na útočnej polovici sa skončila stratou lopty. Júsuf Hilál potom podržal loptu na polovici hostí a nakopol ju na ľavé krídlo, kde však o ňu Mikula prišiel.
     
    56
    Hostia sa tak mohli vrátiť na polovicu Slovana a túto možnosť využili. Skov si pred šestnástkou domácich pripravil loptu na pravačku, veľmi nevydareným pokusom však výrazne minul Nguyenovu bránu.
     
    57
    Nguyen musel vybehnúť až takmer ku kraju svojej šestnástky, aby chytil Rudyho nákop na Klaussa. Po jeho výkope na útočnú polovicu podržal hrací predmet na kopačkách domácich Pešek.
     
    58
    Na konci krátkej kombinácie domácich bol Koscelník, ktorého center chytil brankár Baumann. Domáci okamžite zacúvali dozadu a hostia znovu musia útočiť „do plných“.
     
    59
    Pešek si narazil loptu s Koscelníkom, jeho spätnú prihrávku však už nedobehol. Hostia hneď nakopávajú guľatý nezmysel na polovicu Liberca.
     
    60
    Brankár Slovana vybehol pred svoju šestnástku, aby odkopol nákop hostí. Peškov center na útočnej polovici potom skončil ďaleko za bránkovou čiarou.
     
    61
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Maximilian Beier, prichádza Andrej Kramarić.
     
    61
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Sebastian Rudy, prichádza Ihlas Bebou.
     
    62
    Pešek si spracoval pred šestnástkou Hoffenheimu prihrávku z pravého krídla a nečakane sa otočil okolo dvoch protihráčov. Následnou strelou však vypálil vysoko nad Baumannovu bránu.
     
    63
    Koscelník zrazil na trávnik na vlastnej polovici Kramarića, ktorý si spracovával loptu. Priamy kop pre Hoffenheim.
     
    64
    Skov tentokrát nacentroval na zadnú tyč, odkiaľ odhlavičkoval Mosquera loptu na rohový kop. Ten beží tiež rozohrať dánsky reprezentant Skov.
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie rozbehutého Peška v nádejne sa rozvíjajúcom protiútoku Liberca dostáva Mijat Gaćinović (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    67
    Hoffenheim zatlačil domácich do obrany, podobne ako v prvom polčase, i v druhom sú zatiaľ hráči Liberca v obrannom postavení veľmi disciplinovaní a nepúšťajú hostí do nebezpečných priestorov.
     
    68
    Nakoniec sa pokúsil zaskočiť domácu obranu Gaćinović, jeho oblúčik na striedajúceho Kramarića ale dobre prečítal brankár Nguyen, ktorý včas vybehol a loptu chytil.
     
    69
    Žltú kartu za doslova zostrelenie Júsufa Hilála sklzom do nohy dostáva Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim). Nórsky obranca môže byť rád, že dostal len žltú kartu, každopádne Hilál zostáva ležať na trávniku.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Abdalláh Júsuf Hilál, prichádza Michael Rabušic.
     
    71
    Striedajúci Rabušic hneď po svojom príchode na trávnik získal pre Liberec zaujímavú štandardku, keď ho pred šestnástkou Hoffenheimu podrazil Grillitsch.
     
    72
    Sadílkovu strelu zablokoval múr Hoffenheimu, lopta sa však od neho odrazila na pravú stranu k Marovi. Ten ju ešte posunul dozadu na Peška, ktorý pekne nacentroval na zadnú tyč a tam pred odkrytou bránou Hoffenheimu nezasiahol loptu v sklze Chaluš.
     
    73
    Hostia chceli na túto zaujímavú možnosť rýchlo odpovedať svojím útokom, nákop Skova na rozbehnutého Grillitscha ale chytil brankár Liberca Nguyen.
     
    74
    Grillitsch vypichol na pravom krídle Peškovi loptu na roh. Práve táto dvojica sa ešte dostala do menšej šarvátky, ktorú musí riešiť francúzsky hlavný rozhodca Brisard.
     
    75
    Mosquera nacentroval na zadnú tyč na Maru, ten ale v ťažkej pozícii a vo veľmi ostrom uhle nedokázal loptu zasiahnuť. Do hry ju tak vráti odkopom od svojej brány gólman Hoffenheimu Baumann.
     
    77
    Hoffenheim dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Neobsadený CHRISTOPH BAUMGARTNER si spracoval v šestnástke Liberca Bogardeovu prihrávku z pravej strany a z otočky vystrelil. Jeho strela nebola príliš prudká, domáci brankár Nguyen ju ale asi nevidel a navyše nepredviedol práve najistejší zákrok, loptu mu preto prešla popod ruky k pravej tyči jeho brány.
     
    78
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Florian Grillitsch, prichádza Diadie Samassékou.
    77. Christoph Baumgartner (HOF) - 0:1
     
    78
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Christoph Baumgartner, prichádza Dennis Geiger.
     
    79
    Nguyenov nákop podbehol Bogarde a lopta sa dostala za ním k Marovi. Jeho center odhlavičkoval Nordtveit za vlastnú šestnástku k Mikulovi, ktorý z voleja vystrelil výrazne mimo Baumannovej brány.
     
    80
    Hoffenheim sa snaží kontrolovať hru a drží loptu na svojich kopačkách. Domáci sa hostí snažia aktívne napádať, zatiaľ ale bez úspechu.
     
    81
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Sadílka sklzom dostáva Robert Skov (TSG 1899 Hoffenheim). Sadílek zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    82
    Sadílek sa po krátkom ošetrení vrátil do hry a technickou strelou spoza šestnástky donútil brankára Hoffenheimu Baumanna k zákroku.
    82. Michal Sadílek (LIB)
     
    83
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Matěj Chaluš, prichádza Imad Rondić.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Jakub Pešek, prichádza Jan Matoušek.
     
    85
    Rabušic sa sprava popri bránkovej čiare dostal do šestnástky a jeho tvrdú strelu z uhla musel vyraziť brankár Baumann. Dorážku Matouška potom zablokoval tesne pred gólmanom Hoffenheimu Nuhu.
     
    86
    Kačaraba v súboji o loptu zrazil zozadu pred vlastnou šestnástkou na trávnik Klaussa. Priamy kop pre Hoffenheim, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    87
    Center Skova zo štandardky odhlavičkoval Mikula za šestnástku k Bebouovi, ktorého technickú strelu zrazil jeden z libereckých obrancov tesne mimo svojej brány.
     
    88
    Vybiehajúci domáci gólman Nguyen podbehol na zadnej tyči center hostí z rohu a za ním stojaci Mara absolútne nepochopiteľne zasiahol pri svojom brankárovi vysokú loptu volejbalovým spôsobom. Jasná penalta pre Hoffenheim!
    88. Kamso Mara (LIB)
     
    88
    Žltú kartu za hru rukou vo vlastnej šestnástke dostáva Kamso Mara (FC Slovan Liberec).
     
    89
    Hoffenheim dal gól!
    Hostia zrejme definitívne potvrdzujú svoje víťazstvo! ANDREJ KRAMARIĆ zastavil svoj rozbeh a poslal brankára Nguyena do ľavej strany. Strelou po zemi k pravej tyči následne penaltu bezpečne premenil.
    89. Andrej Kramarić (HOF) - 0:2
     
    90
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Kamso Mara, prichádza Michal Beran.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Nemecký klub zatiaľ záver zápasu kontroluje a nepúšťa domácich na dlhšiu dobu na útočnú polovicu. Hoffenheim bez problémov smeruje k trom bodom.
     
    90+2
    Žltú kartu za zastavenie rozbehnutého Beboua nedovoleným spôsobom na pravej strane vlastnej polovice dostáva Martin Koscelník (FC Slovan Liberec).
     
    90+3
    Liberec sa ešte v úplnom závere natlačil na útočnú polovicu, Mikula na ľavom krídle sa však k centru nepretlačil a Sadílek napokon o loptu prišiel.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Hoffenheim potvrdil napokon rolu favorita a z Liberca si odváža do Nemecka tri body a postup. Veľa gólových príležitostí sme ani na jednej strane nevideli, nemecký klub ale bol predsa len aktívnejší a omnoho častejšie sa hra odohrávala na polovici Liberca. Rozhodujúcim momentom bol gól Baumgartnera, ktorý bol napokon i víťazným. Liberec sa potom tlačil dopredu, gólman Hoffenheimu Baumann ale podržal svoj tím výborným zákrokom pri gólovej príležitosti Rabušica. Šance Slovana napokon doslova zabil nepochopiteľnou rukou vo vlastnom pokutovom území Mara a následnú nariadenú penaltu premenil Andrej Kramarić.

    Hoffenheim teda vyhral i štvrtý zápas v skupine, je prvý a má už istotu postupu do ďalšej fázy Európskej ligy. Liberec je tretí, na druhú Crvenu Zvezdu Belehrad už ale stráca šesť bodov a prvý zápas s ňou prehral 1:5, takže jeho šanca na postup je už len teoretická.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 36 % : 64 %.
    Strely na bránu: 2:5.
    Strely mimo: 2:3.
    Rohy: 3:8.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 9:20.
     
    V ďalšom kole (3. decembra) sa Liberec predstaví na ihrisku belgického Gentu. Hoffenheim bude v tomto kole hrať na pôde Crvenej Zvezdy Belehrad.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:58:02)

    Michal Sadlek

    Góly: 77. Baumgartner, 89. Kramarić (pen.)

    Karty:   13. Mikula (LIB), 88. Mara (LIB), 90+2. Koscelník (LIB) – 17. Bogarde (HOF), 65. Gaćinović (HOF), 69. Nordtveit (HOF), 81. Skov (HOF)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Jugas, Mikula (C) – Mara (90. Beran), Chaluš (83. Rondić) – Pešek (83. Matoušek), Sadílek, Mosquera – Júsuf Hilál (70. Rabušic).
    Náhradníci: Hasalík, Knobloch – Rabušic, Nešický, Matoušek, Rondić, Beran, Fukala, Hromada.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bogarde, Nuhu, Nordtveit, R. Sessegnon (46. Skov) – Rudy (61. Bebou) – Gaćinović, Grillitsch (78. Samassékou), Baumgartner (78. Geiger) – Beier (61. Kramarić), Klauss.
    Náhradníci: Pentke – Geiger, Bebou, Samassékou, Kramarić, Skov, John, S. Posch.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Debart (FRA)