Čerepovec – Viťaz 2:1 (kon.) | Red Star Kunlun – Chabarovsk 2:4 (kon.) | Novgorod – Jekaterinburg 5:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Jaroslavľ 2:1 (po pr.) | Helsinki – D. Moskva 6:1 (kon.) | Petrohrad – Barys 4:3 (kon.)
Soči – S.Moskva 3:5 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Utorok 24.11.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:13:48)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 15 zákroků, úspěšnost 79%, vystřídán po 4. gólu
     
    Nemirovskyho družina díky druhému vítězství v řadě poskočila na sedmé místo ve Východní konferenci, Jekatěrinburg spadl na čtvrtou pozici za Čeljabinsk.
     
    Nižnij Novgorod dokázal podruhé během čtyř dnů porazit silný Jekatěrinburg, na domácím ledě jej porazil vysoko 5:1. Svěřenci kouče Nemirovskyho nakročili k cenné výhře už v první třetině, v níž dokázali vstřelit tři góly. O dva z nich se postaral Damir Žafjarov, jeden přidal Andy Miele. Za hosty kontroval jen Pavel Dacjuk. Ve druhé dvacetiminutovce domácí přidali další dvě branky a tím definitivně rozhodli o svém vítězství. Po zásahu Zijata Pajgina zamířil na střídačku brankář Jakub Kovář, nového brankáře Galkina prostřelil v poslední minutě prostřední části Ivan Čechovič. Závěrečné dějství se hrálo jen z povinnosti, ani jeden z týmů si nevypracoval jedinou šanci.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poslední vteřiny utkání probíhají za hostující branou, kde s pukem na holi kvedlá Sergej Zborovskij. Hokejisté v tmavě modrých dresech už ani nezkoušejí presovat.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Před Nikitou Trjamkinem se otevřela volná dálnice. Ruský obránce vypálil tvrdou dělovku, ale přímo do gólmana. Melničuk touš udržel.
     
    58:25
    Hosté jsou v plném počtu, Makejev po svém návratu spěchá na střídačku, aby do zápasu pustil jednoho ze spoluhráčů.
     
    57:38
    Jako nůž máslem projel Anton Šenfeld kolem obranné čtveřice. Střelu si připravil na forhend, z pravého kruhu vyslal jedovku, která o kousek minula levou tyč.
     
    57:16
    Svěřenci trenéra Nemirovskyho tráví čas při vlastní přesilovce ve vlastním obranném pásmu. Soupeř nezkouší presovat, čeká na závěrečnou sirénu.
     
    56:25
    Obránce si navíc při pádu dal helmou o led. K hráči byli povoláni i zdravotníci, ale nevypadá to na nic vážnějšího.
     
    56:25
    Nižnij Novgorod bude mít šanci přidat šestou branku v přesilové hře. Frustrovaný Makejev po ztrátě puku zbytečně podrazil Ručkina.
     
    55:50
    Pozičně výborně zahrál Mark Marin. Člen druhé obranné dvojice počkal na pohyb Kulikova a při očekávané kličce mu vypíchl puk z pod hokejky.
     
    55:07
    Ilja Ovčinnikov vyzval k rychlostnímu souboji Šenfelda. Domácí kapitán se protivníkovi pověsil na záda a u mantinelu jej tvrdě, avšak v rámci pravidel poslal k ledu.
     
    54:29
    Alexej Melničuk dnes působí velmi jistým dojmem. Zprava na něj nebezpečně najížděl Brooks Macek, po bekhendovém blafáku zakončoval do pravého betonu gólmana.
     
    54:15
    Jeden povedený útok okamžitě probudil fanoušky. Ti by si určitě přáli ještě jeden gól v síti soupeře, zatím se k němu ale neschyluje.
     
    53:58
    Konečně předvedli pohlednou ofenzivní akci i domácí. Semjon Der-Argučincev před brankou našel Varnakova, jenž drobnou tečí minul bránu.
     
    53:11
    Anatolij Golyšev předvedl skvělou individuální akci, když od pravého mantinelu vybruslil až do levého kruhu, jenže zapomněl vystřelit.
     
    52:49
    Hosté využili početní převahy k zisku kotouče. Dan Sexton si posléze troufl na útok středem, obránce jej ovšem skřípli do kleští.
     
    52:20
    Gólman Melničuk si rozmyslel výlet za vlastní bránu, nechal hrát vlastní obránce. Georgij Mišarin si poradil skvěle, kolem Dacjuka prostrčil kotouč Kloosovi.
     
    51:39
    Útočnou iniciativu vyvinul Brooks Macek, jenže nikdo se k němu nepřidal. Německý útočník měl sám proti třem jen malou šancí a úspěch.
     
    51:15
    Hlavní rozhodčí mají také velmi málo práce. Prakticky totiž nedochází k osobním soubojů, hokejisté tyto střety už vypouštějí.
     
    50:51
    Souboj v rohu kluziště dopadl lépe pro Andreje Beleviče, jenž dokázal v minisouboji přetlačit Makejeva. Puk následně vyhodil do středního pásma.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby i celého utkání. Domácí drží poklidné čtyřbrankové vedení, Avtomobilist vzdal snahy o zdramatizování.
     
    49:59
    Z hlediště se místy ozývá pískot. Domácí sice vedou, ale ve třetí třetině nic zajímavého ještě nepředvedli. Totéž ale lze říct i o Jekatěrinburgu.
     
    49:38
    nahození Petera Hollanda po cestě ještě dvakrát změnilo směr. Druhá teč zapříčinila, že Melničuk vůbec nemusel zasahovat.
     
    48:49
    Semjon Der-Argučincev je v posledních minutách aktivní. Tentokráte připravil ideální palebnou pozici pro Čechoviče, ten minul.
     
    48:10
    Zápas se skutečně jen dohrává. Ve třetí třetině se toho nic moc neděje a je jisté, že si Nižnij Novgorod pohlídá vysoké vítězství.
     
    47:58
    A tak jsou to domácí, kteří zaútočili. Jmenovitě Semjon Der-Argučincev ujel osobnímu strážci po levé lajně, ale střela postrádala razanci i přesnost.
     
    47:19
    Nikita Trjamkin v rychlostním souboji porazil Kloose. V neobvyklé pozici za brankou soupeře však byl sám, proti přesile neměl šanci na úspěch.
     
    46:38
    Ivan Čechovič si narazil s Widemanem, ale na střelu neměl tolik prostoru. Dobře ho totiž zakřižoval Sergej Zborovskij.
     
    46:09
    Pod velkým tlakem hrající Anton Šenfeld měl velké štěstí. Vyhození skončilo mimo ledovou plochu, naštěstí pro něj ovšem černé gumě pomohlo do ochranné sítě plexisklo.
     
    45:58
    Kapitán Dacjuk si v těžké situaci skvěle poradil, když prohodil kotouč mezi nohama Varnakova, jenže na Der-Argunčiceva už nevyzrál.
     
    45:15
    Domácí hokejisté pokračují v útočném pásmu. Touš si vyměnili obránci Ručkin s Mišarinem, druhý jmenovaný posléze vypálil o kousek nad horní tyč.
     
    44:52
    Zákrok ve třetí třetině už má za sebou i Vladimir Galkin. S nepříliš prudkou střelou Gončaruka z pravého kruhu si hravě poradil.
     
    44:17
    Peter Holland naznačil zakončení, nakonec však ještě zadovkou posunul za sebe na Mamkina. Rána golfákem skončila v Melničukově výstroji.
     
    43:50
    Odvážný průnik Justina Kloose středem zastavil až poslední obránce, jímž byl Trjamkin. Ten uklidňuje hru za vlastní bránou.
     
    43:24
    Pokračuje útočná aktivita Petersových svěřenců. Geoff Platt si vyměnil puk s Macekem a vypálil příklepem do zadního mantinelu.
     
    42:49
    Jekatěrinburg útočí, Nižnij Novgorod brání. Anatolij Golyšev zkusil štěstí od levého mantinelu, z velkého úhlu minul cílové zařízení.
     
    42:05
    První zákrok třetí části jde za Melničukem. Ruský gólman viděl vysoké nahození, černou gumu schoval a podržel v lapačce.
     
    41:39
    Na malý okamžik dokázal Avtomobilist proniknout do útočného pásma. Avšak skutečně jen na chvilku, Dacjuka odstavil od kotouče Ručkin.
     
    41:14
    Zatím čekáme na první přerušení ve třetí třetině, rovněž na první střelu. Týmy si vyměňují puk a hra plyne převážně ve střední třetině.
     
    40:39
    Domácí ovšem začínají dobře. Nikam se přehnaně neženou, akci zakládají trpělivě od vlastní brány. Na hostech je vidět, že ani oni moc nevěří v obrat.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka je v plném proudu! Nižnij Novgorod je velmi blízko vítězství a snad jen jeho úplný výpadek by ho o něj ještě mohl připravit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:39.
     
    Nižnij Novgorod ve druhé třetině vstřelil další dva góly, zatímco soupeři nepovolil žádný a je blízko velmi cennému vítězství. Jakuba Kováře vyhnal z brány ve 32. minutě Zijat Pajgin, který uspěl pokusem na bližší tyč. Ani Galkin čisté konto moc dlouho neudržel, v poslední minutě druhé dvacetiminutovky jej v početní nevýhodě překonal Jordan Szwarz.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:25 Jordan SZWARZ - 5:1
     
    39:25
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Parádní kombinace, na jejímž konci je pátý gól v hostující síti! Miele nahrál do levého kruhu IVANU ČeECHOVIČOVI, jenž mohl střílet, ale ještě akci vyšperkoval přihrávkou před bránu na najíždějícího Szwarze, kanadský forward se k puku nedostal, ale jeden z obránců Galkinovi kotouč zvedl nechytatelně pod břevno. Asistence: Andy Miele.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:38
    Začátek oslabení hosté zvládli dobře. Dacjuk sice buly prohrál, avšak po střelu Varnakova a zákroku Galkina odpálil touš do bezpečí Platt.
     
    37:45
    Avtomobilist má světlé chvilky, během nich však převážně kombinuje a prakticky vůbec nestřílí. Melničuk chytá výborně, ale nemusel v průběhu střetnutí řešit žádnou složitější situaci.
     
    37:13
    Obětavý pád Marina možná zabránil druhému gólu v Melničukově síti. Brankář toho přes Dacjuka moc neviděl a je otázkou, jak by celá situace dopadla, pokud by střela Kulikova prošla až do brankoviště.
     
    36:56
    Vjačeslav Litovčenko nabral velkou rychlost, avšak zastavil ho dobře couvající Mišarin. Útočník chtěl využít jeho clonu k překvapivému zakončení, ale trefil beka do chráničů.
     
    36:11
    První zákrok zvládl Galkin na jedničku. Proti nahození Widemana si našel místo, odkud viděl na puk, ten ve finále udržel ve výstroji.
     
    35:39
    Gólman Galkin vyjel daleko z brankoviště, aby odpálil kotouč před sprintujícím Žafjarovem. To se mu podařilo, vyrážečkou vyhodil těsně kolem jeho nastavené hole.
     
    35:10
    Ve změti těl našel černou gumu nejrychleji Semjon Der-Argučincev. Místo rozvíjení útoku přihrál dozadu obráncům, domácí už nikam nespěchají.
     
    34:38
    Vladimir Galkin dobře zmenšil střelecký úhel Gončarukovi. Útočník zpanikařil, při forhendovém blafáku mu puk odjel od hokejky.
     
    34:16
    A naopak podniká rychlé brejky. Jeden takový táhl po pravém mantinelu Michail Varnakov, ke své smůle však zapomněl vystřelit.
     
    33:16
    Hosté zkoušejí vsítit branku, který by je ještě dostala alespoň do teoretického boje o body. Ale obrana v čele s Melničukem odolává.
     
    32:30
    Nižnij Novgorod má skvele nakročeno k vítězství. V zápase není lepším týmem, ale uděluje favoritovi pořádnou lekci z produktivity.
     
    31:38
    Jakub Kovář má pro dnešek odpracováno. Trenér Peters sáhl po čtvrtém inkasovaném gólu k změně, do brány posílá Vladimira Galkina.
    31:38 Zijat PAJGIN - 4:1
     
    31:38
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou zase o krok blíže třem bodům! Nepřesné nahození Der-Argunčiceva se od zadního mantinelu odrazilo příhodně k ZIJATU PAJGINOVI, a ten trefil prostor mezi levou tyčku a tělem gólmana! Asistence: Semjon Der-Argučincev.
     
    Ačkoli nemusel, tak si Alexej Melničuk sáhl pro nahození Pavla Dacjuka, jež viditelně mířilo mimo bránu. Dopřál tak odpočinek a možnost vystřídání spoluhráčům.
     
    30:30
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nižnij Novgorod stále vede na Jekatěrinburgem o dva góly a má blízko k dalšímu vítězství proti tomuto protivníkovi v průběhu tří dnů.
     
    30:10
    Miele se právem zlobí na spoluhráče Varnakovi. Společně ujížděli do přečíslení dvou na jednoho, jenže Varnakov způsobil ofsajd.
     
    29:34
    Andy Miele si poradil i navzdory početní převaze. Po mantinelu dokázal vyhodit černou gumu alespoň do středního pásma.
     
    29:11
    Anatolij Golyšev prodloužil vyhození Maceka, a proto rozhodčí neodpískal zakázané uvolnění. Následně Georgij Mišarin vyhodil po mantinelu před dotírajícím Hollandem.
     
    28:41
    Gólman Melničuk se rozhodl vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Zastavil letící kotouč a doprava rozehrál osamocenému Widemanovi.
     
    28:02
    Domácí dali zapomenout na nepovedený úvod třetiny, již jsou favorizovanému soupeři opět vyrovnaným, ne-li lepším týmem.
     
    27:20
    Druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu pro českého gólmana. Teď o poznání jednodušší, na slabý pokus Der-Argunčinceva dobře viděl.
     
    27:09
    V ochozech to pouze zašumělo. Prudká dělovka Michaila Varnakova měla gólové parametry, Kovář ji vyškrábl koncem lapačky.
     
    26:47
    Tribuny ožívají, Nižnij Novgorod dokázal vybojovat útočné pásmo. Nahozený puk se tratil v houšti těl před brankovištěm, rozhodčí raději přerušil hru.
     
    26:16
    Obrannou práci odvedl na jedničku Brady Austin. Bývalý obránce Kladna se přilepil na záda Platta, jehož následně narazil čistým způsobem na mantinel.
     
    25:40
    Michail Mamkin objel vlastní bránu a rozjel další rychlý kontr hostů. Před útočnou modrou nahrál Dacjukovi, čímž vystavil do ofsajdu v jíždě pokračujícího Maceka.
     
    25:01
    Na velké problémy si zadělal Sergej Zborovskij. Jako poslední obránce dlouho otálel s rozehrávkou a nakonec ho málem obral Šenfeld, bek však celou situaci i se štěstím zvládl.
     
    24:50
    Anton Šenfeld vyhrál buly, následovala rána zápěstím obránce Smjona Ručkina. Brankář měl velké štěstí, že puk proletěl vedle klece.
     
    24:15
    Po delší době v permanenci Jakub Kovář. Český gólman si hravě poradil s nahozením Kloose zleva, černou gumu schoval pod lapačkou.
     
    23:40
    Georgij Mišarin v souboji jeden na jednoho obral Sextona a uklidnil hru. Dojel za vlastní bránu a nechal vystřídat unavené spoluhráče.
     
    23:16
    Trjamkin dostává hodně prostoru na ledě. Místo střely se rozhodl nahazovat na teč, Anatolij Golyšev zády k bráně nedokázal pozměnit směr letu touše.
     
    22:40
    Druhá třetině je zatím jednoznačně v moci Avtomobilistu. Ten bruslí s kotoučem na hokejkách, avšak marně dobývá Melničukovu svatyni.
     
    22:24
    Brooks Macek přebruslil Ručkina, jenže s kotoučem byl v beznadějné pozici, za brankou. Z Nouze ještě zkusil objet bránu. Neúspěšně.
     
    21:39
    Nakonec hosté dokázali vybojovat pozici v útočné třetině. Makejev nabil na modrou Trjamkinovi, jenž těsně minul pravou tyč.
     
    21:19
    Geoff Platt posunul za sebe, aniž by věděl, že za jeho zády stojí pouze protihráči. I tento útok dokázal Nižnij Novgorod pokrýt.
     
    20:30
    Daleko hokejisté v bílých dresech nedojeli. Semjon Ručkin vystavil stopku Sextonovi, jenž sice projel do útočné třetiny, ale bez puku.
     
    20:10
    Úvodní buly druhé třetiny bylo v pořádku až na druhý pokus. Stejně jako v první dvacetiminutovce uspěl Dacjuk, útočí Jekatěrinburg.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Nižnij Novgorod zadělal po první třetině na překvapení. Nad favorizovaným Jekatěrinburgem totiž vede 3:1. Do vedení dostal Nemirovskyho svěřence Damir Žafjarov, který proměnil svůj únik. Ve 12. minutě navýšil vedení v přesilové hře Andy Miele, avšak hosté dokázali reagovat o pouhých 14 vteřin později vrátil Jekatěrinburg na kontakt Pavel Dacjuk Jenže domácí dokázali i na podruhé odskočit do dvoubrankového vedení, druhý gól v utkání a třetí bod v utkání přidal do statistik Damir Žafjarov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Dostat Avtomobilist na kontakt zkusil Pavel Dacjuk. jako správný kapitán vzal akci na sebe, jenže těsně před střelou mu puk z pod hokejky šikovně vypíchl Ručkin.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:49
    Petersova družina v útočném pásmu moc dlouho nevydržela. Trjamkinovi na modré přeskočil puk přes hokejku, čárový rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    18:19
    Odvážný nástřel Georgijovi Mišarinovi vůbec nevyšel. Černá guma se odrazila od plexiskla za bránou a vrátila se do středního pásma.
     
    17:59
    Přesilovka Nižného Novgorodu je u konce. Hráči v tmavě modrých dresech nedokázali ani jednou vystřelit na bránu, Jakub Kovář byl bez práce.
     
    17:27
    Stále ta stejná písnička. Domácí kombinují, ale nestřílejí. Nakonec zkusil štěstí Semjon Der-Argučincev, ale trefil pouze dobře blokujícího Zborovského.
     
    16:16
    Domácí sice drží útočnou třetinu, avšak zatím marně čekáme na nějaké jejich zakončení. Hosté soupeře zatím dobře dostupují.
     
    16:01
    Další nepříjemnost pro Jekatěrinburg přichází hned vzápětí. Geoff Platt ve středním pásmu nedovoleně podrazil Kloose a jde si odpočinout na dvě minuty za katr.
    15:36 Damir ŽAFJAROV - 3:1
     
    15:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Nemirovskyho si berou zpět dvoubrankové vedení! Čechovič bekhendovým pasem od levého mantinelu našel najíždějícího DAMIRA ŽAFJAROVA, který zvedl puk Kovářovi nad lapačku! Asistence: Ivan Čechovič.
     
    14:10
    Na druhé straně střílel Brooks Macek, i on si vylámal zuby na dobře postaveném brankáři. Melničuk počkal do poslední chvíle, střelu golfákem vyrazil nad bránu.
     
    13:40
    Přesilovka skončila, proto musí Jakub Kovář zbystřit pozornost. Český brankář byl v pozoru při zakončení Der-Argunčinceva, jež podržel ve výstroji.
     
    13:18
    Jordan Szwarz je na ledě, Avtomobilist, na rozdíl od soupeře, svou první početní převahu nevyužil. Nutno podotknout, že se nedostal k jedinému kloudnému zakončení.
     
    12:39
    Až třetí průnik hokejistů v bílých dresech byl úspěšný. Po krátké kombinaci mezi Dacjukem a Makejevem pálil první jmenovaný nad.
     
    12:33
    Domácí zatím brání bez větších problémů. Oba dosavadní útoky ubránili, aniž by soka pustili do obranné třetiny.
     
    12:18
    Jekatěrinburg vzápětí může zkusit vyrovnat, protože na trestnou lavici putuje za podrážení domácí útočník Jordan Szwarz.
    11:55 Pavel DACJUK - 2:1
     
    11:55
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak to je odpověď, jak se sluší a patří! Kapitán PAVEL DACJUK dostal od pravého mantinelu ideální nahrávku do hokejky, zkušený ruský forward skóroval střelou do pravého horního rohu!
    11:41 Andy MIELE - 2:0
     
    11:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá početní převaha, Nižnij Novgorod disponuje dvoubrankovým náskokem! ANDY MIELE si v pravém kruhu zaklepal o přihrávku, dostal ji, a tvrdou střelou k bližší tyči zaskočil Kováře, jenž zvedl lapačku příliš pozdě! Asistence: Chris Wideman a Damir Žafjarov.
     
    10:25
    První přesilovou hru utkání si zahraji Nižnij Novgorod. Vjačeslav Litovčenko nestačil unikajícímu protihráči, a tak jej zezadu podrazil.
     
    10:14
    Rychle na druhou stranu. Michail Varnakov se zbavil osobního strážce a snažil se natlačit až před Kováře, což se mu zásluhou dobrého bránění Zborovského nepodařilo.
     
    09:38
    Elitní lajna Jekatěrinburgu si prodloužila pobyt na ledě. Dacjuk tentokráte v roli nahrávajícího poslal do šance Makejeva, zakončení z velkého úhlu zamířilo mimo tři tyče.
     
    09:13
    Hosté pochopitelně chtějí co nejrychleji odpovědět. Otočku zpoza brány zkusil Pavel Dacjuk, Alexej Melničuk přilepil beton k tyčce včas.
     
    08:30
    Avtomobilist začal přebírat iniciativu, když v tom přišel nečekaný úder v podobě inkasovaného gólu. Na podobné brejky si hosté budou muset dávat větší pozor.
    07:57 Damir ŽAFJAROV - 1:0
     
    07:57
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jekatěrinburg útočil, ale jsou to domácí, kteří odskakují do vedení! Za obrannou řadou totiž zůstal úplně osamocený DAMIR ŽAFJAROV, jehož dokázal najít Marin, útočník samostatný nájezd zakončil bezchybnou střelou mezi betony Kováře! Asistence: Mark Marin.
     
    07:14
    Mišarin opět rozehrával, v tomto případě o poznání lépe. Nenechal se rozhodit dotírajícím Plattem, efektivní zadovkou ho vyřadil ze hry.
     
    06:27
    Velkou chybu vyrobil Georgij Mišarin. Při kličce na vlastní modré čáře podklouzl, ale i v pádu ještě dokázal přihrát spoluhráči před Sextonem.
     
    06:02
    Utkání se začalo pořádně kouskovat. Do nahození Semjona Ručkina najel Sergej Zborovskij, od obráncovi rukavice se kotouč odrazil na domácí střídačku.
     
    05:30
    Sergej Gončaruk sice buly v útočném pásmu vyhrál, avšak do míst, kde nebyl ani jeden z jeho obránců. Hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    05:05
    Postavení mimo hru zbrzdilo hráče v tmavě modrých dresech. S touší jedoucí Michail Varnakov byl pomalejší než jeho kolega Kloos na pravém křídle.
     
    04:49
    Krátce po buly vypálil tvrdě příklepem Semjon Der-Argučincev. Český gólman měl dobrý výhled na tento střelecký pokus, černou gumu schoval v lapačce.
     
    04:38
    Zakázané uvolnění vrátí dění před Jakuba Kováře. Pavel Dacjuk poslal odvážnou žabičkou Sextonovi, ten si se zpracováním neporadil.
     
    03:59
    Štěstí vyzkoušel Anatolij Golyšev. Po pravé straně nabral velkou rychlost, ale dobře mu zkřížil cestu Ručkin, jenž nakonec k puku dojel jako první.
     
    03:16
    Oba celky vstoupily do zápasu opatrně, dávají si pozor na zbytečné chyby v defenzivě. Jekatěrinburg začíná další akci s klidem z obranné řady.
     
    02:38
    Jeho kolega zapsal premiérový zákrok až nyní. Alexej Melničuk s nahozeným pukem Platta moc práce neměl, touš udržel ve výstroji.
     
    02:05
    Opět musel být Kovář v pozoru. Tentokráte po zakončení Sergeje Gončaruka z mezikruží. I v tomto případě si český gólman věděl rady.
     
    01:35
    A tak útočí hosté. Jakub Kovář si připisuje první zákrok po nahození Widemana, které vyrazil před sebe, Mišarin se k dorážce nedostal.
     
    01:15
    O nebezpečí se postaral Michail Varnakov. Útočník si dobře najel na průnikovou přihrávku Kloose, avšak z dobré pozice zápěstím minul.
     
    00:26
    Velmi rychle dochází k přerušení hry. Jeden z obránců Nižného Novgorodu nahodil na branku soupeře, do ochranné sítě přizvedl kotouč Trjamkin.
     
    00:10
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech, hostující Nižnij Novgorod oblékl dresy barvy bílé. Úvodní buly vyhrál Pavel Dacjuk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Marin, Ručkin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Der-Argučincev, Kloos, Šenfeld (C) – Gončaruk, Szwarz, Varnakov – Verjajev, Belevič, Urakov (A).

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Galkin) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Sexton – Litovčenko, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Protapovič, Ovčinnikov – Obidin.

    Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Černišjov, Strelcov.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Jekatěrinburg bude v utkání plnit roli mírného favorita. Svěřenci trenéra Peterse okupují ve Východní konference pěkné třetí místo, avšak v posledním střetnutí, shodou okolností právě proti Nižnému Novgorodu v sobotu prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Pro Avtomobilis to byla druhá porážka v řadě, předtím nestačil na lídra tabulky z Kazaně výsledkem 0:3. Týmovou produktivitu vede Alexej Makejev s 28 body, Rus je zároveň čtvrtým nejvíce bodujícím hráčem celé soutěže.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Hokejisté Nižného Novgorodu se podle očekávání pohybují na hraně postupu a nepostupu do vyřazovací fáze. Momentálně by postoupili, na Východě jsou osmí, avšak devátý Nur-Sultan zaostává o jediný bod, přičemž má o dva zápasy sehráno méně. Forma Nemirovskyho družina je v posledních zápasech průměrná, z předešlých čtyř utkání dvakrát vyhráli, dvakrát prohráli. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Damir Žafjarov s dvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Nižným Novgorodem a Jekatěrinburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. Žafiarov (Marin), 12. Miele (Ch. Wideman, Žafiarov), 16. Žafiarov (Čechovič), 32. Pajgin (Der-Argučincev), 40. Čechovič (Miele) – 12. Dacjuk


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Marin, Ručkin – Žafiarov (A), Miele, Čechovič – Der-Argučincev, Kloos, Šenfeld (C) – Gončaruk, Szwarz, Varnakov – Veriajev, Belevič, Urakov (A).
    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (32. Galkin) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Sexton – Litovčenko, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Protapovič, Ovčinnikov – Obidin.

    Rozhodca: Morozov, Sidorenko – Černišjov, Strelcov