Bayern – Brémy 1:1 (kon.) | Bielefeld – Leverkusen 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Stuttgart 3:3 (kon.)
Mönchengladbach – Augsburg 1:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Lipsko 1:1 (kon.)
Hertha – Dortmund 2:5 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:5 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 21.11.2020, 20:30Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    80
    Dortmund dal gól!
    Hostia vedú znova o tri góly! ERLING HÄLAND sa dnes presadzuje po štvrtýkrát. Vymenil si loptu s Bellinghamom a potom zakončil okolo Schwolowa.
     
    79
    Hertha dala gól!
    K penalte sa postavil MATHEUS CUNHA a v rozbehu sa takmer zastavil. Počkal si na pohyb brankára a potom poslal loptu na druhú stranu.
     
    70
    Dortmund dal gól!
    Z pravej strany nastrelil loptu pred bránu Meunier, loptu na prvý pokus v sklze zablokoval Pekarík, ale nedokázal ju odkopnúť do bezpečia. To využil RAPHAËL GUERREIRO, ktorý taktiež v sklze dorazil loptu do siete.
     
    62
    Dortmund dal gól!
    ERLING HÄLAND využil neistú rozohrávku Herthy, získal loptu, predviedol svoje smrtiace zrýchlenie, obišiel aj brankára Schwolowa a umiestnil loptu do brány. Zaznamenal hattrick behom 15 minút.
     
    49
    Dortmund dal gól!
    Borussia behom štyroch minút v druhom polčase otáča skóre a vyhráva už 2:1! ERLING HÄLAND mal v druhom polčase iba dva dotyky s loptou, ale oba boli gólovými strelami. Tentokrát si nabehol na hranici ofsajdu na prihrávku Brandta a znovu nedal Schwolowovi šancu.
     
    47
    Dortmund dal gól!
    Hostia zrýchlili svoju kombináciu na jeden dotyk a Can našiel pred bránou ERLINGA HÄLANDA, ktorý sa už nemohol mýliť. Je vyrovnané – 1:1!
     
    34
    Hertha dala gól!
    Ako blesk z jasného neba prichádza gól Herthy! Po ubránení štandardnej situácie sa domáci dostali rýchlo dopredu, vyhrali jeden kľúčový súboj v strede poľa a potom už sa k lopte dostal MATHEUS CUNHA, ktorý sa z veľkej diaľky oprel do lopty a tá zapadla presne k tyči.

    Daniela Mesíková

    Góly: 34. Cunha, 79. Cunha (pen.) – 47. Häland, 49. Häland, 62. Häland, 70. Guerreiro, 80. Häland

    Karty:   61. Cunha (HER) – 10. Guerreiro (DOR)


    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (85. Mittelstädt), Boyata (C), Alderete, Plattenhardt (85. Zeefuik) – Darida (76. Löwen), Stark, Guendouzi – Cunha – Lukebakio (76. Leckie), K. Piątek (76. Ngankam).
    Náhradníci: Jarstein – Leckie, Dilrosun, Mittelstädt, Löwen, Ngankam, Tousart, Dárdai, Zeefuik.

    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro (85. N. Schulz) – Can (76. Ł. Piszczek), Witsel, Dahoud (62. Bellingham) – Brandt, Häland (85. Moukoko), Reus (C) (76. Reyna).
    Náhradníci: Hitz – Sancho, T. Hazard, N. Schulz, Moukoko, Bellingham, Ł. Piszczek, Passlack, Reyna.