Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Karviná 3:0 (kon.) | Bohemians – Teplice 2:0 (kon.)
Opava – Slavia 0:6 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
0:6 (0:1)
SK Slavia Praha
cz Sobota 21.11.2020, 18:30 • Stadion v Městských sadech, Opava • Česká FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Slavia právě vstřelila branku!
    Do střelecké listiny se nakonec zapisuje i střídající PETAR MUSA. Tomáš Holeš poslal z pravé strany přízemní skákavý centr na zadní tyč a chorvatský útočník sklepl míč bez přípravy přesně mezi Fendrichovy nohy.
     
    80
    Slavia právě vstřelila branku!
    ABDALLAH SIMA korunuje dobrý výkon pátým gólem! Devatenáctiletý Senegalec prošel jako nůž máslem přes Harazima s Hrabinou a poté si přízemní střelou o vzdálenější pravou tyčku poradil i s Fendrichem. Asistenci si svým odkopem připisuje Ondřej Kolář.
     
    71
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zápas se mění v exhibici. Abdallah Sima vyhrál rychlostní souboj s Janem Žídkem, obešel si Viléma Fendricha a pálil do levé tyče. Od té se míč odrazil ke zcela volnému JANU BOŘILOVI, který poslal míč nekompromisně do sítě.
     
    58
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vilém Fendrich založil špatným odkopem útočnou akci Slavie. Z pravé strany přihrával na střed vápna Abdallah Sima, odkud zakončoval Nicolae Stanciu. Jeho slabší přízemní pokus poté dopravil do sítě JAN KUCHTA. Domácí reklamovali jeho ofsajd, o ten ale podle rozhodčích nešlo.
     
    53
    Slavia právě vstřelila branku!
    Teď už ale může JAN KUCHTA slavit! Lukáš Masopust dostal na pravé straně šestnáctky hezkou průnikovou přihrávku, potáhl míč k brance a poté našel krátkou zpětnou přihrávkou právě Kuchtu, který zakončoval z hranice malého vápna po zemi na zadní tyč.
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Centr z levé strany prodloužil David Zima hlavou na ONDŘEJE KÚDELU, který jej protlačil až za záda brankáře Viléma Fendricha! Branku ale Pražané příliš neslaví, po střetu s opavským gólmanem totiž zůstal Kúdela ležet na zemi a na trávník musí zdravotníci!

    Filip Lefenda

    Góly: 34. Kúdela (Zima), 53. Kuchta (Masopust), 58. Kuchta (Stanciu), 71. Bořil, 80. Sima (O. Kolář), 88. Musa (Holeš)

    Karty:   50. Tiéhi (OPA), 90. Hrabina (OPA) – 89. Sima (SLA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Didiba, Večerka (70. Šcudla) – Mondek (70. Harazim), Tiéhi, Texl (57. Juřena), Jan Řezníček, Žídek (C) – Dordić (80. Rataj), Lukáš Holík.
    Náhradníci: Lasák – Dedič, Šcudla, Juřena, Rataj, Zavadil, Harazim.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Masopust (66. Bořil), Kúdela (C), Zima, Oscar (75. Lingr) – Ševčík (66. Holeš), Traoré – Sima, Stanciu, Olayinka (80. Jurásek) – Kuchta (75. Musa).
    Náhradníci: Kovář – Holeš, Bořil, Malinský, Lingr, Jurásek, Musa.

    Rozhodca: Ginzel – Bureš, Dohnálek