Moldavsko – Rusko 0:0 (kon.) | Bosna – Irán 0:2 (kon.) | Wales – USA 0:0 (kon.)
Anglicko – Írsko 3:0 (kon.)
koniec
Moldavsko
0:0 (0:0)
Rusko
cz Štvrtok 12.11.2020, 18:00 • Stadionul Zimbru, Chişinău • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Snad nám lepší podívanou nabídne večerní zápas mezi Anglií a Irskem, který budete moci společně se mnou sledovat. Tak večer na počtenou. (19:53:11)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
     
    Rusko si ještě v samotném závěru žádalo penaltu za domácí ruku v pokutovém území, ale tyto prosby hlavní rozhodčí nevyslyšel, což znamená bezbrankovou remízu. Tu si dobře hrající Moldavsko více než zaslouží, protože i když bylo jasným outsiderem, tak s favorizovaným Ruskem dokázalo držet krok a samo si také vytvořilo nějaké šance. Nikdo se však neprosadil, takže to dnes končí 0:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Celé nastavení drží míč jenom ruští hráči, ale ti se stále k žádné střele nedostávají. Nyní mají poslední šanci, ale přihrávka před bránu je jenom zablokovaná.
     
    90+2
    Obljakov z velké dálky centruje až do šestnáctky, ale ani tentokrát v těchto prostorách žádný z ruských hráčů nedokázal zakončit.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Dan Spătaru (Moldavsko).
     
    90+1
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Plătică, přichází Dros.
     
    90
    Moldavsko drží míč daleko od své brány a míří za překvapivou remízou. Ta by byla proti Rusku určitě obrovským úspěchem.
     
    88
    Z překvapivého vítězství se na poslední chvíli mohli radovat domácí, kteří se na poslední chvíli dostali až do šestnáctky a také i ke střele, ale tu hosté jen tak tak zablokovali.
     
    87
    Jeden z hosté na útočné polovině tentokrát jenom fauluje. Moldavané tak ihned míří dopředu pomocí nákopu, ale ten míří jenom na hráče v ofsajdu.
     
    86
    Sobolev byl na pravé straně napadán dvěma protihráči, kteří tento souboj nakonec zvládli lépe a získali si autové vhazování.
     
    85
    Další útok začínají hosté ze své poloviny, ale už těžko se dostávají přes půlící čáru. Nakonec se jim to však povedlo, protože jeden ze soupeřů fauloval.
     
    84
    Útočné snažení Rusů tentokrát přerušuje postranní rozhodčí, který jim dává ofsajd. Domácí brankář tak další rozehrávkou bude moci získat další čas.
     
    83
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Cebotaru, přichází Spătaru.
     
    81
    Karavajev zkoušel štěstí z dálky, ale ani on není úspěšný, protože jeho projektil letí moc vysoko, takže Namasco bude moci získat dalších pár sekund rozehrávkou.
     
    80
    Fomin měl na kopačce úvodní gól, pálil ale z nemalého úhlu, takže jeho pokus dokonce zablokoval jeden z obětavých obránců.
     
    79
    Hosté tentokrát vyřešili obranu dobře, ale následná rozehrávka se jim zase vůbec nepovedla, protože Fomin svým nákopem trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    78
    Namasco nakonec uklidní hru lapením míče. S výkopem samozřejmě nikam nespěchá, ale pak stejně nakopává co nejdál od své brány.
     
    77
    Moldavsko má pořád extrémně moc sil a kombinujícího soupeře vždy okamžitě napadá, kvůli čemuž se hosté pořád nedostávají k žádnému náporu.
     
    76
    Reabciuk díky dobrému napadání zamířil do protiútoku, při kterém Divejeva donutil k faulu, po kterém tak může přijít další nebezpečný centr.
     
    75
    Rusko už má pouhých patnáct minut na potvrzení role favorita. Směrem dopředu je však stále více než opatrné, Anton Mirančuk si tak raději pomohl přihrávkou dozadu.
     
    74
    Hosté už se pomalu odhodlávají k pořádnému náporu, ale špatná kombinaci jim to zatím nedovoluje. Domácí navíc opravdu aktivně napadají.
     
    73
    Moldavsko se zase usazuje na útočné polovině. Tam se k šestnáctce moc nežene, přece jen Rusové jsou teď pod tlakem.
     
    71
    Sobolev se na hraně vápna dostal ke střele z otočky, která vypadala opravdu hodně nebezpečně, ale nakonec skončilo jen těsně vedle pravé tyče!
     
    70
    Rusko při vstupu do posledních dvaceti minut docela ztrácí a je tedy otázkou, jestli dokáže potvrdit roli favorita. Moldavané totiž hrají více než obstojně.
     
    69
    Po střídací pasáži je aktivnější Moldavsko, které se však při útočném snažení dopustilo laciného útočného faulu, po kterém se tedy míče chopí Rusové.
     
    68
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Žirkov, přichází Kudrjašov.
     
    67
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Al. Mirančuk, přichází An. Mirančuk.
     
    66
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Čeryšev, přichází Mostovoj.
     
    64
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Čalov, přichází Sobolev.
     
    64
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Nicolăescu, přichází Damaşcan.
     
    64
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Caimacov, přichází Cociuc.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Artur Ioniţă (Moldavsko).
     
    61
    Žlutou kartu dostává Georgij Džikija (Rusko).
     
    61
    Moldavsko se dokonce může prosadit za pomoci přímého kopu, ale po centru žádné zakončení nepřišlo. Rusko tak také potvrzuje dobrou defenzivu.
     
    60
    Vstupujeme do poslední třetiny utkání, kdy mají Rusové jediný cíl – vstřelit branku. Moldavsko by se určitě také rádo prosadilo, ale asi mu půjde vyloženě o udržení bezbrankového stavu.
     
    59
    Domácí si nevěděli s rozehrávkou rady, takže to Namasco nakonec vyřešil odkopem. Po něm se do zakončení dostával Nicolaescu, jehož pokus byl ale nakonec jenom sražený.
     
    58
    Hosté si po delší době musí přihrávat na vlastní polovině, ale za to jsou vlastně rádi, protože naberou síly na další nápor, ze kterého už by konečně chtěli vytěžit branku.
     
    56
    Rusko stejně mělo výhodu přímého kopu, kterou málem využil Alexej Mirančuk! Ten totiž míč zkoušel zakroutit do sítě, ale nakonec jeho pokus skončil jen na břevnu!
     
    55
    Platicu trefil jeden ze soupeřů loktem do obličeje, což je určitě bolestivá záležitost. Tu však vyřešilo krátké ošetření.
     
    54
    Rusové se každou chvíli dostávají do šestnáctky, ale tam domácí výborně zahušťují prostor a nedovolují žádné střely, které by ohrozily jejich gólmana.
     
    53
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Kuzjajev, přichází Obljakov.
     
    52
    Hosté mají balón pevně v moci, ale nyní byli zahnáni zpět na půlící čáru. Moldavsko tak zatím obrannou fázi zvládá na výbornou.
     
    51
    Čeryšev přenesl míč na Žirkova, který operoval v šestnáctce. Míč si tak nachystal na zakončení a okamžitě pálil, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče.
     
    49
    Rusko už se usazuje na útočné polovině, kde už by měla začít pomalu spěchat. Přichází tak nákop do pokutového území, který však končí jenom u gólmana.
     
    48
    Tentokrát Platica dostal míč autem do šestnáctky, ale tam si následně faulem pomohl Cebotaru, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    47
    Namasco hned na začátku poločasu musí chytat míč a také rozehrávat, ale výkop se mu vůbec nepovedl, protože doplachtil až mimo hrací plochu.
     
    46
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Jonov, přichází Kučajev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle nám tedy gól nepřinesla, i když se to rozhodně moc nečekalo. Rozhodně se očekávalo, že Rusko bude Moldavsko jasně přehrávat, avšak tomu tak zatím není, což dokládá i stav. Rusové jsou každopádně lepší, ale cestu do sítě zatím marně hledají, tak uvidíme, jestli se jim to povede ve druhém poločase.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Alexej Mirančuk si k míči pomohl jen nedovoleně, takže poslední útok poločasu budou moci podnikat domácí fotbalisté.
     
    44
    Rata rovnou dvakrát centroval do pokutového území. První pokus byl zblokovaný, druhý sice prošel, ale nic nebezpečného nenapáchal.
     
    43
    Fomin to zase zkusil z dálky, ale jeho rychlý pokus nebyl vůbec nebezpečný, protože byl hodně pomalý a hlavně dost nepřesný.
     
    41
    Namasco nechce nic riskovat a míč odkopává co nejdál od své klece, na útočné polovině však nachází jen jednoho z protihráčů.
     
    40
    Alexej Mirančuk fauluje, s čímž tedy úplně nesouhlasí, ale už nic dělat nemůže. Míč tak připadne Moldavsku.
     
    39
    Hra už se přece jen začíná trochu zpomalovat, ani jeden tým nechce inkasovat do šatny. Ani Rusové tak dopředu už příliš nespěchají.
     
    38
    Ionita vedl míč vstříc nadějnému přečíslení, ale na chvíli zaváhal s přihrávkou, kvůli čemuž mu byl míč bleskově odebrán.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Vadim Raţă (Moldavsko).
     
    35
    Platica posílá aut až do pokutového území, ale tam bez problémů zasáhla ruská obrana, které žádné zaváhání nehodlá připustit.
     
    34
    Domácí si po delší době mohou oddechnout od bránění, protože si Rata při přechodu půlící čáry došel pro nedovolený zákrok.
     
    33
    Fomin se odvážil k dalšímu dalekonosnému zakončení, které však tentokrát mířilo jen do středu brány, což znamenalo zákrok pro Namasca.
     
    32
    Souboj na levé straně dopadl vítězně pro Kuzjajeva, který okamžitě přihrával do šestnáctky, ale ani tentokrát tam nenašel žádného spoluhráče.
     
    31
    Centr na bližší tyč byl prodloužen na tu zadní, ale tam už žádný z ruských hráčů nečekal, takže nemohlo přijít zakončení.
     
    30
    Po první půlhodině stále platí bezbrankový stav, Rusko má však viditelně navrch. Do vedení se tak chce dostat co nejdříve, na pravé straně tak vybojovalo roh.
     
    28
    Moldavsko už se chce konečně dostat ze sevření, což se dokonce daří. Po dobré rozehrávce může hledat cestu dopředu.
     
    27
    Rusové ještě mají výhodu přímého kopu, který rozehrával Čeryšev, který však svým centrem našel jen rukavice soupeřícího gólmana.
    26. Namasco prokázal svou pohotovost
     
    26
    Čalov výborně přečetl soupeřící přihrávku a následně hledal nabíhajícího Jonova, kterému ale v zakončení zabránil pohotový Namasco!
     
    25
    Domácí po delší době uklidňují hru klidnou kombinací. Tu jim ale pokazil špatným nákopem Namasca, který tak své zaváhání musel napravit chyceným centrem.
     
    24
    Fomin se prezentoval opravdu nebezpečnou střelou z dálky, která Namasca opravdu vystrašila. Nakonec ale nemusel zasahovat, protože letěla nad horní tyčku.
     
    23
    Žirkov nepříjemně trefil do břicha Ratu, který tak má nejspíš vyražený dech. Po chvíli se z toho dostal a ve hře se tak rychle pokračuje.
     
    22
    V krátkém časovém rozmezí se do hry zapojují oba gólmani, také Guilherme tak nakopává dopředu a stejně jako jeho kolega je opravdu přesný.
     
    21
    Namasco řeší nepřehlednou situaci přesným odkopem. Jeho spoluhráči se tak mohou pokoušet o rozehrávku, ale napadajícími protihráči jsou stejně zahnáni zpět dozadu.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut. Ty jsou byly docela zajímavé, protože se každou chvíli něco dělo, ale na nějakou vážnější příležitost stále čekáme.
     
    19
    Domácí se snad poprvé v zápase usazují na útočné polovině. Z tohoto tlaku ale nakonec přišel jen přetažený centr, který raději lapil ruský gólman.
     
    18
    Kuzjajev se zkoušel uvolnit mezi třemi protihráči, což se mu nakonec nepovedlo a Moldavsko tak okamžitě startuje protiútok.
     
    17
    Guilherme je určitě rád, že ho spoluhráči zapojili do rozehrávky, protože se v bráně jinak nudí. To se tentokrát vyplatilo, protože se následně Rusové rychle dostali dopředu.
     
    16
    Rusko směrem dopředu stále vůbec nespěchá a spíše se soustředí na to, aby nevyrobilo žádnou chybu. To se sice daří, ale přitom se vůbec nepřibližuje k soupeřící bráně.
     
    15
    Nakonec se to povedlo a Rata se nadějně rozbíhal na pravé straně, ale soupeřícího hráče ho čistým skluzem odstavil od balónu.
     
    14
    V posledních minutách se hraje hlavně na domácí polovině, kde se pravé domácí fotbalisté pokouší o rozehrávku, ale to je pro ně hodně složité.
     
    12
    Čeryšev si tentokrát nepohlídal ofsajdovou past, takže byl chycen v postavení mimo hru. Rozhodčí tak přisuzují míč Moldavsku.
     
    11
    Žirkov z levé strany našel Čeryševa na hraně šestnáctky, který do ní poté přihrával, ale na pomezí malého vápna nikoho nenašel.
     
    10
    Domácí našli nadějný centr z rychlého protiútoku, který zakončoval hlavou Nicolaescu, ale ten v těžké pozici mířil jen moc vysoko.
     
    9
    Moldavský brankář se přece jen musel vytáhnout! Zničehonic se před bránou uvolnil Alexej Mirančuk, jehož rána však Namasco skvěle zlikvidoval!
     
    8
    Do míče si kopne také Namasco, který sice musí být v neustálé permanenci, ale zatím nic složitého řešit nemusel.
     
    7
    Hosté zatím opatrně potvrzují roli favorita, protože jsou u míče častěji. Do nějaké větší šance se však zatím nedostávají.
     
    6
    Nicolaescu je autorem prvního nedovoleného zákroku utkání, po kterém tedy Rusko může útočit. Míč dostalo až do vápna, ale zakončení tam už nepřišlo.
     
    5
    Do hry už se zapojuje také Guilherme, který svým spoluhráčům pomáhá s rozehrávkou. Sice to nebyl úplně ideální výkop, ale ztráta míče z toho nevyplynula.
     
    4
    Z hranice šestnáctky se k nadějné střele odvážil Žirkov, ale tomu se zakončení příliš nepovedlo, protože skončilo jenom vysoko nad bránou.
     
    2
    O nějakou kombinaci směrem vpřed se pokouší také Rusové, ale ti také nejsou příliš úspěšní. Míč si zatím mění jen kolem půlící čáry.
     
    1
    Úvodní výkop patří domácí fotbalistům, kteří se však s míčem příliš dlouho neohřáli. I přesto se díky dobrému napadání dostal do šestnáctky Ionita, který už ale nevystřelil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Moldavsko: Namaşco – Jardan, Epureanu (C), Armaș, Plătică – Cebotaru, Ioniţă – Raţă, Caimacov, Reabciuk – Nicolăescu.
    Náhradníci: Calancea, Koşelev – Bolohan, Spătaru, Belousov, Posmac, Bogdan, Dros, Cociuc, Damaşcan, Dumbravanu, Boiciuc.

    Rusko: Guilherme – Karavajev, Divejev, Džikija (C), Žirkov – Kuzjajev, Al. Mirančuk, Fomin – Jonov, Čalov, Čeryšev.
    Náhradníci: Džanajev, Safonov – Kučajev, Mostovoj, Semjonov, Obljakov, Živogjadov, Kudrjašov, An. Mirančuk, Ozdojev, Jevgenjev, Sobolev.

    Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu.
     
    Rusko
    Rusku se v posledních duelech také poměrně trápí, ale je na tom rozhodně lépe než Moldavsko. V Lize národů je ve své skupině na prvním místě díky úvodním výhrám nad Srbskem a Maďarskem. V přípravném zápase však dnešní hosté následně selhali se Švédskem, což zahájilo jejich šňůru bez výhry. Potom totiž remizovali s Tureckem i Maďarskem, jak jsem ale již zmiňoval, v tabulce jsou pořád první. Rusové se však nutně potřebují chytit zpět na vítěznou vlnu. Dnes se od nich nečeká nic jiného, než se na ní opět chytí.

    Poslední tři utkání
    Rusko vs. Maďarsko – 0:0
    Rusko vs. Turecko – 1:1
    Rusko vs. Švédsko – 1:2
     
    Moldavsko
    Moldavsko už na výhru čeká rok a půl a rozhodně to nevypadá, že by mělo čekání v dohledné době skončit. Dnešní domácí totiž aktuálně mají na kontě čtyři porážky za sebou, a to když postupně nestačili na Slovinsko, Řecko, Itálii a opět Slovinsko. Předtím si připsali remízu s Kosovem, díky čemuž mají v Lize národů alespoň jeden bod, ale stejně to stačí jenom na poslední místo. Ani dnes se od Moldavska určitě nic neočekává, to bude rádo, když se alespoň jednou prosadí, protože na branku čeká také čtyři utkání.

    Poslední tři utkání
    Moldavsko vs. Slovinsko – 0:4
    Řecko vs. Moldavsko – 2:0
    Itálie vs. Moldavsko – 6:0
     
    Dobrý večer při sledování mezinárodní kopané! Dnes je na programu ještě pár přípravných zápasů, v jednom z nich na sebe narazí Moldavsko a Rusko. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Mihal

    Góly:

    Karty:   37. Raţă (MOL), 61. Ioniţă (MOL), 90+1. Spătaru (MOL) – 61. Džikija (RUS)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
    Moldavsko: Namaşco – Jardan, Epureanu (C), Armaș, Plătică (90+1. Dros) – Cebotaru (83. Spătaru), Ioniţă – Raţă, Caimacov (64. Cociuc), Reabciuk – Nicolăescu (64. Damaşcan).
    Náhradníci: Calancea, Koşelev – Bolohan, Spătaru, Belousov, Posmac, Bogdan, Dros, Cociuc, Damaşcan, Dumbravanu, Boiciuc.

    Rusko: Guilherme – Karavajev, Divejev, Džikija (C), Žirkov (68. Kudrjašov) – Kuzjajev (53. Obljakov), Al. Mirančuk (67. An. Mirančuk), Fomin – Jonov (46. Kučajev), Čalov (64. Sobolev), Čeryšev (66. Mostovoj).
    Náhradníci: Džanajev, Safonov – Kučajev, Mostovoj, Semjonov, Obljakov, Živogjadov, Kudrjašov, An. Mirančuk, Ozdojev, Jevgenjev, Sobolev.

    Rozhodca: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu