Gruzínsko – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Island – Taliansko 1:2 (kon.) | Škótsko – Chorvátsko 2:2 (kon.)
Izrael – S. Macedónsko 1:1 (kon.) | Švajčiarsko – Azerbajdžan 2:1 (kon.) | Španielsko – Faerské ostrovy 2:0 (kon.)
Portugalsko – Bielorusko 3:0 (kon.) | Lichtenštajnsko – Francúzsko 0:5 (kon.)
koniec
Island
1:2 (0:1)
Taliansko
cz Štvrtok 12.11.2020, 14:15 • Víkingsvöllur • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Itálie poměrem 2:1. Druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, i tentokráte jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, ve které se Islandu povedlo srovnat krok. Dlouho to navíc vypadalo, že oba celky si rozdělí po bodu, jenomže v samotném závěru se povedlo Itálii poslat zpět do vedení Pobegovi, který tak svému celku vystřelil tři body a také první pozici ve své skupině. Island přitom nehrál vůbec špatně!
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:20. (16:08:07)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sledujeme třetí minutu nastaveného času, Island se před malým momentem dostal do opačného pokutového území, jenomže hostující obrana si poradila.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Riccardo Sottil, přichází Youssef Maleh.
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Alex Haukson, přichází Valdimar Ingimundarson.
    88. POBEGA - 1:2
     
    88
    Itálie právě vstřelila branku!
    V samotném závěru se Italové dostávají zpět do vedení! Za pokutovým územím se dostal ke střele levou nohou dostal TOMMASO POBEGA, který to provedl znamenitě. Jeho rána zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci, jeden z domácích navíc lehce tečoval míč, což bylo v tomto ohledu zásadní.
     
    88
    V souboji u postranní lajny se totiž provinil dotírající Rovella, který přeci jenom lehce strčil do protihráče. Islanďané se chopí další standardky.
     
    88
    Domácí brankář předvedl další dalekonosný odkop na druhou stranu, kde se po souboji ujal míče Willumsson, který si nakonec došel pro faul.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Alex Hauksson (Island).
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, dost možná se dočkáme nerozhodného konce. Stále však zbývá ještě dost času.
     
    83
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Andri Fannar Baldursson, přichází Kolbeinn Finnsson.
     
    82
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Isak Johannesson, přichází Thorir Helgason.
     
    81
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Andre Pinamonti.
     
    80
    Island se dokázal přesunout zpět na útočnou polovinu, kde si dal na provedení autového vhazování záležet Gunnarsson, který nakonec našel Sampsteda.
     
    79
    Carnesecchi rozehrávkou po zemi oslovil vedle stojícího Gabbiu, který se celkem v pohodě dostal ke středovému kruhu, kde se nacházel Pobega.
     
    78
    Patička v podání Sampsteda byla velmi dobře myšlená, jenomže současně jí pochopil také hostující Pobega, který okamžitě založil protiútok svého celku.
     
    77
    Nakonec se o rozehrávku postaral středopolař Rovella. Jeho nepovedený centr proskákal k hranici malého vápna, kde se zorientoval Thorkelsson.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Alessandro Vogliacco (Itálie).
     
    75
    Jenomže jeden z domácích celkem zbytečně fauloval kousek od pokutového území, na řadu přijde standardní situace z poměrně značného úhlu.
     
    74
    Po delší době jsme navíc sledovali rohový kop, který si vybojovala Itálie. Centr proskákal na přední tyči, kde se ovšem povedlo zakročit Leifssonovi.
     
    73
    Sám na sebe to v tomto případě zkoušel vzít domácí Thorsteinsson, kterému ovšem nevyšel manévr přes Bellanovu, který v poklidu zakročil.
     
    72
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Sveinn Aron Gudjohnsen, přichází Brynjolfur Darri Willumsson.
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Matteo Lovato, přichází Alessandro Vogliacco.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, stav je stále nerozhodný. Už poměrně dlouho čekáme na něco nebezpečného ze strany Itálie.
     
    70
    Celkem dost prostoru měl ve středu hrací plochy hostující Frattesi, kterému se přesným přenesením hry povedlo najít kopačku Lovata.
     
    69
    Následovala dalekonosná rozehrávka z kopačky brankáře Gunnarssona, který sice odehrál míč na druhou stranu, avšak tam fauloval Willumsson.
     
    68
    Po dalším vzdušném souboji se jako první dostal k odraženému míči hostující Bellanova, jehož nahrávka putoval mimo dosah křídelníka Pobegy.
    63. WILLUMSSON - 1:1
     
    63
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec zcela nečekaně dočkali vyrovnávací branky! Island totiž vhazoval z pravé strany, načež si pro padající míč chtěl vyběhnout Carnesecchi. Italský brankář boxoval nepovedeně, zpoza pokutového území tak mohl pálit Baldursson, do jehož rány ještě vložil šikovně kopačku WILLUM WILLUMSSON.
     
    62
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu, jako poslední se ho dotkl hostující Bellanova. Vhazování se tak ujme Sampsted.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, nicméně průběh druhého poločasu zatím navazuje na první dějství. Island se ale snaží o trochu více útočit, což mu zatím moc nejde.
     
    60
    Pokračovalo se autovým vhazováním od pravé autové lajny. Bellanova před rozehrávkou postupoval hodně vpřed, na což ho upozornil také hlavní sudí.
     
    59
    Itálie mohla rozehrávat rohový kop z levé strany, který si vzal na starost Sala. Jeho nabídka ovšem přeletěla kompletně celé pokutové území soupeře.
     
    58
    Až do pokutového území se neohroženě prodral hostující Sottil, před kterým číhal poslední protihráč. Thorkelssonovi se ovšem povedlo čistě zakročit.
     
    57
    Během necelé minuty přichází druhá žlutá karta, tentokráte jí za taktický zákrok vyfasoval domácí Baldursson.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Matteo Gabbia (Itálie).
     
    55
    Naopak se jeho dalekonosný vysoký odkop snesl na útočnou polovinu, kde si dle sudího pomohl nedovoleně Gudjohnsen, který se ale hodně diví.
     
    54
    Na opačné straně to směrem na domácí branku zkoušel Frattesi, jehož střelecký pokus vystoupal vysoko nad břevno. Gunnarsson nemusel zasahovat.
     
    53
    U postranní lajny si dobře směrem dozadu vypomohl Sampsted, který za sebe nepustil dotírajícího protihráče. Island to tedy může zkusit směrem vpřed.
     
    52
    Italové se tak naprosto zdarma dostali zpět k míči, konkrétněji mohli vhazovat z levé strany. Postaral se o to Sala, který se pokoušel oslovit Scamaccu.
     
    51
    Vůbec poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také domácí brankář Gunnarsson, který se na pravém křídle pokoušel najít kolegu, což mu nevyšlo.
     
    50
    V krátkém časovém sledu si Island vyzkoušel další autové vhazování. Tentokráte Gunnarsson hledal Haukssona, který ještě prodloužil do strany.
     
    49
    Sledovali jsme tedy autové vhazování z levé strany, o které se postaral Sampsted. Na pomoc mu přispěchal Thorsteinsson, jenž se nedostal přes Bellanovu.
     
    48
    Do kombinace svého celku se před malým momentem zapojil také brankář Carnesecchi, kterému odkop vůbec nevyšel. Míč totiž směřoval pouze d zámezí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas tohoto zápasu, který nám rozhodně nepřinesl žádnou ofenzivní hitparádu. Dlouhou dobu jsme totiž sledovali nezáživné pojetí hry, ve kterém měla navrch Itálie, která ovšem neustála narážel na pozornou obranu. Zhruba deset minut před koncem poločasu jsme se přesto dočkali přesného zásahu, a sice ze strany hostujícího Pobegy, kterému se povedlo využít doposud jedinou vyloženou šanci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Do pokutového území Itálie přiletěla vzdušná nabídka, kterou si ovšem dokázal v poklidu pohlídat del Prato, který míč odvracel do bezpečí.
     
    42
    Island tak přečkal další soupeřovu šanci, stále však prohrává o jednu branku. Gunnarsson rychle rozehrál od branky, poté si ale faulem pomohl Baldursson.
     
    41
    Sottil se znovu po levém křídle dostal do pokutového území, kde zkoušel poslat míč do malého vápna, kde na něj ve skluzu nedosáhl Scamacca.
     
    40
    Pokračovalo se autovým vhazováním z levé strany, ke kterému se postavil domácí Sampsted. Na jeho nabídku si seběhl Thorsteinsson, který se daleko nedostal.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
    35. POBEGA - 0:1
     
    35
    Itálie právě vstřelila branku!
    Hned první vyloženou šanci Itálie dokázala využít! K hranici pokutového území se totiž dostal Sottil, který zkoušel do malého vápna poslat střílenou nabídku. Domácí obránce ovšem dokázal odvrátit, nicméně pouze k naprosto osamocenému TOMMASI POBEGOVI, který dokázal prostřelil brankáře na přední tyč.
     
    35
    Pokračovalo se tedy autovým vhazováním z levé strany. Obránce Lovato se pokoušel na druhé straně najít Sottila, kterého však pečlivě bránil Willumsson.
     
    34
    Domácí brankář mohl znovu odkopávat od své branky. Jeho pas směřoval na pravou stranu, kde na něj nikdo ze spoluhráčů neměl šanci dosáhnout.
     
    33
    Hodně nepovedeným autovým vhazováním to zkoušel domácí Gunnarsson, který dostal míč zpět do zámezí. Vhazovat tak bude moci také protivník.
     
    32
    Sala měl na levém křídle příliš málo prostoru, proto jsme sledovali zpětnou nahrávku směrem na kopačku Lovata. Island se snaží napadat rozehrávku.
     
    31
    Je za námi třetina hry, nicméně na hrací ploše se nic moc nezměnilo. Itálie má sice směrem dopředu navrch, jenomže se do vyložené šance nedostala.
     
    30
    Obrannou povinnost si ovšem dokázal splnit pozorný Gunnarsson, od kterého šel míč zpět do zámezí. Lovato si tak vyzkouší další autové vhazování.
     
    29
    Dalekonosná nahrávka nakonec byla pro domácího Johannessona příliš dlouhá, míč skončil v zámezí. Vhazovat tak bude moci obránce Lovato.
     
    28
    Domácí reprezentace znovu rozehrávala po zemi. Baldursson se na druhé straně pokoušel oslovit Thorsteinssona, avšak nahrávku vystihl del Prato.
     
    27
    Gunnarsson mohl v klidu rozehrávat od své branky, přičemž nahrával vzduchem do souboje dvou hráčů. Nakonec si v něm faulem vypomohl Gabbia.
     
    26
    Nakonec se k oné rozehrávce přihlásil forvard Sottil, který to zkoušel přímo na domácí branku. Jeho zakončení ovšem směřovalo výrazně vedle branky.
     
    25
    Další nedovolený zákrok, tentokráte ze strany napadajícího Baldurssona. To znamená, že také Itálie si vyzkouší rozehrávku standardní situace.
     
    24
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, jenomže na první přesný zásah stále čekáme. Před malým momentem měl Island standardku, která se moc nepovedla.
     
    19
    Stále sledujeme stejný obrázek hry, což je pro oko nezaujatého diváka hodně nezáživné. Italové stále kombinují, domácí vyčkávají na vlastní polovině.
     
    18
    Rozehrávky se tak chopil defenzivně laděný del Prato, který ihned vyzkoušel nahrávkou najít vedle stojícího Gabbiu, jenž pronikl směrem vpřed.
     
    17
    Další útočným faulem se pro změnu prezentoval domácí Thorsteinsson, který šel do souboje s protihráčem příliš agresivně, což se sudímu nelíbilo.
     
    16
    Na útočnou polovinu bez větších problémů pronikl del Prato, který se dlouhým pasem pokoušel najít Scamaccu, jenomže nabídku zablokoval Baldursson.
     
    15
    Málem se do rozehrávky povedlo vložit kopačku Baldurssonovi, který přesto na míč nedosáhl. Bude z toho aut pro soupeře, kterého se chopí Bellanova.
     
    14
    Italové se ještě pokoušeli s hlavním sudím diskutovat o předchozí situaci, nicméně verdikt zůstává v platnosti. Mezitím Hauksson rozehrál do strany.
     
    13
    Po kratší době se k odkopu od branky dostal brankář Carnesecchi, kterému se na druhé straně sice povedlo najít Rovellu, avšak ten si pomohl dalším faulem.
     
    12
    Island se výborně seskupil u svého pokutového území, kam měl soupeř problém se dostat. Nakonec si útočným faulem pomohl křídelník Bellanova.
     
    11
    Do vzdušného souboje se dostával hostující Bellanova, kterému se sice v souboji povedlo uspět, jenomže jako první se k volnému míči dostal Baldursson.
     
    10
    Hostující reprezentace si opět pohrávala s míčem na vlastní polovině, načež se Lovatovi povedlo na křídle najít Salu, jehož centr nebyl přesný.
     
    9
    Jenomže italský brankář se dostal do velkých problémů, neboť jeho odkop dokázal zablokovat Thorsteinsson. Italové se přesto dostali zpět k míči.
     
    8
    Sledovali jsme odkop od domácí branky, o který se postaral brankář Gunnarsson. Jeho nabídka byla příliš prudká a skončila v rukavicích Carnesecchiho.
     
    7
    Podél levé autové lajny se pokoušel proniknout vpřed Sala, jenomže nevyzrál na Gunnarssona. Italové tak budou moci vhazovat od levé autové lajny.
     
    6
    Do nahrávky ovšem vložil kopačku pozorně stojící Willumsson, který se rychlou přihrávkou pokoušel oslovit Gudjohnsena, jenž se k míči nedostal.
     
    5
    Italové před malým momentem rozjeli kombinaci u středového kruhu, při které Gabbia zkoušel přenést hru na osamoceného Salu.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také brankář Carnesecchi, který před dotírajícím protihráčem musel odkopávat směrem do zámezí. Vhazovat tak bude Sampsted.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si to středem hrací plochy namířil hostující Sottil, který se sice dostal na druhou stranu, avšak tam ho čistě zastavil Leifsson.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: P. Gunnarsson – H. Gunnarsson, Leifsson, Thorkelsson, Sampsted – Wilumson, Hauksson, Baldursson – Jóhannesson, Gudjohsen, Thorsteinsson (C)
    Náhradníci: Ólafsson – Andrésson, Finsson, Fridrkson, Helgason, Ingimundarson, Jónsson, Thórdason, Willumsson

    Itálie: Carnesecchi – del Prato, Gabbia (C), Lovato – Bellanova, Pobega, Rovella, Frattesi, Sala – Scamacca, Sottil
    Náhradníci: Cerofolini, Russo – Cuomo, Esposito, Frabotta, Maleh, Pinamonti, Ricci, Vogliacco

    Rozhodčí: Papadopoulos – Nikolaidis, Nikolakakis (všichni Řecko).
     
    Itálie

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je vedoucí celek celé skupiny Itálie. Italové doposud dokázali nasbírat šestnáct bodů, nicméně v případě porážky se klidně mohou propadnout až na třetí příčku. Situace v této skupině je totiž hodně vyrovnaná, první celek dělí od toho čtvrtého pouze jediný bod. Itálie z posledních pěti duelů prohrála pouze jedinkrát, bylo tomu tak na půdě třetího Švédska, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 3:0. Itálie ovšem na tuto porážku dalo hodně rychle zapomenout, ihned v nadcházejícím duelu porazilo druhé Irsko 2:0.
     
    Island

    Fotbalisté Islandu se po sedmi odehraných zápasech nacházejí na průběžné čtvrté pozici, jenomže situace není vůbec špatná. Island totiž má na svém kontě patnáct bodů, navíc ho od vedoucí Itálie dělí jeden jediný bod, což by se v případě vítězství mohlo klidně změnit. Domácí celek tohoto zápasu doposud vyhrál v pěti případech, navíc má na svém kontě hned dvě výhry v řadě. Island se tak může v tomto duelu opřít o dobrou formu, naposledy se mu výsledkem 2:0 povedlo porazit poslední Lucembursko. Island navíc na domácím stadionu odehrál čtyři duely, ve všech dokázal zvítězit.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Islandem a Itálií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.

    David Suchý

    Góly: 63. Willumson – 35. Pobega, 88. Pobega

    Karty:   57. Baldursson (ISL), 87. Hauksson (ISL) – 56. Gabbia (ITA), 76. Vogliacco (ITA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:20.
    Island: P. Gunnarsson – H. Gunnarsson, Leifsson, Thorkelsson, Sampsted – Willumsson, Hauksson (90+1. Ingimundarson), Baldursson (83. Finsson) – Jóhannesson (82. Helgason), Gudjohsen (72. Willumsson), Thorsteinsson (C)
    Náhradníci: Ólafsson – Andrésson, Finsson, Fridrkson, Helgason, Ingimundarson, Jónsson, Thórdason, Willumsson

    Taliansko: Carnesecchi – del Prato, Gabbia (C), Lovato (72. Vogliacco) – Bellanova, Pobega, Rovella, Frattesi, Sala – Scamacca (81. Pinamonti), Sottil (90+1. Maleh)
    Náhradníci: Cerofolini, Russo – Cuomo, Esposito, Frabotta, Maleh, Pinamonti, Ricci, Vogliacco

    Rozhodca: Papadopoulos – Nikolaidis, Nikolakakis (všichni Řecko)