Grécko – Cyprus 2:1 (kon.) | Rumunsko – Bielorusko 5:3 (kon.) | Nórsko – Izrael 0:0 (zruš.)
Bulharsko – Gibraltar 3:0 (kon.) | Turecko – Chorvátsko 3:3 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:0 (kon.)
Luxembursko – Rakúsko 0:3 (kon.) | Holandsko – Španielsko 1:1 (kon.) | Belgicko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
Taliansko – Estónsko 4:0 (kon.) | Nemecko – Česko 1:0 (kon.) | Portugalsko – Andorra 7:0 (kon.)
Slovinsko – Azerbajdžan 0:0 (kon.) | Poľsko – Ukrajina 2:0 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 0:2 (kon.)
koniec
Belgicko
2:1 (0:1)
Švajčiarsko
cz Streda 11.11.2020, 20:45 • King Power at Den Dreef Stadion, Heverlee • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (22:38:37)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:12.
     
    V dnešním zápase jsme byli svědky pěkného obratu, kdy Švýcarsko šlo brzy do vedení a následně i kontrolovalo hru do přestávky. Belgie se však vzchopila ve druhé půli, kde se dvakrát na střeleckou listinu zapsal Batshuayi, který tak zajistil svému týmu cennou výhru. V závěru už se hostům vůbec nedařilo a na vyrovnání už nemohli ani myslet.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí drží míč u soupeřícího pokutového území a suverénně míří za vítězstvím. Od toho už je dělí jenom okamžiky.
     
    90+2
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází T. Hazard, přichází de Ketelaere.
     
    90+2
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Bornauw, přichází Denayer.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Hosté jsou zase vytlačeni až na svou polovinu. Z té se sice rychle dostávají zpět, ale marně už hledají cestu k pokutovému území.
     
    89
    Švýcarsko pořád nedostává soupeře pod výrazný tlak, a to už pomalu vstupujeme do nastavení. To navíc nebude moc dlouhé, protože se skoro nepřerušovalo.
     
    87
    Praet zachránil špatně vypadající situaci skvělým skluzem, který byl navíc čistý. Následně ale stejně fauloval Tielemans, což znamená nebezpečně standardku pro Švýcary. Ti jí ale rozehrávají rychle a nakrátko.
     
    86
    Hosté to tentokrát zkoušejí přes levou stranu. Odtud přichází nákop do šestnáctky, pro který si však v klidu dojde Mignolet.
     
    85
    Belgie je po dlouhé době pevně u balónu, což platí i přes aktivní soupeřící napadání.
     
    84
    Mignolet raději zachytí sražený nákop. To se samozřejmě vyplácí, protože může získat pár sekund a následně balón samozřejmě odkopne co nejdál od brány.
     
    83
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Lukébakio, přichází Kayembe.
     
    82
    Domácí už hrají vyloženě na čas, což se jim zatím vyplácí. Hosté totiž pořád kombinují hlavně kolem půlící čáry, odkud opravdu složitě hledají cestu k šestnáctce.
     
    80
    Vstupujeme do posledních deseti minut. Švýcarsko sice pořád pevně drží míč, ale k nějaké větší šanci se marně dostává.
     
    79
    Widmer dobře zapracoval na pravé straně, odkud procpal míč do středu, kde se však žádný z jeho spoluhráčů neodhodlal k dalekonosnému pokusu.
     
    78
    Hosté už soupeře pomalu dostávají pod tlak, ale žádné velké šance z toho zatím nevyplývá. Belgie dobře zahušťuje veškerý prostor.
     
    76
    Švýcaři sice míč drží pevně na svých kopačkách, ale směrem dopředu se jim nyní vůbec nedaří. Foket dokonce vybojoval míč a opět centruje, ale před bránou tentokrát nikoho nenašel.
     
    75
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Benito, přichází Omeragić.
     
    74
    Švýcarsko už se také dostává k balónu, ale soupeř mu nedává žádný prostor na kombinaci. Mezitím mu rychle dochází čas.
     
    72
    Belgičané jsou logicky v klidu a pohodě a jen tak si přihrávají na své polovině. Nyní už opravdu nemají kam spěchat.
    70. Michy BATSHUAYI - 2:1
     
    70
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí se během dvaceti minut dostávají do vedení a za oběma góly stojí jeden muž – MICHY BATSHUAYI! Lukébakio nejprve přes šestnáctce přenesl hru na Foketa, který už přihrával na hranu malého vápna. Tam se míče šikovně chopil střelec gólů, kterým po zpracování nedal Mvogovi šanci k zákroku.
     
    69
    Belgie má po delší době míč pevně v moci a ihned se dostává na útočnou polovinu, kde se však k zakončení moc aktivně nehrne.
     
    68
    Švýcarsko se zase dostalo do fáze, kdy je mnohem lepším týmem. Díky tomu se zase mohlo prosadit, ale zakončení Schära je ihned sražené na roh.
     
    67
    Vargas jen tak tak udržel míč na hrací ploše, do dalšího souboje se tak nechtěl pouštět a raději si pomohl přihrávkou dozadu, po které jeho spoluhráč hru přenáší na druhou stranu.
     
    66
    Hra se v posledních minutách poměrně kouskuje, protože se docela často fauluje. Nyní z toho těží zase Švýcaři, kteří rozehrávají poblíž půlící čáry.
     
    65
    Vanaken byl při napadání příliš důrazný, Fernandese tak nakonec fauloval, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    64
    Mignolet drží svůj tým výborným zákrokem. Odkopnutý míč si totiž našel Widmer, který okamžitě pálil, ale brankáře nepřekonal.
     
    63
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Gavranović, přichází Seferović.
     
    63
    Foket při souboji od začátku nestíhal, kvůli čemuž Rodrígueze raději poslal k zemi. Za své počínání vidí také žlutou kartu.
     
    61
    I při pohledu na držení míče zjistíme, že je to naprosto vyrovnané. Nyní mají míč konkrétně domácí, kteří však musí řešit spoustu problémů při rozehrávce. Tielemans to nakonec zvládl a došel si pro faul.
     
    60
    Vstupujeme do závěrečné třetiny utkání, kdy může vyhrát naprosto kdokoliv. Platí vyrovnaný stav a týmy podávají podobný výkon, takže může rozhodnout jediná chybka.
     
    59
    Hosté působí soupeři značné problémy při rozehrávce, nakonec z toho vznikl i zisk míče. Následuje ale bleskové odevzdání zpět na belgické kopačky.
     
    58
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Vertonghen, přichází Delcroix.
     
    58
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Chadli, přichází Foket.
     
    57
    Thorgan Hazard na středu hřiště hledal Lukébakia, ale tomu se hrubě nepovedlo zpracování míče, čímž ukončil útočné snažení svého týmu.
     
    56
    Belgie zatím nemusí nikam spěchat, takže si s rozehrávkou dává na čas. Musí být ale samozřejmě opatrná, protože Švýcaři nepolevují v napadání.
     
    54
    Švýcaři roh nevyužili, ale získali ještě aut. Po něm se na chvíli stahují dozadu, ale vzápětí už přihrával před bránu Sow, který však našel jenom náruč Mignoleta.
     
    53
    Hosté se z vyrovnání chvíli vzpamatovávají, založení útočné akce tak není úplně nejrychlejší. I přesto se to nakonec povedlo, takže Vertonghen musel míč uklízet na roh.
     
    51
    Belgičané zůstávají po vyrovnání při chuti. Tentokrát ale hosté bránění zvládli a mohou se pokoušet o založené úspěšného útoku.
    50. Michy BATSHUAYI - 1:1
     
    50
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí ještě docela brzo srovnávají a začínáme tedy od nuly! MICHY BATSHUAYI si výborně pohlídal ofsajdovou lajnu, díky čemuž míč přebíral dovoleně. Balón si následně navedl na levačku a poslal ho přesně ke vzdálenější levé tyči. Mvogo sice zasáhl, ale gólu už nezabránil.
     
    48
    Jde dobře vidět, že hosté většinu svých sil vrhají do bránění. Nyní se zkouší zahrozit z protiútoku, konkrétně se o to pokoušel Vargas, který nakonec donutil k faulu Bournauwa.
     
    47
    Domácí se ihned aktivně tlačí za vyrovnáním, ale na levé straně zatím nic nevymysleli. Po špatné přihrávce však mají další šanci díky špatnému nákopu Mvoga.
     
    46
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dendoncker, přichází Tielemans.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Embolo, přichází Widmer.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Mehmedi, přichází Rodríguez.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Zuber, přichází Vargas.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xhaka, přichází Shaqiri.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Nastavovat se nebude, takže Švýcarsko si do druhé půle přenese těsné vedení. To je naprosto zasloužené, protože dokázalo potrestat soupeřící chybu, zatímco samo žádnou nevytvořilo. Belgie už se ale časem dostává zpět do hry a minimálně o vyrovnání ještě určitě zabojuje.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:46.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Zuber se zničehonic dobře uvolnil a po přihrávce Gavranoviće nebezpečně pálil, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    44
    Švýcarsko po krátké chvíli pokazili rozehrávku a ještě se musí plně soustředit na obranu. Fernandes totiž navíc následně ještě fauluje.
     
    43
    Praet se na pravé straně skvěle uvolnil, díky čemuž odtud mohl odcentrovat. Míč se točil k bráně, kvůli čemuž musel Mvogo zasahovat!
     
    41
    Belgie už začíná být s míčem více času, ale nyní to totálně pokazila tragickou rozehrávkou, kterou zachytil jeden ze Švýcarů.
     
    40
    Thorgan Hazard se zkoušel uvolnit na levé straně, ale protihráč mu to nakonec nedovolil, kvůli čemuž musela přijít jen přihrávka dozadu, po které Švýcaři ukořistili balón.
     
    39
    Mehmedi si pohybem řekl o nákop za obranu, který také přišel, ale letěl moc blízko Mignoletovi, který ho tedy zachytil a rychle rozehrál.
     
    38
    Batshuayi je dnes docela neviditelný. Vanaken se nyní na něj snažil prodloužit míč hlavou, ale jeho spoluhráč byl velmi dobře pokrytý.
     
    37
    Domácí vybojovali míč a mířili do nadějného protiútoku, ale ten totálně pohřbili špatnou přihrávkou, která skončila jen za pomezní čárou.
     
    36
    Švýcarsko už chce první půli dohrát v klidu a aspoň do přestávky chce udržet těsný náskok. S útočením si tak dává na čas.
     
    35
    Vanaken se dobře uvolnil na pravé straně, ale nadějný pas se na něj jen těsně nedostal.
     
    34
    Lukébakio z levé strany konečně přihrál před bránu, ale míč letěl moc blízko gólmanovi, který po něm tak bez problémů sáhl, čímž přerušil hru.
     
    33
    Domácím už dochází trpělivost se soupeřící rozehrávkou a při napadání jsou čím dál odvážnější, ale zatím se jim to nevyplací.
     
    32
    V souboji Lukébakio – Comert byl zase úspěšnější švýcarský hráč, který se nenechal obejít a následně od protihráče poslal míč mimo hrací plochu.
     
    31
    Nyní už domácí kombinují kolem šestnáctky, ale už nějakou chvíli marně hledají cestu do ní. Nakonec jsou vytlačeni až do středového kruhu.
     
    30
    Po první půlhodině Švýcarsko pořád drží těsný náskok a hraje i lepší fotbal. Favorizované Belgičané už dlouho nebyli v pokutovém území.
     
    29
    Embolo zvítězil v dalším souboji na středu hrací plochy. Jeho spoluhráči následně uklidňují hru a začínají kombinovat na vlastní polovině.
     
    27
    Mehmedi si u pravé tyče našel odražený míč a mohl mít na kontě už dva góly, jenže z bezprostřední blízkosti pálil jenom přímo do Mignoleta!
     
    26
    V bolestech se nyní svíjí Embolo, který to zase schytal od Vertonghena, který tak zatím dnes hraje docela tvrdě.
     
    25
    Lukébakio to zkusil rozhýbat na levé straně, ale tam h očistě obral o míč Comert, který si navíc následně došel pro faul.
     
    24
    Mvogo je zatím docela bez práce, takže je určitě rád, že svým spoluhráčům může pomoci s rozehrávkou. Ta se jim ale tentokrát úplně nevyvedla.
     
    23
    Švýcarsko zase vyřešilo soupeřící napadání naprosto ukázkově a míří do nadějného útoku, který však Xhaka kazí jen zblokovaným centrem, který skončil v autu.
     
    21
    Vertonghen výborně zapracoval proti soupeřícímu nákopu, ale při následném souboji fauloval Lukébakio, takže jeho obranný zákrok byl vlastně k ničemu.
     
    20
    Hosté s rozehrávkou rozhodně nikam nespěchají. Jednobrankové vedení však ještě nemohou jenom držet, protože do konce zápasu zbývá opravdu hodně času.
     
    19
    Na druhé straně hřiště něco zkoušel vymýšlet Thorgan Hazard, ale ani ten nebyl při přihrávání moc přesný, takže míč zase patří hostujícím fotbalistům.
     
    18
    Zuber se nadějně uvolnil na levé straně, odkud vzápětí poslal přízemní pas do šestnáctky, ale ten moc nadějí na úspěch neměl.
     
    16
    Domácí si díky inkasované brance probrali a pokouší se s výsledkem něco udělat. Mechele však stejně jako poslední hráč málem chyboval, soupeř ho však naštěstí pro něj fauloval.
     
    15
    Belgie se pokouší o co nejrychlejší odpověď, ale ta z rohu nepřijde, protože Thorgan Hazard centruje hodně nepřesně.
    13. Admir MEHMEDI - 0:1
     
    13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou za svou aktivitu odměněni úvodní brankou! Bornauw totálně selhal při hlavičce dozadu, protože balón poslal jen k ADMIRU MEHMEDIMU, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči překonal Mignoleta.
     
    12
    Embolo je ihned po převzetí přihrávka ostře napadán Praetem, který míč sice nevybojoval, ale srazil ho alespoň do autu, čímž pozdržel útočné snažení soupeře.
     
    11
    Švýcarsko je směrem dopředu stále neskutečně opatrně. Nakonec přece jen přišla průniková přihrávka, ale ta stejně skončila jen u brankáře.
     
    10
    Mignolet je poměrně často v kontaktu s míčem, na což si rozhodně nestěžuje, ale asi by byl radši, kdyby jeho spoluhráči byli aktivnější.
     
    9
    Belgičané mají i přes svou pasivitu výhodu prvního rohového kopu, ale centr na bližší tyč žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    8
    Hosté to tentokrát zkoušejí rozhýbat přes levou stranu, ale tam soupeř bleskurychle zahustil prostor, kvůli čemuž se nakonec museli stáhnout zpět na svou polovinu.
     
    7
    Švýcarsko zatím působí jistějším dojmem, díky tomu má míč pevně pod kontrolou a pokouší se o založení další nebezpečné útočné akce.
     
    6
    Embolo se nadějně uvolňoval na hraně šestnáctky, přes dva protihráče se však nakonec ke střele nedostal. Belgie se následně osvobodilo odkopem.
     
    5
    Lukébakio si dobře zpracoval autové vhazování a následně i přesně přihrál, čímž umožnil svým spoluhráčům klidnou rozehrávku.
     
    4
    Vanaken vypomohl v obraně, kde však poté pokazil přihrávku dozadu, kterou málem zachytil jeden ze soupeřů, jeho chybu musel hasit až spoluhráč.
     
    3
    Švýcaři jsou u míče mnohem jistější, ale to nic nemění na tom, že domácí také aktivně napadají. Díky tomu si Bornauw nakonec došel pro nedovolený zákrok.
     
    2
    Míč pořád patří Belgičanům, kteří se však stále nedostali ze své poloviny. Když už se tak stalo, tak o něj rychle přišli.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, kteří následně mají nemalé problémy s rozehrávkou, protože jsou ostře napadáni. Nakonec to ale zvládají.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Mignolet – Bornauw, Mechele, Vertonghen (C) – Chadli, Praet, Dendoncker, T. Hazard – Vanaken, Batshuayi, Lukébakio.
    Náhradníci: Casteels – Benteke, Denayer, Kayembe, Vermaelen, De Ketelaere, Tielemans, Foket, Delcroix.

    Švýcarsko: Mvogo – Cömert, Schär, Benito – Fernandes, Sow, Xhaka (C), Zuber – Embolo, Mehmedi, Gavranović.
    Náhradníci: Sommer, von Ballmoos – Akanji, Elvedi, Freuler, Rodríguez, Steffen, Shaqiri, Seferović, Omeragić, Widmer, Vargas.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Debart.
     
    Švýcarsko
    Švýcaři se na podzim rozhodně nenachází ve formě a moc to nevypadá, že by měli podruhé za sebou porazit Belgii. V Lize národů totiž bojují o udržení v elitní Lize A, což se jim ale zatím příliš nedaří. Ve skupině 4 jsou suverénně poslední a navíc na předposlední Ukrajinu ztrácejí už čtyři body, protože získali jenom dva body za dvě remízy s Německem. Jinak jednou nestačili na Ukrajinu a Španělsko, úspěšný nebyl ani přípravný zápas s Chorvatskem, kdy padli 1:2. Švýcarsko tak už konečně potřebuje po dlouhé době vyhrát, ale dnes proti němu nestojí vůbec slabý soupeř. Uvidíme tedy, jestli se dočkáme nějakého překvapení.

    Poslední tři utkání
    Německo vs. Švýcarsko – 3:3
    Španělsko vs. Švýcarsko – 1:0
    Švýcarsko vs. Chorvatsko – 1:2
     
    Belgie
    Belgie sice prošla kvalifikací na Euro bez ztráty jediného bodu, ale v Lize národů už se daří o něco méně. Belgičané ji sice zahájili dvěma snadnými výhrami nad Dánskem a Islandem, ale pak přišlo první zaváhání. To se stalo už v přípravném zápase, kdy dnešní domácí remizovali s Pobřežím Slonoviny, což mělo ukázat, co bude následovat. Belgie totiž potom nestačila na Anglii, ale o první místo ve skupině přesto nepřišla, jelikož následně podruhé porazila Island. Dnes ale Belgičany čeká tým, se kterým naposledy prohrál a který ho v úvodním ročníku Ligy národů nepustil do finálového turnaje. Tak uvidíme, jak to dnes dopadne.

    Poslední tři utkání
    Island vs. Belgie – 1:2
    Anglie vs. Belgie – 2:1
    Belgie vs. Pobřeží Slonoviny – 1:1
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! I když se dnes hrají jenom přípravné zápasy, tak i přesto narazíme na pár zajímavých duelů. Jedním z nich bude určitě klání mezi Belgií a Švýcarskem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Mihal

    Góly: 50. Batshuayi, 70. Batshuayi – 13. Mehmedi

    Karty:   63. Foket (BEL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:12.
    Belgicko: Mignolet – Bornauw (90+2. Denayer), Mechele, Vertonghen (C) (58. Delcroix) – Chadli (58. Foket), Praet, Dendoncker (46. Tielemans), T. Hazard (90+2. de Ketelaere) – Vanaken, Batshuayi, Lukébakio (86. Kayembe).
    Náhradníci: Casteels – Benteke, Denayer, Kayembe, Vermaelen, De Ketelaere, Tielemans, Foket, Delcroix.

    Švajčiarsko: Mvogo – Cömert, Schär, Benito (75. Omeragić) – Fernandes, Sow, Xhaka (C) (46. Shaqiri), Zuber (46. Vargas) – Embolo (46. Widmer), Mehmedi (46. Rodríguez), Gavranović (63. Seferović).
    Náhradníci: Sommer, von Ballmoos – Akanji, Elvedi, Freuler, Rodríguez, Steffen, Shaqiri, Seferović, Omeragić, Widmer, Vargas.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Debart