Zenit – Lazio 1:1 (kon.) | Başakşehir – Manchester United 2:1 (kon.) | Sevilla – FK Krasnodar 3:2 (kon.)
Chelsea – Rennes 3:0 (kon.) | Brugge – Dortmund 0:3 (kon.) | Barcelona – D.Kyjev 2:1 (kon.)
Ferencvároš – Juventus 1:4 (kon.) | Lipsko – Paríž 2:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:1)
Paríž Saint-Germain
Streda 04.11.2020, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    RB Lipsko

    Nemecký tím má po prvých dvoch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov na konte tri bode, keďže vyhral nad Istanbul Başakşehir (2:1), ale následne dostal poriadnu nakladačku na Old Trafforde proti Manchestru United (0:5). V Bundeslige vyhralo Lipsko štyri z piatich prvých kôl, jeden duel remizovalo, ale naposledy prehralo na pôde Mönchengladbachu. V tabuľke je z toho tretie miesto s 13 bodmi. Najlepším strelcom je prekvapivo obranca Angeliño so 4 gólmi.

    Paríž Saint-Germain

    Finalista poslednej edície Ligy majstrov na úvod skupinovej fázy podľahol Manchestru United (1:2), chuť si napravil proti Başakşehiru (2:0). V domácej Ligue 1 prehral PSG prvé dve kolá zhodne 0:1 s Lens aj Marseille. Odvtedy ťahá tento klub sériu siedmich výhier po sebe s výborným skóre 23:1. Aj preto je v tabuľke na prvom mieste so ziskom 21 bodov. Má najlepšiu ofenzívu (23) aj defenzívu (3). Kylian Mbappé sa vo všetkých súťažiach presadil štyrikrát.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Konaté – Mukiele, Sabitzer (C), Haidara, Angeliño – Forsberg, Nkunku – Olmo.
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Hwang Hi-čchan, Y. Poulsen, Sörloth, Adams, Samardžič, Henrichs, Kluivert, Kampl, Martel, Wosz.

    Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi, Kimpembe, Danilo Pereira, Kurzawa – Marquinhos (C), Gueye, A. Herrera – Di María, Kean, Sarabia.
    Náhradníci: S. Rico, Randriamamy – Kehrer, Rafinha Alcântara, Paredes, A. Diallo, Bakker, Dagba, Pembele, Fadiga, Ruiz-Atil..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci tím nastupuje v tradičných bielo-červených dresoch, hostia bez úderného tria Mbappé, Neymar a Icardi majú tmavomodré prevedenie.
     
    2
    Začiatok stretnutia je opatrný. Lipsko sa snaží držať loptu na svojich kopačkách a hráčom PSG ju požičať minimálne.
     
    3
    Dani Olmo sa na hrote ofenzívy nedostal k lopte, akciu hostí začína dnes stopér Danilo Pereira.
     
    4
    Marquinhos odvrátil center smerujúci do malého vápna, navyše sa pískal ešte ofsajd na domácej strane, čiže nebezpečenstvo z pohľadu PSG je zažehnané.
     
    5
    Moise Kean sa pri lopte dlho nezdržal, defenzíva Lipska veľmi dobre zasiahla. Po prechode domácich na druhú stranu Emil Forsberg prihrávku nezachytil.
     
    6
    Paríž dal gól!
    Francúzsky tím ide do vedenia z prvej strely na bránku. Dayot Upamecano chcel poslať malú domov, ale prečítal to Moise Kean, ktorý loptu posunul do pokutového územia. ÁNGEL DI MARÍA bol razom sám pred Gulácsim, kde si poradil.
    6. Ángel Di María (PSG) - 0:1
     
    7
    Danilo Pereira poslal loptu na ľavé krídlo, kde ju Pablo Sarabia nedokázal spracovať. Aut pre Lipsko.
     
    8
    Center sprava si našiel na malom vápne Amadou Haidara, pri jeho obrovskej šanci skvele zasiahol Keylor Navas. Lopta ešte prepadla, rovnako obrovskú možnosť mal aj Angeliño, skvele to zablokoval Alessandro Florenzi.
    8.
     
    9
    Ángel Di María potiahol loptu do pokutového územia, kde ešte prihrával. Moise Kean to dostal na päty. Nakoniec Argentínčan predsa len strieľal, ale za pomoci teču tesne vedľa.
     
    10
    PSG získalo rohový kop. Ángel Di María centroval na zadnú žrď, kde bol pripravený brankár Péter Gulácsi a zasiahol.
     
    11
    Moise Kean si chcel nabehnúť na loptu za obranu súpera, výborne proti nemu telom zahral Dayot Upamecano a situáciu vyriešil.
     
    12
    Behavý Moise Kean je zatiaľ častým adresátom prihrávok. Už to síce dnes vyšlo, ale teraz druhýkrát po sebe nie. Znova zareagoval Dayot Upamecano.
     
    14
    Center z pravého krídla do šestnástky Lipska bol zablokovaný. Následne si odrazenú loptu našiel Moise Kean, fauloval.
     
    15
    Moise Kean si fantasticky spracoval loptu v šestnástke, stiahol ju zo vzduchu vo výskoku. Krásne sa otočil a jeho prudké zakončenie zrazil rukou Dayot Upamecano. Pokutový kop pre PSG.
    15.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Dayot Upamecano (RB Lipsko).
     
    16
    Ángel Di María mal obrovskú šancu zvýšiť skóre, jeho penaltu však Péter Gulácsi vyrazil, keďže tipol stranu správne. K dorážke sa už hostia nedostali.
    16. Ángel Di María (PSG)
     
    17
    Center z pravého krídla si v päťke nenašiel Amadou Haidara, vo vzduchu zasiahol brankár Keylor Navas.
     
    18
    Angeliño poslal kolmicu za obranu PSG, loptu si prebral Emil Forsberg a chcel pokračovať. Zastavilo ho ofsajdové postavenie.
     
    19
    Žltú kartu dostáva Presnel Kimpembe (Paríž Saint-Germain).
     
    20
    Lipsko získalo priamy kop. Center do malého vápna chcel zakončiť hlavou Amadou Haidara, v súboji vo vzduchu si pomohol faulom.
     
    21
    Dvadsať minút stretnutia nám uplynulo. PSG má väčšie šance, ale takisto Lipsko vie byť nebezpečné. Zatiaľ sledujeme dobrý zápas.
     
    22
    Christopher Nkunku sa síce na krídle nedokázal presadiť do pokutového územia, no Layvin Kurzawa mu loptu vypichol na rohový kop.
     
    23
    K centrovanej lopte sa snažil dostať obranca Dayot Upamecano, vo vzduchu si pomohol ďalším útočným faulom.
     
    24
    Domáci získali ďalší priamy kop. Christopher Nkunku poslal vysoký center, lopta vypadla z pokutového územia, PSG sa znova štandardke ubránilo.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Ibrahima Konaté (RB Lipsko).
     
    26
    Alessandro Florenzi si nerozumel so spoluhráčmi. Prihrával na krídlo, tam si však Ángel Di María ani nikto iný nenabiehal.
     
    27
    PSG získalo rohový kop. Ángel Di María to kopol priamo na bránku, gólman Péter Gulácsi si poradil.
     
    28
    Strely: 2 – 5
    Strely na bránku: 1 – 2
     
    29
    Moise Kean a Dayot Upamecano v ďalšom bežeckom súboji. Mladý Talian preniesol hru doprava, Ángel Di María centroval na zadnú žrď. Spomínaná dvojička v hlavičkovom súboji, vyhral stopér Lipska.
     
    30
    Idrissa Gueye prihrával pred šestnástku súpera, Moise Kean si prihrávku nespracoval. K lopte sa dostal brankár Péter Gulácsi.
     
    31
    Ander Herrera si v strede ihriska pomohol nedovoleným zákrokom. RB Lipsko rozohralo na krátko a postupne sa posúva vpred.
     
    32
    Emil Forsberg skúsil strelu spred pokutového územia, jeho pokus išiel do stredu bránky a gólman Keylor Navas dokázal zasiahnuť.
     
    33
    Zakončoval aj kapitán domácich Marcel Sabitzer. Znova to nebolo ideálne, čiže brankár Keylor Navas nemusel čeliť vážnej situácii.
     
    34
    Angeliño si na ľavom krídle nabehol na hranici ofsajdu, Marcel Sabitzer ho hľadal o niekoľko metrov hlbšie v ihrisku. Lopta preto skončila v aute.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký ďalší gólový moment?
     
    36
    Pablo Sarabia centroval z krídla do pokutového územia, Moise Kean bol skrytý medzi stopérmi. Dayot Upamecano preto odkopom všetko vyriešil.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Idrissa Gueye (Paríž Saint-Germain).
     
    38
    Moise Kean si síce pokryl loptu a Dayot Upamecano mu ju nezobral, lenže potom tam pribehli ďalší hráči Lipska a mladého talianskeho útočníka odzbrojili.
     
    39
    Ángel Di María po prihrávke za obranu súpera smeroval sám na Gulácsiho. Toho aj prekonal, gól kvôli ofsajdu nakoniec neplatí.
     
    40
    Druhýkrát v krátkom slede dokázali hostia skórovať. Zlú rozohrávku vystihol Ander Herrera. Pablo Sarabia ešte Gulácsiho neprestrelil, Kean už áno. Znova sa píska aj máva ofsajd.
     
    41
    Willi Orban poslal prihrávku do pokutového územia, Emil Forsberg centroval pred bránku. Keylor Navas a Presnel Kimpembe sa nedohodli, je z toho roh.
     
    42
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Samotný rohový kop nebol zakončený, avšak potom dostal prihrávku na hranicu šestnástky CHRISTOPHER NKUNKU a presnou strelou po trávniku k žrdi nedal Navasovi šancu.
    42. Christopher Nkunku (RBL) - 1:1
     
    43
    Pablo Sarabia centroval z krídla za obranu, Moise Kean sa k lopte nedostal. Dayot Upamecano ju znova dokázal odkopnúť.
     
    44
    Angeliño si nabehol za obranu PSG, kde aj smerovala prihrávka. Alessandro Florenzi však skvele zasiahol a loptu nepustil cez seba.
     
    45
    Dani Olmo mohol dokonca otočiť skóre. Spred pokutového územia mieril pod brvno, tesne minul bránku. Neskoro tam zasiahli stopéri.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    PSG išiel celkom skoro do vedenia, keď sa presadil Ángel Di María. Ten istý hráč následne zahodil penaltu a Lipsko dokázalo vyrovnať, presne trafil Christopher Nkunku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.
     
    47
    Angeliño sa chcel rozbehnúť dopredu po ľavom krídle, Alessandro Florenzi ho čisto zastavil a navyše získal aut pre PSG.
     
    48
    Dani Olmo sa k pasu do šestnástky hostí nedostal, Alessandro Florenzi hlavou prihral loptu do rukavíc Keylora Navasa.
     
    49
    Emil Forsberg v snahe získať loptu fauloval v strede ihriska. PSG zakladá akciu od svojich stopérov.
     
    50
    Ibrahima Konaté vyriešil prihrávku do pokutového územia klubu z Lipska. Domáci môžu založiť svoju ofenzívnu akciu.
     
    51
    Emil Forsberg a Christopher Nkunku zakombinovali na pravom krídle, Layvin Kurzawa loptu odkopol mimo ihriska.
     
    52
    Christopher Nkunku si zbiehal za obranu Lipska, kde smerovala kolmica. Presnel Kimpembe ho jemne odtlačil rukou, faul sa nepískal.
     
    53
    Emil Forsberg sa individuálne dostal krásnou kľučkou cez Danila do streleckej pozícii. Mieril do bližšieho rohu bránky, tesne minul.
     
    54
    Idrissa Gueye končí v strede ihriska na trávniku, poslal ho tam Amadou Haidara. Hostia rýchlo poslali nákop na hrot. Pablo Sarabia loptu sklepol a Moise Kean strieľal iba tesne nad brvno.
     
    55
    Angeliño poslal zľava center za posledného obrancu PSG do šestnástky. Emil Forsberg sa k lopte nedostal, zasiahol ju nakoniec Presnel Kimpembe. Domáci avizujú, že rukou. Bude to riešiť VAR a tu reálne hrozí penalta.
     
    56
    Hlavný rozhodca si bol pozrieť záznam sám a nariadil pokutový kop pre Lipsko. Presnel Kimpembe zahral rukou!
     
    57
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Keylor Navas síce vystihol stranu a podľa všetkého len milimetre ho delili od úspešného zákroku, ale EMIL FORSBERG sa po presne trafenej strele k žrdi môže tešiť.
    57. Emil Forsberg (RBL) - 2:1
     
    58
    Layvin Kurzawa vyslal veľmi ambiciózny pas. Moise Kean mal od lopty veľmi ďaleko, zatiaľ čo si ju bez problémov našiel Péter Gulácsi.
     
    59
    PSG vybojovalo na pravom krídle priamy kop. Centrovaná lopta nebola zakončená, Amadou Haidara ju následne odkopol.
     
    60
    Hostia mohli viesť o dva góly, ale nepremenili penaltu. Lipsko vyrovnalo a z penalty skóre otočilo. Taký je futbal. Zaujímavá hodina za nami, napínavá polhodinka nás ešte len čaká.
     
    62
    Ángel Di María zľava naviezol loptu k šestnástke a vonkajškom poslal dobrý center. Alessandro Florenzi sa do zakončenia v päťke tesne nedostal, skvele zasiahol Péter Gulácsi.
     
    63
    Nordi Mukiele neposlal sprava presný center, vzápätí si útočným faulom pomohol Emil Forsberg.
     
    64
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Dani Olmo, prichádza Yussuf Poulsen.
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Nordi Mukiele, prichádza Benjamin Henrichs.
     
    65
    Amadou Haidara si z ľavého krídla naviezol loptu do streleckej pozície. Vyslal veľmi slabú strelu do stredu bránky, kde sa nachádzal Keylor Navas.
     
    66
    Moise Kean obdržal kolmicu do pokutového územia. Vo veľkej šanci skvele zasiahol Dayot Upamecano, navyše sa mával šiesty faul na hosťujúcej strane.
     
    67
    Amadou Haidara a Moise Kean sa dostali do menšej výmeny názorov. Hlavný rozhodca všetko rýchlo upokojil.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Layvin Kurzawa (Paríž Saint-Germain).
     
    68
    Ángel Di María vyslal spred pokutového územia technický pokus. Minul vzdialenejší roh bránky, ktorú stráži maďarský gólman Péter Gulácsi.
     
    69
    Situácia sa pre PSG výrazne komplikuje. Idrissa Gueye bol totiž v súboji neskoro a jeho šľapák pocítil Amadou Haidara. Záložník hostí inkasoval druhú žltú a tým pádom červenú kartu.
    69. Idrissa Gueye (PSG)
     
    70
    Zatiaľ čo je Amadou Haidara priamo na ihrisku ošetrovaný, tak situáciu si ešte pozerali rozhodcovia pri systéme VAR. Vylúčenie však platí.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času a RB Lipsko má všetko vo vlastných rukách. Vyhráva o gól, navyše začína presilovka.
     
    72
    Pablo Sarabia posunul kolmicu do pokutového územia. Dayot Upamecano ju takmer prečítal, avšak Moise Kean do toho išiel plnou silou bez faulu. Pretlačil francúzskeho stopéra, pomohol mu Willi Orban.
     
    73
    Ángel Di María poslal veľmi dobrý pas na zadnú žrď, Pablo Sarabia mohol mať veľkú šancu. V poslednej chvíli loptu odvrátil na rohový kop Benjamin Henrichs.
     
    74
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Layvin Kurzawa, prichádza Mitchel Bakker.
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza Thilo Kehrer.
     
    75
    Rohový kop sa hosťom nepodaril. Lipsko prešlo dopredu, no pas na pravé krídlo nedokázal Christopher Nkunku udržať na hracej ploche.
     
    76
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Amadou Haidara, prichádza Tyler Adams.
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Justin Kluivert.
     
    77
    Mitchel Bakker nemal na krídle priestor prejsť dopredu, zahral si preto aj Keylor Navas. Niekoľko metrov pred pokutovým územím PSG potom fauloval Danilo Pereira.
     
    78
    Lipsko získalo priamy kop a snažilo sa nazbierať čo najviac času na útočnej polovici ihriska. To sa nepodarilo, PSG loptu rýchlo vybojovalo do svojej moci.
     
    79
    Alessandro Florenzi síce vyslal pas za obranu a Ángel Di María bol za líniou úplne sám, zároveň v ofsajde.
     
    80
    Yussuf Poulsen si medzi obrancami PSG zbiehal pred malé vápno, Angeliño mu tam chcel poslať prihrávku. Zrazil ju Alessandro Florenzi.
     
    81
    Domáci získali priamy kop na krídle. Pokus o signál priniesol center do päťky. Yussuf Poulsen vo výbornej pozícii nedostal presný pas, zakončil však Christopher Nkunku. Za pomoci teču len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    82
    Christopher Nkunku rozohral roh centrom na prednú žrď. Yussuf Poulsen loptu minul, tá sa od jedného z hráčov PSG odrazila iba tesne vedľa bránky Keylora Navasa.
     
    83
    Marquinhos zrazil center na roh. Christopher Nkunku hľadal spoluhráčov na prvej žrdi, tam zasiahol Danilo Pereira.
     
    84
    Držanie lopty: 49% – 51%
     
    85
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Alessandro Florenzi, prichádza Rafinha Alcântara.
     
    86
    Marcel Sabitzer naviezol loptu do šestnástky, prihrával pred päťku, kde nabiehal Yussuf Poulsen. Ten mohol mať veľkú šancu, prihrávka ho tesne minula a našla si Bakkera.
     
    87
    Mitchel Bakker získal na ľavom krídle aut. Sám ho obstaral, avšak Rafinha Alcântara si nedal pozor a o loptu okamžite prišiel.
     
    88
    Ibrahima Konaté nerozohrával presne, jeho pas dopredu preskákal až k Navasovi. Zatiaľ to ale nevyzerá tak, že by oslabený PSG niečo v závere mohol vymyslieť.
     
    89
    Moise Kean sa síce sprava takmer dostal do samostatného úniku a veľkej šance, nakoniec ho zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    90
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Marcel Sabitzer, prichádza Kevin Kampl.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Hostia vybojovali priamy kop. Ángel Di María centroval mimo dosah spoluhráčov, jeho pas si našiel Péter Gulácsi.
     
    90+3
    Lipsko mohlo definitívne rozhodnúť, keďže sme sledovali protiútok troch proti dvom. Yussuf Poulsen už išiel strieľať, keď sklz presne na loptu vo svojom vápne predviedol Presnel Kimpembe.
     
    90+4
    Ángel Di María aj Rafinha Alcântara končia po hraničných zákrokoch na trávniku tesne pred šestnástkou Lipska, ani v jednom prípade sa nepískal faul.
     
    90+5
    Stretnutie nedohrá už druhý hráč hostí. Presnel Kimpembe sklzom zozadu zatiahol ručnú brzdu, keďže Yussuf Poulsen sa rozbiehal do otvorenej defenzívy. Francúzsky bek inkasuje druhú žltú kartu.
    90+5. Presnel Kimpembe (PSG)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    PSG sa dostalo do vedenia, avšak Ángel Di María následne nepremenil penaltu. Amadou Haidara ešte do prestávky vyrovnal a Emil Forsberg rozhodol z pokutového územia. Hostia dohrali bez vylúčeného dua Idrissa Gueye a Presnel Kimpembe. Dnes nemohli nastúpiť Neymar, Mbappé a ani Icardi, čo sa v ofenzíve rozhodne prejavilo.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:55:25)

    Matej Kubove

    Góly: 42. Nkunku, 57. Forsberg (pen.) – 6. Di María

    Karty:   15. Upamecano (RBL), 25. Konaté (RBL) – 19. Kimpembe (PSG), 37. Gueye (PSG), 67. Kurzawa (PSG)   69. Gueye (PSG), 90+5. Kimpembe (PSG)

    Nepremenená penalta: 16. Di María (PSG), brankár Gulácsi zneškodnil


    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Konaté – Mukiele (64. Henrichs), Sabitzer (C) (90. Kampl), Haidara (76. Adams), Angeliño – Forsberg (76. Kluivert), Nkunku – Olmo (64. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Hwang Hi-čchan, Y. Poulsen, Sörloth, Adams, Samardžič, Henrichs, Kluivert, Kampl, Martel, Wosz.

    Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi (85. Rafinha Alcântara), Kimpembe, Danilo Pereira, Kurzawa (74. Bakker) – Marquinhos (C), Gueye, A. Herrera – Di María, Kean, Sarabia (74. Kehrer).
    Náhradníci: S. Rico, Randriamamy – Kehrer, Rafinha Alcântara, Paredes, A. Diallo, Bakker, Dagba, Pembele, Fadiga, Ruiz-Atil.