Bobby Green - Thiago Moisés Moisés (kon.) | Kevin Holland - Charlie Ontiveros Holland (kon.)
Maurice Greene - Greg Hardy Hardy (kon.) | Andre Fili - Bryce Mitchell Mitchell (kon.)
Uriah Hall - Anderson Silva Hall (kon.)
koniec udalosti
Kevin Holland - Charlie Ontiveros

Holland

cz Nedeľa 01.11.2020, 00:44 • UFC APEX, Las Vegas • UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 00:00.
     
    Dobré ráno u akce UFC Fight Night: Hall vs. Silva. Společně se podíváme na utkání ve střední váze mezi Kevinem Hollandem a Charliem Ontiverosem.
     
    Uprostřed hlavní karty je tu zápas, který byl hlavním tahákem pro české fanoušky, nicméně vše se na poslední chvíli změnilo

    Kevin „Trail Blazer“ Holland (bilance 19-5, v UFC 6-2) na této kartě být neměl, na jeho místě měl stát Krzysztof Jotko, jenže ten se zranil a hledala se náhrada. Holland je opravdu tvrdý bojovník, který momentálně pluje na třízápaové sérii výher, z nichž dvě získal na TKO. Poslední duel skončil na body po split decision, zdolal tak před měsícem Darrena Stewarta. Je tak rozjetý, v plném zápřahu a to může hrát velkou roli.

    Proti němu se měl postavit Machmud „Mach“ Muradov (bilance 24-6, v UFC 2-0), uzbecký bojovník, žijící v Praze, který bojuje pod dvěma vlajkami. K té uzbecké si už dlouho bere i tu českou a pro fanoušky je brán jako náš. Jenže člověk míní a COVID-19 mění. Muradov byl pozitivně testován a tak nastaly dvě možnosti. Duel zrušit, nebo Hollandovi najít na poslední chvíli nového soupeře. Platila druhá varianta a do oktagonu se tak postaví Charlie „The American Bad Boy“ Ontiveros (bilance 11-6, v UFC 0-0). Pro něj to tak bude v UFC velká premiéra a hned proti takovému jménu. Ontiveros se v posledních letech objevoval v organizaci Fury Fighting Championship a jeho poslední duel se datuje do prosince loňského roku, kdy hned v prvním kole porazil na KO Washingtona Luize. Dnes ale vstupuje do jiné ligy a navíc na skutečně poslední chvíli.
     
    Charlie Ontiveros je již v oktagonu a působí velmi uvolněně. Nyní za ním míří i Kevin Holland a i zde panuje uvolněná nálada. Oba borci se na fight očividně hodně těší.
     
    Začalo první kolo.
     
    0:10
    Ontiveros začal pěkně divoce. Hned vytasil backfist a poslal soupeře k zemi. A o chvíli později přilétl divoký high kick.
     
    0:40
    Holland raději vzal zápas na zem a snaží se soupeře svázat.
     
    1:30
    Sledujeme aktivní souboj od obou borců, Ontiveros se dobře brání a snaží se chytit soupeřovu ruku.
     
    2:10
    Holland je nahoře, jenže nemá jak soupeře zachytit.
     
    2:39
    A je konec! Kevin Holland dostal znovu zápas na zem, u pletiva byl Ontiveros otřesený a zápas byl ukončený po slovním vzdání se od Ontiverose.
     
    Tohle bylo hodně rychlé. Holland potvrdil svou roli favorita, rychle soupeře přečetl a ve třetí minutě soupeře donutil vzdát. Ontiveros si při pádu ublížil v oblasti krku, i po vyhlášení zůstává na zemi a čeká se na nosítka.
     
    Utkání skončilo.
     
    Kevin Holland je na vítězné vlně, dnešní výhra byla jeho čtvrtá v roce 2020!
     
    Jak už bylo řečeno, tohle bylo rychlé, program tak svižně utíká. Za chvíli si dáme souboj v těžké váze. (00:53:38)

    Aleš Pur

    Mark Smith