Real Betis – Elche 3:1 (kon.) | Vigo – Sociedad 1:4 (kon.) | Granada – Levante 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 2:2 (kon.)
koniec
Real Betis
3:1 (2:0)
Elche CF
Nedeľa 01.11.2020, 14:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:10:34)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 60 % : 40 %.
    Strely na bránu: 10:2.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 1:1.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 13:12.
     
    Elche predviedlo v druhom polčase lepší výkon ako v prvom, vzhľadom na nastavenú úroveň z prvého dejstva však na to stačil podpriemerný výkon. Betis odskočil do trojgólového vedenia zásluhou druhého gólu Tella a aj keď Josan z gólovej príležitosti hostí, ktorá sa po priebehu dnešného zápasu dá označiť ako rarita, znížil, tak domáci bez problémov doviedli zápas do víťazného konca. Betis môžu nepremenené strelecké príležitosti mrzieť, dnes si totiž mohol proti katastrofálne hrajúcemu nováčikovi výrazne vylepšiť skóre a tri strelené góly sú pri hernej prevahe, ktorú mal, pre obranu hostí ešte veľmi lichotivým výsledkom. Betis každopádne vyhral štvrtý zápas v sezóne a posunul sa na priebežné siedme miesto tabuľky, Elche prvýkrát od svojho úvodného zápasu prehralo a je desiate.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Celý nadstavený čas majú loptu na svojich kopačkách hráči Betisu, ktorí umožnili zahrať si s ňou aj brankárovi Bravovi. Ten rozohral guľatý nezmysel do stredu poľa, kde sa k nemu však opäť dostali len jeho spoluhráči.
     
    90+3
    Lainez zaviezol loptu po pravej strane na útočnú polovicu, ani jemu akoby sa už však ani nechcelo útočiť a loptu radšej posunul dozadu.
     
    90+2
    Obraz hry sa vôbec nemení. Domáci už si viac ako dve minúty prihrávajú loptu pred vlastnou šestnástkou a hostia sa k nej vôbec nedokážu dostať.
     
    90+1
    Zápas akoby sa už len dohrával. Betis si loptu prihráva na vlastnej polovici a hostia domácich ani príliš nenapádajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Striedajúci Lainez sa po zisku lopty rozbehol smerom k šestnástke Elche, zamotal sa ale vo vlastných kľučkách a loptu musel posunúť dozadu. Betis si ju prihráva v strede poľa.
     
    88
    Asi po minúte takéhoto obliehania ale domáci hostí vytlačili do stredu poľa. Odtiaľ sa Elche zatiaľ nedokáže vrátiť k šestnástke Betisu.
     
    87
    Elche sa snaží aspoň o nejaký záverečný tlak, ktorý sa nateraz zmenil na obliehanie šestnástky Betisu. Domáci nechávajú hosťom priestor na kombináciu.
     
    86
    Striedajúci Nino si nabehol do šestnástky Betisu na krásny oblúčik od Víctora Rodrígueza, zblízka ale trafil len vybiehajúceho brankára Brava. Pre domáceho gólmana to bol jeho prvý zákrok v zápase.
     
    85
    Domáci už sa dopredu vôbec neponáhľali, napokon ale predsa len skúsil Emerson zrýchliť hru nákopom na Sanabriu. Pred ním loptu odkopol vybiehajúci brankár Badía.
     
    83
    Betis kontroluje hru a loptu si prihráva obranná štvorica zelenobielych na vlastnej polovici ihriska spolu s brankárom Bravom.
     
    82
    Cifuentes po strate lopty doslova stiahol na trávnik Morena. Je prekvapivé, že sa tento zákrok zaobišiel bez karty...
     
    81
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Raúl Guti, prichádza Víctor Rodríguez.
     
    81
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Nabil Fékir, prichádza Diego Lainez.
     
    80
    Hostia zablokovaným centrom Cifuentesa získali svoj prvý rohový kop v zápase. Ten rozohrali na krátko a lopta sa dostala pred šestnástku práve na Cifuentesa, ktorý z prvej vystrelil vysoko nad Bravovu bránu.
     
    79
    Bravov výkop predĺžil hlavou k svojmu brankárovi Badíovi Barragán. Hostia sa snažia o postupnú rozohrávku, zasekli sa ale na napádajúcich hráčoch Betisu pred vlastnou šestnástkou.
     
    78
    Milla sa snažil prejsť individuálne cez Emersona po ľavom krídle, ten ho ale odtlačil od lopty a nakoniec si ju Milla nechtiac odkopol za bránkovú čiaru.
     
    77
    Moreno si nabehol na skvelú kolmicu Canalesa za obranu Elche na ľavom krídle, jeho center však odvrátil do bezpečia Verdú. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    76
    Fékirov center do šestnástky Elche si nedokázal Canales spracovať a hostia vyrazili do protiútoku. Rodoríguez zastavil hroziaci útok Elche taktickým faulom na Cifuentesa v strede poľa.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Marc Bartra, prichádza Víctor Ruiz.
     
    74
    Strely: 17:2
     
    74
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Lucas Boyé, prichádza Nino.
     
    74
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Ivan Marcone, prichádza Omenuke Mfulu.
     
    74
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Josan, prichádza Emiliano Rigoni.
     
    73
    Gólman Elche hneď vykopol loptu na útočnú polovicu, kde sa však k lopte dostali domáci obrancovia. Tí však tentokrát cez vysoko napádajúcich hostí nedokázali rozohrať.
     
    72
    Bartra hľadal nákopom na ľavé krídlo rozbehnutého Canalesa, proti ktorému ale včas vybehol brankár Badía, ktorý loptu chytil.
     
    71
    Betis odpovedá svojím postupným útokom. Carvalho si nabehol na pas do šestnástky, k strele sa ale nedostal a loptu musel posunúť dozadu na spoluhráčov, ktorí pokračujú v obliehaní obrany Elche.
     
    70
    Boyé pätičkou predĺžil za seba prihrávku zo stredu poľa na rozbehnutého Josana, ktorému na poslednú chvíľu loptu vypichol Bartra.
     
    69
    Hra sa začína trochu kúskovať, pretože na oboch stranách sme videli v krátkom časovom slede niekoľko faulov. Loptu napokon získali po sérii súbojov v strede poľa na svoje kopačky hostia.
     
    68
    Fékirov center najprv zablokoval obranca Elche a druhý Francúzov nákop do šestnástky sa dostal k Mándímu. Ten sa chcel s loptou otočiť a vystreliť, pri svojej otočke ale spadol a loptu dobre netrafil.
     
    67
    Domáci sa dokonca vrátili k vlastnej šestnástke a lopta sa dostala i k brankárovi Bravovi. Ten ju rozohral na útočnú polovicu, kde však fauloval prenikajúceho Carvalha Fidel. Priamy kop pre Betis z pravého krídla.
     
    66
    Betis sa snaží hru trochu upokojiť a zelenobieli si loptu prihrávajú v strede poľa. Hostia ich príliš nenapádajú.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza William Carvalho.
     
    64
    Žltú kartu dostáva za ostrý sklz do nohy brankára Badíu pri napádaní rozohrávky Elche Antonio Sanabria (Real Betis).
     
    63
    Moreno oblúčikom na ľavé krídlo hľadal Tella, ktorého ale tentoraz Cifuentes obral o loptu. Tú potom posunul k brankárovi Badíovi.
     
    62
    Elche strelený gól trochu povzbudil. Hostia obrali domácich o loptu a usadili sa na polovici Betisu, kde sa však do blízkosti domácej šestnástky zatiaľ nedostali.
     
    61
    Strely na bránu: 9:1
     
    60
    Elche dalo gól!
    Hostia zo svojho prvého vydarenejšieho útoku v zápase skórujú! Pas zo stredu poľa sa dostal po súboji dvojice hráčov pred šestnástkou Betisu na ľavé krídlo k Fidelovi, ktorý loptu prihral takmer z bránkovej čiary na hranicu šestnástky na dobiehajúceho JOSANA. Ten strelou po zemi z prvej namieril nechytateľne k pravej tyči Bravovej brány.
     
    59
    Hostia síce držia loptu na svojich kopačkách a na rozdiel od veľmi statického výkonu v prvom polčase sa snažia aspoň o nejaký pohyb, Betis ich však bez problémov drží na ich polovici.
     
    58
    Tello nestál v postavení mimo hry, gól tak platí a hra pokračuje za stavu 3:0 pre Betis!
     
    57
    Gól ešte skúma VAR kvôli možnému ofsajdu Tella v momente prihrávky Canalesa.
     
    56
    Real Betis dal gól!
    Domáci odskakujú už do trojgólového náskoku! Canales pasom za Cifuentesa vysunul do nábehu na ľavom krídle CRISTIANA TELLA, ktorý si potiahol loptu do šestnástky. Z ľavej strany potom znovu obstrelil vybiehajúceho brankára Badíu a presným zakončením namieril k vzdialenejšej tyči.
     
    55
    Boyé si nabehol za obranu Betisu na pas Verdúho z vlastnej šestnástky, vybiehal ale z ofsajdu.
     
    53
    Až teraz sa ukázalo, čo hlavný rozhodca skúma. Center hostí z ľavej strany pri predošlom útoku chcel Emerson vo vlastnej šestnástke nepochopiteľne zastaviť rukou, zdá sa však, že VAR dotyk lopty rukou neodhalil a hra pokračuje rozohrávkou hostí.
     
    52
    Hlavný rozhodca ešte konzultuje predošlý zákrok Fékira s videoasistentom. Opakovaný záber pritom ukázal, že Fékir ani len nezasiahol Verdúho do tváre.
     
    51
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Verdúho pri spracovávaní lopty dostáva Nabil Fékir (Real Betis).
     
    51
    Joaquínov oblúčik za obranu Elche predĺžil hlavou za seba Verdú a nechýbalo veľa, aby sa Canales zrazil s brankárom Badíom. I tak však Canales podľa názoru hlavného rozhodcu fauloval brankára Elche.
     
    50
    Guido Rodríguez vystihol prihrávku hostí v strede poľa a rozbehol sa do šestnástky Elche. Josema mu pri kľučke loptu vypichol, tá sa ale odrazila priamo k dobiehajúcemu Fékirovi, ktorý z prvej vystrelil nad Badíovu bránu.
     
    49
    Elche prerušilo útok Betisu a svojou postupnou útočnou akciou sa posunulo na útočnú polovicu. Domáci zatiaľ držia hostí na dištanc od svojej brány.
     
    48
    Tello si nabehol na kolmicu na ľavú stranu šestnástky a cez obrancu Elche hľadal spoluhráčov na zadnej tyči. Loptu však nepresnou prihrávkou posunul priamo medzi dvojicu svojich nabiehajúcich spoluhráčov.
     
    47
    Druhé dejstvo začalo tak, ako prebiehala drvivá väčšina prvého – Betis s prehľadom kombinuje na útočnej polovici a hľadá priestor na prienik do streleckej pozície.
     
    46
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Juan Sanchez Miño, prichádza Miguel Cifuentes.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 15:06.
     
    Prvý polčas priniesol priebeh, aký sme v tejto sezóne španielskej LaLigy ešte určite nevideli. Betis nemal len výraznú územnú prevahu, on svojho katastrofálne hrajúceho súpera úplne vymazal z trávnika a keby bol futbal úplne spravodlivou hrou, tak Betis vedie minimálne o 6-7 gólov. Futbal ale nemá logiku, a tak domáci vedú „len“ o dva góly, keď skóroval Sanabria a Tello. Ďalšie gólové príležitosti domáci buď zahodili vlastnou nepresnou koncovkou alebo ich vychytal brankár Elche Badía, ktorý navyše ešte chytil i Fékirovu penaltu. To, čo predvádzali hostia v prvom dejstve, sa asi ani nedalo nazvať futbalom, dá sa tak čakať, že v druhom polčase uvidíme z ich strany lepší výkon. Horšie sa totiž už skutočne asi hrať nedá...

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely na bránu: 8:0
    Strely mimo: 4:1
    Rohy: 1:0
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 6:9
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Problém s lanom je vyriešený a hra pokračuje (po priebehu prvého polčasu) neuveriteľným momentom – strelou hostí. Center sprava odhlavičkoval Mándí za seba na Fidela, ktorý však z prvej vypálil výrazne mimo Bravovej brány.
     
    45+3
    Hlavný rozhodca zatiaľ neodpískal koniec prvého dejstva a všetci čakajú, či domáci technici tento problém vyriešia.
     
    45+2
    Neuveriteľný prvý polčas končí asi najkurióznejšou situáciou – na trávnik spadlo po celej dĺžke ihriska lano, na ktorom bola zavesená kamera snímajúca zápas z výšky.
     
    45+1
    Nabil Fékir (Real Betis) kopol penaltu po zemi do ľavej strany, kam sa hodil i brankár Badía. Ten loptu svojí zákrokom najprv výrazne stlmil a aj keď sa cez neho pomaly kotúľala za bránkovú čiaru, tak ju pohotový gólman Elche dokázal na poslednú chvíľu na bránkovej čiare chytiť.
     
    45
    Fékir sa sprava rozbehol do šestnástky Betisu a už v nej mu šliapol na nohu Marcone. Jasná penalta pre Betis!
     
    44
    Hostia sa snažia hrať v posledných minútach agresívnejšie, hra sa ale okrem pribúdajúcich faulov vôbec nemení. Po ďalšom z nich sa ocitol v strede poľa na trávniku Tello.
     
    43
    Zatiaľ to vypadá, že nie, lebo Betis opäť hravo prekazil hosťom rozohrávku. Boyé navyše zasiahol v strede poľa vysokou nohou Mándího do hrude a domáci budú mať čas aj priestor na svoju rozohrávku.
     
    42
    Hra pokračuje a zdá sa, že prvý polčas má už len jednu otázku, na ktorú je treba odpovedať – podarí sa Elche vystreliť na bránu Betisu aspoň raz?
     
    41
    Prvú žltú kartu dostáva za zásah prenikajúceho Emersona rukou do tváre Juan Sanchez Miño (Elche CF). Domáci obranca musí byť ošetrený.
     
    40
    Joaquín dostal skvelú prihrávku za obranu hostí na pravú stranu šestnástky, jeho oblúčik ponad gólmana Badíu ale skončil nad bránou Elche.
     
    39
    Sanabria vystihol rozohrávku obrancov Elche a potiahol si loptu k šestnástke hostí. Tam ju chcel ešte posunúť na rozbehnutého Tella, ktorý ale túto prihrávku nedokázal dobehnúť.
     
    38
    Hostia ani len nenapádajú domácich, ktorí si loptu bez väčších problémov prihrávajú okolo ich šestnástky. Až po nepresnej prihrávke Joaquína sa dostal k lopte Fidel, ktorého zastavil taktickým faulom Guido Rodríguez.
     
    37
    Povedať, že Betis má zápas pod kontrolou, by nebolo presné. Betis svojho súpera úplne drví na prach a Emersonov ďalší center z pravej strany musela obrana Elche odvrátiť na roh.
     
    35
    Betis rozohral štandardku na krátko a Canalesov center odhlavičkovali hostia na pravú stranu k Tellovi. Jeho center potom odvrátil z vlastnej šestnástky do bezpečia Verdú.
     
    34
    Čo hostia presne i potvrdili, pretože Betis rýchlo získal loptu späť. Zhruba v strede polovice Elche podkopol Marcone Fékira, domáci tak získavajú priamy kop.
     
    33
    Elche sa snažilo o prechod na útočnú polovicu, jeho postupný útok sa ale zasekol na obranných líniách Betisu v strede poľa. Pobyt hostí na polovici Betisu v prvom polčase trval v súčte maximálne niekoľko desiatok sekúnd...
     
    32
    Domácich dnešný zápas zatiaľ zjavne veľmi baví. Emerson sa pekne uvoľnil na pravom krídle a chcel zaskočiť gólmana Elche oblúčikom spoza šestnástky. Lopta však spadla až za bránu hostí.
     
    31
    Už to mohlo byť 3:0! Joaquín si nabehol na Emersonovu kolmicu na pravé krídlo a posunul loptu do šestnástky na Sanabriu. Toho výborným zákrokom pravou rukou vychytal vybiehajúci brankár Badía, ktorý následne chytil i dorážku Fékira.
     
    30
    Strely: 9:0
     
    29
    Real Betis dal gól!
    Domáci využívajú svoju aktivitu na ďalší gól! Fékir posunul pred šestnástku loptu na Canalesa, ktorý krásnym oblúčikom vysunul za obranu Elche do šestnástky CRISTIANA TELLA. Ten si loptu spracoval a z ľavej strany obstrelil vybiehajúceho brankára Badíu.
     
    27
    Betis si asi potreboval v predošlých minútach trochu odpočinúť, už totiž pokračuje vo svojom tlaku podobne ako v prvých minútach.
     
    26
    Guido Rodríguez posunul loptu na pravom krídle za obrancu Elche na Emersona, ktorý nacentroval presne na prednú tyč na nabiehajúceho Sanabriu. Strela útočníka Betisu z prvej však letela len do stredu brány do rúk pripraveného brankára Badíu.
     
    25
    Betis sa postupne prekombinoval na útočnú polovicu a znovu začína obliehať pokutové územie Elche.
     
    24
    Millovi lopta odskočila pri kľučke proti Bartrovi a gólman Betisu Bravo ju pohotovo odkopol do stredu poľa. Tam sa jej zmocnili jeho spoluhráči.
     
    23
    Hostia dokázali v posledných minútach vyrovnať hru a čoraz častejšie držia loptu na svojich kopačkách. Ich kombinácia však prebieha len v úctivej vzdialenosti od Bravovej brány.
     
    22
    Elche tentokrát dostalo domácich obrancov pod tlak pri ich rozohrávke a loptu získalo. Útok hostí sa ale skončil po nepresnom prenesení lopty na ľavé krídlo, kde si ju nedokázal spracovať Fidel.
     
    21
    Po viac ako 20 minút sa Elche prvýkrát usadilo k svojej postupnej útočnej akcii na polovici Betisu. Tá sa však skončila po tom, čo Barragán neprešiel na pravej strane cez Morena.
     
    20
    Fidelovi sa podarilo veľmi kuriózne autové vhadzovanie, keď hodil loptu na spoluhráča za autovou čiarou. Keďže lopta sa pri tomto aute nedostala na hraciu plochu, tak Fidel môže vhadzovať znovu.
     
    19
    Emerson sa snažil o individuálny prienik po pravej strane, cez Miña ale neprešiel. Obranca Elche však loptu nedokázal odkopnúť a Emerson ju získal späť na kopačky domácich.
     
    18
    Gólman hostí vykopol loptu do stredu poľa, kde však jeho spoluhráči prehrali vzdušné súboje o tento nákop. Domáci hrací predmet znovu získali na svoje kopačky.
     
    17
    Tello vysunul na ľavom krídle do nábehu Canalesa, ktorý nacentroval do šestnástky. Josema loptu odhlavičkoval ku Guidovi Rodríguezovi, ktorého absolútne nikto nenapádal, a tak sa založník domácich rozhodol vystreliť. Jeho pokus po zemi chytil brankár Badía.
     
    16
    Hosťom sa podarilo na chvíľu vytlačiť kombinujúcich domácich na ich polovicu ihriska, loptu ale získať nedokázali. Betis sa tak po niekoľkých desiatkach sekúnd vrátil na polovicu Elche.
     
    15
    Držanie lopty: 66 % : 34 %
     
    14
    Obraz hry sa vôbec nemení. Betis sa opäť nasťahoval na útočnú polovicu a útočí „do plných“.
     
    13
    Hostia sa opäť snažia o rozohrávku od vlastných obrancov, ani tentokrát ale neuspeli. Obrancovia Elche sa dostali pod tlak napádajúcich hráčov Betisu a Miño musel loptu odkopnúť na polovicu domáceho tímu.
     
    12
    Joaquínovu strelu z hranice šestnástky najprv zablokoval jeden z obrancov Elche a po zisku odrazenej lopty vypálil nad Badíovu bránu Tello.
     
    11
    Emerson si nabehol na prihrávku na pravú stranu šestnástky Elche, jeho center takmer z bránkovej čiary však bol zrazený priamo do rúk brankára hostí Badíu.
     
    10
    Hosťom sa opäť nevydarila rozohrávka a za úvodných 10 minút sa prakticky nedostali na útočnú polovicu. Betis po zisku lopty v strede poľa znovu zakladá svoj útok.
     
    9
    Domáci pokračujú vo svojom tlaku. Center Joaquína z pravej strany odhlavičkoval Verdú za šestnástku k Tellovi, ktorý si loptu spracoval a vystrelil. Namieril však priamo do rúk brankára Badíu.
     
    7
    Real Betis dal gól!
    Domáci zaslúžene otvárajú skóre! Canales vysunul krásnou prihrávkou za obrancu na ľavom krídle do nábehu Tella, ktorý loptu prihrával pred bránu Elche. Tam sa dostal za obrancov ANTONIO SANABRIA, ktorý loptu v sklze usmernil za chrbát brankára Badíu.
     
    6
    Až po nepresnej prihrávke Joaquína na Tella sa dostali hostia k lopte. Domáci však rozohrávajúcich obrancov Elche okamžite vyrazili napádať a zatlačili ich k ich šestnástke.
     
    5
    Domáci sú od úvodných sekúnd aktívnejší a hostia sa ešte poriadne nedostali k lopte. Teraz opäť prebieha ďalšia kombinácia Betisu na útočnej polovici.
     
    4
    Canales si nabehol na Morenovu prihrávku do šestnástky a posunul ju ešte doprava na neobsadeného Sanabriu. Ten z prvej vystrelil tesne nad Badíovu bránu.
     
    3
    Betis získal štandardku z pravej strany. Joaquín ju rozohral na krátko, center z pravého krídla ale obrana Elche dokázala vyriešiť.
     
    2
    Hostia sa s rozohrávkou nijak nezdržovali a Josema nakopol loptu za obranu Betisu na Millu. Ten však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite vyrazili do prvého útoku. Betis sa usadil pri šestnástke Elche a jeho útočnú akciu zakončil strelou spoza pokutového územia Emerson, vypálil však vysoko nad Badíovu bránu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Betis bude hrať v tradičných zelenobielych dresoch, Elche v červenomodrých.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, Bartra, Moreno – Fékir, G. Rodríguez, Canales – Joaquín (C), A. Sanabria, Tello.
    Náhradníci: Rebollo, Robles – Ruibal, Miranda, Iglesias, V. Ruiz, D. Lainez, Rodri, W. Carvalho, Akouokou, Loren.

    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema, Miño – Josan, Marcone, Guti, Fidel – Milla, Boyé.
    Náhradníci: Rodríguez – González, Luismi, Nino, Rigoni, Calvo, Y. Koné, Lucumí, Mfulu, Cifuentes, V. Rodríguez, Álamo.

    Rozhodca: Jiménez – Grado, Fernández.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Tieto kluby sa v španielskej LaLige v minulom desaťročí stretli len v jednej sezóne – 2013/2014 – a vzájomný dvojzápas dopadol lepšie pre Elche. Elche vtedy vyhralo na ihrisku Betisu 2:1 a doma uhralo s týmto súperom bezgólovú remízu.
     


    Elche CF

    Nováčik síce začal sezónu jasnou domácou prehrou s Realom Sociedad, odvtedy však už neprehral a v ďalších štyroch zápasoch získal 10 bodov. Napriek tomu, že Elche odohralo o dva zápasy menej ako Betis, je tak v tabuľke o jeden bod pred svojím dnešným súperom na priebežnej ôsmej priečke. Hostí dostala do hornej polovice tabuľky hlavne výborná obrana, v posledných štyroch zápasoch totiž až trikrát udržali čisté konto.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Elche – Real Sociedad 0:3
    Eibar – Elche 0:1
    Elche – Huesca 0:0
    Alavés – Elche 0:2
    Elche – Valencia 2:1
     


    Real Betis

    Betis vstúpil do novej sezóny španielskej LaLigy skvelým spôsobom, keď vyhral bez inkasovaného gólu prvé dva zápasy. Z ďalších piatich duelov však prehral až štyri a v posledných dvoch zápasoch navyše nestrelili ani jeden gól. V tabuľke sa tak zosunul až na priebežné desiate miesto. Hlavným dôvodom prepadu domácich je hlavne slabá útočná produktivita v posledných zápasoch – za posledné štyri zápasy strelil Betis len dva góly.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Betis – Real Madrid 2:3
    Getafe – Betis 3:0
    Valencia – Betis 0:2
    Betis – Real Sociedad 0:3
    Atlético Madrid – Betis 0:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Betis – Elche CF. Stretnutie 8. kola španielskej LaLigy sa začne o 14:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 7. A. Sanabria, 29. Tello, 56. Tello – 60. Josan

    Karty:   51. Fékir (RBE), 64. A. Sanabria (RBE) – 41. Miño (ELC)

    Nepremenená penalta: 45+1. Fékir (RBE), brankár Badía zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:12.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, Bartra (75. V. Ruiz), Moreno – Fékir (81. D. Lainez), G. Rodríguez, Canales – Joaquín (C) (65. W. Carvalho), A. Sanabria, Tello.
    Náhradníci: Rebollo, Robles – Ruibal, Miranda, Iglesias, V. Ruiz, D. Lainez, Rodri, W. Carvalho, Akouokou, Loren.

    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema, Miño (46. Cifuentes) – Josan (74. Rigoni), Marcone (74. Mfulu), Guti (81. V. Rodríguez), Fidel – Milla, Boyé (74. Nino).
    Náhradníci: Rodríguez – González, Luismi, Nino, Rigoni, Calvo, Y. Koné, Lucumí, Mfulu, Cifuentes, V. Rodríguez, Álamo.

    Rozhodca: Jiménez – Grado, Fernández