Aston Villa – Southampton 3:4 (kon.) | Newcastle – Everton 2:1 (kon.) | Manchester United – Arsenal 0:1 (kon.)
Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:1 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 01.11.2020, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Callum Wilson je s dvomi gólmi hrdinom zápasu. Newcastle hralo zodpovedne a ukázalo sa, že Everton nie je bez najväčších opôr až taký dobrý. V závere to síce bola dráma, avšak Dominic Calvert-Lewin iba znížil. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:55:14)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Do pokutového územia išiel aj Robin Olsen a práve on chcel hlavičkovať po centri z rohového kopu. Karl Darlow na pevno loptu chytil.
     
    90+6
    Bernard sa dostal cez Murphyho k centru. Ten mu síce nevyšiel, no loptu poslal pod brvno. Ďalšia snaha o kuriózny zásah, Karl Darlow skvele zasiahol.
     
    90+5
    Everton získal priamy kop. Fabian Delph centroval a Federico Fernández ju chcel odkopom poslal do bezpečia, lenže prudko ju napálil priamo do Michaela Keanea a od neho ide iba tesne vedľa bránky Darlowa. Ak by to smerovalo na bránku, bol by z toho nesmierne kuriózny zásah.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Jacob Murphy (Newcastle United).
     
    90+4
    Michael Keane už je útočníkom. Dlhý pas na jeho osobu nebol presný, obranca Evertonu ju už neudržal na hracej ploche. Jacob Murphy sa s autom nebude ponáhľať.
     
    90+3
    Znova zakončoval Gylfi Sigurdsson, zrazený pokus z hranice pokutového územia priniesol rohový kop. Islanďan ho rozohral a Andy Carroll loptu trafil zle, napriek tomu si ju našiel Karl Darlow.
     
    90+2
    Že by Everton napodobnil Aston Villu z prvého dnešného zápasu? "Villans" síce prehrali 3:4 so Southamptonom, ale v nadstavenom čase strelili dva góly. To by Evertonu prinieslo bod, tak uvidíme.
    90+1. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 2:1
     
    90+1
    Everton FC dal gól!
    Alex Iwobi centroval sprava a aj keď jeho lopta išla po trávniku a vôbec nie prudko, tak za pomoci teču Lewisa prešla do päťky, kde bol skôr DOMINIC CALWERT-LEWIN ako Karl Darlow. Anglický útočník loptu iba jemne nasmeroval do siete a 8. gólom v tejto sezóne Premier League ešte dáva nádej hosťom.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    90
    Gylfi Sigurdsson si pripravil streleckú pozíciu pred pokutovým územím. Jeffrey Hendrick bol pri ňom neskoro, avšak Islanďan z voleja zakončil tesne vedľa bránky.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Abdoulaye Doucouré (Everton FC).
     
    88
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Callum Wilson, prichádza Andy Carroll.
     
    87
    Alex Iwobi vyslal výbornú prihrávku pred malé vápno, kde si loptu prebral Dominic Calvert-Lewin a cez jedného z obrancov len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    86
    Hostia rozhodne nezložia zbrane a budú útočiť naďalej. Ak to však bude pokračovať ako doteraz, Newcastle si to postráži.
     
    85
    Dnes bolo jasne vidieť, že Everton bez ofenzívnych opôr ako sú hlavne Richarlison či James Rodríguez, ale aj ľavého beka Lucasa Digneho, nedokáže byť tak efektívny ako v prvých kolách. Gylfi Sigurdsson dnes nehrá dobre a Dominic Calvert-Lewin je viac-menej osamotený proti robustným bekom "strák".
    84. Callum Wilson (NEW) - 2:0
     
    84
    Newcastle United dal gól!
    Jamal Lewis poslal zľava fantastickú loptu pred šestnástku súpera. Ryan Fraser prebehol Minu, vošiel k päťke. Kolumbijský obranca jeho pokus zrazil tak, že lopta ponad Olsena padla za neho a CALLUM WILSON ju doklepol do siete.
     
    83
    Gylfi Sigurdsson si na hranici pokutového územia urobil priestor na strelu. Otočil sa a skúsil to. Napriek teču si loptu Karl Darlow dokázal nájsť.
     
    83
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Isaac Hayden.
     
    82
    Alex Iwobi centroval do malého vápna, Gylfi Sigurdsson rybičkou na loptu nedočiahol. Výborne pred ním zasiahol Federico Fernández.
     
    82
    Tentoraz Fabian Delph centroval na do šestnástky súpera, Sean Longstaff jeho pokus zrazil na aut. Everton pokračuje v kombinácii na útočnej polovici.
     
    81
    Fabian Delph fauloval na krídle. Sean Longstaff tak centroval z priameho kopu, pokus o ďalší signál vôbec nevyšiel. Jeffrey Hendrick sa nachádzal v ofsajde.
     
    80
    Ryan Fraser si nabehol na pas do šestnástky súpera, ešte prihrával na opačnú stranu päťky, ale Sean Longstaff sa k lopte nedostal v streleckej pozícii.
     
    79
    Gylfi Sigurdsson zahrával centrom priamy kop. Najlepšie si síce naskočil Michael Keane, lenže hlavičkou minul bránku Darlowa.
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Jonjoe Kenny, prichádza Alex Iwobi.
     
    77
    Allan prestrčil loptu do šestnástky, Jonjoe Kenny ju potom poslal pred bránku, lenže Federico Fernández predviedol výborný sklz.
     
    76
    Posledných pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Everton aspoň vyrovnať, alebo sa bude Newcastle tešiť z troch bodov?
     
    75
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Allan Saint-Maximin, prichádza Ryan Fraser.
     
    74
    Newcastle skúsilo signál. Sean Longstaff poslal loptu pred pokutové územie, lenže Jacob Murphy zakončil veľmi nepresne, ďaleko od bránky Olsena.
     
    73
    Sean Longstaff centrom priameho kopu nenašiel spoluhráčov, ale loptu vrátil Allan Saint-Maximin a Callum Wilson získal aspoň roh.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Allan (Everton FC).
     
    71
    Jacob Murphy si síce z pravého krídla potiahol loptu pred pokutové územie, potom strieľal slabšou ľavačkou veľmi nepresne nad bránku.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Yerry Mina (Everton FC).
     
    69
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Niels Nkounkou, prichádza Cenk Tosun.
     
    68
    Zľava centrovali Niels Nkounkou a následne aj Fabian Delph, ani jeden pas nezaskočil obrancov Newcastle.
     
    67
    Strely: 8 – 8
    Strely na bránku: 3 – 2
     
    66
    Jamal Lewis dnes smerom dopredu veľmi nepomáha, teraz síce centroval, lenže Yerry Mina loptu okamžite poslal preč.
     
    65
    Mladý krajný obranca Niels Nkounkou využil otvorený priestor na strelecké zakončenie, nepodarilo sa mu spred veľkého vápna ohroziť bránku Darlowa, keďže ju minul.
     
    64
    Hostia získali priamy kop vhodný na center. Gylfi Sigurdsson vyslal dobrý pas pred bránku, avšak Dominic Calvert-Lewin hlavičkoval priamo do rukavíc Darlowa.
     
    63
    Jonjoe Kenny si našiel loptu na pravom krídle, jeho center okamžite zablokoval Jamal Lewis.
     
    62
    Allan neposlal ideálny pas na ľavé krídlo, Niels Nkounkou sa k lopte nedostal. Everton získal aut a pokračuje v kombinácii.
     
    61
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Bernard.
     
    60
    Gylfi Sigurdsson sa do toho oprel prvýkrát v zápase a okamžite mohol uspieť. Výborný pokus z 20 metrov len tesne minul brvno bránky Darlowa.
     
    59
    Newcastle znova rozohralo roh nízkym centrom. Odrazenú loptu si našiel Allan Saint-Maximin, lenže dvojicu hráčov pred sebou neprestrelil.
    58.
     
    58
    Callum Wilson najskôr preváhal ideálny moment, lenže jeho prihrávka aj tak prešla pred päťku. Sean Longstaff tam mal neskutočne veľa priestoru. V obrovskej šanci skvostne zasiahol Robin Olsen.
     
    57
    Dnes je to ofenzívne veľmi slabý zápas, avšak veríme, že práve tento gól to môže zmeniť, nakoľko Everton už musí útočiť.
    56. Callum Wilson (NEW) - 1:0
     
    56
    Newcastle United dal gól!
    Robin Olsen si vybral pravú stranu, CALLUM WILSON nasmeroval loptu z penalty tesne nad trávnikom na opačný smer. "Straky" sú vo vedení a na ťahu je Everton.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Callum Wilson (Newcastle United).
    55.
     
    55
    Tak nakoniec je verdikt zmenený! André Gomes fauloval Calluma Wilsona a my uvidíme pokutový kop pre Newcastle.
     
    54
    Fabian Schär sa posunul na pravé krídlo, kde ho zastavil Niels Nkounkou aj za cenu rohového kopu. Sean Longstaff poslal nízky pas. André Gomes a Callum Wilson tam išli naplno, uvidíme ďalší roh a nie penaltu ako chceli domáci.
     
    53
    Jacob Murphy potiahol loptu po pravom krídle, zrazený center priniesol iba aut pre Newcastle.
     
    52
    Jonjoe Kenny vyslal sprava dobrú loptu na hranicu päťky. Dominic Calvert-Lewin sa vo vzduchu nepresadil, Karl Darlow mu loptu ukradol spred čela.
     
    51
    Callum Wilson a Allan Saint-Maximin sa vybrali napádať stopérov Evertonu, Yerry Mina to vyriešil jednoduchou prihrávkou na Olsena.
     
    50
    Yerry Mina center do jeho šestnástky poslal len za seba a mal šťastie, že tam neboli protihráči. Následne sa neujal ani ďalší pas od Lewisa.
     
    49
    Nehralo sa niečo cez minútu, no Dominic Calvert-Lewin je po ošetrení v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    48
    Na trávniku ostáva ležať Dominic Calvert-Lewin. Faul sa nepískal, elitný strelec Evertonu však potrebuje ošetrenie.
     
    47
    Dominic Calvert-Lewin sa nedostal k centru na zadnú žrď, loptu pred ním odvrátil Jamaal Lascelles len vedľa seba. Šancu mohol mať Gylfi Sigurdsson, lenže z voleja netrafil guľatý nezmysel.
     
    46
    Cez prestávku nestriedal ani jeden tréner, aj keď Allan Saint-Maximin odchádzal do kabín krívajúc. Teraz je opäť na ihrisku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Tomuto zápasu zatiaľ chýba úplne všetko, až na jednu šancu sme nevideli v ofenzíve dokopy nič a stretnutie výrazne zaostáva za štandardmi Premier League. Verme, že po zmene strán nám aktéri predvedú lepšie divadlo.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    44
    Tentoraz mal Dominic Calvert-Lewin o niečo lepšiu streleckú pozíciu, jeho halfvolej spred veľkého vápna zablokoval pre zmenu Federico Fernández.
     
    43
    Dominic Calvert-Lewin zakončoval z hranice pokutového územia, jeho pokus ľavačkou zrazil do bezpečia Jamaal Lascelles.
     
    42
    Strely: 3 – 1
    Strely na bránku: 1 – 1
     
    41
    Miguel Almirón sa vedľa šestnástky nedostal k ničomu, no Abdoulaye Doucouré mu loptu aj tak vypichol na roh. K centru sa dostal Jamaal Lascelles, cez dvojicu súperov nezakončil.
     
    40
    Allan končí na trávniku v strede poľa, kde mu na nohu nešťastne stúpil Allan Saint-Maximin. Faul sa nepískal, domáci pokračovali v aktivite.
     
    39
    Dominic Calvert-Lewin si síce spracoval loptu pred malým vápnom, chrbtom k bránke ju posunul pod seba a Abdoulaye Doucouré vyslal veľmi slabý pokus na Darlowa.
     
    38
    Federico Fernández odvrátil center do šestnástky na tretí roh zápasu. Nízky pas defenzíva Newcastle poľahky odoslala preč.
     
    37
    André Gomes skúsil poslať prihrávku za obranu vzduchom, Dominic Calvert-Lewin sa k lopte nedostal, zasiahol Federico Fernández.
     
    36
    Dominic Calvert-Lewin vyslal kolmicu za obranu, Abdoulaye Doucouré sa k lopte nedostal. Jamal Lewis však nasmeroval veľmi slabú malú domov, takže záložník Evertonu mal takmer šancu. V poslednej chvíli sklzom odkopával Karl Darlow.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    34
    Domáci to skúsili signálom. Jeffrey Hendrick si našiel prihrávku tesne pred pokutovým územím, jeho pokus defenzíva Evertonu na bránku Olsena nepustila.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Niels Nkounkou (Everton FC).
    33.
     
    33
    Allan Saint-Maximin sa ešte dostal k odrazenej lopte tesne vedľa pokutového územia. Tam ho fauloval zastavil Niels Nkounkou. Priamy kop pre Newcastle.
     
    32
    Everton získal prvý roh zápasu. Karl Darlow do toho išiel zle, lenže loptu posunul. Okamžite ju Miguel Almirón potiahol dopredu, Callum Wilson vyslal krásnu kolmicu do pokutového územia a Allan Saint-Maximin bol sám pred Olsenom. Gólman Evertonu skvele zasiahol!
     
    31
    Jonjoe Kenny poslal sprava dobrý pas. Z hranice pokutového územia takmer volejom pálil André Gomes, v poslednej chvíli loptu pred ním posunul Sean Longstaff.
     
    30
    Po polhodine musíme konštatovať veľmi úprimne, že takýto futbal je ďaleko za možnosťami Premier League. Sledujeme veľa nepresností a málo ofenzívnych akcií.
     
    29
    André Gomes a Niels Nkounkou si na ľavom krídle nerozumeli, lopta putovala od Portugalčana mimo ihriska.
     
    28
    Allan si chcel potiahnuť loptu dopredu individuálne, potom prihrával na Gomesa. Ten sa nedokázal otočiť bez toho, aby mu guľatý nezmysel neodkopol Federico Fernández.
     
    27
    Gylfi Sigurdsson si nabehol k šestnástke, kde mu prihral Abdoulaye Doucouré. Islandský líder Evertonu nenašiel spoluhráčov, päťku rozohrá Karl Darlow.
     
    26
    Niels Nkounkou si najskôr prebral pas na ľavé krídlo, potom ho telom odtlačil Jacob Murphy a získal aut pre Newcastle.
     
    25
    Yerry Mina nemohol spraviť chybu, nakoľko ho v pozícii posledného takmer prepadol Allan Saint-Maximin. Kolumbijský bek loptu odkopol preč.
     
    24
    Jonjoe Kenny si nabehol na pravé krídlo, výborne sa s ním vrátil Miguel Almirón. Paraguajčan svojho protivníka nepustil k centru a navyše získal päťku.
     
    23
    Strely: 1 – 0
    Strely na bránku: 0 – 0
     
    22
    André Gomes prihrával na ľavé krídlo, tentoraz nebol Niels Nkounkou pri lopte včas. Znova spoľahlivo zahral Fabian Schär.
     
    21
    Niels Nkounkou si hodil loptu po ľavom krídle. Prešiel okolo jedného protihráča, avšak Fabian Schär mu vystavil stopku.
     
    20
    Abdoulaye Doucouré si prihráva loptu na vlastnej polovici so svojimi stopérmi, naďalej sa ofenzívne nudíme...
     
    19
    Allan Saint-Maximin sa tlačil k lopte po nákope na jeho osobu, fauloval Minu. Everton rozohráva z vlastnej polovice hracej plochy.
     
    18
    Dominic Calvert-Lewin si pri postrannej čiare pokryl loptu, hneď ho fauloval Jeffrey Hendrick a nedovolil mu ani rýchlo rozohrať.
     
    17
    Gylfi Sigurdsson si nedokázal spracovať pas na pravé krídlo, znova tak môže vhadzovať Jamal Lewis.
     
    16
    Jamal Lewis zastavil rodiaci sa útok Evertonu, navyše získal aut, ktorý sám obstaral. Po vhodení lopty naspäť do hry ju získal Abdoulaye Doucouré.
     
    15
    Štvrťhodinka nám ubehla, ani jeden tím zatiaľ nedokázal preveriť gólmanov na opačnej strane.
     
    14
    Ofenzívny faul končí snahu Newcastle získať loptu pressingom. Z vlastnej polovice bude rozohrávať Michael Keane.
     
    12
    Niels Nkounkou na krídle neprešiel okolo Murphyho, vybojoval aut a Everton pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite.
     
    11
    Fabian Delph nakopával loptu na hrot ofenzívy, Jamaal Lascelles ju odkopol naspäť. Následne získal aut Niels Nkounkou.
     
    10
    Držanie lopty: 30% – 70%
     
    9
    Naďalej je to veľmi pokojný úvod stretnutia. Zatiaľ sme okrem nepresnej strely od Wilsona nevideli vôbec nič zaujímavé.
     
    7
    Karl Darlow váhal s rozohrávkou a dostal sa pod tlak napádajúceho Dominica Calvert-Lewina. Anglický gólman na poslednú chvíľu stihol odkopnúť.
     
    6
    Fabian Schär nakopol loptu z vlastnej polovice ihriska za obranu Evertonu, kde si zbehol Callum Wilson. Zakončil z uhlu vedľa bránky Olsena.
     
    5
    Hostia znova usadení v strede poľa, loptu majú pod kontrolou. Snažia sa ju nepožičať futbalistom Newcastle.
     
    4
    Jonjoe Kenny potiahol loptu dopredu po pravom krídle, zrazený center sa pred bránku Darlowa nedostal.
     
    3
    Everton loptu získal a jeho hráči sa pohybujú s guľatým nezmyslom v okolí poliacej čiary. Zatiaľ je to opatrný úvod z oboch strán.
     
    2
    Newcastle pri lopte na vlastnej polovici ihriska, postupne sa títo hráči snažia kombináciou prejsť bližšie k bránke Olsena, ktorý je jedným z prekvapení v zostave. Okrem neho napríklad aj ľavý bek Niels Nkounkou, ten nahradil kartovo potrestaného Digneho.
     
    1
    Domáci tím stále bez Martina Dúbravku nastupuje v tradičných čierno-bielych pásikavých dresoch, hostia sú v tradičnom modrom prevedení. Favorita hľadal na strane hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Darlow – Jacob Murphy, Schär, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, S. Longstaff, Almirón – Saint-Maximin, C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – Clark, Carroll, Joelinton, Hayden, Manquillo, Fraser.

    Everton FC: Olsen – Kenny, M. Keane, Y. Mina, Nkounkou – Doucouré, Allan, Delph – G. Sigurdsson (C), A. Gomes – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Pickford – Branthwaite, Gordon, Bernard, Iwobi, Tosun, Simms..
     
    Newcastle United

    Pri zranení Martina Dúbravku chytá fantasticky Karl Darlow. Newcastle je ale štrnáste s 8 bodmi, ktoré získalo za 2 výhry, 2 remízy aj 2 prehry pri skóre 8:10. "Straky" porazili West Ham a Burnley, bodovali s Tottenhamom i Wolves, ale nestačili na Brighton a Manchester United. Útočník Callum Wilson sa ukazuje ako skvelá posila, nakoľko v Premier League sa presadil už štyrikrát.

    Everton FC

    "Toffees" prvýkrát v sezóne prehrali pred týždňom, keď nestačili na Southampton, predtým remizovali proti Liverpoolu, avšak v úvode porazili po sebe Tottenham, West Bromwich Albion, Crystal Palace aj Brighton. Navyše sú stále v hre v Ligovom pohári. Dominic Calvert-Lewin strelil v oboch súťažiach už fantastických desať gólov, v lige sedem z nich a je jej druhým najlepším strelcom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Matej Kubove

    Góly: 56. C. Wilson (pen.), 84. C. Wilson – 90+1. Calvert-Lewin

    Karty:   55. C. Wilson (NEW), 90+4. Jacob Murphy (NEW) – 33. Nkounkou (EVE), 70. Y. Mina (EVE), 72. Allan (EVE), 89. Doucouré (EVE)


    Newcastle United: Darlow – Jacob Murphy, Schär, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, S. Longstaff, Almirón (83. Hayden) – Saint-Maximin (75. Fraser), C. Wilson (88. Carroll).
    Náhradníci: Gillespie – Clark, Carroll, Joelinton, Hayden, Manquillo, Fraser.

    Everton FC: Olsen – Kenny (78. Iwobi), M. Keane, Y. Mina, Nkounkou (69. Tosun) – Doucouré, Allan, Delph – G. Sigurdsson (C), A. Gomes (61. Bernard) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Pickford – Branthwaite, Gordon, Bernard, Iwobi, Tosun, Simms.