Aston Villa – Southampton 3:4 (kon.) | Newcastle – Everton 2:1 (kon.) | Manchester United – Arsenal 0:1 (kon.)
Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
koniec
Manchester United
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Nedeľa 01.11.2020, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal bol dnes lepším tímom. Perfektne pracoval vzadu aj v strede poľa, Manchester Unitedd sa do šancí nedostával. Pierre-Emerick Aubameyang preťal dlhú šnúru bez gólu, aj keď z penalty a berie tri dôležité body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:24:31)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Harry Maguire (Manchester United).
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Edinson Cavani (Manchester United).
     
    90+4
    Ainsley Maitland-Niles a Edward Nketiah loptu na útočnej polovici dlho neudržali. United ešte išiel dopredu, avšak skvele to vyriešil Gabriel.
     
    90+3
    Harry Maguire sklepol center do šestnástky pod seba, spred veľkého vápna zakončil veľmi slabo a navyše do stredu bránky Nemanja Matić. Brankár Bernd Leno si druhú strelu v zápase na jeho bránku vychutnal.
     
    90+2
    Marcus Rashford získal cez Gabriela roh, ktorý sám aj zahral. Nízky center odvrátil okamžite z prvej žrdi Bukayo Saka. Domáci naďalej skúšajú, čo sa dá.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Manchester United získal priamy kop, centrovanú loptu defenzíva Arsenalu okamžite odvrátila a po pase naspäť fauloval Harry Maguire.
     
    89
    Všetci hráči Arsenalu sú na svojej polovici. Priestor je poriadne prehustený, domáci sa nevedia prepracovať cez dva výborne pracujúce bloky hostí.
     
    88
    Manchester United bude v závere poriadne tlačiť a zdá sa, že čas v nadstavení dostane slušný. Ďalší pas zľava netrafil Muhammad Alnaní, avšak Bernd Leno už áno.
     
    87
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Shkodran Mustafi.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal FC).
     
    86
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Ainsley Maitland-Niles.
     
    85
    Nemanja Matić si pekne narazil loptu v šestnástke a išiel k päťke, kde sklzom zasiahol Gabriel. Srb chcel penaltu, bude to len roh. Center z rohu prepadol mimo šestnástky, potom sa lopta vrátila. Pred Lenom zbytočne zasiahol Muhammad Alnaní, ktorý si takmer strelil vlastný gól. Po jeho zákroku išla lopta do bránky, lenže trafila ešte hlavu Lena a od nej smerovala do žrde! Obrovské šťastie hostí.
    84. Gabriel (ARS)
     
    84
    Paul Pogba si zbehol do šestnástky, Edinson Cavani mu posielal kolmicu. Sklzom výborne zasiahol Héctor Bellerín. Tlak United každopádne pomaličky narastá, Arsenal bráni naďalej dobre.
     
    83
    Tentoraz to pasom zľava skúsil Paul Pogba, jeho loptu na zadnú žrď prečítal Bernd Leno a nie dvojica hráčov domácich, Cavani s van de Beekom.
     
    82
    Scott McTominay centroval do päťky, Rob Holding zahral znova spoľahlivo. Vyzerá to tak, že je v poriadku a bude môcť dohrať.
     
    81
    Posledných desať minút riadneho hracieho času plus nadstavenie. Arsenal však zvláda duel na jednotku a vzhľadom na doterajších 80 minút by si určite zaslúžil vyhrať.
     
    80
    Rob Holding ostáva na trávniku, potrebuje ošetrenie. Zdalo sa, že Mikel Arteta bude musieť spraviť striedanie, ale anglický obranca to ešte skúsi.
     
    79
    Marcus Rashford si spravil streleckú pozíciu pred šestnástkou súpera, jeho pokus pravačkou letel bez teču iba nad bránku Bernda Lena.
     
    78
    Luke Shaw zahral rohový kop nízkym centrom, ten z prvej žrdi odkopol dobre postavený útočník Edward Nketiah.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Donny van de Beek.
     
    75
    Domáci získali priamy kop na pravom krídle. Center do malého vápna nezasiahol Harry Maguire, ale defenzívni hráči Arsenalu.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Edinson Cavani.
     
    72
    Kieran Tierney videl, že mu do šestnástky nabiehajú dvaja spoluhráči, a tak centroval. Všetko vo vzduchu vyriešil David de Gea.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Mason Greenwood (Manchester United).
     
    70
    Pred nami je ešte dvadsať minút riadneho hracieho času, avšak Manchester United musí niečo smerom dopredu výrazne zmeniť, nakoľko dnes hrá Arsenal výborne vzadu, v strede poľa a aj v ofenzíve.
    69. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 0:1
     
    69
    Arsenal FC dal gól!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG poslal strelu z penalty po svojej pravej ruke, zatiaľ čo brankár David de Gea zvolil opačný smer. Hostia idú do vedenia a nutno povedať, že zaslúžene.
    68. Paul Pogba (MAN)
     
    68
    Héctor Bellerín si sprava nabehol do pokutového územia na prihrávku od Williana. Španiel bol pri lopte skôr ako Paul Pogba, ktorý ho zasiahol do nohy. Penalta pre Arsenal!
     
    67
    Arsenal drží loptu na útočnej polovici, kde si jeho hráči prihrávajú medzi sebou. Hostia sa snažia postupne prejsť na dostrel de Geu.
     
    66
    Kieran Tierney zľava vyslal prudký center do malého vápna, David de Gea loptu boxoval do bezpečia, lenže Muhammad Alnaní vyslal strelecký pokus z 20 metrov, mieril nad.
     
    65
    Paul Pogba poslal prihrávku do šestnástky, Marcus Rashford mu ju vrátil a Francúz mohol strieľať. Skvelý sklz na loptu predviedol obranca Gabriel.
     
    64
    Thomas Partey znova výborne zachytil prihrávku súpera v strede ihriska, navyše ho fauloval Paul Pogba. Hostia môžu založiť svoju kombináciu.
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Nemanja Matić.
     
    62
    Bruno Fernandes preniesol hru pred šestnástku, kde ju odvrátil Bukayo Saka a Thomas Partey ju poslal preč pred Pogbom. Arsenal rýchlo prešiel dopredu, Pierre-Emerick Aubameyang bol zastavený.
     
    61
    Mason Greenwood padá vedľa šestnástky Arsenalu, kde ho nasmeroval Gabriel, faul sa nepískal. Dopredu chcel prejsť Alexandre Lacazette, skvele ho zastavil Scott McTominay.
     
    60
    Strely: 4 – 5
    Strely na bránku: 1 – 1
     
    59
    Thomas Partey to skúsil z nejakých 20 metrov. Veľmi dobrý pokus mieril pod brvno, no David de Gea na všetko videl a dokázal zareagovať.
     
    58
    Pierre-Emerick Aubameyang si našiel pas do šestnástky, Aaron Wan-Bissaka ho z nej vytlačil. Arsenal pokračuje v kombinácii, avšak center zľava odvrátil z päťky Victor Lindelöf.
     
    57
    Victor Lindelöf prečítal prihrávku za obranu, navyše presne prihral vedľa seba, kde bol Aaron Wan-Bissaka. Po jeho pase dopredu loptu neudržal na ihrisku Mason Greenwood.
    56. Harry Maguire (MAN)
     
    56
    Luke Shaw vyslal výborný pas na zadnú žrď, stopér Harry Maguire hlavičkou len tesne minul bránku Arsenalu.
     
    55
    Paul Pogba si pokryl loptu na krídle, rukami ho potlačil Héctor Bellerín a domáci získali priamy kop vhodný na center pred Lena.
     
    54
    Manchester United je po zmene strán aktívnejší tím, aj keď veľkú šancu mal zatiaľ iba Aubameyang. Aj teraz sú "Red Devils" usadení na útočnej polovici.
    53. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    53
    Bruno Fernandes si center do pokutového územia nenašiel, k hlavičke sa preto nedostal. Loptu odkopol Kieran Tierney.
     
    52
    Scott McTominay a Fred si nerozumeli v strede ihriska, za loptou nešiel ani jeden. Alexandre Lacazette ju potiahol k šestnástke, Pierre-Emerick Aubameyang technickým pokusom tesne minul bránku.
     
    51
    Mason Greenwood poslal sprava loptu do stredu poľa, tam sa pri nej Paul Pogba dlho neohrial, nakoľko mu ju skvele vypichol Willian.
     
    50
    Bukayo Saka sa po ľavom krídle ďaleko nedostal, bol faulovaný. Arsenal začína znova kombináciou z vlastnej polovice ihriska.
     
    49
    Manchester United nedokázal po rohovom kope zakončiť, defenzíva Arsenalu vyriešila aj ďalšiu situáciu.
     
    48
    Harry Maguire nakopol loptu na pravé krídlo, kde sa k nej dostal Mason Greenwood. Naviezol ju do šestnástky, nakoniec strieľal Aaron Wan-Bissaka a získal roh.
     
    47
    Bruno Fernandes strieľal spred pokutového územia, jeho pokus bol zrazený na rohový kop. Centrovanú loptu odvrátil Rob Holding, navyše bol faulovaný.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako celý duel začali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Arsenal bol v prvom dejstve aktívnejším tímom, mal aj niekoľko dobrých šancí, ale tie sa neujali. Skóre ostáva bezgólové, všetko je otvorené a to je pre nestranných fanúšikov určite len a len dobre.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
    44. Bukayo Saka (ARS)
     
    44
    Héctor Bellerín poslal sprava výborný center pred päťku. Bukayo Saka tam bol až neuveriteľne osamotený, obrancovia sa na neho len pozerali. Mladík hlavičkoval tesne nad brvno.
     
    43
    Marcus Rashford si prebral pas do pokutového územia, chcel ho sklepnúť pod seba na Bruna Fernandesa, pri spracovaní si pomohol rukou.
     
    42
    Alexandre Lacazette a Bukayo Saka si narazili loptu v strede ihriska, mladý Angličan si to potom hodil viac do stredu poľa, kde pribehol a loptu získal Luke Shaw.
     
    41
    Tentoraz Willian centroval z pravého krídla, lopta minula jeho spoluhráčov pred bránkou a nedobehol ju ani Bukayo Saka.
     
    40
    Arsenal je doposiaľ lepším tímom. Lepšie napáda, viac drží loptu na kopačkách a má slušné príležitosti. David de Gea však zatiaľ neinkasoval.
    39. Willian (ARS)
     
    39
    Pierre-Emerick Aubameyang obdržal prihrávku od Williana, v šestnástke prihral pod seba a práve Brazílčan z prvej trafil brvno!
     
    38
    Willian si nabehol na pravé krídlo, pas do týchto priestorov bol veľmi nepresný a skončil mimo hracej plochy.
     
    37
    Aaron Wan-Bissaka zase zaváhal na svojej strane, po prihrávke okolo neho v dobrej pozícii pred päťkou netrafil loptu pri zakončení Alexandre Lacazette, pretože ju jemne posunul Victor Lindelöf.
     
    36
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    35
    Willian síce poslal zaujímavý pas k malému vápnu, ktorý minul Victor Lindelöf a Pierre-Emerick Aubameyang by mohol strieľať, avšak si neporadil s náročným spracovaním.
     
    34
    Thomas Partey si pokryl loptu na vlastnej polovici ihriska, následne bol faulovaný. Hostia sa znova postupne pokúsia prejsť smerom dopredu.
     
    32
    Luke Shaw zastavil ďalšiu rodiacu sa akciu na krídle, Arsenal sa s loptou stiahol dozadu až k Lenovi.
     
    31
    Polhodina zápasu je za nami. Manchester United aj Arsenal si dávajú pozor hlavne v zadných radoch, takže veľa vzrušenia pred bránkami sme nevideli.
     
    30
    Manchester United sa na chvíľu usadil na útočnej polovici ihriska, následne prišiel center, s ktorým si defenzíva Arsenalu poradila bez problémov.
     
    29
    Muhammad Alnaní získal loptu v strede poľa, poslal ju na ľavé krídlo. Pierre-Emerick Aubameyang preniesol hru doprava, Héctor Bellerín neprihral okolo Shawa.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Gabriel (Arsenal FC).
     
    26
    Bruno Fernandes si síce prebral loptu na pravom krídle a chcel s ňou niečo vymyslieť, zastavilo ho ofsajdové postavenie.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Rob Holding (Arsenal FC).
     
    25
    Znova centroval Willian a mieril k bližšej žrdi, kde si defenzíva Manchestru United celú situáciu postrážila.
     
    24
    Aaron Wan-Bissaka tesne vedľa svojej šestnástky fauloval Saku, ktorý najskôr pravému obrancovi domáceho celku loptu zobral.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Fred (Manchester United).
    22. Mason Greenwood (MAN)
     
    22
    Marcus Rashford poslal sprava výbornú kolmicu do pokutového územia a Mason Greenwood mal z mierneho uhlu dobrú šancu. Mieril k žrdi, skvele zasiahol Bernd Leno.
     
    21
    Center z ľavého krídla si hľadal v malom vápne Alexandre Lacazette, dobre pred ním zasiahol Luke Shaw a David de Gea si našiel loptu v rukaviciach.
     
    20
    Dobrý pressing hostí robí v rozohrávke Manchestru United dosť značné problémy. Domáci napriek tomu o loptu neprišli a nespravili nejakú chybu.
     
    19
    Bukayo Saka na ľavom krídle neprihrával presne, jeho lopta smerovala iba do priestorov, kde sa nenachádzal nikto. David de Gea obstará päťku.
     
    18
    Arsenal je s loptou nasťahovaný v strede poľa. Naďalej pokračuje viac-menej medzišestnástkový zápas. Lopta bola pred bránkami minimálne.
     
    17
    Mason Greenwood si prebral kolmicu do pokutového územia, lenže do šance ho nepustil Gabriel a anglický útočník bol navyše v ofsajde.
     
    16
    Paul Pogba po jednom zo súbojov skončil na trávniku, faul sa nepískal, ale hlavný arbiter pre istotu hru prerušil. Francúz je v poriadku.
     
    15
    David de Gea pod miernym tlakom odkopával loptu do stredu ihriska, kde ju Mason Greenwood získal a Manchester United sa znova usadil na svojej polovici.
    14. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    14
    Héctor Bellerín poslal sprava parádnu loptu okolo všetkých obrancov do malého vápna, kde tesne pred prázdnou bránkou nedočiahol Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    13
    Mason Greenwood zbytočne stratil loptu na svojej polovici, našťastie pre neho z toho nebola rýchla kontra Arsenalu, no iba postupný útok.
     
    12
    Aaron Wan-Bissaka sklzom prerušil ďalšiu akciu Arsenalu, loptu nasmeroval na rohový kop. Willian znova nedokázal nájsť svojich spoluhráčov.
     
    11
    Pierre-Emerick Aubameyang vyslal výbornú prihrávku do pokutového územia, Thomas Partey ešte nasmeroval loptu vedľa seba a Bukayo Saka ju prudko poslal do päťky. Cez Lindelöfa neprešla.
     
    10
    Začiatok stretnutia je zatiaľ opatrný. Doposiaľ sme nevideli zakončenie. Aj to hovorí jasne o tom, čo dnes v prvom rade očakávať. Postupom času však určite tímy zvýšia ofenzívne obrátky.
     
    9
    Paul Pogba si síce našiel prihrávku za obranu Arsenalu, Marcus Rashford ho našiel úplne presne. Francúz sa nachádzal v ofsajde a nemohol pokračovať.
     
    8
    Druhý roh v krátkom slede Willian tiež nekopol dobre, guľatý nezmysel okamžite odvrátil do bezpečia obranca Harry Maguire.
     
    7
    Bukayo Saka získal rohový kop. Willian centroval nízko, Bruno Fernandes loptu dostal preč. Následne ju vrátil Saka. David de Gea a Harry Maguire si nerozumeli, je z toho ďalší roh.
     
    6
    Marcus Rashford síce ostal na chvíľu ležať na trávniku, ale bude v poriadku. Arsenal medzitým prebral loptu a pre zmenu hostia kombinujú na útočnej polovici.
     
    5
    Znova sa snažil niečo vymyslieť Bruno Fernandes, tentoraz pocítil ruku Williana na svojom líci. United pokračujú v kombinácii, zatiaľ sú aktívnejším tímom.
     
    4
    Bruno Fernandes sa na krídle individuálne nepresadil. Následne však poslal loptu do vápna Mason Greenwood, tam zasiahol Kieran Tierney.
     
    3
    Domáci sú pri lopte na vlastnej polovici ihriska, snažia sa postupne kombinovať a posúvať sa smerom dopredu, lenže Willian loptu získal. Jeho center odvrátil Victor Lindelöf.
     
    2
    Alexandre Lacazette si nabehol na dlhú loptu k postrannej čiare, ale nedokázal ju udržať na hracej ploche. Vhadzovať mohol Aaron Wan-Bissaka.
     
    1
    Domáci Manchester United nastupuje v červených dresoch, Arsenal má biele prevedenie. Najväčší šláger tohto kola začína na Old Trafforde.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred, McTominay, P. Pogba – B. Fernandes – Rashford, Greenwood.
    Náhradníci: D. Henderson – Williams, Tuanzebe, Mata, N. Matić, van de Beek, Cavani.

    Arsenal FC: Leno – Holding, Gabriel, Tierney – Bellerín, Alnaní, Partey, Saka – Willian, A. Lacazette, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – Mustafi, D. Ceballos, Maitland-Niles, Xhaka, Pépé, Nketiah..
     
    Manchester United

    "Red Devils" si v novej sezóne Premier League počínajú zatiaľ dosť rozpačito. Zatiaľ majú iba sedem bodov, sú na pätnástom mieste tabuľky. Porazili síce Brighton a Newcastle a bod brali aj s Chelsea, avšak doma ich porazil Crystal Palace a proti Tottenhamu sme videli hanebnú prehru 1:6. Avšak, lepšie to je v Ligovom pohári, kde zverenci trénera Solskjaera vyradili Luton Town a Brighton, tri dni pred Vianocami ich čaká Everton. Čo sa týka Ligy majstrov, v nej Manchester United zdolal PSG (2:1) a aj RB Lipsko (5:0). Marcus Rashford sa celkovo trafil sedemkrát, Bruno Fernandes má štyri presné zásahy.

    Arsenal FC

    "Gunners" sa nachádzajú na dvanástom mieste Premier League, zatiaľ zaknihovali deväť bodov za tri výhry a rovnaký počet prehier. Arsenal na úvod porazil Fulham aj West Ham, následne zaváhal s Liverpoolom a aj keď si chuť napravil proti Sheffieldu United, tak nestačil na Manchester City a Leicester. Proti silnejším tímom to teda zatiaľ nejde. Avšak, v Ligovom pohári to je iné, keďže tam zverenci trénera Mikela Artetu prešli práv cez Leicester a Liverpool, 21. decembra ich čaká Manchester City. Európsku ligu odštartoval Arsenal výhrami nad Rapidom Viedeň a Dundalkom. Vo všetkých súťažiach sa trikrát presadili Pierre Aubameyang, Alexandre Lacazette a Eddie Nketiah.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Matej Kubove

    Góly: 69. Aubameyang (pen.)

    Karty:   23. Fred (MAN), 71. Greenwood (MAN), 90+4. Cavani (MAN), 90+5. Maguire (MAN) – 25. Holding (ARS), 27. Gabriel (ARS), 87. Aubameyang (ARS)


    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred (63. N. Matić), McTominay, P. Pogba – B. Fernandes (76. van de Beek) – Rashford, Greenwood (74. Cavani).
    Náhradníci: D. Henderson – Williams, Tuanzebe, Mata, N. Matić, van de Beek, Cavani.

    Arsenal FC: Leno – Holding, Gabriel, Tierney – Bellerín, Alnaní, Partey, Saka – Willian (86. Maitland-Niles), A. Lacazette (77. Nketiah), Aubameyang (C) (87. Mustafi).
    Náhradníci: Rúnarsson – Mustafi, D. Ceballos, Maitland-Niles, Xhaka, Pépé, Nketiah.