Saint-Étienne – Montpellier 0:1 (kon.) | Angers – Nice 0:3 (kon.) | Dijon – Lorient 0:0 (kon.)
Nîmes – Metz 0:1 (kon.) | Remeš – Štrasburg 2:1 (kon.) | Monaco – Bordeaux 4:0 (kon.)
Lille – Lyon 1:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
1:1 (1:1)
Olympique Lyon
cz Nedeľa 01.11.2020, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Ve Francii se rozjela nová sezoně a Ligue 1 má na programu deváté kolo. My budeme společně sledovat souboj mezi Lille OSC a Olympique Lyon.
     
    Lille OSC

    Fotbalisté Lille prožívají hodně povedený vstup do letošního ligového ročníku, po osmi odehraných duelech se totiž nacházejí na průběžné druhé pozici, přičemž s prvním PSG mají totožný počet bodů, tedy osmnáct. Lille je vůbec jediným celkem v francouzské Ligue 1, které ještě nepocítilo hořkost porážky. Například vedoucí PSG má na svém kontě hned dvě porážky, nicméně ani jednu remízu. Lille v minulém kole potřetí během ligového ročníku přišlo o body, sehrálo totiž nerozhodný výsledek na půdě Nice, kde remizovalo 1:1. Lille bude v tomto duelu papírovým favoritem.
     
    Olympique Lyon

    Na opačné straně stojí neméně dobrý Lyon, který momentálně okupuje šestou pozici tabulky, k čemuž mu stačilo nasbírat třináct bodů. Olympique se však v případě vítězství klidně může vyškrábat na třetí pozici, na kterou momentálně ztrácí pouhé dva body. Lyon během osmi duelů vyhrál ve třech případech, na druhou stranu si připsal hned čtyři remízy a jednu porážku. V posledních dvou duelech se mu povedlo pokaždé naplno bodovat, neboť nejprve vyzrála na Štrasburk, na jehož půdě zvítězil výsledkem 3:2. V minulém kole si navíc na domácím stadionu poradil s Monakem poměrem 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Araújo, Sanches, André, Bamba – Ikoné, B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – Yazıcı, Soumaré, Soumaoro, Lihadji, Pied, Xeka, David, D. Bradarić.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Diomande, Cornet – Paquetá, Mendes, Aouar – Kadewere, Depay (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Pollersbeck – Binlamrí, Jean Lucas, Özkacar, Gusto, Cherki, Bruno, M. Dembélé, Caqueret.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Berthomieu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Cornetovi se ještě povedlo zastihnout míč na hrací ploše, načež zkoušel odkopem oslovit Ekambiho. Ten zahrál rukou a je tu standardní situace pro domácí.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Marcelo (Olympique Lyon).
     
    4
    K rozehrávce se nakonec postavil Sanches, který to nemyslel vůbec špatná. Jeho střílená nabídka směřovala napříč šestnáctkou, načež jí odklízel Dubois.
     
    5
    Příliš agresivním způsobem vletěl do hlavičkového souboje hostující Marcelo, který zasáhl hlavu Yilmaze. V krátkém časovém sledu další faul, Lille je zpět u míče.
     
    6
    Na řadu tedy přišla rozehrávka volného kopu, o což se postaral domácí Mandava. Po jeho nahrávce odkopával na druhou stranu Botman, jenž našel Diomandého.
     
    7
    André to měl ve středu hrací plochy nesmírně složité, neboť měl na zádech hned dvojici protihráčů. Lille tak přišlo o balón, sledujeme útočnou snahu Olympique.
     
    8
    A ten přinesl centrovanou nabídku z levé strany, kde to zkoušel Cornet. Jeho nabídka trefila dobře postaveného Celika, Lyon si tak vyzkouší první rohový kop.
     
    9
    Centrovaná nabídka se snesla k zadní tyči, kam si seběhl také Marcelo. Ten ještě vracel míč do ohně, jenomže trefil ruku Fonteho. Domácí zadák jí měl ale u těla, penalta z toho nebude.
     
    10
    Na poslední chvíli zasáhl hostující Diomandé, který zastavil slibně se rodící akci Lille. V opačném případě mohl sám na brankáře pelášil domácí forvard Ikoné.
     
    11
    Maignan se postavil k prvnímu odkopu od své branky, prostřednictvím kterého zkoušel na opačné polovině oslovit Yilmaze, před kterým zasahoval Diomandé.
     
    12
    Hra se přesunula na levou stranu, kde se ovšem povedlo nahrávku vystihnout Duboisovi. Ten okamžitě hledal Kadewereho, který neměl podporu spoluhráčů.
     
    13
    Do pokutového území Lille přiletěl další centr, který vyprodukoval právě Kadewere. Ten sice našel hlavu Ekambiho, druhý jmenovaný ale mířil výrazně vedle.
     
    14
    Yilmazovi se sice povedlo převzít těžkou nahrávku, jenomže se s míčem dostal mimo hrací plochu. Lille tak přišlo o balón, brankář Lopes bude moci rozehrávat.
     
    15
    K odraženému míči jako první zavítal hostující Aouar, který před dotírajícím protihráčem raději vrátil míč na Marcela, jenž s rozehrávkou evidentně nikam nespěchá.
     
    16
    Lyon si díky zvýšené aktivitě vybojoval rohový kop, který z levé strany rozehrál Depay. Ještě před dopadem míče bylo pískáno, faulem si totiž pomohl Marcelo.
     
    17
    Na opačné straně operoval zády k brance Bamba, který raději vracel míč na obrannou polovinu. Tam se nacházel Mandava, jenž okamžitě oslovil kolegu Botmana.
     
    18
    Po ztrátě míče se do rozehrávky zapojil také brankář Lopes, který u levé autové lajny našel naprosto osamoceného Corneta, ke kterému se ale přiřítil Celik.
     
    19
    Ven z branky musel právě Lopes, který tak znemožnil Bambovi zakončit. Nyní to hostující obrana neprovedla nejlépe, Marcelo měl velké rychlostní indispozice.
     
    20
    Lyon se postupnou kombinací dostal na útočnou polovinu, kde Depay vymyslel nahrávku směrem na Aouara, jehož zakončení trefilo pouze obětavého Botmana.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, nicméně na první úspěšný střelecký pokus stále čekáme. Oba celky hrají hodně opatrně, čekáme totiž i na první příležitost.
     
    22
    Ikoné to zkoušel vzít sám na sebe, jenomže narazil na dobře postavenou smečku hladových protihráčů. Dubois ukořistil míč, který ihned poslal na Paquetu.
     
    22
    Tutovka na straně Lyonu! Průniková nahrávka totiž našla na hranici ofsajdu naběhnuvšího Kadewereho, který trefil pouze brankáře Maignana do ruky.
     
    22
    Lille právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš ve fotbalové praxi! Lille totiž rychle přešlo na druhou stranu, kde se Yilmazovi pokutovém území povedlo nahrát za šestnáctku, kde se nacházel naprosto osamocený JONATHAN BAMBA. Domácí křídelník se do balónu opřel technickým způsobem, přičemž míč poslal mimo dosah hostujícího brankáře Lopese.
    22. Jonathan BAMBA - 1:0
     
    24
    Olympique už poměrně dlouho pracuje s míčem na vlastní polovině, což soupeři nemůže přinést žádné nebezpečí. Častokrát je do rozehry zapojen také Lopes.
     
    25
    Krátce po rozehrávce to na sebe vzal také zatím nevýrazně hrající Ikoné, který si za pokutovým územím našel palebnou pozici, jenomže mířil pouze doprostřed branky.
     
    26
    Směrem dozadu se musel vracet Aouar, kterému se ovšem nepovedlo zastavit Bambu. Ten nahrál na Yilmaze, který pořádně protáhl brankáře Lopese.
     
    28
    Žlutou kartu dostává José Fonte (Lille OSC).
     
    31
    Lopesovi se nyní nepovedla rozehrávka, neboť hlavou odehrál míč ven z hrací plochy. Lille OSC se tak znovu vrací k míči, vhazovat bude moci obránce Mandava.
     
    32
    Je za námi zhruba třetin utkání, v posledních minutách sledujeme celkem slušnou podívanou. Lyon je sice o něco aktivnější, avšak prosadil se pouze domácí celek.
     
    33
    Lyon si vybojoval další rohový kop, který se znovu snášel na přední tyč. Tentokráte se nejvýše do vzduchu dostal domácí Botman, který odehrál balón pryč.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon).
     
    34
    Depay se pokoušel dostat mezi trojlístek protihráčů, který ho nakonec za cenu nedovoleného zákroku musel zastavit. Lyon rozehrál standardku nakrátko po zemi.
     
    35
    Maignan si přichystal další dalekonosný odkop od své branky, který i tentokráte poslal na hlavu Yilmaze. Turek ve službách Lille prodloužil pouze do zámezí.
     
    36
    Ukázkovým způsobem to provedl domácí Botman, který za se nepustil rychlonohého Depaye. Domácí tak vykřesali autové vhazování, které obstaral Mandava.
     
    37
    Lyon zvýšil stupeň aktivity, jenomže čistým způsobem byl zastaven právě Depay. Domácí celek se pokoušel přejít do protiútoku, který ovšem zastavil Paquetá.
     
    38
    Zničehonic se však na hranici pokutového území dostal domácí Bamba, který to zkoušel pod břevno. Jeho rána ovšem vystoupala vysoko nad.
     
    39
    Pro nahrávku si seběhl Ekambi, který měl znovu příliš málo prostoru na práci s míčem. Proto jsme sledovali rychlý protiútok, kde Ikoné zbytečně zabrzdil.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je tu vyrovnávací branka, začínáme tedy opět od začátku! Mendes se nadechl k centru, prostřednictvím kterého našel uvnitř pokutového území volného Aouara, který to zkoušel střílenou nabídkou. Tu ovšem poslal přímo do domácího ZEKIHO CELIKA, od kterého se balón dostal za bezmocného Maignana.
    41. Zeki CELIK - 1:1
     
    42
    Žlutou kartu dostává Burak Yılmaz (Lille OSC).
     
    43
    Předchozí vyrovnávací branka je pro nezaujatého fanouška určitě dobrým řešením. Oba celky tak mají k výhře zase stejně daleko, což je o zajímavější.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Lyon znovu zavezl míč na útočnou polovinu, kde ovšem čekala dobře postavená obrana soupeře. Paquetá tak byl doslova donucen k nahrávce na Corneta.
     
    45+3
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází José Fonte, přichází Adama Soumaoro.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám přinesl nesmírně vyrovnanou podívanou, jenž přinesl dva přesné zásahy. O ten první se postaral domácí Bamba, nicméně krátce před koncem poločasu si vlastní branku vstřelil domácí Celik. Oba celky dnes hrají maximálně zodpovědně, nicméně směrem dopředu je výrazně nebezpečnější Lille. I tak se máme ještě určitě na co těšit, do konce zápasu totiž zbývá ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k hranici pokutového území dokázal dostat domácí Bamba, kterému se nepovedlo zakončit, neboť se včas vrátil Marcelo.
     
    49
    Ukázkové zpracování neposedného míče předvedl domácí Celik, kterému posléze přispěchal na pomoc kolega Soumaoro, jenž přenášel hru na levou stranu.
     
    50
    Lille se po dlouhé kombinaci přeci jenom vydalo na útočnou polovinu, kde ovšem velice nepřesně nahrával Bamba, kterému se u lajny nepovedlo najít Mandavu.
     
    50
    Je tu velký malér pro Lyon! Již se žlutou kartou hrající Marcelo tvrdě fauloval Bambu, za což vyfasoval druhý kartónek, tento duel pro něj tedy končí.
    50. Červená karta po 2. žluté
     
    51
    I opakovaný záběr skutečně prokázal, že se jednalo o nedovolený zákrok, hlavní sudí se tedy nepůjde podívat ani na video. Lille navíc rychle rozehrálo volný kop.
     
    52
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Džamál Binlamrí.
     
    53
    Po svižné kombinaci se do palebné pozice dostal André, který ovšem ránu poslal vysoko nad branku soupeře. V tomto případě nemusel brankář Lopes zasahovat.
     
    54
    Po provedení autového vhazování to nekompromisním způsobem řešil obránce Dubois, který prudce odkopával na druhou stranu, kde se k míči dostal domácí Celik.
     
    55
    Bamba se na levém křídle pokoušel dostat přes Kadewereho, což se mu nakonec nepovedlo. Hostující hráč odehrál míč do zámezí, Lille okamžitě vhazovalo.
     
    56
    Na pravém křídle se do kombinace zapojil také Ikoné, který ještě roztáhl hru směrem na Araúja. Ten centrem trefil pouze Corneta, na řadu tak přijde rohový kop.
     
    57
    Do vzduchu se dostával také Soumaoro, jenomže před ním se povedlo odhlavičkovat padající míč Diomandé. I ta se jako první k němu dostal zadák Botman.
     
    58
    Po autovém vhazování se do volného prostoru dostával domácí Yilmaz, který to nakonec zkoušel centrem do pokutového území, kde ovšem nikoho nenašel.
     
    59
    Po souboji o hrací předmět se na zemi ocitl hostující Dubois, kterého zezadu fauloval napadající Sanches. Olympique tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    60
    Domácí celek se znovu celkem v poklidu dostal k opačnému pokutovému území, kde ovšem hodně nepřesně přenášel hru Sanches, jenž mířil pouze do autu.
     
    61
    Je za námi hodina hry, v posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Lille sice má velkou územní převahu, rovněž ale hodně chybuje.
     
    62
    Bamba si znovu navedl míč k pokutovém území, načež technickým způsobem mířil ke vzdálenější tyči. Brankář Lopes ovšem předvedl skvělý zákrok.
     
    63
    Taháním za dres si při bránění pomohl hostující Ekambi, čehož si všiml také hlavní sudí tohoto zápasu. Sanches rozehrál nakrátko, vybral si totiž kolegu Andrého.
     
    64
    Lopes při svém odkopu od branky nasbíral další cenné vteřinky. Nakonec se rozhodl vykopnout na pravou stranu, kde se Duboisovi povedlo vybojovat aut.
     
    67
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    69
    Araújo se přes pravé křídlo pokoušel dostat k centru, jenomže ten mu nakonec dokázal zablokovat vracející se Cornet. Lille bude zahrávat další rohový kop.
     
    70
    Ten se snášel na přední tyč, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Botman. Toho ovšem dokázal předčít Diomandé, který ovšem odvracel za cenu dalšího rohu.
     
    71
    Druhý rohový kop se pro změnu snášel přímo do hostující branky, Lopes tak musel být maximálně pozorný. Míč vyrazil mimo šestnáctku, kde fauloval Depay.
     
    72
    Yazici si uvnitř pokutového území dokázal najít palebnou pozici, jenomže svůj pokus poslal přímo doprostřed branky. Brankář Lopes předvedl rutinní zákrok.
     
    73
    Lyon se na opačné polovině moc dlouho neohřál, Maignan je poměrně dlouhou dobu bez jakékoliv práce s míčem. Jeho celek totiž má drtivou územní převahu.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Bruno.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Moussa Dembélé.
     
    75
    Po několika minutách to dalším střeleckým pokusem zkoušel Bamba, který ovšem pravačkou trefil protihráče před sebou. Lille ovšem rozjelo další kombinaci.
     
    76
    Na levém křídle převzal nahrávku právě Bamba, který ovšem vracel míč proti noze na Sanchese. Lille nikam nespěchá, naopak se snaží soupeře kombinací uspat.
     
    77
    Dubois dnes hraje velice dobře, i při následném souboji jeden na jednoho e mu povedlo ubránit Mandavu. Znovu to bylo za cenu rohu, který rozehraje Sanches.
     
    78
    Lopes ani tentokráte nepospíchal s rozehrávkou od své svatyně. Navíc se vůbec poprvé k míči dostal střídající Dembélé, který prodloužil do země domácích.
     
    79
    Hráči v červených dresech se tentokráte vydali středem hrací plochy, kde Sanches zkoušel z jedničky roztáhnout hru na Araúja, který mu po chvíli přesně vrátil.
     
    80
    Duboisovi se povedlo zablokovat i další centr, znovu v něm hrál velkou roli obránce Mandava. Ten posléze obstaral autové vhazování, které poslal na Sanchese.
     
    81
    Yazici zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý zakroutil na hlavu Celika, kterého v tomto případě dokázal předskočit Dembélé.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě to bude hodně zajímavé. Lyon se prakticky pouze brání, domácí mají doslova drtivou převahu.
     
    85
    Lyon se na konečně alespoň na krátký časový úsek dostal na opačnou polovinu, kde moc dlouho nevydržel. Naopak Botman dostal míč zpět na druhou stranu.
     
    86
    Sanchesovi to dnes prostě nejde, ve druhém dějství přišla snad pátá celkem zbytečná nepřesnost. Zlobí se také Yilmaz, který chtěl po kolegovi přesnější nahrávku.
     
    87
    Už to vypadalo, že se do pokutového území dostane právě Sanches, avšak toho na poslední chvíli dokázal zodpovědně zastavit Bruno, který odpálil míč do autu.
     
    88
    Yilmaz nabíjel do střelecké pozice Yazicimu, jenomže ani ten neprostřelil hustý blok u pokutového území. Nápor Lille skončil útočným faulem právě Yilmaze.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná to vypadá na dělbu bodů. Lille přesto stále kombinuje na útočné polovině.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Adama Soumaoro (Lille OSC).
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Jonathan David.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Isaac Lihadji.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Dubois za sebe nepustil Lihadjiho, který pro svůj celek vybojoval dost možná poslední rohový kop. Lille si dá určitě záležet, rozehrávku provede Turek Yazici.
     
    90+3
    Lille se ani tentokráte nedokázal prosadit, nicméně i nadále kombinuje u pokutového území.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Lyonu absolutně nevyšel vstup do druhého poločasu, hned v jeho úvodu vyfasoval druhou žlutou kartu obránce Marcelo, pro kterého tak tento duel předčasně skončil. Lille tak téměř celý druhý poločas hrálo proti oslabenému soupeři, nicméně ani velká územní převaha nakonec kýženou vedoucí branku nepřinesla. Lyon se ve druhém dějství prakticky pouze bránil, těžko vůbec říct, zda se dostal k opačnému pokutovému území.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10. (22:53:55)

    David Suchý

    Góly: 22. Bamba (B. Yılmaz) – 41. Celik (vla.)

    Karty:   28. J. Fonte (LIL), 42. B. Yılmaz (LIL), 89. Soumaoro (LIL) – 3. Marcelo (LYO), 33. Toko Ekambi (LYO)   50. Marcelo (LYO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C) (45+3. Soumaoro), Botman, Reinildo – Araújo (89. David), Sanches, André, Bamba (89. Lihadji) – Ikoné (67. Yazıcı), B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – Yazıcı, Soumaré, Soumaoro, Lihadji, Pied, Xeka, David, D. Bradarić.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Diomande, Cornet – Paquetá, Mendes, Aouar (52. Binlamrí) – Kadewere, Depay (C) (74. M. Dembélé), Toko Ekambi (74. Bruno).
    Náhradníci: Pollersbeck – Binlamrí, Jean Lucas, Özkacar, Gusto, Cherki, Bruno, M. Dembélé, Caqueret.

    Rozhodca: Lesage – Ocak, Berthomieu