Sheffield Utd. – Manchester City 0:1 (kon.) | Burnley – Chelsea 0:3 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:1)
West Ham United
Sobota 31.10.2020, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. Anglická Premier League pokračuje siedmym kolom a na Anfield Road sa uskutoční súboj medzi Liverpool FC a West Ham United s výkopom o 18:30.

    Bude to súboj dvoch tímov z opačných častí tabuľky, ale oba tímy majú celkom úspešnú poslednú formu.

    Liverpool FC
    Domáci celok dopisaľ nazbieral 13 bodov a nachádza sa tak na druhom mieste kvôli horšiemu skóre za Evertonom. V poslednom kole sa Liverpool celkom natrápil na víťazstvo proti Sheffield Utd., predposledný celok tabuľky napokon zdolal 2:1. Cez týždeň zdolal Liverpool v Lige majstrov Midtjylland 2:1.

    West Ham United
    Hosťujúci celok má na svojom konte 8 bodov a to stačí na predbežné 12. mieste, bodové rozostupy na vyšší priečkach, ale aj tých nižších sú len minimálne. Posledné dva zápasy West Ham remizoval, naposledy si body podelil s Manchesterom City po remíze 1:1.

    Ako dopadne toto stretnutie v ktorom je favoritom domáci celok? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Phillips, Robertson – Jones, J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané

    Náhradníci: Adrián – N. Williams, R. Williams, Milner, Minamino, Diogo Jota, Shaqiri

    West Ham United: Fabiański – Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku – Bowen, T. Souček, Rice (C), Fornals – Haller

    Náhradníci: Randolph – Lanzini, Diop, Fredericks, Jarmolenko, Snodgrass

    Rozhodca: Friend – Beck, Smart
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnešný program siedmeho kola anglickej Premier League bude pokračovať stretnutím na Anfield Road a to medzi Liverpoolom a West Hamom United. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas na Anfield Road je už v plnom prúde, výkop patril West Hamu, ktorý hrá dnes v modrých dresoch, domáci nastupujú v červených.
     
    2
    K lopte sa už dostáva Liverpool, ktorý rozbieha postúpnú kombináciu na útočnej polovici. Hostia na nič nečakajú a ihneď sa snažia vysoko napádať rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    3
    West Hamu sa nepodaril rýchly prechod na útočnú polovicu a v stede poľa hostia faulovali. Opäť tak sleduejme výmenu lôpt futbalistov v červenom.
     
    4
    Salah utekal za dlhým centrom až do pokutového územia, ale k lopte sa už nedostal a tak brankár Fabiański rozohrával od svojej brány. Liverpool tento výkop zachytil a pokúša sa o ďalší útočný výpad.
     
    5
    Alexander-Arnold stratil loptu pred šestnáskou hostí a tak sa West Ham pokúsil o rýchly brejk. Ten vyšiel podľa predstáv a znova sledujeme útočné ťaženie Liverpoolu.
     
    6
    Nebezpečný center poslal do pokutového územia hostí Robertson, ale defenzíva kladivárov si poradila, aj keď mala menšie ťažkosti dostať loptu do bezpečia.
     
    7
    Opäť sledujeme kombináciu domácich futbalistov, ktorí jasne dominujú v štatistike držania lopty. Sme však len v úvode zápasu a tak je ešte predčasné vyslovovať z toho nejaké závery.
     
    8
    Momentálne je pri lopte hosťujúci celok, ktorý zvolil postupný prechod na polovicu súpera. Liverpool sa rovnako nebojí vysoko atakovať kombináciu hosťujúceho tímu.
     
    9
    West Ham rozohral priamy kop a Phillips musel zasahovať pred bránou. Liverpool sa musel potom brániť ďalej, súper zahrával prvý rohový kop v tomto zápase, ale ten už nijak zaujímavý nebol.
     
    10
    West Ham United dal gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia a vôbec sme naň nemuseli dlho čakať! Prekvapivo sa do vedenia dostávajú doposiaľ pasívnejší hostia, keď im vyšiel tento rýchly brejk, odvrátený center sa dostal k voľnému PABLOVI FORNALSOVI a ten svoju strelu umiestnil presne k tyčke – 0:1!
    10. Pablo Fornals (WHU) - 0:1
     
    11
    Na rade sú teraz domáci futbalisti, ktorí musia doťahovať náskok svojho súpera. Sme však stále len niekde v úvode tohto zápasu, času im tak zostáva ešte veľmi veľa.
     
    12
    Liverpool sa snaží o rýchlu odpoveď, ale domáci majú momentálne veľké problémy v prechode na útočnú polovicu. West Ham sa v týchto chvíľach len bráni.
     
    13
    Takýmto spôsobom sa však zrejme nedá hrať už do konca zápasu. No uvidíme, ako sa ešte bude toto stretnutie ďalej vyvíjať, favorit je zatiaľ v ťažšej pozícií.
     
    14
    Balbuena fauloval na polovici West Hamu a tak Liverpool získava priamy kop z celkom zaujímavej pozície. Hostia sa tak náporu súpera musia brániť aj naďalej.
     
    15
    Alexander-Arnold centroval až do pokutového územia, ale hostia boli pozorní a túto loptu dostávajú do bezpečia. Útok Liverpoolu však môže pokračovať ďalej.
     
    16
    Sledovali sme ďalší center do pokutového územia domácich, Fabiański mal menšie problémy, ale napokon loptu na dvakrát úspešne skrotil. West Ham sa momentálne nika neponáhľa.
     
    17
    Predsa len to hostia skúsili smerom dopredu, ale pred šestnástkou súpera loptu stratili a tak Liverpool zakladá ďalší útočný výpad. Zrejme takéto obrázky hry teraz uvidíme veľmi často.
     
    18
    Tempo hry však začína opadať, hostia sa po strelenom góle úspešne bráni a domáci už dlhšiu dobu dobíjajú obrané hradby súpera. Snáď čoskoro uvidíme ďalši zaujímavý moment.
     
    19
    Liverpol zahrával svoj prvý rohový kop v tomto zápase, ale k zmene skóre to neviedlo. Hostia po krátkej dobe loptu odovzdali späť na kopačky súpera.
     
    20
    Na obraze hry sa stále nič nemení, domáci dominujú v držaní lopty, ale nevedia nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    21
    Domáci prakticky ešte nemali žiadnu šancu v tomto zápase a ani neohrozili bránu Fabiańskeho. West Ham zatiaľ prácu v defenzíve zvláda výborne.
     
    22
    Po dlhšej dobe tu bol útočný výpad hostí, Coufalov center však nebol nijak nebezpečný a súperovi loptu doslova daroval.
     
    23
    Dostávame sa do druhej polovice prvého polčasu. West Ham stále viac menej bez problémov drží tesné vedenie o jeden gól, Liverpool ešte nič zaujímavého neukázal.
     
    24
    Centrovaná lopta od Arnolda nebola nijak nebezpečná a Fabiański ju prebral do svojich rukavíc. West Ham zakladá zo svojej polovice ihriska postupný útok.
     
    25
    Toto je prvý zaujímavý moment v podaní domáceho tímu! Po peknej kombinácií sa k lopte dostal Jordan Henderson, jeho strela spoza pokutovéjo územia len tesne minula priestor hosuťujúcej brány.
     
    26
    Nápor Liverpoolu sa stále stupňuje, ale hostia sú stále v defenzíve pozorní a žiadne zaváhanie si nepripúšťajú.
     
    27
    Fabiański nebol zrovna najistejší pri tejto centrovanej lopte a lopta mu prepadla cez ruky, našťastie nikto z domácich nebol blízko aby túto chybu potrestal.
     
    28
    Liverpool znova kombinuje na útočnej polovici, ale nevedie to k želenému efektu.
     
    29
    Wijnaldumova prihrávka bola nepresná a hostia sa zadarmo dostávajú k lopte. Ihneď však čelia vysokému napádaniu zo strany dnešného súpera.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Anfield Road je už minulosťou. Domáci aj naďalej prehrávajú po góle z 10. minúty 0:1!
     
    31
    Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu, domáci chcú určite do prestávky minimálne vyrovnať.
     
    32
    West Ham zahrával aut na svojej polovici ihriska, ďalej ako po stred poľa sa však následne nedostal.
     
    33
    Balbuena fauloval a tak domáci budú zahrávať priamy kop na polovici súpera. West Ham sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    34
    Po priamom kope sa pokúsil o individuálnu akciu Alexander-Arnold, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera.
     
    35
    Necelých desať minút zostáva do konca prvého polčasu. Na obraze hry sa nič nemení, ale žeby sme sledovali pohľadný futbal sa povedať nedá.
     
    36
    Liverpool sa usadil na útočnej polovici a snaží sa dostať súpera pod väčší tlak, z čoho by potom mohli prameniť chyby futbalistov West Hamu.
     
    37
    V pokutovom území hostí zakončoval z prvej Robertson, ale jeho pokus smeruje vysoko nad Fabiańskiho bránu.
    37. Andrew Robertson (LIV)
     
    38
    Blíži sa nám záver prvého polčasu, na prípadnú zmenu skóre to zatiaľ nevyzerá.
     
    39
    Nedovolený zákrok na hranici pokutového územia a toto je nebezepčná situácia pre hostí. Fabiańskui bude určite čeliť priamej strele na jeho bránu.
     
    40
    Alexander-Arnold trafil len dobre postavený múr, Liverpool ešte zostáva pri lopte a kombinuje pred šestnástkou súpera.
     
    41
    Bola nariadená penalta pre Liverpool! Masuaku poslal v pokutovom území k zemi Salaha a hlavný rozhodca Friend nariadil pokutový kop!
     
    42
    Liverpool dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil MOHAMED SALAH a strelou do stredu brány vyrovnáva na 1:1! Brankár Fabiański sa hodil doľava a už nestihol nohou zasiahnúť.
    42. Mohamed Salah (LIV) - 1:1
     
    43
    Predsa len sa tak domácim podarilo do prestávky ešte vyrovnať. To im určite pomôže na psychike, naopak hostia inkasovali gól do šatne.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+1
    Čoskoro sa naplní aj nadstavený čas, zrejme sa viacej gólov v prvom polčase nedočkáme.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Anfield Road je minulosťou. Napokon sme v ňom videli dva presné zásahy, do vedenia išli prekvapivo hostia už v 10. minúte po presnom zásahu Fornalsa. Liverpool od tohto momentu jasne dominoval, ale žiadne šance neprichádzali. V 42. minúte sa o vyrovnanie na 1:1 postaral Salah z pokutového kopu.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:33.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas na Anfield Road je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Liverpool sa snaží ihneď nadviazať na svoju hru z prvého polčasu, Firmino sa však previnil útočným faulom a tak lopta putuje na kopačky hosťujúceho tímu.
     
    48
    Jones sa pokúsil vystreliť spoza pokutového územia, ale jeho tečovaný pokus pohodlne pokryl brankár Fabiański a loptu rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Declan Rice (West Ham United).
     
    50
    Ani táto centrovaná lopta od domácich futbalistov nebola nijak nebezpečná a Fabiański si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    51
    Viac menej sledujem rovnaký obraz hry ako tomu bolo aj v provom polčase. Liverpool dominuje v štatistike držania lopty a zakladá časté útočné výpady.
     
    52
    Rýchly brejk zo strany hosťujúceho celku nebol úspešný, po nepresnej prihrávke sa lopta vracia späť na kopaťky domáceho tímu.
     
    53
    Futbalisti v červených dresoch momentálne kombinujú na svojej polovici ihriska, hosťom sa darí držať stred pola. Liverpool by dnes s jedným bodom určite nebol spokojný.
     
    54
    No a k lopte sa teraz dostáva West Ham, ktorý to naopak smerom dopredu vôbec neskúša. Hostia by zrejme ten jeden bord z horúcej pôdy aj brali.
     
    55
    Zatiaľ ani jeden z trénerov nestriedal. Práve noví hráči na ihrisku by mohli priniesť ešte potrebné oživenie do hry.
     
    56
    Tento útočný výpad domáceho tímu nemohol pokračovať, Mané sa previnil faulom a loptu na svojej polovici ihriska bude rozohrávať West Ham.
     
    57
    Hostia skúsili založiť rýchly útočný výpad, ktorý však domáci pokryli. West Ham ale pri lopte ešte zostáva.
     
    58
    Cresswell centroval do pokutového územia domáceho tímu, ale Liverpool si dal pozor a loptu odvrátil do bezpečia. West Ham však ešte pokračuje vo svojom útočnom ťažení.
     
    59
    Nezvyčajne dlhšiu dobu teraz držia hostia loptu a tak sa domáci nemôžu dostať do útoku. West Ham však kombinuje prevažne na svojej polovici ihriska.
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia na Anfield Road je už minulosťou. Aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1!
     
    61
    Hallerov osobný útočný výpad nepriniesol želané ovocie a nasledovať bude len odkop od Alissonovej brány. Brankári s v týchto chvíľach prakticky bez práce.
     
    62
    West Ham United získava loptu v strede poľa po nedovolenom zákroku. Smerom dopredu sa však hostia teraz nikam neponáhľajú.
     
    63
    Hra je momentálne prerušená, na ihrisku zostáva ležať hosťujúci Cresswell. Domácim sa to pochopiteľne nepáči a u hlavného rozhodcu protestujú.
     
    64
    Dianie v druhom polčase pokračuje ďalej, Cresswell je zrejme v poriadku a nebude musieť vynútene striedať.
     
    65
    Útočným faulom sa previnili hostia a tak sa k lopte dostane domáci tím. V druhom polčase stále čakáme na prvý výraznejší moment, tempo hry čoraz viac opadá.
     
    66
    Do pokutového územia domácich posielal loptu Fornals, nikto z jeho spoluhráčov sa však k nej nedostal.
     
    67
    Zrejme by už naozaj obaja tréneri mohli porozmýšľať nad prípadnými stiredaniami, ktoré by mohli nevýraznú hru oživiť.
     
    68
    Liverpool sa postupnou kombináciou dostal až pred pokutové územie súpera, ale k následnej strele už nedošlo.
     
    69
    Mané so Salahom pekne zakombinovali a črtala sa šanca pre domácich v pokutovom území, opäť však v správny čas zasiahla defenzíva súpera.
     
    70
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Curtis Jones, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    70
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Diogo Jota.
     
    71
    Ako prvý sa odhodlal k výmene hráčov domáci tréner. Tak uvidíme, ako noví hráči zapadnú do zostavy a či prinesú to potrebné oživenie hry.
     
    72
    Alexander-Arnold sa skúsil presadiť individuálne, ale cez obranu súpera neprešiel.
     
    73
    Zakrátko sa domáci znova dostávajú k lopte, v štatisitke držania lopty dnes po celý čas jasne dominujú.
     
    74
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    75
    Pomaly sa dostávame do záverečnej fázy tohto stretnutia. Ak to pôjde takto ďalej, nastane zrejme deľba bodov.
     
    76
    Ako už bolo spomenuté, hostia by zrejme s jedným bodom boli na horúcej pôde spokojní. Na domácich vidno, že chcú ešte zabojovať o plný bodový zápis.
     
    77
    Liverpool dal gól!
    Domáci dávajú svoj druhý gól v tomto zápase a otáčajú tak vývoj vo svoj prospech! Liverpool založil rýchly brejk, pri prvej strele od Maného dokázal Fabiański výborne zasiahnúť, ale následne si obrana nepostrážila DIOGA JOTU a ten odrazenú loptu upratal do siete – 2:1!
    77. Diogo Jota (LIV)
     
    78
    Ale pozor! Ešte prichádza k porade s VAR. Všetci teraz netrpezlivo čakajú, aký bude končený verdikt a či gól bude uznaný.
     
    79
    Skúma sa prípadný faul Maného na Fabiańskeho. Práve Mané ešte dobiehal odrazenú loptu pred poľským brankárom, rozhodca Fred sa ide pozrieť na obrazovku.
     
    80
    Gól napokon pre faul neplatí! West Ham teda prežil klinickú smrť, pokračuje sa za nerozhodného stavu 1:1!
     
    81
    No a dostávame sa do záverečnej časti druhého polčasu. Aj naďalej to vyzerá na deľbu bodov, domáci však majú stále veľkú chuť po víťazstve.
     
    82
    Liverpool je pri lopte a snaží sa o prechod na polovicu súpera. Uvidíme, či sa ešte dočkáme v tomto zápase nejakého zaujímavého momentu.
     
    83
    Tlak domácich futbalistov stále narastá, hostia už sústreďujú zvyšok svojich síl na bránenie nerozhodného výsledku.
     
    84
    West Ham odkopáva loptu ďaleko do bezpečia a na malú chvíľu si tak hostia môžu vydýchnuť.
     
    85
    Liverpool dal gól!
    Tak predsa len sa domáci v závere zápasu dostávajú do vedenia a tri body majú na dosah! DIOGO JOTA v tomto prípade už strieľa reguérny gól, keď si krásne nabehol nekrytý do pokutového územia na výbornú prihrávku a sám pred brankárom Fabiańskim nezaváhal – 2:1!
    85. Diogo Jota (LIV) - 2:1
     
    86
    Hostia tak na prípadnú odpoveď už nemajú veľa času. Uvidíme, či ešte skúsia zariskovať a ísť za vyrovnávajúcim gólom.
     
    87
    Pri lopte je však aj naďalej domáci celok, ktorý súpera k ničmomu nepúšťa a pohodlne si tak drží tesné vedenie.
     
    88
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas tohto stretnutia. Bola tam však porada s VAR a to sa určite odrazí na nadstavenom čase.
     
    89
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Arthur Masuaku, prichádza Manuel Lanzini.
     
    89
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Saïd Benrahma.
     
    90
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza James Milner.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+2
    Nedovolený zákrok zo strany domáceho celku a tak hostia môžu zahrávať priamy kop na útočnej polovici.
     
    90+3
    K centrovanej hlave sa dostal Souček, ale jeho hlavička putovala len do miest kde stál pripravený brankár Alisson.
     
    90+4
    Čoskoro bude minulosťou aj nadstavený čas. Už to teda vyzerá, že tri body zostanú doma.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Napokon sa Liverpool môže radovať zo zisku troch bodov. Druhý polčas tohto zápasu však nebol nijak zaujímavý, ale domácim to nemusí nijak prekážť. Striedajúci Jota sa najprv presadil v 77. minúte, ale po prade s VAR gól uznaný nebol. Svoju chvílku slávy si však napokon Jota užil v 85. minúte, keď jeho presný zásah už mohol byť uznaný a tak domáci získavajú tri body po výhre 2:1!

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok večera! (20:30:04)

    Miroslav Revaj

    Góly: 42. M. Salah (pen.), 85. Diogo Jota – 10. Fornals

    Karty:   49. Rice (WHU)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Phillips, Robertson – Jones (70. Shaqiri), J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (90. Milner), Firmino (70. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Adrián – N. Williams, R. Williams, Milner, Minamino, Diogo Jota, Shaqiri.

    West Ham United: Fabiański – Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku (89. Lanzini) – Bowen (89. Benrahma), T. Souček, Rice (C), Fornals – Haller (74. Jarmolenko).
    Náhradníci: Randolph – Lanzini, Diop, Fredericks, Jarmolenko, Snodgrass, Benrahma.

    Rozhodca: Friend – Beck, Smart