Brighton – West Bromwich 1:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Pondelok 26.10.2020, 21:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Burnley dnes väčšinu času skvele bránilo a Tottenhamu výrazne znechutilo hru, avšak hostia sa predsa len presadili, keď sa trafil Son Hung-min. Spurs neprehrali deväť stretnutí po sebe, Kórejčan sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov Premier League. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:54:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Joe Rodon.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Dwight McNeil končí na trávniku, kde ho sklzom cez loptu poslal Érik Lamela. Faul sa síce nepískal, ale šikovný hráč Burnley potrebuje ošetrenie, a tak Moussa Sissoko loptu zakopol.
     
    89
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Ashley Barnes, prichádza Matěj Vydra.
     
    88
    Son Hung-min sa zľava dostal do pokutového územia, vytlačil ho Kevin Long, lenže Spurs ostávajú pri lopte a to im bohate stačí.
     
    87
    Domáci sa snažia byť aktívnym tímom na útočnej polovici ihriska a ešte niečo vymyslieť. Teraz však pozorne bráni Tottenham.
     
    85
    Burnley malo k dispozícii rohový kop, no centrovanú loptu zo vzduchu bez problémov stiahol brankár Hugo Lloris.
     
    84
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Jay Rodriguez.
     
    83
    Giovani Lo Celso si robil priestor vo vápne Burnley, nakoniec vzduchom ešte prihral a Érik Lamela strieľal. Nick Pope na jeho pokus videl.
     
    81
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže už Tottenham doviesť zápas do víťazného konca, alebo Burnley gólovo udrie?
     
    80
    Žltú kartu dostáva Kevin Long (Burnley FC).
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Tanguy NDombèlé, prichádza Giovani Lo Celso.
     
    78
    Center z krídla do šestnástky Tottenhamu padal za Bena Daviesa, ten loptu pustil, nakoľko si myslel, že tam nik nie je, ale jeden hráč tam bol. Johann Gudmundsson však ostal prekvapený, že lopta prešla, takže ju nezasiahol.
     
    77
    Uvidíme, či Burnley dokáže byť nebezpečné aj v momente, kedy musí tvoriť. Doteraz sa domáci snažili hlavne precízne brániť a vyrážať do brejkov.
    76. Son Hung-min (TOT) - 0:1
     
    76
    Tottenham dal gól!
    Hostia ukončili veľké ofenzívne trápenie. Center z rohového kopu posunul hlavou z hranice bieleho bodu do päťky Harry Kane a nestrážený SON HUNG-MIN v páde zasiahol loptu tak, že ňou napol sieť tesne pod brvnom. Kórejčan je momentálne s 8 gólmi najlepším strelcom Premier League!
     
    75
    Érik Lamela posunul loptu na pravú stranu šestnástky, Harry Kane poslal tvrdú ranu. Tá bola zablokovaná, Spurs získali rohový kop.
    74.
     
    74
    Prvýkrát v zápase vyšla kolmica za obranu Burnley. Moussa Sissoko ju vyslal, Son Hung-min mal streleckú pozíciu. Fantasticky sa s ním vrátil Kevin Long a zakončenie zablokoval.
     
    73
    Érik Lamela poslal peknú loptu na zadnú žrď, kam si zbiehal Ben Davies. Nenatlačil sa do zakončenia, ustrážil ho Johann Gudmundsson.
    72.
     
    72
    Ashley Barnes vyhral hlavičkový súboj, posunul loptu na hranicu šestnástky a Chris Wood to skúsil z voleja. Nedôrazný pokus si našiel Lloris.
     
    71
    Burnley získalo rohový kop. Center do päťky zakončil James Tarkowski. Lopta smerovala do siete, Hugo Lloris bol bez šance. Z čiary ju ale odhlavičkoval Harry Kane.
     
    70
    Eric Dier si nedal pozor a o loptu v pozícii posledného aj prišiel, keďže ju skvele vystihol Chris Wood. Novozélanďan si však pomohol rukou.
     
    69
    Matt Doherty poslal sprava loptu do šestnástky, kde ju chcel Tanguy NDombèlé akrobaticky ešte predĺžiť. Všetko dopadlo tak, že sa k nej dostal iba Nick Pope.
     
    68
    Chris Wood sa takmer dokázal natlačiť k lopte po centri sprava. Tú aj zasiahol hlavou, lenže dobre ho strážil Toby Alderweireld, a tak Hugo Lloris nemal so zákrokom problém.
     
    67
    Ashley Barnes rezolútne odhlavičkoval center pred bránku, ktorú stráži Nick Pope. Vo vzduchu dnes jasne dominujú domáci.
     
    66
    Harry Kane si až príliš dlho hľadal pozíciu v šestnástke súpera, ale spravil až dve kľučky, čo sa dnes ešte nepodarilo. Získal roh.
     
    65
    Érik Lamela centrom z rohu spoluhráčov nenašiel. Domáci dokonca vyrazili do protiútoku, ten sa zmenil na postupnú akciu a nedopadol úspešne.
     
    64
    Zakončenie z diaľky sa neujalo, ale zrazený pokus prináša pre Tottenham rohový kop. Štandardiek dnes hostia nejako nemali.
     
    63
    Son Hung-min znova nemal prakticky žiadny čas na strelu či prihrávku. Dohral ho Charlie Taylor a navyše je z toho odkop od bránky Popea.
     
    62
    Ashley Westwood pálil spred šestnástky. Proti jeho tvrdej rane okamžite vystúpil a zrazil ju do bezpečia Eric Dier.
     
    61
    Ďalšiu aktivitu hostí zastavilo ofsajdové postavenie, Nick Pope znova váha s nákopom, na čo upozorňuje aj Harry Kane.
     
    60
    Hodina hry uplynula, Tottenham ešte ani raz nezahrozil pred bránkou domácich. Burnley je pripravené na ofenzívnu silu Spurs fantasticky.
     
    58
    Inak, celkom zaujímavý moment prebieha na tribúne. Náhradníci oboch tímov nie sú ďaleko od seba. Pravdupovediac, náhradní brankári Bailey Peacock-Farrell a Joe Hart sedia vedľa seba a od začiatku stretnutia sa rozprávajú ako keby sa ich tento duel ani netýkal a vôbec by neboli protihráči. Samozrejme, obaja sa dobre poznajú zo spoločného pôsobenia v Burnley.
     
    57
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Érik Lamela.
     
    56
    Ashley Westwood centroval z rohového kopu. V malom vápne síce hlavičkoval James Tarkowski, lenže jeho pokus zo záklonu nebol presný.
     
    55
    Ashley Barnes zakončoval po tom ako mu loptu sklepol Chris Wood. Zakončenie spred pokutového územia tečoval nad bránku Toby Alderweireld.
     
    54
    Chris Wood nachytaný v ofsajdovom postavení, je to už niekoľký ofsajd hráčov Burnley v tomto stretnutí.
     
    53
    Nick Pope rozohrával z miesta priestupku, nikam sa neponáhľal a rozhodca ho dosť dlho neupozornil.
     
    52
    Harry Kane končí v šestnástke súpera na trávniku, lenže práve on si pomohol faulom, keď odstrčil Lowtona.
     
    50
    Rozcvičovať sa začal napríklad aj Gareth Bale. José Mourinho bude podľa všetkého čoskoro striedať, musí nejako prekvapiť zatiaľ veľmi pozornú defenzívu Burnley.
     
    49
    Ben Davies spravil chybu v rozohrávke, okamžite strieľal spred šestnástky Josh Brownhill. Nepodarilo sa mu ale zamieriť medzi tri žrde.
     
    48
    Tottenham sa snaží kombinovať na útočnej polovici ihriska, hráči Burnley sú veľmi dobre sformovaní pod loptou.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky pokračujú tak ako začali v prvej minúte.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Tottenham Hotspur sa zatiaľ ako favorit trápi v ofenzíve, nakoľko Burnley hrá v zadných radoch skvele. Zodpovedne idú hráči do každého súboja a málo ich na svojej polovici prehrávajú.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Harry Kane mal trochu priestoru aj času pred veľkým vápnom, čo chcel využiť na strelu ľavačkou. Prudký pokus okamžite zablokoval James Tarkowski.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45
    Znova zakončoval Johann Gudmundsson. Tentoraz mal menej času, loptu poslal asi meter a 63 centimetrov nad bránku Llorisa.
     
    44
    Johann Gudmundsson si loptu pred šestnástkou hostí hodil na ľavačku, jeho prudký pokus po trávniku smeroval do miest, kde sa nachádzal Hugo Lloris.
     
    43
    Centroval práve spomínaný Son Hung-min, avšak brankár Nick Pope mal vo vzdušnom priestore všetko pod absolútnou kontrolou.
     
    42
    Matthew Lowton zastavil na krídle Sona, potom loptu poslal na rohový kop. Tottenham po nejakom čase dostane šancu zahroziť.
     
    41
    Strely: 3 – 2
    Strely na bránku: 1 – 0
     
    40
    Johann Gudmundsson poslal zľava center do otvoreného priestoru v šestnástke Spurs, Chris Wood na loptu nedočiahol.
     
    39
    Burnley hrá dnes naozaj dobre, inak skvelá ofenzíva Spurs sa vôbec nevie presadiť. Tréner Sean Dyche pripravil svojich zverencov skvele.
     
    38
    Tanguy NDombèlé chcel potiahnuť od svojej šestnástky, prišiel o ňu. Využil to Ashley Westwood, strelu k žrdi Hugo Lloris vystihol.
     
    36
    Burnley získalo štandardku a pozíciu na priame zakončenie. Josh Brownhill mieril nad bránku Huga Llorisa.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v úvodnom dejstve. Dočkáme sa do prestávky nejakého gólového momentu?
     
    34
    Tanguy NDombèlé si na útočnej polovici pomohol faulom. Bolo to po tom ako stratil loptu, na to by si mal dávať pozor.
     
    32
    Držanie lopty: 35% – 65%
     
    31
    Polhodina stretnutia nám uplynula. Nick Pope ani Hugo Lloris nemali veľa roboty, zatiaľ to je o precíznych defenzívach.
     
    30
    Son Hung-min bol s loptou v šestnástke Burnley, pripravoval si zakončenie. V poslednej chvíli zasiahol Kevin Long.
     
    29
    Ďalší ofsajd domácich, tentoraz v ňom bol druhý útočník Chris Wood. Pas na opačný stranu si našiel Nick Pope.
     
    28
    Lucas Moura sa nedokázal presadiť na hranici pokutového územia, loptu mu zobral Josh Brownhill. Spurs to má dnes v ofenzíve veľmi náročné, Burnley bráni veľmi dobre.
     
    27
    Ben Davies centroval zľava dosť prudko, lopta prepadla na zadnú stranu, odkiaľ ju musel odpratať do bezpečia Dwight McNeil.
     
    26
    Tottenham sa síce s loptou usadil pred šestnástkou súpera, avšak Burnley bolo vzadu výborne sformované a vykrývalo priestory.
     
    24
    Lucas Moura si síce pekne prebral pas do šestnástky, potom prihral pod seba a Pierre-Emile Höjbjerg kolmicou nenašiel Dohertyho.
     
    23
    Ben Davies centroval na zadnú žrď, Pierre-Emile Höjbjerg sa k lopte nedostal, nakoľko tá bola nesmierne vysoká.
     
    22
    Domáci sa previnili faulom pred vlastným pokutovým územím, Tottenham dostal prakticky zadarmo pozíciu na center z priameho kopu.
    21.
     
    21
    Burnley sa už tešilo, gól neplatí. Charlie Taylor poslal pas za obranu, Ashley Barnes si loptu prebral a tvrdou ranou prekonal Llorisa. Píska sa ofsajd.
     
    20
    Práve Ashley Westwood ostal otrasený na trávniku, pretože mu nepríjemne stúpil na nohu Moussa Sissoko. Kapitán domácich bude v poriadku.
     
    19
    Son Hung-min poslal z rohu dobrý center na prvú žrď, kde bolo niekoľko hráčov. Loptu dostal preč Ashley Westwood.
     
    18
    Tottenham predviedol výborný protiútok na ľavom krídle, na rohu šestnástky však Ben Davies zrazeným centrom získal len roh.
     
    17
    Matt Doherty a Lucas Moura si nabehli na pravé krídlo, pas do týchto priestorov bol poriadne zlý a nepresný.
     
    16
    Zatiaľ je to taký nemastný-neslaný zápas, ktorému nepomohla tá takmer trojminútová pauza pri ošetrovaní Alderweirelda.
     
    15
    Práve Ashley Barnes zakončoval spred pokutového územia, mieril veľmi zle. Dobre ho tam dostúpil Moussa Sissoko,
     
    14
    Toby Alderweireld bude v poriadku a môže pokračovať v hre, už je po ošetrení. Ashley Barnes nedostal ani len žltú kartu, ale už sa hrá.
     
    13
    Nehrá sa už viac ako 120 sekúnd, nakoľko Toby Alderweireld je ošetrovaný priamo na ihrisku. Pokračovať bude s obväzom na hlave. Podľa všetkého zároveň VAR rieši, či Ashley Barnes nemá dostať nejakú kartu.
     
    11
    Na trávniku skončil Toby Alderweireld, vo vzduchu ho rukou do tváre zasiahol Ashley Barnes. Píska sa faul útočníka Burnley. Belgičan má na tvári dokonca krv.
     
    10
    Tottenham má opticky o niečo viac z hry, lenže úvodných desať minút bolo dosť opatrných.
     
    9
    Ben Davies sa na krídle vytiahol vysoko, navyše si pomohol faulom. Burnley rozohráva z vlastnej polovice ihriska.
     
    8
    Hráči Tottenhamu sa držia s loptou na útočnej polovici ihriska, je to ďaleko do bránky, ktorú stráži Nick Pope, takže nebezpečenstvo nehrozí.
     
    6
    Lucas Moura sprava naviezol loptu k šestnástke, kde mal dvojicu spoluhráčov. Prihrávku im síce posielal, no James Tarkowski ju zrazil k Popeovi.
     
    5
    Ashley Barnes si zbehol za obranu Tottenhamu a aj keď si loptu prebral, tak nemohol pokračovať, nakoľko ho zastavil ofsajd.
     
    4
    Center z krídla pred bránku hostí zasiahol Johann Gudmundsson, ale iba prihrával. V päťke sa k lopte tlačil Chris Wood, pred ktorým zasiahol Hugo Lloris.
     
    3
    Harry Kane si prebral pas za obranu Burnley, lenže v šestnástke ho dobehli dvaja zadáci domácich, a tak Angličan zakončoval nepresne.
     
    2
    Spurs získali na krídle priamy kop, avšak centrovaná lopta bola dosť nízka. Domáci ju bez problémov odkopli do bezpečia.
     
    2
    Žltú kartu dostáva Josh Brownhill (Burnley FC).
     
    1
    Hosťujúci Tottenham nastupuje ako jasný favorit stretnutia v tradičných bielych dresoch, domáci majú svoje typické bordové.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, Ch. Taylor – Gudmundsson, A. Westwood (C), Brownhill, McNeil – A. Barnes, Wood.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Brady, Benson, Dunne, D. Stephens, Jay Rodriguez, Vydra.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Doherty, Alderweireld, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Lucas Moura, NDombèlé, Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Bale, Lamela, Vinícius, Lo Celso, Reguilón, Rodon..
     
    Burnley FC

    Burnley ešte nevyhralo, začiatok sezóny je pre tento tím dosť zlý. Zatiaľ má na konte iba bod za bezgólovú remízu s WBA. Okrem toho toto mužstvo prehralo proti Leicestru City (2:4), Southamptonu (0:1) aj Newcastle (1:2). Je z toho osemnásta priečka so skóre 3:8. Presadili sa iba Chris Wood, James Dunne a Ashley Westwood. Nik iný v Premier League nestrelil menej gólov.

    Tottenham Hotspur

    Spurs sú na jedenástom mieste, majú na ich pomery iba osem bodov, avšak zatiaľ sa zrodila len jedna prehra a to s Evertonom. Posledné dve stretnutia boli dosť divoké. Tottenham naposledy prišiel o tri body s West Hamom, vyhrával 3:0 a za desať minút to bolo 3:3. Predtým "Kohúti" zdolali Manchester United 6:1. Spurs sú v hre ešte aj v Európskej lige a Ligovom pohári. Harry Kane dal vo všetkých súťažiach už 10 gólov, Heung-min Son má len o jeden menej.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 76. Son Hung-min

    Karty:   2. Brownhill (BLY), 80. K. Long (BLY)


    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, Ch. Taylor – Gudmundsson (84. Jay Rodriguez), A. Westwood (C), Brownhill, McNeil – A. Barnes (89. Vydra), Wood.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Brady, Benson, Dunne, D. Stephens, Jay Rodriguez, Vydra.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Doherty, Alderweireld, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Lucas Moura (57. Lamela), NDombèlé (79. Lo Celso), Son Hung-min (90+3. Rodon) – Kane.
    Náhradníci: Hart – Bale, Lamela, Vinícius, Lo Celso, Reguilón, Rodon.