Chabarovsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Red Star Kunlun – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | S.Moskva – Soči 4:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Čerepovec 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Dinamo Minsk
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Severstaľ Čerepovec
cz Nedeľa 25.10.2020, 15:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Minsk sice 65 sekund před koncem vyrovnal a přerušil tak sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, ale v prodloužení už se radoval Severstal Čerepovec a zvítězil tak 2:1, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (18:17:03)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-2
    Střely na branku: 22-26
    Zásahy gólmanů: 24-21
    Zblokované střely: 12-8
    Hity: 16-11
    Vyhraná buly: 16-37
    Vyloučení: 4-1
    Využítí: 0-0.
     
    V dnešním utkání hodně dlouho nepřicházela žádná branka. Příležitostí bylo dostatek, ale brankáři na obou stranách podali výborný výkon. Až v 50. minutě se prosadili hosté střelou od modré v podání Shawna Lalondeho. Domácí se ale nechtěli smířit s tím, že potřetí v řadě doma prohrají a navíc potřetí v řadě doma nevstřelí ani branku. Dvě a půl minuty před koncem šel Minsk do risku v podobě hry bez gólmana a ten se vyplatil. Střelu Menella od modré úspěšně tečoval do sítě kapitán Jegor Šarangovič. V prodloužení měl navrch Čerepovec. Usadil se v útočném pásmu a když už to vypadalo, že domácí konečně získají puk na hokejku, přišla chyba Znacharenka. Obránce Dinama u mantinelu ztratil puk napadáním Dumbadzeho, jenž přihrál mezi kruhy na Vladislava Provolněva a bek Severstalu za okamžik vyslal parádní ránu nad levé rameno Kolosova – 1:2 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:45 Vladislav PROVOLNĚV - 1:2
     
    62:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    To se nakonec povedlo. Ačkoliv se zdálo, že se puk dostane na hole hráčů Minsku, přišla u mentinelu chyba Dmitrije Znacharenka, který se nechal obehrát Davidem Dumbadzem. VLADISLAV PROVOLNĚV od něj přebral puk, sjel si mezi kruhy a vzápětí nekompromisně zakončil do rohu nad levé rameno brankáře. Tady byl Alexej Kolosov bez šance. Asistence: David Dumbadze.
     
    62:26
    Trojice hráčů hostí nyní kombinuje před domácí klecí a snaží se utahat hráče v modrém.
     
    61:53
    Denis Vicharev se uvolnil na vrcholu levého kruhu a otestoval pozornost Alexeje Kolosova, který byl opět připraven.
     
    61:19
    Vzápětí se už dostal ke střele, z prostoru kruhů ale nemířil přesně.
     
    61:09
    Vladislav Kodola byl naprosto volný u levé tyčky Kolosova, ale nedostal od spoluhráčů přihrávku.
     
    60:17
    Za pomocí spoluhráčů je devětadvacetiletý Švéd z Jönköpingu odnášen na střídačkou a míří rovnou do kabin.
     
    60:17
    V závaru před brankou Minsku došlo k úderu domácího Adama Almqvista, který se nyní jen těžko zvedá z ledu. Už je k němu zavolán zdravotník a švédský bek má zřejmě velkou potíž z pravým kolenem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 17:23.
     
    Třetí třetina konečně přinesla branky. V čase 49:39 totiž napřáhl od modré Shawn Lalonde a puk se po jeho ráně z první zastavil až v síti. Hosty asi bude hodně mrzet situace z 53. minuty, kdy Kodola po hezké akci trefil bekhendovým zakončením jen tyčku. Domácí tým zkusil dvě a půl minuty před koncem řádné hrací doby hru bez gólmana a 59 sekund před koncem přišlo vyrovnání. Menell obdržel na modré přihrávku. Chviličku si počkal, napřáhl a poté vystřelil. Kotouč šel do horní části branky, ale těsně před brankářem ho tečoval Jegor Šarangovič k levé tyči – 1:1.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Jegor Šarangovič se hnal za rozhodnutím zápasu, ale těsně před Šugajevem neměl dostatečný prostor k lepšímu zakončení.
    59:01 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:1
     
    59:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se po 179 minutách a jedné vteřině dočkali před domácím publikem branky. Hra bez brankáře přinesla úspěch. Menell dostal na útočné modré přihrávku od Spoonera a připravil se ke střele. Ta šla do horní části branky, ale těsně před gólmanem Šugajevem po něm sáhl JEGOR ŠARANGOVIČ a jako pravý kapitán tečoval puk dolů k levé tyči. Asistence: Brennan Menell, Ryan Spooner.
     
    58:00
    Nyní je to přesně 178 minut, protože probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a doma proti Jaroslavli i Spartaku vyšlo Dinamo bodově i gólově naprázdno.
     
    57:49
    Doba, kdy domácí fanoušci i hráči neslavili v Minsk Aréně branku, se povážlivě natahuje na tři soutěžní zápasy. Nyní se ale domácí už odhodlávají ke hře bez gólmana.
     
    57:26
    Nyní přišel hraniční zákrok v útočném pásmu Minsku u střídaček hostí. Tuším, že to bylo na domácího kapitána Jegora Šarangoviče. Pokračuje se dále.
     
    57:02
    A hráči ve žlutém si situaci nekomplikují. Jakmile mohou, posunou puk do středního pásma nebo se pokusí založit rychlý protiútok. Takový ale nyní končí zakázaným uvolněním.
     
    56:33
    Tři a půl minuty před koncem zůstává Alexej Kolosov stále ve své svatyni zejména kvůli tomu, že se domácí nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    56:09
    Domácí by se možná mohli rozhodnout k odvolání gólmana. Přece jen času na vyrovnání už moc nemají.
     
    55:36
    Roberts Bukarts sice měl na druhé straně kluziště najíždějícího spoluhráče, ten byl ale dobře kryt. Lotyšský forvard se tak rozhodl pro kličku, po které věděl, že proti dvěma protihráčům puk ztratí.
     
    55:20
    Hosté dvakrát po sobě ovládli souboj o puk za svojí brankou a mohou nyní pokračovat dopředu.
     
    54:19
    Poctivá defenzíva hostí byla nyní v ohrožení, když se k odraženému kotouči mezi kruhy dostal obránce Adam Almqvist. Jenže v zakončení si nepočínal dobře.
     
    53:20
    Hráči Dinama Minsk přestáli i třetí oslabení a jsou v plném počtu. Přijde do konce třetí třetiny i jejich přesilovka?
     
    52:56
    Už to vypadalo, že hráči Dinama po dalším osvobození a získání puku ve středním pásmu budou moct jet do situace dva na jednoho. Bohužel pro ně nikoliv. Ofsajd.
     
    52:26
    Vladislav Kodola se nyní velice hezky uvolnil a napravil svou chybu, když si z pravé strany sjel před branku. Rozhodl se pro kličku, kterou roztáhl Kolosova, a následné bekhendové zakončení. Jeho radost překazila vzdálenější levá tyč.
     
    52:10
    Přihrávka Vladislava Kodoly na modrou pro Vladislava Provolněva rozhodně nebyla přesná. Ačkoliv se hosté i tak udrželi v pásmu, po chvíli už ho ztrácejí.
     
    51:52
    Střelu Bukartse z pravé strany chytá jistý Alexej Kolosov. V tomto brankáři je rozhodně kus talentu a naděje pro běloruský lední hokej.
     
    51:20
    Možná nyní chápu zlobu hráčů Dinama Minsk, protože opět budou hrát oslabení. Od konce druhé třetiny je to již třetí početní nevýhoda domácích, přičemž právě Minsk ani jednu přesilovku nehrál. Nyní se ale není čemu divit, protože Adam Almqvist na útočné modré prostě pozdržel Adama Lišku. A krátce poté mu ubalil ještě jeden políček do zad.
     
    50:58
    Komerční přestávka. Pro hráče Dinama nebude jednoduché vyrovnat. Mají za sebou čtyři porážky v řadě, stále hodně zraněných hráčů a navrátilci do sestavy Prince, Spooner nebo Kozun rozhodně nejsou optimálně rozehraní.
    49:39 Shawn LALONDE - 0:1
     
    49:39
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Bezgólový stav je prolomen zásluhou SHAWNA LALONDEHO. A také zásluhou Alexandra Petunina, který za brankou Minsku odolal ataku Jerjomenka. Vyvezl kotouč podél hrazení a od kruhu přihrál na modrou právě pro kanadského beka. Ten se s ničím nepáral, napřáhl z první a prostřelil brankáře Alexeje Kolosova. Asistence: Alexandr Petunin, Denis Vicharev.
     
    48:18
    Až nyní to vyšlo a pětice hráčů v modrém zavezla puk přes výrazně tmavší modrou čáru, než jsou dresy Dinama. Ale Dmitrij Šugajev nemusel tasit další zákrok, aktuálně má na svém kontě patnáct úspěšných zásahů.
     
    47:57
    Čerepovec nyní odolal snad třem založením útoku v podání domácích. Obranné pásmo se nyní zdálo pro hráče Minsku neprostupné.
     
    46:50
    Jegor Šarangovič vybojoval ze situace dvou proti třem maximum možného. Střelou z pravého kruhu donutil Šugajeva zasáhnout a získal buly v útočném pásmu.
     
    46:24
    Kirill Adamčuk obkroužil branku a rychle vystřelil. Alexej Kolosov zapisuje další dobrý zákrok a dorážku již poté díky dobré práci svých spoluhráčů řešit nemusel.
     
    46:09
    Domácí jsou opět v plném počtu a následuje komerční přestávka. Dnešní mač mi trošku připomíná zápas Dinama a Jaroslavle z 16.10., kdy náhradní gólman Minsku Nikita Tolopilo předváděl výborný výkon a inkasoval až tři a půl minuty před koncem. Jaroslavl vyhrála tehdy 1:0.
     
    45:28
    Jenže i nyní se Minsk dostal do protiútoku, konkrétně dva na dva. Z něj ale nic nebezpečného pro branku Dmitrije Šugajeva nevzniklo.
     
    45:03
    Přesilovka se Čerepovci vůbec nedaří a kouč hostí Andrej Razin si bere oddechový čas.
     
    45:03
    Jegor Šarangovič podnikl rychlostní souboj s Adamem Liškou. Byl sice rychlejší, ale slovenský forvard jej mezi kruhy dojel a znemožnil mu lepší zakončení. Dvě jemné sekerky tam byly, proto Šarangovič ihned po zakončení oplácel, ale tentokrát sudí nechávají hru bez vyloučení.
     
    44:41
    Ihned po tom, co Čerepovec zavezl puk do pásma, se běloruský celek osvobozuje.
     
    44:20
    Po dobrém napadání získal Shane Prince kotouč za brankou a ještě se rychle dostal k zakončení u levé tyčky Šugajeva. Gólman Severstalu nastavil svůj beton a puk pokryl.
     
    44:04
    Ilja Usov ve středním pásmu podrazil soupeře a je z toho další oslabení Dinama.
     
    44:02
    Klička na útočné modré v podání hráče Čerepovce znamená ofsajd. A po něm se bude vylučovat.
     
    43:17
    Na druhé straně si pak Šugajev vyjel až na kruh, aby rychle rozehrál puk na své spoluhráče. Ukázal tak dobrou práci s holí.
     
    43:07
    Hned po buly napřáhl z vrcholu pravého kruhu Veli-Matti Vittasmäki, ovšem rozduněl jen mantinel za brankou Kolosova.
     
    42:53
    Hosté jsou aktivnější i po skončené přesilové hře. Je zde zakázané uvolnění Dinama Minsk a hra tak bude znovu pokračovat před Alexejem Kolosovem.
     
    41:57
    A právě nyní končí i zbylá přesilová hra Severstalu, z trestné lavice se ihned zapojí do hry i Ilja Šinkevič.
     
    41:50
    Petunin a Kozun jsou na ledě, hraje se pět na čtyři.
     
    41:32
    Hosté to zkusí ještě jednou, opět kombinují v útočném pásmu.
     
    41:02
    Domácí ekipa posílá puk přes všechny čáry.
     
    40:33
    Kirill Kapustin se střelou z pravé strany zblízka neprosadil, trefil jen bránícího hráče.
     
    40:15
    Už jsou v útočném pásmu, zejména díky dobré práci Robertse Bukartse na modré.
     
    40:05
    Hosté samozřejmě na začátku třetiny spřádají plány, jak se co nejdříve dostat do útočného pásma a při hře čtyři na tři využít spoustu volného prostoru na ledě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 14-17
    Zásahy gólmanů: 17-14
    Zblokované střely: 9-6
    Hity: 13-9
    Vyhraná buly: 12-17
    Vyloučení: 2-1.
     
    Dvě třetiny zápasu jsou minulostí. Druhá část byla odehrána snad ještě rychleji než perioda první a zajímavostí je, že během deseti minut se přerušovalo pouze jednou! Také ve druhé třetině mohli padnout branky. Zejména v čase 31:36 – 35:38 si Dmitrij Šugajev v brance Čerepovce připsal čtyři výborné zákroky, z toho zneškodnil dvě opravdu gólové šance domácích – střelu Usova zblízka nebo únik Martynova. I proto je stav stále 0:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Téměř celé dvě třetiny sudí neposlali za katr ani jednoho hráče. V posledních deseti sekundách druhé periody přichází hned tři vyloučení. Krátce po buly zahákoval Ilja Šinkevič soupeře na obranné modré a jde také ven. Hosté tak začnou třetí část přesilovkou čtyři na tři.
     
    39:50
    Nyní již vyloučení přijde. Brandon Kozun byl ve středním pásmu poslán na zem Alexanderem Petuninem. Když se zvedl z ledu, oplatil mu stejnou mincí a oba dva jdou ven za krosček.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny. Všeříkající je to, že zápas začínal v 16:12, spád utkání je tedy velmi rychlý.
     
    38:36
    Hosté se snaží v levém rohu za brankou vybojovat puk nebo alespoň přinutit soupeře, aby jej zašlápl. Nakonec se daří první varianta. Kotouč se ihned dostal na modrou pro Robertse Bukartse, který Kolosova nijak zvlášť nepřekvapil.
     
    Také statistika buly je prakticky vyrovnaná, zatím 11:12.
     
    38:13
    Vladislav Kara sice po levé straně zavezl puk přes útočnou modrou, následně ale nevyzrál na přistupujícího obránce. Po následné útočné akci Dinama je pískáno zakázané uvolnění.
     
    37:33
    A jak je nyní zvykem, opět se hraje poměrně delší čas bez přerušení hry.
     
    36:14
    Do dalšího úniku se mohl dostávat jeden z hráčů Dinama, ale na útočné modré nedokázal zcela zkrotit dlouhou a prudkou přihrávku.
     
    35:38
    Výborná akce Igora Martynova. Křídelník druhé lajny Minsku se vykličkoval do útočného pásma, jenže tváří v tvář nepřekonal Dmitrije Šugajeva!
     
    35:15
    Jegor Šarangovič předkládal z pravé strany střílený pas napříč brankovištěm, jenže v tomto prostoru nebyl ani jeden jeho spoluhráč.
     
    34:55
    Ten si nyní připisuje další zákrok při střele Usova z osy hřiště, přesněji zcela z mezikruží.
    34:45 Spooner si na Šugajeva také nepřišel
     
    34:45
    Na Dmitrije Šugajeva je dnes velký spoleh. Brandon Kozun zadovkou na pravý kruh přenechal kotouč Ryanu Spoonerovi, jenž zakvedlal s pukem a najel si k brankáři. Mezeru mezi betony rodáka za Jaroslevle ale nenašel.
     
    Sudí musí nyní hráče doslova pobízet k tomu, aby šli zpět na led a po krátké pauze opět pokračovali v utkání. Hokejisté obou týmů si skutečně neodpočinou.
     
    34:13
    Také nyní následují dvě komerční přestávky velice rychle po sobě, prakticky během dvou minut. Opět z toho důvodu, že hra měla pouze jedno přerušení během zhruba deseti minut.
     
    33:56
    Domácí hráči se nepřesnou přihrávkou na útočnou modrou sami vystavili ofsajdu a museli opustit útočné pásmo.
     
    33:21
    Hosté propadli na útočné modré a domácí tak jeli do situace tři na dva. Shane Prince prakticky nemohl přihrát svým dvěma spoluhráčům, kteří byli pokrytí. Zkusil z levého kruhu střelu na bližší tyč, kde zasáhl Šugajev svou vyrážečkou.
     
    32:26
    Pokud jsem dobře viděl, nyní se hrálo bez přerušení šest a půl minuty. Neuvěřitelné. Hráči si prakticky vůbec neodpočinou, proto komerční přestávka rozhodně přijde vhod.
     
    31:36
    Ilja Usov dostal v útočném pásmu parádní přihrávku na osu hřiště. Z kruhů si sjel ještě blíže brance, ale na dvaadvacetiletého gólmana Čerepovce si nepřišel! Mladý gólman, chytající patnáctý zápas v KHL, proti němu skvěle zasáhl ramenem.
     
    31:08
    Alexej Kolosov nyní chvilku nevěděl, kde je odražený puk. Ke štěstí osmnáctiletého gólmana, který již loni reprezentoval Bělorusko na mistrovství světa juniorů divize D1A, se kotouč dostal na domácí hole.
     
    30:31
    Stejně jako nyní, kdy po pravé straně přejel přes modrou Maxim Suško a krásně si najel mezi kruhy. Ovšem také on netrefil zařízení, minul levou tyčku.
     
    29:38
    Druhá útočná formace ve složení Martynov, Šarangovič, Prince způsobila před brankou Dmitrije Šugajeva pořádnou mlýnici. Ale gólová šance z toho opět nevzešla.
     
    29:03
    Zákrok na hraně přišel také na druhé straně a nyní se trošku vyčítavě podíval po hlavním sudím také Shane Prince.
     
    28:20
    Dmitri Děrjabin dostal na pravém kruhu chvilku prostor ke střele. Vyslal na branku Šugajeva poměrně tvrdou střelu, ale gólman Čerepovce se ve svém sedmém utkání v sezoně zaskočit nenechal.
     
    27:31
    Hra má opravdu spád. Před chvilkou se hrálo bez přerušení téměř čtyři minuty, nyní už to je opět minuta a půl. Hokeji nahoru – dolu ale chybí to hlavní. Tedy branky a také gólové šance vůbec.
     
    26:15
    Brandon Kozun nyní na obranné modré zahákoval Joonase Nättinena a hned se podíval po hlavním, zda bude tento zákrok trestat nebo nikoliv. Je s podivem, že platí první možnost.
     
    25:49
    Jenže hráči ve žlutém jsou jako sršni, což je způsobeno i tím, že mají střídačku poblíž útočného pásma.
     
    25:15
    Domácí se na okamžik osovobozují.
     
    25:09
    Tlak Severstalu neustává. Ale je třeba říct, že i hostům chybí nějaký moment překvapení v kombinaci před Kolosovem.
     
    24:09
    Sudí byl nyní na hosty trošku přísnější, když byl Kapustin po projetí do pásma zastaven na hranici faulu. Hraje se dále a Čerepovec svírá soupeře před jeho brankou.
     
    23:26
    Gólman Dinama se musí mít opět ve střehu, probíhá totiž souboj o puk za jeho brankou.
     
    22:21
    Vadim Kudako, obránce Severstalu, sklepl na útočné modré puk do pásma tak, aby to nebylo zakázané uvolnění. Ale ani Alexej Kolosov zasahovat nemusel.
     
    22:02
    Zakázané uvolnění vrací hru zpět k Dmitriji Šugajevovi.
     
    21:46
    Martynov se sice přes dva hráče dostal do útočného pásma, ale k ohrožení branky Čerepovce nedošlo. Šarangovič z kruhů nenašel prostor ke střele a poté puk v souboji u hrazení ztratil.
     
    20:27
    Roberts Bukarts je hned od úvodu druhé třetiny hodně aktivní. Za brankou Dinama získal puk a vybruslil si na levý kruh, kde se rychle obtočil směrem k brankáři Kolosovi. Následnou střelu ale brankář Dinama, který chytá letos svůj druhý zákrok, vytěsnil mimo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:58.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 5-12
    Zásahy gólmanů: 12-5
    Zblokované střely: 4-1
    Hity: 7-3
    Vyhraná buly: 3-10
    Bez vyloučení.
     
    První třetina je u konce a hokej rozhodně nebyl nudný, byť je bezbrankový. Oba týmy mohly zlomit bezgólový stav, nicméně nestalo se tak. Domácím chybí hlavně rychlejší střelba místo kombinačních kudrlinek. Je třeba pochválit také brankáře, kteří si na obou stranách připsali velmi dobré zákroky proti gólovým šancím – 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Arťom Anosov byl blízkou úvodnímu gólu zápasu, když přebral mezi kruhy kotouč a rychle zakončil. Bohužel pro něj nepřesně, kotouč prošel těsně vedle levé tyče. Pokud by mířil útočník Dinama přesně, byl by gólman Šugajev patrně bez šance.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:33
    Shawn Lalonde hned po buly chtěl překvapit gólmana Kolosova prudkým nahozením ze středního pásma. I takové góly občas padají, ale maskovaný muž Minsku se zaskočit nenechal.
     
    18:32
    Další nepřesnost v kombinaci Severstalu znamená postavení mimo hru.
     
    17:57
    Starý známý z české extraligy Roberts Bukarts se na obranné modré nenechal obehrát dvěma napadajícími hráči a v poměrně složité situaci poslal kotouč do středního pásma.
     
    16:11
    Igor Martynov měl mezi kruhy na chvilku kotouč, ale ani on nebyl se střeleckým pokusem dostatečně rychlý. Přesně tohle je věc, která Dinamu zatím dnes chybí – rychlejší zakončení.
     
    15:58
    Domácí celek se dostal do situace dva na dva. Jegor Šarangovič vzal odpovědnost na sebe a vyhnul se obránci Afanasjevovi, poté však místo přihrávky na volného Martynova ještě pokračoval dále a oklamat druhého beka soupeře Kudaka se mu již nepovedlo.
     
    15:34
    Přihrávka na Alexandra Petuchina na levou stranu byla příliš prudká a forvard Čerepovce jí nemohl zastavit. Je z toho zakázané uvolnění.
     
    14:58
    Hra je opět v rychlém spádu, následují další téměř dvě minuty bez přerušení.
     
    13:47
    Ryan Spooner dokázal vší silou udržet puk při vhazování a ještě ho vybojovat pro své spoluhráče. Je vidět, jakou má po nucené zdravotní pauze chuť do hry.
     
    13:13
    Ve finále celé akce si na levý kruh sjel Ilja Šinkevič a otestoval pozornost Šugajeva na bližší tyči. Gólmanovi Severstalu pomohla tyčka.
     
    12:32
    Skákavý a odražený puk pozlobil ve středním pásmu několik hráčů, aby nakonec přišel na hůl Davida Dumbadzeho. Útočník Čerepovce ale rozehrál značně nepřesně.
     
    11:49
    Dmitrij Šugajev jistil snadné nahození soupeře, ale poté ještě chvilku trvalo, než hosté dostali kotouč na své hokejky.
     
    11:34
    V krátkém časovém sledu je zde druhá komerční přestávka první třetiny, což je dáno tím, že před malou chvílí se hrálo hodně dlouho bez přerušení.
     
    11:23
    Komplikace při rozehrávce za brankou přišly také u hostů, nicméně Vicharev s Petuninem dostali puk včas na druhou stranu kluziště.
     
    10:38
    Ilja Solovjov si sjel pro puk za branku Kolosova, ale při přebírání kotouče podklouzl. Jeho spoluhráči ale stihli případné nebezpečí uhasit.
     
    09:59
    Utkání má zatím skutečně rychlý zpát. Již je odehrána polovina první třetiny a právě v tomto času měl Igor Martynov další slibnou šanci. Po jednoduchém nahození vypadl kotouč k pravé tyči branky Severstalu a gólman Šugajev vůbec nevěděl, kde kotouč je. Martynov se už dostával k dorážce do volné části branky, ale byl zastaven pozorným bekem hostí.
     
    09:08
    Již více jak tři minuty se hraje bez přerušení hry, která je nyní nahoru – dolu.
     
    08:18
    Vladislav Kodola si najížděl před brankou Minsku na přihrávku od Denise Vichareva. Je třeba pochválit také obranu domácích za dobré sražení puku.
     
    07:46
    Maxim Suško dal v levém rohu za brankou pocítit soupeři tvrdost mantinelů v aréně. Ještě před tím ale daný hráč Čerepovce přihrál kotouč na spoluhráče.
     
    07:01
    Také Igor Martynov byl úspěšný v odhadu, kam puk půjde. Jenže když jej mezi kruhy získal, ještě s ním zkusil zamíchat a při následné střele k němu přistoupil obránce, který puk srazil.
     
    06:18
    Nyní se to pokusil změnit Ilja Litvinov, ale na modré měl před sebou tři hráče. Prvního ještě obešel, následně však už kotouč ztratil.
     
    05:37
    Hráči v modrém se nyní nemohou pořádně dostat do útočného pásma. Jejich ofenzívní aktivita končí na útočné modré.
     
    04:57
    Jegor Čižikov dobře odhadl, že by odražený puk mohl vyplavat mezi kruhy, což se také stalo. Rychle ho poslal na branku, ale o kousek minul volné místo u pravé tyčky.
     
    04:25
    Severstal nyní chvíli kombinoval v útočném pásmu, ale jakmile puk přistál na domácí hokejky, následovalo vyhození do středního pásma.
     
    03:33
    Vladislav Provolněv byl napadán soupeřem, ale s potížemi dokázal puk vyvézt od svojí branky směrem ke svatyni Dinama Minsk. Buly bude probíhat Kolosovem.
     
    02:56
    Minsk vedl rychlý protiútok, který ale v útočném pásmu skončil nepřesnou přihrávkou.
     
    01:48
    První zákrok si připisuje také Alexej Kolosov, který v hodně dobré pozici vychytal Igora Geraskina. Ten nyní jen zvedá ruce nad hlavu, jakou šanci promarnil. Přihrával totiž podél brankoviště na Dumadzeho, jenž puk nedostal. Od betonů brankáře domácích se kotouč odrazil znovu na Geraskina, jenž zblízka nezvedl puk nad gólmana Dinama.
     
    01:10
    Šance pro domácí. V situaci jeden na jednoho se prosadil Igor Martynov, ale tváří v tvář Dmitriji Šugajevovi neuspěl. Ten si na jeho bekhendové zakončení k tyči počíhal betonem.
     
    00:58
    Odražený puk zachytil ve středním pásmu obránce Jerjomenko a vyměnil si jej s Menellem. Následná akce ale končí ofsajdem Jegora Šarangoviče.
     
    00:12
    Čárový sudí ukazuje, že o zakázané uvolnění nepůjde. Domácí bojují o puk za brankou Šugajeva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Minsk Arenou zní hymny obou týmů, nejprve ruská, následně běloruská.
     
    Ačkoliv třeba Rob Klinkhammer nebo Francis Paré zůstávají stále mezi zraněnými hráči, do sestavy Dinama Minsk se vrací Brandon Kozun a Ryan Spooner, kteří hned začnou na křídlech první formace s centrem Maximem Suškem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Tolopilo) – Menell, Znacharenko (A), Děrjabin, Šinkevič (A), Almqvist, Jerjomenko, Solovjov, Nogačjov – Kozun, Suško, Spooner – Martynov, Šarangovič (C), Prince – Protas, Usov, Alistrov – Pinčuk, Anosov, Litvinov.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (Rybalkin) – Vittasmäki, Provolněv, Kudako, Afanasjev, Lalonde (A), Adamčuk, M. Tichonov, Čižikov – Kapustin, Dumbadze (A), Geraskin (C) – Vicharev, Kodola, Petunin – Jo. Nättinen, Liška, Roberts Bukarts – A. Alexejev, Kazakov, Kara.

    Rozhodčí: Artur Kuljov, Sergej Morozov – Konstantin Gordenko, Daniil Zacharov.
     
    Československá stopa v týmech:
    Dominik Furch (MIN): 10 zápasů, 5 výher, 2,97 průměr inkasovaných gólů, 89,9% úspěšnost zásahů
    Adam Liška (CER): 16 zápasů, 6 bodů (2+3)
    Jindřich Abdul (CER): 6 zápasů, 2 body (2+0).
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Čerepovec – Dinamo 1:4
    Dinamo – Čerepovec 1:3
    Čerepovec – Dinamo 2:3
    Dinamo – Čerepovec 3:4 sn.
    Čerepovec – Dinamo 3:2 sn.
     
    Severstal Čerepovec:
    Hostě jsou aktuálně na sedmém místě a na svého dnešního soupeře, který je pátý, ztrácí pouhé dva body. Ale mají také zápas k dobru. V dosavadním průběhu soutěže zapsal Čerepovec devět výher v sedmnácti utkáních, přičemž tři vítězství jsou z posledních dvou týdnů. Osm utkání naopak Severstal prohrál, z toho jeden za bod. Také Čerepovec trápí marodka, která by měla čítat hned šest jmen včetně českého forvarda Jindřicha Abdula.

    Poslední zápasy Čerepovce:
    Čerepovec – Magnitogorsk 4:5
    Čerepovec – Soči 2:0
    Čerepovec – Jekatěrinburg 2:1
    Čerepovec – Čeljabinsk 0:4
    Nur-Sultan – Čerepovec 2:3.
     
    HC Dinamo Minsk:
    Běloruský tým zažívá vydařený vstup do soutěže, když se pohybuje ve vrchních patrech tabulky Západní konference. Ještě dva týdny zpět by se dalo říct, že Dinamo vstoupilo do sezony přímo skvěle, když si připsalo 10 výher ve čtrnácti zápasech. Jenže v posledních třinácti dnech zapsal Minsk čtyři porážky v řadě, což je způsobeno i obří marodkou. Pár dní zpět bylo mimo hru více jak deset hokejistů včetně prvních pěti nejproduktivnějších hráčů týmu. Dle oficiálních stránek soutěže je mimo hru stále deset hokejistů včetně Dominika Furcha, Roba Klinkhammera, Francise Parého nebo Furchova parťáka Danny Taylora.

    Poslední zápasy Dinama:
    CSKA Moskva – Minsk 5:1
    Dinamo Moskva – Minsk 5:2
    Minsk – Spartak Moskva 0:3
    Minsk – Jaroslavl 0:1
    Minsk – Riga 4:3 sn.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nejlepší evropské hokejové klubové soutěže – Kontinentální hokejové ligy! V nedělním zápasu je na programu také utkání mezi domácím Dinamem Minsk, které v Minsk Aréně přivítá Severstal Čerepovec. Utkání mezi oběma týmy začíná deset minut po patnácté hodině.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 60. Šarangovič (Menell, Spooner) – 50. Lalonde (Petunin, Vicharev), 63. Provolnev (Dumbadze)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Tolopilo) – Menell, Znacharenko (A), Derjabin, Šinkevič (A), Almqvist, Jerjomenko, Solovjov, Nogačjov – Kozun, Suško, Spooner – Martynov, Šarangovič (C), Prince – Protas, Usov, Alistrov – Pinčuk, Anosov, Litvinov.
    Severstaľ Čerepovec: Šugajev (Rybalkin) – Vittasmäki, Provolnev, Kudako, Afanasjev, Lalonde (A), Adamčuk, M. Tichonov, Čižikov – Kapustin, Dumbadze (A), Geraskin (C) – Vicharev, Kodola, Petunin – Jo. Nättinen, Liška, Roberts Bukarts – A. Alexejev, Kazakov, Kara.

    Rozhodca: Artur Kuljov, Sergej Morozov – Konstantin Gordenko, Daniil Zacharov