Barcelona – Real Madrid 1:3 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 0:1 (kon.)
Atlético Madrid – Real Betis 2:0 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
cz Sobota 24.10.2020, 18:30 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:27:27)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:10.
     
    Je konec! Domácí Osasuna nakonec poráží Athletic Bilbao těsně 1:0. Prakticky jedinou šanci prvního poločasu měl na svědomí Pérez, jehož rána z přímého kopu těsně minula branku Bilbaa. Jinak na hřišti kralovaly defenzivy. Stejný obraz hry platil i po změně stran, ale přesto rozhodla jedna akce. Capa deset minut před koncem fauloval ve vápně a Rubén García z penalty rozhodl o vítězství Osasuny.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Osasuna se vymanila z tlaku baskického celku a jeden z obránců míč odkopl na polovinu Bilbaa. Domácí jsou blízko k zisku tří bodů.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do sítě, ale domácí brankář Herrera míč vyboxoval do bezpečí.
     
    89
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Facundo Roncaglia, přichází Roberto Torres.
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Iñigo Vicente.
     
    87
    Juan Cruz se fantasticky vrátil na hranici velkého vápna a včasným skluzem odehrál míč na rohový kop před rozběhnutým Muniainem.
     
    86
    Domácí brankář Herrera si dal pozor na další vysoký centr z pravé strany a schoval míč do rukavic. Osasuna s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    85
    Hosté zahrávali rohový kop. Vysoký centr přiletěl k zadní tyči, kde však zasáhl pozorný obránce, který míč přizvedl mimo nebezpečný prostor.
     
    84
    Bilbau už moc času na vyrovnání nezbývá. Baskický celek se usadil v blízkosti velkého vápna, ale domácí Osasuna brání snad v osmi lidech.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Balenziaga, přichází Yuri Berchiche.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Jon Morcillo.
     
    81
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil RUBÉN GARCÍA a penaltu s přehledem proměnil!
     
    80
    Pokutový kop pro Osasunu! Rubén García dostal míč do vápna a vracející se Ander Capa jej poslal k zemi!
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Asier Villalibre.
     
    77
    Oier si navedl míč do blízkosti pokutového území, jenže ke střele už se nedostal. Okamžitě proti němu vystartoval drazný Dani García.
     
    76
    Facundo Roncaglia si pohlídal nákop Bilbaa na polovinu domácího celku, ale rezolutním odkopem daroval míč hostujícímu brankáři.
     
    75
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jony, přichází Kike Barja.
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Enric Gallego, přichází Adrián López.
     
    74
    Facundo Roncaglia dostal krásnou přihrávku na pravou stranu, odkud bez přípravy odcentroval před branku, ale obránce míč přizvedl na rohový kop.
     
    73
    Muniaín upadl po souboji v pokutovém území, ale rozhodčí měl souboj přímo před očima. Jasným gestem dal hráčům najevo, že pískat se nebude.
     
    72
    Enric Gallego táhl ofenzivní akci domácí Osasuny, jenže po souboji s obráncem upadl na hranici velkého vápna, jenže rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    71
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na zadní tyč, kde bez problémů zasáhla obrana domácí Osasuny.
     
    69
    Ander Capa podpořil útok hostujícího celku náběhem po pravé straně, jenže ve skluzu už nedokázal odcentrovat do pokutového území.
     
    68
    Yeray si dal pozor na oblouček na rozběhnutého Enrica Gallega a hlavou před domácím útočníkem odehrál míč mimo nebezpečný prostor.
     
    67
    Diváci dnes na fotbal sice nemohou, ale vedle stadionu Osasuny uspořádali pořádný ohňostroj. Příklad by si z nich mohli vzít i hráči.
     
    66
    Po delší době předvedla Osasuna nějakou zajímavější akci. K míči se dostal Rubén García, ale střelou z ostrého úhlu brankáře nepřekvapil.
     
    65
    Bilbao se usadilo v blízkosti velkého vápna, jenže ani nikdo z hostů se nedostává do zakončení. Obě defenzivy za dnešní výkon zaslouží výbornou.
     
    64
    Dalším potrestaným hráčem je po faulu ve středu pole Nacho Vidal.
     
    63
    Ander Capa dostal prostor na pravé straně, prudkou přihrávkou rozběhl Williamse, ale García jeho centr uklidil jen do rukavic Sergia Herrery.
     
    62
    Osasuna se usadila na polovině soupeře, ale kombinuje daleko od velkého vápna. Zadáci Bilbaa se stačili bleskově srovnat.
     
    61
    Iñaki Williams si tentokrát došel pro přihrávku až na polovinu hřiště, ale nikdo v šedém mu nepřišel pomoci. Osasuna tak rychle získala míč.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Ani po změně stran se na trávníku nezjevily brankové příležitosti.
     
    59
    Álex Berenguer si z levé strany navedl míč na pravačku a našel Williamse. Druhý jmenovaný sice vypálil, ale trefil jen zadáka před sebou.
     
    58
    Facundo Roncaglia poslal přihrávku na levou stranu, kde však vystihl Ander Capa, který si míč zpracoval a vyvezl jej na polovinu domácího celku.
     
    57
    Iñaki Williams odcentroval z pravé strany do pokutového území, ale jeho centr proskákal velkým vápnem mimo nebezpečný prostor.
     
    56
    Juan Cruz potáhl míč do blízkosti pokutového území, kam se snažil procedit přihrávku, ale obrana Athleticu míč bez váhání odkopla.
     
    55
    Oier fauloval soupeře ostrým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    54
    Hra je přerušena! Po dalším tvrdém souboji zůstává na trávníku ležet Iñigo Martínez, který se drží za levý kotník.
     
    53
    Iñaki Williams se s míčem u nohy vřítil do pokutového území, kde si ale pomohl nedovoleným zákrokem. Bilbao stále čeká na svou první možnost.
     
    52
    Do rozehrávky Bilbaa se musel zapojit také Unai Simón, který roztáhl hru na pravou stranu. Fotbalisté baskického celku mohou zaútočit.
     
    51
    Facundo Roncaglia kouzlil s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, jenže jeho snaha o zakončení byla marná. Míč prosvištěl jen na hruď obránce.
     
    50
    David García poslal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, kde však nenašel nikoho v červeném dresu. Zatím se hraje hodně opatrně.
     
    49
    Unai López fauloval rozběhnutého soupeře, který po kontaktu s hráčem Bilbaa skončil na zemi. Nedovolený zákrok se však znovu nepíská.
     
    48
    Enric Gallego schytal zásah do zátylku, ale žlutá karta se tentokrát udělovat nebude. Domácí celek bude pouze vhazovat.
     
    47
    Sergio Herrera si dal pozor na prudký nákop za obranu a bez problémů schoval míč do svých rukavic. Brankář Osasuny poté rozehrál na pravou stranu.
     
    46
    Bilbao obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop na pravé křídlo proskákal až do autu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně bojovné utkání. Prakticky jedinou šanci prvního poločasu měl na svědomí Pérez, jehož rána z přímého kopu těsně minula branku Bilbaa. Jinak na hřišti kralovaly defenzivy. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Rubén García se hnal za nákopem na pravou stranu, jenže Iñigo Martínez měl k míči snad o tři kroky blíže a nechal jej propadnout do autu.
     
    45+2
    David García nakopl míč na polovinu Bilbaa, ale stopeři baskického celku zatím hrají dobrý zápas. Bilbao získalo míč rychle na svou stranu.
     
    45+1
    Mikel Balenziaga byl doslova zbourán domácím zadákem a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Faul se však nepíská.
     
    45
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    44
    Také Bilbao se v dočkalo své první zajímavé možnosti. Raúl García zahrával přímý kop, ale brankář jeho pokus vytáhl nad břevno.
     
    43
    Bilbao uklidňuje hru kombinací v zadních řadách. Ani jeden z týmů se v závěru prvního poločasu nikam nežene.
     
    42
    Iñigo Martínez si bez problémů pohlídal vysokou přihrávku za obranu, ale nedokázal přesně rozehrát. První půle zatím nabízí hodně nepřesností.
     
    41
    Facundo Roncaglia fauloval na levé straně a zmařil ofenzivní snahu domácího celku. Bilbao bude rozehrávat na vlastní polovině.
     
    40
    Sergio Herrera se musel zapojit do rozehrávky svého celku. Jeho nákop ale skončil na hlavě prvního obránce v šedém dresu Bilbaa.
     
    39
    Facundo Roncaglia si dal pozor na rozběhnutého Garcíu a odkopl před ním míč do zámezí. Bilbao ale může pokračovat v ofenzivní snaze.
     
    38
    Nacho Vidal poslal přihrávku na levou stranu, kde si vyměnil míč s Roncagliou, jenže ten nedokázal odcentrovat.
     
    37
    Unai López potáhl míč na hranici velkého vápna, jenže jeho dloubák dokázal Sergio Herrera vyboxovat před dotírajícím Iňaki Williamsem.
     
    36
    Unai Simón se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Jeho pobídka skončila u prvního obránce, který míč odkopl.
     
    35
    Mikel Balenziaga vhazoval na levé straně hrací plochy. Hostující obránce našel Muniaina, ale ten se až k zakončení nedostal.
     
    34
    Álex Berenguer se na pravé straně patičkou zbavil Roncaglii, jenže druhý jmenovaný jej ihned poslal k zemi. Sudí tentokrát nechal kartu v kapse.
     
    33
    Iker Muniain získal volný míč na pravé straně hrací plochy, jenže při průniku vpřed si podržel obránce, čímž se dopustil prohřešku proti pravidlům.
     
    32
    Osasuna uklidňuje hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů v červených dresech se zatím nenabízí aktivním pohybem.
     
    31
    Iñaki Williams se v pokutovém území hlásil o přihrávku z pravé strany, ale střídající Unai García před ním rychle vystoupil a odehrál míč do bezpečí.
     
    30
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Aridane, přichází Unai García.
     
    29
    Zraněný obránce domácího celku už je zpátky na trávníku a podle všeho bude schopen pokračovat. Ihned byl ale faulován znovu.
     
    28
    Hra je přerušena! Aridane je po předchozím souboji pořádně otřesený a bude potřebovat ošetření.
     
    27
    Raúl García se při průniku vpřed dopustil faulu a vidí žlutou kartu.
     
    26
    První zajímavá možnost domácí Osasuny! Iñigo Pérez si z přímého kopu troufl na překvapivou střelu a razantním pokusem těsně minul branku!
     
    25
    Yeray zastavil rodící se akci soupeře skluzem a vidí žlutou kartu.
     
    24
    Osasuna se už znovu vydala na polovinu Bilbaa, jenže akce domácího celku byla hodně kostrbatá. Nikdo v červeném se do zakončení nedostal.
     
    23
    Domácí Osasuna zahrávala rohový kop. Do zakončení se tlačil Facundo Roncaglia, ale jeho hlavička skončila vysoko nad břevnem.
     
    22
    Iker Muniain si naběhl na přihrávku z pravé strany a pohotovým zakončením trefil jen prostor, kde stál pozorný Sergio Herrera.
     
    21
    Unai Simón vyrazil ven z branky a vrhl se po přihrávce za obranu. Za míčem už totiž spěchali hned dva fotbalisté v červených dresech.
     
    20
    Enric Gallego se zmocnil odraženého míče a pokusil se vymyslet kolmici mezi stopery Bilbaa. Za jeho pobídkou se ale nevydal nikdo v šedém.
     
    19
    Iñaki Williams si naběhl na vysokou přihrávku na polovinu soupeře, jenže hlavou prodloužil míč jen do prostoru za sebou, kde kralovala obrana.
     
    18
    Bilbao následně zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč se snesl na hranici velkého vápna, odkud jej odhlavičkoval pozorný obránce.
     
    17
    David García trefil soupeře ve výskoku loktem a vidí žlutou kartu.
     
    16
    Iñigo Martínez si dal pozor na přihrávku za obranu Bilbaa a před napadajícím soupeřem si raději pomohl přihrávkou na Unaie Simóna.
     
    15
    Unai Simón vyrazil z brankové čáry na malé vápno, odkud bez problémů vyboxoval nadýchaný centr z levé strany hrací plochy.
     
    14
    Unai Simón nakopl míč na polovinu domácí Osasuny, kde se do hlavičkoého souboje zapojil Iñaki Williams, ale dopustil se faulu.
     
    13
    Álex Berenguer se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče a domácí brankář musel poprvé zasahovat. Sergio Herrera jeho ránu raději vyboxoval.
     
    12
    Sergio Herrera si zakřičel na stopera, aby k němu pustil nakopnutý míč. Gólman domácího celku poté rozehrál na levou stranu, kde se faulem provinil Juan Cruz.
     
    11
    Nacho Vidal dohnal přihrávku na levou stranu, přehodil si míč na levačku a odcentroval. Jeho pobídka ale skončila na hlavě připraveného Martíneze.
     
    10
    Juan Cruz si naběhl na přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval levačkou, ale jeho vysoká pobídka prosvištěla až do zámezí.
     
    9
    Další ofsajd na straně hostujícího Athleticu Bilbao. Iňaki Williams vybíhal do zajímavé akce, ale opět byl snad o krok rychlejší.
     
    8
    Další útočný výpad hostujícího Bilbaa zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Iñaki Williams.
     
    7
    Ander Capa tentokrát dostal skvělou přihrávku na pravou stranu, ale sám si míč předkopl zbytečně daleko před sebe a už neodcentroval.
     
    6
    Ander Capa vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho aut přeletěl i obránce Osasuny, ale ti se rychle stáhli a zažehnali hrozící nebezpečí.
     
    5
    Unai Simón si dal pozor na prudkou přihrávku za obranu hostujícího celku a nechal míč propadnout do autu. Hostující brankář bude odkopávat od branky.
     
    4
    David García si na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a napadající soupeř jej musel faulovat. Domácí Osasuna tak může uklidnit hru.
     
    3
    Iñigo Martínez dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč na polovinu soupeře, ale oblouček za domácí obranu se mu vůbec nepovedl.
     
    2
    Také Bilbao se poprvé vydalo do útoku, ale vysoký nákop si bez problémů pohlídal dobře postavený obránce Bilbaa.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Osasuna se ihned vydala do útoku, ale první nákop byl nepřesný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Osasuna bude hrát v červeném, zatímco baskický celek oblékne šedou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    CA Osasuna: Herrera – Roncaglia, Aridane, D. García, Cruz – Vidal, Oier, I. Pérez, Jony – Gallego, R. García.
    Náhradníci: J. Pérez, R. Martínez – Adrián López, Barja, Cordoba, J. Martínez, U. García, Oroz, Navas, R. Torres, Saverio.

    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – Dani García, Unai López – Muniain, Raúl García, Berenguer – I. Williams.
    Náhradníci: Ezkieta – Berchiche, I. Córdoba, Lekue, Morcillo, Núñez, Sancet, Vesga, Vencedor, Vicente, Villalibre, Zarraga..
     
    CA Osasuna

    Domácí Osasuna rovněž sehrála jen pět zápasů a vybojovala v nich sedm bodů. S tímto ziskem drží Osasuna jedenáctou pozici ligové tabulky. Poslední dva duely ale vybojovala Osasuna jen dva body za dvě remízy. Bez branek hrála s Deportivem Alavés a s Eibarem.
     
    Athletic Bilbao

    Baskický celek odehrál v letošním ročníku pět zápasů, ve kterých vybojoval jen šest bodů a zatím mu patří čtrnáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové pozice má baskický celek k dobru jen dva body. Čtyři body pak Bilbao ztrácí na šestou Granadu, která drží příčku zaručující pohárové umístění. V posledním duelu ale Bilbao na svém hřišti přehrálo 2:0 Levante.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Osasunou a Athleticem Bilbao. Výkop je stanoven na 18:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 81. R. García (pen.)

    Karty:   17. D. García (OSS), 55. Oier (OSS), 64. Vidal (OSS) – 25. Yeray (ATB), 27. Raúl García (ATB)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:10.
    Osasuna Pamplona: Herrera – Roncaglia (89. R. Torres), Aridane (30. U. García), D. García, Cruz – Vidal, Oier, I. Pérez, Jony (75. Barja) – Gallego (75. Adrián López), R. García.
    Náhradníci: J. Pérez, R. Martínez – Adrián López, Barja, Cordoba, J. Martínez, U. García, Oroz, Navas, R. Torres, Saverio.

    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Balenziaga (83. Berchiche) – Dani García, Unai López – Muniain (88. Vicente), Raúl García, Berenguer (83. Morcillo) – I. Williams (78. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Berchiche, I. Córdoba, Lekue, Morcillo, Núñez, Sancet, Vesga, Vencedor, Vicente, Villalibre, Zarraga.