Barcelona – Real Madrid 1:3 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 0:1 (kon.)
Atlético Madrid – Real Betis 2:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
Real Betis
cz Sobota 24.10.2020, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci LaLigy V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Atléticem a Realem Betis. Výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
     
    Atlético Madrid

    Atlético nejspíše čekalo, že na tom bude po čtyřech odehraných zápasech o něco lépe. Na svém kontě má osm bodů a patří mu osmé msto ve španělské LaLize. Oproti svým soupeřům má však méně odehraných zápasů. Madrid se může pyšnit především pevnou defenzivu, vždyť inkasoval jen jednu branku! Svým soupeřům jich nasázel osm, takže jeho celkové skóre je +7. Vysokou výhru zapsal hned v prvním utkání, když doslova rozstřílel Granadu 6:1. Poté ale přišla dvě zaváhání v podobě remíz. Ty totiž Atletico bralo s Huescou a Villarrealem, ani v jednom zápase nepadla branka. V posledním zápase LaLigy už ale Atlético bralo vítězství 2:0 nad Celtou Vigo.
     
    Real Betis

    Real Betis má po šesti kolech na svém kontě bodů osm a nachází se jednu příčku nad svým soupeřem. Může proto navýšit v tomto utkání svůj náskok na Atlético, ale také může spadnout v tabulce pod něj. Betis nemá tak pevnou obranu, spíše naopak. Dosud totiž inkasoval devět branek, zatímco jich sám vstřelil sedm. Celkové skóre je proto nelichotivé -2. Real ani jednou neremizoval, takže má na svém kontě tři prohry a tři vítězství. Postupně porazil Alavés 1.0, Valladolid 2:0 a Valencii 2:0. Tři porážky zapsal s Realem Madrid 2:3, s Getafe 0:3 a v posledním duelu s Realem Sociedad 0:3.
     
    Posledních pět zápasů:

    11.7.2020: Atlético – Real Betis 1:0
    22.12.2019: Real Betis – Atlético 1:2
    3.2.2019: Real Betis – Atlético 1:0
    7.10.2018: Atlético – Real Betis 1:0
    22.4.2018: Atlético – Real Betis 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – M. Llorente, Torreira, Koke (C), Lemar – L. Suárez, Á. Correa.
    Náhradníci: Grbić – J. Giménez, Lodi, H. Herrera, R. Sánchez, Vitolo, Carrasco, Sanabria, Félix, Šaponjić, Camello, Á. García.

    Real Betis: Bravo – Montoya, Mándí, Bartra, Moreno – W. Carvalho, G. Rodríguez – Canales, Fékir, Tello – A. Sanabria.
    Náhradníci: Rebollo, Robles – Rodri, Iglesias, D. Lainez, V. Ruiz, Miranda, Loren, Joaquín, Delgado, Akouokou.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Atléticem, které je jasným favoritem, a Realem Betis nám právě začalo! Domácí hrají v červenobílých dresech, hosté v zelenobílých.
     
    2
    Hosté jsou napadání při své rozehrávce, a tak Claudio Bravo napálil míč na polovinu hřiště. Tam ho ale získali domácí, kteří mohou jít poprvé s míčem dopředu.
     
    3
    Madrid se hnal do hodně otevřené obrany a Luis Suárez nejspíše napřahoval ke střele. Balón ovšem netrefil, což byla pro hráče z hlavního města škoda.
     
    4
    Betis je zatím efektivnější směrem dopředu a již vyslal dvě střely. Jan Oblak ale ještě zasahovat nemusel. Na první vážnější možnost zatím musíme čekat.
     
    5
    Thomas Lemar si odvedl obranné povinnosti, když dobře zastavil rozvíjející se protiútok soupeře. Hostující fotbalisté u míče zůstanou, mají k dispozici aut.
     
    6
    Betis se zatím snaží hodně držet balón na svých kopačkách, což se mu poměrně daří. Viděli jsme další střelu ze střední vzdálenosti, ale byla sražena na roh.
     
    7
    Sergio Canales si vzal na starosti rozehrávku rohového kopu, ale s tím si obrana domácího celku bez potíž poradila. Přesto se hosté nadále drží u balónu.
     
    8
    Martín Montoya ustál atak soupeře a poslal balón do bezpečí spoluhráčovi v obraně. Real evidentně nechce svému sokovi půjčit balón, což se mu zatím daří.
     
    9
    Atlético ještě směrem dopředu nepředvedlo vůbec nic a spíše se jen brání nájezdům hráčům v zelenobílých dresech. Ti si ale větší šanci ještě nevytvořili.
     
    10
    Ángel Correa si počínal dobře v zataženém bloku, ale hned se na něj vrhla trojice soupeřů, která mu balón zase sebrala. Domácí zatím nemohou najít recept.
     
    11
    Luis Suárez napadal rozehrávku soupeře. Claudio Bravo to nevymyslel úplně dobře s pasem na Ajsu Mándího, ale ten byl nakonec faulován. Dobře pro hosty.
     
    12
    Hostující gólman měl po faulu možnost odkopu, ale ten se mu zrovna nepovel. mířil na levou stranu, kde nikdo nebyl, a tak balón doskákal jen do zámezí.
     
    13
    Dopředu je nadále aktivnější Betis, který měl také první gólovou šanci! William Carvalho si parádně naskočil na centr z pravé strany a mířil do dobrého místa. Jan Oblak ale skvěl zasáhl!
     
    14
    Atlético vybojovalo aut na útočné polovině, ale hosté se ubránili bez nejmenších problémů. Domácí navíc poté faulovali, a tak Betis může pokračovat v aktivitě.
     
    15
    No, zatím je to jasná nadvláda hostujících fotbalistů, což asi nikdo moc nečekal. Ti jsou jasně lepší v držení míče i směrem dopředu. Už měli dobrou šanci.
     
    16
    A Jan Oblak se musel znovu vytáhnout! Nabil Fékir to vyzkoušel z hranice šestnáctky na zadní tyč, ale domácí gólman se tam stihl natáhnout a balón vyrazil do bezpečí!
     
    17
    Také Atlético směrem dopředu poprvé v zápase zahrozilo! Obrana hostí byla hodně otevřená, ale z opakovaných záběrů bylo vidět, že se jednalo o ofsajd.
     
    18
    Moc fotbalové parády zatím na hřišti nevidíme, i když jsme se konečně dočkali alespoň nějakých šancí. Snad se dočkáme nějaké branky do konce poločasu.
     
    19
    Domácí fotbalista byl faulovaný na polovině hřiště a chvilku to trvalo, než bylo rozehráno. Nakonec jsme viděli střelu v podání Suáreze, která ale mířila vedle.
     
    20
    Střely: 1 – 7!
     
    21
    Vypadalo to, že se Nabil Fékir dotkl balónu jako poslední, přesto jsou to hosté, kdo zahrávají autové vhazování. Zatím jsou lepšími hráči na hřišti.
     
    22
    Další dobrá možnost na straně hostujícího celku! William Carvalho vnikl mezi obránce, ale na střelu už prostor neměl. Jeho přihrávku následně dokázali domácí zastavit.
     
    23
    Každopádně obléhání Betisu pokračovalo i nadále a Nabil Fékir bel nejspíše tím, kdo se dostal k hlavičce ve vápnu. Ta však mířila vedle levé tyče.
     
    25
    Real vybojoval standardní situace z dobré vzdálenosti. Ta byla rozehrána nakrátko, načež pálil Cristian Tello. Ten ale trefil jen protihráče, který byl před ním.
     
    26
    Cristian Tello si naběhl po levé straně, ovšem s tím si domácí obrana dokázala poradit. Přesto hosté jsou u míče a kombinují na útočné polovině.
     
    27
    Stefan Savić parádně rozehrál z obranné poloviny a byla z toho velká šance! Luis Suárez si totiž na jeho přihrávku naběhl, ale Claudio Bravo ho skvěle vychytal. Až poté byl odpískaný ofsajd.
     
    28
    Luis Suárez a jeho další šance! Tento hráč už mohl mít zkompletovaný hattrick. Dostal se s míčem mezi obránce a pálil na zadní tyč, ale tu minul! Suárez by měl začít využívat šance.
     
    29
    Každopádně sledujeme celkem zajímavý první poločas, který už nabídl mnoho šancí na obou stranách. Je škoda, že jsme se zatím nedočkali gólu.
     
    30
    Marc Bartra byl terčem zákroku Marcose Llorenteho, ovšem zase tak hrozné to nebylo. Faul to však byl, a tak hostující fotbalisté budou rozehrávat.
     
    31
    Ángel Correa trefil svého soupeře do obličeje a během chvilky jsme viděli dva ostré souboje na polovině hřiště. Betis bude znovu moci rozehrávat.
     
    32
    Tato akce se Atléticu zrovna nepovedla. Rychlou akci jsme viděli po levé straně. Odtud přišel centr na zadní tyč, ale tam nikdo z domácích fotbalistů nebyl.
     
    33
    Martín Montoya si nabíhal na pravou stranu, ale byl sražen obráncem, aniž by měl balón. Je to proto faul a hosté mají možnost standardní situace z dobré pozice.
     
    34
    S touto standardní situací si obrana domácích poradila. Míč se však dostal na levou stranu vápna, odkud jsme viděli centr na zadní tyč. Tam ale nikdo nebyl.
     
    35
    Betis zatím hraje celkem jednoduše ale také hodně efektivně. Hosté mají většinu času míč na svých kopačkách, ale svou převahu ještě nedokázali využít.
     
    36
    Marcos Llorente odvedl dobrou práci při napadání, ale jeho týmu to k žádnému užitku nebylo. U balónu jsou tak znovu fotbalisté v zelenobílých dresech.
     
    38
    Ángel Correa odvedl skvělou práci na pravé straně vápna a předal míč spoluhráčovi. Ten ale špatně přihrál, a tak se znovu hosté mohou hnát do ofenzivy.
     
    39
    Koke to udělal skvěle, přestože byl napadán dvěma soupeři. Atlético tak drží míč na svých kopačkách a může konečně směrem dopředu něco vymyslet.
     
    40
    Jenže nevymyslelo, a tak jsme viděli protiakci na druhé straně. Jan Oblak ovšem ukázal dobrý odhad a doskočil si pro centr. Gólman je zatím nejlepší hráč domácích.
     
    41
    No, konečně nějaké pořádná akce domácích! Viděli jsme centr do malého vápna, kam si naskočil Luis Suárez, který však loktem trefil svého soupeře. Jeho hlavička mířila doprostřed a Suárezovi je odpískaný faul.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Luis Suárez (Atlético Madrid).
     
    43
    Koke na to vlastně zůstal sám. Hned se proti němu vydali tři soupeři a jeho následná přihrávka nebyla dobrá. Míč doskákal mimo hřiště a Bravo bude odkopávat.
     
    44
    Vypadá to, že se nám první poločas dohraje bez branek. To je škoda hlavně pro hostující fotbalisty, kteří měli více ze hry a měli i více zajímavých příležitostí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí dnešního zápasu nenastavil ani jednu minutku navíc, a tak jdeme do kabin za bezbrankového stavu. Jasně aktivnější byli v úvodu utkání fotbalisté hostujícího týmu, ale Jan Oblak svůj tým opravdu podržel. Na druhé straně mohl hned dvakrát skórovat Luis Suárez, jenže ten ani jednou netrefil zařízení. Do druhé půle je tedy vše otevřené, ale Atlético by mělo hodně přidat, pokud chce dnes zvítězit za tři body.
     
    Další poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Héctor Herrera.

    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Lucas Torreira, přichází Yannick Carrasco.
     
    46
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tak to je raketový start do druhé půle v podání domácího týmu! MARCOS LLORENTE se dostal mezi obránce, ale celkem vběhl do špatného střeleckého úhlu. To mu však nemusí vadit, jelikož našel místečko mezi gólmanem a přední tyčí! Je to pro něj první branka v sezóně.
     
    48
    Tohle může být pro hostující celek hodně zdrcující start do druhého poločasu. V tom prvním sice byli lepší, ovšem nyní hodně brzy inkasovali gól.
     
    49
    Sergio Canales byl na všechno sám na útočné polovině. Sice se dostal přes dva soupeře, jenže jednoho z nich potáhl za dres, a tak hrát budou domácí.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Koke (Atlético Madrid).
     
    51
    Nyní mohlo být srovnáno, ale není! Stefan Savić našel krásným pasem ve vápně svého spoluhráče, jenže mu podjela noha při zakončení. Pro hosty je to alespoň zisk rohového kopu.
     
    52
    Fotbalisté v zelenobílých dresech budou muset vrhnout své síly do ofenzivy, jelikož prohrávají o jednu branku. Rozhodně dnes ale mají na to, aby alespoň srovnali.
     
    53
    Hosté zkoušeli své štěstí po pravé straně, ale to tady nebylo. Proto mohlo dopředu Atlético a obrana Realu měla plné ruce i nohy práce, avšak zvládla to.
     
    54
    Přesto jsme hned viděli další možnost na domácí straně. Luis Suárez si počkal v šestnáctce na centr, ale Claudio Bravo si pro něj vyskočil a má míč v rukavicích.
     
    55
    Betis se konečně dostal k míči a snaží se kombinovat. Nakonec jsme viděli dobrou přihrávku mezi obránce a zakončení, ale Jan Oblak vytáhl další skvělý zákrok! Dnes svůj tým opravdu drží.
     
    56
    Hosté se znovu drželi na útočné polovině, ale tentokrát nic většího nevymysleli. Času na srovnání ale mají ještě dostatek, mohou to dnes dokázat.
     
    57
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází João Félix.
     
    58
    Mario Hermoso mohl přidat ke své asistenci také branku! Naběhl si na přihrávku na levou stranu, odkud vypálil bombu pod břevno. Claudio Bravo ale svůj tým opravdu podržel.
     
    59
    Domácí mají nyní obrovský tlak, dokonce trefili pravou tyčku! Následně vybojovali ještě rohový kop, se kterým si však obrana Betisu bez potíží poradila.
     
    60
    Fotbalisté z hlavního města svým soupeřům hodně zatápěli. Dobré šance měli Héctor Herrera nebo Koke, ale balón za brankovou čáru dokázat nedostali.
     
    61
    Cristian Tello poslal balón svému spoluhráčovi, ale poté přišlo nedorozumění. Míč proto odskákal mimo hrací plochu a Jan Oblak bude odkopávat.
     
    62
    Hráči v červenobílých dresech mají balón pod kontrolou, hrají o mnoho lépe než v prvním poločase. Nadále je to však jen o jednu branku, stačí jedna akce...
     
    63
    Hráči v zelenobílých dresech se po delší době dostali do kombinace na útočné polovině. Nakonec jsme viděli přízemní centr, ale ten sebral brankář Atlética.
     
    65
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Loren.

    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Cristian Tello, přichází Joaquín.
     
    66
    Realu se čas začíná trochu krátit, ale pořád má k dispozici nějakých dvacet pět minut. Madrid se bude spoléhat hlavně na protiútoky do otevřené obrany.
     
    67
    Jeden z hostů si nabíhal na dlouhou přihrávku po levé lajně, ale Stefan Savić odvedl obrannou práci na jedničku. Rychle zasekl balón a předal ho na spoluhráče.
     
    68
    Luis Suárez se dnes branky nejspíše nedočká! Měl míč v dobré vzdálenosti od branky, ale mířil na přední tyč, kde to měl Claudio Bravo pokryté. Nyní by byla lepší přihrávka na někoho z volných spoluhráčů.
     
    69
    Madrid měl poté rohový kop, ale hostující gólman míč vyboxoval do bezpečí. Betis se poté dostal dopředu a vybojoval rozehrávku na útočné polovině.
     
    70
    Do konce zápasu nám chybí dvacet minut a nejspíše nějaké nastavení! Domácí vyhrávají o jednu branku, ale Betis by si dnes bod opravdu zasloužil.
     
    71
    Držení míče: 37% – 63%
     
    71
    Žlutou kartu dostává Martín Montoya (Real Betis).
     
    72
    Během chvilky jsme viděli dva ostrá zákroky. Martín Montoya už musel zatáhnou za záchranou brzdu, jelikož Yannick Carrasco by šel sám na gólmana. Pro domácí se rýsuje skvělá možnost přímého kopu.
     
    73
    Rozhodčí ještě řeší situaci, jestli to nebude rovnou červená! Carrasco by šel sám na gólmana! To bude rozhodně zajímavé... Může být červená.
     
    74
    Tak to je velká rána do plánů hostujícího týmu, který bude dohrávat o deseti! Martín Montoya prostě musel zatáhnout za záchrannou brzdu a sestřelil Yannicka Carrasca zezadu! Ten by měl před sebou jenom gólmana, a tak je červená jasná. Montoya ani nijak neprotestuje.
     
    75
    Přímý kop si vzal na starosti Luis Suárez, avšak ten ukazuje, že se mu dnes opravdu nedaří. Při zakončení mu podjela noha a střela šla hodně vedle brány.
     
    76
    Yannick Carrasco tentokrát už sám na gólmana běžel, nikdo ho nedovoleně nezastavil. Zkoušel střílet na zadní tyč, ale Claudio Bravo vytáhl fantastický zákrok pravou rukou!
     
    77
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Mario Hermoso, přichází Renan Lodi.
     
    78
    Atlético vybojovalo dva rohové kopy během krátké chvíle. Jednou to vypadalo nebezpečně, když soupeř promáchl, ale k míči měl nejblíže gólman hostí.
     
    79
    To znovu nebyla špatná možnost na domácí straně. Marcos Llorente odvedl parádní práci a dostal se do šestnáctky. João Félix ale touto nabídkou pohrdl.
     
    80
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Antonio Sanabria, přichází Borja Iglesias.

    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Guido Rodríguez, přichází Víctor Ruiz.
     
    82
    Nabil Fékir táhl další akci svého týmu a snažil se prosadit individuálně. V tom ho zastavil jen faul domácího týmu a pro hosty se rýsuje zajímavá možnost.
     
    83
    Dlouho se čekalo na rozehrávku standardní situace, což si nakonec na svá bedra vzal Sergio Canales. Jeho centr do šestnáctky domácí moc práce nenadělal.
     
    84
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Vitolo.
     
    84
    Betis však získal ještě výhodu rohového kopu. Stefan Savić měl co dělat, ale nakonec to byl on, kdo tento centr odvrátil. Atléticu se ale nedaří držet míč.
     
    85
    Realu v posledních minutách trochu chybí trochu klidu v závěrečné fázi. Chce to udělat hlavně rychle, ovšem to se zatím nejeví jako ta správná možnost.
     
    87
    Koke nyní vymyslel dobrou přihrávku a do zakončení se dostal z levé strany João Félix. Ten ovšem neseřídil svá mířidla, a tak nerozhodl o výhře svého týmu.
     
    88
    Fotbalisté v zelenobílých dresech se snaží a jsou aktivní i v deseti lidech. Nakonec se ale od nich odrazil míč do zámezí a Jan Oblak bude odkopávat.
     
    89
    Nyní se konečně domácím fotbalistům daří držet balón na kopačkách, což je pro ně jedině dobře. Betis totiž umí být nebezpečný i v deseti lidech na hřišti.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+1
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Domácí fotbalisté střílejí druhou branku a rozhodují o svém vítězství. Renan Lodi v rychlé akci svého týmu našel patičkou LUISE SUÁREZE, jenž trefil odkrytou část brány.
     
    90+3
    Betis však předvádí nadále hodně sympatický výkon a snaží se alespoň o vstřelení čestné branky. Je to škoda, hosté dnes podali opravdu dobrý výkon.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Atlético značně zvedlo svůj výkon v druhém poločase a bere tři body za výhru 2:0. Madrid měl skvělý vstup do druhého poločasu, jelikož hned v první minutě se trefil Marcos Llorente, jenž se trefil z hodně špatného střeleckého úhlu. Honba za vyrovnáním v podání hostí vlastně skončila v 74. minutě. Martín Montoya totiž zastavil únik soupeře a za svůj zákrok viděl rovnou červenou kartu. O finální podobu výsledku se postaral Luis Suárez, kterému míč krásně předložil Renan Lodi. Hosté hráli dobře, ale na body to nestačilo.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:12.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:56:52)

    Denisa Józsová

    Góly: 46. M. Llorente (Hermoso), 90+1. L. Suárez (Lodi)

    Karty:   41. L. Suárez (ATM), 50. Koke (ATM)   74. Montoya (RBE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:12.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso (77. Lodi) – M. Llorente, Torreira (46. Carrasco, 84. Vitolo), Koke (C), Lemar (46. H. Herrera) – L. Suárez, Á. Correa (57. Félix).
    Náhradníci: Grbić – J. Giménez, Lodi, H. Herrera, R. Sánchez, Vitolo, Carrasco, Sanabria, Félix, Šaponjić, Camello, Á. García.

    Real Betis: Bravo – Montoya, Mándí, Bartra, Moreno – W. Carvalho (65. Loren), G. Rodríguez (80. V. Ruiz) – Canales, Fékir, Tello (65. Joaquín) – A. Sanabria (80. Iglesias).
    Náhradníci: Rebollo, Robles – Rodri, Iglesias, D. Lainez, V. Ruiz, Miranda, Loren, Joaquín, Delgado, Akouokou.

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, De Francisco