Lorient – Marseille 0:1 (kon.) | Paríž – Dijon 4:0 (kon.)
koniec
FC Lorient
0:1 (0:0)
Olympique Marseille
cz Sobota 24.10.2020, 17:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už ode mně bude pro tuto chvíli vše. Všem čtenářům děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (18:54:39)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:12.
     
    Marseille nakonec zvládlo potvrdit roli favorita, i když to bylo hodně těsné. Lorient s ním totiž držel krok a nebýt fatální chyby brankáře Paula Nardiho, nemusel se prosadit vůbec nikdo. Domácí brankář ale jednou zaváhal, což v konečném součtu stojí jeho tým všechny body. Lorient se sice poté aktivně pokoušel o vyrovnaní, ale cestu přes pozornou hostující obranu nakonec nenašel.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Olympique už všechny míče odkopává co nejdál od své brány a míří za vítězstvím. Lorient tak musí vhazovat na své polovině.
     
    90+4
    Nemanja Radonjić se málem dostal před protihráče do úniku, ale míč si nakonec moc předkopl, takže skončil až u brankáře Paula Nardiho.
     
    90+3
    Celý zápas hodně prší, takže to dost klouže, což při rozehrávce poznal Valentin Rongier, který přitom podklouzl a nepřihrál tak vůbec přesně.
     
    90+2
    Stéphane Diarra nezvládl souboj o míč, nakonec ztratil rovnováhu a skončil tak na trávníku, ale faul to nebyl.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Marley Aké mohl definitivně rozhodnout, z hranice vápna pálil více než nebezpečně, ale jeho technické zakončení se nakonec do brány nezatočilo.
     
    90
    Nemanja Radonjić nebezpečně přihrával před bránu, kde sice někdo nebyl, ale získal alespoň pár cenných sekund.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Mickaël Cuisance, přichází Duje Ćaleta-Car.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Darío Benedetto, přichází Marley Aké.
     
    88
    Yoane Wissa už zase padá v pokutovém území, ale i Valentin Rongier hrál čistě, z čehož zase bude jenom odkop pro hostujícího gólmana.
     
    87
    Jordan Amavi se tentokrát bolestivě střetl s Yoanem Wissou, faul to byl asi z obou stran, takže rozhodně nechal hru pokračovat, což znamenalo jen nepřesnou domácí střelu.
     
    86
    Na první pohled to vypadalo, že centr z levé strany si nikdo nenajde, ale nakonec si na něj naběhl Jonathan Delaplace, který však trefil jen jednoho z bránících hráčů!
     
    85
    Hosté úspěšně kombinují na útočné polovině, ale jakoby jsem to zakřikl, jelikož nakonec faulovali, takže dopředu zase míří Lorient.
     
    84
    Jordan Amavi schytal od Armanda Laurienteho šlapáka, což je rozhodně bolestivá záležitost. Hlavní rozhodčí však tentokrát přivřel oči a domácímu hráči neukazuje žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Laurent Abergel, přichází Thomas Monconduit.
     
    83
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Pierre-Yves Hamel, přichází Stéphane Diarra.
     
    82
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Houboulang Mendes, přichází Jonathan Delaplace.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Nemanja Radonjić.
     
    81
    Steve Mandanda se po delší době protáhl snadným zákrokem, padající centr mu určitě žádné problémy nenaděl. S následnou rozehrávkou pak samozřejmě nikam nespěchá.
     
    80
    Docela pomalý míč se štěstím prošel až k Florianu Thauvinovi, který následně mířil k bližší pravé tyči, ale o metr to netrefil!
     
    79
    Hiroki Sakaj si na pravé straně řekl pohybem o míč, ale vzápětí ho musel vrátit zpátky. Jeho spoluhráč pak posunul míč na střed hřiště, kde se o přesnou střelu pokusil Morgan Sanson, kterému ke skórování moc nechybělo.
     
    77
    Armand Lauriente sice Leonarda Balerdiho na první pohled obešel, ale ten ještě dokázal zrychlit a soupeři vypíchnout míč do autu.
     
    76
    Marseille po zisku míče rychle zakládalo protiútok, který jeden z domácích raději zastavil za cenu autu pro soupeře.
     
    75
    Domácí už mají pouhých patnáct minut na vyrovnání, což opravdu není moc času. Olympique navíc získal nějaký čas vepředu, kde ale nakonec jenom nepřesně odcentroval.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Andrew Gravillon (FC Lorient).
     
    74
    Pierre-Yves Hamel si sice dobře naběhl na centr, ale ten nebyl plně připraven, kvůli čemuž míč poslal jen vysoko nad bránu.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Valentin Rongier (Olympique Marseille).
     
    72
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Quentin Boisgard, přichází Adrian Grbic.
     
    71
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Pape Gueye, přichází Morgan Sanson.
     
    70
    Leonardo Balerdi odvrátil míč na rohový kop jen za cenu obrovské bolesti, což se vyplatilo, protože ho hosté následně bez problémů odvrátili.
     
    69
    Lorient rozhodně nevzdává souboj o body a zase začíná kroužit kolem soupeřícího vápna, akorát tentokrát byl odtud velmi rychle vytlačen.
     
    68
    Quentin Boisgard neudržel míč na hrací ploše, ale Hirokiho Sakajovi ho nechtěl dát, na což doplatil tvrdým zákrokem na jeho osobu, která ještě byla v rámci pravidel.
     
    66
    Andrew Gravillon odstrčil protihráče tak, aby míč doputoval mimo hrací plochu. To se povedlo, takže domácí mohou pokračovat v útočení.
     
    65
    Quentin Boisgard vypálil na bránu opravdu dost jedovatý pokus, který hostující brankář jen tak tak vyrazil, takže ještě přišla dorážka. Ta už však letěla vysoko nad bránu!
     
    64
    Hiroki Sakaj na pravé straně opět nerozehrál aut úplně ideálně, Quentina Boisgarda však okamžitě dostával pod tlak, čímž ho alespoň donutil k přihrávce dozadu.
     
    63
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Armand Lauriente.
     
    62
    Hiroki Sakaj si nerozuměl se spoluhráčem, takže místo něho našel jen jednoho ze soupeřů, který následně získává autové vhazování.
     
    61
    Dlouhý míč po pravé straně nakonec končí až v rukavicích Steva Mandandy, o což se postaral Leonardo Balerdi, který od balónu udržel dobíhajícího protihráče.
     
    60
    Florian Thauvin mohl mít na kontě další asistenci, svým vzdušným pasem tentokrát našel Daría Benedetta, který však hlavou zakončuju jenom mimo bránu.
     
    59
    Jordan Amavi sice na první pohled přišel o míč, který si našel Houboulang Mendes, ale ten ho trestuhodně nedokázal zpracovat a srazil ho jen mimo hrací plochu.
     
    58
    Marseille je díky vedoucímu gólu mnohem klidnější. Směrem dopředu tak už moc nepospíchá a snaží se hlavně o to, aby neudělalo chybu.
     
    57
    Domácí s rozehrávkou přímého kopu dlouho váhali, ale přihrávka Jérémyho Morela směřovala jen do míst, kde vůbec nikdo nebyl.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Álvaro González (Olympique Marseille).
    55. Leonardo BALERDI - 0:1
     
    55
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení a celý stadion je v šoku! Florian Thauvin z velké dálky posílal vysoký centr na pravou tyč, kde mohl zasahovat Paul Nardi, ale ten to neuděl, protože si myslel, že míč doletí mimo hrací plochu. Za ním však číhal ještě LEONARDO BALERDI, který bez váhání uklidil míč do sítě. Asistence: Florian Thauvin.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Houboulang Mendes (FC Lorient).
     
    53
    Olympique se potřebuje vrátit do hry. Na středu hřiště konečně vybojoval míč a následně se stahuje dozadu, aby se uklidnil.
    52. Boisgard pořádně vystrašil gólmana
     
    52
    Domácí pokračují v aktivitě a nyní už byli neskutečně blízko gólu! Díky dobrému napadání totiž mohl pálit z pravé strany Quentin Boisgard, který balón otřel o brankovou konstrukci!
     
    50
    Lorient zničehonic začal být o dost aktivnější a má výhodu dalšího rohového kopu. Quentin Boisgard však v pokutovém území zase nikoho nenašel.
     
    49
    Quentin Boisgard poslal střílený centr směrem na bránu, do kterého se nakonec nikdo nevložil, takže míč doplachtil až k bráně, kde však svou pozornost potvrdil Steve Mandanda.
     
    48
    Na druhé straně poměrně zahrozil Terem Igobor Moffi, který byl s míčem u levé tyčky, ale přihrávku se mu vůbec nepovedla, jelikož ji protihráč odvrátil na roh.
     
    47
    Hosté vědí, že se potřebují co nejdříve prosadit, takže se tlačí do zakončení od prvních minut. Zatím jsou od něho ale dost daleko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle nám toho moc nenabídla. Marseille sice potvrzuje roli favorita, protože je mnohem aktivnějším týmem, ale zatím z toho nevytěžila žádnou větší příležitost. Lorient spoléhá na dobrou obranu a rychlé protiútoku, což se mu zatím vyplácí, protože přece jen neinkasoval. Také však nebyl směrem dopředu moc nebezpečný.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Lorient se nyní už jenom brání a alespoň do přestávky chce udržet bezbrankový stav. To nemusí být nic složitého, protože jeho obrana je opravdu pevná.
     
    44
    Florian Thauvin je jednoznačně nejaktivnějším hráčem na hřišti. Tentokrát se dobře uvolnil ve vápnu, ale jeho následný pokus mířil mimo.
     
    43
    Florian Thauvin dostal dobrou přihrávku po pravé straně, v cestě mu tak stál už jenom jeden protihráče, ale toho si nedokázal obejít. Místo toho skončil jen na zemi.
     
    41
    Jordan Amavi sice výborně obešel Quentina Boisgarda, ale následně se mu už vůbec nepovedla přihrávka, která skončila jen na kopačce protihráče.
     
    40
    Lorient tentokrát soupeřící roh ubránil naprosto bez problémů. Jeden z obránců srazil míč nad sebe a pak už zasáhl Paul Nardi.
     
    39
    Jordan Amavi byl s míčem na levé straně, kde byl ale okamžitě dostoupen, takže byl jeho pokus o centr sražen na roh.
     
    38
    Hiroki Sakaj může opět vhazovat na pravé straně, míč posílal dopředu, kde si ho ale spoluhráč mizerně zpracoval.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Darío Benedetto (Olympique Marseille).
     
    36
    Steve Mandanda se po delší době zapojuje do hry. Jeho spoluhráči ho dokonce udržují ve střehu, protože si s ním párkrát vyměnili balón.
     
    35
    Florian Thauvin si v pokutovém území málem našel padající centr, ale v hlavičkovém souboji byl úspěšnější Houboulang Mendes, který balón srazil mimo hrací plochu.
     
    34
    První půle se pomalu blíží do konce, takže ani jeden tým už nikam nespěchá. Hlavně nic neriskuje, aby neinkasoval do šatny.
     
    33
    Mickaël Cuisance si v pokutovém území málem vybojoval míč, ale Julien Laporte mu ho nakonec kopl do ruky, což neuniklo pozornosti rozhodčích.
     
    31
    Houboulang Mendes měl před sebou prostor na pravé straně, ale nechtěl se pouštět do žádného riskantní sprintu, takže raději přihrál jen dozadu.
     
    30
    V prvním půlhodině jsme toho moc neviděli. Olympique má sice jednoznačně větší držení míče, ale rozhodně díky tomu není nebezpečnější.
     
    29
    Lorient po delší době míří dopředu, zase přes pravou stranu, kde však pokus Houboulanga Mendese o přihrávku je sražen do zámezí.
     
    27
    Olympique dopředu vůbec nespěchá a pořád si jen tak přihrává. Ani nevím, na co čeká, ale asi se nechce zbavovat míče.
     
    26
    Florian Thauvin rozehrává další rohový kop a opět našel jednoho ze spoluhráčů, tentokrát to byl Boubacar Kamara, který však hlavičkuje přímo do brankáře.
     
    25
    Domácí výborně zahustili prostor před pokutovým územím, díky čemuž se dostali k míči. Jejich rozehrávka je však velmi špatná.
     
    24
    Hosté už zase začínají přebírat otěže hry. Míč nyní drží na své půlce a vyčkávají na nějaký náběh útočníků.
     
    22
    Hiroki Sakaj po vhození autu schytal nepříjemného šlapáka, po kterém se svíjí v bolestech. Za to však sklidil od fanoušků pískot.
     
    21
    Také Olympique rozehrává standardku, ale ani dva centry nepřinesli nic nebezpečného, což nakonec znamená výkop brankáře.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Quentin Boisgard (FC Lorient).
     
    19
    Domácí mají výhodu nebezpečného přímého kopu, ze kterého Quentin Boisgard našel Laurenta Abergela, který ale z těžké pozice hlavičkuje jen vysoko nad bránu.
     
    18
    Laurent Abergel se stal terčem nedovoleného zákroku, ze kterého se chvíli musí vydýchat. Nic vážného to ale nebude.
     
    17
    Domácí raději přenáší hru na druhou stranu, aby s míčem nic neriskovali. Následuje nákop na útočnou polovinu, který Álvaro González raději uklízí do autu.
     
    16
    Lorient při napadání trochu polevil, čehož hosté okamžitě využívají. Na pravé straně však o míč přišli a následně faulují.
     
    15
    Marseille pěkně dlouhou dobu nemůže vůbec rozehrát. Nyní alespoň drží míč pod kontrolou, ale do útoku se stále nemohou dostat.
     
    14
    Při napadání výborně zapracoval Quentin Boisgard. Ten o míč následně přišel, ale poté ho ještě našel Houboulang Mendes, který uklidňuje hru získaným autem.
     
    12
    Hosté pokazili rozehrávku, díky čemuž mohl z pravé strany centrovat Quentin Boisgard, který ale spoluhráče nenašel. Získal aspoň roh.
     
    11
    Paul Nardi si zase kopne do míče a s rozehrávkou nikam nespěchá. Jeho spoluhráči totiž hrají pod tlakem, takže jim chce dopřát chvíli odpočinku.
     
    10
    První rohový kop Lorientu nebyl na rozdíl od toho soupeřícího moc nebezpečný. Nakonec přišla střela z dálky, ale ta skončila přímo v rukavicích gólmana.
     
    9
    Domácí se ještě chvíli bránili, což zvládli a vzápětí už přichází nákop dopředu. Ten si našel Pierre-Yves Hamel, který po výměně se spoluhráčem získal alespoň roh.
     
    8
    Hosté se mohli zničehonic dostat do vedení! Centr od rohového praporku na bližší tyč si našel Leonardo Balerdi, který nadějně hlavičkoval, ale Paul Nardi dokázal zasáhnout!
     
    6
    Lorient ve většině soubojů moc nestíhá, takže hraje poměrně tvrdě. Hlavní rozhodčí ho za to ještě moc netrestá.
     
    5
    Olympique prozatím potvrzuje roli favorita a s míčem tráví mnohem více času, ale zatím se nemůže přiblížit ani k pokutovému území.
     
    4
    Mickaël Cuisance měl nějaký prostor na pravé straně, který by se mu ještě více otevřel po dobré přihrávce, ale tu dostal jen na paty, kvůli čemuž o balón okamžitě přišel.
     
    3
    Terem Igobor Moffi na pravé straně přihrává jen nepřesně. Quentin Boisgard sice chtěl míč okamžitě vybojovat zpátky, ale dopustil se jenom faulu.
     
    2
    Dopředu už hledá cestu také Marseille, ale ta se přes zahuštěný prostor nemůže prokombinovat. Stále tak čeká u svého brankáře.
     
    1
    Úvodní výkop patří domácím fotbalistům, kteří se následně ženou dopředu přes levou stranu. Tam Jérémy Morel mohl vhazovat, ale následně přišel jen ofsajd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Nardi – H. Mendes, Laporte, Gravillon, Morel (C) – Boisgard, T. Chalobah, Abergel, Wissa – Hamel, Moffi.
    Náhradníci: Dreyer – Delaplace, Monconduit, Grbic, Le Fée, Diarra, Lemoine, Fontaine, Lauriente.

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Álvaro González, Balerdi, Amavi – Rongier, Kamara, Gueye – Cuisance – Benedetto, Thauvin.
    Náhradníci: Pelé – M. Sanson, Germain, Aké, Strootman, Nagatomo, Henrique, Radonjić, Ćaleta-Car.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette.
     
    Posledních pět zápasů:

    5.3.2017: Lorient – Marseille 1:4
    26.8.2016: Marseille – Lorient 2:0
    12.3.2016: Lorient – Marseille 1:1
    18.10.2015: Marseille – Lorient 1:1
    24.4.2015: Marseille – Lorient 3:5
     
    Olympique Marseille

    Favoritem utkání ale budou hosté, kterými jsou fotbalisté Marseille. Ti jsou na tom po úvodních sedmi kolech lépe, jelikož mají na svém kontě dvanáct bodů, které stačí na šestou pozici. Hosté sice nasázeli zatím jen deset branek, jenže jich inkasovali jen osm. Dá se však čekat poměrně atraktivní utkání směrem dopředu. Olympique rozehrál dobře sezónu, když bral v prvních dvou zápasech dvě výhry. přehrál totiž Brest 3:2 a PSG 1:0. Následovala první a zatím jediná prohra, a to s Sant-Étienne 0:2. Poté přišly tři remízy, je zajímavé, že všechna utkání skočila 1:1. Body si Marseille dělilo s Lille, Métami a s Lyonem. V posledním utkání už hosté brali všechny body, když přehráli Bordeaux 3:1.
     
    FC Lorient

    Lorient si nemůže po sedmi odehraných kolech úplně vyskakovat, ale úplně nespokojený také nebude, jelikož má na svém kontě sedm bodů, které stačí na sedmnáctou pozici. Bodově je to tam ale velm i těsné na obě strany. Domácí už v ročníku nasázeli dvanáct branek, zatímco jich inkasovali rovnou čtrnáct. To je jedno z nejhorších čísel v celé lize. Svou první výhru získal Lorient hned v prvním zápase nové sezóny, když porazil Štrasburk 3:1. Poté následovaly tři porážky, a to s Saint-Étienne 0:2, s Lens 2:3 a s Brestem 2:3. V dalším zápase s Lyonem ale bral alespoň bod za remízu 1:1. Následně kole podlehl Métám 1:3. V posledním utkání přehrál Remeš 3.1 na její hřišti.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Ligue 1 Uber Eats V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Lorientem a Marseille. Výkop je naplánován na 17:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Mihal

    Góly: 55. Balerdi (Thauvin)

    Karty:   20. Boisgard (LOR), 54. H. Mendes (LOR), 74. Gravillon (LOR) – 37. Benedetto (OMA), 56. Álvaro González (OMA), 73. Rongier (OMA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:12.
    FC Lorient: Nardi – H. Mendes (82. Delaplace), Laporte, Gravillon, Morel (C) – Boisgard (72. Grbic), T. Chalobah, Abergel (83. Monconduit), Wissa – Hamel (83. Diarra), Moffi (63. Lauriente).
    Náhradníci: Dreyer – Delaplace, Monconduit, Grbic, Le Fée, Diarra, Lemoine, Fontaine, Lauriente.

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Álvaro González, Balerdi, Amavi – Rongier, Kamara, Gueye (71. M. Sanson) – Cuisance (89. Ćaleta-Car) – Benedetto (89. Aké), Thauvin (82. Radonjić).
    Náhradníci: Pelé – M. Sanson, Germain, Aké, Strootman, Nagatomo, Henrique, Radonjić, Ćaleta-Car.

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Haquette