Elche – Valencia 2:1 (kon.)
koniec
Elche CF
2:1 (2:0)
Valencia CF
Piatok 23.10.2020, 21:00 • Venue Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 7. kola španielskej LaLigy medzi Elche CF a Valencia CF.

    Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Úvodný duel víkendu prinesie súboj dvoch tabuľkových susedov.

    Elche odohralo doteraz len štyri zápasy, v ktorých zaknihovalo dve výhry a zhodne po jednej prehre a remíze. Pri netradične nízkom skóre 3:3 to stačí na sedem bodov, a teda 12. miesto.

    Valencia má za sebou stretnutí šesť, no rovnako má na konte iba sedem bodov. Pomer gólov je už o čosi horší – 8:9. Napriek tomu budú hostia miernym favoritom.
     
    Úvodné zostavy:

    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema – Josan, Marcone, Guti, Fidel – Rigoni, Milla – Lucumí.
    Náhradníci: Rodríguez – Bri, Calvo, González, Y. Koné, Nino, Mfulu, V. Rodríguez, Miño, Luismi, Morente, Álamo.

    Valencia CF: Doménech – T. Correia, Paulista, Diakhaby, Lato – Musah, Wass, Soler, Gayá (C) – Guedes, Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen, Rivero – A. Blanco, Esquerdo, Guillamón, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Račić, Jason, Sobrino, M. Vallejo..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Opatrný začiatok, napriek tomu hostia chceli udrieť. Gonçalo Guedes v momente prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    4
    Akcia Raúla Gutiho po kraji, domáci tak chceli reagovať. Dobre bol ale postavený Toni Lato.
     
    5
    Ďalšie nepresnosti, Gameiro nielen zbrzdil, ale aj ukončil celú akciu Valencie.
     
    7
    Jaume Doménech v pohotovosti! Gólman Valencie si musel dať pozor po prieniku domácich.
     
    8
    Guedes naháňal loptu po prihrávke od Correu. Jeho protivníkom v šprinte bol Gonzalo Verdú, ktorý si s hráčom Valencie poradil.
     
    10
    Chvíľu sa nevedelo, kto bude pokračovať. Desať minút za nami, pri lopte Elche.
     
    12
    Daniel Wass po prechode do útoku skúšal nájsť prihrávkou jedného zo spoluhráčov. Bohužiaľ priveľa hráčov okolo znamená iba stratu lopty.
     
    Tentokrát to skúsil vzduchom Pere Milla. Zľava však vyslal príliš nízky center, ktorý odhlavičkoval preč pozorný Diakhaby.
     
    14
    Prvýkrát nízko, teraz príliš vysoko. Milla dostal druhý pokus na center, na jeho dosiahnutie by však Rigoni musel merať tak o tridsať centimetrov viac.
     
    15
    Skvelej prenesenie hry medzi obrancami, Thierry Correia oslovil na ľavej strane Lata. Namiesto očakávaného centru prišla iba spätná nahrávka stopérom.
     
    16
    Kévin Gameiro sa tak dlho hral s loptou, až o ňu prišiel. Zbehli sa k nemu totiž hneď traja protihráči, ktorí ho bez problémov spacifikovali.
     
    18
    Elche pracuje v defenzívnej činnosti na výbornú. Súper síce podľa očakávania hýri väčšou aktivitou, avšak v ofenzíve má veľké problémy sa presadiť.
     
    19
    Elche dalo gól! V závere protiútoku si JOSAN naviedol loptu sprava do šestnástky a krásnou technickou strelou na zadnú tyč umiestnil loptu presne do siete! Doménech sa naťahoval márne.
     
    21
    Graciova družina chce pochopiteľne rýchlo odpovedať. Za obranu nabiehal Gameiro, avšak prienikový pas skvele prečítal Josan.
     
    23
    Musah nedosiahol na príliš dlhú nahrávku Wassa, lopta pre domácich.
     
    24
    Väčšina akcií futbalistov v bielych dresoch je po pravej strane, odkiaľ tiež padol doteraz jediný gól stretnutia. Ľavú stranu a stred ihriska využívajú podstatne menej.
     
    26
    Fidel zakričal, avšak píšťalka rozhodcu zostala nemá. Ľavý záložník Elche sám nabehol do Musaha, o faule nemohla byť reč.
     
    27
    Emiliano Rigoni dobehol s loptou na kraj šestnástky, napriek veľkému uhlu skúsil vypáliť. Dobrým blokom sa prezentoval Diakhaby.
     
    28
    Stredopoliar Guti rozohral priamy kop príliš zbrklo. Rozhodca ukázal, že sa bude hrať na jeho pokyn.
     
    30
    Polhodina za nami, Elche robí to, čo vie najlepšie. Poctivé bránenie, útočná dvojička hostí bez šance a stačila jedna trefa Josana a rodí sa nám možné prekvapenie piatkového večera.
     
    32
    Rýchly protiútok stredom zastavila pomalá prihrávka Rigoniho.
     
    33
    Úmysel dobrý, realizácia pokrivkávala. Yunus Musah chcel premeniť nabranú rýchlosť vo výhodu, loptu si prehodil okolo stojaceho Barragána. Ten ho však zastavil telom.
     
    35
    Marcone predviedol peknú narážačku s Fidelom a pokračoval v pohybe vpred. Sľubne vyzerajúcu príležitosť zastavil až čistým spôsobom Paulista.
     
    37
    Elche dalo gól! Tomu sa vraví efektivita! Druhá strela = druhý gól. Chybnú rozohrávku stredom vystihol Josan, ktorý v obkľúčení Diakhabyho a Wassa ešte dokázal nahrať vedľa seba FIDELOVI. Krásne zakončenie placírkou k ľavej žrdi rozvlnilo sieť.
     
    39
    Hráči Valencie majú veľkú šancí znížiť. Tesne za hranicou šestnástky skončil na zemi Guedes, výraznou mierou mu k tomu dopomohol neobratným sklzom Verdú.
     
    40
    Carlos Soler vzal exekúciu štandardky na seba. Strela ponad múr skončila napokon aj tesne ponad bránu, keď "lízla" hornú sieť.
     
    42
    Zmätky domácej obrany súper nedokázal potrestať. Prekvapenému Marconemu odskočila lopta od nohy. Josema pohotovo zaskočil, po lopte sa už totiž naťahoval Gameiro.
     
    43
    Posledné varovanie dostal od rozhodcu autor druhého gólu Fidel, keď zrazil Musahu na zem bez viditeľnej snahy hrať loptu.
     
    45
    Pred prestávkou je tu predsa len žltá karta pre hosťujúceho borca. Je ním Gabriel Paulista
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Pozorné bránenie a stopercentná efektivita. Elche drží čistý štít, na druhej strane Valenciu dvakrát prekvapil. Hostia smerujú k ďalšej nepríjemnej prehre, no stále majú druhú polovicu duelu na to, aby to celé zvrátili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Jeison Steven Lucumí, prichádza Tete Morente.
     
    47
    Mouctar Diakhaby posúva loptu na pravú stranu, Valencia začína jeden z prvých útokov po výmene strán.
     
    48
    Thierry Correia prv síce vybojoval loptu, no potom o ňu prišiel po faule na Pereho Millu. Žolíci z lavičky Valencie sa postupne začínajú rozcvičovať.
     
    49
    Keď to nešlo kombinačne, vzal to Yunus Musah na svoje plecia. Lenže v súboji jeden na jedného proti Latovi neuspel, navyše fauloval.
     
    50
    Domáci si dlho loptu neužili. Guti dostal ťažkou nahrávkou pod tlak Marconeho, ktorý radšej zvolil variantu dlhého odkopu.
     
    51
    Netopiere nakukli do šestnástky súpera, avšak skutočne len na okamih. Thierry Correia pokazil celú akciu mizerným spätným pasom. Loptu nahral priamo do miest, kde stál Rigoni.
     
    52
    Obrovská šanca hostí vyšla navnivoč, Elche zachránil Edgar Badía! Mensah posadil center z pravej strany na hlavu Gayú, ktorého hlavičku vyrazil Badía reflexívne pred seba!
     
    53
    Vzápätí útočný faul vyrobil v blízkosti veľkého vápna Kévin Gameiro. Obrana v bielom si môže na okamih vydýchnuť.
     
    55
    Tlak Valencie silnie každou minútou viac a viac. Ťažko posúdiť, ako dlho zvládne Elche odolávať veľkému náporu súpera.
     
    56
    Domáca obrana zatiaľ pokračuje v bezchybnej hre. Stopér Josema výborne dostúpil Gameira a francúzskeho útočníka k ničomu nepustil.
     
    57
    Thierryho Correiu je v posledných minútach vidieť. Portugalčan ešte zabojoval a v sklze dokázal prihrať pod seba na Wassa. Center dánskeho stredopoliara zo vzduchu chytil brankár.
     
    58
    Po obrannom sklze zostal na trávniku ležať Mouctar Diakhaby a zdá sa, že pre francúzskeho dvadsaťtriročného obrancu dnešný zápas skončil.
     
    59
    Diakhaby sa drží za pravé stehno, ktoré si s najväčšou pravdepodobnosťou natiahol v momente, keď chcel vypichnúť loptu unikajúcemu Millovi.
     
    60
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Mouctar Diakhaby, prichádza Hugo Guillamón.
     
    61
    Hodina zo zápasu je preč, stále však ešte tridsať minút zostáva. Elche aj naďalej vedie o dva góly, Valencia je v druhej polovici o poznanie nebezpečnejšia.
     
    63
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Emiliano Rigoni, prichádza Youssouf Koné.
     
    64
    Viac voľného priestoru využil k ďalekonosnej strele Gonçalo Guedes. Lopta však nabrala opačný smer, než by portugalský forward potreboval a skončila tak mimo bránu.
     
    65
    Kévin Gameiro chcel po strete s Fidelom penaltu. Píšťalka rozhodcu zostala nemá, možno ešte dôjde ku konzultácii s videorozhodcom.
     
    66
    Došlo, lenže namiesto odpískania faulu prišiel VAR na iný priestupok. Francúzsky forward Gameiro bol v čase prihrávky v ofsajde.
     
    67
    Peknú akciu futbalistov v oranžových dresoch zakončil Carlos Soler pokusom z hranice šestnástky. Tvrdej rade chýbala presnosť, keď letela priamo na stred. Badía loptu s prehľadom vyboxoval.
     
    68
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Manu Vallejo.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza José Gayá, prichádza Lee Kang-in.
     
    70
    Edgar Badía musel riešiť zatiaľ najťažšiu situáciu v stretnutí. Ďalekonosný projektil stopéra Gabriela Paulista zaplával, napriek tomu Badía išiel včas na zem a s ranou si poradil.
     
    72
    Thierry Correia peknou sťahovačkou oklamal Marconeho, potom prehodil Gutimu loptu medzi nohami. Prenesenie hry avšak Lata nenašlo.
     
    73
    Portugalský pravý obranca Correira sa nemohol pozerať na nemohúcnosť útočníkov, preto sa rozhodol skúsiť šťastie sám. Narazil si s Musahem, strelou na bližšiu tyč trafil bočnú sieť.
     
    74
    Valencia dala gól! Pravému obrancovi to nevyšlo, ľavému áno. TONI LATO si nabehol za obranu na prienikovú nahrávku Kang-ina, Badía nezareagoval na kľučku a Lato tak loptu bezpečne zasunul do odkrytej svätyne.
     
    76
    Mohlo byť okamžite vyrovnané! Za domácou defenzívou sa tentokrát zjavil Gameiro, ktorý slabou, ale dobre vykonanou strelou obstrelil brankára. Na bránkovej čiare však Elche zachránil jeden z obrancov!
     
    77
    Žltú kartu dostáva Raúl Guti (Elche CF).
     
    78
    Šťastie skúsil Lee Kang-in. Striedajúci futbalista dal lopte peknú faloš, lenže vysokú výšku. Badía kontroloval strelu letiacu nad.
     
    79
    Príliš veľké sústo na seba vzal Kévin Gameiro. Sám vbehol do vopred strateného súboja proti trom protihráčom. Podľa očakávania o loptu prišiel.
     
    81
    Ďalšia štandardka pre Valenciu, ale v tomto prípade pôjde určite o center, pretože k prehrešku došlo u postrannej čiary. Previnil sa Fidel.
     
    82
    Proti centru vyštartoval dopredu Edgar Badía. Pri výskoku trafil nielen loptu, ale aj Gameira, ktorý zrážku ťažko rozdýchava.
     
    83
    Hra je opäť prerušená, na zemi totiž zostal ležať Ivan Marcone. O jeho pád sa zaslúžil Daniel Wass, ktorý súperovi zozadu pristúpil členok.
     
    84
    Posledné minúty prebiehajú na obrannej polovici domácich, ktorí v prípade zisku lopty ju ihneď odkopávajú do bezpečia.
     
    85
    Skvelú prácu odviedol Tete Morente. Sám proti trom dokázal vybojovať faul, Gabriel Paulista sa rozhodnutiu rozhodcu výrazne diví, no nemá inú možnosť, ako to celé prijať.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Uroš Račić.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Yunus Musah, prichádza Jason.
     
    87
    Žltú kartu dostal Fidel. Strelec zatiaľ rozhodujúceho gólu ešte na útočnej polovici potiahol za dres Kang-ina, čím zamedzil hrozbe protiútoku.
     
    88
    V poradí už štvrté ofsajdové postavenie zamedzilo Netopierom pokračovať za vyrovnávajúcim gólom. Gameiro vyštartoval za obranu príliš skoro.
     
    89
    Veľké šťastie mal pri obrannom odkope Antonio Barragán. Nohu zdvihol veľmi vysoko a skoro zasiahol do tváre vzrastom malého Lee Kang-ina. Ak by ku kontaktu došlo, rozhodca by musel odpískať pokutový kop.
     
    90
    Nadstavujú sa minimálne štyri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Raúl Guti, prichádza Omenuke Mfulu.
     
    90+2
    Hráči Elche veľa riskujú, keď kombinujú v blízkosti vlastnej šestnástky. Zatiaľ im zdržiavanie hry vychádza, Gameiro s Vallejo behajú sem a tam bez šance získať loptu pre seba.
     
    90+3
    Tete Morente si chcel vypýtať odpískanie nedovoleného zákroku na svoju osobu, lenže pre faul si šiel veľa okato, čo rozhodca dobre vedel a preto nechal hru plynúť ďalej.
     
    90+4
    V posledných sekundách zápasu ešte inkasoval žltú kartu Antonio Barragán, a to za faul na Correiu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Josan, prichádza Daniel Calvo.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Toni Lato (Valencia CF).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Elche to napokon zvládlo. Dve strely priniesli domácim dva góly, čo stačí na tri body. Valencia sa márne snažila a hoci ešte prišla s gólom na 2:1, na body to nestačilo. Domáci v tabuľke stúpajú hore, zatiaľ čo Valencia sa po víkende priblíži k hranici zostupu. (23:00:35)

    Viktor Kalinács

    Góly: 19. Josan, 37. Fidel – 74. Lato

    Karty:   77. Guti (ELC), 87. Fidel (ELC), 90+4. Barragán (ELC) – 45. Paulista (VAL), 90+5. Lato (VAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:8.
    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema – Josan (90+4. Calvo), Marcone, Guti (90+1. Mfulu), Fidel – Lucumí (46. Morente), Rigoni (63. Y. Koné) – Milla.
    Náhradníci: Rodríguez – Bri, Calvo, González, Y. Koné, Nino, Mfulu, V. Rodríguez, Miño, Luismi, Morente, Álamo.

    Valencia CF: Doménech – T. Correia, Paulista, Diakhaby (60. Guillamón), Lato – Musah (86. Jason), Wass (86. Račić), Soler, Gayá (C) (68. Lee Kang-in) – Guedes (68. M. Vallejo), Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen, Rivero – A. Blanco, Esquerdo, Guillamón, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Račić, Jason, Sobrino, M. Vallejo.

    Rozhodca: Soto – Álvarez, Carreño