Chabarovsk – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Barys – Kazaň 1:3 (kon.) | Čerepovec – Metallurg Magnitogorsk 4:5 (kon.)
CSKA Moskva – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Viťaz – Soči 2:5 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Traktor Čeljabinsk
cz Piatok 23.10.2020, 11:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Za sevření puku rukou ještě půjde na 12 vteřin na trestnou lavici Avcin, to už ale není zásadní komplikace pro hostující tým.
    59:00 Tomáš HYKA - 2:4
     
    59:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Český expres TOMÁŠ HYKA – Lukáš Sedlák ke gólu nepotřebuje, aby byl Jevgenij Alikin na střídačce. Asistující Sedlák ulovil kotouč ve středním pásmu, nakopl své brusle a přečíslení dva na jednoho vyřešil povedenou přihrávkou na svého krajana. Hyka zvedl hlavu a s chirurgickou přesností našel místo mezi betony Alikina, který už se zřejmě na střídačku vracet nemusí. Asistence: Lukáš Sedlák.
     
    58:04
    Je tomu tak, Jevgenij Alikin už zůstává sedět na střídačce a na hřišti je šest hráčů Chabarovsku.
     
    55:39
    Skvělou službu pro svůj tým odvedl Gorškov. Tělegin nezvládl zachytit jeho rychlost a jednoznačným podrážením dává domácím příležitost zaútočit na vyrovnání.
     
    52:28
    Možná klíčový moment utkání. Vladislav Ušenin vlivem velmi špatného střídání hostů zůstal sám na modré čáře, ale přestože Ivan Fedotov si v posledních minutách prakticky nesáhl na puk, dokázal předvést zásah světové extratřídy. Jeho svižná lapačka zachránila Čeljabinsk od pohromy.
    48:38 Igor ISAJEV - 2:3
     
    48:38
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Velký respekt zaslouží Jacob Berglund. Ten hrál sice skvěle v průběhu celého zápasu, svou poslední akcí ale povedený výkon geniálně korunoval. Nejprve se do pásma dostal kolem levého mantinelu, pak projel i za bránou a na pravém křídle přenechal puk IGORU ISAJEVOVI. Ten nachytal Jevgenije Alkina parádně umístěnou ránou z úhlu, která zapadla rovnou do levého horního růžku klece. Asistence: Jacob Berglund.
     
    43:40
    Tři minuty a 40 vteřin se čekalo na první hvizd této periody. Byvalcev si přidržel Polunina, který tak vybojoval početní výhodu a další možnost přiblížit se vítězství.
     
    37:11
    Hosty oslabuje Lukáš Sedlák, který zbytečně srazil soupeře v útočném rohu. Dostává i osobní trest na 10 minut.
     
    35:48
    Gleb Korjagin předvedl bodyček z dílny Oldřicha Machače, ale dostal se pořádně nízko a trefil spíše nohy útočníka Traktoru. Dvě minuty schytává za nedovolené bránění.
     
    26:04
    Turbin ve vlastním pásmu podrážel a hosté mají šanci vrátit svému soupeři obrat z první třetiny.
    24:35 Vitalij KRAVCOV - 2:2
     
    24:35
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Alexandr Polunin nedokázal úspěšně zakončit přihrávku Vladimira Butuzova a VITALIJ KRAVCOV se dostal ke střele v útočném pásmu, kterou brankář Jevgenij Alikin pouze vyrazil nad sebe. Pak jakoby gólman domácích zamrzl, dlouho mu trvalo, než se zorientoval a Kravcov neměl vůbec žádný problém dojet vlastní střelu a dorazit ji do odkryté sítě. Bez asistence.
     
    22:30
    Strašidelnou rozehrávku předvedl Ilja Karpuchin a hlavně po něm přihrávající Dmitrij Ogurcov. Valentin Pjanov měl na holi jasný gól, jenže dostal hodně málo času na to, aby zamířil, a tak puk v poslední chvíli přizvedl právě Ogurcov.
    10:55 Valerij VASILJEV - 2:1
     
    10:55
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    No a je tu obrat během 30 vteřin. VALERIJ VASILJEV přijímá gratulace svých spoluhráčů poté, co se tvrdě opřel do puku a od modré čáry po teči blokujícího hráče vyhostil pavouky z horního rohu branky Traktoru. Kotouč pásmem předtím provezl Vladimir Butuzov, který pak skvěle nabil svému kolegovi z obrany. Asistence: Vladimir Butuzov, Denis Golubev.
    10:25 Kirill RASSKAZOV - 1:1
     
    10:25
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí si ale záhy spravili chuť. Další nebezpečná dělovka od modré čáry způsobila velké zmatky v obraně Traktoru, KIRILL RASSKAZOV pak dokázal dorazit volný kotouč. O původní střelu se postaral Gleb Korjagin, následně parádní práci odvedl na hraně brankoviště operující Maxim Ignatovič. Oba si tak připisují po bodu. Asistence: Gleb Korjagin, Maxim Ignatovič.
     
    09:57
    Není to gól. Pilut s Fedotovem zaslouží velkou pochvalu za svou kooperaci.
     
    09:26
    Po ráně od modré čáry z produkce Turbina už zvedal ruce nad hlavu Vladislav Ušenin. Zřejmě se však povedlo Ivanu Fedotovovi vytáhnout puk z brankové čáry svou holí, musíme si počkat na opakovaný záběr.
     
    08:46
    Kalinin pak při napadání neuhlídal svou brusli, kterou podrážel soupeře a vyslouží si dvě minuty. Je tu první přesilovka utkání.
    07:15 Dmitrij OGURCOV - 0:1
     
    07:15
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Po dobré práci Vjačeslava Osnovina se při hře čtyři na čtyři dostal k puku ve středním pásmu DMITRIJ OGURCOV. A pak už obránci Amuru jen sledovali jeho krasojízdu, zakončenou ráznou střelou tahem za zadní tyčku. Taktor se ujímá vedení v utkání. Bez asistence.
     
    06:09
    Vzájemné vyloučení pro Byvalceva a Golubeva, oba hráči si půjdou odpočinout na dvě minuty, první za hrubost a druhý za nedovolené bránění.
     
    03:39
    Obrana hostujícího Čeljabinsku zaspala, takže Alexandr Polunin mohl v poklidu upalovat vstříc brankáři Fedotovi. Nájezd neproměnil, když táhlou střelu poslal jen vysoko nad bránu.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 11. Rasskazov (Ignatovič, Koriagin), 11. Vasiliev (Butuzov, Golubev) – 8. Ogurcov, 25. Kravcov, 49. Isajev (Berglund), 59. Hyka (Sedlák)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Vasiliev, Jordán, Turbin, Kamalov, Ignatovič, Koriagin, Sergijenko – Butuzov, Golubev, Polunin – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, H. Zohorna, Pjanov – Kuznecov, Gizdatullin, Korotkich.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Sudnicin) – Pilut, Manuchov, Bailen, Isajev, Ogurcov, Karpuchin, Tělegin – Berglund, Byvaľcev, Kalinin – Sedlák, Hyka, Kravcov – Polygalov, Osnovin, Åberg – Karlin, Avcin, Švarjov – Kosov.

    Rozhodca: Odins, Sojn – Antonov, Novikov