Neapol – Alkmaar 0:1 (kon.) | Rijeka – Sociedad 0:1 (kon.) | YB Bern – AS Rím 1:2 (kon.)
CSKA Sofia – Kluž 0:2 (kon.) | Dundalk – Molde 1:2 (kon.) | Rapid Viedeň – Arsenal 1:2 (kon.)
Leverkusen – Nice 6:2 (kon.) | Be'er Sheva – Slavia 3:1 (kon.) | Liége – Rangers 0:2 (kon.)
Lech Poznań – Benfica 2:4 (kon.) | Eindhoven – Granada 1:2 (kon.) | Solún – Omonia Nikózia 1:1 (kon.)
Braga – AEK Atény 3:0 (kon.) | Leicester – Zorja Luhansk 3:0 (kon.) | Celtic – AC Miláno 1:3 (kon.)
Sparta Praha – Lille 1:4 (kon.) | Villarreal – Sivasspor 5:3 (kon.) | Tel Aviv – Karabach 1:0 (kon.)
Tottenham – Linz 3:0 (kon.) | Razgrad – Antverpy 1:2 (kon.) | D. Záhreb – Feyenoord 0:0 (kon.)
Wolfsberger – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Hoffenheim – CZ Belehrad 2:0 (kon.) | Liberec – Gent 1:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:4 (0:1)
Lille OSC
Štvrtok 22.10.2020, 21:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Európska liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu AC Sparta Praha – Lille OSC. Stretnutie skupiny H Európskej ligy sa začne o 21:00.
     


    AC Sparta Praha

    Sparťania sa kvalifikovali priamo do základnej skupiny Európskej ligy vďaka víťazstvu v domácom pohári a víťazstve Sevilly v minulom ročníku Európskej ligy. V minulej sezóne českej Fortuna ligy však obsadili tretie miesto a na hlavného rivala Slaviu stratili priepastných 25 bodov. Nová sezóna začala pre Spartu omnoho lepšie, keďže vyhrala všetkých šesť ligových zápasov. Kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením koronavírusu ale boli české futbalové súťaže prerušené, posledný súťažný zápas tak Sparta odohrala ešte 3. októbra. Uvidíme teda, ako a či vôbec sa táto vynútená prestávka na domácich v dnešnom zápase prejaví.
     


    Lille OSC

    Francúzsky klub obsadil v minulej administratívne ukončenej sezóne Ligue 1 štvrté miesto, vďaka ktorému sa kvalifikoval priamo do skupinovej fázy Európskej ligy. Nový ligový ročník začalo Lille skvele, keď v úvodných siedmich kolách neprehralo a dokonca je lídrom Ligue 1, o dva body pred PSG. Skvelú formu Lille navyše potvrdilo v posledných troch ligových zápasoch, ktoré vyhralo s celkovým skóre 9:0.
     


    Vzájomné zápasy

    Tieto dva kluby sa v európskych pohárových súťažiach doteraz nestretli.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Lischka, Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Vindheim, Trávník, Dočkal (C), Pavelka, Moberg Karlsson – Juliš.
    Náhradníci: Nita, Kotek – Minčev, Kozák, Hložek, Polidar, Karabec, Patrák, Vitík, A. Gabriel.

    Lille OSC: Maignan – Pied, J. Fonte (C), Botman, D. Bradarić – Ikoné, Xeka, Soumaré, Bamba – Yazıcı – David.
    Náhradníci: Chevalier, Karnezis – Celik, Djaló, Araújo, Sanches, B. Yılmaz, Lihadji, André, Weah, Reinildo, Soumaoro.

    Rozhodca: Strukan – Perica, Jakšić (CRO).
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Sparťania budú hrať vo svojich tradičných „rudých“ dresoch, Lille v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď na úvod zápasu mali hostia dve obrovské šance! Najprv Ikoné trafil zvnútra šestnástky Lischku a po tom, čo sa lopta dostala k Piedovi, ju ľavý obranca Lille nacentroval do šestnástky. Tam sa k zakončeniu dostal David, ktorý však zblízka prestrelil Hečovu bránu.
    1. Jonathan David (LIL)
     
    2
    Ikoné dostal druhú skvelú kolmicu na ľavú stranu šestnástky Sparty, odkiaľ i zakončoval, i teraz ale jeho strelu zablokoval Lischka.
     
    3
    Center z rohu prepadol na zadnej tyči na úplne voľného Soumarého, ktorý loptu posúval do druhej vlny na Ikoného. Jeho strelu z hranice šestnástky do odkrytej brány zablokoval jeden z brániacich hráčov Sparty.
     
    4
    Až teraz majú domáci možnosť hru trochu upokojiť, keď im pomohli hostia faulom na Trávníka v strede poľa. Loptu si prihrávajú obrancovia Sparty na vlastnej polovici.
     
    5
    Moberg Karlsson sa uvoľnil na ľavom krídle, jeho center ale hostia zablokovali. Dočkal potom ešte skúšal vrátiť loptu na Moberga Karlssona, ten už ale jeho prudkú prihrávku nedobehol.
     
    6
    Sparťania sa dostali spod vysokého presingu hostí a Juliš sklepával hlavou nákop na útočnú polovicu. Vindheim za ním sa už ale k lopte nedostal.
     
    7
    Bradarić z autového vhadzovania vysunul do nábehu Davida, ktorý sa rozbehol k šestnástke Sparty. Jeho prihrávku za obranu zrazil Lischka na ďalší roh Lille.
     
    8
    Yazıcıho center z rohu odhlavičkoval z domácej šestnástky Pavelka. Domáci získali odrazenú loptu a snažia sa o postupnú rozohrávku, cez vysoko napádajúcich hostí sa ale nemôžu dostať na útočnú polovicu.
     
    9
    Pavelka našiel na ľavom krídle Hanouska, ktorý ale nemal priestor na prienik k šestnástke Lille. Loptu tak musel posunúť dozadu a po niekoľkých prihrávkach sa dokonca dostala až k brankárovi Hečovi.
     
    10
    Hanousek posielal dlhú prihrávku na ľavé krídlo na Moberga Karlssona, ktorý však tento pas nedobehol. Loptu vráti do hry odkopom od svojej brány gólman hostí Maignan.
     
    12
    Moberg Karlsson sa dostal cez dvojicu protihráčov na ľavom krídle, jeho center ale zastavil Fonte. Vindheim potom odkopol čistým sklzom loptu pri možnom rýchlom protiútoku Lille do autu.
     
    13
    Sparta po veľmi zlom vstupe do zápasu vyrovnala hru a dokonca sa zdá, že získava územnú prevahu. Domáci sa postupným útokom opäť nasťahovali na útočnú polovicu.
     
    14
    Hostia dobrým napádaním vytlačili Spartu na jej polovicu a dokonca ju donútili k malej domov na brankára Heču. Tomu sa rozohrávka vôbec nevydarila a nepresným výkopom poslal hrací predmet priamo do autu.
     
    15
    Lille tak odpovedá svojím postupným útokom. Hostia sa usadili na útočnej polovici, zatiaľ ale kombinujú v úctivej vzdialenosti od Hečovej brány.
     
    16
    Juliš sa ale zmocnil v strede poľa lopty a zaviezol ju po pravej strane k šestnástke Lille. Tam ju posunul na Sáčka, ktorého center zablokoval Soumaré na rohový kop.
     
    17
    Dočkal trafil centrom z rohu hneď prvého hráča Lille a následný nákop Moberga Karlssona bol zrazený do autu.
     
    18
    Sparťania už majú územnú prevahu. Domáci s prehľadom vykombinovali napádajúcich hostí pred vlastnou šestnástkou a znovu sa tlačia na polovicu Lille.
     
    19
    Botman zastavil Vindheimov prienik a nakopol loptu na ľavé krídlo za Ikoného. Ten potiahol loptu do šestnástky Sparty, prihrávku na úplne voľného Davida na opačnej strane ale na poslednú chvíľu zastavil Lischka.
     
    20
    Domáci obrancovia si opäť poradili s rozohrávkou proti napádajúcim hosťom a znovu sa dostali na útočnú polovicu. Lille sa už zatiahlo do obrany.
     
    21
    Vindheim si nespracoval kolmicu na pravé krídlo a lopta skončila za bránkovou čiarou. Po odkope gólmana hostí Maignana sa však guľatému nezmyslu v strede poľa znovu zmocnili domáci.
     
    22
    Domáci sa museli zatiahnuť s loptou na vlastnú polovicu, odkiaľ po malej domov odkopol hrací predmet Heča. V súboji v strede poľa zasiahol Botman Juliša a hra je prerušená.
     
    23
    David si nabehol za Ladislava Krejčího ml. (AC Sparta Praha) na kolmicu zo stredu poľa a bežal smerom k sparťanskej bráne. Aj keď ho domáci obranca rukou nijak tvrdo nezasiahol, tak David spadol na trávnik a hlavný rozhodca po krátkom váhaní vytiahol pre Krejčího ml. červenú kartu. Lille bude kopať priamy kop z pozície tesne za šestnástkou Sparty.
    23. Ladislav Krejčí ml. (SPA)
     
    25
    Yazıcı chcel zakrútiť loptu z priameho kopu Lille k pravej tyči brány Sparty, technickou strelou ale minul Hečovu bránu.
     
    26
    Pavelka podkopol pri napádaní na útočnej polovici Soumarého. Práve Pavelka sa po vylúčení Krejčího ml. zatiahol dozadu na miesto vylúčeného spoluhráča.
     
    27
    Fonte ďalším nákopom za domácu obranu vysunul do úniku Bambu, ten ale vybiehal z ofsajdu.
     
    28
    A znovu hostia nakopli loptu na Ikoného za obranu Sparty, tentokrát však vybehol ďaleko pred svoju šestnástku brankár Heča, ktorý loptu odkopol na tribúnu.
     
    29
    Hostia to preto skúšajú postupným útokom a úspešnejšie. Lille sa nasťahovalo na útočnú polovicu, kde rozvíja svoju kombináciu.
     
    30
    Lille je veľmi aktívne, čo sa týka nábehov za obranu. Pied nakopával loptu na Ikoného, ktorý si takýmto spôsobom nabiehal za Hanouska, ten ale pred ním odkopol hrací predmet do autu.
     
    31
    Žltú kartu za zrazenie prenikajúceho Sáčka rukou na trávnik dostáva Sven Botman (Lille OSC). Sparta bude mať priamy kop z dobrej streleckej pozície.
     
    31
    K exekúcii tejto štandardky sa postavil Moberg Karlsson, veľmi nevydarenou strelou ale poslal loptu vysoko nad bránu hostí.
     
    32
    Sáček prišiel o loptu v strede poľa a Lille chcelo znovu hneď odpovedať okamžitým nákopom na Davida. Útočník Lille si však loptu spracovať nedokázal.
     
    33
    David vystihol Pavelkovu prihrávku na Lischku a dostal sa k centru z pravej strany. Ten odhlavičkoval zo sparťanskej šestnástky práve Pavelka, odrazenú loptu však získali hostia.
     
    34
    Kombinácia Lille na jeden dotyk nevyšla a Juliš sa rozbehol po zisku lopty sám medzi obrancov hostí. Loptu zatiahol na pravé krídlo a tam mu ju odkopol Bradarić do autu.
     
    36
    Moberg Karlsson si neporozumel pred vlastnou šestnástkou s Julišom a Xeka sa rozbehol medzi obrancov Sparty. Jeho tečovaná strela po zemi z hranice šestnástky skončila tesne mimo pravej tyči Hečovej brány.
    36. Xeka (LIL)
     
    37
    Sparťania odvrátili mimo vlastnej šestnástky center z rohu a v následnom súboji o loptu bol Trávník faulovaný.
     
    38
    Botman úplne evidentne potiahol za ruku prenikajúceho Juliša pred vlastnou šestnástkou, hlavný rozhodca ale tento zákrok prehliadol. Za tento zákrok mala určite prísť druhá žltá karta pre Botmana...
    38. Sven Botman (LIL)
     
    39
    Sparťania sa naďalej snažia o aktívnu hru a nestoja zoradení len v hlbokom obrannom postavení. Teraz sa im dokonca podarilo vytlačiť hostí naspäť na ich polovicu ihriska.
     
    40
    Pavelka vyhral hlavičkový súboj s Ikoném vo vlastnej šestnástke a brankár Heča následne znovu odkopol loptu do stredu poľa. Tam bol vo vzdušnom súboji faulovaný Vindheim.
     
    41
    Do postupného útoku sa však domáci nedostali, naopak po nepresnom nákope na Vindheima odovzdali loptu Lille. Hostia si ju zatiaľ prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    42
    Lischka ale vystihol kolmicu na Davida a posunul loptu na brankára Heču. Od neho začína sparťanský útok.
     
    43
    Vindheim si nabehol na prihrávku Moberga Karlssona na pravé krídlo a centrom takmer od rohovej zástavky hľadal nabiehajúceho Vindheima. Ten túto vysoko letiacu loptu spracovať nedokázal.
     
    44
    Sparťania zatiaľ nebudia dojem, že by hrali v oslabení a naopak, veľmi aktívne napádajú hostí. Dočkalov center sprava musel teraz odhlavičkovať pred Julišom do bezpečia Fonte.
     
    45+1
    Lille dalo gól!
    Hostia v úplnom závere prvého polčasu otvárajú skóre! Dočkal stratil loptu na vlastnej polovici a Botman ju posunul dopredu na YUSUFA YAZICIHO. Ten napriahol k strele spoza šestnástky a krásnou ranou vymietol ľavý horný roh Hečovej brány.
    45+1. Yusuf Yazıcı (LIL) - 0:1
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+3
    Žltú kartu za zasiahnutie Vindheima vysokou nohou pri spracovávaní lopty dostáva Domagoj Bradarić (Lille OSC). Tento zákrok bol takmer presne na hranici pokutového územia Lille, po komunikácii s asistentom ale hlavný rozhodca nariadil len priamy kop.
    45+3. Domagoj Bradarić (LIL)
     
    45+3
    Dočkalov center z tejto štandardky doletel na zadnú tyč na Lischku, ktorý sa ale nedokázal dostať v súboji s Fontem do zakončenia.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sparta vstúpila do zápasu veľmi zle, keď malo Lille už v úvode zápasu veľké príležitosti, ani jednu ale hostia nepremenili. Domáci sa postupom času hosťom vyrovnali, zlomovým momentom sa ale stalo vylúčenie Ladislava Krejčího ml., ktorý zastavil nedovoleným spôsobom unikajúceho Davida. Lille potom síce malo väčšie gólové príležitosti, domáci ale rozhodne neboli zatiahnutí v obrane a nevzdali sa. Napriek tomu však dostali gól do šatne, keď sa tesne pred koncom prvého polčasu trafil nádhernou strelou Yazıcı. Sparta odohrala veľmi smolný prvý polčas, do ktorého ešte niekoľkokrát veľmi zvláštnym spôsobom zasiahol hlavný rozhodca, uvidíme teda, ako sa zmení po tomto priebehu prvej polovice zápasu obraz hry v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 54 % : 46 %
    Strely na bránu: 0:1
    Strely mimo: 1:2
    Rohy: 1:4
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 5:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Lukáš Juliš, prichádza Adam Hložek.
     
    47
    Sparta dala gól!
    Sparta krásnou akciou hneď na úvod druhého dejstva vyrovnáva! Vindheim prihrávkou z pravej strany, takmer z bránkovej čiary, posunul loptu do šestnástky na striedajúceho Hložka, ktorý ju ešte prihral za seba do druhej vlny BOŘKOVI DOČKALOVI. Kapitán Sparty už nezaváhal a strelou do ľavej strany odkrytej brány hostí vyrovnal.
    47. Bořek Dočkal (SPA) - 1:1
     
    48
    Lille sa prvá rozohrávka po inkasovanom góle nevydarila a loptu rýchlo odovzdali domácim obrancom.
     
    49
    Pavelka nakopol loptu na hrot útoku, kde sa k nej však dostal brankár Lille Maignan. Ten hneď odkopol hrací predmet na útočnú polovicu, kde zase doletela k domácemu brankárovi.
     
    50
    Botmanovi sa otvoril priestor na rozohrávku, preto potiahol loptu na útočnú polovicu. David spadol po súboji s Dočkalom a hlavný rozhodca mu nahlas dohovára, aby nabudúce nesimuloval.
     
    51
    Xeka fauloval v strede poľa Dočkala. Pavelka potom nakopol loptu na Hložka, ktorý ale prehral hlavičkový súboj s Fontem.
     
    52
    Sáček dostal peknú prihrávku na pravé krídlo a centrom po zemi hľadal Hložka. Fonte loptu odkopol do autu.
     
    53
    Po súboji v strede poľa zostal ležať na trávniku Pavelka, ktorý sa nedvíhal. Heča teda odkopol loptu do autu, Lille ale domácim loptu nevrátilo a vyrazilo do rozhodenej sparťanskej obrany. Yazıcı presným centrom za obranu Sparty našiel úplne voľného Davida, ktorý však prestrelil odkrytú domácu bránu.
    53. Jonathan David (LIL)
     
    53
    Sparťania sa okamžite vrhli na hráčov Lille a rozhodcovia ich musia upokojovať. Zatiaľ sa to arbitrom nedarí.
     
    53
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva brankár Milan Heča (AC Sparta Praha).
     
    53
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva i Renato Sanches (Lille OSC), ktorý je aktuálne na striedačke Lille.
     
    55
    Hra sa poriadne vyostruje. Žltú kartu dostáva za podrazenie Xeku a Bambu ostrým sklzom na útočnej polovici Michal Sáček (AC Sparta Praha).
     
    57
    Hráči Lille sa snažia hru trochu upokojiť a držia loptu v strede poľa. Sparťania sa zatiahli do obranného postavenia.
     
    58
    Yazıcıho center z pravej strany sa odrazil od dvojice v hlavičkovom súboji na zadnú tyč, brankár Sparty Heča ale vybehol včas a loptu chytil.
     
    59
    Yazıcı potom pätičkou vysunul medzi domácich obrancov Davida, ktorý dokonca obišiel vybiehajúceho brankára Heču. Pri tejto kľučke sa ale vytlačil do ostrého uhla, odkiaľ už zakončovať nedokázal.
     
    60
    Lille v posledných minútach prevzalo iniciatívu a tlačí sa čoraz viac dopredu. Xekova strela bola zablokovaná, lopta sa ale odrazila naspäť k hráčom francúzskeho celku.
     
    60
    Lille dalo gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do vedenia! Bradarić nacentroval z ľavého krídla na zadnú tyč, kde si YUSUF YAZICI odskočil od Sáčka a hlavičkou nasmeroval loptu do protipohybu presúvajúceho sa brankára Heču. Ten síce loptu jemne zasiahol, vyraziť ju ale už nedokázal.
    60. Yusuf Yazıcı (LIL) - 1:2
     
    62
    Yazıcı znovu hľadal kolmicou za obranu Sparty Davida, tomu ale na hranici šestnástky vypichol loptu v sklze na rohový kop Sáček.
     
    63
    Striedanie v tíme Lille OSC: z ihriska odchádza Domagoj Bradarić, prichádza Reinildo.
     
    63
    Striedanie v tíme Lille OSC: z ihriska odchádza Jonathan David, prichádza Burak Yılmaz.
     
    64
    Center z rohu obrana Sparty vyriešila a gólman Heča potom chytil Bambov center z ľavého krídla.
     
    64
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Bambu v súboji o loptu Bořek Dočkal (AC Sparta Praha).
     
    65
    Lille kombinuje v strede poľa a hľadá priestor na ďalší prienik k šestnástke Sparty. Hostia majú v týchto chvíľach výraznú územnú prevahu.
     
    66
    Lille dalo gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Soumaré krásnym pasom za líniu sparťanskej obrany vysunul do šestnástky JONATHANA IKONÉHO. Ten už zvnútra pokutového územia technickou strelou zakrútil loptu okolo vybiehajúceho brankára Heču k pravej tyči domácej brány.
    66. Jonathan Ikoné (LIL) - 1:3
     
    68
    Po rýchlej kombinácii Lille strieľal z hranice pokutového územia Sparty z prvej Bamba, jeho pokus po zemi ale chytil pripravený brankár Heča.
     
    69
    Sparta sa snažila po dlhšej dobe preniknúť na útočnú polovicu, už v strede poľa ale narazila na obrannú líniu Lille. Pavelka teda nakopol loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Sáčka, ktorý však nedokázal túto prihrávku spracovať.
     
    70
    Ďalšia rozohrávka Sparty však už bola úspešnejšia a domáci sa dostali na útočnú polovicu. Trávník však svojím nákopom trafil Ikoného priamo do tváre a krídelník hostí bude potrebovať ošetrenie.
     
    72
    Ikoné je už za autovou čiarou a o chvíľu sa vráti do hry. Sparta sa po obnovení hry posunula k šestnástke Lille, Trávníkov center z pravej strany však nakoniec chytil gólman hostí Maignan.
     
    73
    Lille odpovedá svojou postupnou útočnou akciou, ktorá sa ale zasekla nateraz v strede poľa. Sparťania dobre držia obranné postavenie.
     
    74
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Dočkala dostáva Jonathan Bamba (Lille OSC).
     
    74
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza David Moberg Karlsson, prichádza Matěj Polidar.
     
    75
    Lille dalo gól!
    Hostia zrejme definitívne rozhodli o svojom dnešnom víťazstve! Hanouskovu nezmyselnú prihrávku vystihol pred šestnástkou Sparty YUSUF YAZICI, ktorý okamžite vystrelil na prázdnu bránu a presnou strelou poslal loptu k pravej tyči domácej brány. Heča, ktorý čakal na prihrávku od Hanouska, nemal šancu dobehnúť do brány a Yazıcı teda kompletuje svoj dnešný hetrik.
    75. Yusuf Yazıcı (LIL) - 1:4
     
    77
    Hostia už hrajú vo veľkej pohode a vysokým presingom bez väčších problémov držia domácich na ich polovici ihriska. Sparta má obrovský problém s rozohrávkou.
     
    78
    Striedanie v tíme Lille OSC: z ihriska odchádza Jonathan Bamba, prichádza Luiz Araújo.
     
    78
    Striedanie v tíme Lille OSC: z ihriska odchádza Sven Botman, prichádza Adama Soumaoro.
     
    78
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Michal Trávník, prichádza Adam Karabec.
     
    79
    Hostia obliehajú pokutové územie domácich. Piedov center zablokoval striedajúci Polidar, po autovom vhadzovaní sa však lopta vrátila naspäť na kopačky hostí a tí pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    80
    Striedanie v tíme Lille OSC: z ihriska odchádza Yusuf Yazıcı, prichádza Timothy Weah.
     
    81
    Karabec sa prekľučkoval do šestnástky na pravej strane a oblúčikom na zadnú tyč našiel Polidara, ktorého strelu z voleja s obrovským šťastím zastavil presúvajúci sa brankár Maignan.
    81. Matěj Polidar (SPA)
     
    82
    Pied autovým vhadzovaním hodil loptu na pravé krídlo na Weaha, ktorý sa ale sám nevydareným individuálnym prienikom vytlačil za bránkovú čiaru.
     
    83
    Sparta znovu zaútočila. Dočkalovu prihrávku dostal Hložek na päty a lopta sa odrazila k Fontemu, ktorý sa ale s rozohrávkou nijak nedržoval a hrací predmet odkopol bez váhania na polovicu Sparty.
     
    84
    I tak však hostia dokázali hrací predmet získať na svoje kopačky. Lille vyrazilo do prečíslenia, Weahov center však dokázali domáci obrancovia už vo vlastnej šestnástke zastaviť.
     
    85
    Hložek si spracoval odkop Karabeca a udržal loptu medzi hráčmi Lille. Kým sa ale jeho spoluhráči dostali na útočnú polovicu, tak o ňu prišiel.
     
    86
    Pied sa zvalil na trávnik s kŕčom, od ktorého mu pomáhajú spoluhráči. Hra je prerušená.
     
    87
    Hostia už výrazne poľavili a nechávajú omnoho väčší priestor oslabenej Sparte. Tá sa postupnou kombináciou približuje k šestnástke Lille.
     
    88
    Araújo vyrazil dopredu po zisku lopty v strede poľa a vysunul prihrávkou za obranu Sparty do nábehu Yılmaza. Pred ním hrací predmet čistým sklzom vypichol vybiehajúci brankár Heča.
     
    89
    Hostia už sa dopredu neponáhľajú a zatiahli sa dozadu. Obranná štvorica si loptu prihráva na vlastnej polovici a domáci hráči už ani nejak výrazne nenapádajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Matěj Hanousek, prichádza Martin Vitík.
     
    90+1
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Michal Sáček, prichádza Martin Minčev.
     
    90+2
    Už ani jednému tímu sa evidentne nechce hrať a zápas sa tak len dohráva. Heča nakopol loptu na útočnú polovicu, kde ju jeho spoluhráči vybojovali.
     
    90+3
    Dočkal si narazil loptu na pravej strane s Karabecom, spätnú prihrávku ale nedokázal dobehnúť. Pri napádaní potom fauloval Minčev Reinilda.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Lille predviedlo v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene si odváža z Prahy všetky tri body. Domáci síce hneď zo svojej prvej útočnej akcie v druhom dejstve vyrovnali zásluhou Dočkala, potom však hostia výrazne pridali a zo svojho tlaku si začali vytvárať šance. Zápas v prospech Lille zrejme definitívne zlomil druhým gólom v zápase Yazıcı a keď o pár minút neskôr zvýšil náskok Lille Ikoné, tak už o víťazovi prakticky nebolo pochýb. Yazıcı ešte následne skompletoval svoj hetrik a aj keď domáci mali potom ešte jednu veľkú gólovú príležitosť, tak ju Polidar premeniť nedokázal. Aj keď skóre hovorí jasnou rečou, tak napriek mnohým absenciám a dlhému oslabeniu bola Sparta dlho vyrovnaným súperom a výkonom rozhodne nesklamala.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 2:5.
    Strely mimo: 1:4.
    Rohy: 1:5.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 7:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:03)

    Michal Sadlek

    Góly: 47. Dočkal – 45+1. Yazıcı, 60. Yazıcı, 66. Ikoné, 75. Yazıcı

    Karty:   53. Heča (SPA), 55. Sáček (SPA), 64. Dočkal (SPA) – 31. Botman (LIL), 45+3. D. Bradarić (LIL), 53. Sanches (LIL), 74. Bamba (LIL)   23. Ladislav Krejčí ml. (SPA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    AC Sparta Praha: Heča – Sáček (90+1. Minčev), Lischka, Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek (90+1. Vitík) – Vindheim, Trávník (78. Karabec), Dočkal (C), Pavelka, Moberg Karlsson (74. Polidar) – Juliš (46. Hložek).
    Náhradníci: Nita, Kotek – Minčev, Kozák, Hložek, Polidar, Karabec, Patrák, Vitík, A. Gabriel.

    Lille OSC: Maignan – Pied, J. Fonte (C), Botman (78. Soumaoro), D. Bradarić (63. Reinildo) – Ikoné, Xeka, Soumaré, Bamba (78. Araújo) – Yazıcı (80. Weah) – David (63. B. Yılmaz).
    Náhradníci: Chevalier, Karnezis – Celik, Djaló, Araújo, Sanches, B. Yılmaz, Lihadji, André, Weah, Reinildo, Soumaoro.

    Rozhodca: Strukan – Perica, Jakšić (CRO)