Neapol – Alkmaar 0:1 (kon.) | Rijeka – Sociedad 0:1 (kon.) | YB Bern – AS Rím 1:2 (kon.)
CSKA Sofia – Kluž 0:2 (kon.) | Dundalk – Molde 1:2 (kon.) | Rapid Viedeň – Arsenal 1:2 (kon.)
Leverkusen – Nice 6:2 (kon.) | Be'er Sheva – Slavia 3:1 (kon.) | Liége – Rangers 0:2 (kon.)
Lech Poznań – Benfica 2:4 (kon.) | Eindhoven – Granada 1:2 (kon.) | Solún – Omonia Nikózia 1:1 (kon.)
Braga – AEK Atény 3:0 (kon.) | Leicester – Zorja Luhansk 3:0 (kon.) | Celtic – AC Miláno 1:3 (kon.)
Sparta Praha – Lille 1:4 (kon.) | Villarreal – Sivasspor 5:3 (kon.) | Tel Aviv – Karabach 1:0 (kon.)
Tottenham – Linz 3:0 (kon.) | Razgrad – Antverpy 1:2 (kon.) | D. Záhreb – Feyenoord 0:0 (kon.)
Wolfsberger – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Hoffenheim – CZ Belehrad 2:0 (kon.) | Liberec – Gent 1:0 (kon.)
koniec
Sporting Braga
3:0 (1:0)
AEK Atény
cz Štvrtok 22.10.2020, 21:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Európska liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Další změny v sestavě Sportingu. Svou šichtu ukončili Ricardo Horta i Castro a šanci v posledních vteřinách zkusí využít João Novais a Guilherme Schettine.
     
    89
    Chybující Livaja okamžitě odchází ze hřiště a nahradí jej mladík Theodosis Macheras. Zřejmě ale nejde pouze o reakci na předcházející situaci, nýbrž o zranění kulhajícího útočníka.
    88. Ricardo HORTA - 3:0
     
    88
    Braga právě vstřelila branku!
    Hosté budou muset do dalšího zápasu Evropské ligy leccos změnit. Jejich neschopnost demonstroval Marko Livaja, který si zcela naivně navedl míč mezi dva soupeře a pak už jen sledoval, jak Paulinho a RICARDO HORTA dokončují vyvedený ťukes, zakončený nekompromisně k levé tyči. V Braze se dnes bude slavit úvodní tříbodový zisk. Asistence: Paulinho.
     
    84
    Fransérgiově sebevědomému výkonu dnes scházel pouze gól, už ho ale nepřidá, protože musí na hřiště pustit Mouru. Galeno prožil produktivnější večer, užije si potlesk publika a přenechá své místo Elmusratimu.
    78. PAULINHO - 2:0
     
    78
    Braga právě vstřelila branku!
    Nuno Sequeira sice nevytěžil standardní situaci a pálil jen vedle, jenže Braga pokračovala v nastoleném tlaku. Galeno z míče udělal svůj soukromý majetek, protáhl se kolem trojice protihráčů a jako správný fotbalový šéfkuchař servíroval přihrávku do vyložené šance pro PAULINHA. Tomu stačilo netrefit brankáře, míč nicméně dokonale umístil okolo pravé tyče. Asistence: Galeno.
     
    72
    Braze se nedaří zabít poslední hřebíček do řecké rakve. Ricardo Horta zpracoval luxusní přihrávku z produkce Paulinha, jenže pak jakoby se polekal obrovské šance a střelu poslal jen nad horní tyč hostující svatyně.
     
    69
    S výrokem francouzského rozhodčího nebyl vůbec spokojený Ricardo Esgaio a přidává se na seznam potrestaných beků Bragy. Žlutý kartonek i pro něj.
     
    67
    Vypadá to, že hůře ze souboje vyšel na zemi stále ležící Nélson Oliveira, který se drží za břicho. To ho ale neuchrání od žluté karty, kterou vidí za své předešlé počínání.
     
    63
    Muamer Tanković málem ihned připravil vyrovnávací trefu. Po jeho průniku pálil z ostrého úhlu Nélson Oliveira, který rozvlnil pouze boční síť. Tato příležitost se určitě dala proměnit, Matheus by na míč nedosáhl.
     
    61
    Dvojité střídání připravil trenér Atén. Dohrál Dmitro Čihrinskij i útočník Karím Ansárífárd, nové síly reprezentuje Marko Livaja společně s Tankovićem.
    61. Galeno netrefil opuštěnou část branky
     
    61
    Hra se nám krásně otevírá. Panagiotis Tsintotas musel řešit další dalekonosnou ránu a Galeno mohl po jeho zákroku přidat druhý gól v zápase. Jenže minul odkrytou klec.
     
    59
    Je tu první střídání v utkání. Stopku trenér vystavil pro nevýrazného Iuriho Medeirosa a po hřišti tak budou pobíhat dva Hortové, příchozí André a již hrající Ricardo.
    57. Sequeira pořádně protáhl Tsintotase
     
    57
    Fransérgio poslal míč přímo na nohu Nuna Sequeiry, kterému se nabídl prostor ke střele z obrovské dálky. Bek Bragy neodolal a pořádně protáhl Panagiotise Tsintotase, který musel vyrážet na roh.
     
    56
    Sudí by rád vymýtil nepovolené a hlavně zbytečné zákroky. David Carmo zatáhl Karíma Ansárífárda za dres a vidí žlutou kartu. Během dvaceti vteřin se tak dva obránci portugalského celku dostali pod hrozbu vyloučení.
     
    55
    Tentokrát se přehnaného zákroku dopustil Nuno Sequeira, vidí tím pádem žlutou kartu.
     
    50
    Velmi kvalitní centr se ve skluzu snažil zasáhnout Dmitro Čihrinskij. Sváteční střelec ovšem dostál své pověsti, když jen posunul míč do rukavic Matheuse. Zákrok z kategorie nadmíru jednoduchých.
    44. GALENO - 1:0
     
    44
    Braga právě vstřelila branku!
    Teď se ovšem ve vápně dostal k hlavičce GALENO a konečně se mu daří naplno zužitkovat aktivitu domácích. Exkluzivní asistenci si připisuje Ricardo Esgaio, který od pravé postranní čáry perfektně načasoval svůj centr, co dopadl rovnou na hlavu úspěšného střelce. Míč se do branky snášel velmi pomalu, Panagiotis Tsintotas k němu měl nicméně opravdu daleko a těžko mohl reagovat. Asistence: Ricardo Esgaio.
    38. Šance Fransérgia
     
    38
    Fransérgio si musí vyčítat, že neproměnil největší šanci úvodní půle. Po skvělém náběhu měl odkrytý prostor k hlavičce, z hranice malého vápna ovšem selhal a ani neohrozil gólmana Tsintotase. Zbyla mu jen hlava v dlaních.
     
    34
    Nešikovně si v souboji jeden na jednoho počínal Ionut Nedelcearu, svůj loket zvedl příliš vysoko, a třebaže šlo o neúmyslný zákrok, žlutá karta je jasným východiskem.
     
    19
    Petros Mantalos se nepoučil, znovu vlétl do souboje v neutrální zóně s přehnanou vervou a bude vůbec prvním hráčem, který uvidí v tomto utkání žlutou kartu. Nutno říct, že šlo hlavně o součet předchozích zásahů, rozhodně se nejednalo o nějaký zákeřný moment.

    Patrik Czepiec

    Góly: 44. Galeno (Esgaio), 78. Paulinho (Galeno), 88. R. Horta (Paulinho)

    Karty:   55. Sequeira (BRG), 56. Carmo (BRG), 69. Esgaio (BRG) – 19. Mantalos (AEK), 34. Nedelcearu (AEK), 67. Oliveira (AEK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.
    Sporting Braga: Matheus – Esgaio, Carmo, B. Viana, Sequeira – Galeno (84. Elmusrati), R. Horta (90+2. Novais), A. Castro (90+2. Schettine), I. Medeiros (59. A. Horta) – Paulinho, Fransérgio (84. Moura).
    Náhradníci: T. Sá – Schettine, A. Horta, Zé Carlos, R. Silva, Ruiz, Vítor Tormena, Moura, Gaitán, Novais, Rolando, Elmusrati.

    AEK Atény: Tsintotas – H. Lopes, Nedelcearu, Čihrinskij (61. Livaja, 89. Macheras), Svarnas – Mantalos, Šachov, Krstičić, Vasilantonopoulos – Ansárífárd (61. Tanković), Oliveira.
    Náhradníci: Athanasiadis, Theocharis – Emanuel Insúa, Šabanadžović, Christopoulos, Laci, Livaja, Hníd, Tanković, Macheras, Botos, Mitaj.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Berthomieu