Huesca – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Villarreal – Alavés 3:1 (kon.) | Eibar – Elche 0:1 (kon.)
Real Madrid – Valladolid 1:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:0 (0:0)
Real Valladolid
Streda 30.09.2020, 21:30 • Estadio Alfredo Di Stéfano • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.
     
    Real Madrid CF

    "Los Blancos" ako obhajca titulu vstúpil do novej sezóny bezgólovou remízou na pôde Realu Sociedad, avšak následne svoje zaváhanie odčinil, keď proti Betisu vyhrali tesne 3:2. Aj tento duel na pôde súpera nebol ľahký, v závere rozhodol z penalty Sergio Ramos a iba ako tretí hráč La Ligy sa trafil v sedemnástej sezóne po sebe. Real Madrid teraz odohrá prvý duel nového ročníka, je jasným favoritom, aj keď chýbať bude zranený Toni Kroos a Borja Mayoral stále rokuje o odchode. Rovnako tak Luka Jovič.

    Real Valladolid

    Valladolid odohral už tri stretnutia, zatiaľ nevyhral. V prvom kole dokázal remizovať doma s Realom Sociedad (1:1), následne prehral na pôde Betisu (0:2) a naposledy si remízu (1:1) pripísal aj proti Celte Vigo. O jediné dva góly sa postarali Sergi Guardiola a Míchel Herrero. Nedávno ako posila do tímu prišiel obranca marockého pôvodu Jawad El Yamiq, no odišli Antoñito, Luismi, Anuar Tuhami a Moi. Dvaja posledne menovaní sa porúčali na hosťovania.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Valverde, Casemiro, Modrić – Isco – Jović, Benzema.
    Náhradníci: Lunin, Altube – Nacho Fernández, F. Mendy, Carvajal, Ödegaard, Asensio, L. Vázquez, B. Mayoral, Vinícius Júnior, Rodrygo.

    Real Valladolid: Roberto – Hervías, Bruno González, Sánchez, Raúl García – Míchel (C), Fede – Plano, Orellana, Rubio – Weissman.
    Náhradníci: S. Pérez – Nacho Martínez, L. Pérez, Rubio, T. Villa, K. Pérez, Zalazar Martínez, Guardiola, Marcos André, Erenas, López..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Real Madrid nastupuje v tradičných bielych dresoch, hostia sú v modro-ružovom prevedení. Favorit je jasný, hrá sa na Estadio Alfredo Di Stéfano.
     
    2
    Federico Valverde centroval sprava na dvojicu útočníkov dosť nepresne, loptu zachytil až Marcelo a v kombinácii Real Madrid môže pokračovať.
     
    3
    Luka Modrić síce cez dvojicu obrancov loptu odcentroval, ale z päťky ju odkopol obranca Bruno González.
     
    4
    Raphaël Varane neposlal presný pas na pravé krídlo, k lopte sa nedostal krajný bek Álvaro Odriozola Arzallus. Na druhej strane sa v ofsajde ocitol Shon Zalman Weissman.
     
    5
    Álvaro Odriozola Arzallus sa na pravom krídle znova nepresadil, ale získal rohový kop pre domáci tím. Isco centrom spoluhráčov nenašiel.
     
    6
    Shon Zalman Weissman ostal úplne osamotený medzi stopérmi, kde ho aj našiel presný center sprava. V obrovskej možnosti loptu trafil zle, slabo mieril iba do stredu, kde bol Thibaut Courtois.
     
    7
    Federico Valverde a ani Luka Modrič sa nedostali k strele spred šestnástky, následne neprešla prihrávka doprava, kde bol Álvaro Odriozola.
     
    8
    Hostia držia loptu a snažia sa postupne prejsť dopredu. Na ľavom krídle potiahol akciu Raúl García, ďaleko sa nedostal.
     
    9
    Pablo Hervías nemal na pravom krídle priestor, hru presunul doľava. Znova sa to začína pri Garcíovi.
     
    10
    Luka Jović pekne posunul loptu pred päťku, kde si nabehol Marcelo. Ten vo veľkej šanci neprestrelil Gonzáleza. Federico Valverde sa dostal k odrazenej lopte, namieril k žrdi. Skvele zasiahol Roberto.
     
    11
    Domáci ešte získali rohový kop, no center pred bránku Roberta nebol dobrý. Álvaro Odriozola Arzallus musel zastavovať kontru Valladolidu.
     
    12
    Marcelo nakopol loptu na hrot ofenzívy, lenže Luka Jović sa k nej nedostal. Defenzíva Realu Valladolid si so Srbom poradila.
     
    13
    Hostia síce mali k dispozícii rohový kop, no nevyťažili z neho nič. Real Madrid sa bez problémov ubránil.
     
    14
    Faul v strede ihriska, Real Madrid pokračuje v ofenzívnej aktivite a kombinuje na útočnej polovici ihriska.
     
    15
    Naďalej pokračuje kombinácia domáceho tímu, lenže Valladolid veľmi dobre bráni svoje pokutové územie.
     
    16
    Marcelo a Luka Modrić sa na ľavom krídle nedostali kombináciou do pokutového územia, odkopávať päťku môže Roberto Jiménez.
     
    17
    Pablo Hervías centroval sprava, Casemiro loptu poslal preč. Následne si s pasom od Míchela poradil kapitán Sergio Ramos.
     
    18
    Federico Valverde dostal od Modriča loptu až do pokutového územia, kde ju naservíroval pred päťku na úplne voľného Luku Joviča, ktorý v obrovskej šanci z prvej prestrelil bránku Roberta.
     
    19
    Karim Benzema nedostal ideálnu prihrávku, lopta sa aj tak odrazila k hráčom Realu Madrid a tí môžu ďalej kombinovať.
     
    20
    Cez troch obrancov hostí nedokázal vymyslieť nič Karim Benzema. Vzápätí centroval ešte Álvaro Odriozola, jeho pas išiel do miest, kde si zavadzali práve Benzema a Isco.
     
    21
    Isco poslal dlhý pas za obranu, Karim Benzema nemohol postupovať do možnej šance, nakoľko ho zastavil ofsajdový verdikt.
     
    22
    Sergio Ramos sa vybral dopredu. Zľava mu poslal prihrávku Marcelo, avšak kapitán domácich nevymyslel vôbec nič.
     
    24
    Isco síce nedostal na krídle presnú prihrávku, aj tak sa mu podarilo získať aspoň aut, Real Madrid pokračuje v aktivite.
     
    25
    Fauly: 0 – 2
     
    26
    Luka Modrić centroval z priameho kopu. Jeho pas do päťky si však poľahky stiahol Roberto. Síce založil kontru, lenže výborne dnes hrá Álvaro Odriozola, opäť ju zastavil.
     
    27
    Isco zaujímavo centroval na zadnú žrď, avšak ani teraz sa Karim Benzema alebo Luka Jović nedostali k hlavičke. Roberto bude rozohrávať päťku.
     
    28
    Karim Benzema sa znova neprebil cez prehustený priestor do šestnástky hostí. Valladolid zatiaľ veľmi dobre bráni svoje územie.
     
    29
    Óscar Plano chcel prihrávať zľava pred bránku súpera a aj poslal dobrý pas, no Álvaro Odriozola Arzallus ho zrazil a odkopol. Zatiaľ hrá tento krajný bek výborne.
     
    30
    Marcelo to tiež skúsil napáliť do päťky, Míchel jeho loptu zablokoval. Real Valladolid pokračuje v precíznej defenzívnej práci.
     
    31
    Thibaut Courtois trochu podbehol center a lopta prepadla za neho, kde odkopom vyčistil priestor Álvaro Odriozola Arzallus.
     
    32
    Hostia získali roh. Po rozohrávke na krátko centroval Raúl García a Raphaël Varane odvrátil loptu hlavou do bezpečia.
     
    33
    Pablo Hervías získal po faule od Benzemu na pravom krídle priamy kop. Sergio Ramos odvrátil centrovanú loptu.
     
    35
    Luka Modrić v šestnástke posunul loptu tak, že Luka Jović mal veľmi dobrú streleckú pozíciu. Srb z prvej trafil bočnú sieť.
     
    36
    Posledných zhruba desať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    37
    Fabián Orellana síce vystrelil z diaľky, lenže jeho pokus nebol lepšie umiestnený. Thibaut Courtois poľahky proti prvej strele na bránku v tíme Valladolidu zasiahol.
     
    38
    Álvaro Odriozola Arzallus sa sprava krásne cez Raúla Garcíu dostal do pokutového územia. Javier Sánchez však zrazil prihrávku smerujúcu pred bránku Roberta.
     
    39
    Hostia získali loptu pred vlastnou šestnástkou. Z pokusu o kontru bol postupný prechod dopredu nekončiaci úspešne.
     
    40
    Pablo Hervías získal na pravom krídle aut a hostia pokračovali v kombinácii, až bol faulovaný Luka Modrić a všetko sa ukončilo.
     
    41
    Federico Valverde to skúsil z uhlu, jeho pokus nešiel na bránku. Roberto nemal žiadnu prácu.
     
    42
    Waldo Rubio mal streleckú pozíciu pred šestnástkou domácich, pokus po trávniku išiel tesne vedľa priestoru troch žrdí Courtoisa.
     
    43
    Luka Jović v snahe pomôcť defenzíve fauloval, takže Real Valladolid získal priamy kop vhodný na center.
     
    44
    Raúl García centrom z priameho kopu nenašiel spoluhráčov, dobre postavený Karim Benzema poslal loptu okamžite do bezpečia.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid síce mal asi tri veľmi dobré šance, lenže nevyužil ich hlavne Luka Jović. Hostia bránia zodpovedne napriek miernym zaváhaniam, takže skóre sa zatiaľ nemenilo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel začali.
     
    48
    Real Madrid mal obrovskú šancu na otvorenie skóre, ale Luka Jović dnes zahodil tretiu tutovku. Jeho hlavičku k žrdi Roberto zastavil a spred čiary trafil v ešte väčšej možnosti Casemiro. Ten zahodil priam nemožné.
     
    49
    Táto možnosť možno môže hráčov Realu Madrid mrzieť, pretože vzhľadom na precíznu defenzívu hostí už nemusí prísť veľa zakončení.
     
    51
    Fabián Orellana zakončoval dosť slabo, lopta neprešla cez obrancov. Real Madrid sa vydal na kombináciu pred vápno hostí.
     
    52
    Marcelo prihral do šestnástky, ale Federico Valverde v náročnej pozícii z otočky netrafil razantnejšie loptu, čiže nepreveril Roberta.
     
    53
    Waldo Rubio si pred päťkou našiel zrazenú loptu. Dokázal zakončiť, krížny pokus však letel vedľa bránky Courtoisa. Výrazný náznak šance.
     
    54
    Álvaro Odriozola Arzallus prudko nastreľoval loptu pred bránku, Karim Benzema sa k nej nedostal. Zrazil ju Bruno González.
     
    55
    Shon Zalman Weissman mal fantastickú streleckú pozíciu na hranici pokutového územia. Prešiel okolo Marcela a mieril po trávniku k žrdi, skvele zasiahol Thibaut Courtois.
     
    56
    Real Valladolid z rohového kopu nevyťažil nič, nízky center bol hráčmi súpera odkopnutý do bezpečia.
     
    57
    Raúl García centroval zľava, avšak Shon Zalman Weissman sa k lopte nedostal. Sergio Ramos ju sklepol pre Courtoisa.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Álvaro Odriozola Arzallus, prichádza Dani Carvajal.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Marco Asensio.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Vinícius Júnior.
     
    59
    Marco Asensio si zbehol do malého vápna, no Karim Benzema mu neadresoval presný oblúčik za chrbát Gonzáleza.
     
    60
    Hostia boli výborne postavení na hranici svojho vápna, Karim Benzema aj tak skúsil vystreliť. Lopta proste nemala kadiaľ prejsť na Roberta.
     
    61
    Hodina stretnutia uplynula. Real Madrid začína pridávať obrátky, avšak hostia naďalej veľmi spoľahlivo pracujú v zadných radoch.
     
    62
    Vinícius Júnior centrom zľava nenašiel spoluhráčov. Následne sa Marcelo krásne dostal cez dvoch hráčov do streleckej pozície, pravačka mu vôbec nesadla.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Fabián Orellana, prichádza Marcos André.
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Fede, prichádza Kike Pérez.
     
    64
    Real Madrid sa naďalej drží na útočnej polovici ihriska, lenže do pokutového územia sa nevie dostať.
     
    65
    Real Madrid dal gól!
    Federico Valverde posúval loptu do šestnástky na Benzemu, pred ktorým ju posunul Raúl García, ale tak nešťastne, že okolo oboch stopérov prešla a voľný VINÍCIUS JÚNIOR ju okolo Roberta poslal do siete.
     
    66
    Situáciu ešte riešil systém VAR a riešilo sa, či Vinícius Júnior nebol v ofsajde. Nakoniec sa ale zistilo, že na Brazílčana ju bez teču Benzemu nasmeroval práve Raúl García, takže to ofsajd ani nemohol byť.
     
    67
    Real Madrid sa dočkal. Valladolid ustál šance Joviča aj brvno Casemira, bránil veľmi dobre, no predsa len si vybral aj slabšiu chvíľku.
     
    68
    Hostia získali priamy kop. Centrovaná lopta nebola presná, Thibaut Courtois si môže vyskúšať päťku.
     
    69
    Ľavý bek Raúl García mohol svoju chybu odčiniť. Loptu si našiel na kraji šestnástky, čo bola pozícia na center z prvej. Ten čakal aj Thibaut Courtois, avšak hráč hostí strieľal pod brvno. Belgičan reflexívne skvele zareagoval.
     
    70
    Strely: 11 – 7
    Strely na bránku: 5 – 4
    Šance: 4 – 2
     
    71
    Vinícius Júnior spadol v pokutovom území, faulovaný bol tesne vedľa neho. Bruno González mal šťastie, že sa nekope penalta, ale iba priamy kop.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Bruno González (Real Valladolid).
     
    72
    Marco Asensio centroval z priameho kopu na zadnú žrď. Sergio Ramos sa tam uvoľnil od svojho strážcu, na vysoký pas nakoniec nedosiahol.
     
    73
    Waldo Rubio poslal spred pokutového územia poriadne nepríjemný a tvrdý projektil pod brvno. Brankár Thibaut Courtois reflexívne zareagoval.
     
    74
    Na center z priameho kopu si naskočil obranca Bruno González a jeho dobrá hlavička spred malého vápna letela iba tesne vedľa troch žrdí.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Waldo Rubio, prichádza Sergi Guardiola.
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Shon Zalman Weissman, prichádza Toni Villa.
     
    75
    Karim Benzema vyslal spred hranice šestnástky veľmi peknú tiahlu strelu, ale brankár Roberto na ňu videl a napriek jej nepríjemnosti dokázal vyraziť loptu preč.
     
    76
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Udrží Real Madrid svoje vedenia, alebo Valladolid so stretnutím ešte niečo urobí?
     
    77
    Karim Benzema mohol ísť sám na Roberta. Lopta sa mu zamotala, stíhal ho obranca, a tak ju prihrával. Vinícius Júnior nedostal dobrú prihrávku, inak by šiel on do obrovskej šance. Skvele sa vrátil Raúl García.
     
    78
    Luka Modrić rozohral roh na krátko, centroval Marcelo. Federico Valverde vrátil loptu do päťky, kde v snahe zakončiť fauloval Sergio Ramos.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    80
    Valladolid získal priamy kop. Centrovaná lopta sa stala obeťou Sergia Ramosa, ten ju poľahky dostal do bezpečia.
     
    81
    Roberto chytil center a rozohrával na krátko. Príkladne zabojoval Luka Modrić, sklzom získal loptu a po strele trafil žrď.
     
    82
    Následne ešte Real Madrid získal rohový kop, no z toho nezapršalo. Naďalej je skóre najtesnejšie.
     
    83
    Marco Asensio skúsil strelu z diaľky, nepodarilo sa mu namieriť na bránku Roberta, nakoľko bol jeho pokus zablokovaný.
     
    84
    Pablo Hervías síce končí na trávniku na útočnej polovici ihriska, ale Marcelo, aspoň podľa rozhodcov, nefauloval.
     
    86
    Real Valladolid získal rohový kop. Prudký center chcel akrobaticky zakončiť Javier Sánchez, nemieril presne.
     
    87
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Borja Mayoral.
     
    88
    Pablo Hervías sa sprava dostal pred šestnástku Realu Madrid, lenže jeho pokus pravačkou išiel okolo Marcela vysoko nad bránku súpera.
     
    89
    Ak by Real Madrid premenil svoje šance, mohlo byť dávno vymaľované. Takto si domáci musia dávať veľký pozor, aby sa náhodou nejaká akcia Valladolidu neujala.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Sergi Guardiola získal na útočnej polovici priamy kop, fauloval ho Sergio Ramos. Síce je to ďaleko do bránky, no na center ideál.
     
    90+2
    Kike Pérez centrom spoluhráčov nenašiel. Borja Mayoral potiahol loptu do brejku, ten hráčom Realu Madrid nevyšiel ideálne.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Marcelo (Real Madrid CF).
     
    90+3
    Sergio Ramos odvrátil center z priameho kopu, Federico Valverde skvele loptu poslal za obranu a Vinícius Júnior išiel sám na Roberta. V rozhodujúcom momente však vystrelil slabúčko.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid bol celý čas lepším tímom a všetko mal prakticky pod kontrolou, ale dlho doplácal na zahodené šance. Tri nedal Luka Jović, jednu obrovskú ani Casemiro. O všetkom tak jediným gólom v stretnutí rozhodol striedajúci Vinícius Júnior.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (23:21:42)

    Matej Kubove

    Góly: 65. Vinícius Júnior

    Karty:   79. Casemiro (REA), 90+3. Marcelo (REA) – 71. Bruno González (RVL)


    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus (58. Carvajal), Varane, Ramos (C), Marcelo – Valverde, Casemiro, Modrić – Isco (58. Asensio) – Jović (58. Vinícius Júnior), Benzema (87. B. Mayoral).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Nacho Fernández, F. Mendy, Carvajal, Ödegaard, Asensio, L. Vázquez, B. Mayoral, Vinícius Júnior, Rodrygo.

    Real Valladolid: Roberto – Hervías, Bruno González, Sánchez, Raúl García – Míchel (C), Fede (63. K. Pérez) – Plano, Orellana (63. Marcos André), Rubio (74. Guardiola) – Weissman (74. T. Villa).
    Náhradníci: S. Pérez – Nacho Martínez, L. Pérez, Rubio, T. Villa, K. Pérez, Zalazar Martínez, Guardiola, Marcos André, Erenas, López, Aljámik.