Hoffenheim – Bayern 4:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:1 (1:1)
VfL Wolfsburg
Nedeľa 27.09.2020, 18:00 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:02:43)
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 14:6.
    Rohy: 9:1.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 10:13.
     
    Domáci predviedli v druhom polčase výborný výkon a v niektorých pasážach mali až drvivý tlak, gól ale nedokázali streliť ani z najvyloženejších gólových príležitostí. Hostia sa väčšinu času len bránili a skvelými zákrokmi ich držal v hre brankár Pervan. V závere zápasu však akoby domácim trochu „došla šťava“ a v posledných minútach si dokázal i Wolfsburg, ktorému pomohli príchody hlavne Rousillona a Weghorsta, vypracovať zaujímavé možnosti, ktoré však tiež nepremenili. Po priebehu druhého polčasu však budú viac sklamaným tímom určite domáci, ktorí keby vyhrali rozdielom triedy, tak by sa nikto nemohol diviť. Namiesto toho však uhrali len svoju prvú remízu v sezóne a po dvoch kolách majú na konte 4 body. Wolfsburg remizoval i svoj druhý ligový zápas.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hosťom sa rozohrávka priameho kopu vôbec nevydarila a loptu nakopli až za bránkovú čiaru. Týmto sa zápas skončí.
     
    90+5
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Dominique Heintz, prichádza Manuel Gulde.
     
    90+3
    Heintz v súboji o loptu trafil Steffena, sám sa ale pri tomto zákroku zrejme zranil. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku a sú ošetrovaní, štandardku na záver zápasu ale bude mať Wolfsburg.
     
    90+2
    Gerhardt absolútne nepochopiteľnou prihrávkou dozadu vysunul do samostatného úniku Hölera, ktorý však túto možnosť trestuhodne zahodil. Brankár Pervan sa dostal príliš blízko k nemu a Höler sa nakoniec sám vytlačil do ostrého uhla, odkiaľ už nedokázal ani presne prihrať, ani vystreliť.
     
    90+1
    Höler sa rozbehol po pravom krídle k šestnástke Wolfsburgu, kde sa dostal cez Rousillona. Jeho center však preletel veľmi vysoko pre všetkých hráčov v šestnástke.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Rousillon nacentroval pred bránkovisko, kam si nabiehal Weghorst. Jeho hlavička v páde skončila mimo Müllerovej brány.
     
    89
    Wolfsburg je v závere zápasu aktívnejší. Hosťom asi zostalo viac síl, domáci majú totiž veľký problém založiť solídnejší útok a teraz sú to oni, kto sa dostáva pod tlak súpera.
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Nils Petersen, prichádza Ermedin Demirović.
     
    87
    Brooks len nadvihol nákop domácich obrancov a v následnom súboji o loptu sa doslova nechal faulovať Petersenom. Domáci sa rýchlo zaťahujú do obranného postavenia.
     
    85
    Brekalo už sa na to asi nemohol dívať a vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho pokus by však neohrozil bránu, asi ani keby bola vysoká ako v rugby.
     
    84
    Hostia sa konečne vymanili z tlaku domácich a dokázali sa usadiť na polovici Freiburgu k svojej postupnej kombinácii. Tá však zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od domáceho pokutového územia.
     
    83
    Rousillon znovu urobil poriadny vietor v obrane Freiburgu, keď si na ľavej strane nabehol na ďalšiu kolmicu. Jeho center tentokrát pred Weghorstom tečoval domáci brankár Müller.
     
    82
    Gólman hostí mal teraz obrovské šťastie. So svojou rozohrávkou po malej domov čakal veľmi dlho a napokon trafil blížiaceho sa Petersena, od ktorého sa lopta odrazila tesne mimo odkrytej brány Wolfsburgu.
     
    81
    Hneď dvojica hráčov Wolfsburgu je ošetrovaná. V prípade Guilavoguiho i Klausa to vypadá na svalové zranenia, nateraz ale obaja pokračujú v zápase.
     
    80
    Po dlhom čase sa pripomenuli v útoku i hostia. Mehmedi krásnou kolmicou na ľavú stranu šestnástky vysunul za domácu obranu Rousillona, ktorý loptu z prvej posúval pred bránu. Nabiehajúci Weghorst v sklze loptu tečoval, avšak príliš slabo a tá tak preletela celou domácou šestnástkou.
     
    78
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Roland Sallai, prichádza Kwon Čang-hoon.
     
    78
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincenzo Grifo, prichádza Woo-Jong Džong.
     
    78
    Center domácich z rohu tentokrát letel do stredu šestnástky, kde predskočil obrancu Wolfsburgu Santamaría. Jeho prudká hlavička pod brvno však letela priamo na brankára Pervana, ktorý ju chytil.
     
    77
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Paulo Otávio, prichádza Jérôme Roussillon.
     
    77
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Ginczek, prichádza Wout Weghorst.
     
    76
    Otávio je v poriadku a hra pokračovala tam, kde skončila. Pred Petersonom musel ďalší center Grifa z rohu odhlavičkovať na ďalší roh Guilavogui.
     
    75
    Akcia však ešte pokračovala ďalej. Grifo pripravil pozíciu na strelu zvnútra šestnástky Santamaríovi, ten však tvrdou strelou z prvej trafil Otávia do hlavy. Ľavý obranca hostí zostáva ležať na trávniku.
     
    74
    Grifov center z rohu odvrátili obrana za šestnástku k Heintzovi, ktorého tvrdú strelu k pravej tyči musel brankár Pervan vyraziť ďalším výborným zákrokom.
     
    73
    Grifov center nie príliš dobre vyboxoval brankár hostí Pervan, našťastie preňho sa ale lopta zakrútila za bránkovú čiaru na rohový kop.
     
    72
    Po niekoľkých desiatkach sekúnd sa domáci vrátili na polovicu Wolfsburgu. Günter si chcel naraziť loptu s Grifom na ľavej strane, pri jeho nábehu ho ale nedovoleným spôsobom zrazil na trávnik Klaus. Priamy kop pre Freiburg.
     
    71
    Teraz sa hosťom podarilo červených vytlačiť aspoň na ich polovicu ihriska, lopta však zostala na kopačkách hráčov Freiburgu.
     
    70
    Schlagerovi sa nevydaril pokus o sólový prienik a na polovici Freiburgu o loptu prišiel. Domáci môžu ďalej stupňovať svoj tlak.
     
    69
    K rozohrávke štandardnej situácie sa postavil Schmid, Pervanovu bránu však prestrelil. Nasledovať bude odkop brankára hostí od jeho svätyne.
     
    68
    Brooks doslova zložil na trávnik tesne pred vlastným pokutovým územím Hölera. Priamy kop pre Freiburg z výbornej streleckej pozície.
     
    67
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
     
    65
    Grifov center z rohu hostia odhlavičkovali za šestnástku, odkiaľ z voleja tvrdo vypálil Santamaría. Brankár Pervan jeho tvrdú strelu vyrazil končekmi prstov do ľavej tyče svojej brány, od ktorej sa odrazila von.
     
    64
    Prvý center z rohu Wolfsburg vyriešil, o chvíľu na to však po zablokovanom centri získavajú domáci ďalší.
     
    62
    Gólman Wolfsburgu so svojimi spoluhráčmi poriadne pokazil odkop od svojej brány a po hrubej chybe v rozohrávke získava Freiburg zadarmo rohový kop.
     
    61
    Günter vystrelil z ľavej strany spoza šestnástky, nepresnou strelou ale Pervanovu bránu minul.
     
    60
    Domáci postupne preberajú iniciatívu a hnaní domácimi fanúšikmi sa snažia získať prevahu. Hostia sú v tejto chvíli zatiahnutí hlboko v obrane.
     
    58
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Yunus Malli, prichádza Admir Mehmedi.
     
    58
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Xaver Schlager.
     
    57
    Höler dorazil do brány loptu, ktorá sa k nemu po strele jeho spoluhráča spoza šestnástky odrazila od tyče Pervanovej brány. Höler však stál predtým v ofsajde, gól tak nemohol byť uznaný.
     
    56
    Až teraz môžu hostia podržať loptu na svojich kopačkách a v pokoji rozohrať. Domáci im na to dávajú priestor tým, že ich príliš nenapádajú.
     
    55
    Domáci zatláčajú hostí a do šestnástky Wolfsburgu leteli ďalšie centre, i s nimi si ale obrana hosťujúceho celku poradila.
     
    54
    Domácim sa však podarilo donútiť hostí k chybnej rozohrávke a na konci ich ďalšej útočnej akcie musela obrana Wolfsburgu odvracať Sallaiov center z pravého krídla.
     
    52
    Domáci po zisku lopty v strede poľa nakopli hrací predmet na pravú stranu útočnej polovice, ako prvý sa však ku guľatému nezmyslu dostal brankár hostí Pervan.
     
    51
    Tak rýchlo, ako domáci loptu získali, ju však i stratili a o ďalšiu postupnú rozohrávku sa môžu pokúsiť hostia.
     
    50
    Center hostí z rohu na prednú tyč odkopol do autu hneď prvý brániaci hráč Freiburgu. Loptu následne domáci obrancovia získali na svoje kopačky.
     
    49
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Joao Victor, prichádza Renato Steffen.
     
    48
    Joao Victor zostal bez cudzieho zavinenia sedieť na trávniku a drží sa za stehno. Vypadá to na svalové zranenie
     
    47
    Gerhardt vystrelil zo strednej vzdialenosti prízemný pokus k pravej tyči, gólman Freiburgu Müller však túto strelu dokázal vyraziť.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    Po prvom polčase idú oba tímy do šatní za vyrovnaného stavu 1:1, pričom sme veľa gólových príležitostí nevideli. Úvod zápasu bol z oboch strán veľmi opatrný, čo zmenil gólom po rohovom kope Petersen. Freiburg bol potom iniciatívnejším tímom, vyloženú gólovú šancu sme ale zo strany domácich prakticky nevideli. Wolfsburgu postupne vyrovnal hru a v závere prvého dejstva bol aktívnejším. Svoju aktivitu hostia korunovali vyrovnávajúcim gólom Brekala z priameho kopu. Uvidíme, ako oba tímy zareagujú na tento vývoj v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 5:4
    Rohy: 3:0
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 6:7
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ginczek si pekne obhodil na pravom krídle obrancu a prenikol do šestnástky Freiburgu. Tam spadol v súboji s Günterom, ten však hlavný rozhodca vyhodnotil ako čistý.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Prienik Joaa Victora ale neviedol k ničomu nebezpečnému, naopak dopredu po zisku lopty rýchlo vyrážajú domáci hráči.
     
    43
    Wolfsburg strelený gól povzbudil a hneď po výkope obral domácich o loptu. Hostia sa nasťahovali na polovicu Freiburgu.
     
    42
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia strieľajú svoj prvý gól v novej bundesligovej sezóne a vyrovnávajú! K lopte sa postavil JOSIP BREKALO, ktorý tvrdo vystrelil cez dvojicu cloniacich spoluhráčov. Jeho strelu tečoval Sallai, stojaci v múre, kolenom do protipohybu brankára Müllera a od brvna sa lopta odrazila do siete.
     
    40
    Arnold sa dokázal otočiť okolo dvojice obrancov v oblúku pred pokutovým územím, pritom mu však Höfler šliapol na nohu. Priamy kop pre Freiburg z výbornej streleckej pozície.
     
    39
    Domáci vytlačili hostí na ich polovicu, o loptu ich ale neobrali. Útočným faulom sa pri napádaní obrancov Wolfsburgu previnil Höfler.
     
    38
    Klaus to preto vyskúšal individuálne po pravom krídle a aj keď sa dostal až k šestnástke, tak získal len autové vhadzovanie.
     
    37
    Wolfsburgu sa smerom dopredu v posledných minútach príliš nedarí. Hostia majú obrovský problém prejsť na útočnú polovicu a dostať domácich pod tlak.
     
    35
    Strely: 6:3
    Strely na bránu: 2:0
     
    34
    Vzápätí dostáva žltú kartu za ostrý zákrok proti hráčovi Freiburgu Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    34
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu prenikajúceho protihráča dostáva John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).
     
    32
    Prvú žltú kartu dostáva za podrazenie Hölera pri napádaní Paulo Otávio (VfL Wolfsburg).
     
    31
    Od rohovej zástavky tentokrát letel center na zadnú tyč, s ktorým si však obrana Wolfsburgu poradila.
     
    30
    Domáci prevzali iniciatívu a teraz sú výrazne aktívnejším tímom. Po zablokovanom centri Schmida získal Freiburg ďalší rohový kop.
     
    29
    Brankár Pervan podbehol center z pravej strany a loptu vyrazil len k blízko stojacemu Grifovi. Ten si loptu spracoval a vystrelil, z dobrej pozície však trafil len jedného z obrancov Wolfsburgu.
     
    28
    Freiburg rozohral štandardku nacvičeným signálom, keď si na prihrávku do voľného priestoru v šestnástke Wolfsburgu nabiehal Höfler. Ten z dobrej pozície trafil brániaceho hráča hosťujúceho celku.
     
    27
    Po ďalšom faule hostí, tentokrát Otávia na Hölera získavajú domáci ďalší priamy kop, tentokrát z pravého krídla.
     
    26
    Grifo rozohral priamy kop veľmi dobre mierenou strelou a Pervan musel predviesť výborný zákrok, aby loptu vyrazil mimo svojej brány.
     
    25
    Kapitán hostí Guilavogui stiahol na trávnik pred vlastnou šestnástkou Grifa. Domáci získavajú štandardnú situáciu zo zaujímavej pozície.
     
    23
    Útočná akcia Freiburgu končí po zbytočnom faule Güntera. Hostia sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    22
    Center z rohu obrana Wolfsburgu tentokrát vyriešila. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    21
    Domácim sa podarilo zatlačiť hostí a Petersen svojím pokusom o individuálny prienik po ľavom krídle získal pre svoj tím rohový kop.
     
    20
    Domáci získali loptu v strede poľa a snažia sa hru upokojiť. Loptu si prihráva obranná štvorica Freiburgu na vlastnej polovici.
     
    18
    Hostia zatláčajú svojím postupným útokom domácich do obrany a pred šestnástkou Freiburgu stoja dve takmer dokonalé obranné línie z hráčov v červenom.
     
    17
    Kombinácia Freiburgu na útočnej polovici však dlho netrvala, keď po niekoľkých prihrávkach vypichol Sallaiovi loptu Arnold. Záložník Wolfsburgu okamžite otočil hru na opačnú stranu.
     
    16
    Freiburg získava loptu až teraz, keď napádajúci Petersen donútil k nepresnému odkopu do autu brankára hostí Pervana.
     
    15
    Hostia však pokračujú vo svojom tlaku a domáci sa napriek aktívnemu pohybu nedokážu dostať k lopte. Podarilo sa im však hráčov Wolfsburgu vytlačiť aspoň na ich polovicu.
     
    14
    Joao Victor sa popri bránkovej čiare prekľučkoval z ľavého krídla do šestnástky. Jeho prihrávku z ostrého uhla do bránkoviska vyrazil nohou brankár Florian Müller.
     
    13
    Wolfsburg odpovedá na inkasovaný gól svojou postupnou kombináciou na polovici Freiburgu a už viac ako minútu nepožičal domácim loptu.
     
    11
    Freiburg dal gól!
    Domáci zo svojej prvej gólovej príležitosti otvárajú skóre! Na center Grifa z rohového kopu si na prednej tyči najlepšie nabehol NILS PETERSEN, ktorý prudkou hlavičkou poslal loptu pod brvno pri bližšej tyči brány Wolfsburgu.
     
    10
    Úvod zápasu je zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný a ani jeden z tímov neotvára príliš obranu. Hra sa odohráva prevažne v strede poľa.
     
    8
    Malli našiel pred pokutovým územím Freiburgu nepokrytého Ginczeka, ktorý z otočky vystrelil po zemi mimo Müllerovej brány.
     
    7
    Po odkope brankára Müllera od brány nedokázali jeho spoluhráči podržať loptu a hostia ju prakticky bez boja získali. Wolfsburg sa snaží prejsť na útočnú polovicu.
     
    6
    Krátku kombináciu hostí na polovici Freiburgu zakončil strelou spoza šestnástky Joao Victor, tvrdou strelou však minul Müllerovu bránu.
     
    5
    Domáci sa pokúsili o rozohrávku štandardnej situácie nacvičeným signálom, ich úmysel však hostia prečítali a loptu odkopli z vlastnej polovice.
     
    4
    A ďalší faul zo strany hostí. Tentokrát bol vinníkom Gerhardt, ktorý na vlastnej polovici zrazil nedovoleným spôsobom na trávnik Hölera.
     
    3
    Práve Arnold potom podrazil pri spracovávaní lopty Santamaríu. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    2
    Arnold zle došliapol v prvom súboji o loptu v strede poľa a aj keď si ošetrenie zatiaľ nevyžiadal, tak zjavne má problémy a kríva.
     
    1
    Zápas začína prvou rozohrávkou obrancov Freiburgu z vlastnej polovice. Hostia ich zatiaľ nenapádajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Freiburg bude hrať v červených dresoch, Wolfsburg vo svetlozelených.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: F. Müller – Schmid, Lienhart, Heintz, Günter (C) – Sallai, Santamaría, Höfler, Grifo – Höler, Petersen.
    Náhradníci: Uphoff – Itter, Džong, Demirović, Abraši, Kwon Čang-hoon, Kübler, Boukhalfa, Gulde.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Klaus, Guilavogui (C), Brooks, Otávio – Gerhardt, Arnold – Brekalo, Malli, Joao Victor – Ginczek.
    Náhradníci: Kasten – Steffen, X. Schlager, Roussillon, Marmúš, Mehmedi, Lacroix, Białek, Weghorst.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Hüwe.
     
    Tento zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy tohto kola nemeckej Bundesligy, bude kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 hrať s obmedzeným počtom divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná ligová bilancia v minulom desaťročí hovorí mierne v prospech Wolfsburgu, ktorý vyhral z 19 vzájomných duelov 9. Sedem zápasov sa skončilo výhrou Freiburgu a tri zápasy nemali víťaza. V posledných dvoch sezónach však Freiburg s Wolfsburgom neprehral, keď dvakrát vyhral a dvakrát remizoval. V minulom ročníku vyhral Freiburg doma 1:0 a vo Wolfsburgu sa zápas skončil nerozhodne 2:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    7.4.2018: Freiburg – Wolfsburg 0:2
    22.9.2018: Wolfsburg – Freiburg 1:3
    9.2.2019: Freiburg – Wolfsburg 3:3
    7.12.2019: Freiburg – Wolfsburg 1:0
    13.6.2020: Wolfsburg – Freiburg 2:2
     


    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg skončil v minulej sezóne Bundesligy na siedmom mieste a vďaka tomu, že Bayern vyhral Nemecký pohár, sa dostal do Európskej ligy. Káder zostal viacmenej pohromade, pretože žiadna z dôležitých postáv tímu Wolfsburg neopustila. Pre hostí tohto zápasu sa sezóna v európskych pohároch začala už 2. predkolom Európskej ligy, v ktorom vyhrali na pôde albánskeho Kukesi 4:0. V 3. predkole vo štvrtok potom doma vyhrali nad ukrajinskou Desnou 2:0. V prvom kole Bundesligy Wolfsburg doma remizoval s Leverkusenom 0:0.
     


    SC Freiburg

    Freiburg zažil pomerne dobrý minulý ročník Bundesligy, keď skončil na ôsmom mieste so štvorbodovou stratou na Hoffenheim, ktorý postúpil zo 6. miesta do Európskej ligy. Klub sa cez leto výrazne oslabil, keď káder opustila brankárska jednička Alexander Schwolow (do Herthy Berlín), Robin Koch (do Leedsu United) či Luca Waldschmidt (do Benficy Lisabon). Napriek týmto stratám vstúpil Freiburg do novej sezóny úspešne, keď v prvom kole vyhral v Stuttgarte 3:2.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SC Freiburg – VfL Wolfsburg. Stretnutie 2. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Petersen – 42. Brekalo

    Karty:   32. Otávio (WOF), 34. Brooks (WOF), 34. Arnold (WOF)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 14:6. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:13.
    SC Freiburg: F. Müller – Schmid, Lienhart, Heintz (90+5. Gulde), Günter (C) – Sallai (78. Kwon Čang-hoon), Santamaría, Höfler, Grifo (78. Džong) – Höler, Petersen (88. Demirović).
    Náhradníci: Uphoff – Itter, Džong, Demirović, Abraši, Kwon Čang-hoon, Kübler, Boukhalfa, Gulde.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Klaus, Guilavogui (C), Brooks, Otávio (77. Roussillon) – Gerhardt, Arnold (58. X. Schlager) – Brekalo, Malli (58. Mehmedi), Joao Victor (49. Steffen) – Ginczek (77. Weghorst).
    Náhradníci: Kasten – Steffen, X. Schlager, Roussillon, Marmúš, Mehmedi, Lacroix, Białek, Weghorst.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Hüwe