Bordeaux – Nice 0:0 (kon.) | Angers – Brest 3:2 (kon.) | Dijon – Montpellier 2:2 (kon.)
Monaco – Štrasburg 3:2 (kon.) | Nîmes – Lens 1:1 (kon.) | Lorient – Lyon 1:1 (kon.)
Remeš – Paríž 0:2 (kon.)
koniec
Stade de Reims
0:2 (0:1)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 27.09.2020, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Remeš • Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Ligue 1! V tomto duelu se spolu podíváme na zápas mezi Remeší a PSG. Úvodní výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
     
    Stade de Reims

    Remeš nezačala sezónu ani trochu ideálně, vždyť ve čtyřech zápasech získala jen bod! V současné době tak okupuje až devatenáctou pozici Ligue 1 a má co napravovat. Svůj jediný bod navíc brala už v prvním kole, když remizovala s Monakem 2:2. Následně však výsledky nebyly dobré, jelikož Stade padlo s Lille 0:1, s Angers 0:1 a naposledy také s Métami 1:2.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Start Pařížanů do nejvyšší fotbalové soutěže značně poznamenala pandemie koronaviru, což bylo poznat hlavně na prvních dvou zápasech sezóny. Na svém kontě mají po čtyřech zápasech šest bodů, které znamenají osmé místo v současné tabulce. PSG padlo v první dvou zápasech, když nestačilo na Lens 0:1 a na Marseille 0:1. Následně však vyhrálo proti Métám 1:0 a v posledním duelu také proti Nice 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Maresic, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama, Chavalerin – Touré, Valon Beriša, Mbuku – Donis.
    Náhradníci: Diouf – Cafaro, De Smet, Dia, Dingomé, Hornby, Kutesa, Sierhuis, Zeneli.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kimpembe, Bakker – Di María, Draxler, Paredes – Neymar, Icardi, Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico, Letellier – A. Diallo, Dagba, Verratti, A. Herrera, Fadiga, Ruiz-Atil, Sarabia.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Annonier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v převážně modrých dresech.
     
    2
    Draxler musel vzdát snahu o doběhnutí přespříliš rychlé přihrávky na pravý kraj hřiště. Rajković rozehrává směrem na Thomase Foketa.
     
    3
    Jako malinu si teď Rajković vychutnal neadresný nákop, který by vyroben kopačkou argentinského středopolaře Leandra Paradese.
     
    4
    Presnel Kimpebme chyboval v rozehrávce, ale Beriša se s překvapivě získaným balonem dostal jen kousek za půlící čáru.
     
    5
    První rohový kop pro Remeš! O jeho zisk ze zasloužil teprve osmnáctiletý levý křídelník Nathanaël Mbuku.
     
    6
    Úvod zápasu je plný nepřesností. Di María po snadno ubráněném rohu vyrážel na zteč, jenže přihrál jen na nohu Cassamy.
     
    7
    Navas chytil centrovaný balón a rozjel rychlý brejk. Po ose postupující Neymar dobře věděl o Mbappém, kterému přihrál doleva, ale Rajković mu střelu po zmenšení palebného úhlu vyrazil.
    7. Kylian Mbappé (PSG)
     
    8
    Marquinhos srazil míč na roh s pořadovým číslem dvě pro domácí mužstvo. Beširův centr byl odvrácen a Navas pak stejně musel řešit dalekonosný pokus Chavalerina.
     
    9
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Favorit z Paříže se v deváté minutě dostává do vedení! Proti Mbappému dlouho nikdo nevystoupil, takže stále teprve jednadvacetiletý útočník mohl vymyslet pas na MAURA ICARDIHO. Ten to neměl při zpracování úplně snadné, ale i tak propálil Rajkoviće střelou na zadní tyč.
    9. Mauro ICARDI - 0:1
     
    11
    Remeš možná trochu doplatila na to, že se v prvních minutách zápasu hrálo nahoru dolů. Útoky do otevřenější obrany jsou od hostů o to víc smrtící.
     
    12
    Kylian Mbappé si narazil se spoluhráčem a pak ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Draxlera, jehož střelu zprava zablokoval probíhající Konan na roh.
     
    13
    Neymarova pravačka adresovala balon na přední tyč, jenomže Icardi v nepříjemném záklonu zdaleka netrefil prostor branky.
     
    14
    Kimpembe se postaral o nákop směřující na Tourého. PSG je mezitím v deseti, protože Neymar u střídačky mění kopačky.
     
    15
    Icardi dobře sklepával Neymarův nákop z hloubi pole na Di Maríu. Ten to ale nedostal přesně na nohu a z jedničky vypálil vysoko nad břevno.
     
    16
    Další hezká akce! Icardi narazil rozběhnutému Di Maríovi, který se dostal za obranu, ale Konan ho ještě stihl rozhodit natolik, že z toho byla střela vedle Rajkovićovy levé tyče.
     
    17
    Do hostující ofenzivy se zapojil také pravý bek Florenzi, ovšem Konan jeho pokus o centr přesměroval za koncovou čáru.
     
    18
    Nařízený roh byl rozehrán na krátko. Di María pohotově odcentroval, ale Icardiho hlavičku Rajković skvělým zákrokem vyrazil!
    18. Mauro Icardi (PSG)
     
    19
    Draxler rozběhl Mbappého, na jehož centr zleva Icardi nedosáhl. Na druhém konci hřiště se neujala pro změnu nabídka od Foketa.
     
    20
    Hluboko hrající Neymar režíroval kombinaci proti hodně zataženému bloku. Pauza nastala až kvůli faulu Florenziho na Ghislaina Konana.
     
    21
    Neymar ututlal ztrátu míče v citlivém prostoru tím, že s sebou flákl o zem. K nepohcopení domácích hráčů byl odpískán Cassamův faul.
     
    23
    Teď už je vše při starém. Pařížané nějakých čtyřicet metrů od branky hledají cestičku dovnitř zformované obrany.
     
    24
    Ángel Di María ukončil obléhání šestnáctky střelou z nějakých třiadvaceti metrů. Levačkou balón ale příliš podebral a Rajković zůstal bez práce.
     
    25
    Florenziho centr šel od Abdulhamída do autu. O chvíli dříve při podobné situace ubránil Icardiho Dario Maresic.
     
    26
    Júnis Abdulhamíd zneutralizoval i další Florenziho centr. Míč letěl do relativního bezpečí, kde si El Bilal Touré vynutil Kimpembeho faul.
     
    27
    Florenzi opět doplnil na hodně využívané pravé straně Di Maríu. Za odražený míčem pak ve vápně šel Mbappé, ale domácích fotbalistů bylo v daném prostoru dostatek.
     
    28
    Valon Beriša přitvrdil v souboji s Paredesem. Sám faulovaný pak rozehrál na pravou stranu, nicméně tam proti Di Maríovi zaúřadoval Konan.
     
    29
    Ani Neymarova akrobacie nepomohla pořádně zkrotit další z mnoha centrů Di Maríi. Po delší době mohou dopředu vyrazit i hráči Remeše.
     
    30
    Nevypadalo to pro domácí tým zle, dokud nepřišlo špatné zpracování Tourého na okraji velkého vápna. Hráč z Mali dobře ví, že to byla zahozená příležitost.
     
    31
    Držení míče: 27 % – 73 %.
     
    32
    Donis dostal od Foketa pěkný pas do běhu. Následný centr ale letěl k připraveným stoperům a navíc se ve vzduchu objevil praporek pomezního arbitra.
     
    33
    Julian Draxler vracel míč pod sebe na Paradese, který trochu nepochopen adresoval přihrávku do prostoru nikoho. Foket může vhazovat.
     
    34
    Tasos Donis chtěl pomoct obraně, ovšem proti Mbappému si pomohl jasným faulem. Následná rozehrávka každopádně Pařížanům nevyšla.
     
    35
    Moreto Cassama chytil kolem krku Neymara, který už měl v hlavě bleskový přechod přes střed hřiště. Naprosto zasloužená žlutá karta.
     
    36
    Mbappé se snažil obhodit míč kolem Beriši, který byl možná zasažen do ruky. Na penaltu to ale nevypadá, vše se připravuje k exekuci rohového kopu.
     
    37
    Di Maríův centr od praporku nebezpečný nebyl. Paredes pak míč do ohně vrátil, ale Marquinhosova střela letěla přímo na Rajkoviće. Navíc to smrdělo ofsajdem.
     
    38
    El Bilal Touré zezadu fauloval Icardiho, který už měl napřaženo ke střele zpoza pokutového území. Je z toho nebezpečný přímý kop a poplach pro Rajkoviće.
     
    39
    K míči se kromě Di Maríi postavil i Neymar, který sice překonal zeď, ale vysoko letící míč prosvištěl nad horní tyčkou Rajkovićovy brány.
     
    40
    Trochu rozvážnější kombinaci zrychlila přihrávka doprava na Di Maríu. Ten pohotově našel Draxlera, ale zásah Cassamy poslal balon na rohový kop.
     
    41
    Nakonec to byly rohy hned dva, ale oba centry z pravé strany byly na první dobrou odvráceny do bezpečí. Di María to pak nenapravil ani o pár vteřin později, to míč naopak vyletěl do autu.
     
    42
    Valon Beriša odcentroval jen k Marquinhosovi. Pár podobných centrů už domácí vyrobili, ale přesný nebyl žádný z nich.
     
    43
    Menší zámek u hostující branky ještě pokračoval. Mladíček Mbuku se dokonce dostal ke střele, ale bez pohybu zvedl míč jen do Navasových rukavic.
     
    44
    Tak tomuhle chyběla jen gólová tečka! Neymar si to z levého kraje namířil až do vápna, kde prošel přes tři soky a pak jen těsně minul vzdálenější tyč. Hodně vydařené sólíčko!
    44. Neymar (PSG)
     
    45
    Další paráda Neymara, který tanečkem vyškolil dva protihráče. Pak už vsadil na přihrávku Icardimu, který byl Abdulhamídem dobře odtlačen z palebného úhlu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hvězdy ve výběru pařížského velkoklubu to v první půli opravdu bavilo, nicméně z několika šancí zatím dokázaly vytěžit jediný přesný zásah. Stalo se tak v deváté minutě, kdy Mbappého přihrávku zužitkoval Mauro Icardi. Postupem času se o slovo stále častěji hlásil Neymar, ale povedené kousky gólem nepodtrhl. Remeš se neúspěšně snažila hrozit z centrů, které si stahovali Marquinhos a Kimpembe. Jedinou podstatnější střelu na Navase vyslal talentovaný Mbuku.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 2 – 4
    Střely mimo: 0 – 6
    Držení míče: 32 % – 68 %
    Rohové kopy: 2 – 6
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 5 – 4
    Žluté katy: 1 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Thomas Tuchel a David Guion neudělali před začátkem druhé půle žádnou změnu v sestavě. Oba kouči mají k dispozici po pěti změnách.
     
    48
    Touré se ve vápně nedostal k přihrávce od Konana. Navas dlouhým výhozem nastartoval Neymara, který však byl ve velké rychlosti odzbrojen.
     
    49
    Predrag Rajković neměl těžkou práci proti střele Paradese z více než dvaceti metrů. Už předtím bylo navíc máváno postavení mimo hru.
     
    50
    S blonďatým přelivem chytající Keylor Navas protáhl kosti, když skákal pro neškodný centr kosovského reprezentanta Valona Beriši.
     
    51
    Konan přečetl Neymarův pas do šestnáctky. Mbuku poté vyrazil na zteč a Julian Drexler ho zastavil jen faulem za automatickou žlutou kartu.
     
    52
    Standardní situaci domácí fotbalisté nijak nevyužili. Definitivně jim plány na ohrožení Navase vzala ruka Xaviera Chavalerina.
     
    53
    Marquinhos šel na vlastní pěst na útočný výlet. Touré ho fauloval a také Paredes bude moci rozjet standardní situaci z takřka nepalebné pozice.
     
    54
    Tasos Donis nešetřil silami a aktivním napadáním Florenziho donutil hostující fotbalisty k malé domů na třiatřicetiletého Kostaričana v brance PSG.
     
    55
    Další finta od Neymara, který předal míč Mbappému. Ten při kličkování na pětníku míč ztratil, byť nebylo pochyb o jeho ofsajdu.
     
    56
    Ani po změně stran si Tourého centrované míče do ohně nenacházejí. Od Foketa šel jeden takový do přichystané náruče Keylora Navase.
     
    57
    El Bilal Touré zasáhl paží do hlavy Neymara, který si sám řekl o příchod realizačního týmu. O nic extra vážného by se však jednat nemělo.
     
    58
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Tasos Donis, přichází Boulaye Dia.
     
    59
    Cassama vybruslil z obranné třetiny hřiště, jenže Touré na jeho práci nenavázal. Málo využívaný Bakker vhazuje na útočné polovině PSG.
     
    60
    Paredes nebyl připraven na Icardiho přihrávku. Zaváhání svých argentinských kolegů musel napravovat Presnel Kimpembe, který se postaral o dlouhý pas na hrot domácího útoku.
     
    61
    Největší možnost pro Remeš! Beriša vběhl do otevřeného prostoru. Pak roztáhl hru doleva na čerstvého Diu a ten střelou z rohu šestnáctky orazítkoval ze svého pohledu pravou tyč!
    61. Boulaye Dia (REI)
     
    62
    Pařížané to vzali šupem na opačný konec hřiště, ale Neymarovi scházely centimetry, aby ve vápně dosáhl na finální pas od Mbappého.
     
    63
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hrát otevřenou partii se proti nejlepšímu klubu na francouzském území zkrátka nevyplácí! Kylian Mbappé vyšachoval obranu rychlou narážečkou s Draxlerem, po které naservíroval balon před prázdnou kasu jednoduše zakončujícímu MAURO ICARDIMU.
    63. Mauro ICARDI - 0:2
     
    64
    Druhý gól bude muset potvrdit video. Zavánělo to ofsajdovým postavením Icardiho, když čekal na Mbappého finální pas.
     
    65
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nathanaël Mbuku, přichází Arbër Zeneli.
     
    65
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Dereck Germano Kutesa.
     
    66
    Druhý gólový zásah Icardiho je po několika minutách potvrzen. PSG vede 2:0 a už by o tři body nemělo přijít.
     
    67
    Foket měl před Navasem hned několik spoluhráčů. Centr ale poslal na stopery a pak musel rychle upalovat vzad s brejkem Mbappého, který zastavil až dobrý zákrok Rajkoviće.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Ander Herrera.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Leandro Paredes, přichází Marco Verratti.
     
    69
    Střídající hráči Remeše obranu soupeře v posledních minutách pravidelně větrají. Kromě nepřesné střely se teď chystají na rozehrávku rohového kopu.
     
    70
    Zeneli z delší vzdálenosti minul ze svého pohledu levou tyč. Předtím se úplně nepovedla rozehrávka rohu jeho krajanu Berišovi.
     
    71
    Di María už mohl střílet z nějakých pětadvaceti metrů. Místo toho ale ještě přihrával a Neymar musel vycestovat ven z pokutového území.
     
    72
    Dereck Germano Kutesa odzbrojil Mbappého a o pár chvil později získal rozehrávku z klidu, když ho u pomezní čáry fauloval Mitchel Bakker.
     
    73
    Ander Herrera nenechal projít Berišovu přihrávku. Di María následný pokus o brejk dosti zpackal a dopředu se opět tlačí pánové v červenobílých dresech.
     
    73
    Foket za žlutou kartu podrazil Mbappého, který už se mu začínal vzdalovat. Předcházel tomu Navasův pád pod Berišovy nohy.
     
    74
    Marquinhos na svou trefu z minulého týdne nezaváhal. Po centru Di Maríi nebyl ve vzduchu v tak dobré pozici, aby zvládl usměrnit balon mezi tyče.
     
    75
    Navas už poněkolikáté dobře zanalyzoval let přihrávky z křídelního prostoru. Ta prošla přes nizozemského krajního obránce Bakkera.
     
    76
    Dia šel k zemi po neohrabaném zákroku Herrery. Remeš se po druhém inkasovaném gólu rozhodně nesložila, ba naopak.
     
    77
    Kylian Mbappé hledal Icardiho, ale do dráhy přihrávky z levé strany se postavil rakouský stoper Maresic. Před rohovým kopem se zřejmě bude střídat.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Pablo Sarabia.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Kays Ruiz-Atil.
     
    79
    Thomas Foket měl na pravém kraji hřiště hodně prostoru. Spoluhráčovu přihrávku na lajně ale nezastavil a to znamená možnost vhazování pro Bakkera.
     
    80
    Kays Ruiz-Atil měl první dotek s míčem ve vlastním vápně. Dia ho aktivně napadal, ale situaci i tak vyřešil s ledovým klidem.
     
    81
    Neymar si bez úspěchu říkal o faul po kontaktu s Cassamou. Podobnými pády už začíná domácí fanoušky dost štvát.
     
    81
    Až moc razantní centr od Florenziho. Balon vycestoval za vzdálenější autovou čáru a na programu bude další střídání.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Moreto Cassama, přichází Fraser Hornby.
     
    82
    Domácí trenérský štáb si za svůj ambiciózní přístup k zápasu zaslouží pochvalu. Po příchodu Frasera Hornbyho už je na hřišti hodně ofenzivní sestava.
     
    83
    Pablo Sarabia na nic nečekal a po hezké uličce od Neymara z prvního doteku adresoval pas před branku Mbappému, jenž v ložené situaci nezvykle selhal.
    83. Kylian Mbappé (PSG)
     
    84
    Chavalerin posunul míč o několik metrů doprava na Berišu, který zkusil štěstí zpoza pokutového území, ale Navasovu branku o nějaký ten metr netrefil.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Presnel Kimpembe, přichází Abdou Diallo.
     
    86
    Boulaye Dia byl podražen, když šel z pravé strany směrem k ose hřiště. Remeš nepolevuje ve snaze zaznamenat alespoň kontaktní gól.
     
    87
    Berišovi standardní situace ale moc nejdou. Najevo mu to jasně dává i kapitán Abdulhamíd, kterého centr kosovského záložníka hodně přeletěl.
     
    88
    Hornby dával hodně naivní přihrávku z levé strany. Skotský fotbalista musel vědět o tom, že kolem velkého vápna nemá k dispozici byť jediného spoluhráče.
     
    89
    Florenzi si připravil centr z pravého okraje velkého vápna. Míč se zastavil před Sarabiou a ten ho zblízka napálil nad břevno!
     
    90
    Neymar nahrál třemi hráči tísněnému Verrattimu. Ten si přesto poradil přihrávkou na Sarabiu, který tentokrát branku trefil, ale Rajković ji snadným zákrokem ochránil.
     
    90+1
    Mbappé dělal problémy Foketovi, na kterém se po vstupu do šestnáctky snažil vyrobit pokutový kop, ale rozhodčí ukázal jen na odkop od Rajkovićovy brány.
     
    90+2
    Čas na třetí gól tady ještě je. Ve druhé z pěti nastavených minut Chavalerin fauloval Neymara a je z toho přímý kop z osmnácti metrů.
     
    90+3
    Neymar si tuto příležitost nenechal nikým vzít, jenže z osmnácti metrů o malinký kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    90+3
    Boulaye Dia narazil do postavené překážky jménem Marquinhos. Hostující kapitán podle sudího fauloval a dokonce se to neobešlo bez žluté karty.
     
    90+4
    Beriša ale nechtěně potvrdil, že mu dnes exekuce standardních situací nejdou. Nákop letěl za nabíhající hráče a skončil v moci Navase.
     
    90+5
    Neymar si narazil s Mbappém, ale vystřelit ze sedmnácti metrů si netroufl. Raději nabil Sarabiovi, jenž levačkou bez přípravy hodně přestřelil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Byl to opravdu koukatelný zápas, a to nejen zásluhou známých superhvězd v dresu PSG. Remeš se svého bohatého soupeře nezalekla a od začátku podnikala odvážné útoky. To se ji částečně stalo osudným, protiže Pařížané to při akcích do nezformované obrany měli o něco jednoduší. Svěřenci trenéra Tuchela si vytvořili docela dost šancí, nicméně využít dokázali jen dvě z nich. V obou případech se o to postaral dvojnásobný asistent Mbappé a hlavně úspěšný střelec Icardi. Trefu si zasloužil i Neymar, jenže dnes měl nepřesně seřízená mířidla.
     
    Pařížané se třetí výhrou v řadě posunují na sedmé místo. Remeš zůstává po statečném výkonu na sestupové devatenácté příčce.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 7
    Střely mimo: 4 – 12
    Držení míče. 35 % – 65 %
    Rohové kopy: 3 – 7
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 11 – 10
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:00:01)

    Michal Břuchanský

    Góly: 9. Icardi (Mbappé), 63. Icardi (Mbappé)

    Karty:   35. Cassama (REI), 73. Foket (REI) – 51. Draxler (PSG), 90+3. Marquinhos (PSG)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:12. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Maresic, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama (81. Hornby), Chavalerin – Touré (65. Kutesa), Valon Beriša, Mbuku (65. Zeneli) – Donis (58. Dia).
    Náhradníci: Diouf – Cafaro, De Smet, Dia, Dingomé, Hornby, Kutesa, Sierhuis, Zeneli.

    Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kimpembe (85. A. Diallo), Bakker – Di María (78. Ruiz-Atil), Draxler (68. A. Herrera), Paredes (68. Verratti) – Neymar, Icardi (78. Sarabia), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico, Letellier – A. Diallo, Dagba, Verratti, A. Herrera, Fadiga, Ruiz-Atil, Sarabia.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Annonier