Bordeaux – Nice 0:0 (kon.) | Angers – Brest 3:2 (kon.) | Dijon – Montpellier 2:2 (kon.)
Monaco – Štrasburg 3:2 (kon.) | Nîmes – Lens 1:1 (kon.) | Lorient – Lyon 1:1 (kon.)
Remeš – Paríž 0:2 (kon.)
koniec
Dijon FCO
2:2 (1:0)
HSC Montpellier
cz Nedeľa 27.09.2020, 15:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Téji SAVANIER - 2:2
     
    90
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! K pokutovému kopu se postavil TÉJI SAVANIE, který zamířil do levé šibenice. Brankář Alfred Gomis si sice vybral dobrou stranu, ale na zakončení nemohl dosáhnout. Fotbal se hraje na góly a ne na výkon, jinak by Dijon musel zvítězit.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jonathan Panzo (Dijon FCO).
     
    89
    Montpellier bude zahrávat pokutový kop! Jonathan Panzo vrazil do soupeře a dává mu šanci na vyrovnání! Celou situaci ještě zkoumá VAR!
     
    83
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Pape Diop, přichází Wesley Lautoa.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Frédéric Sammaritano.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mihailo Ristić, přichází Ambroise Oyongo.
     
    77
    Prvním potrestaným hráčem hostujícího celku je střídající Stephy Alvaro Mavididi (Montpellier), který kolenem trefil soupeře a musel vidět žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Jordan Marié.
     
    72
    Hostující tým rozehrál rohový kop, který odvrátil Bruno Écuélé Manga. následně se balon vrátil před branku a u pravé tyče zakončoval Stephy Alvaro Mavididi, jehož znovu zablokoval Manga!
     
    65
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Stephy Alvaro Mavididi.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Florent Mollet.
     
    61
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Bersant Celina, přichází Mounir Chouiar.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Anibal Chala, přichází Ngonda Muzinga.
    60. Bruno Écuélé Manga - 2:1
     
    60
    Dijon právě vstřelil branku!
    Tohle je hodně studená sprcha pro favorita zápasu! Na centr od rohového praporku si naskočil zcela sám BRUNO ÉCUÉLÉ MANGA, jenž hlavou zavěsil pod břevno. Situaci se snažil vyřešit ještě Andy Delort, ale na balon nemohl doskočit. Dijon se tak vrací do vedení.
     
    56
    Zprava odcentroval Téji Savanier, který přesným centrem našel Andyho Delorta. Urostlý útočník se pověsil do vzduchu a zakončil hlavou. Alfred Gomis se skvěle natáhl a míč vyrazil – otočení stavu zapasu je na spadnutí.
    50. Andy DELORT - 1:1
     
    50
    Montpellier právě vstřelil branku!
    A protože nedáš, tak dostaneš. Toto otřepané pravidlo znovu platilo! Gaëtan Laborde před šestnáctkou posadil na zadek soupeře a následně odcentroval na zadní tyč, kde situaci zavíral ANDY DELORT. Jeho hlavička byla přesná, a tak máme znovu vyrovnáno! Asistence: Gaëtan Laborde.
     
    49
    Hráči v bílých dresech opět kombinovali a jejich rozehrávka byla opět nepřesná. Centr z levé strany mířil před branku, kde se nacházeli Mama Baldé a Roger Assalé. První jmenovaný byl překvapený, že soupeř balon neodvrátil, a tak ve vyložené situaci míč netrefil.
    35. Andy Delort (MON)
     
    35
    Tohle prostě musí konči v brance, jenže stav zápasu se nemění! Po nepřehledném souboji se k míči dostal Junior Sambia, jenž zvedl hlavu a přihrál před odkrytou bránu! Andy Delort situaci podcenil, zakončení příliš neutáhl , ale zamířil přesně. Na brankové čáře situaci pak vyřešil obránce Fouad Chafik, jenž se stal hrdinou okamžiku.
     
    28
    Tak vám začínám mít strach, aby Dijon dohrál v plném počtu! Eric Junior Dina Ebimbe (Dijon) předvedl skluz ze strany, kterým trefil soupeře a také on se podíval na to, jak vypadá žlutá karta.
     
    20
    Jonathan Panzo hraje opravdu skvěle, vytáhl totiž další obranný zákrok a ve skluzu zbavil soupeře míče. Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyčku, odkud byla vyslána střela, která byla zablokována. Následně ještě pálil Gaëtan Laborde, avšak Alfred Gomis byl na místě.
     
    19
    Po přerušené hře odmítl od míče odstoupit Bersant Celina (Dijon), který byl následně trefen. Hlavní sudí opět nemá jinou možnost a trestá dalšího domácího hráče.
     
    10
    První potrestaným hráčem je Fouad Chafik (Dijon), který rychle zatáhl za záchranou brzdu a soupeře tím poslal na trávník. Rozhodčí ani chvilku neváhal a vytáhl z kapsičky žlutý kartónek.
    8. Eric Junior Dina Ebimbe - 1:0
     
    8
    Dijon právě vstřelil branku!
    Varování favoritovi nestačilo, a tak je tu úvodní branka zápasu! Jeden z beků předvedl hrůzostrašnou rozehrávku a Montpellier kapituluje! Míče se chopil Bersant Celina, který si jej navedl na střed a poté přihrál na pravou stranu šestnáctky. ERIC JUNIOR DINA EBIMBE zachoval klid na kopačkách a zamířil přesně k bližší tyči. Asistence: Bersant Celina.
    5. Roger Assalé (DIJ)
     
    5
    Obrovskou šanci zahodil Roger Assalé, který v samostatném úniku trefil vybíhajícího brankáře. Dostal ale šanci na reparát a Jonas Omlin se znovu činil, když si konečky prstů sáhl na míč, jenž zamířil do břevna. Favorit tak dostal od domácího celku první varování!

    Michal Luxa

    Góly: 8. Dina Ebimbe (Celina), 60. Écuélé Manga (Dina Ebimbe) – 50. Delort (Laborde), 90. Savanier (pen.)

    Karty:   10. Chafik (DIJ), 19. Celina (DIJ), 28. Dina Ebimbe (DIJ), 89. Panzo (DIJ) – 77. Mavididi (MON)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 6:13. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:11.
    Dijon FCO: A. Gomis – Chafik, Écuélé Manga (C), Panzo, Chala (61. Muzinga) – Pape Diop (83. Lautoa), Ndong – M. Baldé (73. Marié), Celina (61. Chouiar), Dina Ebimbe (83. Sammaritano) – Assalé.
    Náhradníci: Racioppi – Muzinga, Lautoa, Marié, Younoussa, Sammaritano, Chouiar, Philippe, Scheidler.

    HSC Montpellier: Omlin – Congré, Hilton, Mendes – Ristić (83. Oyongo), Sambia (65. Mavididi), Savanier, Le Tallec, Ferri (65. Mollet) – Delort, Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Oyongo, Cozza, Chotard, Dolly, Mollet, Mavididi, Yun, Škuletić.

    Rozhodca: Petit – Lang, Finjean