Jablonec – Opava 4:1 (kon.) | Plzeň – Brno 4:1 (kon.) | Pardubice – Liberec 3:0 (kon.)
Příbram – Sparta Praha 1:3 (kon.)
koniec
FK Jablonec
4:1 (2:1)
Slezský FC Opava
cz Nedeľa 27.09.2020, 15:30 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se regulérního gólu dočkal i JAKUB POVAŽANEC! Martin Doležal mu sklepl míč proti kopačce, Považanec si jej přehodil na levou nohu a vystřelil z hranice šestnáctky. Balon se dost možná i kvůli lehké teči bránícího hráče snesl přesně do horního rohu Fendrichovy svatyně!
     
    90
    Pokutový kop se nekoná. Po dlouhém rozhovoru s videorozhodčím ukazuje sudí Hrubeš pouze k rohovému praporku.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Podaný, přichází Jan Krob.
     
    88
    Penalta pro Jablonec? Rozhodčí kontroluje ruku ve vápně Opavy.
     
    78
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jan Řezníček, přichází Bojan Dordić.
     
    77
    Severočeši už hrají malinko s exhibičním nádechem. Martin Doležal sám před gólmanem nechal vyniknout Fendricha. Považanec jej rychle našel znovu, tentokrát však domácí útočník ještě chystal míč před prázdnou klec Pilařovi, což se neukázalo jako správné řešení.
     
    73
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tentokrát už se družina Petra Rady raduje právem! Robert Hrubý od levé postranní čáry parádním centrem poslal míč do předbrankového prostoru. Tam nejvýše vyšplhal IVAN SCHRANZ, který svoji hlavičku stlačil k zemi a nedal Fendrichovi nárok!
     
    72
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Václav Pilař.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Čvančara, přichází Martin Doležal.
     
    71
    Jakub Podaný elegantně prostrčil míč mezi nohama bránícího Harazima a hned hledal Čvančaru. Vytáhlý útočník ale na hranici malého vápna centr nedoskočil tak, jak by si představoval, a hlavou minul!
     
    67
    Žlutou kartu dostává Vilém Fendrich (SFC Opava).
     
    66
    Jablonec už se radoval, gól ale neplatí! Ivan Schranz vybojoval míč pro Jakuba Považance, jenže si pomohl faulem. Hezká rána slovenského záložníka z hranice vápna, která přistála v opavské síti, se tedy počítat nebude!
     
    61
    Obrovská příležitost Slezanů! Po hodně nepřehledné situaci se brankář Hrubý rozhodl odehrát míč hlavou. Připravil jej ale pouze proti noze Lukáše Holíka, který si balon navedl až před branku. Nakonec však mířil těsně nad!
     
    60
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jaroslav Zelený, přichází Robert Hrubý.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Dalibor Večerka (SFC Opava).
     
    58
    Tomáš Ladra si narazil míč o Zeleného a zpoza pokutového území vyslal nepříjemnou skákavou střelu. Vilém Fendrich ji vyrazil před sebe a už na zemi si skvěle poradil také se Čvančarovou snahou o dorážku!
     
    55
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Štěpán Harazim.
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Bartosz Pikul, přichází René Dedič.
     
    48
    Ošemetná situace v jabloneckém vápně! Lukáš Holík si zasekl Tomáše Hübschmana a snažil se jej obejít. Jablonecký kapitán vleže nechtěně zahrál rukou, penalta se nepíská.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Matěj Hrabina.
     
    42
    Opava právě vstřelila branku!
    SFC koriguje. Václav Juřena velmi dobře zapracoval na pravé straně a po zemi poslal míč do pokutového území. Matěj Helešic jej nakonec nabídl BARTOSZI PIKULOVI, jenž zblízka pokořil Hrubého a snížil na 1:2!
     
    41
    Bartosz Pikul hezky obehrál jednoho z Jabloneckých a uvnitř šestnáctky se opřel do balonu. Vlastimil Hrubý měl plné ruce práce!
     
    38
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A gól byl po chvíli uznán, domácí vedou už 2:0! Po dobře zahraném rohovém kopu se míč v pokutovém území odrazil až na kopačku na hraně ofsajdu operujícího TOMÁŠE HÜBSCHMANA, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Fendricha.
     
    37
    Jablonec dostal míč do sítě, prohlíží se video!
     
    35
    Parádní akce Severočechů. Ivan Schranz nezištnou hlavičkou posunul míč na Tomáše Ladru, který z poloviny hřiště pelášil na branku. Zakončení se rozhodl vzít na sebe a Vilém Fendrich měl co dělat, aby dokázal pumelici na bližší tyč vyrazit!
     
    32
    Tomáš Ladra efektivně zahrál na housle Večerkovi a vtrhl do pokutového území. Střílený centr Schranz nezasáhl, přesto musel Vilém Fendrich rychle na zem, aby odvrátil pohromu.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Jan Řezníček (SFC Opava).
     
    26
    Ivan Schranz vyplaval zcela nekrytý v pokutovém území Opavy. Ladra mu centr posadil přímo na hlavu, jenže slovenský reprezentant z bezprostřední blízkosti minul Fendrichovu svatyni! Obrovská šance.
     
    24
    David Štěpánek (JAB) si dal míč daleko od nohy a kdyby nedovoleně nevjel pod nohy jednoho z Opavských, mohlo to být pro hosty hodně zajímavé. Štěpánek vidí žlutou kartu.
     
    22
    Václav Juřena se odhodlal k velké individuální akci. Od půlicí čáry se prokličkoval až na hranu šestnáctky, kde si míč přehodil na levou nohu a střílel. Škoda pro Slezany, že mu rána sjela a skončila až na tribuně.
     
    17
    Libor Holík nadýchaným centrem z pravého křídla oslovil Jaroslava Zeleného, jehož technická hlavička zapadla mimo volný prostor u vzdálenější tyčky!
     
    10
    Severočeši to sehráli velmi dobře. Po prostrkávačce z pravé strany se ve vápně ocitl Jakub Považanec, který přes vyběhnuvšího gólmana Opavy přichystal vyloženou šanci Zelenému. Ten však z hranice vápna přestřelil odkrytou bránu!
     
    3
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši jdou už ve třetí minutě do vedení. Centr Jaroslava Zeleného od pravé postranní lajny doletěl až k hranici malého vápna, kde si míč nešťastně do vlastní klece nasměroval JOSS DIDIBA!

    Ondřej Belák

    Góly: 3. Didiba (vla.), 38. Hübschman, 73. Schranz (R. Hrubý), 90+3. Považanec (Doležal) – 42. Pikul (Texl)

    Karty:   24. Štěpánek (JAB) – 30. Jan Řezníček (OPA), 59. Večerka (OPA), 67. Fendrich (OPA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 8:10.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Libor Holík, Martinec, Štěpánek, Podaný (90. Krob) – Ladra (72. Pilař), Hübschman (C), Považanec, Zelený (60. R. Hrubý) – Schranz, Čvančara (72. Doležal).
    Náhradníci: Hanuš – Jeřábek, Krob, Haitl, R. Hrubý, Pilař, Doležal.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Didiba, Žídek (C), Večerka – Helešic (46. Hrabina), Mondek (55. Harazim), Texl, Jan Řezníček (78. Dordić), Lukáš Holík – Pikul (55. Dedič), Juřena.
    Náhradníci: Lasák – Harazim, Hrabina, Zavadil, Koschatzký, Dordić, Dedič.

    Rozhodca: Hrubeš – Blažej, Hock

    Diváci: 1 810