koniec zavodu
Kvalifikácia na VC Ruska

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Sobota 26.09.2020, 14:00Formula 1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 14:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov F1! V nedeľu pokračuje kalendár VC a jednotliví pretekári sa presunú do Ruska, kde ich čaká desiaty závod tohto ročníka. Ešte pred samotnou VC sú na programe jednotlivé tréningy a sobotná kvalifikácia, ktorá určí poradie na štartovacom rošte. Kvalifikácia sa začne v tradičnom čase od 14:00.

    Minulý VC Toskánska ovládol Lewis Hamilton systémom štart-cieľ. Aj v tomto preteku bude spoločne s Bottasom patriť medzi hlavných favoritov, ale nesmú nič podceniť, nedávno sa v Taliansku zrodilo veľké prekvapenie. Doposiaľ sa išli tradične pred kvalifikáciu dva tréningy, v oboch triumfoval Bottas. Zajtra sa pojde doobeda pred kvalifikáciu ešte jeden.

    Ako dopadne sobotná kvalifikácia na VC Ruska a kto si vybojuje pole position? Sleduje náš online prenos!
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom motorsportu a teda F1! Dnes je na programe kvalifikácia pred zajtrajšou hlavnou VC Ruska. Doobeda sa išiel ešte posledný tréning, v ktorom dominoval Hamilton. Aj v kvalifikácií sa opäť očakáva hlavný súboj medzi tímovými kolegami Hamiltonom a Bottasom. Kto vie, možno sa však dočkáme aj prípadného prekvapenia. Opäť sa vám prihlásime, keď už všetko bude v dejisku pripravené na štart.
     
    Na trati je už všetko pripravené na štart dnešnej kvalifikácie. Uvidíme, kedy sa potom jednotliví jazdci vyberú na trať, aby absolvovali prvú časť kvalifikácie.
     
    Závod práve odštartoval.
     
    18:00
    Prvá časť kvalifikácie na VC Ruska sa práve začala!
     
    17:50
    Na trati v Soči už bola zahájená dnešná kvalifikácia, po ktorej spoznáme obsadenie štartovcieho raštu v zajtrajšom preteku.
     
    16:50
    Zatiaľ máme na tri len jedného jazdca a tým je George Russell z tímu Williams. Keď sa pozrieme bližšie, tak posledné obdobie je pre Russela celkom úspešné, podľa predpokladov by sa mal dostať cez prvú časť.
     
    15:40
    Postupune sa na trať dostávajú už aj ďalší piloti, medzi nimi aj ústredné duo Hamilton – Bottas z tímu Mercedes. Aj dnes budú týto dvaja patriť medzi hlavných favoritov na zisk pole position.
     
    14:15
    Prvé merané kolo majú už jazdci za sebou. Na chvoste a teda na nepostupových pozíciach sa nachádzajú Nicholas Latifi, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi a Kimi Räikkönen.
     
    13:40
    Okrem štyroch pilotov, sa už do prvej kvalifikácie všetci zapojili. Na trati je však v úvode celkom pokoj, ako vždy bude podstatný záver kvalifikačnej časti.
     
    13:30
    Doposiaľ sa na trat nedostali Daniel Ricciardo a Alexander Albon. Russel mal menšie problémy a musel ísť do boxov. Momentálny najlepší čas patrí Bottasovi.
     
    12:05
    Troška prekvapivo teraz druhý najlepší čas patrí Räikkönenovi. Tento fínsky jazdec sa pravidelne nachádza na hrane prvej a druhej časti kvalifikácie.
     
    11:40
    Na trati sa už nachádzajú všetci jazdci, z boxov sa dostali teda už aj Daniel Ricciardo a Alexander Albon. Hamilton sa dostáva na druhé miesto, rovno za svojho tímového kolegu.
     
    10:20
    Hamilton však napokon nie je druhý! Kvôli nesplnenému limitu na trati mu nebolo kolo započítané, podobné komplikácie majú aj Nicholas Latifi a Kevin Magnussen.
     
    09:05
    Doposiaľ nemali ešte namerané kolo: Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, George Russell, Nicholas Latifi a Alexander Albon. Nachádazjú sa tak na pozíciach, ktoré nezaručujú postup do druhej časti.
     
    08:50
    Priebežný líder tejto kvalifikácie Bottas odošiel do boxov, na druhé miesto sa už znova zaradil Hamilton a tento čas mu už odobratý nebude.
     
    07:05
    Priebežné poradie sa opäť mení, na nepostupové miesto padol Räikkönenen, ktorý sa to však snaží čo najrýchlejšie zmeniť.
     
    06:10
    Hneď viacero pretekárov išlo do boxov. Čoskoro sa dostaneme do záverečnej časti prvej kvalifikácie, bude sa rozhodovať o postupujúcich do prostrednej časti.
     
    05:05
    Na trati je posledný jazdce, ktorý ešte nemá zaznamenaný meraný čas a je to Nicholas Latifi, čiže logicky sa nachádza na poslednom mieste a je otázne, či sa dostane do druhej časti.
     
    04:34
    Momentálne sa na trati v Soči nič zaujímavého nedeje, aj naďalej je väčšina pilotov v boxoch. Čoskoro však väčšina z nich sa na trať musí vrátiť, aby zabojovala o čo najlepší čas v závere prvej kvalifikácie.
     
    03:05
    Hamilton, Pérez, Sainz a Leclerc sú zatiaľ v boxoch, zvyšok pilotov je späť na trati. Uvidíme, či sa dočkáme v prvej časti kvalifikácie nejakého prekvapenia.
     
    02:02
    Hamilton sa stále na trať nevracia, možno tak už v prvej časti kvalifikácie ani nespraví. Bottas je však pripravený ešte prvú časť kvalifikácie dokončiť.
     
    01:40
    Záver prvej časti kvalifikácie nevyšiel Räikkönenovi a po hrubej chybe zrejme stratil možnosť postúpiť do prostrednej časti.
     
    00:00
    Prvá časť kvalifikácie sa práve skončila!
     
    Do druhej časti kvalifikácie nepostupujú:

    Romain Grosjean (Haas), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas), Nicholas Latifi (Williams) a Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).
     
    Viackrát spomínaný fínsky pretekár Räikkönen napokon chybu nestihol napraviť a dnes sa tak žiaľ do druhej časti kvalifikácie nedostal, zajtra bude štartovať z posledného miesta.
     
    15:00
    Druhá časť kvalifikácie sa práve začala!
     
    14:10
    Dostávame sa do druhej časti dnešnej kvalifikácie. Väčšina z pilotov na nič nečakala a okamžite vyrazili na trať.
     
    13:45
    V boxoch zatiaľ zostali Alexander Albon a George Russell. Druhý menovaný je určite spokojný, že sa dostal do druhej časti kvalifikácie, kde bude bojovať o čo najlepšie umiestnenie.
     
    12:45
    Ešte sme si nič nepovedali k počasie v Soči. Je celkom zatiahnuté, ale zatiaľ neprší. Väčšina jazdcov zvolila strednú sadu pneumatík, výnimkou sú Valtteri Bottas, Lewis Hamilton a Max Verstappen.
     
    10:25
    Opäť bol Hamiltonovo odrátaný jeho čas ako v prvej časti kvalifikácie a tak musí bojovať o nové merané kolo v druhej časti dnešnej kvalifikácie.
     
    09:15
    Pozrime sa, kto je momentálne nepostupujúcim do poslednej tretej časti: Albon, Stroll, Vettel, Hamilton a Russell. Hamiltonovo meno je prekvapenie, ale je to spôsobené tým odrátaným časom. Určite to veľký favorit čoskoro napraví.
     
    08:30
    Okrem Russella všetci pretekári zamierili do boxov. Ako už bolo spomenuté, s Russelom sa do tretej časti nepočíta, bojuje hlavne o čo najlepšie štartovacie pole pred zajtrajším hlavným závodom.
     
    05:20
    Postupune sa už pretekári vracajú späť na trať aby absolvovali záver druhej časti dnešnej kvalifikácie. Uvidíme, či sa dočkáme prípadného prekvapenia, alebo uvidíme kalsický menoslov jazdocv, ktorý sa pravidelne dostávajú aj do tretej časti.
     
    04:15
    Ak sa pozrieme na mená pilotov, ktorí by sa do poslednej časti nedostali tak to sú: Albon, Stroll, Russell, Vettel a Hamilton. Posledný menovaný by však určite mal postúpiť, ak nie, bolo by to obrovské prekvapenie.
     
    03:05
    Všetci jazdci sú už späť na trati, pomaly vrcholí prostredná čast kvalifikácie. Ešte to vyzerá na veľmi zaujímavý boj o postup do poslednej časti.
     
    02:50
    Najlepší čas momentálne patrí Ricciardovi, ktorý aj v posledných kvalifikáciach vedel potrápiť hlavných favoritov.
     
    02:15
    Ale pozor! Je vyvesená červená vlajka v závere druhej kvalifikácie! Sebastian Vettel vletel do ochranej bariéry a bol dosť otrasený. Našťastie je v poriadku, na zemi sú však úlomky z jeho vozidla a tak je vyvesená červená vlajka!
     
    02:15
    Čakáme tak na reštart druhej časti kvalifikácie! Čoskoro by sa tak už malo stať.
     
    01:50
    Červená vlajka je preč a jazdci už môžu dokončiť druhú časť kvalifikácie. Uvidíme, ako toto prerušenie ovplyvní hlavne jazdcov, ktorí sú na hrane postupu do tretej časti.
     
    00:00
    Druhá časť kvalifikácie sa práve skončila!
     
    Do tretej časti kvalifikácie nepostupujú:

    Charles Leclerc (Ferrari), Daniil Kvjat (AlphaTauri), Lance Stroll (Racing Point), George Russell (Williams) a Sebastian Vettel (Ferrari)
     
    Prekvapením je určite až štvrté miesto Hamiltona, ktorý mal v tejto časti kvalifikácie problémy a a navyše došlo k prerušenie. No uvidíme, ako sa mu bude dariť v poslednej časti.
     
    12:00
    Tretia časť kvalifikácie sa práve začala!
     
    11:10
    Sme v závere dnešnej kvalifikácie. Kto si teda vybojuje pole position? Dozveime sa to v nasledujúcich chvíľach.
     
    10:45
    Všetci desiati jazdci, ktorí sa prebojovali do záverečnej časti sú už na trati. Uvidíme, či sa dočkáme prípadného prekvapenia, alebo si jeden z reprezentantov Mercedesu vybojuje pole position.
     
    09:45
    Zatiaľ sa nič vážneho v poslednej časti kvalifikácie nedeje. Tradične sa bude rozhodovať až v závere tretej kvalifikácie.
     
    08:05
    Prvú trojicu momentálne tvoria: Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton a Valtteri Bottas.
     
    07:50
    Šancu zabojovať o lepšie miesto však stále majú aj Max Verstappen. alebo Carlos Sainz.
     
    07:10
    Dlho netrvalo a mení sa opäť poradie. Na čele je momentálne Lewis Hamilton, ktorý ide tretiu čast bez akýchkoľvek komplikácií. V jeho závese sa nachádza Valtteri Bottas a tretí je Max Verstappen.
     
    06:20
    Postupune jednotliví pretekári idú do boxov. Zrejme sa z nich potom späť na trať dostanú až pred samotným záverom tretej časti kvalifikácie.
     
    05:25
    Aj naďalej je všetkých 10 petekárov v boxoch. Čoskoro nám vyvrcholí dnešná kvalifikácia, ktorá krátko pred skončením druhej časti musela byť prerušená.
     
    04:05
    Verstappen, Pérez a Albon sú ešte v boxoch, zvyšok je späť na trati. Vrcholí nám dnešný súboj o pole position na VC Ruska!
     
    03:05
    Postupune sú už všetci jazdci späť na trati. Hamilton je stále na vedúcej pozícií.
     
    02:10
    Sme už v samotnej záverečnej časti, ale nič zaujímavého sa nedeje. Vyzerá to, že Hamilton si vybojuje pole position.
     
    00:00
    Tretia časť kvalifkácie sa práve skončila!
     
    Koniec závodu.
     
    Konečné poradie:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Pérez (Racing Point), 5. Ricciardo (Renault), 6. Sainz (McLaren), 7. Ocon (Renault), 8. Norris (McLaren), 9. Gasly (AlphaTauri), 10. Albon (Red Bull), 11. Leclerc (Ferrari), 12. Kvjat (AlphaTauri), 13. Stroll (Racing Point), 14. Russell (Williams), 15. Vettel (Ferrari), 16. Grosjean (Haas), 17. Giovinazzi (Alfa Romeo), 18. Magnussen (Haas), 19. Latifi (Williams), 20. Räikkönen (Alfa Romeo).
     
    Dnešná kvalifikácia pred zajtrajšou hlavnou VC Ruska sa skončila trocha neskoršie, ako sa plánovalo. V závere druhej časti kvalifikácie musela byť vyvesená červená vlajka. Lewis Hamilton sa pred treťou časťou kvalifikácie nachádzal až na štvrtom mieste, ale bezchybnou jazdou v závere si vybojoval pole position! Druhé miesto patrí Max Verstappenovi, ktorý išiel famózne záver kvalifikácie a tretí končí Valtteri Bottas.
     
    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty! (15:17:48)

    Miroslav Revaj