Metallurg Magnitogorsk – Viťaz 1:4 (kon.) | Ufa – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Novgorod – Chabarovsk 2:3 (po pr.)
CSKA Moskva – Čerepovec 5:0 (kon.) | Soči – D. Moskva 2:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Severstaľ Čerepovec
cz Štvrtok 24.09.2020, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Nový ročník KHL už je v plném proudu a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy CSKA Moskva a Severstal Čerepovec.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté dnes domácího CSKA Moskva jsou v tabulce v Západní konferenci na druhém místě se ziskem jedenácti bodů. Ty získali za pět výher a dvě prohry. Po pěti výhrách v řadě za sebou naposledy Moskvané padli 2:4 na svém ledě s Magnitogorskem a přerušili tak dlouhou úspěšnou sérii. Dnes by znovu před svými diváky rádi bodovali a začali tak další kladnou sérii. Uvidíme, zda se jim to proti velmi dobře hrajícímu Čerepovci povede.

    Nejproduktivnější hráči

    Anton Slepyšev 3+3
    Maxim Mamin 2+2
    Konstantin Okulov 2+2
     
    Severstal Čerepovec

    Hosté si ve stejné konferenci také vedou zatím velmi solidně. S devíti body okupují čtvrté místo, když čtyřikrát vyhráli a dvakrát pak odešli z ledu jako poražený tým. V posledních dvou odehraných utkáních se Čerepovci dařilo. 4:3 vyhrál v prodloužení nad Nižním Novgorodem, po těsné výhře 1:0 pak loupil dva body v Čeljabinsku. Dnes proti moskevskému CSKA prahne po dalším úspěchu, ale nebude to mít vůbec jednoduché. Každopádně nás čeká zajímavý zápas.

    Nejproduktivnější hráči

    Vladislav Kodola 2+3
    Alexandr Petunin 2+2
    Jegor Morozov 1+3
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v plynulé sezóně utkaly dvakrát a výhry si rozdělily. Kdo bude úspěšný dnes, se nechme překvapit.
     
    Československá stopa v utkání

    Jindřich Abdul (CER)
    Adam Liška (CER)
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Skotnikov) – Blažijevskij, M. Robinson (A), Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič, Ar. Sergejev, Naumenkov – Slepyšev (A), Loktionov, Goldobin – Mamin, Šalunov, Okulov – Sorkin, Andronov (C), P. Karnauchov – Korosteljov, Světlakov, Leipsic.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (Rybalkin) – Kudako, Lalonde (A), Provolněv, Vittasmäki, Adamčuk, M. Chabarov, Sizov (C), Rogov – Abdul, Liška, J. Morozov – Kapustin, Geraskin (A), Kara – Vovčenko, Kodola, Petunin – Dumbadze, A. Alexejev, Kazakov.

    Rozhodčí: Kočetov, Soin – Zacharenkov, Šišlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté se dostali do útočnho pásma, ale hned o puk přišli. Následně pak hru na opačnou stranu otáčejí domácí hokejisté.
     
    00:56
    Kirill Adamčuk zablokoval pokus domácího hráče, jenž střílel z levé strany a dostal puk do bezpečí. Hned na to jde Čerepovec opět do akce.
     
    01:28
    Vladislav Kodola číhal na levém kruhu, poté dostal přihrávku a zakončil švihem, ale s jeho pokusem si brankář Šaryčenkov poradil a CSKA podržel.
     
    02:17
    Maxim Kazakov vyvinul znovu aktivitu Čerepovce a střílel z prostoru mezi kruhy, i jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    04:19
    Hosté jsou stále hodně aktivní a po nepřesné střele soupeře se dostali k dalšímu pokusu, ale opět to bylo hodně nepřesné.
     
    04:40
    Maxim Sorkin spěchal do útočného pásma za kotoučem, ale dobře mus sekundoval obránce Čerepovce a akci zastavil obranným zákrokem.
     
    06:08
    Bogdan Kiselevič sebral puk za vlastní brankou, ale neudržel ho a do akce pak šli hosté. Před Šaryčenkovem ale nic nevymysleli.
     
    08:05
    Agilní hosté se nastěhovali do útočného pásma a zahrozili před Šaryčenkovem, ten svou svatyni opět uhájil a neinkasoval.
     
    08:59
    Zatím není k vidění příliš oslnivý hokej, domácí jsou zatím za očekáváním, naopak hosté z Čerepovce jsou o něco aktivnější.
     
    09:33
    Leipsic sebral soupeři puk a hned si to s ním namířil do útočného pásma, ale nakonec nenašel spoluhráče, kterému by mohl kotouč přenechat.
     
    10:35
    V obranném pásmu CSKA vznikl zmatek o kotouč, nakonec ho domácí udrželi na svých holích a pádí do akce před branku Dmitrije Šugajeva.
     
    11:24
    Adam Liška dostal nabito a dostal se ke střele na pravém kruhu, ta ale byla sražena mimo ohrožení Šaryčenkovovy klece a domácí pak znovu míří dopředu.
     
    12:09
    Igor Geraskin si počínal hodně nebezpečně, jeho pokus po zemi však zastavil Alexandr Šaryčenkov.
     
    12:50
    Petunin poslal k zemi soupeře a ten se směrem k sudímu zlobil, domníval se, že šlo o nedovolený zákrok. Ovšem nevylučuje se a hra pokračuje dále.
     
    13:32
    Ivan Robov vyslal pokus skrze obranu domácích, ale ten znovu neprošel za Šaryčenkova.
     
    14:14
    Hosté stále obléhají domácí pásmo a snaží se o úvodní branku. Ale proti byla obrana CSKA, která puk dostala znovu do bezpečí.
     
    14:51
    Pět a půl minuty se nyní hraje bez přerušení a vypadá to, že to ještě chvíli zůstane. Hosté drží stále puk a kombinují před Alexandrem Šaryčenkovem.
     
    15:26
    Stále se nepřerušovalo a hra pokračuje dále. Nyní jsou v pásmu hostů domácí hráči a hrozí před Šugajevem.
     
    15:54
    Až nyní je hra zastavena po šesti a půl minutách. Do akce šel brankář hostů a zastavil střelu Konstantina Okulova.
     
    15:54
    A následuje komerční přestávka.
     
    16:01
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu střílel od modré čáry Samorukov, puk se pak dostal do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval MAXIM ŠALUNOV, jenž pak pověsil puk pod víko hostující branky – 1:0. Asistence: Dmitrij Samorukov a Maxim Mamin.
    16:01 Maxim ŠALUNOV - 1:0
     
    17:34
    Hosté se snažili najít odpověď na inkasovanou branku, ale jejich snaha ztroskotala na dobrém zákroku Alexandra Šaryčenkova.
     
    18:15
    A další pokus hostů, když střílel Jindřich Abdul. Pokus českého hráče ale obrana CSKA srazila mimo a pomohla tak Šaryčenkovi, který nemusel zasahovat.
     
    18:45
    Chvilku se nehrálo, byla potřeba upravit branku CSKA. Nyní je vše v pořádku a pokračuje akce hostů, kteří se natlačili do útočného pásma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:53
    CSKA právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru předvedl pěknou individuální akci KONSTANTIN OKULOV, který si ze středního pásma nabruslil na pravý kruh a svižnou ranou pak prostřelil Dmitrije Šugajeva – 2:0. Asistence: Mat Robinson.
    19:53 Konstantin OKULOV - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Dlouho se neměnilo skóre a aktivnější byli hosté. Domácí hráči však převzali nakonec iniciativu a v sedmnácté minutě šli do vedení. A sedm vteřin před vypršením první třetiny pak udeřili podruhé a mají tak dvoubrankový náskok. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 19:18.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí jsou od úvodních minut druhé třetiny na kotouči a už se derou do útočného pásma.
     
    20:38
    Adam Liška se napřáhl na levém kruhu a provětral lapačku Alexandra Šaryčenkova, který uspěl a hned poslal puk svým spoluhráčům.
     
    21:50
    Pavel Karnauchov střílel z levé strany na Dmitrije Šugajeva, jenž sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil. Záhy pak raději nechal přerušit hru.
     
    22:16
    Šaryčenkov nyní zakročil proti střele Rogova a také on hru přerušuje.
     
    22:53
    Světlakov poslal puk na pravou stranu pro Leipsica, ale ten svou svižnou střelu poslal jen do připraveného Šugajeva.
     
    23:44
    Adamčuk zachytil kotouč před vlastní brankou a hned na to šli dopředu hráči Severstalu, ale nakonec před Šaryčenkovem vůbec nic nevymysleli.
     
    24:31
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Daniil Vovčenko.
     
    25:08
    Anton Slepyšev dorážel na pravé straně střelu od modré čáry, Šugajev však dobře viděl a puk vyrazil do bezpečí. Nicméně domácí stále obléhají jeho klec.
     
    26:01
    Po zisku puku se hosté osvobozují a šetří vteřiny ze svého oslabení.
     
    26:31
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    28:00
    Hráči Severstalu ze středního pásma prošli rychle do útoku, ale po střele Adama Lišky skončil puk u brankáře Šaryčenkova a hra je přerušena.
     
    28:00
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:35
    Adam Liška hýřil aktivitou a od pravého mantinelu si sjel blíže domácí brance, ale dalším pokusem Šaryčenkova nepřekonal. Ten tak stále hájí své čisté konto.
     
    29:37
    Andrej Loktionov z první zakončil z levého kruhu, v pokleku ale nevyzrál na Šugajeva.
     
    30:04
    Polovina základní hrací doby je minulostí a domácí stále vedou rozdílem dvou branek, hostům se naopak nedaří dostat se svému soupeři na kontaktní gól.
     
    30:38
    Daniil Vovčenko se dostal tváří v tvář Šaryčenkovi, ale jeho bekhendová střela směřující nahoru skončila na vyrážečce domácího brankáře.
     
    31:02
    Následuje další komerční přestávka.
     
    31:15
    Sergej Andronov poslal puk obránci Dmitriji Samorukovovi a ten pálil z první. S jeho střelou si však brankář hostů poradil.
     
    31:40
    Hosté se nyní sami vykázali z útočného pásma a musejí tak svou akci zakládat znovu od začátku.
     
    31:49
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Sergejev – 2 min., podrážení).
     
    32:43
    Jindřich Abdul nepřesně mířil na branku soupeře a následně pak se domácí celek osvobozuje a puk posílá až před Šugajeva.
     
    33:19
    Šugajev vychytal domácího hráče, který z levé strany vyslal nebezpečnou střelu ve vlastním oslabení.
     
    33:49
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexandr Petunin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:13
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru a mají možnost navýšit své vedení.
     
    35:18
    Moskvanům se zatím početní výhoda nedaří a hosté se naopak zatím dobře brání a puky vyhazují do bezpečí.
     
    35:52
    Čerepovec je v plném počtu.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Korosteljov – 2 min., podrážení).
     
    36:24
    Chabarov napřáhl na modré čáře a kotouč se dostal před branku Šaryčenkova, následně pak se domácí celek rychle osvobozuje a posílá puk na opačnou stranu.
     
    37:27
    Jindřich Abdul dostal na levý kruh přihrávku od Adama Lišky, ale jeho svižná rána pak končí jen vedle Šaryčenkovovy klece.
     
    37:56
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    38:14
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:46
    Hosté se uhnízdili v pásmu CSKA a snaží se využít přesilovou hru. Nyní pálil Vladislav Kara, ale proti němu pohotovým zákrokem zakročil Alexandr Šaryčenkov.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. V něm jsme ani jednu branku neviděli a domácí tak stále hájí svůj dvoubrankový náskok, kterého docílili v první třetině. Čeká nás ještě zajímavá třetí třetina, ve které se hosté pokusí dorovnat nepříznivý stav. Třetí perioda začne přibližně ve 20:08.
     
    Střely na branku: 18 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    41:12
    Kodola poslal puk na spoluhráče, ale ten ho dobře nezpracoval a následně pak do akce míří zase CSKA.
     
    42:26
    Kazakov dojel kotouč v obranném pásmu a poté založil další akci svého celku, ale hosté v ní opět neuspěli.
     
    43:17
    Andrej Loktionov vyslal nepříjemnou střelu na Šugajeva, hostující brankář byl však na místě a v pohodě zasáhl.
     
    44:40
    Hosté chybovali na modré čáře a jeden z domácích šel málem do úniku. Nakonec ale obrana Severstalu získala puk zpět a vrátila ho do útočné třetiny.
     
    44:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do tříbrankového náskoku. Zpoza hostující branky dostal na pravou stranu přihrávku MAXIM ŠALUNOV, jenž se poté nemýlil a svižnou střelou překonal brankáře Šugajeva. Ten tak loví puk ze své sítě dnes už potřetí – 3:0. Asistence: Michail Naumenkov a Maxim Mamin.
    44:56 Maxim ŠALUNOV - 3:0
     
    46:28
    Následuje komerční přestávka.
     
    46:45
    Kara pálil na Šaryčenkova, který jeho pokus vyrazil a následně pak ho do bezpečí poslal obránce CSKA Klas Dahlbeck.
     
    47:23
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nyní už to s hosty nevypadá dobře. Do úniku byl vyslán ARŤOM BLAŽIJEVSKIJ, který poté z hrany levého kruhu pěknou pohotovou střelou nedal Šugajevovi žádnou šanci – 4:0. Asistence: Anton Slepyšev.
    47:23 Arťom BLAŽIJEVSKIJ - 4:0
     
    47:23
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Blažijevskij – 2 min., napadení).
     
    49:23
    Domácí jsou v plném počtu, hosté se před jejich brankou nedokázali prosadit a stále musejí dohánět čtyřbrankovou ztrátu.
     
    51:01
    Vladislav Kodola sjel do útočného pásma podél levého mantinelu, ale nakonec se nedostal k žádné střele před Šaryčenkovem.
     
    51:15
    Další reklamní přestávka.
     
    52:31
    Hosté jsou už zřejmě smíření s tím, že v tomto duelu už ztrátu nedoženou. Nedaří se jim ani vsítit čestný úspěch.
     
    53:17
    Nyní to zkusil Jindřich Abdul, ale z levého kruhu se mu nepovedlo dostat puk za Šaryčenkova. Brankář CSKA tak stále drží čisté konto.
     
    54:13
    Z obranného pásma šli do akce zase domácí hráči, ale soupeř je blíže Šugajevovy branky nepustil a sám poté otočil hru na opačnou stranu.
     
    55:19
    Alexejev vyslal jedovku po ledě na Šaryčenkova a ten zasáhl holí. Následně puk ukryl a nechal hru přerušit.
     
    56:24
    Shawn Lalonde zachytil rozehrávku domácích a z obranné třetiny pak vyvezl puk do středního pásma. Hosté pak pokračovali dále, znovu ale akci pokazili.
     
    57:58
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ještě se Moskvané prosazují. Po střele Okulova se puk odrazil od zadního hrazení a dostal se na pravou stranu k MAXIMU MAMINOVI, který poté nekompromisně pověsil puk pod víko hostující svatyně – 5:0. Asistence: Konstantin Okulov a Maxim Šalunov.
    57:58 Maxim MAMIN - 5:0
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Kirill Adamčuk – 2 min., držení).
     
    59:21
    Domácí znovu ohrozili hostující branku, ale Šugajev si poradil a puk vyrazil do bezpečí.
     
    59:52
    Domácí mají kotouč a ještě to zkusí před hostující brankou, spíše se už ale v tomto duelu nic nestane.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., držení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Moskvané v průběhu třetí třetiny vsítili postupně tři góly a pečetili tak výhru. Hosté dnes nevstřelili ani jeden gól a musejí se soupeři sklonit. Ten byl po úvodní špatné desetiminutovce nakonec lepším týmem a více hýřil aktivitou.
     
    Střely na branku: 31 – 24
     
    Dnešní utkání sledovalo 1852 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Jindřich Abdul (CER) 0+1, 0 střel, čas na ledě 16:25
    Adam Liška (CER) 0+1, 2 střely, čas na ledě 19:43
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:48:41)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 17. Šalunov (Samorukov, Mamin), 20. Okulov (M. Robinson), 45. Šalunov (Naumenkov, Mamin), 48. Blažijevskij (Slepyšev), 58. Mamin (Okulov, Šalunov)


    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Skotnikov) – Blažijevskij, M. Robinson (A), Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič, Ar. Sergejev, Naumenkov – Slepyšev (A), Loktionov, Goldobin – Mamin, Šalunov, Okulov – Sorkin, Andronov (C), P. Karnauchov – Korosteljov, Svetlakov, Leipsic.
    Severstaľ Čerepovec: Šugajev (Rybalkin) – Kudako, Lalonde (A), Provolnev, Vittasmäki, Adamčuk, M. Chabarov, Sizov (C), Rogov – Abdul, Liška, J. Morozov – Kapustin, Geraskin (A), Kara – Vovčenko, Kodola, Petunin – Dumbadze, A. Alexejev, Kazakov.

    Rozhodca: Kočetov, Soin – Zacharenkov, Šišlo

    Diváci: 1852