Jordan Espinosa - David Dvořák Dvořák (kon.) | Kevin Holland - Darren Stewart Holland (kon.)
Mackenzie Dernová - Randa Markosová Dernová (kon.) | Johnny Walker - Ryan Spann Walker (kon.)
Chamzat Čimajev - Gerald Meerschaert Čimajev (kon.) | Donald Cerrone - Niko Price Remíza (kon.)
Colby Covington - Tyron Woodley Covington (kon.)
koniec udalosti
Colby Covington - Tyron Woodley

Covington

cz Nedeľa 20.09.2020, 04:29UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, tentokráte s názvem UFC Fight Night. Tento turnaj se opět přesune do Las Vegas, kde nás v rámci hlavní karty čeká hned šest velice zajímavých duelů. Naše společná pouť ovšem začne už v předzápasech, v jednom z nich se totiž představí také David Dvořák, kterého čeká druhý zápas v UFC. V něm vyzve Jordana Espinosu a určitě nepůjde o nic jednoduchého. Samotná hlavní karta nám jako první nabídne souboj ve střední váze, kde uvidíme souboj mezi Kevinem Hollandem a Darrenem Stewartem. Následovat bude ryze ženský duel, ten obstará MacKenzie Dernová a Randa Markosová. Poté se přesuneme do souboje mezi Johnnym Walkerem a Ryanem Spannem. Střední váha bude mít dnes další zastoupení, nebojácný Chamzat Čimajev totiž vyzve Geralda Meerschaerta. Hlavní předzápas hlavní karty poté obstará duel mezi Donaldem Cerronem a Nikem Pricem. Hlavním hřebem celého večera bude souboj ve welterové váze, ve které uvidíme Colbyho Covingtona a Tyrona Woodleyho.
     
    Začalo první kolo.
     
    00:25
    O první úder tohoto zápasu se pokoušel Colby Covington, který ovšem neuspěl se snahou o round kick. Poté se Woodleymu povedlo lehce zachytit soupeřovu nohu.
     
    01:02
    Woodley si nedal pozor na strh, který se Covingtonovi povedl na jedničku. Máme tu první takedown, nacházíme se na zemi, kde nějakou tu dobu zůstaneme.
     
    01:33
    Woodley se na zemi snaží pracovat, zatím se nedostal do žádných větších problémů. Covington přidal několik dílčích úderů, což mu nyní vyhovuje.
     
    02:16
    Na malý moment jsme se dostali zpět do postoje, načež se Woodley snažil ubránit další snaze o takedown. To se nepovedlo, překvapivě jsme zůstali v postoji.
     
    02:48
    Jenomže Woodley má velké problémy s rychlostí, jeho údery jsou příliš pomalé. Colby Covington tak dokázal včas uskočit, načež opět sám přidal na aktivitě.
     
    03:25
    Dobrý round kick od Covingtona, který se poté snažil útočit levou zadní. Ta hned dvakrát prolétla kolem soupeře, potřetí se mu konečně povedlo zasáhnout.
     
    04:00
    Minuta do konce prvního kola.
     
    04:33
    Poslední minuta prvního kola nám opět nabízí boj u pletiva, kde sledujeme klinč. Covington se zdá být aktivnější, Tyron Woodley toho zatím moc nepředvedl.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:20
    Woodley se pokusil do druhého kola nastoupit aktivně, jenomže rychlá kombinace mu nevyšla. Podobně se prezentoval také Covington, který byl přesnější.
     
    00:48
    Konečně se Woodleymu povedlo dobře trefit, konkrétněji se jednalo o pravou zadní. Colby Covington ovšem neponechal nic náhodě a zkusil to round kickem.
     
    01:14
    A poté následovalo naskočené koleno, načež jsme se přesunuli zpět k pletivu. Tam sice sledujeme několik slabších úderů, avšak k ničemu nebezpečnému to nevede.
     
    02:11
    Tentokráte se Woodleymu povedlo přečíst snahu o takedown, navíc sám situaci zvrátil ve svůj prospěch. V lepší pozici je právě Tyron, který má soupeře pod sebou.
     
    02:36
    Covingtonovi se podle očekávání povedlo rychle vstát zpět na nohy, načež soupeře i nadále tlačí směrem k pletivu.
     
    03:15
    O moment překvapení se pokoušel Colby Covington, který to nejprve zkoušel levačkou, se kterou neuspěl. Woodley předvedl dobrý blok také proti pravému háku.
     
    04:00
    Minuta do konce druhého kola.
     
    04:17
    Nyní se Covingtonovi povedl round kick na jedničku, což Woodley rozhodně musel pocítit. Poté naskočený superman od Woodleyho, který zřejmě trefil cíl.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:25
    Colby Covington působí aktivně i v úvodu třetího kola, kde si musel dát pozor na zvedák od soupeře. Posléze došlo k eye poku, je tu nucená přestávka.
     
    00:50
    Woodley se po přestávce nadechl k náporu, avšak i nadále mu chybí větší přesnost. Colby Covington se dokázal ubránit, poté sám přidal kop směrem na hlavu.
     
    01:19
    Rychlý nástup od Covingtona nakonec přinesl levačku, která se snesla pouze na soupeřovo rameno. Aby toho nebylo málo, tak jsme se dostali k pletivu.
     
    01:47
    Colby Covington se snažil pracovat na takedownu, který se mu alespoň prozatím nepovedlo dotáhnout. Woodley prokazuje dobrou obranu, avšak otázkou je, zda vydrží.
     
    02:26
    Woodleymu se v dobrý moment povedlo předvést několik úderů kolenem na břicho soupeře, zároveň sudí vyzval oba zápasníky k větší aktivitě u pletiva.
     
    03:38
    Covington to nejprve zkusil levým hákem, načež si opět hledal pozici pro případný takedown. Tato pasáž není moc záživná, sudí dost možná vrátí duel do středu.
     
    04:00
    Minuta do konce třetího kola.
     
    04:15
    I nadále pokračujeme u pletiva, kde se Colby Covington snaží něco vymyslet. Woodley se však brání na jedničku, sám se ale o nic nepokouší.
     
    Skončilo třetí kolo.
     
    Začalo čtvrté kolo.
     
    00:28
    Colby Covington trochu nečekaně svého soupeře přivítal kopem na hlavu, jenomže ten nebyl zas tak čistý. Woodley i tentokráte předvedl dobrý blok u hlavy.
     
    01:13
    Poté došlo k tvrdé pravačce, která sice nenašla cíl, avšak to Covingtonovi přineslo prostor pro případný takedown. Woodley je tak opět tlačen směrem k pletivu.
     
    01:39
    A tam nějakou tu dobu ještě zůstaneme. Tento zápas určitě není atraktivní, spíše ba naopak. Covingtonovi se daří pracovat u pletiva, což mu nyní vyhovuje.
     
    02:08
    Tak přeci jenom se Colbymu povedl takedown, díky kterému jsme přešli na zem. Woodley se však nenachází v nikterak kritické pozici, je totiž stále u pletiva.
     
    02:36
    Colby Covington se snaží svého soupeře zásobovat řadou úderů, jenomže se nejedná o nic zásadního. Tyron Woodley svého soupeře drží kolem hlavy.
     
    03:23
    Woodley se snažil vylepšit pozici, což se mu nakonec nepovedlo. Právě z jeho obličeje jde první krev, Colby Covington má tento duel pevně pod kontrolou.
     
    04:00
    Minuta do konce čtvrtého kola.
     
    04:15
    Obrázek bitvy se nikterak nemění. Tyron Woodley je i nadále na zádech, kde neprojevuje žádnou větší aktivitu, naopak se svého soupeře pokouší pouze držet.
     
    Skončilo čtvrté kolo.
     
    Začalo páté kolo.
     
    00:25
    Vstoupili jsme do kola šampionů. Colby Covington má tento zápas pod kontrolou, jeho dnešní soupeřek zatím nic nepředvedl, což je o to smutnější.
     
    01:13
    Woodley se opět nechal zatlačit, načež inkasoval tvrdý low kick na lýtko. Colby Covington se vzápětí rozhodl pro rychlý takedown, který se mu přesto provedl.
     
    01:19
    Je tu předčasný konec zápasu! Colby Covington totiž ležel na svém soupeři, který najednou vykřikl bolestí. Těžko říct, o co se jedná, dost možná problém s žebry. Woodley se nezúčastnil ani vyhlášení, stále leží na zemi, kde se podrobuje ošetření.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec hlavního zápasu! Ten nabídl hodně neatraktivní podívanou, která nakonec končí vítězstvím Colbyho Covingtona. Ten měl celý zápas jasně pod kontrolou, svého soupeře k ničemu nepustil, navíc během pátého kola musel Tyron Woodley ze zdravotních důvodu předčasně ukončit duel. Covington si tak v poklidu došel pro vítězství, naopak Woodley má na svém kontě tři prohry v řadě.
     
    Vítěz: C. Covington (TKO) (05:00:30)

    David Suchý