Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Pohronie – Sereď 2:2 (kon.) | Trenčín – Nitra 3:2 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 4:0 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
2:2 (2:2)
ŠKF Sereď
Sobota 19.09.2020, 19:00Niké liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Prvý polčas bol od Pohronia aj Serede skvelý, ten druhý dosť priemerný. Tímy si však body zaslúžene delia a s tým môžu byť spokojní obaja súperi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:56:06)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Cédric Badolo na pravom krídle získal priamy kop. James Weir ešte centroval do pokutového územia, ale Alieu Fadera hlavičkoval vedľa troch žrdí.
     
    90+1
    Tidiane Djiby Ba si našiel centrovanú loptu na zadnú žrď, jeho hlavička k žrdi skončila skvelým zákrokom Jenča. Ten teraz podržal svoje mužstvo. Všetko na začiatku 3-minútového nadstavenia.
     
    90
    Alex Iván sa s loptou dostal pred pokutové územie Pohronia, kde ho nešťastne fauloval Richard Župa. Sereď získala priamy kop z dobrej pozície na center.
     
    89
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Denis Bušnja, prichádza Roko Jureškin.
     
    88
    Alieu Fadera si to z krídla hodil do pokutového územia. Okolo jedného obrancu prešiel, druhý mu loptu odkopol na roh. Center z rohu boxoval do bezpečia Mathew Yakubu.
     
    87
    Roh sa neujal, avšak Cédric Badolo loptu vrátil do šestnástky. James Weir ju ešte posúval do lepšej pozície, prihrávka mu nevyšla.
     
    86
    Cédric Badolo centroval z pravého krídla, Patrik Abrahám sa nedostal do zakončenia. Pravý obranca Pohronia následne zakončoval spred šestnástky, Tomáš Hučko ju zrazil tesne vedľa bránky, takmer z toho bol gól.
     
    85
    James Weir nakoniec trafil iba múr, ten loptu zrazil na rohový kop. Centrovaná lopta však nebola dobrá, Sereď sa odkopom všetkému ubránila.
     
    84
    Opäť priamy kop pre Pohronie, teraz to má James Weir na strelecké zakončenie. Uvidíme, či preverí Yakubuho.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Bon-Fils Caleb Bimenyimana, prichádza Patrik Abrahám.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Martin Slaninka (ŠKF Sereď).
     
    81
    Domáci síce ostali na útočnej polovici ihriska, avšak centrovaná lopta nebola zakončená. Okrem toho sa pískal ofenzívny faul.
     
    80
    James Weir opäť zahrával priamy kop. Jeho center nedokázal zasiahnuť Petr Pavlík, toho ubránil Tomáš Hučko.
     
    79
    Pohronie získalo pred šestnástkou súpera priamy kop, takže po dlhšom čase sa môže zrodiť nebezpečenstvo pred bránkou Yakubuho.
     
    78
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Denis Potoma, prichádza Nicolas Šumský.
     
    76
    Prudká lopta do pokutového územia Pohronia mohla narobiť problémy, lenže brankár Tomáš Jenčo ju dokázal zastaviť vo svojich rukaviciach.
     
    75
    Adam Morong sa na pravom krídle nedostal do pokutového územia, výborne loptu prečítal Dominik Špiriak a nepustil ju cez seba.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Peter Mazan, prichádza Bernard Petrák.
     
    72
    Sereď získala na krídle priamy kop. Denis Bušnja centroval iba do dobre postaveného múru, takže Pohronie si so situáciou poradilo.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Peter Chríbik (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva dvadsať minút. Po zmene strán je to trápenie, nevideli sme žiadnu šancu a všetko to stále pokračuje...
     
    68
    Dino Špehar nachytaný v postavení mimo hry, z vlastnej polovici bude rozohrávať obranca Petr Pavlík.
     
    67
    Martin Slaninka v ofenzívnej aktivite na ľavom krídle nepochodil, fauloval. Na trávnik sa po jeho zákroku porúčal Cédric Badolo.
     
    66
    Tomáš Hučko síce chcel hlavičkovať center preč, to sa mu nepodarilo. Bon-Fils Caleb Bimenyimana si loptu našiel, nepodarilo sa mu ju spracovať, čím sa vytlačil zo streleckej pozície.
     
    65
    Cédric Badolo opäť aktívny na pravom krídle, získal priamy kop. Centrovať do ohňa znova môže James Weir.
    64. Denis Potoma (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    64
    Martin Slaninka prešiel dopredu po ľavom krídle. Center chcel pätou zakončiť Dino Špehar, lopta prepadla na hranicu pokutového územia. Osamotený Denis Potoma tesne minul priestor troch žrdí.
     
    63
    Priamy kop Pohronia je z ideálnej pozície na priamu strelu. James Weir ako tradičný exekútor obstrelil múr a mieril k žrdi, Mathew Yakubu tentoraz na všetko videl, čiže zasiahol.
     
    62
    Alieu Fadera sa krásne dostal cez trojicu hráčov Serede až pred pokutové územie, kolmicu na Mazana neposlal presne. Bolo to ale preto, že ho fauloval Filip Duranski.
     
    60
    Hodina stretnutia nám ubehla, lenže po zmene strán to už naozaj nie je taký dobrý zápas ako v prvom polčase. Tímy útočia o dosť menej.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Ľubomír Michalík, prichádza Martin Slaninka.
     
    58
    James Weir dostal ďalšiu možnosť na center z priameho kopu. Jeho loptu nezasiahol nikto, aj keď hneď traja futbalisti Pohronia naskakovali v dobrej pozícii.
     
    57
    Cédric Badolo hrá na pozícii pravého beka veľmi dobre a hlavne spoľahlivo. Aj teraz zastavil akciu súpera, prešiel dopredu a získal priamy kop.
     
    56
    Bohužiaľ, tempo hry nie je také ako v prvom polčase, čo nás môže veľmi mrzieť, nakoľko sme si užívali výborný futbal a gólové predstavenie.
     
    55
    Nepresný pas do pokutového územia Serede, lopta skončila mimo ihriska. Mathew Yakubu bude rozohrávať päťku.
     
    54
    Bon-Fils Caleb Bimenyimana sa vo vápne súpera nedostal k lopte, telom ho čisto odstavil Tidiane Djiby Ba a nechal loptu prejsť mimo ihriska.
     
    53
    Richard Župa je po ošetrení v poriadku. Nakoniec to nie je problém v tvári, ale s ramenom, ktoré dostalo "co proto".
     
    52
    Adam Morong fauloval, aj keď sa čuduje. Jeho ruku ale v tvári pocítil Richard Župa, ktorý potrebuje ošetrenie.
    51. Alieu Fadera (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    James Weir poslal výborný center na malé vápno, kde bolo okolo hráčov Serede úplne voľný Alieu Fadera. Ten sa v zakončení ako keby zľakol a mieril vedľa troch žrdí Yakubuho.
     
    50
    Domáci tím vybojoval priamy kop na pravom krídle. K lopte už prichádza kto iný ako anglický legionár James Weir, ktorý počas kariéry odohral za Manchester United jeden zápas v Premier League. Keď sme pri tom, tak "Red Devils" momentálne prehrávajú doma proti Crystal Palace 0:2.
     
    49
    Cédric Badolo si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, okolo neho neprešiel Filip Pankarićan a obranca Pohronia bol navyše faulovaný.
     
    48
    Pohronie je v úvode druhého polčasu aktívne a snaží sa držať loptu na útočnej polovici. Zatiaľ z toho bol len jeden neúspešný roh.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj začali. Veríme, že duel bude pokračovať v nastavenom tempe.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sereď išla do vedenia dokonca o dva góly, keď udrela z dvoch šancí, ale od úvod boli aktívnejší domáci, zaslúžene vyrovnali. Dnes je to veľmi dobrý zápas, takéto gólové predstavenie vidíme vo Fortuna lige málokedy. Verme, že s gólmi aktéri ešte neskončili.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Filip Duranski (ŠKF Sereď).
     
    44
    Mathew Yakubu po centri sprava loptu iba posunul pred seba a obrovskú šancu mohol mať Weir. Ešte pred strelou sa pískal útočný faul na gólmana Serede. V súboji tam boli aj Bon-Fils Caleb Bimenyimana a Ľubomír Michalík. Tí si dnes idú "do vlasov" celkom často, zatiaľ neboli potrestaní.
     
    43
    Sereď sa na útočnej polovici nepresadila, defenzíva Pohronia je teraz pevná. Navyše, prišiel útočný faul.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Dominik Špiriak (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    41
    Aktuálne je to nesmierne medzišestnástkový zápas. Po tých gólových hodoch nám tempo hry trochu opadlo, sledujeme veľa súbojov.
     
    40
    Posledných päť minút v prvom polčase. Pohronie je na útočnej polovici, teraz sa nevie priblížiť k šestnástke Serede.
     
    39
    Cédric Badolo mal byť adresátom prihrávky na pravé krídlo, výborne to prečítal Tomáš Hučko a afrického obrancu nepustil do hry.
    37. Tomáš Hučko (SER), Tomáš Jenčo (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    37
    Hostia mali k dispozícii rohový kop. Výborný pas si našiel obranca Tomáš Hučko a hlavičkoval presne pod brvno. Bravúrny zákrok vytiahol Jenčo.
    36. Filip Pankarićan (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    36
    Center z priameho kopu na strane hostí bol predĺžený do pokutového územia a Filip Pankarićan vo veľkej šanci spred Jenča trafil bočnú sieť.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ďalšie gólové momenty?
     
    34
    Ďalší priamy kop pre Pohronie. Weir nenašiel spoluhráčov, v pokutovom území dominoval vysoký stopér Michalík.
     
    33
    Kolmica za obranu Serede síce vyzeralo dosť zaujímavo, ako prvý bol pri lopte Yakubu. Namiesto rúk použil nohy a rezolútnym odkopom všetko vyriešil.
     
    32
    Dino Špehar chcel po dlhšom čase potiahnuť útočnú akciu Serede, prišiel tam faul. Rozohrávať bude obranca Pavlík.
     
    31
    Mathew Yakubu si bez problémov stiahol loptu do svojich rukavíc, center z krídla sa Pohroniu nevydaril.
     
    30
    Polhodina stretnutia je za nami a my sledujeme naozaj ofenzívne divadlo. Pohronie má o niečo viac z hry, skóre je momentálne nerozhodné.
     
    28
    Až teraz je na ihrisku Tomáš Hučko, jeho ošetrovanie bolo veľmi dlhé a teraz pri priamom kope Pohronia určite chýbal. Nestranného diváka však teší gólový uragán.
    27. Bon-Fils Caleb Bimenyimana - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Pohronie dalo gól!
    Obrovská radosť v Žiari nad Hronom. Domáci totiž vyrovnávajú. Weirov center brankár Yakubu vyrazil pred seba, obranca Pavlík ju poslal do päťky a v skrumáži štyroch hráčov dokázal do siete hlavičkovať BON-FILS CALEB BIMENYIMANA.
     
    26
    Denis Bušnja fauluje na vlastnej polovici ihriska. James Weir môže už niekoľkýkrát zahrávať priamy kop centrom.
     
    25
    Lopta sa pohybuje v strede ihriska. Hrať sa snažia hlavne futbalisti Pohronia, defenzíva Serede je teraz bez chýb.
     
    24
    Patrik Blahút sa tentoraz nenatlačil k lopte v šestnástke Serede. Odkopávať od svojej bránky môže Yakubu.
     
    23
    Hučko dostal úder do tváre a odišiel mimo ihriska. Ešte sa nevrátil na ihrisko, pretože má na tvári dosť krvi. Verme, že to nie je nič vážne.
     
    22
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože obranca hostí Tomáš Hučko potrebuje ošetrenie priamo na ihrisku.
     
    21
    Cédric Badolo sa z krídla predral až do pokutového územia, prudký center skončil zákrokom Yakubuho. Ten nebol istý, no situáciu zvládol.
     
    20
    Gólové hody v úvodnej dvadsaťminútovke sľubujú, že dnes to môže byť ešte poriadne napínavé až do konca. Verme, že to tak aj bude.
    19. Petr PAVLÍK - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    19
    Pohronie dalo gól!
    Alex Iván centroval na prednú žrď, tam bola domáca dvojica. Pohronie prešlo do kontry. Zapojil sa do nej dokonca stopér PETR PAVLÍK. Práve jeho strela z hranice šestnástky k žrdi skončila v sieti.
     
    18
    Filip Pankarićan číhal na prihrávku pred bránkou Jenča, hľadal ho Adam Morong. Sereď získala len rohový kop.
     
    17
    ŠKF Sereď prežíva fantastický úvod zápasu. Hostia dokázali z dvoch návštev pokutového územia streliť dva góly.
    16. Filip PANKARIĆAN - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Sereď dala gól!
    Veľké zaváhanie defenzívy Pohronia. Center zľava síce nebol ideálny, no Dino Špehar loptu vrátil pred päťku a voľný FILIP PANKARIČAN zblízka nedal šancu Jenčovi.
     
    15
    Bon-Fils Caleb Bimenyimana si našiel center z pravého krídla, v pokutovom území bol z mierneho uhlu a trafil vedľa troch žrdí.
     
    14
    Denis Bušnja centroval z pravého krídla, obranca Župa loptu zrazil. Neujal sa ani ďalší pas na Špehara.
     
    13
    Hosťom síce akcia na pravom krídle nevyšla podľa predstáv, lenže získali aspoň aut. Sereď môže pokračovať v akcii.
     
    12
    Dominik Špiriak si zle naskočil do súboja v strede ihriska, fauloval Ivana. Sereďčania nakopli loptu pred šestnástku, Michalík ju posunul na Hučka. Je z toho iba aut pre domácich.
     
    11
    Pohronie na krídle získalo priamy kop. Weir centroval na prednú žrď, pokus o zakončenie trafil jedného z obrancov Serede.
     
    10
    Desať minút je za nami. Pohronie je síce aktívnejšie, lenže Sereď z jednej šance otvorila skóre, čiže výsledok je priaznivejší pre hostí.
     
    9
    Peter Mazan sa hnal za náročnou loptou na krídlo, nedokázal ju dostihnúť na hracej ploche. Aut pre Sereď.
     
    8
    Po centri sprava síce hlavičkoval Fadera, v záklone nedal lopte smer ani prudkosť. Yakubu nemal žiadny problém.
     
    7
    Ba odvrátil pas na hrot domácej ofenzívy. Napriek tomu musel zasiahnuť Yakubu, pretože Bon-Fils Caleb Bimenyimana takmer išiel sám na kasu. Prihrávku si nespracoval.
     
    6
    Tak toto je len potvrdenie, že Sereď je počas posledných stretnutí vo výbornej forme. Pohronie síce rýchlo prešlo dopredu, píska sa útočným faul.
    5. Dino ŠPEHAR - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    5
    Sereď dala gól!
    Obrancovia Pohronia boli až príliš ďaleko od seba, a tak DINO ŠPEHAR išiel po prihrávke za obranu sám na Jenča. Ten sa navyše pošmykol, takže útočník Serede ho obišiel a zakončil do prázdnej bránky.
     
    4
    Bon-Fils Caleb Bimenyimana vyskúšal strelu spred pokutového územia, tá neprešla cez obrancov Serede.
     
    3
    Alieu Fadera padá na ľavom krídle, Pohronie získalo priamy kop. Angličan Weir však spoluhráčov nájsť centrom nedokázal.
     
    2
    Pas za obranu Serede sa neujal, Mazan mal od lopty ďaleko. Ako prvý sa k nej dostal brankár Yakubu.
     
    1
    Domáce Pohronie nastupuje v žltých dresoch s modrými prvkami, hosťujúca Sereď je v červenom prevedení. Určite je pred nami zaujímavý duel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa

    Pohronie sa v tabuľke nachádza na ôsmom mieste. Po šiestich kolách má šesť bodov za jednu výhru, tri remízy a dve prehry. Skóre 7:9 hovorí o štvrtej najhoršej ofenzíve, ale piatej najlepšej defenzíve. Stredoslovenský tím naposledy prehral v Nitre 1:3, predtým trikrát po sebe bodoval, keď remizoval s Trnavou aj Ružomberkom a tesne 2:1 dokázal poraziť žilinských "Šošonov". Trojica Bonfilscaleb Bimenyimana, Alieu Fadera a Peter Mazáň sa presadila dvakrát.

    ŠKF Sereď

    Sereď síce sezónu 2020/21 otvorila vysokou prehrou v Dunajskej Strede (0:6), odvtedy ale šľape ako švajčiarske hodinky. Z ďalších štyroch stretnutí získala desať bodov, keďže prišli výhry nad Senicou (4:0), Trnavou (2:0) a naposledy padla aj MŠK Žilina (3:2). Okrem toho sme mohli vidieť remízu 0:0 v Ružomberku. Aj preto je Sereď tretia, má 10 bodov, na druhý Slovan stráca dva bodíky, pričom jej ostáva odohrať o jeden duel menej ako väčšine tímov. Dino Špehar je s tromi gólmi najlepším strelcom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.

    Góly: 19. Pavlík (Bimenyimana), 27. Bimenyimana (Pavlík) – 5. Špehar (Pankarićan), 16. Pankarićan (Špehar)

    Karty:   42. Špiriak (POH), 71. Chríbik (POH) – 45. Duranski (SER), 83. Slaninka (SER)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Badolo, Pavlík (C), Špiriak, Župa – Chríbik, Weir, Blahút – Mazan (74. Petrák), Bimenyimana (83. Abrahám), Fadera.
    Náhradníci: Dovec – Pellegrini, Matić, Jacko, Lindsay, Abrahám, Petrák.

    ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Ba, Michalík (C) (59. Slaninka), Hučko – Potoma (78. Šumský), Duranski – Iván, Pankarićan, Bušnja (89. Jureškin) – Špehar.
    Náhradníci: Kanurić – Slaninka, Šumský, Jarovič, Jureškin, Mečiar, Čelikovič.