Everton – West Bromwich 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Leeds United
4:3 (2:1)
Fulham FC
Sobota 19.09.2020, 16:00Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fantastický zápas, typický ostrovný s nasadením a fyzickou hrou. Aj keď sme videli i hluchšie pasáže, tak všetko nám to aktéri vykompenzovali tými skvelými. Prestrelka v podaní siedmich gólov bola skvelá, nakoniec sa tešia hráči Leedsu. Tí po príchode do Premier League zaznamenali dva zhodné výsledky, raz vyhrali, raz prehrali. Fulham na prvé body ešte čaká. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:00:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Obranca Denis Odoi si tentoraz potiahol loptu až pred pokutové územie Leedsu, no dobre odtláčaný namieril iba nad brvno Mesliera.
     
    90+3
    Denis Odoi si v strede poľa pomohol faulom a Leeds chcel zbierať sekundy pri rohovej zástavke. Hélder Costa bol zastavený ofsajdovým verdiktom.
     
    90+2
    Leeds získal štandardku na pravom krídle. Síce rozohral na krátko, potom aj tak Ezgjan Alioski zaujímavo hľadal spoluhráčov pred bránkou. Loptu si našiel v rukaviciach Alphonse Aréola.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Kenny Tete (Fulham FC).
     
    89
    Hélder Costa si našiel loptu na pravom krídle, pokúsil sa o center po trávniku do druhej vlny. Defenzíva Fulhamu si dala na tento úmysel veľký pozor.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Mitrović (Fulham FC).
     
    87
    Priamy kop rozohrával Jack Harrison, trafil iba múr. K lopte sa ešte dostal Tyler Roberts, individuálne cez presilu protihráčov neprešiel.
     
    86
    Ezgjan Alioski si zbehol k šestnástke, neprebral si loptu po prihrávke Klicha. Hráči Leedsu však zabojovali a Tyler Roberts získal tesne pred pokutovým územím priamy kop po faule od Leminu. Ten nenaskočil do stretnutia ideálne.
     
    85
    Mario Lemina spravil veľkú chybu pred vlastnou šestnástkou. Mateusz Klich loptu získal a Leeds mal kontru dvoch proti jednému. Prihrával, avšak Ezgjan Alioski sa pošmykol. Zakončenie sme nevideli.
     
    84
    André Anguissa faulovaný, ležia na trávniku ho chytili aj kŕče. Pomáha mu Mario Lemina. Dnes ale sledujeme futbal založený na fyzickej sile, hráči toho majú naozaj dosť. Klasický ostrovný zápas, radosť sledovať. Navyše s mnohými gólmi. Čo viac si futbalový fanúšik v sobotu môže priať?
     
    83
    Hélder Costa sa chcel individuálne dostať na krídle cez Bryana, ten to telom vyriešil fantasticky. Dokonca bol faulovaný, Fulham má výhodu.
     
    82
    Mateusz Klich nakoniec žltú kartu vidí, dokonca v rovnakej minúte, ale bolo to za iný faul, keď zatiahol za dres jedného zo súperov.
     
    82
    Joe Bryan odohral loptu a tvrdo ho dohral Mateusz Klich. Poľský záložník bol v súboji neskoro, tvrdo stúpil na členok súpera. Toto mal byť minimálne žltá karta, nie je však žiadna.
     
    81
    Neeskens Kebano tentoraz vo futbalovejšej pozícii, individuálne neprešiel do šestnástky Leedsu, loptu mu odkopol Liam Cooper.
     
    80
    Centrovaná lopta z priameho kopu sa neujala, Fulham sa ubránil. V strede poľa fauloval Neeskens Kebano obrancu Stuarta Dallasa. Myslíte, že v noci bude fandiť vo finále NHL práve Stars?
     
    79
    Ezgjan Alioski bol opäť aktívny na krídle, po príchode na ihrisko hrá veľmi dobre. Teraz získal priamy kop, fauloval ho Kenny Tete.
     
    78
    Momentálne sa lopta pohybuje v strede ihriska, po zakončeniach na oboch stranách je to posledné dve minútky pokojnejšie.
     
    76
    Michael Hector v osobnom súboji pri vlastnej šestnástke zahral tvrdo, ale najskôr trafil loptu, odkopol ju a až potom sa zrazil s Hélderom Costom. Faul to teda nebol.
    75.
     
    75
    Aleksandar Mitrović obdržal prihrávku proti nohe, spred veľkého vápna poslal prudkú ranu. Ilan Meslier na ňu videl a zastavil ju. Po rozohrávke dopredu to z uhlu skúsil Jack Harrison, Alphonse Aréola ostal bez zákroku.
     
    74
    Takmer sme tu mali piaty gól Leedsu. Ezgjan Alioski dostal loptu do šestnástky, krížny pokus Alphonse Aréola vyrazil pred seba, odkop neprišiel a z hranice pokutového územia dorážal Kalvin Phillips. Francúzsky gólman skvelým hodením sa doprava zasiahol.
     
    73
    Domáci naďalej kombinovali na útočnej polovici, až sa poľský záložník Mateusz Klich ocitol v postavení mimo hry, rozohrávať tak bude Alphonse Aréola.
     
    72
    Leeds prešiel dopredu po pravom krídle, na trávnik po faule spadol Tyler Roberts. Domáci to teda môžu upokojiť na útočnej polovici.
     
    71
    Dvadsať minút, verme, že strhujúceho záveru zápasu, pred nami. Fulham je ako vymenený, momentálne na ihrisku dominuje. Cíti šancu v tejto prestrelke aspoň vyrovnať.
     
    70
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Patrick Bamford, prichádza Ezgjan Alioski.
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Harrison Reed, prichádza Mario Lemina.
     
    70
    Aleksandar Mitrović sa po centri sprava natlačil na malom vápne do zakončenia, cez Kocha zakončil iba tesne vedľa troch žrdí.
     
    69
    Neeskens Kebano mohol vyrovnať! Jeho strela z ľavej strany pokutového územia prešla okolo obrancov aj ruky gólmana Mesliera, zastavila ju až žrď.
     
    68
    Hlavne po štvrtom góle Leedsu všetko nasvedčovalo tomu, že domáci získajú tri body, no pozrime sa na to ako Fulham znížil. Ešte to bude určite veľmi dramatické.
    67. Aleksandar Mitrović (FHM) - 4:3
     
    67
    Fulham FC dal gól!
    Bobby Decordova-Reid poslal loptu na hranicu pokutového územia, Aleksandar Mitrović ale neprestrelil hráčov pred sebou. Odrazenú loptu si našiel Kenny Tete, skvele centroval na päťku, kde situáciu podbehol Ilan Meslier, Liam Cooper prehral súboj a práve ALEKSANDAR MITROVIĆ znižuje hlavou na rozdiel jedného presného zásahu.
     
    66
    Kalvin Phillips nasmeroval loptu z priameho kopu na hranicu päťky, opäť zakončoval obranca Robin Koch. Namieril ale nad brvno bránky Aréolu.
     
    65
    Tyler Roberts sa na pravom krídle veľmi pekne otočil a chcel uniknúť, fauloval ho André Anguissa. Domáci získali priamy kop na center do šestnástky.
     
    64
    Neeskens Kebano vošiel do pokutového územia, vytlačil ho Robin Koch. Futbalista Fulhamu následne centroval, no nad bránku Leedsu.
     
    63
    Luke Ayling centroval z pravého krídla na zadnú žrď, kde skákal Jack Harrison, ale aj Kenny Tete a práve on dostal loptu preč.
    62. Bobby Decordova-Reid (FHM) - 4:2
     
    62
    Fulham FC dal gól!
    Londýnsky tím napriek nepriaznivému výsledku zbrane nezložil. Striedajúci BOBBY DECORDOVA-REID dostal kolmicu do šestnástky, ušiel Kochovi a prestrelil Mesliera.
     
    61
    Kenny Tete síce centroval sprava a lopta sa zaujímavo zatočila na bránku, lenže ani tak to nebola náročná práca pre brankára Leedsu, Ilan Meslier všetko poľahky vyriešil.
     
    60
    Strely: 5 – 7
     
    59
    Fulham sa síce drží na útočnej polovici ihriska, lenže Leeds naďalej bráni veľmi dobre, takže hostia sa nevedia dostať k ničomu.
     
    58
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Joshua Onomah, prichádza Bobby Decordova-Reid.
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Aboubakar Kamara, prichádza Neeskens Kebano.
    57. Hélder Costa (LDS) - 4:1
     
    57
    Leeds United dáva gól!
    Patrick Bamford sa krásne na ľavom krídle dostal s loptou okolo obrany Fulhamu, po trávniku prihral do druhej vlny a HÉLDER COSTA trafil krásne do rohu bránky. Alphonse Aréola nemal ako zasiahnuť.
     
    56
    Ivan Cavaleiro sa na krídle nedokázal presadiť, lopta ušla mimo ihriska. Rozohrávať bude znova Ilan Meslier.
     
    54
    Kalvin Phillips zahrával priamy kop. Pokus o center priamo na bránku nevyšiel, pretože sa k lopte dostal iba Alphonse Aréola.
     
    53
    Aleksandar Mitrović si síce pred šestnástkou súpera spravil pozíciu na strelu, mieril do stredu bránky, kde bol pripravený Ilan Meslier.
     
    52
    Alphonse Aréola si tentoraz na loptu siahol, zastavil center z pravého krídla. Patrick Bamford na hrote chýbal.
     
    51
    Leeds odskakuje už na dva góly, čo začína byť pre Fulham ťažko riešiteľná situácia. Londýnsky tím musí čo najrýchlejšie aspoň znížiť, inak sa bude o body bojovať veľmi ťažko.
    50. Patrick Bamford (LDS) - 3:1
     
    50
    Leeds United dáva gól!
    Liam Cooper získal loptu v strede poľa. Mateusz Klich ju vyviezol dopredu a poslal nádhernú kolmicu do šestnástky, kde si nabehol PATRICK BAMFORD. Brankár Alphonse Aréola na obstrel útočníka Leedsu nemal nárok.
     
    49
    Patrick Bamford síce obdržal prihrávku pred šestnástku súpera, ale pri spracovaní si pomohol rukou. Druhé dejstvo sa rozbiehať dosť pomaly.
     
    48
    Aboubakar Kamara sa síce na pravom krídle dostal k centru, lenže Aleksandar Mitrović nemal na loptu nárok. Rozohrávať bude Ilan Meslier.
     
    46
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Tyler Roberts.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Leeds po polčase vyhráva o jeden gól. Najskôr sa trafil Hélder Costa, ale Aleksandar Mitrović z penalty vyrovnal. Pokutový kop však mali k dispozícii i domáci hráči, Mateusz Klich vrátil svojmu tímu vedenie. Pred druhým polčasom je ale všetko otvorené.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Harrison Reed strieľal z diaľky, avšak Ilan Meslier na loptu videl. Tá nebola umiestnená najlepšie, takže si poradil.
     
    45+1
    Fulham veľmi dlho kombinoval pred šestnástkou súpera, neprišlo žiadne zakončenie. Zámok hostí proti Leedsu v závere polčasu pokračuje aj ďalej.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    43
    Ivan Cavaleiro si urobil priestor pred šestnástkou, centroval do nej André Anguissa a keby si Kenny Tete lepšie prebral loptu, mal by ideálnu pozíciu na finálku do päťky. Takto rozohráva iba Ilan Meslier.
     
    42
    Leeds vysunul pressing veľmi vysoko, Patrick Bamford a Jack Harrison však loptu nezískali, keďže Alphonse Aréola presne rozohral nákopom. Na útočnej polovici ale neuspel Aboubakar Kamara.
    41. Mateusz Klich (LDS) - 2:1
     
    41
    Leeds United dáva gól!
    MATEUSZ KLICH z pokutového kopu vracia vedenie na domácu stranu. Poľský záložník namieril do stredu bránky, Alphonse Aréola sa hodil po svojej pravej ruke.
    39.
     
    39
    Patrick Bamford padá v šestnástke Fulhamu. Tlačil sa k centru z ľavého krídla, na trávnik ho stiahol Joe Bryan. Penalta teda aj pre Leeds United.
     
    38
    Aleksandar Mitrović sa síce dostal k lopte pred šestnástkou súpera a mohol ísť dopredu, výborne mu ju zobral Robin Koch.
     
    37
    Opäť je to opatrné z oboch strán. Leeds drží loptu na svojich kopačkách, smerom dopredu sa nedostáva.
     
    35
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času v prvom polčase teda začíname prakticky odznova. Verme, že to stretnutiu ešte viac pridá na kvalite.
    34. 1:1
    34. Aleksandar Mitrović (FHM) - 1:1
     
    34
    Fulham FC dal gól!
    Brankár Ilan Meslier síce vystihol stranu, avšak ALEKSANDAR MITROVIĆ poslal loptu z bieleho bodu prudko k žrdi a napol sieť. Je teda vyrovnané.
     
    Robin Koch zavinil jednu penaltu aj v prvom kole proti Liverpoolu, takže za dva zápasy dve "vyrobené" penalty. To vôbec nie je málo...
     
    33
    Ivan Cavaleiro posunul loptu do pokutového územia. Joe Bryan si ju posunul a jemne ho v sklze zasiahol Robin Koch. Hlavný arbiter však videl faul, takže penalta pre Fulham, aj keď veľmi, ale, že veľmi prísna.
     
    32
    Fulham pri lopte v strede ihriska. Naďalej však majú hostia problém preklenúť dobré defenzívne postavenie futbalistov Leedsu.
     
    31
    Harrison Reed prečítal rozohrávku domáceho celku. Následne sa Ivan Cavaleiro až príliš dlho hotoval k zakončeniu. Prihral doprava a pred centrom fauloval Aleksandar Mitrović.
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami. Zatiaľ jediným strelcom gólu je Hélder Costa, takže domáci Leeds vyhráva proti Fulhamu najtesnejším rozdielom.
     
    29
    Na ihrisku sa toho momentálne veľa nedeje. Striedajú sa pasáže, kedy sa je na čo pozerať s tými, kedy vôbec.
    27.
     
    27
    Robin Koch a Kalvin Phillips sa snažili zakončovať center z ľavého krídla, vo vzduchu pred touto dvojicou dominoval Alphonse Aréola, ktorý boxuje loptu preč.
     
    26
    Kalvin Phillips aj z druhého rohu v krátkom slede vyslal zaujímavý center. Znova sa tam tlačil Robin Koch, tentokrát defenzíva Fulhamu odkopáva nebezpečenstvo preč.
     
    25
    Leeds získal teda roh a Kalvin Phillips nasmeroval výborný center na hranicu malého vápna. Robin Koch hlavičkoval v náročnej pozícii, avšak mieril presne pod brvno. Fantasticky zasiahol Alphonse Aréola.
     
    24
    Kalvin Phillips poslal zaujímavý pas z vlastnej polovice za obranu súpera. Patrick Bamford mohol ísť do šance, skvele mu loptu vypichol Denis Odoi.
     
    22
    Fulham kombinuje na ľavom krídle, Leeds je veľmi dobre sformovaný pred vlastnou šestnástkou, a tak sa hostia nevedia dostať do ničoho. André Anguissa z dobrej pozície pred vápnom trafil strelou iba Coopera.
     
    21
    André Anguissa dobre zasiahol v strede ihriska, pretože Leeds sa už rozbiehal do rýchlej kontry. Tá sa teda nezrodila.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu za nami. Aj keď sme očakávali vysoké tempo, zatiaľ to tak nie je. Sledujeme skôr veľa osobných súbojov.
     
    19
    Kalvin Phillips to zaujímavo krútil na zadnú žrď, nabiehalo mu tam viacero spoluhráčov. Výborne zakročil Alphonse Aréola, boxoval loptu ďaleko preč.
     
    18
    Joshua Onomah fauloval na pravom krídle neďaleko svojej šestnástky, Leeds United vybojoval priamy kop vhodný na center. Kalvin Phillips sa už postavil k lopte.
     
    17
    Luke Ayling bol vysoko na pravom krídle, kombinoval s Hélderom Costom. Ivan Cavaleiro sa dobre vrátil a loptu odkopol aspoň na aut.
     
    16
    Leeds loptu na útočnej polovici získal veľmi rýchlo. Práve Hélder Costa centroval na zadnú žrď, kde si nabiehal Jack Harrison. Vo vzduchu dominoval Alphonse Aréola.
     
    15
    Hélder Costa sa síce snažil niečo vymyslieť na pravom krídle, proti dvojici hráčov súpera sa mu to nepodarilo. Aut pre Fulham.
     
    14
    Fulham získal ďalšie dva rohy z druhej strany. Prvý sa neujal, pri druhom Joe Bryan centroval do miest, kde sa nachádzal Ilan Meslier. Brankár Leedsu boxoval preč, z diaľky mieril nad Harrison Reed.
     
    13
    Joshua Onomah centroval na hranicu päťky, kde ostal zabudnutý Michael Hector. Neskoro bol pri ňom Robin Koch, takže stopér Fulhamu hlavičkoval a len tesne minul brvno bránky Mesliera.
     
    12
    Kenny Tete sa na pravom krídle nedostal k centru, výborne proti nemu vystúpil Stuart Dallas. Bude z toho ale rohový kop pre hosťujúci Fulham.
     
    11
    Kalvin Phillips prišiel o loptu. Aleksandar Mitrović si ju hodil okolo jedného obrancu, potom o ňu prišiel. Leeds sa prakticky bez problémov ubránil.
     
    10
    Michael Hector sa z pozície stopéra dostal na pravé krídlo, kde o loptu prišiel. Aut tak mohol vhadzovať Stuart Dallas. Tempo hry ale prekvapivo upadlo.
     
    8
    Aleksandar Mitrović si našiel v pokutovom území center Teteho. Prebral si loptu na hruď, následne mu ju odkopol Robin Koch.
     
    7
    Kalvin Phillips rozohrával ďalší priamy kop z pravej strany. Tentoraz z toho bol nízky center, defenzíva Fulhamu ho odkopla. Následný pas naspäť nezasiahol Rodrigo.
     
    6
    Aktívny vstup stretnutia z oboch strán, videli sme rýchly úvodný gól, čo môže stretnutiu pre nezainteresovaného diváka pomôcť ešte viac. Určite sa máme na čo tešiť.
    5. Hélder Costa (LDS) - 1:0
     
    5
    Leeds United dáva gól!
    Kalvin Phillips rozohral rohový kop centrom do pokutového územia. Lopta prepadla na voľného HÉLDERA COSTU, ktorého parádna rana z uhlu ide od brvna do siete. Naozaj krásny moment.
     
    4
    Joe Bryan to nakoniec skúsil namiesto centru priamo na bránku. Ilan Meslier bol postavený vyššie a krajný bek ho takmer prekvapil tak ako to spravil Rayovi z Brentfordu vo finále play-off The Championship. Tentoraz však Bryan tesne minul priestor troch žrdí.
     
    3
    Aleksandar Mitrović končí na trávniku, fauloval ho Liam Cooper. Fulham získal dobrú pozíciu na center pred bránku Mesliera.
     
    2
    Ivan Cavaleiro si z krídla potiahol loptu na stred ihriska, kde mu ju poľahky odobral Kalvin Phillips. Stretnutie ale začínajú aktívnejšie hostia.
     
    1
    Domáci Leeds nastupuje v tradičných bielych dresoch, hostia majú netypické červené prevedenie. Výkop obstaral Aleksandar Mitrović.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Marek Rodák dnes bohužiaľ začína iba na striedačke, prvýkrát dostáva šancu Alphonse Aréola hosťujúci z PSG. Debut za Fulham zažije tiež obranca Kenny Tete. Ten prišiel z Olympique Lyon. Ešte ani na lavičku sa nedostal novic Summerville. Naďalej chýba Kiko Casilla.
     
    Úvodné zostavy:

    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch, Cooper (C), Dallas – Phillips – Costa, P. Hernández, Klich, Harrison – Bamford.
    Náhradníci: Caprile – Struijk, Alioski, Shackleton, Roberts, Poveda, Rodrigo.

    Fulham FC: Aréola – Tete, M. Hector, Odoi, Bryan – Anguissa, Reed – Cavaleiro, Onomah, Kamara – A. Mitrović (C).
    Náhradníci: Rodák – Ream, Kebano, Lemina, Cairney, Decordova-Reid, Knockaert.
     
    Leeds United

    Leeds sa po mnohých rokoch vrátil do Premier League. Pri opätovnej premiére takmer zobral body majstrovi z Liverpoolu, nakoniec na Anfielde prehral tesne 3:4. Zverenci trénera Bielsu ale podali skvelý výkon a ak v tom budú pokračovať, boje o záchranu im nehrozia. Naopak, mohli by ponaháňať ašpirantov na pohárovú Európu. Paradoxne však Leeds cez týždeň vypadol na úkor Hullu z Ligového pohára. V stredu prišiel do tímu Holanďan Crysencio Summerville.

    Fulham FC

    Sezóna 2020/21 v Premier League odštartovala pred týždňom v Londýne. Fulham, ktorý sa po roku vrátil medzi elitu, nestačil na silný Arsenal (0:3). Nepodal ale najhorší výkon. Nepomohol ani slovenský gólman Marek Rodák. Uvidíme ako často bude chytať ďalej, pretože na ročného hosťovanie dorazil z PSG Alphonse Aréola. Posilami sú aj Ola Aina, Kenny Tete, Harrison Reed, Mario Lemina, Antonee Robinson. Anthony Knockaert a Ivan Cavaleiro premenili svoje hosťovania na prestup. Neodišla žiadna opora.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 5. Costa, 41. Klich (pen.), 50. Bamford, 57. Costa – 34. A. Mitrović (pen.), 62. Decordova-Reid, 67. A. Mitrović

    Karty:   82. Klich (LDS) – 88. A. Mitrović (FHM), 90. Tete (FHM)


    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch, Cooper (C), Dallas – Costa, Phillips, Klich, Harrison – Rodrigo (46. Roberts), Bamford (70. Alioski).
    Náhradníci: Caprile – Struijk, Alioski, Shackleton, Roberts, Poveda, Bogusz.

    Fulham FC: Aréola – Tete, M. Hector, Odoi, Bryan – Anguissa, Reed (70. Lemina) – Cavaleiro, Onomah (58. Decordova-Reid), Kamara (58. Kebano) – A. Mitrović (C).
    Náhradníci: Rodák – Ream, Kebano, Lemina, Cairney, Decordova-Reid, Knockaert.