Chodov – Vítkovice 3:9 (kon.) | Hattrick Brno – Liberec 2:7 (kon.) | Sparta – Pardubice 6:7 (kon.)
Black Angels – Česká Lípa 9:6 (kon.) | Královské Vinohrady – Ostrava 4:10 (kon.)
koniec
Black Angels
9:6 (1:0, 5:2, 3:4)
FBC 4CLEAN Česká Lípa
cz Piatok 18.09.2020, 19:05 • SH Kbely, Praha • Livesport Superliga (CZ) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (21:13:55)
     
    Domácí si konec zápasu řádně zkomplikovali. Ve 49. minutě vedli už 8:2, ale zástupci České Lípy se nevzdali a čtyřmi góly během pěti minut stáhli náskok soupeře na pouhé dvě branky. Čaroděj v brance domácích Daniel Körber ale další dramatizaci utkání nepřipustil a i díky jeho parádnímu výkonu slaví Black Angels první vítězství v letošní sezoně. To Česká Lípa i přes svou enormní závěrečnou snahu a dílčí skalp ve třetí třetině čeká na úvodní bodový zisk tohoto ročníku. Konečný stav hlásí hodnotu 9:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dnešní utkání sledovalo 145 diváků.
    59:41 Tomáš HANÁK - 9:6
     
    59:41
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Do prázdné klece přidává devátý gól TOMÁŠ HANÁK. Radost se mu snažil nesportovně překazit Jakub Jirsa, který hodil svou hůl pod nohy zakončujícího střelce. Asistence: Jan Hněvkovský
     
    59:25
    A vyplatilo se. Krajcigr nebyl dostatečně trpělivý a fauluje. To by mohl být konec snahy České Lípy. Dvě minuty za bránění ve hře.
     
    59:24
    Domácí se uchylují k zajímavé taktice a odvolávají brankáře, aby co nejdéle udrželi míček.
     
    58:57
    Bekhend Jakuba Bočka se gólového efektu nedočkal, do branky se mezitím vrací Dvořák.
     
    58:31
    Jakuba Jirsu u mantinelu zastavil Jakub Boček. Dále se ale nedostal, domácí totiž faulovali.
     
    58:08
    Za střelou Procházky se natahoval Slaný, který se z pozice beka přemístil před branku, kde se snaží stínit brankaři.
     
    57:47
    Faulu se dopustili hosté, Tomáš Hanák se snaží míček dostat co nejdál od své brány.
     
    57:17
    Black Angels se dobré dvě minuty drží na míčku. Jenže teď o něj přišli a hosté to zkouší v šesti hráčích.
     
    56:27
    Jakub Boček ovšem napálil pouze zeď. Marek Dzierža pak na druhé straně nevyužil svého dobrého pohybu.
     
    56:24
    Domácí teď potahali čas za brankou, pochvalu si zaslouží Jan Kopecký. Navíc přichází nebezpečná standardka.
     
    55:34
    Definitivum odmítá i Marek Fryš, který ze středu našel jen dolní končetiny brankáře hostí.
     
    54:43
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Defenziva domácího celku se bortí jako domeček z karet. Po další nepřesvědčivé rozehrávce podél mantinelu vyhostil všechny pavouky z branky Körbera JAKUB JIRSA. Asistence je připsána Radku Krajcigrovi, byť dle dostupných záběrů nebylo zjevné, že by na akci měl jakýkoliv podíl. Asistence: Radek Krajcigr.
     
    54:08
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Drama je na světě. ŠTĚPÁN SLANÝ natáhl ke střele a míček geniálně přilepil za vzdálenější tyč. Rozdíl už je znovu jen tříbrankový, což samozřejmě z pohledu České Lípy znamená pravděpodobnější možnost uhrát bodový zisk. Asistence: Jakub Jirsa
     
    53:40
    Teď Körberovi při zákroku téměř sletěla helma z hlavy, o což se svou tvrdou střelou postaral Radek Krajcigr.
     
    53:02
    Black Angels dokázal vyvést míček z obranné poloviny a šetří cenný čas. Toto oslabení bude klíčové pro další průběh zápasu.
     
    52:27
    Dva nebezpečné zákroky, dvěma minutami na trestné lavici je ale odměněn pouze ten z dílny Radka Hanáka. Ten si půjde sednout za bránění ve hře.
     
    52:00
    Podstatný zákrok Daniela Körbera. Zuby si na něm tentokrát vylámal Radek Krajcigr.
     
    51:32
    Marek Fryš zjevně dokáže driblovat s míčkem i ve vzduchu. Svým třetím dotekem nad úrovní hrací plochy poslal balonek do pravé tyče Dvořákovy klece.
     
    49:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    49:51
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Časomíra ukrojila lehce před 20 vteřin a hosté přidávají svůj čtvrtý zářez. JAKUB JIRSA využil práce Radka Krajcigra, který při přečíslení dva na jednoho nesobecky přihrával do křídelního prostoru. Jirsa na nic nečekal a příklepem přilepil míček pod horní tyč. Asistence: Radek Krajcigr.
     
    49:31
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Absolutorium za třetí branku hostujícího týmu zasloužil Daniel Štěrba, který si u mantinelu povodil nepřipraveného obránce a na zlatém podnose předložil přihrávku pro JIŘÍHO VLČKA. Ten přijal s povděkem roli uklízeče do prázdné klece. Asistence: Daniel Štěrba.
     
    48:24
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Matouš Burian a RADEK HANÁK si mění role, výsledek je ale totožný – další branka pro Black Angels. Na levém křídle se uvolnil prvně jmenovaný a Hanákovi nabídl pozici před zívající klecí. Útočník domácích příležitost nezahodil. 8:2. Asistence: Matouš Burian.
     
    48:03
    Branku ze základního postavení vysunul Jakub Hromada, který dostal přihrávku hodně pod nohy. Rozhodčí už chtěl přerušovat hru, Česká Lípa se ale dostala do protiútoku a zakončující Jaromír Ekl jen o kousek minul bránu.
     
    47:20
    Česká Lípa se snaží o korekci skóre, proti byl tentokrát Daniel Ludvík. Proti střele z úctyhodné vzdálenosti vystavil své tělo.
     
    46:52
    Hra se přerušuje poté, co Tomáš Kadlec oslovil před brankou postaveného Štěpána Slaného a ten místo míčku trefil prsty Körbera. Domácí gólman se sice chvíli sbíral z palubovky, už je ale schopný pokračovat.
     
    46:02
    Domácí se po delší době brání, ale Matouš Burian skvěle sáhl do přihrávky Radka Krajcigra.
     
    44:30
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Pražané si užívají první domácí zápas a míří za vítězstvím. V tuto chvíli vedou už o pět branek. Radek Hanák na pravém křídle do posledního momentu naznačoval střelu, aby pak krosovou přihrávkou uvolnil MATOUŠE BURIANA. Toho už mohla o gól připravit pouze nepozornost v zakončení, ovšem střelec domácích nezaváhal. Asistence: Radek Hanák
     
    43:33
    Severočechům nevytrhl trn z paty ani Oldřich Jireček, jehož přízemní střela nenadělala Körberovi na čele vrásky.
     
    42:38
    Tomáš Kadlec teď musí děkovat všem svatým, Jakub Boček mu totiž téměř ukradl balonek a šel by sám na brankáře. Šťastný odraz ale zachránil beka českolipského celku.
     
    41:57
    Black Angels tentokrát přesilovkou pohrdli, poslední rána z produkce Tomáše Straky našla jen ochrannou síť.
     
    40:59
    Poslední třetinu Daniel Körber otevírá stejným stylem, jakým působí v celém dosavadním utkání. Skvělý zákrok proti náročné střele.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se skóre zápasu skutečně začalo hýbat, viděli jsme celkově sedm branek a hned pět jich jde na konto domácích Black Angels. Ti dávají hostům lekci z produktivity. Zatímco brankář Daniel Körber i nadále chytá České Lípě obrovské tutovky, Jan Dvořák už nedokázal nadále odolávat tlaku domácího celku a pětkrát kapituloval, přestože v žádné z dosavadních tref nemá tak úplně prsty. Na straně České Lípy našel gólový úspěch pouze Radek Krajcigr, který zařídil obě branky svého celku. Pražané proto půjdou do poslední části zápasu s přívětivým výsledkem 6:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Štěpán Slaný ještě v závěru druhé třetiny máchl vztekle holí směrem k soupeři a třetí část zápasu započne na trestné lavici. Nesportovní chování.
     
    39:03
    Black Angels právě vstřelili branku!
    A Hanákova útočná aktivita se domácím náramně vyplácí. Po další rozehrávce z rohu hřiště se může radovat VOJTĚCH NOVOTNÝ, jemuž Radek Hanák předložil parádní pas, který překonal všechny nástrahy v podobě nastavených holí bránících hráčů. Novotný pak vymetl horní růžek branky. Asistence: Radek Hanák.
     
    38:52
    Radek Hanák ukazuje kus obětavosti a také velkou bojovnost. Před brankou snad třikrát získal ztracený míček a otočkou se snažil překvapit brankáře, třebaže nakonec nedal.
     
    37:59
    Petr Procházka natáhl ke střele ještě za polovinou hřiště, byla to spíše z nouze ctnost. Česká Lípa se k nebezpečnějšímu zakončení dostala už o chvíli později, Daniel Körber předvedl znovu záblesk geniality.
    36:37 Jan HNĚVKOVSKÝ - 5:2
     
    36:37
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Trvalo to přesně 26 vteřin a v přesilovce Black Angels odbíjí pátá. Jmenovci Jan Kopecký a JAN HNĚVKOVSKÝ stáli na konci oku lahodící kombinaci, kterou zakončoval druhý jmenovaný ráznou pumelicí ze středu hrací plochy. Jan Dvořák tentokrát neměl sebemenší nárok na zákrok. Už potřetí v zápase platí třígólový rozdíl. Asistence: Jan Kopecký.
     
    36:11
    Šance v přesilovce i pro Black Angels. Štěpán Slaný bránil ve hře.
     
    35:50
    Black Angels tentokrát překombinovali svou akci. Jakub Hromada krásnou krosovou přihrávkou uvolnil Jana Kopeckého, jenže ten ještě před brankou uviděl Jana Hněvkovského, u kterého stál Jan Dvořák a míček mu ukradl.
     
    35:00
    Štěpán Slaný šikovně obešel prvního bránícího hráče a v mžiku zaregistroval dobře postaveného Tomáše Kadlece. Jeho kolega z obrany ovšem pálil příliš vysoko.
     
    34:30
    Dvořák likviduje i další pokus Pražanů od půlící linie.
     
    33:52
    Střela Jaroslava Krále byla šikovně ukrytá za tělo Tomáše Čáslavy, který se ještě natahoval za dorážkou. Tentokrát se ovšem úspěšněji prezentoval Jan Dvořák.
     
    32:53
    Radek Hanák rozjíždí valnou část akcí, které produkuje jeho útočná trojka. I tentokrát se snažil procpat pas do předbrankového prostoru, ale na poslední chvíli ubránil Petr Procházka.
    32:14 Radek KRAJCIGR - 4:2
     
    32:14
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Co se nepovedlo Eklovi, to o chvíli později napravuje RADEK KRAJCIGR. Obě akce se podobaly jako vejce vejci, s výjimkou úspěšného zakončení. Na střed tentokrát míček servíroval Ondřej Kopič. Krajcigr dává svou druhou branku v utkání a bude útočit na hattrick. Asistence: Ondřej Kopič.
     
    32:02
    Skvělá přesilovková souhra, hráči České Lípy o sobě opravdu ví, jenže Jaromír Ekl velkou možnost ze středu zazdil.
     
    31:30
    Na trestnou lavici už usedl zatím poslední střelec Jakub Renčín. Dvě minuty schytal za hrubost.
     
    31:30
    Exkluzivní výhoz Daniela Körbera poslal do útoku Tomáše Čáslavu. Ten se snažil přehodit brankáře, ale neúspěšně. Následně došlo k souboji za brankou, rozhodčí však nečekaně vylučují domácího borce.
     
    31:08
    Matěj Boček při své snaze vymanit se z rohu hřiště téměř prorazil mantinel, sudí se ovšem k zákroku na jeho osobu brzy vrátili.
     
    30:27
    Hosty zachraňuje gólman Dvořák. Obětavě se vrhl pod nohy Tomáše Hanáka, přestože si mohl přivodit minimálně nepříjemnou bolístku. V těsném souboji ale obstál.
     
    29:42
    A mohlo to být ještě lepší z pohledu domácího celku. Před branku se opět nastěhoval Jakub Renčín, svou první střelu poslal na tyč a pak z krkolomné pozice prostor tří tyčí minul.
    28:58 Jakub RENČÍN - 4:1
     
    28:58
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Klub z Prahy znovu odstupuje na rozdíl tří gólů. Ostré náboje si s sebou přinesl JAKUB RENČÍN, jehož střela od mantinelu se snesla za nohu Jana Dvořáka. Geniální ukázka toho, že nejen rána trhající sítě musí skončit v brance. Asistence: Matěj Boček
     
    28:27
    Daniel Ludvík se dostal do problému, hostující Jakub Karel ale při jeho bránění odpravil míček za mantinel. Black Angels si dopřejí klidnější rozehrávku.
     
    27:40
    Pražané se ubránili a před bránou už stepoval Radek Hanák. Na přihrávku čekal marně.
     
    27:34
    České Lípě patří rozehrávka z rohu, vystřídá proto své hráče.
    26:14 Radek KRAJCIGR - 3:1
     
    26:14
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Parádní odpověď si teď připravila Česká Lípa. Tomáš Kadlec našel perfektní přihrávkou na křídle Jakuba Karla a ten v pokračující kombinaci oslovil RADKA KRAJCIGRA. Hostující forvard už se pak jen otočil kolem těla brankáře Körbera a našel prostor za zadní tyčí. Asistence: Jakub Karel.
     
    25:54
    Aplaus si vysloužil Radek Hanák, který nejprve skvěle zablokoval ránu Tomáše Kadlece a pak vyzýval ke gólu Tomáše Hanáka. Ten ale přestřelil.
     
    24:59
    Jan Kopecký byl při svém výjezdu jednoznačně faulován, jenže s následnou rozehrávkou na útočné polovině naložili Black Angels hodně ledabyle a Jakub Nachtmann se musí vrátit až před svého gólmana.
     
    24:01
    Oddechový čas pro hosty.
    24:01 Radek HANÁK - 3:0
     
    24:01
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Domácí mužstvo si začíná otevírat soukromou střelnici. Tomáš Hanák dostal přihrávku na střed vzduchem, technicky náročné zakončení nezvládl, ale jeho práci dokonal RADEK HANÁK. Navedl si míček před brankáře a znovu vymetl horní víko. Stav je 3:0. Asistence: Tomáš Hanák.
     
    23:34
    S důrazem to přehnal Tomáš Čáslava, proto už nemohl pokračovat ve své útočné akci a odchází střídat.
     
    22:43
    Jakub Nachtmann to myslel dobře, svou přihrávkou ale zároveň vyzval ke skórování hostujícího Štěpána Slaného, který skvěle přečetl směr soupeřova pasu. Stačilo jen krotit výšku své střely a Körber by byl bez šance.
     
    22:08
    Black Angels rostou křídla. Jejich další rozehrávka na útočné polovině zaváněla gólem. Daniel Ludvík našel Jakuba Renčína a po jeho ráně ještě z ostrého úhlu zkoušel rozvlnit síť Matěj Boček. Branku ale netrefil.
     
    21:55
    Tomáš Hanák se odpoutal otočkou od svého strážce a hledal čepel Vojtěcha Novotného. Ten z hranice brankoviště zkoušel zakončovat nad tělo brankáře, záměr mu nicméně nevyšel.
    21:21 Jan KOPECKÝ - 2:0
     
    21:21
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Jakub Hromada své předchozí zaváhání záhy napravuje. Přihrávka z jeho produkce do běhu JANA KOPECKÉHO zkrátka měla oči. Střelec gólu si už jen počkal na pohyb brankáře Jana Dvořáka a našel volné místo v horních patrech jeho klece. Pražané si budují dvoubrankový náskok. Asistence: Jakub Hromada.
     
    20:47
    Jaromír Ekl zkušeně uklidnil rozehru České Lípy, které ovšem netrvalo dlouho, než o míček znovu přišla. Pražany může mrzet, že Jakub Hromada nemířil přesněji.
     
    20:26
    Hodně naslepo přihrával Ondřej Kopič, a poslal tak na protiútok domácí celek. Tomáš Čáslava dobře servíroval míč před bránu, jenže Jakub Renčín měl od ideálního zakončení skutečně daleko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další dvacetiminutovku týmy odšpuntují přibližně v 19:42.
     
    Úvodní třetina nabídla jedinou gólovou oslavu na straně Black Angels, ve 12. minutě totiž rozvlnil síť Matěj Boček. Jinak však prvních 20 minut jednoznačně patřilo oběma maskovaným mužům. Hlavně Daniel Körber v brankovišti Pražanů vychytal několik monstrózních šancí České Lípy, která zase spoléhala na zákroky Jana Dvořáka. Výsledkem je vcelku hubené skóre, jež by se mohlo v dalších periodách určitě rozrůst. Oba celky totiž předvádějí velmi atraktivní podívanou. Zatím platí výsledek 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Signál se nepovedl, Jakub Hromada uvízl v rohu hrací plochy.
     
    19:51
    Ještě jedna standardní situace pro Pražany.
     
    19:25
    Dobře proti Eklovi vystoupil Tomáš Čáslava. Znemožnil mu pas do nebezpečného prostoru.
     
    18:50
    Dobrý úmysl Radka Krajcigra neslaví úspěch. Přihrávka před branku nedoputovala, neboť útočník České Lípy nezvládl neposedný míček.
     
    17:58
    Rána z dílny Daniela Štěrby se odráží od masky Körbera. Ten si dodává sebevědomí sevřenou pěstí a hlasitou oslavou.
     
    17:11
    Oldřich Jireček operoval s míčkem za bránou, když se ale chystal předeslat pas svému spoluhráči, zastavila ho noha brankáře. Na druhé straně na Dvořákovi po krásné individuální akci ztroskotal Lukáš Chyna.
     
    16:48
    Jakub Nachtmann spíše nahazoval do brankoviště a doufal v odraz od těla gólmana. Ovšem ten zůstal pevný jako skála.
     
    16:09
    Ani po úchvatné kombinaci Pražanů to není gól. Tomáš Čáslava dostal krásnou pobídku na středu hrací plochy, jenže pod tlakem mířil jen do těla brankáře Dvořáka.
     
    15:03
    Black Angels si neodpustili ztrátu na útočné polovině, ale překonat Daniela Körbera dnes bude náročným úkolem. Radek Krajcigr mu míček rafinovaně podsouval pod tělem, ale brankář domácího celku jako štírek vytáhl zákrok z říše snů.
     
    13:57
    Míček už má v rukavicích zase Daniel Körber. Díky jeho výhozu se Black Angels propracovali na útočnou polovinu a Radek Hanák zakončoval do poloodkryté branky. Míček netrefil čistě, takže Dvořák mohl zůstat v klidu.
     
    13:37
    Míček si na forhend chystal Tomáš Hanák, jenže Jan Dvořák s touto variantou počítal a předvedl rychlost svých nohou. Střelci balonek doslova vykopl z čepele.
     
    13:02
    Oldřich Jireček teď zbořil vše, co mu stálo v cestě. Přesto si při své útočné aktivitě počínal v souladu s pravidly a mohl znovu zaměstnat skvěle chytajícího Daniela Körbera.
    11:53 Matěj BOČEK - 1:0
     
    11:53
    Black Angels právě vstřelili branku!
    O chvíli později už ale domácí slaví první branku. Daniel Ludvík dostal míček skvěle do běhu a dokázal ho předložit na křídlo MATĚJI BOČKOVI. Přihrávka byla před brankou ještě tečovaná, ale Boček si s tím poradil a bekhendem zavěsil pod břevno. Asistence: Daniel Ludvík.
     
    11:32
    Druhá standardní situace pro Black Angels v krátkém sledu a exkluzivní zásah Jana Dvořáka.
     
    11:16
    Za brankou motal soupeřům hlavy Tomáš Hanák. Po delší době se domácí propracovali do útoku, ale ke střele znovu nedošlo.
     
    10:23
    Luxusní šanci zahodil Antonín Stárek, který nedokázal míček zvednout nad ležícího Körbera. Podobně si o chvíli později počínal i Petr Procházka.
     
    09:15
    Florbal plný svižných akcí a skvělých zásahů brankářů pokračuje. Marek Dzierža se dostal k důrazné ráně příklepem, ale Daniel Körber jeho záměr skvěle přečetl, zmenšil střelecký úhel a dostal fanoušky znovu do varu.
     
    08:44
    Dvořák nechával místo na zadní tyči, ale Matěj Boček mířil zhruba půl metru vedle ní.
     
    08:24
    Za svou rozehrávku se bude stydět Štěpán Slaný, rutinní přihrávka skončila nad mantinelem.
     
    07:21
    Nebezpečný nához z vlastní poloviny zprostředkoval Daniel Ludvík, ale hosté riziko odvrátili a Daniel Štěrba ze vzduchu trefil vzdálenější tyčku. Pak dochází k zákroku Körbera, který si zkušeně počkal na Radka Krajcigra.
     
    06:45
    Za brankou domácích parádně zapracoval Antonín Stárek a už hledal na středu zaparkovaného Ekla. Tomu střela vůbec nevyšla.
     
    05:51
    Jiří Vlček se snažil servírovat míček před brankoviště, jenže Oldřich Jireček stál o metr vedle a k zakončení se proto nepropracoval. Česká Lípa se nicméně začíná osmělovat k vyšší ofenzivní aktivitě.
     
    04:53
    Tomáš Straka si za brankou pořádně zkomplikoval situaci, Česká Lípa se udržela na útočné polovině a táhlá rána Antonína Stárka procvičila reflexy Daniela Körbera v kleci domácích.
     
    04:08
    Buly na středu sice ovládl Jakub Jirsa, ale míček namazal domácímu Janu Kopeckému. V pokračující hře došlo ke dvěma rychlým útokům, zaskvěli se oba brankáři.
     
    03:27
    Pumelice Jakuba Nachtmanna zaplavala ve vzduchu a Jan Dvořák se jen otáčel ke své pravé tyči. Naštěstí pro něj balonek míjí branku.
     
    02:55
    Na středu se dobře nabídnul Matěj Boček, ale ke střele se nedostal.
     
    01:56
    Střela z produkce Tomáše Straky nedoputovala k brance, první zákrok má naopak Daniel Körber.
     
    01:43
    Zaváhání rychle napravil Jan Hněvkovský. Pro domácí to byla šťastná chvíle, v opačném případě by Česká Lípa mířila do protiútoku.
     
    01:16
    Trpělivá rozehrávka Pražanů. Jakub Hromada nikam nespěchá a předává míček obráncům.
     
    00:22
    O úvodní útočnou akci hostů se postaral Ondřej Kopič, jeho předávku před branku ale nevyužil Jakub Karel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Black Angels si užívají nástup v nové domácí hale. Utkání za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Black Angels: Körber (Matiášek) – Straka, Ludvík, Bauman, Bouček – Ma. Boček, Král, Fryš – Novotný, Burian, Kopecký – Nachtmann, Čáslava, Hromada – R. Hanák, Ja. Boček, Hněvkovský – T. Hanák, Renčín.

    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dvořák (Chyna) – Mlejnek, Kadlec, Petříček, Slaný, Štěrba – Stárek, Jireček, Dzierža – Procházka, Karel, Kopič – Jirsa, Krajcigr, Vlček – Ekl.

    Rozhodčí: Drápal, Pospíšil.
     
    FBC 4CLEAN ČESKÁ LÍPA
    11. místo, 1 zápas, 0 bodů, skóre: 4:6


    Ani Česká Lípa ve svém premiérovém představení proti Chodovu neuspěla, minimálně jeden z týmů se tak bude po dnešku radovat z prvních bodů v letošní sezoně. Na domácí palubovce ovšem Severočeši favorizovaného soka dokázali geniálně zaskočit a až do poslední vteřiny zcela nečekaně bojovali o vyrovnávací branku. Do prázdné klece se až 44 sekund před závěrečnou sirénou trefoval Tom Ondrušek, čímž stvrdil výhru Chodova v poměru 6:4. Nejproduktivnějšími hráči na straně České Lípy byli dvoubodoví Jiří Vlček, Oldřich Jireček a Štěpán Slaný. V brance se 24 zásahy zaskvěl Jan Dvořák. Hosté by dnes rádi oloupili Pražany o body. Dlouhodobým cílem pak bude vylepšení loňské 12. příčky.
     
    BLACK ANGELS
    14. místo, 1 zápas, 0 bodů, skóre: 3:9


    Domácí jsou po prvním kole nejhorším týmem superligové tabulky, což samozřejmě není směrodatné k očekávanému umístění v celé sezoně. Black Angels přesto nepatří k výrazným favoritům na postup do play off. Uplynulý ročník zakončili na 11. pozici, horší už byla pouze Česká Lípa, Hattrick Brno a Pardubice. V úvodním utkání Pražané vyzvali v derby FbŠ Bohemians. Mač byl vcelku vyrovnaný, avšak pouze do třetí třetiny, v níž Bohemka nastřádala pět branek a odnesla si vítězství 9:3. Za Black Angels se trefili Matěj Boček, Jakub Renčík a Radek Hanák, do branky se postavil Ondřej Matiášek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 12. Ma. Boček (Ludvík), 22. Kopecký (Hromada), 25. R. Hanák (T. Hanák), 29. Renčín (Ma. Boček), 37. Hněvkovský (Kopecký), 40. Novotný (R. Hanák), 45. Burian (R. Hanák), 49. R. Hanák (Burian), 60. T. Hanák (Hněvkovský) – 27. Krajcigr (Karel), 33. Krajcigr (Kopič), 50. Vlček (Štěrba), 50. Jirsa (Krajcigr), 55. Slaný (Jirsa), 55. Jirsa (Krajcigr)


    Black Angels: Körber (Matiášek) – Straka, Ludvík, Bauman, Bouček – Ma. Boček, Král, Fryš – Novotný, Burian, Kopecký – Nachtmann, Čáslava, Hromada – R. Hanák, Ja. Boček, Hněvkovský – T. Hanák, Renčín.
    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dvořák (Chyna) – Mlejnek, Kadlec, Petříček, Slaný, Štěrba – Stárek, Jireček, Dzierža – Procházka, Karel, Kopič – Jirsa, Krajcigr, Vlček – Ekl.

    Rozhodca: Drápal, Pospíšil

    Diváci: 145