Vegas – Dallas 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Vegas Golden Knights
2:3 (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1) Stav série: 1:4
Dallas Stars
cz Utorok 15.09.2020, 02:00 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Finále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:36 Denis GURJANOV - 2:3
     
    63:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hokejisté Dallasu dokonávají obrat a postupují do finále Stanley Cupu! John Klingberg nahrál na pravou stranu DENISOVI GURJANOVOVI, který na nic nečekal, vystřelil z první a přesouvající se Lehner nedokázal kotouč, který směřoval k jeho bližší tyčce, zastavit. Pouze ho lehce škrtl lapačkou, což bylo málo – 2:3. Asistence: John Klingberg a Roope Hintz.
     
    62:15
    Zach Whitecloud poslal před napadajícím Coglianem kotouč do hlediště. Rozhodčí se poradili a uložili obránci Vegas trest za zdržování hry. Velká šance pro Dallas rozhodnout!
    56:13 Joel KIVIRANTA - 2:2
     
    56:13
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Střelu Johna Klingberga od modré čáry tečoval jeden z bránících hráčů a možná i Corey Perry. Lehner ještě dokázal v poslední chvíli levým betonem zakročit, ale dorážející JOEL KIVIRANTA už zvedl kotouč mimo jeho dosah – 2:2. Asistence: John Klingberg a Denis Gurjanov.
     
    54:36
    Střelu Roopeho Hintze vyrazil Lehner. Útočník Dallasu byl vzápětí podražen Alexem Tuchem a po reklamní přestávce tak uvidíme přesilovku Stars. Velká šance na vyrovnání...
     
    51:33
    Corey Perry pohotově tečoval střelu Heiskanena od modré, ovšem Lehner stačil zasáhnout lapačkou! Reklamní přestávka.
    49:54 Jamie BENN - 2:1
     
    49:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Utkání dostává pořádnou zápletku! Střelu Lindella z levé strany pokryl Lehner. Volný kotouč si vzal za brankou opět finský obránce, který klec soupeře obkroužil a poslal gumový předmět do brankoviště. Tam odvedl výbornou práci důrazný Alexandr Radulov, který zboural bránícího hráče a puk se od něj odrazil k JAMIEMU BENNOVI, jenž ho zblízka poslal za Lehnera – 2:1. Asistence: Alexandr Radulov a Esa Lindell.
     
    40:40
    Tak ne. Spolu s Pavelskim jde na trestnou lavici i Mark Stone. Hrát se tedy bude 4 na 4.
     
    40:40
    Za sekání je vyloučen Joe Pavelski. Golden Knights tak mají k dispozici přesilovku.
    40:15 Reilly SMITH - 2:0
     
    40:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Skvělý vstup Vegas do třetí třetiny! Jako první přitom zaútočily Hvězdy, ale střelu Tylera Seguina z pravého kruhu vykopl do bezpečí Lehner. Následně se dostal ke kotouči REILLY SMITH, který společně se spoluhráčem najížděl na jediného obránce. Rozhodl se pro individuální řešení a z pravého kruhu vymetl bližší horní růžek svatyně Dallasu. Asistence: Paul Stastny.
     
    39:13
    Po Dickinsonově zablokované střele zůstal puk ležet před dezorientovaným Lehnerem. Dorážející Blake Comeau však nedokázal poslat hrací předmět na místo určení. Myslím, že trefil padajícího spoluhráče Cogliana, jenž tak Vegas nechtěně zachránil.
     
    36:07
    Střelu Braydena McNabba šikovně tečoval William Carrier a Anton Chudobin měl velké problémy! Nakonec dokázal puk ve svém brankovišti zalehnout a zachránil tak Dallas před obdrženým gólem! Reklamní přestávka.
     
    33:00
    Jamie Benn dostal trest za hákování. Přesilovka pro Vegas.
    32:22 Gurjanov orazítkoval břevno branky Vegas.
     
    32:22
    Mohlo být srovnáno! Denis Gurjanov se zjevil za zády obrany Vegas a po jeho zakončení zvonila branková konstrukce za Lehnerem!
    30:15 Benna vychytal Lehner.
     
    30:15
    Jamie Benn získal v rohu puk a natlačil se s ním až před Lehnera. Z forhendu se pokusil zasunout kotouč za brankovou čáru, proti byl pravý beton gólmana Golden Knights!
     
    27:25
    Po reklamní přestávce přijde na řadu další přesilovka Vegas. Za podražení je tentokrát vyloučen Mattias Janmark.
     
    25:00
    Blake Comeau podrazil Marka Stonea. Přesilová hra pro Golden Knights.
     
    22:05
    Shea Theodore se postavil do cesty projíždějícímu Perrymu a je vyloučen za nedovolené bránění. Přesilovka pro Dallas.
     
    21:34
    Další příležitost Golden Knights! William Karlsson bekhendem těsně minul vzdálenější tyčku. Vzápětí do branky Dallasu spadl Max Pacioretty, kterého atakoval Esa Lindell a hra tak musela být přerušena.
     
    20:20
    Vegas vstoupilo do druhé části velmi aktivně! Marchessault nahrál Paulovi Stastnymu, který střílel ze slotu. Chudobin ale jeho střelu vyrazil a navíc stačil přikrýt kotouč před dotírajícím Reillym Smithem.
     
    16:16
    Alex Tuch je vyloučen za hákování. Po reklamní přestávce uvidíme přesilovku Dallasu.
     
    14:30
    Střelu Williama Karlssona vyrazil Chudobin před sebe. Dorážka Maxe Paciorettyho si pak cestu mezi tyče nenašla!
     
    12:49
    Dvouminutové tresty za hrubost vyfasovali Mattias Janmark a William Carrier. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    12:15
    Mark Stone zůstal u brankoviště na chvíli nepokrytý, ale asi byl až příliš blízko a zakončil jen do betonů Antona Chudobina! O chvíli později pálil od modré Alec Martinez a brankář Dallasu přerušil hru. Další reklamní pauza.
    08:14 Chandler STEPHENSON - 1:0
     
    08:14
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zlatí rytíři otevírají gólový účet tohoto zápasu! Shea Theodore poslal krásnou přihrávkou do samostatného úniku CHANDLERA STEPHENSONA. Ten situaci vyřešil kličkou do forhendu, kterou si Chudobina roztáhl a zasunul puk mezi betony brankáře Dallasu. Asistence: Shea Theodore a Alex Tuch.
     
    04:18
    Stars ale nyní zatlačili svého soupeře! Nejprve zapracoval dobře Jamie Oleksiak, který objel branku a předal kotouč na modrou kolegovi z obrany Mirovi Heiskanenovi. Ten vrátil Oleksiakovi, jenž nahrál k pravému mantinelu Andrewovi Coglianovi. Po jeho střele dorážel Blake Comeau jen do betonů Lehnera. Tohle byla dobrá šance!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 9. Stephenson (Theodore, Tuch), 41. R. Smith (Stastny) – 50. Ja. Benn (Radulov, Lindell), 57. Kiviranta (J. Klingberg, Gurianov), 64. Gurianov (J. Klingberg, Hintz)


    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, Schmidt (A), McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Tuch, Stephenson, Cousins – Reaves, N. Roy, W. Carrier.
    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau, Dickinson, Cogliano.

    Rozhodca: Kozari, Sutherland – Cherrey, Murchison
    Vegas 1 4 Dallas
    #1 Pondelok 07.09.2020 • 02:00
    Vegas - Dallas 0:1
    #2 Streda 09.09.2020 • 02:00
    Vegas - Dallas 3:0
    #3 Piatok 11.09.2020 • 02:00
    Dallas - Vegas 3:2 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 13.09.2020 • 02:20
    Dallas - Vegas 2:1
    #5 Utorok 15.09.2020 • 02:00
    Vegas - Dallas 2:3 koniec po predl.