Sheffield Utd. – Wolverhampton 0:2 (kon.) | Brighton – Chelsea 1:3 (kon.)
koniec
Sheffield United
0:2 (0:2)
Wolverhampton Wanderers
Pondelok 14.09.2020, 19:00 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Sheffield United FC

    Minulosezónny nováčik sa takmer dostal do Európskej ligy, predvádzal skvelú jazdu, ale doplatil na úzky káder. Keď sa zranili niektoré opory, kvalitatívne ich nemal kto nahradiť. Aj tak z toho bolo veľmi pekné deviate miesto. Cez leto káder ostal prakticky pokope, odišiel iba brankár Dean Henderson, skončilo mu hosťovanie. To je síce veľká strata, ale nahradiť by ho mal Aaron Ramsdale. Odchovanec prichádzajúci z Bournemouthu. Prišiel tiež skúsený Wes Foderingham, hosťovať bude z Chelsea obranca Ethan Ampadu, Jayden Bogle a Max Lowe prišli natrvalo z Derby. Posilou ofenzívy je Oliver Burke (WBA).

    Wolverhampton Wanderers

    Wolves skončili minulý ročník na siedmom mieste o skóre za Tottenhamom, takže prišli o pohárovú Európu. Čo však nie je, to môže byť. Aj preto tréner Nuno Espirito Santo počíta nové posily. Zaujímavý je hlavne mladý útočník Fábio Silva, za ktorého dostalo Porto až 40 miliónov a Wolves stanovili svoj prestupový rekord. Defenzívu vystužil Marçal z Lyonu a stred poľa zas Vítor Ferreira z FC Porto v rámci hosťovania. Odišiel iba Matt Doherty, avšak tým pádom pravý kraj utŕžil celkom slušnú ranu.
     
    Úvodné zostavy:

    Sheffield United FC: Ramsdale – Basham, O'Connell, Egan – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, E. Stevens – McBurnie, Sharp (C).
    Náhradníci: Foderingham – Ampadu, Osborn, S. Berge, McGoldrick, Jagielka, Burke.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Traoré, Dendoncker, Moutinho, Marçal – Neto, Podence – Jiménez.
    Náhradníci: Ruddy – F. Silva, Vinagre, Buur, Diogo Jota, Neves, Ferreira..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Sheffield United nastupuje v tradičných červeno-bielych dresoch, hostia sú tiež v ich tradičnom oranžovom.
     
    3
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Hneď na úvod parádna akcia. Daniel Podence sa krásne dostal po ľavom krídle až k šestnástke, poslal presný center a voľný RAÚL JIMÉNEZ trafil z voleja mimo dosah Ramsdalea.
    3. Raúl Jiménez (WOS) - 0:1
     
    4
    Wolverhampton Wanderers štartuje nový ročník bravúrne, domáci Sheffield United musí pridať a hlavne nespraviť už takú chybu ako pri otváracom góle.
     
    5
    Conor Coady odkopával center z jeho šestnástky, neujal sa ani následný pas od domácich hráčov. Dopredu môže ísť Adama Traoré, dnes má po odchode Dohertyho viac defenzívne povinnosti.
     
    6
    Raúl Jiménez si center do pokutového územia prebral na hruď a pohotovo zakončil pod brvno. Veľmi dobrú strelu vyrážal na rohový kop Aaron Ramsdale.
     
    6
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Úvod ako z kozmu pre Wolves! Po centri z rohového kopu defenzíva United zabudla na to, že na ihrisku je i ROMAIN SAÏSS. Jeho presná hlavička opäť nedala Ramsdaleovi šancu.
    6. Romain Saïss (WOS) - 0:2
     
    7
    Sheffield United je po dvoch inkasovaných góloch určite psychicky veľmi dole, veľmi rýchlo sa ale potrebuje oklepať, inak body určite nezíska.
     
    8
    Center z pravého krídla do malého vápna nepustil obranca Romain Saïss, loptu posunul na rohový kop pre domácich.
     
    9
    Oliver Norwood centrom z rohového kopu objavil iba futbalistov súpera, tí sa rezolútnym odkopom bez problémov ubránili.
     
    10
    Desať minút za nami, zatiaľ je to jednoznačná záležitosť. Wolves z dvoch zakončení dvakrát udreli. Pre Sheffield hostia pripravili veľkú výzvu.
     
    11
    Sheffield United drží loptu na svojej polovici ihriska. Jeho hráči sa síce snažia posúvať smerom dopredu, zatiaľ im to veľmi nejde.
     
    12
    João Moutinho rozohrával po faule domácich v strede ihriska na krátko, akcia Wolves začne od obrancov.
     
    13
    Chris Basham fauloval na vlastnej polovici ihriska. Wolves získali priamy kop. Pri lopte už tradične João Moutinho, ale aj Pedro Neto.
     
    14
    Leander Dendoncker mal byť adresátom centrovanej lopty, čo nevyšlo. Kontru domácich zastavil faulom Adama Traoré.
     
    15
    Priamy kop mal síce k dispozícii aj domáci tím Sheffield United, avšak centrovanú loptu si bez problémov našiel gólman Rui Patrício.
     
    16
    Adama Traoré sa ešte zžíva so svojou novou pozíciu, čiže trochu zaváhal. Nakoniec v snahe o kontru domácim hráčom lopta ušla.
     
    17
    Oliver McBurnie nedokázal vyhrať hlavičkový súboj po dlhom výkope, ktorý obstaral Aaron Ramsdale. Lopta prepadla k Patríciovi.
     
    19
    Oliver McBurnie získal loptu na strane Adamu Traorého, ten je smerom dozadu zatiaľ trochu neistý. Škótskeho útočníka čistým sklzom zastavil Coady.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu ubehlo. Wolves po dvoch strelených góloch trochu ubrali z ofenzívnej hry. Domáci boli počas posledných minút častejšie na lopte, nevymysleli s ňou však nič.
     
    21
    Nepodarený center z pravého krídla si nenašiel Raúl Jiménez, ale iba brankár domáceho tímu Aaron Ramsdale.
     
    22
    Adama Traoré faulovaný na pravom krídle, získal priamy kop. João Moutinho centrom do šestnástky spoluhráčov nenašiel. Odrazenú loptu vrátil do ohňa Fernando Marçal, ani on nepochodil.
     
    24
    Raúl Jiménez poslal spred pokutového územia veľmi zaujímavý technický pokus, jeho ľavačka nasmerovala loptu tesne nad brvno bránky.
     
    25
    George Baldock získal na pravom krídle iba aut, domáci pokračujú v akcii. Krídelný hráč Sheffieldu pošle do pokutového územia dlhú loptu.
     
    26
    Oliver McBurnie loptu sklepol iba mimo šestnástky. George Baldock sa síce dostal k centru, nenašiel spoluhráčov pred bránkou Ruia Patrícia.
     
    27
    Kontra Wolves nevyšla. Raúl Jiménez bol na chvíľu voľný pred šestnástkou súpera, lenže kým si loptu prebral, tak ho dobehla pätica hráčov.
     
    28
    Billy Sharp sa nedostal k centrovanej lopte do pokutového územia, odohral ju Romain Saïss a útočník United navyše fauloval.
     
    29
    Strely: 0 – 4
     
    30
    John Lundstram poslal loptu do malého vápna, kde skákal Billy Sharp. Fauloval však Ruia Patrícia, čiže následná práca od McBurnieho nebola regulárna.
     
    31
    Raúl Jiménez si síce prebral centrovanú loptu z pravého krídla, no nepodarilo sa mu ju spracovať. Ušla mu mimo ihriska.
     
    32
    Wolverhampton Wanderers naďalej drží výborný výsledok zo svojho pohľadu. Sheffield United je na útočnej polovici ihriska zatiaľ nulový.
     
    33
    Centrovaný pas z ľavého krídla nebol z pohľadu domácich ideálny. Menší teč znamenal, že Rui Patrício mal ľahkú prácu.
     
    34
    Žltú kartu dostáva John Egan (Sheffield United FC).
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme do prestávky nejaký ďalší gólový moment?
     
    36
    Billy Sharp si nabehol na ľavé krídlo, odkiaľ centroval do pokutového územia, avšak Oliver McBurnie to na strelu nemal.
     
    37
    Rohy: 3 – 1
     
    38
    Konečne aspoň aké-také ohrozenie bránky z pohľadu domácich futbalistov. Hlavičkové zakončenie po rohovom kope ale zastavil Rui Patrício.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Oliver McBurnie (Sheffield United FC).
     
    40
    Sheffield United bude mať priamy kop na ľavom krídle, kde sa hostia dopustili faulu. Nízky pas odvrátil ešte na roh João Moutinho.
     
    41
    Opäť z toho bola veľmi nízka lopta, center preto nenarobil pre Wolves žiadne problémy. Poľahky zasiahol Fernando Marçal.
     
    42
    John Lundstram si síce zbehol za obranu súpera, pas na jeho osobu bol dosť nepresný. Lopta skončila mimo ihriska.
     
    43
    Adama Traoré teraz dokonca zle hodil aut. Neviem si pomôcť, ale toto pozícia pre tohto rýchlika s hrubou vrstvou svalstva nie je. Smerom dozadu síce neurobil chyby, iba menšie zaváhania, ktoré neboli potrestané, avšak niekedy mi príde ako slon v porceláne. Aj keď sa snaží, čo to ide.
     
    44
    Enda Stevens poslal dlhý aut do pokutového územia, Oliver McBurnie spomedzi troch obrancov nedokázal vymyslieť nič zaujímavé.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Wolverhampton Wanderers mal snový úvod do stretnutia, keď za šesť minút strelil dva góly. Najskôr sa presadil Raúl Jiménez, následne aj Romain Saïss. Pred druhým dejstvom je teda všetko v rukách hráčov Wolves.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj začali.
     
    48
    Enda Stevens si zľava nabehol do šestnástky, kde aj dostal prihrávku. Z mierneho uhlu mohol radšej prihrávať, pretože takto prekopol bránku.
     
    49
    Začiatok druhého stretnutia je dosť kúskovaný, často sa hra prerušuje kvôli faulom či nepresným prihrávkam mimo ihriska.
     
    50
    Sheffield United získal na pravom krídle priamy kop. Oliver Norwood ale obstaral iba nízky center, s ktorým si defenzíva poradila bez problémov.
     
    51
    Takmer bolo znížené. Obrovská šanca pre Sheffield, lenže John Fleck stroskotal na konštrukciu bránky. Dorážka od Baldocka bola zrazená na roh.
     
    52
    Rohový kop už domáci hráči nedokázali zakončiť. Wolves môžu hru upokojiť, pretože United by sa chceli po dobrom úseku naštartovať.
    52.
     
    53
    Romain Saïss zakončil center z rohového kopu a mohol byť dvojgólový. Hlavičkovým pokusom tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Ramsadalea.
     
    55
    Desať minút druhého polčasu nám už ubehlo. Sheffield hrá po zmene strán lepšie ako v úvodnom dejstve. Blízko bol k zníženiu.
     
    56
    George Baldock si na útočnej polovici ihriska nepodaril, loptu stratil a následne si pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    57
    John Fleck centroval do pokutového územia, Oliver McBurnie predĺžil loptu do miest, kde sa nachádzal iba obranca Romain Saïss.
     
    58
    Ďalšia výborná akcia domáceho mužstva. Billy Sharp obdržal kolmicu pred päťku, ešte prihrával okolo Patrícia, lenže Oliver McBurnie pred prázdnou bránkou na loptu nedočiahol.
     
    59
    João Moutinho končí na trávniku, do tváre ho rukou zasiahol Billy Sharp. Faul sa však nepískal, útočník United získal rohový kop.
     
    60
    Center z rohového kopu do šestnástky Wolves nepriniesol zakončenie, nakoľko si loptu našiel Adama Traoré a odkopol ju preč.
     
    61
    Romain Saïss po jednom zo súbojov ostáva ležať na hracej ploche, potrebuje ošetrenie. Momentálne to s ním nevyzerá najlepšie.
     
    63
    Už sa nehrá takmer tri minúty a až teraz Romain Saïss opustil ihrisko. Síce to nevyzerá ideálne, no marocký obranca by mal pokračovať v hre.
     
    64
    Wolverhampton Wanderers získal priamy kop na ľavom krídle vedľa rohovej zástavky, centrovať pred bránku by mal Pedro Neto.
     
    65
    Pedro Neto poslal center na hranicu malého vápna, kde bol pripravený Oliver McBurnie a hlavou loptu dostal poľahky do bezpečia.
     
    66
    Billy Sharp si našiel prihrávku na hranicu pokutového územia, chcel ju sklepnúť pod seba. John Fleck sa k nej nedostal.
     
    67
    Znova si našiel loptu Billy Sharp. Okamžite prihrával pred päťku hráčov Wolves, avšak Conor Coady v poslednej chvíli odkopával pred McBurniem.
     
    68
    Centrovaná lopta z rohového kopu domácim hráčom nevyšla, tentoraz odkopával do bezpečia útočník Raúl Jiménez.
     
    70
    Obrovská šanca pre Wolves, avšak Aaron Ramsdale sa blysol skvelým zákrokom a spred prázdnej bránky minul priestor troch žrdí Raúl Jiménez.
    70. Raúl Jiménez (WOS)
     
    71
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Chris Basham, prichádza David McGoldrick.
     
    72
    George Baldock zrýchlil po pravom krídle, potiahol loptu až k pokutovému územiu. Prihral do päťky a Billy Sharp vo veľkej šanci tesne minul bránku.
     
    73
    Striedať bude aj Nuno Espirito Santo, na ihrisko príde záložník Rubén Neves, ale ešte si musí počkať, keďže sa hrá.
     
    74
    Wolverhampton Wanderers kombinuje v strede poľa, loptu teraz domácim nechce požičať za žiadnu cenu, nakoľko tí už niekoľkokrát zahrozili.
     
    75
    Posledných pätnásť minút riadneho hracieho času. David McGoldrick sa pokúsil o strelecký pokus, ten zrazil Romain Saïss. Na druhej strane potiahol loptu dopredu Adama Traoré, mieril tesne nad.
     
    76
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Rúben Neves.
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver Norwood, prichádza Sander Berge.
     
    77
    Billy Sharp sa nedostal zľava do pokutového územia, kde ho nepustil Conor Coady. Vzápätí si ťažký pas nenašiel Oliver McBurnie.
     
    79
    Billy Sharp síce konečne rozvlnil sieť bránky Ruia Patrícia, no ešte predtým fauloval David McGoldrick obrancu Willyho Bolyho.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Wolves má stále všetko vo svojej moci, pričom Sheffield United zatiaľ márne tlačí na bránku Patrícia.
     
    81
    Wolverhampton pri lopte v strede ihriska. V týchto chvíľach sa snaží byť na lopte a nepustiť k nej domácich.
     
    82
    Adama Traoré sa individuálne dostal pred pokutové územie, zakončoval tesne vedľa bránky. Ale, keby prihral po svojej ľavej ruke, tak vo fantastickej pozícii je sám Raúl Jiménez.
     
    83
    Wolverhampton Wanderers ešte získal rohový kop, s rozohrávkou si ide skúsiť potykať klasický exekútor João Moutinho.
    83.
     
    84
    Raúl Jiménez si našiel výbornú pozíciu pri bližšej žrdi. Center Moutinha zakončil cez McBurnieho tesne vedľa bránky.
     
    86
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Vitor Ferreira.
     
    87
    Sheffield United sa pokúsi vytvoriť záverečný tlak a ešte skorigovať alebo vyrovnať výsledok. Rohový kop je dobrým začiatkom.
     
    88
    Samotný roh sa neujal, rovnako tak pochodil aj následným pasom John Lundstram. Odkopával Adama Traoré, domáci vybojovali opätovný roh.
     
    89
    John Egan hlavičkoval po centri z rohového kopu nepresne, celú situáciu ešte skontroloval Raúl Jiménez a Rui Patrício môže rozohrať päťku.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+1
    Wolves stále pri lopte. Drží ju na svojej polovici ihriska, chce nazbierať čo najviac času, aby domáci nemali šancu niečo vymyslieť.
     
    90+2
    Sander Berge poslal sprava výborný center na hranicu päťky. Oliver McBurnie sa dostal ku gólovej hlavičke, na bránkovej čiare ju zastavil Romain Saïss.
     
    90+3
    Šanca na kontru pre Wolves nebola úspešná, pretože Adama Traoré obdržal veľmi zlú prihrávku. Navyše si pomohol faulom.
     
    90+4
    Ešte rohový kop pre Sheffield, ani ten nebude úspešný. Oliver McBurnie hlavičkoval vedľa troch žrdí.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Wolverhampton Wanderers položil základy výhry v úvodných minútach, keď sa trafili Raúl Jiménez a Romain Saïss. Po zmene strán to zo strany hostí nebolo extra ofenzívne dominantné, na tri body to stačilo. Domáci Sheffield United sa vpredu celkom trápil. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:54:00)

    Matej Kubove

    Góly: 3. Jiménez, 6. Saïss

    Karty:   34. Egan (SHU), 39. McBurnie (SHU)


    Sheffield United: Ramsdale – Basham (71. McGoldrick), O'Connell, Egan – Baldock, Lundstram, Norwood (76. S. Berge), Fleck, E. Stevens – McBurnie, Sharp (C).
    Náhradníci: Foderingham – Ampadu, Osborn, S. Berge, McGoldrick, Jagielka, Burke.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Traoré, Dendoncker, Moutinho (86. Ferreira), Marçal – Neto, Podence (76. Neves) – Jiménez.
    Náhradníci: Ruddy – F. Silva, Vinagre, Buur, Diogo Jota, Neves, Ferreira.