Alavés – Real Betis 0:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 0:0 (odl.) | Valladolid – Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Elche 0:0 (odl.) | Villarreal – Huesca 1:1 (kon.) | Valencia – Levante 4:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Real Betis
Nedeľa 13.09.2020, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Deportivo Alavés a Real Betis. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 14:00.

    Po reprezentačnej prestávke sa rozbiehajú už aj najsledovanejšie európske futbalové súťaže. Tento víked začína nový ročník španielskej LaLigy. Titul bude obhajovať Real Madrid.

    Deportivo Alavés:
    Domáci celok sa v minulej sezóne zachraňoval do posledných zápasov. Napokon Alavés získalo 39 bodov a obsadilo konečnú 16. pozíciu. Určite by Alavés chcelo tento výsledok vylepšiť, ale skôr sa budú zrejme domáci pohybovať v nižších pozíciach tabuľky.

    Real Betis:
    Hosťujúci celok takisto bojoval o záchranu, napokon získal o dva body viac ako jeho dnešný súper a tak skončil na 15. mieste. Betis je teda v podobnej pozícii ako Alavés, dôežité bude zachytiť úvod sezóny.

    Kedže ide o prvý zápas v novom ročníku súťaže, ťažko hľadať favorita. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Aj dnes pokračuje prvým kolom nový ročník španielskej LaLigy, na Estadio de Mendizorroza na seba narazia Deporivo Alavés a Real Betis. V minulom ročníku tieto dva celky bojovali o záchranu a určite by radi zaznamenali čo najlepší vstup do nového ročníka.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – R. Duarte, Ely, Laguardia – Battaglia – Rioja, Pons, Pina, Méndez – Lucas Pérez, Joselu

    Náhradníci: Castro – Navarro, López, Sainz, Deyverson, Martín, Mahmoud

    Real Betis: Bravo – Moreno, Mándí, Bartra, Emerson – G. Rodríguez, W. Carvalho – Fékir, Canales, Joaquín – Iglesias

    Náhradníci: Robles – Ruibal, D. Lainez, Sidnei, Loren, Montoya, Tello

    Rozhodčí: P. González – A. Rodríguez, Bárcena
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí dnes nastupujú v červeno-bielej kombinácii dresov, hostia odohrajú toto stretnutie v zeleno-bielých dresoch.
     
    2
    Betis zachytil rozohrávku súpera a pokúšal sa o rýchly útočný výpad. Následne však je už pri lopte znova domáci celok, ktorý zvolil postupný prechod na polovicu súpera.
     
    3
    Dlhý nákop do pokurového územia hostí nebol nijak nebezpečný, k lopte sa dostáva brankár Bravo, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    4
    Zakrátko sme sledovali ďalší útočný výpad domáceho celku, po zrazenom centri bude nasledovať rohový kop pre Alavés.
     
    5
    Pretiahnutý center preletel okolo pokutového územia, nikto z domácich sa do zakončena nedostal. Naopak, Betis sa už pokúša založiť rýchly brejk.
     
    6
    Ani hostia sa v útoku nepredstavili nijak úspešne, pri lopte je teda znova Alavés, ktoré má však problémy pri prechode na útočnú polovicu.
     
    7
    Toto buž bola pekná útočná akcia zo stany hosťujúceho tímu, v pokutovom území sa k dobrému centru dostal Joaquin, ale jeho hlavička do stredu brány nenarobila Pachecovi žiadne problémy.
     
    8
    K lopte sa teraz dostáva domáci celok, ktorý sa chce čo najskôr dostať do útoku. Oba tímy sa snažia v úvode stretnutia prezentovať aktívnou hrou.
     
    9
    Zatiaľ si však pochvali zaslúžia defenzívy na oboch stranách, ktoré nepúšťajú súpera do vyložených gólových šancí. Hra sa prelieva rýchlo z jednej strany na druhú.
     
    10
    Hosťujúci Iglesias sa skúšal presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť v pokutovom území cez obranu súpera. Betis však pri lopte zostáva a môže operovať na útočnej polovici.
     
    11
    Už však hostia nič zaujímavého nevymysleli a po chybnej prihrávke loptu stratili. Momentálne sledujeme útočnú snahu domáceho tímu, ktorý sa snaží o prienik na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    12
    Real Betis výborne napádal rozohrávku domácich a po nedovolenom zákroku získavajú hostia priamy kop na útočnej polovici. Domáci sa budú musieť brániť.
     
    13
    Hostia kombinujú na útočnej polovici, ale nedarí sa im nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu či už na jednej alebo druhej strane.
     
    14
    Betis zakončilo svoj pobyt na útočnej polovici nedovoleným zákrokom. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý rozieha svoju postupnú kombináciu.
     
    15
    Následne sa domáci pokúsili zaútočiť po kraji ihriska, ale celá útočná akcia je zastavená postraným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    16
    Teraz sú tu neprenosti na oboch stranách, ktoré znemožňujú obom tímom niečo zaujímavé vymyslieť. Chcelo by to už dodať tejto hre nejakú poriadnu príležitosť.
     
    17
    Netreba však zrejme zabúdať, že sme len v úvode nového ročníka. Po prestávke sa tímy ešte len oťukávajú a zapracovať sa treba aj novým hráčom v zostave.
     
    18
    Momentálne sledujeme kombináciu hosťujúceho celku na útočnej polovici. Domáci na nič nečakajú a okamžite vysoko napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    19
    Kombinácia Betisu bola vyltačená až na jeho polovicu. Zatiaľ tak Alavés čaká, čo ich súper ďalej vymyslí.
     
    20
    Po nedovolenom zákroku zahrávali hostia priamy kop na útočnej polovici. Jeho rozohrávka nič zaujímavého nepriniesla a lopta len skončila u brankára Pacheca.
     
    21
    Hra sa teraz presúva na opačnú časť ihriska, sledujeme útočné ťaženie domácich futbalistov. Stále však platí, že obe defenzívy pracujú úspešne.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Luis Rioja (Deportivo Alavés).
     
    23
    Dostávame sa približne za polovicu úvodného dejstva tohto zápasu. Zatiaľ čakáme na pvý výžnejší pokus ohroziť bránu či už na jednej alebo druhej strane.
     
    24
    Čoraz viac sa priostruje v osobných súbojoch, hra sa často kúskuje. Verme, že sa to čoskoro zlepší a zvyšok prvého polčasu už bude zaujímavejší.
     
    25
    Nepresný center smeroval pred bránu domáceho celku, nikto z hostí sa do zakončenia nedostal. Pacheco tak svojim výkopom uvedie loptu späť do hry.
     
    26
    Nedovolený zákrok zo strany hostí na svojej polovici ihriska, Alavés tak bude zahrávať priamy kop. Dá sa očakávať centrovaná lopta pred pokutové územie.
     
    27
    Aj sa tak stalo, ale nič zaujímavého sme nevideli. Domáci futbalisti ešte zostávajú pri lopte a pokúšajú sa znova zaútočiť.
     
    28
    Zo strany Alavésu teraz prišlo len nepresné zakončenie zo strednej vzdialenosti, ktoré smerovalo mimo troch žrdí Bravovej brány.
     
    29
    Stále tak čakáme na nejaký poriadny impulz v prvom polčase, ktorý by prienisol potrebné oživenie hry. Ani z jednej strany ešte neprišla vydarená útočná akcia.
     
    30
    Real Betis dlho kombinoval v okolí pokutového územia, k strele sa napokon odhodlal Guido Rodriguez a jeho pokus končí na hornej konštrukcii domácej brány! Toto bola prvá veľká šanca v tomto zápase.
     
    31
    Polhodina zo stretnutia na Estadio de Mendizorroza je už minulosťou. Aj naďalej čakáme na úvodný presný zásah, zatiaľ k nemu mal najbližšie hosťujúci celok.
     
    32
    Momentálne prebieha krátka prestávka na občerstvenie. Oba celky si tak môžu vydýchnuť a vypočuť si pokyny od svojich trénerov.
     
    33
    Dianie v prvom polčase už môže pokračovať ďalej. Verme, že zaujímavých situácií bude pribúdať a ideálne že sa do polčasovej prestávky dočkáme aj gólu.
     
    34
    K lopte sa dostáva domáce Alavés, ktoré sa pokúša niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku smerom dopredu.
     
    35
    Domáci Pons sa dostal k lopte, ale vyprodukoval len nepresnú prihrávku a po nej už lopta opustila hraciu plochu.
     
    36
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu. Zo strany hostí prišiel nedovolený zákrok a Alavés získava priamy kop z celkom zaujímavej pozície.
     
    37
    Dlhý center do pokutového územia nebol úspešný, nasledovať bude len odkop od Bravovej brány.
     
    38
    Prízemný center na druhej strane len preletel okolo domácej brány, ani Pacheco tak zasahovať nemusel.
     
    39
    Zatiaľ sme v prvom polčase videli len jednú veľkú šancu, inak sa oba celky v ofenzíve trápia. Polčasová prestávka zrejme príde vhod obom aktérom.
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca úvodného dejstva. Uvidíme, čo sa do prestávky podarí niekomu skórovať, alebo si na góly budeme musieť počkať až do druhého dejstva.
     
    41
    Tento útočný výpad domáceho tímu nemohol pokračovať ďalej, postraný rozhodca signalizuje ofsajd.
     
    42
    Na druhej strane spoza pokutového územia zakončoval Fekir, ale jeho pokus smeroval vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    43
    Sme v záverečnej časti prvého polčasu. Zatiaľ to teda vyzerá, že si na góly budeme musieť počkať do druhého polčasu.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+1
    Je tu tak ešte priestor pre aktérov tohto zápasu skúsiť v prvom polčase niečo vymyslieť.
     
    45+2
    Alavés zahrávalo priamy kop, ale center pred pokutové územie si hostia postrážili. Domáci ešte zostávajú pri lopte, bude im zrejme patriť záver nadstaveného času.
     
    45+3
    Napokon však domáca defenzíva musela zasahovať a po zrezenom streleckom pokuse zahrával Betis ešte rohový kop, ktorý však Alavés ubránilo.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio de Mendizorroza je už minulosťou. Napokon sme v ňom gól nevideli a zrejme môžme konštatovať, že sme sledovali nudný priebeh hry. Najväšiu šancu v prvom polčase mal hosťujúci Guido Rodríguez, ktorý však svoj pokus napálil do spojnice.

    Dúfajme, že druhý polčas bude zaujímavejší, začne sa približne o 15:05.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Sledovali sme útočnú akciu Betisu, Fékir našiel svojou prihrávkou voľného Emersona, ale druhý menovaný nestihol už nič vymyslieť a loptu napokon stráca.
     
    48
    Na druhej strane tu bol aj útočný výpad domáceho celku, Rioja vybojoval svojou aktivitou pre Alavés rohový kop.
     
    49
    Veľká šanca pre domáci celok! Cneter od Peréza našiel hlavu Battagliu, ktorý hlavičkoval v ideálnej pozícii, ale Bravo vynikajúcim zákrokom podržal svoj celok!
     
    50
    Na gólové príležitosti to je teda 1:1, ale na strelené góly stále 0:0. Dúfajme, že v druhom polčase bude podobných situácií len pribúdať.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Sergio Canales (Real Betis).
     
    52
    Domáci Bartra zahrával priamy kop, ale jeho center odvrátil hlavou do bezpečia Emerson. Alavés tak ešte môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    53
    Je tu však nedovolený zákrok aj zo strany domáceho celku, Betis rozohral priamy kop nakrátko a snaží sa niečo vymyslieť na polovici súpera.
     
    54
    Stále je pri lopte hosťujúci celok, ktorý však márne hľadá recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    55
    Zatiaľ to tak vyzerá, že to gólové hody v tomto zápase nebudú. Hra má stále typicé črty prvého zápasu v novom ročníku.
     
    56
    Real Betis dlhšiu dobu okupoval šestnástky súpera po zraznom centri zahrával rohový kop. Center na prvú tyč domáca obrana odvrátila do bezpečia.
     
    57
    Alavés si muselo dať pozor na rýchly útočný výpad zo strany súpera, domáci však všetko včas pred svojim pokutovým územím vyriešili.
     
    58
    V týchto chvíľach dominuje na ihrisku hosťujúci celok, ale nedarí sa mu prekonať defenzívu súpera. Alavés sa bráni a pokúša vyrážať do rýchlych brejkov.
     
    59
    Po nedovolenom zákroku zahrávali hostia priamy kop z veľmi dobrej pozície pred pokutovým územím! Canales sa napokon odhodlal k priamemu ohrozeniu súperovej brány a jeho pokus končí na brvne!
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Estadio de Mendizorroza je už minulosťou. Aj naďalej je to bez gólov na oboch stranách, v druhom dejstve mali domáci a hostia po jednej veľkej šanci na skórovanie.
     
    61
    Center do pokutového územia domáceho celku nebol nijak nebezpečný, Alavés získava loptu na svoje kopačky a môže sa pokúsiť po dlhšej dobe zaútočiť.
     
    62
    Ale toto je len nepresná rozohrávka domácich, ktorí tak zbytočne strácajú loptu. Opäť tak sledujeme útočné ťaženie Betisu.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Emerson (Real Betis).
     
    64
    Môžme zatiaľ konštatovať, že druhý polčas je zaujímavejší než bol ten prvý, ale stále neprichádza to podstatné a to je strelený gól.
     
    65
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Lucas Pérez, prichádza Javi López.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Luis Rioja, prichádza Deyverson.
     
    66
    Oba tímy potrebujú čo najskôr zlepšiť svoju finálnu fázu. V ofenzíve do dosť škrípe, ale defenzíva je na oboch stranách veľmi pozorná.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Aitor Ruibal.
     
    68
    Domáci brankár si pripisuje ľahký zákrok, loptu shoval do svojich rukavíc. Pacheco a aj Bravo si tak stále držia čisté kontá.
     
    69
    Alavés zahrávalo rohový kop, center od rohovej zástavky poslal Duarte, ale hostia neboli vystavení žiadnemu nebezpečenstvu.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Javi López (Deportivo Alavés).
     
    71
    Sledovali sme útočné výpady na oboch stranách, ale ani jeden z nich nesmeroval k prvému gólu v tomto stretnutí.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Alex Moreno (Real Betis).
     
    73
    Napokon sa v krátkom slede kopali dva rohové kopy, ale ani jeden z nich nebol nijak nebezpečný. Na prvý strelený gól v tomto zápase tak stále márne čakáme.
     
    74
    Dnes teda aj naďalej vynikajú obe defenzívy. Stále to čoraz viac smeruje k zaslúženej deľbe bodov po bezgólovej remíze.
     
    75
    K lopte sa dostáva hosťujúci celok, ktorý sa snaží niečo vymyslieť cez postupnú kombináciu.
     
    76
    Na pozore sa museal mať brankár domácich, ale s propagačným pokusom Ruibalu nemal žiadne problémy.
     
    77
    Aj v druhom polčase je tu krátka prestávka na občerstvenie. Oba celky si tak vydýchnu a pred záverečnou fázou tohto zápasu si vypočujú pokyny od svojich trénerov.
     
    78
    Obaja tréneri ešte môžu využiť striedania. Práve noví hráči by mohli priniesť potrebné oživenie do záverečnej pasáže.
     
    79
    Po krátkej prestávke na občerstvenie pokračuje druhý polčas ďalej.
     
    80
    Sme v záverečnej desažminútovke tohto stretnutia, ešte tu však bude aj nadstavený čas. No uvidíme, či sa niektorému z aktérov podarí strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Borja Iglesias (Real Betis).
     
    81
    Žltú kartu dostáva Tomás Pina (Deportivo Alavés).
     
    82
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza William Carvalho, prichádza Cristian Tello.
     
    83
    Štatistika žltých kariet je v tomto zápase veľmi bohatá. V kolónke strelených gólov však aj naďalej svieti nula.
     
    84
    Momentálne je pri lopte hosťujúci celok, ktorý sa snaží o prienik na útočnú polovicu. Alavés však výborne obsadzuje stred poľa.
     
    85
    Sledovali sme rohový kop domáceho tímu, ktorý však zmenu skóre nepriniesol. Uvidíme, čo ponúknu záveréčne minúty tohto stretnutia.
     
    86
    Individuálne sa skúšal presadiť hosťujúci Emerson, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera.
     
    87
    Čoraz reálnejšie teda vyzerá, že sa zrodi bezgólová remíza.
     
    88
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Edgar Méndez, prichádza Martín.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu a tak aj celého tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+1
    Alavés drží loptu na svojich kopačkách ale domáci sa smerom dopredu moc neponáhľajú. Zrejme už ani jeden z tímov nebude chcieť riskovať.
     
    90+2
    Nadstavený čas neprináša nič zaujímavého, dnes zrejme teda v tomto zápase žiaden gól neuvidíme.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Nabil Fékir, prichádza Diego Lainez.
     
    90+5
    Real Betis dal gól!
    Tak predsa len sme sa v tomto zápase dočkali presného zásahu! Domáci celok smúti, pretože v závere nadstaveného času inkasuje prvý gól v novej sezóne a doma tak stratil v závere všetky body! CRISTIAN TELLO sa dostal k lopte, následne krásne vystrelil spoza pokutového územia a jeho pokus zapadol presne k tyčke – 0:1!
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Bič plieska na konci! Hovorí jedno staré porekadlo. Počas celého tohto zápasu to smerovalo k bezgólovej remíze, šancí veľa nebolo, ale predsta len z tohto zápasu odíde víťaz a to je Real Betis, keďže v závere nadstaveného času skóroval striedajúci Tello a hostia začínajú novú sezónu úspešne. Domáci si tak budú musieť na prvé body aj strelený gól počkať do ďalšieho zápasu.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok víkendu! (16:00:59)

    Miroslav Revaj

    Góly: 90+5. Tello

    Karty:   22. Rioja (DAL), 70. López (DAL), 81. Pina (DAL) – 51. Canales (RBE), 63. Emerson (RBE), 72. Moreno (RBE), 81. Iglesias (RBE)


    Deportivo Alavés: F. Pacheco – R. Duarte, Ely, Laguardia – Battaglia – Rioja (65. Deyverson), Pons, Pina, Méndez (88. Martín) – Lucas Pérez (65. López), Joselu.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Navarro, López, Sainz, Deyverson, Martín, Mahmoud, García Peréz, Guidetti, Blanco.

    Real Betis: Bravo – Moreno, Mándí, Bartra, Emerson – G. Rodríguez, W. Carvalho (82. Tello) – Fékir (90+3. D. Lainez), Canales, Joaquín (67. Ruibal) – Iglesias.
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Ruibal, D. Lainez, Sidnei, Loren, Montoya, Tello, Delgado, Akouokou, Barba.

    Rozhodca: P. González – A. Rodríguez, Bárcena