Eibar – Vigo 0:0 (kon.) | Granada – Bilbao 2:0 (kon.) | Cadiz – Osasuna 0:2 (kon.)
koniec
Cadiz CF
0:2 (0:1)
Osasuna Pamplona
Sobota 12.09.2020, 21:00 • Estadio Ramón de Carranza • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Cádiz CF – Osasuna Pamplona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Po reprezentačnej prestávke sa rozbiehajú už aj najsledovanejšie európske futbalové súťaže. Tento víked začína nový ročník španielskej LaLigy. Titul bude obhajovať Real Madrid.

    Cádiz CF
    Domácik celok je nováčikom súťaže. V minulom ročníku skončil v druhej najvyššej súťaži nadruhom mieste, keď len o jeden bod zaostal za Huescov. Prví dvaja však postupovali priamo a nemuseli hrať baráž. Ťažko predpovedať, čo od nováčika sťaže čakať, zrejme však priorita bude záchrana.

    Osasuna Pamplona:
    Hosťom sa v uplynulom ročníku LaLigy darilo celkom dobre. V dohrávanej časti súťaže Osasuna bojovala o pohárovú Európu, napokon však s 52 bodmi obsadila 10. miesto a 4 body strácala na predkolo EL. V novej sezóne zrejme Osasuna bude znova v podobnej situácii.

    Kedže ide o prvý zápas v novom ročníku súťaže, ťažko hľadať favorita. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Gil – Carcelén, Mauro, Cala, Espino – Salvi, Mari, González, Bodiger – Negredo, Pombo

    Náhradníci: Cifuentes – Jönsson, Alejo, Akapo, Rhyner, Fali, Lozano, Álex Fernández, Augusto Fernández, Malbašić

    Osasuna Pamplona: Herrera – Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres, Oier, Moncayola, I. Pérez – Adrián López, R. García

    Náhradníci: R. Martínez, Pérez – Gallego, Cardona, Torró, Barja, Oroz, Roncaglia, J. Martínez, Navas

    Rozhodčí: I. Diaz de Mera
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mal hosťujúci celok, ktorý odohrá toto stretnutie v tmavých dresoch, domáci nastupujú v žltých.
     
    2
    Nováčik súťaže rýchlo stratil loptu a sledovali sme útočnú akciu hostí. Spoza pokutového územia zakončoval Oier, ale mieril vysoko nad bránu domácich.
     
    3
    Cádiz vo svojom prvom útčnom výpade, ale domáci sa do pokutového územia nedostali, obrana súpera si dala pozor a dostáva loptu do bezpečia.
     
    4
    Osasuna sa teraz dostáva k lopte a kombinuje na útočnej polovici. Domáci na nič nečakajú a okamžite vysoko napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    5
    Domáci futbalisti sa po zisku lopty presunuli na polovici súpera, ale pred pokutovým územím faulovali a tak sa lopta vracia späť na kopačky Osasuny.
     
    6
    Osasuna sa rovnako previnila na polovici súpera faulom a tak s loptu kombinuje nováčik súťaže. Uvidíme, ako napokon Cádiz vstúpi do novej sezóny v LaLige.
     
    7
    K lopte sa dostal hosťujúci brankár Herrera, ktorý dlhým nákopom smerom dopredu hľadal svojich spoluhráčov. Následne Osasuna kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    8
    Domáci to v úvode zápasu skúšajú hlavne cez rýchle protiotúky, jeden z nich zastavili hostia pred svojim pokutovým územím a už sa rovnako pokúšajú zaútočiť.
     
    9
    Dlhý nákop pred bránu hostí nebol nijak nebezpečný, loptu si pohodlne prebral do svojich rukavíc brankár Herrera a už ju rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    10
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Je tu otvárací zásah tohto stretnutia, postaral sa oň hosťujúci celok! Domáca defenzíva zaváhala, na dlhú prihrávku za obranu si úspešne nabehol ADRIÁN LÓPEZ a svoj únik na brankára zakončil úspešne – 0:1!
     
    11
    Na prvý gól v tomto zápase sme tak nemuseli dlho čakať, na rade sú teda domáci futbalisti, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    12
    To je pre nováčika súťaže určite náročná situácia, ale času do konca zápasu je ešte veľmi veľa. Cádiz sa potrebuje chytiť na nejakej vydarenej útočnej akcii.
     
    13
    Osasuna Pamplona zahrávala rohový kop, ktorý realizovali hostia nakrátko. Následne hostia ešte kombinovali na útočnej polovici, ale nič zaujímavého sme nevideli.
     
    14
    Cádiz teraz kombinoval na útočnej polovici, ale defenzíva súpera zvládla túto situáciu a získava loptu späť na svoje kopačky.
     
    15
    Hostia sa následne v útoku tiež nepresadili, po útočnom faule pred pokutovým územím sa k lopte znova dostávajú domáci futbalisti.
     
    16
    Aktívnejšie hrá v týchto chvíľach hosťujúci celok, ktorý by na ihrisku nováčika súťaže určite rád úspešne vstúpil do nového ročníka. Čaká ho však ešte dlhá cesta.
     
    17
    Sledovali sme rýchly útočný výpad domáceho tímu, center na zadnú tyč sa dostal k Pombovi, ale jeho zakončenie smeruje tesne nad bránu hosťujúceho celku!
     
    18
    Po faule v strede poľa sa k lopte dostáva Osasuna, ktorá sa už následne skúša presadiť na útočnej polovici.
     
    19
    Toto bola pekná kombinácia hostí v pokutovom území, ale García napokon poslal svoju strelu len do miest, kde stál pripravený brankár Gil.
     
    20
    A na druhej strane sa potom na pozore musel mať aj brankár Herrera, ale dlhý pas pred jeho bránku pohodlne prevzal do svojich rukavíc.
     
    21
    Momentálne je pri lopte Cádiz, nováčik súťaže kombinuje na útočnej polovici a snaží sa nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    22
    Negredo posielal dlhú nakopnutú loptu do pokutového územia hostí, ale lopta znova len doputovala k brankárovi Herrerovi. Ten zatiaľ nemusel riešiť pred svojou bránou žiadnu vážnu situáciu.
     
    23
    Sledovali sme útočnú akciu hosťujúceho celku, ale napokon po nepresnej prihrávke končí lopta za postranou čiarou a nasledovať bude odkop od Gilovej brány.
     
    24
    Osasuna rozohrala priamy kop na útočnej polovici, ale lopta znova len putuje k brankárovi Gilovi, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    25
    Na loptu si potom na druhej strane siahol aj brankár Herrera, ktorý sa dlhým výkom snaží nájsť svojich spoluhráčov v poli.
     
    26
    Torres zakončoval v pokutovom území domáceho tímu, po jeho zblokovanej strele bude nasledovať rohový kop Osasuny.
     
    27
    Cádiz odvrátil loptu do bezpečia, ale tlak hostí stále môže pokračovať ďalej. Domácim neozostáva nič iné, ako sa len pozorne brániť.
     
    28
    Nepresnosti na oboch stranách teraz neprinášajú pochopiteľne nič zaujímavého. Cádiz však ako nováčik súťaže pôsobí dobrým dojmom, momentálne však prehráva o jeden gól.
     
    29
    Zo strednej vzdialenosti sa do svojej strely poriadne oprel Moncayola, ale jeho zakončenie smeruje vysoko nad bránu domáceho celku.
     
    30
    Polhodina na Estadio Ramón de Carranza je už minulosťou. Adrián López sa dokázal gólovo presadiť v 10. minúte a tak je priebežný stav tohto stretnutia 0:1!
     
    31
    Do pokutového územia hostí smerovala centrovaná lopta, ale defenzíva Osasuny ju upratala do bezpečia. Cádiz ešte skúša pokračovať vo svojej kombinácií.
     
    32
    Hlavný rozhodca Diaz de Mera dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Oba tímy si tak na malú chvíľu vydýchnu.
     
    33
    Samozrejme sledujeme aj oboch trénerov, ako dávajú pokyny svojim zverencom. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti úvodného dejstva.
     
    34
    Krátka prestávka sa skončila, prvý polčas na Estadio Ramón de Carranza pokračuje ďalej. Cádiz by určite rád do polčasu vyrovnal, hostia budú chcieť minimálne udržať takýto stav.
     
    35
    Žltú kartu dostáva David García (Osasuna Pamplona).
     
    36
    Domáci futbalisti čelili rýchlemu brejku zo strany svojho dnešného súpera, ale zvládli ho postrážiť. Osasuna okamžite vysoko napáda domácu rozohrávku.
     
    37
    Postupne sa však darí Cadízu dostať sa na útočnú polovicu. Domáci však zatiaľ veľa príležitostí na ohrozenie súperovej brány nemali.
     
    38
    Toto bol prudký prízemný center pred hosťujúcu bránu od Pomba, ale brankár Herrera ho dokázal vyraziť do bezpečia!
     
    39
    Hostia musia byť čoraz viac pozornejší v obrane, súper už vystrkuje rožky. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu.
     
    40
    Po nedovolenom zákroku zahrával Cádiz priamy kop zo zaujímavej pozície. Na centrovanú loptu do pokutového územia si však hostia dali pozor a tak nedošlo k žiadnemu nebezpečenstvu.
     
    41
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu, možno sa bude niečo málo nadstavovať. Padne do prestávky ešte presný zásah?
     
    42
    Domáci celok sa ešte snaží niečo vymyslieť, ale hostia držia tesné vedenie a pozorne bránia.
     
    43
    Ofsajd zastavil tento útočný výpad domáceho tímu. Osasuna sa dostáva k lopte a je v pozícii, že sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+1
    Cádiz zahrával v nadstavenom čase rohový kop, po nepresnej hlavičke bude nasledovať len odkop od hosťujúcej brány.
     
    45+2
    Nebezpečne to potom vyzeralo na druhej stane v pokutovom území domácich, ale lopta napokon končí u brankára Gila.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio Ramón de Carranza je už minulosťou, napokon sme v ňom videli jeden presný zásah. V 10. minúte skóroval za hostí Adrián López a tak Osasuna vyhráva na pôde nováčika Cádizu po prvom polčase 1:0! Oba tímy sa snažili hrať aktívne smerom dopredu, šance boli na oboch stranách, ale viacej gólov už nepadlo.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:05.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Cádiz CF: z ihriska odchádza Yann Bodiger, prichádza Filip Malbašić.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mal domáci celok, ktorý musí doťahovať náskok súpera.
     
    48
    Momentálne je pri lopte hosťujúca Osasuna, ktorá bola pred zápasom zrejme takým papierovým favoritom. Ešte však hostí čaká náročná cesta za ziskom troch bodov.
     
    49
    Cádiz zahrával v úvode druhého polčasu rohový kop, prudký center na prvú týč však hostia upratali do bezpečia. Následne už Osasuna znova získava loptu na svoje kopačky.
     
    50
    Domáci reklamovali ruku pro spomínanom rohovom kope, ale hlavný rozhodca dostal ihneď cez svoje sluchátko pokyn od videa, aby hra pokračovala ďalej.
     
    51
    Autor zatiaľ jediného presného zásahu fauloval a domáci celok získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    52
    Osasuna ubránila spomínanú štandardnú situáciu, ale Cádiz ešte skúša kombinovať v blízkosti pokutového územia svojho dnešného súpera.
     
    53
    Toto bol zrazený center do pokutového územia hostí a tak domáci budú zahrávať rohový kop. Osasuna sa musí aj naďalej brániť.
     
    54
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, loptu si prevzal do svojich rukavíc brankár Herrera a rýchlo ju rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    55
    Domáci Mauro poslal k zemi po osobom strete hosťujúceho Adriána Lopéza a utor zatiaľ jediného presného zásahu sa ťažko dostával späť na nohy. Hra však pokračuje ďalej, nasledovať bude priamy kop Osasuny.
     
    56
    Hostia spomínaný priamy kop rozohrali veľmi zle a bude z toho len odkop od Gilovej brány. Ani brankár domácich dnes veľa zákrokov nemal, ale raz už loptu zo svojej siete musel loviť.
     
    57
    Zakrátko sa hosťujúci celok opäť dostáva k lopte. Osasuna sa nemusí nikam ponáhľať zvolila postupný prechod späť na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    58
    Aj hosťujúci celok teraz zahrával priamy kop, ale Torresov center do pokutového územia nebol nijak nebezpečný.
     
    59
    Na ihrisku zostáva ležať jeden z hosťujúcich hráčov a musí byť aj ošetrený. Domácim sa to pochopiteľne nepáči, chcú, aby hra plynula ďalej.
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia na Estadio Ramón de Carranza je už minulosťou. Nováčik súťaže na svojom ihrisku aj naďalej prehráva 0:1, ale ešte nemusí byť nič stratené.
     
    61
    Ďalší nedovolený zákrok, v osobných súbojoch sa teraz celkom priostruje. Osasuna bude mať možnosť zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    62
    Brankár Gil si už organizuje svoju obranu, možno uvidíme aj priamy pokus na jeho bránu.
     
    63
    Aj sa tak stalo! Isaac Carcelen vyslal prudkú strelu smerujúdu do spodnej časti brány, ale brankár Herrera bol pozorný a tento pokus domáceho futbalistu vyrazil na rohový kop!
     
    64
    Striedanie v tíme Cádiz CF: z ihriska odchádza José Mari, prichádza Álex Fernández.
    Striedanie v tíme Cádiz CF: z ihriska odchádza Marcos Mauro, prichádza Jens Jönsson.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Juan Cruz (Osasuna Pamplona).
     
    65
    Priamy kop hosťujúca defenzíva zvládla ubrániť a momentálne je pri lopte práve Osasuna, ktorá sa pokúša preniknúť na útočnú polovicu.
     
    66
    Prudký center do pokutového územia musla odvracať hosťujúca defenzíva, Cádiz v krátkom slede bude zahrávať ďalší priamy kop.
     
    67
    Obrana Osasuny si dala pred svoju bránou opäť pozor a aj túto loptu dostáva do bezpečia. Domáci ešte skúšajú operovať na útočnej polovici.
     
    68
    Tlak domácich pokračoval ďalej, ale po nepresnej prihrávke už získal loptu hosťujúci celok, ktorý sa naopak nemusí nikam ponáhľať.
     
    69
    Cádiz zachytil kombináciu súpera, uvidíme, či sa domácim futbalistom podarí založiť rýchly útočný výpad.
     
    70
    Je tu len faul zo strany domáceho tímu, hostia budú rozohrávať loptu na polovici svojho dnešného súpera.
     
    71
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Iñigo Pérez, prichádza Lucas Torró.
     
    72
    Nováčik súťaže je v druhom polčase oveľa nebezpečnejší, ale finála fáza nevychádza domácim tak ako by si predstavovali.
     
    73
    Toto bola pekná kombinácia futbalistov Cádizu, z hranice pokutového územia zakončoval Pombo a po zásahu súperovho brankára získava domáci celok rohový kop!
     
    74
    Ani tento rohový kop sa však nepodarilo domácim rozohrať ideálne, pri lopte však futbalisti v žltých dresoch ešte zostávajú.
     
    75
    Ako som už viackrát spomínal, ešte to bude náročný boj až do samého konca tohto zápsu pre oba celky. Cádiz sa snaží o vyronanie, ale pozorná hosťujúca defenzíva je proti.
     
    76
    Aj v druhom polčase je tu krátka prestávka pre oba celky na občertvenie.
     
    77
    Znova sme sledovali oboch trénerov, ako rozdávali pokyny svojim zverencom. Stretnutia sa blíži k svojej záverečnej časti, určite tak tréneri mali čo svojim hráčom povedať.
     
    78
    Striedanie v tíme Cádiz CF: z ihriska odchádza Álvaro Negredo, prichádza Anthony Lozano.
    Striedanie v tíme Cádiz CF: z ihriska odchádza Salvi, prichádza Iván Alejo.
     
    80
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Máme tu druhý presný zásah v tomto stretnutí! Hosťujúci celok navýšil svoje vedenie a toto môže byť už aj rozhodujúci gól. Domáca defenzíva nevzládla situáciu vo svojom pokutovom území po dlhom autovom vhadzovaní, k lopte sa dostal RUBÉN GARCÍA a pekne z otočky strelou pod brvno upravuje na 0:2!
     
    81
    Necelých desať minút zostáva do konca druhého polčasu a tak aj celého tohto zápasu. Cádiz zrejme ako nováčik súťaže vstúpi do nového ročníka prehrou.
     
    82
    Ešte to samozrejme domáci celok nevzdáva, dva góly sa dajú streliť aj za ten zostávajúci čas. Osasuna však už zrejme všetko svoju zvyšnú silu sústredí na ubránenie tohto výsledku.
     
    83
    Zrazený center a nasledovať bude ešte rohový kop domáceho tímu. Cádiz už zrejem musí začať smerom dopredu aj viacej riskovať.
     
    84
    Ani tento rohový kop domáceho tímu nepriniesol žiadne ohrozenie súperovej brány, Osasuna sa čoraz bližšie dostáva k zisku troch bodov.
     
    85
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Rubén García, prichádza Kike Barja.
     
    86
    Sme už v samom závere tohto zápasu. Cádiz ako nováčik súťaže zrejme nezačne nový ročník úspešne a stratí doma všetky body.
     
    87
    Osasuna teraz po dlhšej dobe dokázala zaútočiť, ale len kombinovala pred pokutovým územím súpera a získala tak čas na svoju stranu.
     
    88
    Hra sa musela teraz prerušiť, domáci Cala zostal ležať na trávniku po osobnom strete. Uvidíme, či napokon dohrá záver tohto stretnutia.
     
    89
    Dianie v druhom polčase už pokračuje ďalej. Cádiz sa pokúsilo o rýchly útočný výpad, ale lopta sa dostáva na kopačky hosťujúceho celku.
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu je čoskoro minulosťou. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Iván Alejo (Cádiz CF).
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+2
    Tento rýchly útočný výpad domácich nebol úspešný, nasledovať bude len odkop od Herrerovej brány. Brankár hostí si tak dnes zrejme udrží čisté konto.
     
    90+3
    Už tu bude pomaly aj záver nadstaveného času. Cádiz to ešte skúša smerom dopredu a určite by si domáci futbalisti za svoju bojovnosť v tomto zápase gól zaslúžli.
     
    90+4
    Ešte tu bol jeden center do pokutového územia hostí, zakončenie nebolo úspešné a to je už zrjeme z tohto zápasu naozaj všetko.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas tohto stretnutia ponúkol ešte jeden presný zásah, v 80. minúte pridal za hostí druhý gól R. García a rozhodol o víťazstve Osasuny! Nováčik súťaže dnes bojoval veľmi statočne, v druhom polčase bol výrazne nebezpečný, ale napokon sa mu gól streliť nepodarilo a sezónu tak odštartoval domácou prehrou na nulu.

    Ďakujem za vašu pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého sobotného večera! (22:57:18)

    Miroslav Revaj

    Góly: 10. Adrián López, 80. R. García

    Karty:   90. Alejo (CAD) – 35. D. García (OSS), 65. Cruz (OSS)


    Cadiz CF: Gil – Carcelén, Mauro (64. Jönsson), Cala, Espino – Salvi (78. Alejo), Mari (C) (64. Álex Fernández), González, Bodiger (46. Malbašić) – Negredo (78. Lozano), Pombo.
    Náhradníci: Cifuentes, Flere – Jönsson, Alejo, Akapo, Rhyner, Fali, Lozano, Álex Fernández, Augusto Fernández, Malbašić, Baró.

    Osasuna Pamplona: Herrera – Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres, Oier (C), Moncayola, I. Pérez (71. Torró) – Adrián López, R. García (85. Barja).
    Náhradníci: R. Martínez, Pérez – Gallego, Cardona, Torró, Barja, Oroz, Roncaglia, J. Martínez, Navas, Zabarte.

    Rozhodca: I. Diaz de Mera